Wcierki do włosów i skóry głowy

Green Pharmacy Eliksir ziołowy do włosów wzmacniający

Green Pharmacy Eliksir Do Włosów Przeciw Wypadaniu Spray 250 ml

Nasi użytkownicy zostawili 77 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

• 1 stycznia 2025 o 23:15
    Nie pomaga i nie wzmacnia włosów
    Eliksir ziołowy do włosów wzmacniający firmy Green Pharmacy to preparat, który w założeniu powinien pomóc z wzmocnieniem włosów i zapobiegać wypadaniu włosów. Kosmetyk jest dostępny w licznych sklepach internetowych, natomiast ja kupiłam go w tradycyjnej drogerii i zachęcił mnie niską ceną. Trzeba przyznać, że za około 9 złotych produkt o pojemności 250 ml to bardzo korzystna oferta. Bardzo chciałam, żeby ten eliksir się u mnie sprawdził, bo jednak za taką cenę mieć sprawdzony produkt o skutecznym działaniu w swojej pielęgnacji włosowej to byłoby marzenie ;). Zacznijmy od opakowania, sama butelka jest taka zwyczajna, ale jest poręczna i atomizer tutaj działa bez zarzutu. Pozwala na wygodną i precyzyjną aplikację eliksiru do włosów. Jego wydajność również zasługuje na uznanie, ponieważ starcza on na kilka miesięcy. Zapach tego eliksiru jest ziołowy, ale nie tak przesadnie. Jak na ziołowy preparat to jest to przyjemny zapach, nie odrzuca i też szybko się ulatnia. Ten eliksir co prawda nie podrażnia skóry głowy, nie powoduje reakcji alergicznych i to jest na plus, ale nie ma on żadnego działania wzmacniającego mieszki włosowe. Nie zauważyłam po stosowaniu tego kosmetyku ani ograniczenia wypadania włosów, ani ich wzmocnienia. Nie dostrzegłam również większego odżywienia ani obiecanej gęstości włosów. W zasadzie to mój stan włosów pozostał praktycznie niezmieniony. Z pewnością nie zdecyduję się na ponowny zakup tego produktu mimo bardzo niskiej ceny, ponieważ produkt niestety nie spełnił moich oczekiwań i nie wykazuje żadnych efektów działania.
    Zalety:
    • Dostępność
    • Wygodny atomizer
    • Przyjemny ziołowy zapach
    Wady:
    • Brak rezultatów
    • Nie spełnia oczekiwań
    lotka20
    8 kwietnia 2021 o 22:38
    Całkiem niezły
    Kupiłam ten produkt ponieważ mam problem z wypadaniem włosów, raz mniej raz więcej. I jest całkiem spoko, powiem tak: wypadania włosów nie zahamowało ale ilość nowych włosów jakie się pojawiła przerosło moje oczekiwania. Używałam go po każdym myciu włosów, na cały skalp i trochę więcej w newralgiczne miejsca. Nie obciążał włosów, nie sklejał ich ani nie powodował żadnego podrażnienia. Mega wydajny, starczył mi na ponad rok. Produkt jest zawarty w opakowaniu z sprajem i jest to bardzo wygodne rozwiązanie. Zdecydowanie warto kupić ten produkt, ja mimo iż nie zahamował wypadania włosów jestem z niego bardzo zadowolona bo dał mi dużo nowych włosów.
    Zalety:
    • Naturalny zielarski skład
  • 26 lutego 2021 o 12:43
    Nr 1 w walce z wypadaniem włosów
    Wypadanie włosów to problem nie jednej z nas. Dlatego poszukujemy idealnego produktu, który będzie wsparciem w walce z wypadającymi włosami. Używałam różnych produktów, jednak tylko seria produktów z łopianem marki Green Pharmacy przyniosła oczekiwany efekt. Eliksir stosuję po każdym myciu włosów. Spryskuję nim newralgiczne miejsca w których jest nasilony problem z wypadaniem włosów. Przy regularnym stosowaniu widać efekty działania eliksiru. Włosy odrastają w miejscu przerzedzenia i zmniejsza się ilość wypadających włosów. Z pewnością ważne jest by stosować całą serię tj. szampon, odżywkę oraz eliksir. Zapewni to szybszy efekt. Aplikacja produktu jest łatwa, ponieważ jest wyposażona w dozownik typu spray. Eliksir jest wydajny.
    Zalety:
    • skuteczny w walce z wypadaniem włosów
    • wzmacnia i wspomaga odrost włosów w miejscach przerzedzenia
    • wydajny
    canbria
    17 kwietnia 2020 o 17:01
    Szału nie robi, bardziej jako urozmaicenie pielęgnacji
    Ziołowy eliksir od Green Pharmacy znajduje się w ciemnej, plastikowej butelce z atomizerem zabezpieczonym nakrętką na wypadek niepowołanego otwarcia. Domyślam się, że ciemny kolor butelki wynika z dużej zawartości składników aktywnych, które ta wciera ma w składzie. Znajdziemy tu łubin, skrzyp, owoce kasztanowca i łopian. Sama butelka jak i grafika jest po prostu ok. Wciera jest rzadka, ma konsystencję podobną do wody, być może jest ciut gęstsza. Aplikowałam ją po umyciu i wysuszeniu włosów tylko na skalp. Pewnie i można ją nakładać także po długości na włosy, ale - jak wiemy - włos sam w sobie jest martwy, jedyną żywą częścią, na którą możemy jakoś wpłynąć jest cebulka, więc ja nie widzę w tym większego sensu, żeby nakładać go na włosy. Za każdym razem starałam się podzielić włosy na sekcje i dokładnie spsikać wcierką skalp, a następnie zrobić lekki masaż opuszkami na pobudzenie krążenia, a co za tym idzie - lepszego wchłaniania się substancji aktywnych. Eliksir aplikowany w ten sposób nie przyspieszył przetłuszczania się włosów, ani nie przedłużył ich świeżości. Nie obciążył moich i tak cienkich włosów, za co plus. Zapach wcierki jest delikatny, ziołowy i szybko ulatnia się. Buteleczka wystarczyła mi na lekko ponad 3 miesiące używania, co uważam za bardzo dobry wynik. Niestety po tym czasie nie zauważyłam, żeby włosy szybciej rosły, ani żeby przybyło mi "baby hair'ów", na co - kupując tę wcierkę - liczyłam. Mam wrażenie, że mniej wypadają. Ta wcierka była dla mnie bardziej urozmaiceniem mojej obecnej pielęgnacji włosów niż kosmetykiem, który zzdziałałby cuda. Mówiąc szczerze, ta wcierka działa chyba bardziej na zasadzie placebo - stosowałam ją, nie widziałam żadnych konkretnych efektów, ale przez zioła, które są w składzie miałam nadzieję i próbowałam sobie wmówić, że mój skalp na tym skorzysta. A póki co to producent skorzystał, bo ją kupiłam. Zużyłam, nie wrócę, dziękuję.
    Zalety:
    • wydajna
    • łatwo dostępna
    • tania
    • być może włosy po niej mniej wypadają
    • ziołowy skład
    Wady:
    • w moim przypadku nie przyniosła spektakularnych efektów
    • nie przyspieszyła wzrostu włosów
    • nie spełniła moich oczekiwań, chyba zbędny dodatek pielęgnacyjny
  • 12 kwietnia 2020 o 0:53
    Beznadziejna
    Uznałam, że to może być całkiem dobre uzupełnienie mojej pielęgnacji anty- wypadaniowej do włosów. Skoro i tak używam odżywek w sprayu, to dlaczego nie spróbować jakiejś wzmacniającej, która może ograniczy wypadanie? No spróbować można, ale efekt jest raczej mizerny. Odżywkę kupiłam w Naturze, jest dostępna również w wielu sklepach online. Raczej nie ma problemy z zakupem. Niska cena skłania dodatkowo do zaopatrzenia się w ten produkt. 8 złotych i 250 ml to dobre zestawienie. Wydajność również na plus. Spokojnie starczył na 3 miesiące, co uważam za niezły wynik. Butelka prosta, ale wytrzymała i poręczna. Większe zastrzeżenia mam do atomizera. Lubi się zacinać, a przy okazji uniemożliwia wykorzystanie produktu do końca. Zostaje taka resztka na dnie, z którą nic nie da się zrobić. Pachnie neutralnie. Biorąc pod uwagę, że większość produktów na wypadanie, wręcz śmierdzi, zwykle rzepą, tutaj jest naprawdę przyjemnie. Raczej nie wierzę, że spryskanie włosów na długości sprawi, że moje włosy przestaną wypadać. Tutaj jednak producent kazał masować również skórę głowy. Wydało mi się to zdecydowanie bardziej logiczne i wzbudziło zaufanie. Zbudziło i potem je zburzyło. Eliksir przede wszystkim nie szkodzi- nie podrażnia skóry głowy, nie powoduje uczuleń, nie przesusza. I tak naprawdę to tyle, co można o nim pozytywnego powiedzieć. W żaden sposób nie ograniczył wypadania włosów. Nijak nie stały się gęste, zdrowe i mocne. Ich stan zwyczajnie niespecjalnie się zmienił. Nie oczekiwałam spektakularnych efektów, ale chociaż jakichkolwiek. Coś poszło nie tak, ponieważ nic nie robi. Równie dobrze mogłabym nie używać żadnej odżywki. Z pewnością nie kupię ponownie. Wydałam na nią mało, a i tak były to pieniądze zmarnowane.
    Zalety:
    • Dostępność.
    • Niska cena.
    • Dobra wydajność.
    • Neutralny zapach.
    • Nie podrażnia skóry głowy.
    • Nie uczula.
    • Nie przesusza skóry i włosów.
    Wady:
    • Zacinający się atomizer.
    • Nie można wydobyć resztek produktu z opakowania.
    • Nie ogranicza wypadania włosów.
    Drogeria Natura