|
|||||||
| Notka |
|
| Spotkania Wizażanek Spotkania Wizażanek to forum, gdzie umawiamy się na spotkania w realu. Uwaga! W temacie wpisz region, w którym chciałybyście się spotkać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4561 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Kraków, część 18 (to brzmi dumnie!)
Skoro jesteśmy w temacie książek.... będąc w empiku, nigdy nie mogłam się nadziwić ludziom, którzy przychodzą tam, biorą jakąś "nowość" z półki i czytają ją etapami, aż skończą.
A pozniej my kupujemy te ksiażki, nie chodzi o treść - wiadomo, książka jak ..... nie wymydli się ale zawsze zostaje jakiś ślad - palców, zagięte kartki, grzbiet.... nie rozumiem takiego zachowania
|
|
|
|
#4562 |
|
Zakorzenienie
|
I w czym problem
Z biblioteki wypożyczasz książki, które przeszły przez setki? tysiące? rąk.Nie mam problemu z kupnem nowej książki, którą ktoś wcześniej odginał, czytał, obracał w rękach. Wyjątek stanowi wybieranie książki na prezent - musi być nienaruszona (jeśli z Empiku, Matrasa, itp). W przypadku kupna książki antykwariatu, to nie ma zupełnie znaczenia. Ja uwielbiam stare książki - nadgryzione zębem czasu, przetarte tu i ówdzie, pożółkłe, mające swój specyficzny zapach
|
|
#4563 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Deavera też uwielbiam .Ojców to jest pod Krakowem, a nie liczba mnoga .I przy okazji chciałam o coś spytać . Pisałaś, że hydromanilu mam dawać mniej niż HA. I tak się zastanawiam - mniej niż daję teraz nie dam rady, bo zabraknie mi na smarowanie, a jest tego tyle samo co HA. Czy dawałam za mało HA czy coś jest ze mną nie tak? ![]() Oczywiście .Cytat:
. Lekkie, przyjemne, żeby przestać myśleć . Zresztą Coben ma podobnie moim zdaniem .A tego Welina masz? Jeśli tak, to zrobimy zamianę .Cytat:
. Też nigdy nie rozumiałam dlaczego empik pozwala na takie coś. Nie wszyscy szanują książki - a nawet jeśli - to przecież od samego czytania się niszczy .
|
|||
|
|
|
#4564 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A robię sobie jeszcze takie inne...Leń ze mnie, nie pracuję obecnie ![]() Cytat:
Cytat:
Ja tam ciągle twierdzę, że jest kryzys na męskim rynku.... Dziękuję Myślę, że podobną liczbę do CiebieCytat:
Puściłam go w wizażowy światek, cieszę się, że się niektórym podobał ![]() Cytat:
Nie umiem sobie odmówić kupna nowej książki, po prostu nie umiem....![]() Cytat:
![]() EDIT-Stradivarius rozpoczął dzisiaj wyprzedaże...Nadal drogo GG czy to Twoja koszula? ![]() http://www.stradivarius.com/webapp/w...a%2Bw%2Bgrochy
Edytowane przez OneMoreDress Czas edycji: 2012-06-28 o 10:30 |
||||||
|
|
|
#4565 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() 2. Mam, ale.... muszę przypomnieć sobie, jaka jest dedykacja na niej. To zależy od jej treści, czy pożyczę czy nie. 3. I co Ci po książce, która jest nowa.... NOWA tadaaam! I olśniewa swoją czystością i nieruszalnością? Pomacasz ją swoimi palcami, pozaginasz na grzbiecie, a po przeczytaniu odłożysz w kąt i będzie się kurzyć ---------- Dopisano o 10:34 ---------- Poprzedni post napisano o 10:32 ---------- Cytat:
|
|
|
#4566 |
|
Konto usunięte
|
I już jestem po - info w klubie
![]() na pocieszenie kupie sobie coś fajnego - ksiązke albo płytę, no może jakis ciuch. |
|
|
|
#4567 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. I kto jak kto, ale ja na pewno nie szukam w książek tematów do przemyśleń i rozstrząsania egzystencjonalnych problemów . Uwierz (przynajmniej raz ) .2. Ok .3. Ty byś bez problemu kupiła bluzkę za normalną cenę, gdybyś wiedziała, że ktoś ją kupił, chodził w niej raz i oddał do sklepu? Ja nie . (wiem, że to trochę inna sprawa, ale dla mnie podobna) Poza tym to ja ją pozaginam i pomacam. Czemu mam kupować książkę z już zagiętymi rogami? Nie rozumiem .
|
|
|
|
|
#4568 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ale rozumiem ideę rozdziewiczania książki
|
|
|
|
|
#4569 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Uważam, że książki Brown'a mają drugie dno, którym jest propaganda i dlatego są właśnie tak przyswajalne i wciągające. Pomijak już fakt, że uważam, że nie jedna osoba pisała tą książkę, bo tu musiałybyśmy rozpocząć dyskusję filozoficzno-polityczno-religijną. Uważam, że książka jest na poziomie Harrego Pottera - łatwo się czyta, intrygi wciągają, ale w zasadzie nie wynosisz z tej książki zbyt dużo. Taki zapychacz. Cytat:
A antykwariat to zupełnie inna bajka
|
||
|
|
|
#4570 |
|
Konto usunięte
|
Hiper, bardzo mi się podoba to co napisałaś o swoim stosunku do książek - ja uważam podobnie, że do książek należy podchodzić z nabożną czcią, czego od dzieciństwa uczyła mnie babcia i ciocia.
|
|
|
|
#4571 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4572 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wykorzystam metodę Zielonej: Nauczę się jednego wykładu i w nagrodę zaglądam na wizaż ![]() 2. Zamówiłabym ten BB, który polecała Hiper, ale kurcze mam 1 podkład w zapasie, prawie cały mój pierwszy BB no i obiecałam sobie, że do końca lipca nie kupuję kosmetyków. Mam nadzieję, że w sierpniu któraś z Was będzie zamawiać BB ![]() Cytat:
Od ojciec l.mn. to ojcowie, ale od tata...?2. Dziękuję. To będę przypominać przed spotkaniem. 3. Zgadzam się z tym. Jeśli kupuję rzecz jako nową to chcę, żeby taka była. Powinni coś zrobić w Empiku z ludźmi ciągle czytającymi tam książki. Cytat:
Też nie jadłam jeszcze sushi i chyba się nie odważę. A właśnie: Chcę w wakacje iść z TŻ na kurs tańca towarzyskiego dla par. Znacie może jakąś dobrą szkołę?
|
|
|
#4573 | |||
|
Nie depcze krokusów
|
Cytat:
Brown pisze prostym językiem, dzięki czemu obala argumenty, że jest to publikacja o poważnej naukowej tematyce. To książka, która ma wciągać, a nie podważać nauki Kościoła. Jego teorie są momentami śmieszne, ale bardzo dobrze przemyślane. Cytat:
), ale obecnie te problemy i tak rozwiązuje Kindle ![]() Cytat:
W Twoim wieku najlepsi są już zajęci. Ale niedługo wejdziesz w wiek rozwodowy i pula się powiększy ![]() [1=f3c5f22a477733c3f05238e cee51cadb3aa4293a_6848b94 4d63c3;34984318]Uważam, że książka jest na poziomie Harrego Pottera - łatwo się czyta, intrygi wciągają, ale w zasadzie nie wynosisz z tej książki zbyt dużo. Taki zapychacz.[/QUOTE] Ej, dużo wyniosłam z Harrego! Te wszystkie kąśliwe uwagi...
|
|
|
#4574 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4575 |
|
Nie depcze krokusów
|
Bo tata jest tylko jeden, a Matka wiadomo - Polka, Natura, Boska...
|
|
#4576 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Pyszne bylo ---polecam No baaa moj TZ bob lubi ale nie bezie wieedzial ze od dzis---bob bedzie mi sie kojarzyl z penisem ![]() A propos ksiazek ---zawsze czytalam sporo- zarowno moi dziadkowie jak i rodzice mieli spore biblioteczki.Od malenkosci mam wpojony szacunek do ksiazek.Kiedys nawet potrafilam sie bardzo obrazic na kolezanke ktorej ksiazke pozyczylam a ona oddala mi rozklejona
|
|
|
#4577 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() 3. Ok, jeśli chodzi o nienaruszone książki w kontekście ceny, to potrafię zrozumieć, że komuś może przeszkadzać jakieś minimalne jej "zużycie" Cytat:
![]() [1=f3c5f22a477733c3f05238e cee51cadb3aa4293a_6848b94 4d63c3;34984318]1. Wpadasz z skarności w skrajność. Nie chodzi o to, żebym zabierała się za coś co z góry może mnie pokonać, bo ja nie poszukuję supertrudnych pozycji nie do ogarnięcia. Nie w tym rzeczy. 2. Uważam, że książki Brown'a mają drugie dno, którym jest propaganda i dlatego są właśnie tak przyswajalne i wciągające. Pomijak już fakt, że uważam, że nie jedna osoba pisała tą książkę, bo tu musiałybyśmy rozpocząć dyskusję filozoficzno-polityczno-religijną. 3. Uważam, że książka jest na poziomie Harrego Pottera - łatwo się czyta, intrygi wciągają, ale w zasadzie nie wynosisz z tej książki zbyt dużo. Taki zapychacz. 4. Skoro płacę za pełnowartośćiowy produkt to oczekuję, że taki jest. A nie z odbitymi paluchami, obśliniony i pozaginany. Ja do stany książek przywiązuje ogromną wagę i sporej części nie wezmę ze sobą, żeby własnie w torebce się nie pozaginała. Książka to świętość, o którą trzeba dbać. Więc szlag mnie trafia jak idę do księgarni i dostaję książkę z odbitym obleśnym brudnym paluchem na którejś z kartek. A antykwariat to zupełnie inna bajka [/QUOTE]1. Nie popadam. Po prostu przy okazji rzuciłam Ci propozycją książki, która mnie pokonała (póki co!), jednocześnie sugerując intelektualistkom, by spróbowały połamać sobie na niej zęby 2. Podobnie jak któraś z dziewczyn wypowiadających się wcześniej, ja również po lekturze Kodu trochę googlowałam i wnikałam w książkowe teorie spiskowe. Bardziej z ciekawości i faktycznego zainteresowania niż ulegania propagandzie i wietrzenia spisku dziejów ![]() 3. Tak, dlatego napisałam, że jeśli chcesz wynieść coś z książki, to sięgasz po inny typ ![]() 4. Takie podejście jest dla mnie zrozumiałe, jak przyznałam SdC. Poszłam nieco innym tokiem myślenia. Gdyby moje oburzenie/zniesmaczenie/zdegustowanie "ruszoną" nową książką miałoby mieć wpływ na spadek jej ceny, to pierwsza głośno bym się oburzała Mój portfel wystarczająco boleśnie odczuwa każde wejście do księgarni. Ostatnio mam fazę na albumy
|
|
|
#4578 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Równie dobrze można kupić firanki do salonu - zmacane, poplamione, naderwane. Co w tym złego? Przecież ja tez mogłam je pobrudzić.. 2. Z antykwariatu nie ma zaupełnie znaczenia, miałam na myśli to co zauważam w empikach. W zasadzie to nie bardzo mają chyba pole do manewru - "Proszę odłożyć tę ksiązkę na półkę" - " Jest pan/pani zainteresowana kupnem tego produktu?" - "Nie, ja tylko przeglądam"
|
|
|
|
|
#4579 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Może jakaś wymianka książkami na Kindla? Moja kolekcja jest co prawda skromna, ale zawsze coś tam się znajdzie. Cytat:
|
||
|
|
|
#4580 | |
|
Nie depcze krokusów
|
Cytat:
Od czasu, gdy w środku nocy wywołało to z mieszkania zaspanego sąsiada, przestałam stosować...
|
|
|
#4581 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja nie korzystałam Edit: Dziewczyny kupujące w BU kwas hialuronowy, coś dla Was http://www.medonet.pl/zdrowie-na-co-...era,index.html
Teraz źle jest kotu. Edytowane przez Lenkapuma Czas edycji: 2012-06-28 o 11:52 |
|
|
|
|
#4582 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
No przecież! ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#4583 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
nie mogę na siebie patrzeć w tych włosach
nadrabiam 1/2 Cytat:
a najbardziej mi się podoba ta pleciona i żałuję, że ich nie wzięłam zamiast tych srebrnychCytat:
a za Kamę i jej bezczelność trudno żebym odpowiadała ![]() 2. po Twoich kolejnych postach o uogólnianiu wypowiedzi rozumiem, że nie muszę traktować personalnie Cytat:
![]() więzienie za in vitro? Niestety tzw. Ziobryści są za słabi żeby powalczyć w kolejnych wyborach dlatego w Pl jest jak jest![]() Cytat:
Cytat:
faktycznie- niby po 2latach zaczynają się kryzysy Cytat:
jak na takie stado bab to uważam, że jest świetnie raczej nie ma racji bytu na moich cienkich, prostych jak drut włosach Cytat:
też miałam kiedyś taki plan, no ale może jeszcze mi wypali... wydaje mi się, że liczbę dni trzeba dostosować do danego miasta i okolic. Są takie, w których warto się dłużej zatrzymać, a są takie na które wystarczy nawet 1 dzień które macie na swojej liście? Cytat:
śmiem twierdzić że to będę ja bo Ty raczej o 9 po kioskach latać nie będziesz ![]() gratuluję:brawo: jak było? wielka ściema?
Nie warto żałować naszych wyborów, bo w momencie kiedy je podejmujemy wydają się najlepszymi decyzjami, a przecież nie jesteśmy w stanie przewidzieć ich konsekwencji. kosmetyki https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=546709 moje ciuszki https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=550082 Edytowane przez gg22 Czas edycji: 2012-06-28 o 11:59 |
||||||||
|
|
|
#4584 | |
|
Zakorzenienie
|
Jeden wykład już za mną. Jak ja nie lubię pamięciówki
Cytat:
Malla, Lenka i inne dziewczyny pracujące: Jak Wy to robicie, że będąc w pracy piszecie tyle postów na wizażu?
|
|
|
#4585 | |
|
Zakorzenienie
|
Aleście się rozgadały
nadrabiałam wątek zamiast wyjść z domu Napisz książkę kucharską! ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
|
|
#4586 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() 2. Dziękuję, też mi się podoba Są miejsca, w których chcemy zostać 2-3 dni, a są takie gdzie tylko kilka godzin (chociaż te TŻ chce wykreślić z listy )Kraków> Wrocław> Leszno (tu chcę iść na żużel )> Poznań> Bory Tucholskie> Sopot lub inne miasto nad morzem> Bydgoszcz (?)> Toruń (?)> Łódź> KrakówTak planowaliśmy, ale jeszcze się zastanawiamy czy jest sens wszędzie. A może macie dziewczyny jakieś ciekawe miejsca do polecenia w tych miastach lub ich okolicach? ![]() 3. Będę mogła od Was przegrać?
Edytowane przez WrednaMyszka Czas edycji: 2012-06-28 o 12:08 |
|
|
|
|
#4587 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Muszę zrobić to co muszę a jak i kiedy to juz zalezy ode mnie.---------- Dopisano o 12:09 ---------- Poprzedni post napisano o 12:07 ---------- W temacie książek - http://www.weltbild.pl/milion-ksiazek-na-lato Książki po 9,90 zł. Zamawiam koło 14:00. Dajcie znać jak coś chcecie
|
|
|
|
|
#4588 |
|
Konto usunięte
|
Hiper, co prawda ja byłam wczoraj w wetbildzie ale chętnie Ci podrzucę na priva co chcę - już się za nią zabieram
|
|
|
|
#4589 |
|
Zakorzenienie
|
[1=f3c5f22a477733c3f05238e cee51cadb3aa4293a_6848b94 4d63c3;34982602]
Ani było o tym całkiem głośno jakiś czas temu... [/QUOTE] Ominęło mnie jakoś... Tam są podróbki?
|
#4590 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=f3c5f22a477733c3f05238e cee51cadb3aa4293a_6848b94 4d63c3;34986339]A nie myślałaś o zakupie Kindla? Bo w Twoim przypadku to byłoby chyba lepsze rozwiązanie...[/QUOTE]
Gdzie Ty byłaś, jak przez x stron wątku pisałam o zakupie Kindla i planach podłączenia się pod zamówienie cholerkowego taty? Rozkminiałam ostro jaki model i w ogóle.Koniec końców Kindla dalej nie mam I już nie pamiętam żadnych uwag, jakie pisały dziewczyny odnośnie poszczególnych modeli ![]() Cytat:
![]() Wyyyybacz, to głównie ja Po prostu nadrabiam ostatnie pół roku ![]() gg o 11:58 skomentowała część postów (1/2). Mamy 12:24 a jej ani widu ani słychu gg, było szlajać się po meczach? Omijają Cię dyskusje (i moje wywody;p) do których tak zawsze Ci tęskno i które tak lubisz
Teraz źle jest kotu. Edytowane przez Lenkapuma Czas edycji: 2012-06-28 o 12:26 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Spotkania Wizażanek
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:12.

ale zawsze zostaje jakiś ślad - palców, zagięte kartki, grzbiet.... nie rozumiem takiego zachowania

I polecam wszystkie książki Deavera, super jest
Jaki ten polski trudny
Za to znam l.m. od taty
.
.
gratulacje, ile Ty masz tytułów?
Nie umiem sobie odmówić kupna nowej książki, po prostu nie umiem....

Niestety tzw. Ziobryści są za słabi żeby powalczyć w kolejnych wyborach dlatego w Pl jest jak jest