|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3241 |
|
seriously? no.
|
Dot.: Walka o zdrowe i piękne włosy część XI
zakupiłam dzisiaj eliksir GP: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...acniajacy.html. zobaczymy czy mi podpasuje
po odstawieniu jantara przestały mi włosy wypadać
|
|
|
|
#3242 |
|
Miss Pudernica
|
Na dozie, tylko aktualnie jest niedostępna.
|
#3243 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale musze to przemyśleć ![]() ooo kurde w sumie mam całą ale ostatnio po paru eksperymentach dochodzę do wniosku że najlepszym myjadłem dla moich włosów jest Isana więc chyba zrobie zapas ![]() Cytat:
![]() Cytat:
ale lubie sie z nim i jest mega wydajny ja z tych 3 składników mam tylko pierwszy i trzeci więcej mi do szczęścia nie trzeba no jeszcze miód najlepeij gryczany ![]() umyłam dziś włosy lorysem i woskiem avocado z beauty formulas bo nic innego w domu nie znalazłam i żel wziełam od bratanka jakiś megamocny z Sayossa i mam takie strączki że nie wiem czy je odcisnę
|
|
|
#3244 |
|
Zakorzenienie
|
jeżeli chodzi o wcierkę to raczej w małych drogeriach. szampony są chyba bardziej dostępne.
|
#3245 |
|
Miss Pudernica
|
Joanna wcierka bywa też E.Leclercu, ale to różnie. W ogóle E.Leclerc jest super wyposażony w Joanne, Mrs. Potter's, Eve Nature
Odbieram dzisiaj Waxa zagranicznego do blondu i Seboradin lotion i startuję z posesyjną pielęgnacją od poniedziałku
|
#3246 |
|
Rozeznanie
|
Dzięki za odpowiedź
,a gdzie można dostać ten żel? Bo w moim mieście jest rossman,natura i stars.
|
|
|
|
#3247 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przecież on jest przeznaczony na skalp, ja bym nie ryzykowała na długość ze względu na to chilli... chyba może wysuszać
|
|
|
|
|
#3248 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a olej zostawialam 2x na cala noc
|
|
#3249 |
|
Zakorzenienie
|
Trafiłam na śliczne zdjęcia ombre
|
|
|
|
#3250 |
|
Raczkowanie
|
Mam jeszcze takie pytanie. Widzę, że prawie wszystkie stosujecie jedwab Chi, a ja obecnie mam takie jedwabne serum, nie znalazłam na KWC. http://lokikoki.pl/product-pol-656-P...g-Chantal.html
Podam skład: Cyclopentasiloxane, Dimethiconol, Dimethicone, Ethyl Ester of Hydrolized Silk, Panthenol, Ethylhexyl Methoxycinnamate, Isopropyl Palmitate, Parfum, Linalool, Benzylsalicylate, Bythylphenyl Methylpropional, Citronellol, Hydroxyisohexyl 3-Cyclohexene Carboxaldehyde, Phenoxyethanol, Methylparaben, Ethylparaben, Propylparaben, Isobutylparaben, Butylparaben. Oczywiście pytanie pod kątem stosowania jako zabezpieczenie końcówek. Jakiś dziwny ten skład, tyle parabenów i ten Phenoxyethanol?
|
#3251 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Zapuszczam włosy i pazurki ![]() Edytowane przez little_thing Czas edycji: 2012-06-27 o 20:02 |
||
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#3252 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#3253 |
|
Raczkowanie
|
mi jedwabie zarówno CHI jak i Biosilk na dłuższą metę bardzo wysuszyły końcówki. na początku boski efekt a potem smutek ;(
|
#3254 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wygląda całkiem fajnie, tylko dlaczego mam tak daleko do tego sklepu ![]() Cytat:
, na pewno zdasz A tak dodatkowo zapytam, studiujesz typowo chemię, czy np. chemię kosmetyczną ![]() Sama byłam tym zainteresowana, bo po wielu latach postanowiłam, że w końcu skończę jakieś studia, tylko niestety chemia u mnie jest tylko na dziennych, a pracując i mając dziecko nie dam rady ![]() No chyba, że utworzą do tego czasu zaoczne, bo marzy mi się taki kierunek ![]() Cytat:
![]() Coś o tym wiem, bo sama szukałam dla córeczki, która ma ciemne włoski. Ciężko było, ale znalazłam np. Hipp ![]() Cytat:
Parabenów rzeczywiście sporo, ale jak masz dawać tylko na końcówki, to nie bałabym się tak ![]() Co do Phenoxyethanol, to na liście składników znalazłam takie info: Phenoxyethanol-konserwant uważa się, że jest mniej drażniący niż większość konserwantów Jak chodzi o zabezpieczanie końcówek, to silikony pomagają, tworzą ochronną powłoczkę ![]() Cytat:
|
|
#3255 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A są na samym końcu składu, nie ma się czym przejmować A silikon - przecie to do zabezpieczenia, to nie wadzi![]() Cytat:
Chemia kosmetyczna jako specjalizacja może istnieje na II stopniu, ale nie dałabym sobie ręki uciąć. Ale działam w takim zakładzie, że pozwalają mi się rozwijać - a nawet rozwijają się razem ze mną. Będę chemofizykiem, pracę licencjacką pisałam z chemii fizycznej, skupiwszy się na zastosowaniu modyfikowanych polimerów w kosmetyce ![]() Poza tym - taka specjalizacja daje małe pole manewru. Dodatkowo Ci powiem, że na kosmetologii też nie uczą chemii - jak słucham tych kobiet w studium kosmetycznym, które mnie uczą, to czasem mi witki opadają ![]()
|
|
#3256 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Fajnie, że trafiłaś na coś co Cię interesuje i dobrze się w tym czujesz Ja zaczynałam już 2 kierunki, jednak to nigdy nie było to i przerywałam Co do chemii na kosmetologii, to moja kuzynka kończyła studia kosmetyczne w dobrej szkole i coś tam mieli, jednak nie za dużo
|
|
#3257 |
|
Konto usunięte
|
Dobrywieczór.
Mam kilka pytań technicznych:Czy jest sens tuningować ( ) maskę Alterra z granatem (ma wskładzie głównie olejki) olejem z pestek winogron?Podoba mi się skład różowej odżywki Artiste, ma proteiny bardzo wysoko w składzie. Wiem, że jeśli użyję tylko jej efekt nie będzie zbyt dobry. W kwc czytałam, że trzeba jej używać w "emolientowym towarzystwie". Chodzi o to, że nalezy ją wymieszać z jakąs odzywką do spłukiwania? Mógłby to być np balsam z aloesem potters? Ma w składzie na początku Cetearyl Alcohol, Cetrimonium Chloride, Isopropyl Myristate. |
|
|
|
#3258 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ale za to Artiste możesz wymieszać z maską Alterry, będzie jak w mordkę emolientowe sąsiedztwo
|
|
#3259 |
|
Konto usunięte
|
W takim razie jakiego typu maski mogna tuningować olejami?
Artiste +Alterra w stosunku 1:1 i na włosy? Jestem ciekawa efektów działania protein. |
|
|
|
#3260 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Efekt jest taki, że mam na głowie grzywę lwa (Albo to przez wilgotność, bo leje??)
pisze się razem ! Gdy schudniesz będziesz fajnie wyglądać w ubraniu, gdy ćwiczysz - świetnie wyglądasz we wszystkim, zwłaszcza nago! Edytowane przez versatille Czas edycji: 2012-06-27 o 23:52 |
|
|
|
|
#3261 | |
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE="niusia";34979838]W takim razie jakiego typu maski mogna tuningować olejami?
Artiste +Alterra w stosunku 1:1 i na włosy? Jestem ciekawa efektów działania protein.[/QUOTE] Przyjemny stosunek Albo 1:2, skoro to Twój pierwszy raz i nie wiesz, jak na proteiny zareagują.Tak, możesz luchnąć oleja [COLOR="Silver"]---------- Dopisano o 23:54 ---------- Poprzedni post napisano o 23:52 ---------- [/COLOR] Cytat:
Po prostu maska Alterry, a także odżywki, są na tyle emolientowe, że dodawanie kolejnych emolientów, na przykład olei, mija się z celem![]() Spuszył Cię miodas, bo humektantem jest, a za oknem pewnie masz wilgotno od deszczu
|
|
#3262 |
|
Zakorzenienie
|
Po ostatnim eksperymencie miałam włosy jak z reklamy, a teraz to się nawet rodzinie na oczy nie pokażę.
Nigdy nie opanuję tych moich włosów ![]() Chociaż na pocieszenie ładnie się błyszczy ta szopa.. ___ Akurat dzisiaj czytałam na twoim blogu o puchu przy wilgotnej pogodzie (i suchej też?). A że ponad 20°C było w dzień i nawet słońce połowę dnia świeciło to sobie myślę: powinno być w sam raz. Ale wychodzę z łazienki i słyszę jakiś podejrzany odgłos kap, kap, kap...Potem to już tylko czułam jak mi coś na głowie rośnie...
pisze się razem ! Gdy schudniesz będziesz fajnie wyglądać w ubraniu, gdy ćwiczysz - świetnie wyglądasz we wszystkim, zwłaszcza nago! Edytowane przez versatille Czas edycji: 2012-06-28 o 00:23 |
|
|
|
#3263 |
|
Zakorzenienie
|
Oj nie wątpię
W większości kwestii na pewno wiesz więcej niż one No i zapewne denerwujące są dla nich te pytania, na które nie potrafią odpowiedzieć
|
|
#3264 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Niestety, pogoda w tym kraju nie jest szczególnie obliczalna... ale ja sprawdzam, i dość się na tym nie przejeżdżam ![]() Cytat:
Najlepszy argument to "pani nie ma racji, i już!" A to działa na mnie jak płachta na byka i budzi moją gorszą naturę
|
|
#3265 |
|
Zakorzenienie
|
Wróciłam
wykończona![]() Ale było fajnie ![]() Mam tylko jedną fotke brzuszka przyszłej mamy Idę spać bo padam z nóg
|
#3266 |
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny
![]() Włoski mam blond, proste, sięgają mniej więcej do zapinania stanika, ładnie się błyszczą, choć końcówki są zmatowione i trochę nastroszone (podetnę), generalnie są w całkiem niezłej kondycji, ale dzięki wam odkryłam, że mogą być lepsze i że warto ich sobie nie niszczyć drogeryjnymi specyfikami z kiepskim składem. Dotąd używałam jakiegoś tylko zestawu szampon + odżywka, zwykle jakieś Timotei. Poza tym zaczęłam się też opiekować włosami TŻeta (ma dłuższe ode mnie ![]() Przyswoiłam pokornie wszelkie nauki i zamieniłam już większość swoich kosmetyków póki co trzymam się raczej typowych firm - Alterra (kocham!), Isana itp., ale tworzę sobie listę, których mogłabym jeszcze wypróbować i sprawdzić czy mi służą. Nie byłam w stanie zapamiętać tylu nazw, firm, marek, serii i produktów, więc gdybyście mogły mi pomóć zrobić check listę - podać link do KWC, lub samą nazwę, ja sobie wygrzebię i poczytam Chciałabym się orientować w tym, co mogę dostać i jakie mam możliwości i byłabym wdzięczna za podsunięcie kilku konkretnych produktów lub nazw, serii, nawet jeśli same ich nie używałyście, a po prostu są często polecane. Coś sobie z czasem z tego będę komponować, wolałabym teraz zebrać więcej informacji, bo raczej na forum regularnie nie będę bywała, zbyt dużo czasu mi zżera![]() Póki co wśród moich zabiegów pielęgnacyjnych? MYCIE Parę razy próbowałam myć odżywką - to raczej nie dla mnie, wolę lekkie szampony. Używam Baby Dream'a, spisuje się świetnie, choć dla TŻeta pieni się zbyt mało i zużywa gigantycznych ilości. Raczej nie zamienię choć chętnie dorzucę coś na zmianę. Myślałam o dokupieniu szamponu z Alterry, bo mam już wszystko od nich Przydałoby mi się też coś porządnie oczyszczającego co jakiś czas, może jakieś ziołowe szampony? Mogłybyście mi coś podsunąć? Może Fitomed? ODŻYWKA ZE SPŁUKIWANIEM Używam Alterry, czasem pszenicy, czasem granatu. Spisują się świetnie, czasem zamieniam na Isanę z babassem. Ale może jeszcze jakieś inne odżywki bez spłukiwania są warte uwagi? ODŻYWKA BEZ SPŁUKIWANIA Ten punkt jest u mnie najsłabszy, nie wiem nic, pomocy Potrzebuję czegoś do wzmocnienia i ochrony włosów w ciągu dnia, żeby się nie niszczyły, nie wysychały itp, szczególnie dla TŻta, bardzo mu się łamią. I ważne, żeby nie obciążały i nie powodowały przetłuszczania. MASKI Dotąd tylko Isana płynny jedwab. Przez jakiś czas szukałam dla siebie czegoś ze specyfików domowych, ale olaboga, to był koszmar, a zapachu jajka nie mogę domyć przez kilka dni, moje włoski niesamowicie chłoną zapachy. Zdam się na specyfiki kupne, ostatnio się zaopatrzyłam w kilka próbek maseczek biowaxu Będę testować, ale i tak jestem najbardziej nastawiona na latte. Napewno dorzucę sobie Alterrę granat. W dalekiej przyszłości może coś więcej z paru nazw, które zapamiętałam jak już pobawię się Waxem xDOLEJOWANIE Nie odczuwam, by było mi szczególnie potrzebne, niemniej zaopatrzyłam się w olejek Alterry migdały i papaja, odkryłam, że jest świetny do wszystkiego, do ciała, do paznokci, jako olejek eteryczny do kominka ze świeczką, a od czasu do czasu nałożę na noc pod warkoczyk. Jak się skończy wypróbuję inne Alterry, planuję też zakup kokosowego. Ponadto: * jakoś tak lubię płukanki, z octu jabłkowego niestety utrzymuje mi się zapach, nawet jak go wypłuczę, za to z piwa mi całkiem odpowiada *bardzo wolno rozsną mi włosy, pewnie niedługo sprawię sobie Sebaradin Uch, chyba tyle, bardzo się rozpisałam, mam nadzieję, że ktoś to przeczyta w ogóle Jak widzicie raczej krążę wokół Alterry, chciałabym wiedzieć, co więcej ciekawego mogę znaleźć wśród włosowych kosmetyków, na forum czasem przewija się Joanna Naturia, czasem Gliss Kur (choć z tego nie wiem, co), ale trochę się gubię - nauczyłam się JAK dbać o włosy, ale nadmiar tego CZYM mnie trochę przytłacza. Z góry dzięki za odpowiedzi, buziaki |
|
|
|
#3267 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3268 |
|
Rozeznanie
|
[QUOTE=izus_86;34977704]Dziękuję
Wygląda całkiem fajnie, tylko dlaczego mam tak daleko do tego sklepu ![]() Trzymam kciuki za egzamin , na pewno zdasz A tak dodatkowo zapytam, studiujesz typowo chemię, czy np. chemię kosmetyczną ![]() Sama byłam tym zainteresowana, bo po wielu latach postanowiłam, że w końcu skończę jakieś studia, tylko niestety chemia u mnie jest tylko na dziennych, a pracując i mając dziecko nie dam rady ![]() No chyba, że utworzą do tego czasu zaoczne, bo marzy mi się taki kierunek ![]() Nie wszystkie dziecięce szampony mają rumianek ![]() Coś o tym wiem, bo sama szukałam dla córeczki, która ma ciemne włoski. Ciężko było, ale znalazłam np. Hipp ![]() Na moje oko wygląda ok jak chodzi o zabezpieczenia Parabenów rzeczywiście sporo, ale jak masz dawać tylko na końcówki, to nie bałabym się tak ![]() Co do Phenoxyethanol, to na liście składników znalazłam takie info: Phenoxyethanol-konserwant uważa się, że jest mniej drażniący niż większość konserwantów Jak chodzi o zabezpieczanie końcówek, to silikony pomagają, tworzą ochronną powłoczkę ![]() na pewno silikon zabezpiecza końcówki, ale jak zużyję takie cuda do zabezpieczenia końcówek to sama coś ukręcę bez silikonu Produkty mam
|
#3269 |
|
Zakorzenienie
|
krruca fuck, ciachnęłam 4 centymetry końcówek i znów mam włosy do zapięcia stanika. Przeklinam moją głupotę, przecież te końcówki nie były wcale w takim złym stanie.
![]() do usranej śmierci zapuszczać te włosy będę.
|
#3270 |
|
Rozeznanie
|
a jak Wam pasują odżywki Timotei Organic Delight? Bo na KWC recenzje są niebardzo...
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:57.

po odstawieniu jantara przestały mi włosy wypadać

ale musze to przemyśleć 
więcej mi do szczęścia nie trzeba no jeszcze miód najlepeij gryczany
Przecież on jest przeznaczony na skalp, ja bym nie ryzykowała na długość ze względu na to chilli... chyba może wysuszać

, na pewno zdasz 

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)