|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Kochane Mamusie, czesc 8 zbliza sie ku końcowi więc czas na głosowanie
|
|||
| Pierwsze roczki, pierwsze kroczki kręcą się już nasze loczki. |
|
5 | 11,11% |
| Pierwsze ząbki wszyscy mamy, więc już mamie nie dokuczamy |
|
0 | 0% |
| Lato w pełni, słońce praży, wszystkie dzieci już na plaży. |
|
2 | 4,44% |
| Dzieciaczki swoje bardzo kochamy i na nowe bociany czekamy |
|
1 | 2,22% |
| Jedno już chodzi, drugie raczkuje, a dumna mama ostro wizażuje |
|
0 | 0% |
| Attenzione, attenzione - dzieciaczki dreptają jak szalone |
|
2 | 4,44% |
| Rok temu na świat pchaliśmy się hardo, dziś pierwsze kroki stawiamy twardo. |
|
3 | 6,67% |
| Mamo daj płetwy, tato lej wodę, bo przyszedł czas na letnią przygodę |
|
1 | 2,22% |
| Na torciku jedna świeczki mała, cały rok z uwielbieniem patrzy na mnie mama uśmiechnięta cała. |
|
0 | 0% |
| Jeden kroczek, drugi kroczek, mamo jesteśmy razem cały roczek! |
|
3 | 6,67% |
| Mam już roczek, stawiam kroczki i w ogóle jestem boski! |
|
4 | 8,89% |
| Rok już mają, chodzić chcą - nasze dzieci boskie są! |
|
3 | 6,67% |
| Mamusie nam na roczki torty dekorują i na zlot swój pierwszy z radością się szykują. |
|
1 | 2,22% |
| Czasem się przewrócą robiąc pierwsze kroczki - wakacyjne dzieci właśnie kończą roczki. |
|
10 | 22,22% |
| Mamo, tato, czy Wy wiecie, że już rok jestem na świecie? |
|
6 | 13,33% |
| Roczki już mają nasze słodkie dzieci, a nam ze sobą nawzajem lepiej jest na świecie |
|
0 | 0% |
| Roczek już mamy i powoli już chodzić sami zaczynamy! |
|
0 | 0% |
| Lato w pełni, hitza straszna, lecz ja z mamą mimo wszystko po placach zabaw chętnie latam |
|
0 | 0% |
| chodzę, gryzę, gugam wkoło i już wszystkim jest wesoło |
|
0 | 0% |
| pierwszych rocznic to początek - zaczynamy nowy wątek |
|
3 | 6,67% |
| papier, drewno, plastik, woda - to dopiero jest przygoda |
|
0 | 0% |
| chodzić i mówić zacznę tuż tuż, bo przecież roczek mija mi już |
|
1 | 2,22% |
| Głosujący: 45. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4141 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Codziennie nowe powody do dumy, letnie bobasy i ich mamy - Kuny. Mamy VII - VII
Aniu ale słodki piesek. Duży urośnie co?
Jak ma na imię? Za mną dzisiaj pod blok przyszedł taki psiak. Ale po kilku godzinach sąsiedzi go sprzed bloku przegonili
|
|
|
|
#4142 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Codziennie nowe powody do dumy, letnie bobasy i ich mamy - Kuny. Mamy VII - VII
|
|
|
|
#4143 |
|
Zadomowienie
|
Madziulka, niezły z Szymka kaskader.
Skoro nie ma guza i mały nie płacze to chyba nic mu się nie stało. Może na przyszłość połóż jakąś kołdrę, albo gruby koc przy łóżeczku, żeby w razie czego zamortyzować upadek?Co do wypadków z dziećmi w roli głównej to przypomniało mi się jak moja mama opowiadała, że kiedy z bratem byliśmy mali dziecko sąsiadki z 4 piętra wypadło przez okno. To była zima, dziecko już było uszykowane do wyjścia i na zewnątrz sporo śniegu- dzięki temu dziecko wyszło z tej sytuacji bez zadrapania. Normalnie cud...Shira, no i są zdjęcia. Krzysiu urósł i zmienił się w chłopca. Teliczku, postawiłam warunek stałych godzin, mają w ciągu dwóch tygodni dać mi odpowiedź. Rozmawiałam już dzisiaj z przyjaciółką, która tam pracuje i mówiła, że raczej będzie ciężko. Swoją drogą to było wiadome już wcześniej, a ona mi o tym nie wspomniała. (no ale jej to nie robi różnicy, bo dzieci nie ma...)Mam nadzieję, że będą zdjęcia ze spotkania.
|
|
|
|
#4144 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A na gorszy czasBeata U nas tez szał paluszkowy...ale wydzielamy ![]() MarinaPodobne to troche do kleszcza i zaognione...a ta maść własnie na kleszcza?Byliście dzisiaj na trawie?Dobrze,że szybko zauważyłas i zareagowałas U nas ogrom kleszczy!!!!!!!!!Sa wszedzie!!!!!!!!!! Stronczek zapomniałąm dopisać,że Wiki czarujaca!!!!!! |
|
|
|
|
#4145 |
|
Wtajemniczenie
|
Odezwę się później, bo teraz idę kąpać małego.
|
#4146 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Adrij, ale piękne!
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
W sobotę moja mama wyprawia imieniny na działce i mam nadzieję upalny dzień na powietrzu Może nawet basenik by się udało wykorzystać ![]() 2. Biedna Alunia 3. A gdzie się chcecie wybrać? Cytat:
![]() edit: Już doczytałam. On jest niesamowicie sprawny. Ale dziewczyny mają rację, że nie tak łatwo uszkodzić dziecko. Nawet ostatnio czytałam rozmowę z jakimś specjalistą (po tym wypadku z małą Madzią) i on mówił, że dzieci są bardzo "elastyczne" i nawet upadek z dużej wysokości rzadko kończy sie czymś więcej niż tylko guż. Cytat:
Super, super, super I jaki z niego kibic ![]() Co to, kto to? Opowiadaj!!! Jest piękny Czy to jest berneńczyk?
|
|
#4147 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#4148 |
|
Zadomowienie
|
Aania, o mamo jaki słodziak!!!!!
Mów więcej, piesek czy suczka? No i jak się wabi to cudo? Lili, śliczny psiak. Wygląda na mixa Husky- one lubią uciekać. Może ktoś go szuka, nie ma żadnej obroży na sobie?
|
|
|
|
#4149 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Że poczekać do skończenia roku co najmniej. Zmalowana - czemu nie piszesz!?! Jak tam?
|
|
#4150 | |
|
Zakorzenienie
|
Marinaa to jest cały czas zaczerwienione?
Czy zaczerwienienie powstało w wyniku "dziubania" lekarza przy tym? My już raz byliśmy z kleszczem.... Madziulka Marzena dobrze radzi z kocem bądź kołderką przy łóżeczku. Na pewno z Szymkiem jest wszystko w porządku. Ale wiem, że się strachu najadłaś ![]() Shira Krzyś to już nie Krzyś tylko Krzysztof za świetny tort. dla Antka prawie chodzącego ![]() ---------- Dopisano o 21:30 ---------- Poprzedni post napisano o 21:26 ---------- Cytat:
![]() Fajna suczka- bo to ONA Tak ufna,spokojna.Jakbym miała gdzie to byśmy sobie zostawili... |
|
|
|
|
#4151 |
|
Zakorzenienie
|
Lili no własnie wiem, że byliście i miałam się nawet pytac, jak u Was wyglądał ten kleszcz?
No jest zaczerwienione cały czas... Teraz nawet bardziej. A maść nie jest na kleszcza. Chyba nie ma takich maści nawet. Maść nazywa się chlorocyclinum. Nie chcę dopuszczać myśli nawet, że to kleszcz, bo już za długo siedziałby w moim dziecku ( do tej pory ).
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
#4152 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:38 ---------- Poprzedni post napisano o 21:35 ---------- Synek jednej znojomej chodził z kleszczem w oku, normalnie na gałce. Matka myślała że to muszka i kazała mu wypłakać. Po 2 dnich oczko całe czewone, ojciec pojechał na pogotowie, a to KLESZCZ |
|
|
|
|
#4153 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie ma Radzik żadnego śladu. Mam nadzieję, że u Igiego to nic poważnego. Ktoś pytał o Karolineee... Pisała, że na wczasy jadą i jej nie będzie. Chyba ze dwa tygodnie. ---------- Dopisano o 21:41 ---------- Poprzedni post napisano o 21:40 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#4154 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Berneńczyk Mój tata wczoraj przywiózł, głównie z myślą o Adasiu bo to rasa ponoć dla dzieci bardzo dobra.Tylko bezimienna jeszcze podrzućcie propozycje ![]() Cudnie wygląda, taka słodka puchata kula, biega jak niedźwiadek
|
|
|
#4155 |
|
Zakorzenienie
|
przenoszę do klubu :* i dziękuje Wam za kciuki !!
"Jeśli u mnie zasypiasz, to tylko w kącie mojej głowy. Jeśli ubrany, to tylko do połowy." ![]() ![]() Edytowane przez Zmalowana Czas edycji: 2012-06-27 o 21:58 |
|
|
|
#4156 |
|
Zadomowienie
|
Isiaok, oj kusisz-a Telikowo to Oleśnica tak (tylko która?
![]() Co do pracy to noża na gardle nie mam, więc do roku będę z Hanią w domu. Później zacznę szukać. Lili, skoro jest obroża to jest i właściciel. (tylko czy odpowiedzialny? ) Ludzie czasami piszą numer telefonu na wewnętrznej części obroży. Może warto sprawdzić?
|
|
|
|
#4157 | |
|
Wtajemniczenie
|
Ale slodziak!
Cytat:
Zoladek to moze ze stresow, co? Czy jakis wirus? A na czym bunt polega, nie chce isc spac? A nie domaga sie smoczka? Dziekujemy. A co tam u Was? Klopoty jakies? No to srednio faktycznie. Widze, ze przeniosla, to ja tez skasuje... Edytowane przez AgaGuernsey Czas edycji: 2012-06-27 o 21:59 |
|
|
|
|
#4158 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A Wy chcieliście mieć psa?
|
|
#4159 |
|
Rozeznanie
|
zmalowana przepraszam,odp na ogolnym...chciałam tylko napisać,żę jesteś bardzo silna!!!!!!!!
Edytowane przez isiaok Czas edycji: 2012-06-27 o 22:04 |
|
|
|
#4160 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny dzięki za dobre słowo
Nie byliśmy z małym na pogotowiu. Nie zauważyliśmy w jego zachowaniu żadnych zmian. Normalnie się bawił, psocił, jadł, a teraz zasnął po kąpieli. Mąż leżał na podłodze przy łóżeczku dopóki Szymcio nie zasnął ![]() Jutro położę pod łóżeczkiem jakieś poduszki / kołdrę. Niestety trafiło mi się bardzo sprawne, energiczne i silne dziecko. Oczy muszę mieć dookoła głowy. Zaczęło się od wychodzenia z leżaczka, później krzesełka do karmienia, wchodzenia na łóżko, przechodzenia przez bramkę w kuchni ( Carmela ma chyba taką bramkę, nie podciąga się Sarcia na niej? ), a teraz doszło wychodzenie z łóżeczka. On normalnie podciąga się za barierkę, ma ją pod paszkami i chwyta się szczebelek z zew.łóżeczka jednocześnie wspinając się nóżkami po szczebelkach od środka. Pewnie jeszcze nie raz wypadnie :/ Szczerze to nie wiem co mam z tym zrobić. Przecież na zmianę łóżka jest jeszcze za wcześnie. Mąż myśli mu jakoś nadbudować z góry Wyjęcie szczebelek nic nie da, bo i tak próbuje górą, co więcej pomimo, że wypadł dalej próbuje i sprawia mu to taką frajdę, że aż śmieje się w głos :/
|
#4161 |
|
Zakorzenienie
|
isiaok spokooo
ja zamotałam troche
|
#4162 |
|
Zakorzenienie
|
zmalowana trzymalam kciuki -mam nadzieje ze poszlo po twojej mysli
---------- Dopisano o 22:19 ---------- Poprzedni post napisano o 22:13 ---------- madziulka dobrze ze sie dobrze skonczylo - moja tez ma dziwne pomysly ale odpukac puk puk jakos jej sie udaje nie zrobic wielkiej krzywdy kupilam dzis jej buty sportowe czarne zamszowe w ccc z rozowymi delikatnymi wstawkami sa
|
#4163 |
|
Zakorzenienie
|
http://marta-mojepasje.blogspot.com/...et-book-3.html
Normalnie genialna jest ta babeczka - wszystko sama robi i wymyśla. A ta książeczka to dla mnie normalnie HIT Szkoda że Tymuś jeszcze za mały. ALe dla półtoraroczniaka to chyba genialny prezent
|
#4164 |
|
Zadomowienie
|
Madziulka, jak czytam o upadkach to aż mnie wstrząsa, sama przechodziłam przez to tydzień temu
wyobrażam sobie jak to przeżyłaś oby na strachu się zakończyło i niech już więcej się nie wspina! aania, cudna berneńka
|
#4165 | |
|
Zakorzenienie
|
chcieliśmy ![]() No i teraz są dwie ![]() Cytat:
oj, świetne! A moje dziecko jeszcze nie śpi...kibicuje w najlepsze
drugie ciągnie je ku górze... " Edytowane przez aania_20 Czas edycji: 2012-06-27 o 23:00 |
|
|
|
|
#4166 |
|
Zadomowienie
|
za wczesnie wysłałam..
dzisiaj byliśmy na wizycie (umnówionej 1,5 meisiąca temu - nasakryczne terminy) mały płakał okropnie przy badaniu, chyba pamięta jeszcze tę traumę sprzed kilku dni waży 9560g i ma 77cm długościwszystko jest ok następna wizyta w 13 m-cu na szczepienie
|
#4167 |
|
Zakorzenienie
|
To jak nie śpicie, to Wam jeszcze Tymka pokażę
Dwie fotki w weekendu, jedna z dziś.
|
#4168 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ładnie rośnie
|
|
#4169 |
|
Wtajemniczenie
|
Ha ha ha przystojny Tymek, a zdjecie z kapuchą
|
|
|
|
#4170 |
|
Zadomowienie
|
Brumku, rozumiem że na pierwszym zdjęciu Tymkowi powiedzieliście, że się wziął z kapusty i stąd jego roześmiana reakcja?
A kapelusz czasem nie ze Smyka:? ![]() Aaa no i ta książeczka bombastyczna- kobieta ma naprawdę głowę pełną pomysłów. Kolina, pięknie Dawid rośnie.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:12.

zębole
Skoro nie ma guza i mały nie płacze to chyba nic mu się nie stało.
Może na przyszłość połóż jakąś kołdrę, albo gruby koc przy łóżeczku, żeby w razie czego zamortyzować upadek?
Krzysiu urósł i zmienił się w chłopca.
(no ale jej to nie robi różnicy, bo dzieci nie ma...)

A na gorszy czas

12.06.2010