Walka o zdrowe i piękne włosy część XI - Strona 109 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-06-27, 16:25   #3241
almondfairy
seriously? no.

Dot.: Walka o zdrowe i piękne włosy część XI

zakupiłam dzisiaj eliksir GP: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...acniajacy.html. zobaczymy czy mi podpasuje po odstawieniu jantara przestały mi włosy wypadać

książki
ubrania
almondfairy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-27, 16:31   #3242
aante_e
Miss Pudernica

Cytat:
Napisane przez Dzikun Pokaż wiadomość
Dziewczyny, gdzie dostanę wcierkę Joanny Rzepa?
Nie mam SP w pobliżu. Jedynie Ross, Natura, Hebe, Aster. Nie licząc takich drogeryjek małych ze wszystkim po trochu.
Na dozie, tylko aktualnie jest niedostępna.
Stary 2012-06-27, 16:33   #3243
alex1989
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Dzikun, cudne

Od 28.06 beda w Naturze odzywki Nivea za 5,99 i maska Elseve z arginina (ta rozowa) za 15,99.
kurde zastanawiam się nad tą maską z araniną ale musze to przemyśleć

Cytat:
Napisane przez Scarrabeo Pokaż wiadomość
a od piątku Isany po 3,99!
ooo kurde w sumie mam całą ale ostatnio po paru eksperymentach dochodzę do wniosku że najlepszym myjadłem dla moich włosów jest Isana więc chyba zrobie zapas

Cytat:
Napisane przez Lethie Pokaż wiadomość
Oj nie przesadzajmy, na pewno nie jest tak źle
Ja przy braku suszarki wyglądam tak:
popłakałam się ze śmiechu

Cytat:
Napisane przez Scarrabeo Pokaż wiadomość
można też stacjonarnie dorwać, na Śląsku sklepów fryzjerskich od cholery i jeszcze trochę.
Osobiście Kallosa upolowałam za 17 złotych, taniej jeszcze nie widziałam..
idź po marchewkowego Kubusia.
Ja długo radziłam sobie bez półproduktów, w porównaniu z włosomaniaczkami nadal słabo przy nich wypadam, bo posiadam jedynie glicerynę, kwas hialuronowy i keratynę z allegro.
u mnie kallos na początku dawał efekt wow, włosy miękkie, gładkie i do tego ten zapach a teraz nakłądam go tylko właśnie w wyjątkowych sytuacjach ale lubie sie z nim i jest mega wydajny

ja z tych 3 składników mam tylko pierwszy i trzeci więcej mi do szczęścia nie trzeba no jeszcze miód najlepeij gryczany

umyłam dziś włosy lorysem i woskiem avocado z beauty formulas bo nic innego w domu nie znalazłam i żel wziełam od bratanka jakiś megamocny z Sayossa i mam takie strączki że nie wiem czy je odcisnę

moje włosiaki

"Może niektórych kobiet nie da się poskromić. Może potrzebują biegać na wolności, dopóki nie znajdą kogoś, tak dzikiego, aby biegał z nimi."
alex1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-27, 16:37   #3244
say-hello
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dzikun Pokaż wiadomość
Dziewczyny, gdzie dostanę wcierkę Joanny Rzepa?
Nie mam SP w pobliżu. Jedynie Ross, Natura, Hebe, Aster. Nie licząc takich drogeryjek małych ze wszystkim po trochu.
jeżeli chodzi o wcierkę to raczej w małych drogeriach. szampony są chyba bardziej dostępne.
say-hello jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-27, 16:46   #3245
aante_e
Miss Pudernica

Joanna wcierka bywa też E.Leclercu, ale to różnie. W ogóle E.Leclerc jest super wyposażony w Joanne, Mrs. Potter's, Eve Nature

Odbieram dzisiaj Waxa zagranicznego do blondu i Seboradin lotion i startuję z posesyjną pielęgnacją od poniedziałku
Stary 2012-06-27, 18:17   #3246
Karo121
Rozeznanie

Dzięki za odpowiedź ,a gdzie można dostać ten żel? Bo w moim mieście jest rossman,natura i stars.
Karo121 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-27, 19:01   #3247
visionAM
Zakorzenienie

Cytat:
pomieszałam wczoraj kokosa z olejkiem GP z papryką i dałam na długość, masakra, rano wyglądałam jak wspomniany tu już młody James Hetfield poratowałam się psikaczem z isany i jedwabiu mariona więc moge się ludziom pokazać...
nie boisz się tego olejku GP dawać na całe włosy? Przecież on jest przeznaczony na skalp, ja bym nie ryzykowała na długość ze względu na to chilli... chyba może wysuszać
visionAM jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-06-27, 19:07   #3248
la figa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez visionAM Pokaż wiadomość
nie boisz się tego olejku GP dawać na całe włosy? Przecież on jest przeznaczony na skalp, ja bym nie ryzykowała na długość ze względu na to chilli... chyba może wysuszać
ja stosowalam tez na dlugosc. tak miekkich wloskow jeszcze w zyciu nie mialam i wydaja sie grubsze a olej zostawialam 2x na cala noc
Stary 2012-06-27, 19:24   #3249
Dzikun
Zakorzenienie

Trafiłam na śliczne zdjęcia ombre
Dzikun jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-27, 19:36   #3250
blackmarta
Raczkowanie

Mam jeszcze takie pytanie. Widzę, że prawie wszystkie stosujecie jedwab Chi, a ja obecnie mam takie jedwabne serum, nie znalazłam na KWC. http://lokikoki.pl/product-pol-656-P...g-Chantal.html

Podam skład:
Cyclopentasiloxane, Dimethiconol, Dimethicone, Ethyl Ester of Hydrolized Silk, Panthenol, Ethylhexyl Methoxycinnamate, Isopropyl Palmitate, Parfum, Linalool, Benzylsalicylate, Bythylphenyl Methylpropional, Citronellol, Hydroxyisohexyl 3-Cyclohexene Carboxaldehyde, Phenoxyethanol, Methylparaben, Ethylparaben, Propylparaben, Isobutylparaben, Butylparaben.

Oczywiście pytanie pod kątem stosowania jako zabezpieczenie końcówek. Jakiś dziwny ten skład, tyle parabenów i ten Phenoxyethanol?

dbam o włosy.
57-58-59-60-61-62-...-za biust -...-do talii
Moje włosy
blackmarta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-27, 19:53   #3251
little_thing
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Karo121 Pokaż wiadomość
Dzięki za odpowiedź ,a gdzie można dostać ten żel? Bo w moim mieście jest rossman,natura i stars.
pare stron temu było o nim, zresztą przewija się przez cały wątek

Cytat:
Napisane przez visionAM Pokaż wiadomość
Cytat:
Napisane przez la figa Pokaż wiadomość
ja stosowalam tez na dlugosc. tak miekkich wloskow jeszcze w zyciu nie mialam i wydaja sie grubsze a olej zostawialam 2x na cala noc
no właśnie mi wysuszył troche, a skusiłam się bo te przy skalpie taaakie fajne po nim były, ale może za długo go trzymałam, spróbuje nałożyć sam bez kokosa i na pół godziny może lepiej będzie, z maską alterry tak mam jak nałoże na 30-40 min to jest dobrze, na dłużej masakra

Edytowane przez little_thing
Czas edycji: 2012-06-27 o 20:02
little_thing jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-27, 21:31   #3252
Fencze
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez blackmarta Pokaż wiadomość
Mam jeszcze takie pytanie. Widzę, że prawie wszystkie stosujecie jedwab Chi, a ja obecnie mam takie jedwabne serum, nie znalazłam na KWC. http://lokikoki.pl/product-pol-656-P...g-Chantal.html

Podam skład:
Cyclopentasiloxane, Dimethiconol, Dimethicone, Ethyl Ester of Hydrolized Silk, Panthenol, Ethylhexyl Methoxycinnamate, Isopropyl Palmitate, Parfum, Linalool, Benzylsalicylate, Bythylphenyl Methylpropional, Citronellol, Hydroxyisohexyl 3-Cyclohexene Carboxaldehyde, Phenoxyethanol, Methylparaben, Ethylparaben, Propylparaben, Isobutylparaben, Butylparaben.

Oczywiście pytanie pod kątem stosowania jako zabezpieczenie końcówek. Jakiś dziwny ten skład, tyle parabenów i ten Phenoxyethanol?
i ma silikon
Stary 2012-06-27, 22:06   #3253
Caarroolliinnee
Raczkowanie

mi jedwabie zarówno CHI jak i Biosilk na dłuższą metę bardzo wysuszyły końcówki. na początku boski efekt a potem smutek ;(

Caarroolliinnee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-27, 22:21   #3254
izus_86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,1...alantoina.html sklad szamponu jest bardzo podobny do tego plynu.
Ale na pierwszy raz nie chcialam szalec z opakowaniem 500ml
Dziękuję

Wygląda całkiem fajnie, tylko dlaczego mam tak daleko do tego sklepu

Cytat:
Napisane przez kascysko Pokaż wiadomość
Bardzo, bardzo mi miło

Prawdziwym chemikiem będę niedługo, jutro egzamin licencjacki
Trzymam kciuki za egzamin , na pewno zdasz

A tak dodatkowo zapytam, studiujesz typowo chemię, czy np. chemię kosmetyczną
Sama byłam tym zainteresowana, bo po wielu latach postanowiłam, że w końcu skończę jakieś studia, tylko niestety chemia u mnie jest tylko na dziennych, a pracując i mając dziecko nie dam rady
No chyba, że utworzą do tego czasu zaoczne, bo marzy mi się taki kierunek

Cytat:
Napisane przez little_thing Pokaż wiadomość
co do pokrzywy to lepiej raz dziennie i o uzupełnianiu wit. B pamiętaj
szampony dla dzieci dobre o ile ci rumianek nie przeszkadza, ale o tym też było pare stron wcześniej
Nie wszystkie dziecięce szampony mają rumianek
Coś o tym wiem, bo sama szukałam dla córeczki, która ma ciemne włoski.
Ciężko było, ale znalazłam np. Hipp

Cytat:

Podam skład:

Na moje oko wygląda ok jak chodzi o zabezpieczenia
Parabenów rzeczywiście sporo, ale jak masz dawać tylko na końcówki, to nie bałabym się tak
Co do Phenoxyethanol, to na liście składników znalazłam takie info:
Phenoxyethanol-konserwant uważa się, że jest mniej drażniący niż większość konserwantów

Cytat:
Napisane przez Fencze Pokaż wiadomość
i ma silikon
Jak chodzi o zabezpieczanie końcówek, to silikony pomagają, tworzą ochronną powłoczkę

Cytat:
Napisane przez Caarroolliinnee Pokaż wiadomość
mi jedwabie zarówno CHI jak i Biosilk na dłuższą metę bardzo wysuszyły końcówki. na początku boski efekt a potem smutek ;(
Biosilk ma alkohol w składzie, więc mógł wysuszyć
1.04.12 - Seboradin
12.04.12 - Eclipta

11.01.12 - kwasy i naturalna pielęgnacja twarzy

Moje włosy
izus_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-27, 22:56   #3255
kascysko
Zakorzenienie

Cytat:

Podam skład:

Phenoxyethanol to też konserwa. A parabenów zwykle nie używa się solo, tylko właśnie ich różne mieszanki A są na samym końcu składu, nie ma się czym przejmować A silikon - przecie to do zabezpieczenia, to nie wadzi
Cytat:
Napisane przez izus_86 Pokaż wiadomość

Sama byłam tym zainteresowana, bo po wielu latach postanowiłam, że w końcu skończę jakieś studia, tylko niestety chemia u mnie jest tylko na dziennych, a pracując i mając dziecko nie dam rady
Dzięki

Chemia kosmetyczna jako specjalizacja może istnieje na II stopniu, ale nie dałabym sobie ręki uciąć. Ale działam w takim zakładzie, że pozwalają mi się rozwijać - a nawet rozwijają się razem ze mną. Będę chemofizykiem, pracę licencjacką pisałam z chemii fizycznej, skupiwszy się na zastosowaniu modyfikowanych polimerów w kosmetyce

Poza tym - taka specjalizacja daje małe pole manewru.

Dodatkowo Ci powiem, że na kosmetologii też nie uczą chemii - jak słucham tych kobiet w studium kosmetycznym, które mnie uczą, to czasem mi witki opadają
kascysko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-27, 23:19   #3256
izus_86
Zakorzenienie

Cytat:
Phenoxyethanol to też konserwa. A parabenów zwykle nie używa się solo, tylko właśnie ich różne mieszanki A są na samym końcu składu, nie ma się czym przejmować A silikon - przecie to do zabezpieczenia, to nie wadzi

Dzięki

Chemia kosmetyczna jako specjalizacja może istnieje na II stopniu, ale nie dałabym sobie ręki uciąć. Ale działam w takim zakładzie, że pozwalają mi się rozwijać - a nawet rozwijają się razem ze mną. Będę chemofizykiem, pracę licencjacką pisałam z chemii fizycznej, skupiwszy się na zastosowaniu modyfikowanych polimerów w kosmetyce

Poza tym - taka specjalizacja daje małe pole manewru.

Dodatkowo Ci powiem, że na kosmetologii też nie uczą chemii - jak słucham tych kobiet w studium kosmetycznym, które mnie uczą, to czasem mi witki opadają
Ja ze zwykłej chemii byłam zawsze kiepska, ale teraz mnie to interesuje, więc pewnie przyłożyłabym się bardziej do nauki

Fajnie, że trafiłaś na coś co Cię interesuje i dobrze się w tym czujesz
Ja zaczynałam już 2 kierunki, jednak to nigdy nie było to i przerywałam

Co do chemii na kosmetologii, to moja kuzynka kończyła studia kosmetyczne w dobrej szkole i coś tam mieli, jednak nie za dużo
1.04.12 - Seboradin
12.04.12 - Eclipta

Moje włosy
Stary 2012-06-27, 23:22   #3257
201801220933
Konto usunięte

Dobrywieczór. Mam kilka pytań technicznych:
Czy jest sens tuningować () maskę Alterra z granatem (ma wskładzie głównie olejki) olejem z pestek winogron?

Podoba mi się skład różowej odżywki Artiste, ma proteiny bardzo wysoko w składzie. Wiem, że jeśli użyję tylko jej efekt nie będzie zbyt dobry. W kwc czytałam, że trzeba jej używać w "emolientowym towarzystwie". Chodzi o to, że nalezy ją wymieszać z jakąs odzywką do spłukiwania? Mógłby to być np balsam z aloesem potters? Ma w składzie na początku Cetearyl Alcohol, Cetrimonium Chloride, Isopropyl Myristate.
201801220933 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-27, 23:31   #3258
kascysko
Zakorzenienie

Cytat:
Ja ze zwykłej chemii byłam zawsze kiepska, ale teraz mnie to interesuje, więc pewnie przyłożyłabym się bardziej do nauki

Fajnie, że trafiłaś na coś co Cię interesuje i dobrze się w tym czujesz
Ja zaczynałam już 2 kierunki, jednak to nigdy nie było to i przerywałam

Co do chemii na kosmetologii, to moja kuzynka kończyła studia kosmetyczne w dobrej szkole i coś tam mieli, jednak nie za dużo
To pomyśl jaki krzyż mają ze mną w tym studium
Cytat:
Napisane przez "niusia" Pokaż wiadomość
Dobrywieczór. Mam kilka pytań technicznych:
Czy jest sens tuningować () maskę Alterra z granatem (ma wskładzie głównie olejki) olejem z pestek winogron?

Podoba mi się skład różowej odżywki Artiste, ma proteiny bardzo wysoko w składzie. Wiem, że jeśli użyję tylko jej efekt nie będzie zbyt dobry. W kwc czytałam, że trzeba jej używać w "emolientowym towarzystwie". Chodzi o to, że nalezy ją wymieszać z jakąs odzywką do spłukiwania? Mógłby to być np balsam z aloesem potters? Ma w składzie na początku Cetearyl Alcohol, Cetrimonium Chloride, Isopropyl Myristate.
Maski Alterry nie tuninguj już olejem, bes sęsu

Ale za to Artiste możesz wymieszać z maską Alterry, będzie jak w mordkę emolientowe sąsiedztwo
Stary 2012-06-27, 23:39   #3259
201801220933
Konto usunięte

W takim razie jakiego typu maski mogna tuningować olejami?

Artiste +Alterra w stosunku 1:1 i na włosy? Jestem ciekawa efektów działania protein.
201801220933 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-06-27, 23:51   #3260
versatille
Zakorzenienie

Cytat:
Maski Alterry nie tuninguj już olejem, bes sęsu

Ale za to Artiste możesz wymieszać z maską Alterry
Teraz to piszesz?A ja właśnie dziś wymieszałam tą maskę z olejkiem Alterra. Dla zabawy dodałam też miodu
Efekt jest taki, że mam na głowie grzywę lwa
(Albo to przez wilgotność, bo leje??)

Gdy schudniesz będziesz fajnie wyglądać w ubraniu,
gdy ćwiczysz - świetnie wyglądasz we wszystkim, zwłaszcza nago!

Edytowane przez versatille
Czas edycji: 2012-06-27 o 23:52
versatille jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-27, 23:54   #3261
kascysko
Zakorzenienie

[QUOTE="niusia";34979838]W takim razie jakiego typu maski mogna tuningować olejami?

Artiste +Alterra w stosunku 1:1 i na włosy? Jestem ciekawa efektów działania protein.[/QUOTE]
Przyjemny stosunek Albo 1:2, skoro to Twój pierwszy raz i nie wiesz, jak na proteiny zareagują.

Tak, możesz luchnąć oleja [COLOR="Silver"]

---------- Dopisano o 23:54 ---------- Poprzedni post napisano o 23:52 ----------

[/COLOR]
Cytat:
Napisane przez versatille Pokaż wiadomość
Teraz to piszesz?A ja właśnie dziś wymieszałam tą maskę z olejkiem Alterra. Dla zabawy dodałam też miodu
Efekt jest taki, że mam na głowie grzywę lwa
(Albo to przez wilgotność, bo leje??)
Olej dodany krzywdy Ci nie zrobił Po prostu maska Alterry, a także odżywki, są na tyle emolientowe, że dodawanie kolejnych emolientów, na przykład olei, mija się z celem

Spuszył Cię miodas, bo humektantem jest, a za oknem pewnie masz wilgotno od deszczu
Stary 2012-06-28, 00:03   #3262
versatille
Zakorzenienie

Po ostatnim eksperymencie miałam włosy jak z reklamy, a teraz to się nawet rodzinie na oczy nie pokażę.
Nigdy nie opanuję tych moich włosów

Chociaż na pocieszenie ładnie się błyszczy ta szopa..

___
Akurat dzisiaj czytałam na twoim blogu o puchu przy wilgotnej pogodzie (i suchej też?).
A że ponad 20°C było w dzień i nawet słońce połowę dnia świeciło to sobie myślę: powinno być w sam raz.
Ale wychodzę z łazienki i słyszę jakiś podejrzany odgłos kap, kap, kap...
Potem to już tylko czułam jak mi coś na głowie rośnie...

Gdy schudniesz będziesz fajnie wyglądać w ubraniu,
gdy ćwiczysz - świetnie wyglądasz we wszystkim, zwłaszcza nago!

Edytowane przez versatille
Czas edycji: 2012-06-28 o 00:23
versatille jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-28, 00:22   #3263
izus_86
Zakorzenienie

Cytat:
To pomyśl jaki krzyż mają ze mną w tym studium
Oj nie wątpię
W większości kwestii na pewno wiesz więcej niż one
No i zapewne denerwujące są dla nich te pytania, na które nie potrafią odpowiedzieć
1.04.12 - Seboradin
12.04.12 - Eclipta

Moje włosy

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-06-28, 00:33   #3264
kascysko
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez versatille Pokaż wiadomość
Po ostatnim eksperymencie miałam włosy jak z reklamy, a teraz to się nawet rodzinie na oczy nie pokażę.
Nigdy nie opanuję tych moich włosów

Chociaż na pocieszenie ładnie się błyszczy ta szopa..

___
Akurat dzisiaj czytałam na twoim blogu o puchu przy wilgotnej pogodzie (i suchej też?).
A że ponad 20°C było w dzień i nawet słońce połowę dnia świeciło to sobie myślę: powinno być w sam raz.
Ale wychodzę z łazienki i słyszę jakiś podejrzany odgłos kap, kap, kap...
Potem to już tylko czułam jak mi coś na głowie rośnie...
Dobrze czytałaś

Niestety, pogoda w tym kraju nie jest szczególnie obliczalna... ale ja sprawdzam, i dość się na tym nie przejeżdżam
Cytat:
Oj nie wątpię
W większości kwestii na pewno wiesz więcej niż one
No i zapewne denerwujące są dla nich te pytania, na które nie potrafią odpowiedzieć
To nie jest najgorsze.
Najlepszy argument to "pani nie ma racji, i już!"
A to działa na mnie jak płachta na byka i budzi moją gorszą naturę
Stary 2012-06-28, 01:00   #3265
the rock
Zakorzenienie

GG do the rock

Cytat:
Napisane przez karmazynka99 Pokaż wiadomość

o moze sie nam jakaś wspolna fotka pochwalisz

Wróciłam wykończona
Ale było fajnie
Mam tylko jedną fotke brzuszka przyszłej mamy
Idę spać bo padam z nóg

regeneruję włosy - start 11.11.11
Ewka i nie tylko 22.10.12
- 25 kg
the rock jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-28, 02:25   #3266
MesaVerde
Raczkowanie

Cześć dziewczyny szperam po forum dłuższy czas i w ciągu ostatniego miesiąca dostałam niezłego fioła na punkcie włosów, więc chętnie się dołączam
Włoski mam blond, proste, sięgają mniej więcej do zapinania stanika, ładnie się błyszczą, choć końcówki są zmatowione i trochę nastroszone (podetnę), generalnie są w całkiem niezłej kondycji, ale dzięki wam odkryłam, że mogą być lepsze i że warto ich sobie nie niszczyć drogeryjnymi specyfikami z kiepskim składem. Dotąd używałam jakiegoś tylko zestawu szampon + odżywka, zwykle jakieś Timotei. Poza tym zaczęłam się też opiekować włosami TŻeta (ma dłuższe ode mnie choć niestety i bardziej zniszczone, więc mam co robić) to odpowiedzialność na mnie spoczywa

Przyswoiłam pokornie wszelkie nauki i zamieniłam już większość swoich kosmetyków póki co trzymam się raczej typowych firm - Alterra (kocham!), Isana itp., ale tworzę sobie listę, których mogłabym jeszcze wypróbować i sprawdzić czy mi służą. Nie byłam w stanie zapamiętać tylu nazw, firm, marek, serii i produktów, więc gdybyście mogły mi pomóć zrobić check listę - podać link do KWC, lub samą nazwę, ja sobie wygrzebię i poczytam Chciałabym się orientować w tym, co mogę dostać i jakie mam możliwości i byłabym wdzięczna za podsunięcie kilku konkretnych produktów lub nazw, serii, nawet jeśli same ich nie używałyście, a po prostu są często polecane. Coś sobie z czasem z tego będę komponować, wolałabym teraz zebrać więcej informacji, bo raczej na forum regularnie nie będę bywała, zbyt dużo czasu mi zżera

Póki co wśród moich zabiegów pielęgnacyjnych?

MYCIE
Parę razy próbowałam myć odżywką - to raczej nie dla mnie, wolę lekkie szampony.
Używam Baby Dream'a, spisuje się świetnie, choć dla TŻeta pieni się zbyt mało i zużywa gigantycznych ilości. Raczej nie zamienię choć chętnie dorzucę coś na zmianę. Myślałam o dokupieniu szamponu z Alterry, bo mam już wszystko od nich
Przydałoby mi się też coś porządnie oczyszczającego co jakiś czas, może jakieś ziołowe szampony? Mogłybyście mi coś podsunąć? Może Fitomed?

ODŻYWKA ZE SPŁUKIWANIEM
Używam Alterry, czasem pszenicy, czasem granatu. Spisują się świetnie, czasem zamieniam na Isanę z babassem. Ale może jeszcze jakieś inne odżywki bez spłukiwania są warte uwagi?

ODŻYWKA BEZ SPŁUKIWANIA
Ten punkt jest u mnie najsłabszy, nie wiem nic, pomocy
Potrzebuję czegoś do wzmocnienia i ochrony włosów w ciągu dnia, żeby się nie niszczyły, nie wysychały itp, szczególnie dla TŻta, bardzo mu się łamią. I ważne, żeby nie obciążały i nie powodowały przetłuszczania.

MASKI
Dotąd tylko Isana płynny jedwab.
Przez jakiś czas szukałam dla siebie czegoś ze specyfików domowych, ale olaboga, to był koszmar, a zapachu jajka nie mogę domyć przez kilka dni, moje włoski niesamowicie chłoną zapachy.
Zdam się na specyfiki kupne, ostatnio się zaopatrzyłam w kilka próbek maseczek biowaxu Będę testować, ale i tak jestem najbardziej nastawiona na latte. Napewno dorzucę sobie Alterrę granat. W dalekiej przyszłości może coś więcej z paru nazw, które zapamiętałam jak już pobawię się Waxem xD

OLEJOWANIE
Nie odczuwam, by było mi szczególnie potrzebne, niemniej zaopatrzyłam się w olejek Alterry migdały i papaja, odkryłam, że jest świetny do wszystkiego, do ciała, do paznokci, jako olejek eteryczny do kominka ze świeczką, a od czasu do czasu nałożę na noc pod warkoczyk. Jak się skończy wypróbuję inne Alterry, planuję też zakup kokosowego.

Ponadto:
* jakoś tak lubię płukanki, z octu jabłkowego niestety utrzymuje mi się zapach, nawet jak go wypłuczę, za to z piwa mi całkiem odpowiada
*bardzo wolno rozsną mi włosy, pewnie niedługo sprawię sobie Sebaradin

Uch, chyba tyle, bardzo się rozpisałam, mam nadzieję, że ktoś to przeczyta w ogóle Co sądzicie o zestwieniu?
Jak widzicie raczej krążę wokół Alterry, chciałabym wiedzieć, co więcej ciekawego mogę znaleźć wśród włosowych kosmetyków, na forum czasem przewija się Joanna Naturia, czasem Gliss Kur (choć z tego nie wiem, co), ale trochę się gubię - nauczyłam się JAK dbać o włosy, ale nadmiar tego CZYM mnie trochę przytłacza.

Z góry dzięki za odpowiedzi, buziaki
MesaVerde jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-28, 08:10   #3267
visionAM
Zakorzenienie

Cytat:
Przyswoiłam pokornie wszelkie nauki i zamieniłam już większość swoich kosmetyków póki co trzymam się raczej typowych firm - Alterra (kocham!), Isana itp., ale tworzę sobie listę, których mogłabym jeszcze wypróbować i sprawdzić czy mi służą. Nie byłam w stanie zapamiętać tylu nazw, firm, marek, serii i produktów, więc gdybyście mogły mi pomóć zrobić check listę - podać link do KWC, lub samą nazwę, ja sobie wygrzebię i poczytam Chciałabym się orientować w tym, co mogę dostać i jakie mam możliwości i byłabym wdzięczna za podsunięcie kilku konkretnych produktów lub nazw, serii, nawet jeśli same ich nie używałyście, a po prostu są często polecane. Coś sobie z czasem z tego będę komponować, wolałabym teraz zebrać więcej informacji, bo raczej na forum regularnie nie będę bywała, zbyt dużo czasu mi zżera
od siebie mogę polecić kosmetyki do włosów firmy Farmona, maski Bingo
visionAM jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-06-28, 09:30   #3268
Fencze
Rozeznanie

[QUOTE=izus_86;34977704]Dziękuję

Wygląda całkiem fajnie, tylko dlaczego mam tak daleko do tego sklepu

Nie wszystkie dziecięce szampony mają rumianek
Coś o tym wiem, bo sama szukałam dla córeczki, która ma ciemne włoski.
Ciężko było, ale znalazłam np. Hipp

Na moje oko wygląda ok jak chodzi o zabezpieczenia
Parabenów rzeczywiście sporo, ale jak masz dawać tylko na końcówki, to nie bałabym się tak
Co do Phenoxyethanol, to na liście składników znalazłam takie info:
Phenoxyethanol-konserwant uważa się, że jest mniej drażniący niż większość konserwantów

Jak chodzi o zabezpieczanie końcówek, to silikony pomagają, tworzą ochronną powłoczkę

na pewno silikon zabezpiecza końcówki, ale jak zużyję takie cuda do zabezpieczenia końcówek to sama coś ukręcę bez silikonu Produkty mam
Stary 2012-06-28, 09:54   #3269
Scarrabeo
Zakorzenienie

krruca fuck, ciachnęłam 4 centymetry końcówek i znów mam włosy do zapięcia stanika. Przeklinam moją głupotę, przecież te końcówki nie były wcale w takim złym stanie.

do usranej śmierci zapuszczać te włosy będę.
Scarrabeo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-28, 09:57   #3270
Fencze
Rozeznanie

a jak Wam pasują odżywki Timotei Organic Delight? Bo na KWC recenzje są niebardzo...

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości