|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2911 |
|
Branzoletka
|
Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część XIII
Hej mamusie.
Nie wiem jak to napisać ale dla mnie za dużo przytłaczających rzeczy się dzieje na wątku i źle to na mnie wpływa Od paru dni bardzo źle śpię, nie potrafię mimo, że padam na twarz ze zmęczenia zdrzemnąć się w ciągu dnia i jestem psychicznie wykończona. Bardzo przeżywam wasze problemy(swoje przy okazji) i myślę w kółko o wszystkim martwiąc się myślę, ze na zapas ![]() Muszę odpocząć dla dobra swojego i dzidzi dlatego na jakiś czas nie będę się udzielała na wątku co bardzo też mnie irytuje, bo to najciekawszy i długo wyczekiwany czas, czas narodzin naszych maluszków Będę zerkać codziennie na pierwszą stronę, żeby się móc cieszyć z kolejnych dzieciaczków i mam nadzieje, że to już koniec drastycznych końcówek ciąży i żadną nie spotka zatrucie ciążowe, zaniki tętna, zła opieka durnych lekarzy czy innych koszmarów. Każdej życzę terminowych rozpakowań, szczęśliwych porodów i zdrowych dzieciaczków Wpadnę na wątek za jakiś czas na pewno, nie odchodzę na zawsze tylko chwilę muszę się wyciszyć a jakby się coś u mnie ekscytującego działo na pewno napiszę Aha i moje spóźnione ale szczere gratulacje dla mamy muminkowej Dużo zdrówka i cierpliwości dla obojga
|
|
#2912 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Do przeczytania po powrocie I kciuki za terminowe rozpakowanie bez niespodzianek
|
|
|
|
|
#2913 |
|
Zakorzenienie
|
hej , ja tylko na chwilę bo nie długo położna ma do mnie przyjść...
zrobiłam sobie ostatnie zdjęcie brzucha... oj nawet to mi sprawiło trudność ![]() później poczytam
|
|
|
|
#2914 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#2915 |
|
Zakorzenienie
|
Kasik, gratuluję maleństwa!!!!!!!!!!!!
Od 2 dni śpię jak dziecko w nocy, to po tych lekach rozpulchniających szyjkę. Ale w ciągu dnia też jestem senna i nic mi się nie chce. Dobrze, że się wypogodziło, to przynajmniej wyrwę się z domu na dłuższy spacer. Poza tym od rana mam skurcze, trochę bolą, ale da się wytrzymać. Jednak nie zdecydowałam się na wywoływanie porodu dzisiaj, strach mnie obleciał, więc czekam na rozwój zdarzeń. Wczoraj trochę przybalowałam na imprezie, może dlatego dzisiaj jestem nie do życia. Edytowane przez pumas Czas edycji: 2012-06-28 o 10:30 |
|
|
|
#2916 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nadalko, masz plan porodu? - jeśli już o tym pisałaś to przepraszam ![]() Ja się wczoraj dowiedziałam że mój szpital oczekuje takiego dokumentu no i według info na necie od zeszłego roku jest on niezbędny.
|
|
#2917 | ||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Gratuluję nowego tygodnia ![]() Cytat:
I czekamy na dobre wieści
|
|
#2918 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dobrze, że jest lepiej. Branzoletko, trzymaj się Nadalko, ale mieszkanko! Nie dziwię się, że dzidzia nie chce z niego wychodzić, musi tam mieć bardzo wygodnie .Dziewczyny pracujące z samymi facetami zauważyłyście, że oni plotkują bardziej niż baby?
|
|
|
|
|
#2919 |
|
Zakorzenienie
|
jej może dobrze, ale jednak grawitacja działa
![]() nie, nie mam. U nas chyba to nie jest potrzebne, a z resztą na takim zadupiu to i tak pewnie w trakcie plan poszedł by w odstawkę. |
|
|
|
#2920 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ciekawe jak inne dziewczyny ![]() ~~~~ jem arbuza ![]() zimny, prosto z lodówki
|
|
#2921 |
|
Raczkowanie
|
nie zdążyłam zjeść 2 śniadania i dostałam niedocukrzenia - 2,5h po normalnym śniadaniu... niefajnie się czuję... cukier mi spadł do 54 i mam lekki odjazd...
|
#2922 |
|
Zakorzenienie
|
dzien dobry dzien dobry!
noc przespalam tylko z jedna pobudka! chyba po wczorajszej nieprzespanej nocy i wczorajszym dniu. A zakonczenie wczorajszego wieczoru? Ukruszyla mi sie jedynka!!!!! Ale nie widac na szczescie. Ale czuc. anyway.. Gratki z akolejne tygodnie laseczki ![]() Ale ten czas leci! Branzoletka nie denerwuj sie zlotko i wiedz ze my tu zawsze na Ciebie czekamy! Pumas jak sie skurcze zaczynaja to moze zaczyna sie cos dziac
|
|
|
|
#2923 |
|
Rozeznanie
|
dzień dobry
ale mnie głowa bolii, pije kawe może cos pomoże, do tego krem czekoladowy wyjadam łyżką ze słoika. A mała buszuje jak szalona . Chyba będzie ruchliwym dziewczątkiem, wczoraj wieczorem tez dawała popalić. tż zapomniał dzis tel. a ja za 2 dni mam termin! jakby co będę dzwonić do jego kolegi ![]() a wczoraj mnie wkurzył, bo pił sobie piwo do meczu, a przez ostani tydzień pił tylko bezalkoholowe. za karę będzie skromny obiadzik ![]() pumas- jaki długi spacer?, ja chodze jak żółw... nie mam takiej kondycji jak Ty, to w którym miejscu się spotykamy? wvictoria- wiem, ze szpital bocheński jest super nowoczesny bo nowy, ale jak jest przy przyjeciu do porodu, robią zawsze USG? mierzą rozmiary miednicy?popytaj... |
|
|
|
#2924 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
i dobrze jej tam U nas w szpitalu plan porodu wypełnia sie z położną po przyjęciu na porodówkę |
||
|
|
|
#2925 | ||
|
Zakorzenienie
|
byłam na miescie kupiłam czeresnie. Ale duszno
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
ładny
|
|
#2926 |
|
Zakorzenienie
|
nadalka ale big brzuszek
mamcia mi miesiac temu sie ukruszyla jedynka, bylam to zakleic u dentysty Edytowane przez phdwao Czas edycji: 2012-06-28 o 10:58 |
|
|
|
#2927 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() tylko ze u mnie tego w ogole nie widac w sumie ciezko to nazwac ukruszeniem raczej drobne odprysniecie. i teraz nie wiem co robic bo tutaj to ja raczej tego nie nareperuje |
|
|
|
|
#2928 |
|
Wtajemniczenie
|
Dokładnie to samo pomyślałam
|
|
|
|
#2929 |
|
Zakorzenienie
|
info od ASI
od dzisiaj zaczynaja mi wywolywac poród. Narazie jakies zastrzyki w posladki, tabletki. Boje sie. Planowany termin porodu to niedziela poneidziałek.
|
#2930 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A do tego są ciekawscy jak baby na straganie Ale i bardziej konkretni, zorganizowani. Ja pracowałam też w damskim otoczeniu ale zdecydowanie bardziej wolę męskie Może to przyzwyczajenie od czasu studiów bo już wtedy głównie z facetami miałam do czynienia
|
|
|
|
|
#2931 |
|
Wtajemniczenie
|
mamka piczko no i gdzie jesteś? czekam od rana z parującym bigosem i ubitą śmietaną
|
|
|
|
#2932 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Ja też pracuje z samymi facetami i szczerze to bardzo sobie chwale taki stan rzeczy Najlepsze było w ciązy- codziennie dostawałam herbatke albo kawke na biurko a od 4 mies też batonika Ogólnie to jest "prościej" bo można wyłożyć kawe na ławe ![]() buenaWczoraj dostaliśmy pozwolenie na spacerki w słoneczne dni , do tej pory nie wychodziłyśmy bo jednak zapalenie płuc to nie zwykła infekcja i sie bałam ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#2933 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#2934 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale jestem pod wrażeniem tego jak to zrobili. Ale ciągle mam zgryza - Bochnia gdzie blisko, czy Krynica, gdzie mój gin pracuje
|
|
|
|
|
#2935 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No tak, zapalenie płuc, to nie przelewki. Dobrze, że do szpitala Zosi nie położyli. Fajnie, że możecie już wychodzić. W domu, to idzie zwariować. Szlag mnie trafi, jak kolejny raz usłyszę tą reklamę z Gmochem |
|
|
|
|
#2936 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2937 | |||||
|
Raczkowanie
|
![]() gratuluję także udanych zakupów ![]() Cytat:
![]() cesarka vs sn - moim zdaniem nie mi decydować, zdam się na fachowców znam jednak więcej mam i dzieci z komplikacjami po sn aniżeli po cc Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||||
|
|
|
#2938 |
|
Zadomowienie
|
biedna asia
|
|
|
|
#2939 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
napisz jej ze trzymamy kciuki i ze przesylamy jej dobre fluidy ![]() Cytat:
![]() doceniam Twoje poswiecenie trzepania cala noc ![]() tz zadowolony?
|
||
|
|
|
#2940 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziś czwartek, więc mnóstwo rozpoczętych tygodni
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:18.

Od paru dni bardzo źle śpię, nie potrafię mimo, że padam na twarz ze zmęczenia zdrzemnąć się w ciągu dnia i jestem psychicznie wykończona. Bardzo przeżywam wasze problemy(swoje przy okazji) i myślę w kółko o wszystkim martwiąc się myślę, ze na zapas
Dużo zdrówka i cierpliwości dla obojga

Do przeczytania po powrocie
I kciuki za terminowe rozpakowanie bez niespodzianek
i już niebawem będziemy tulić nasze maleństwa

)
Miałam nadzieję, że nic się nie zacznie w nocy bo nie wiem czy byłby w stanie jechać ze mną do szpitala...