Kraków, część 18 (to brzmi dumnie!) - Strona 153 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Spotkania Wizażanek

Notka

Spotkania Wizażanek Spotkania Wizażanek to forum, gdzie umawiamy się na spotkania w realu. Uwaga! W temacie wpisz region, w którym chciałybyście się spotkać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-06-28, 10:07   #4561
201608010929
Konto usunięte

Dot.: Kraków, część 18 (to brzmi dumnie!)

Skoro jesteśmy w temacie książek.... będąc w empiku, nigdy nie mogłam się nadziwić ludziom, którzy przychodzą tam, biorą jakąś "nowość" z półki i czytają ją etapami, aż skończą.
A pozniej my kupujemy te ksiażki, nie chodzi o treść - wiadomo, książka jak ..... nie wymydli się ale zawsze zostaje jakiś ślad - palców, zagięte kartki, grzbiet.... nie rozumiem takiego zachowania
201608010929 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-28, 10:15   #4562
Lenkapuma
Zakorzenienie

I w czym problem Z biblioteki wypożyczasz książki, które przeszły przez setki? tysiące? rąk.
Nie mam problemu z kupnem nowej książki, którą ktoś wcześniej odginał, czytał, obracał w rękach.
Wyjątek stanowi wybieranie książki na prezent - musi być nienaruszona (jeśli z Empiku, Matrasa, itp). W przypadku kupna książki antykwariatu, to nie ma zupełnie znaczenia.

Ja uwielbiam stare książki - nadgryzione zębem czasu, przetarte tu i ówdzie, pożółkłe, mające swój specyficzny zapach

Lenkapuma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-28, 10:24   #4563
SdC
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ineso Pokaż wiadomość
To ja poleciłam ,,Panieński grób" I polecam wszystkie książki Deavera, super jest
,,Mąż" też mnie nie powalił i rozwój bohatera jest naciągany i oparty na filozofii Coelho

Ale po mnie pojechałyście, zażenowana jestem Jaki ten polski trudny Za to znam l.m. od taty - ojców!
To już wiem, czemu mi aż tak nie podszedł . Deavera też uwielbiam .

Ojców to jest pod Krakowem, a nie liczba mnoga .

I przy okazji chciałam o coś spytać . Pisałaś, że hydromanilu mam dawać mniej niż HA. I tak się zastanawiam - mniej niż daję teraz nie dam rady, bo zabraknie mi na smarowanie, a jest tego tyle samo co HA. Czy dawałam za mało HA czy coś jest ze mną nie tak?

Cytat:
Napisane przez WrednaMyszka Pokaż wiadomość
A mogłabym prosić Cię o pożyczenie?
Oczywiście .

Cytat:
Napisane przez Lenkapuma Pokaż wiadomość
Jeśli książki Browna z ich wielowątkowością, gdzie akcja goni akcję są dla CIebie słabizną polecę Ci książkę, która póki co mnie pokonała. Poległam gdzieś w 1/5.

Welin (H.Duncan) - ufff... nawet nie wiem, co o niej napisać. (...)
No raczej Brown górnolotością w swoich książkach nie grzeszy . Lekkie, przyjemne, żeby przestać myśleć . Zresztą Coben ma podobnie moim zdaniem .

A tego Welina masz? Jeśli tak, to zrobimy zamianę .

Cytat:
I w czym problem Z biblioteki wypożyczasz książki, które przeszły przez setki? tysiące? rąk.
Nie mam problemu z kupnem nowej książki, którą ktoś wcześniej odginał, czytał, obracał w rękach.
No ale książkę w księgarni kupuję i chcę mieć nową. Przecież za nią płacę jak za nową, a nie jak za używaną . Też nigdy nie rozumiałam dlaczego empik pozwala na takie coś. Nie wszyscy szanują książki - a nawet jeśli - to przecież od samego czytania się niszczy .
SdC jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-28, 10:28   #4564
OneMoreDress
Zakorzenienie

Cytat:
Też zazdroszczę, ale przecież możemy zapisać się na ten "aerobik na obcasach" w Meli Melo i też będziemy tak chodzić

1. Studiach? OMD ja myślałam, że Ty robisz teraz tylko te podyplomowe
Ja po wakacjach z chęcią wybiorę się do Meli Melo na te obcasy Żeby nauczyć się chodzić, o tańcu nie ma mowy
A robię sobie jeszcze takie inne...Leń ze mnie, nie pracuję obecnie

Cytat:
Napisane przez SdC Pokaż wiadomość
Mnie do takich przemyśleń popchnął King . Jakoś tam ludzie są najbardziej ludzcy dla mnie. A "Wielki Marsz" to .
Uwielbiam Wielki Marsz

Cytat:
Napisane przez Malla Pokaż wiadomość
Mężczyźni z Polski dłużej się trzymają, ale czasem widzę pogorszenie jakości.

Ja tam ciągle twierdzę, że jest kryzys na męskim rynku....

Cytat:
Napisane przez jojla Pokaż wiadomość
gratulacje, ile Ty masz tytułów?
Dziękuję Myślę, że podobną liczbę do Ciebie

Cytat:
Poza tym - czy to jednak nie jest książka OMD? OMD? Bo on ajest u mnie aktualnie
Mąż? Całkiem możliwe, że mój Puściłam go w wizażowy światek, cieszę się, że się niektórym podobał

Cytat:
Napisane przez hardgirl123 Pokaż wiadomość
konkludując - na empikach i księgarniach powinna byc wywieszka - "pani hardgirl nie będzie obsługiwana a każde jej pojawienie się będzie zgłaszane bankowi celem blokady środków na jej rachunku".
Mam to samo Nie umiem sobie odmówić kupna nowej książki, po prostu nie umiem.... Biblioteki mnie w ogóle nie rajcują, ja przeczytaną książkę muszę mieć u siebie na półce i już

Cytat:
Gdzie? Zależy od zasobności Twojego portfela Najlepsze sushi (najsmaczniejsza ryba) serwują w Sakanie, Zen Sushi i EDO Sushi. W przypadku sushi cena przekłada się na jakość Dla kogoś kto rzadko jada sushi różnice pomiędzy poszczególnymi restauracjami mogą być trudne do wyłapania, ale jak ktoś się objada sushi na potęgę (nie patrzcie tak na mnie ), to zaczyna zauważać je w smaku, strukturze (np. stopień kleistości ryżu) itp itd
Jak się w końcu zdecyduję na mój pierwszy raz z sushi to zdecydowanie będę błagać abyś poszła ze mną...

EDIT-Stradivarius rozpoczął dzisiaj wyprzedaże...Nadal drogo
GG czy to Twoja koszula?
http://www.stradivarius.com/webapp/w...a%2Bw%2Bgrochy

Edytowane przez OneMoreDress
Czas edycji: 2012-06-28 o 10:30
OneMoreDress jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-28, 10:34   #4565
Lenkapuma
Zakorzenienie

Cytat:
1.No raczej Brown górnolotością w swoich książkach nie grzeszy . Lekkie, przyjemne, żeby przestać myśleć . Zresztą Coben ma podobnie moim zdaniem .
2. A tego Welina masz? Jeśli tak, to zrobimy zamianę .
3. No ale książkę w księgarni kupuję i chcę mieć nową. Przecież za nią płacę jak za nową, a nie jak za używaną . Też nigdy nie rozumiałam dlaczego empik pozwala na takie coś. Nie wszyscy szanują książki - a nawet jeśli - to przecież od samego czytania się niszczy .
1. Nie pisałam, że jest górnolotny. Poza tym górnolotność nie jest wyznacznikiem tego, czy książka jest dobra czy nie. A przynajmniej nie jedynym. Moim zdaniem książki Browna nie zasłużyły na epitet "słabizna", bo są porywające. Pisane prostym stylem, naszpikowane akcją i zagadkami. Palą się w rękach i o to chodzi. Nie muszą stawiać egzystencjalnych pytań i stanowić pożywki do filozoficznych rozważań. Żeby taką pożywkę otrzymać, sięga się po zupełnie inny typ książek
2. Mam, ale.... muszę przypomnieć sobie, jaka jest dedykacja na niej. To zależy od jej treści, czy pożyczę czy nie.
3. I co Ci po książce, która jest nowa.... NOWA tadaaam! I olśniewa swoją czystością i nieruszalnością? Pomacasz ją swoimi palcami, pozaginasz na grzbiecie, a po przeczytaniu odłożysz w kąt i będzie się kurzyć Czy wymacana wcześniej przez innych czy też nie - spełni jednakową rolę. Tak samoo dostarczy Ci rozrywki (jeśli jest dobra) lub szybko znudzi (jeśli jest słaba).

---------- Dopisano o 10:34 ---------- Poprzedni post napisano o 10:32 ----------

Cytat:
Napisane przez OneMoreDress Pokaż wiadomość
Jak się w końcu zdecyduję na mój pierwszy raz z sushi to zdecydowanie będę błagać abyś poszła ze mną...
W temacie sushi nie musisz mnie namawiać. Jestem tak łatwa, jak tegoroczna matura z matematyki

Stary 2012-06-28, 10:35   #4566
2016070953
Konto usunięte

I już jestem po - info w klubie

na pocieszenie kupie sobie coś fajnego - ksiązke albo płytę, no może jakis ciuch.
2016070953 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-28, 10:39   #4567
SdC
Zakorzenienie

Cytat:
1. Nie pisałam, że jest górnolotny. Poza tym górnolotność nie jest wyznacznikiem tego, czy książka jest dobra czy nie. A przynajmniej nie jedynym. Moim zdaniem książki Browna nie zasłużyły na epitet "słabizna", bo są porywające. Pisane prostym stylem, naszpikowane akcją i zagadkami. Palą się w rękach i o to chodzi. Nie muszą stawiać egzystencjalnych pytań i stanowić pożywki do filozoficznych rozważań. Żeby taką pożywkę otrzymać, sięga się po zupełnie inny typ książek
2. Mam, ale.... muszę przypomnieć sobie, jaka jest dedykacja na niej. To zależy od jej treści, czy pożyczę czy nie.
3. I co Ci po książce, która jest nowa.... NOWA tadaaam! I olśniewa swoją czystością i nieruszalnością? Pomacasz ją swoimi palcami, pozaginasz na grzbiecie, a po przeczytaniu odłożysz w kąt i będzie się kurzyć Czy wymacana wcześniej przez innych czy też nie - spełni jednakową rolę. Tak samoo dostarczy Ci rozrywki (jeśli jest dobra) lub szybko znudzi (jeśli jest słaba).
1. No dla mnie Brown był ok, ale właśnie zbyt naszpikowany tymi teoriami spiskowymi. Każdy ma inne wyznaczniki dobrej książki . I kto jak kto, ale ja na pewno nie szukam w książek tematów do przemyśleń i rozstrząsania egzystencjonalnych problemów . Uwierz (przynajmniej raz ) .
2. Ok .
3. Ty byś bez problemu kupiła bluzkę za normalną cenę, gdybyś wiedziała, że ktoś ją kupił, chodził w niej raz i oddał do sklepu? Ja nie . (wiem, że to trochę inna sprawa, ale dla mnie podobna) Poza tym to ja ją pozaginam i pomacam. Czemu mam kupować książkę z już zagiętymi rogami? Nie rozumiem .
Stary 2012-06-28, 10:44   #4568
szyrek
Zadomowienie

Cytat:
3. Ty byś bez problemu kupiła bluzkę za normalną cenę, gdybyś wiedziała, że ktoś ją kupił, chodził w niej raz i oddał do sklepu? Ja nie . (wiem, że to trochę inna sprawa, ale dla mnie podobna) Poza tym to ja ją pozaginam i pomacam. Czemu mam kupować książkę z już zagiętymi rogami? Nie rozumiem .
Po pracy w sklepie odziezowym w samym centrum Krakowa nie widzę różnicy między stanem niektórych rzeczy po przymierzaniu, a odziezą szmatexową
Ale rozumiem ideę rozdziewiczania książki

szyrek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-28, 10:45   #4569
f3c5f22a477733c3f05238ecee51cadb3aa4293a_6848b944d63c3
Konto usunięte

Cytat:
Jeśli książki Browna z ich wielowątkowością, gdzie akcja goni akcję są dla CIebie słabizną polecę Ci książkę, która póki co mnie pokonała. Poległam gdzieś w 1/5.
Wpadasz z skarności w skrajność. Nie chodzi o to, żebym zabierała się za coś co z góry może mnie pokonać, bo ja nie poszukuję supertrudnych pozycji nie do ogarnięcia. Nie w tym rzeczy.
Uważam, że książki Brown'a mają drugie dno, którym jest propaganda i dlatego są właśnie tak przyswajalne i wciągające. Pomijak już fakt, że uważam, że nie jedna osoba pisała tą książkę, bo tu musiałybyśmy rozpocząć dyskusję filozoficzno-polityczno-religijną.
Uważam, że książka jest na poziomie Harrego Pottera - łatwo się czyta, intrygi wciągają, ale w zasadzie nie wynosisz z tej książki zbyt dużo. Taki zapychacz.

Cytat:
Wyjątek stanowi wybieranie książki na prezent - musi być nienaruszona (jeśli z Empiku, Matrasa, itp). W przypadku kupna książki antykwariatu, to nie ma zupełnie znaczenia.

Ja uwielbiam stare książki - nadgryzione zębem czasu, przetarte tu i ówdzie, pożółkłe, mające swój specyficzny zapach
Skoro płacę za pełnowartośćiowy produkt to oczekuję, że taki jest. A nie z odbitymi paluchami, obśliniony i pozaginany. Ja do stany książek przywiązuje ogromną wagę i sporej części nie wezmę ze sobą, żeby własnie w torebce się nie pozaginała. Książka to świętość, o którą trzeba dbać. Więc szlag mnie trafia jak idę do księgarni i dostaję książkę z odbitym obleśnym brudnym paluchem na którejś z kartek.
A antykwariat to zupełnie inna bajka
f3c5f22a477733c3f05238ecee51cadb3aa4293a_6848b944d63c3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-28, 10:49   #4570
2016070953
Konto usunięte

Hiper, bardzo mi się podoba to co napisałaś o swoim stosunku do książek - ja uważam podobnie, że do książek należy podchodzić z nabożną czcią, czego od dzieciństwa uczyła mnie babcia i ciocia.
Stary 2012-06-28, 10:51   #4571
SdC
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez szyrek Pokaż wiadomość
Po pracy w sklepie odziezowym w samym centrum Krakowa nie widzę różnicy między stanem niektórych rzeczy po przymierzaniu, a odziezą szmatexową
Ale rozumiem ideę rozdziewiczania książki
Tak, wiem. Dlatego napisałam "gdybyś wiedziała" .
Stary 2012-06-28, 10:56   #4572
WrednaMyszka
Zakorzenienie

Cytat:
1. Jasne, o której mam być na miejscu?

2. Co racja, to racja. Wczoraj z brudnej ciekawości zajrzałam pod link z zamówienia azjatyckiego (na szczęście mam jeszcze zapas BB) i padłam widząc kremy do rąk w opakowaniach w kształcie pszczółki, biedronki i... larwy
1. Zaczynam się jednak uczyć od 11 Wykorzystam metodę Zielonej: Nauczę się jednego wykładu i w nagrodę zaglądam na wizaż
2. Zamówiłabym ten BB, który polecała Hiper, ale kurcze mam 1 podkład w zapasie, prawie cały mój pierwszy BB no i obiecałam sobie, że do końca lipca nie kupuję kosmetyków. Mam nadzieję, że w sierpniu któraś z Was będzie zamawiać BB

Cytat:
1. Ojców to jest pod Krakowem, a nie liczba mnoga .
2. Oczywiście .
3. No ale książkę w księgarni kupuję i chcę mieć nową. Przecież za nią płacę jak za nową, a nie jak za używaną . Też nigdy nie rozumiałam dlaczego empik pozwala na takie coś. Nie wszyscy szanują książki - a nawet jeśli - to przecież od samego czytania się niszczy .
1. Nie ma chyba liczby mnogiej od tata Od ojciec l.mn. to ojcowie, ale od tata...?
2. Dziękuję. To będę przypominać przed spotkaniem.
3. Zgadzam się z tym. Jeśli kupuję rzecz jako nową to chcę, żeby taka była. Powinni coś zrobić w Empiku z ludźmi ciągle czytającymi tam książki.

Cytat:
Ja po wakacjach z chęcią wybiorę się do Meli Melo na te obcasy Żeby nauczyć się chodzić, o tańcu nie ma mowy
A robię sobie jeszcze takie inne...Leń ze mnie, nie pracuję obecnie

Na pewno instruktorka jest na tyle dobra, że nauczy chodzić i tańczyć.

Też nie jadłam jeszcze sushi i chyba się nie odważę.

A właśnie:
Chcę w wakacje iść z TŻ na kurs tańca towarzyskiego dla par. Znacie może jakąś dobrą szkołę?

WrednaMyszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-28, 11:01   #4573
Malla
Nie depcze krokusów

Cytat:
Zgadzam się.
Brown pisze prostym językiem, dzięki czemu obala argumenty, że jest to publikacja o poważnej naukowej tematyce. To książka, która ma wciągać, a nie podważać nauki Kościoła. Jego teorie są momentami śmieszne, ale bardzo dobrze przemyślane.
Cytat:
(...)
Z biblioteki wypożyczasz książki, które przeszły przez setki? tysiące? rąk.
Jeśli kupuję książkę na prezent, to domagam się jej nieruszalności. Jeśli nie, to nie przeszkadza mi parę zagiętych rogów czy rysa na okładce. Zwykle zanim dojadę z nowo zakupioną książką do domu, nabawia się jakichś wad w torebce, zadrze o klucze, ubrudzi na rogu... Żyłabym w ciągłym stresie, gdybym przejmowała się takimi drobiazgami (taaa, i kto to mówi ), ale obecnie te problemy i tak rozwiązuje Kindle
Cytat:
W temacie sushi nie musisz mnie namawiać. Jestem tak łatwa, jak tegoroczna matura z matematyki
Dobre porównanie!
Cytat:
Ja tam ciągle twierdzę, że jest kryzys na męskim rynku....
W Twoim wieku najlepsi są już zajęci. Ale niedługo wejdziesz w wiek rozwodowy i pula się powiększy
[1=f3c5f22a477733c3f05238e cee51cadb3aa4293a_6848b94 4d63c3;34984318]Uważam, że książka jest na poziomie Harrego Pottera - łatwo się czyta, intrygi wciągają, ale w zasadzie nie wynosisz z tej książki zbyt dużo. Taki zapychacz.[/QUOTE]
Ej, dużo wyniosłam z Harrego! Te wszystkie kąśliwe uwagi...
Stary 2012-06-28, 11:03   #4574
SdC
Zakorzenienie

Cytat:
1. Nie ma chyba liczby mnogiej od tata Od ojciec l.mn. to ojcowie, ale od tata...?
Od "mama" jest. Dyskryminacja!
Stary 2012-06-28, 11:08   #4575
Malla
Nie depcze krokusów

Cytat:
Bo tata jest tylko jeden, a Matka wiadomo - Polka, Natura, Boska...
Stary 2012-06-28, 11:16   #4576
francuski pocalunek
Zadomowienie

Cytat:
U mnie też. Albo internetowa Eska Lounge.

A dzie? Lubię sushi, mój brzuszek też lubi, a mój kot zmienia się na sam widok w potulnego, wychudzonego kociaka, który jak nie zje rybki, to zaraz umrze i będzie mnie nawiedzał po nocach, ale nie znam się na nim i nie wiem, które jest dobre.

TŻ się ucieszy
Bylismy w Endo sushi-i bardzo smaczne-jadlam cos z tunczykiem i lososiem i jakies warzywne tez. Za duzo tylko wasabi sobie wzielam.
Pyszne bylo ---polecam

No baaa moj TZ bob lubi ale nie bezie wieedzial ze od dzis---bob bedzie mi sie kojarzyl z penisem

A propos ksiazek ---zawsze czytalam sporo- zarowno moi dziadkowie jak i rodzice mieli spore biblioteczki.Od malenkosci mam wpojony szacunek do ksiazek.Kiedys nawet potrafilam sie bardzo obrazic na kolezanke ktorej ksiazke pozyczylam a ona oddala mi rozklejona

Pocałunek jest jak pukanie do drzwi na pierwszym piętrze z pytaniem czy parter jest do wynajęcia.

przyłączę się do rozbiórki
KLIK
francuski pocalunek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-28, 11:18   #4577
Lenkapuma
Zakorzenienie

Cytat:
1. No dla mnie Brown był ok, ale właśnie zbyt naszpikowany tymi teoriami spiskowymi. Każdy ma inne wyznaczniki dobrej książki . I kto jak kto, ale ja na pewno nie szukam w książek tematów do przemyśleń i rozstrząsania egzystencjonalnych problemów . Uwierz (przynajmniej raz ) .
2. Ok .
1. Po dłuższym zastanowieniu.... ok, uwierzam
3. Ok, jeśli chodzi o nienaruszone książki w kontekście ceny, to potrafię zrozumieć, że komuś może przeszkadzać jakieś minimalne jej "zużycie"
Cytat:
Stan, który króluje szczególnie w Zarze i HM
[1=f3c5f22a477733c3f05238e cee51cadb3aa4293a_6848b94 4d63c3;34984318]1. Wpadasz z skarności w skrajność. Nie chodzi o to, żebym zabierała się za coś co z góry może mnie pokonać, bo ja nie poszukuję supertrudnych pozycji nie do ogarnięcia. Nie w tym rzeczy.
2. Uważam, że książki Brown'a mają drugie dno, którym jest propaganda i dlatego są właśnie tak przyswajalne i wciągające. Pomijak już fakt, że uważam, że nie jedna osoba pisała tą książkę, bo tu musiałybyśmy rozpocząć dyskusję filozoficzno-polityczno-religijną.
3. Uważam, że książka jest na poziomie Harrego Pottera - łatwo się czyta, intrygi wciągają, ale w zasadzie nie wynosisz z tej książki zbyt dużo. Taki zapychacz.
4. Skoro płacę za pełnowartośćiowy produkt to oczekuję, że taki jest. A nie z odbitymi paluchami, obśliniony i pozaginany. Ja do stany książek przywiązuje ogromną wagę i sporej części nie wezmę ze sobą, żeby własnie w torebce się nie pozaginała. Książka to świętość, o którą trzeba dbać. Więc szlag mnie trafia jak idę do księgarni i dostaję książkę z odbitym obleśnym brudnym paluchem na którejś z kartek.
A antykwariat to zupełnie inna bajka [/QUOTE]
1. Nie popadam. Po prostu przy okazji rzuciłam Ci propozycją książki, która mnie pokonała (póki co!), jednocześnie sugerując intelektualistkom, by spróbowały połamać sobie na niej zęby
2. Podobnie jak któraś z dziewczyn wypowiadających się wcześniej, ja również po lekturze Kodu trochę googlowałam i wnikałam w książkowe teorie spiskowe. Bardziej z ciekawości i faktycznego zainteresowania niż ulegania propagandzie i wietrzenia spisku dziejów
3. Tak, dlatego napisałam, że jeśli chcesz wynieść coś z książki, to sięgasz po inny typ
4. Takie podejście jest dla mnie zrozumiałe, jak przyznałam SdC. Poszłam nieco innym tokiem myślenia. Gdyby moje oburzenie/zniesmaczenie/zdegustowanie "ruszoną" nową książką miałoby mieć wpływ na spadek jej ceny, to pierwsza głośno bym się oburzała Mój portfel wystarczająco boleśnie odczuwa każde wejście do księgarni. Ostatnio mam fazę na albumy

Stary 2012-06-28, 11:21   #4578
201608010929
Konto usunięte

Cytat:
1.I w czym problem Z biblioteki wypożyczasz książki, które przeszły przez setki? tysiące? rąk.
2. W przypadku kupna książki antykwariatu, to nie ma zupełnie znaczenia.
1. No owszem ale z biblioteki WYPOŻYCZAM a tutaj KUPUJĘ a płacąc za coś wymagam jak najwyższej jakości. Kupuję rzecz NOWĄ, NIEUŻYWANĄ.
Równie dobrze można kupić firanki do salonu - zmacane, poplamione, naderwane. Co w tym złego? Przecież ja tez mogłam je pobrudzić..
2. Z antykwariatu nie ma zaupełnie znaczenia, miałam na myśli to co zauważam w empikach.

Cytat:
Też nigdy nie rozumiałam dlaczego empik pozwala na takie coś.
W zasadzie to nie bardzo mają chyba pole do manewru
- "Proszę odłożyć tę ksiązkę na półkę"
- " Jest pan/pani zainteresowana kupnem tego produktu?"

- "Nie, ja tylko przeglądam"
201608010929 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-28, 11:29   #4579
szyrek
Zadomowienie

Cytat:
obecnie te problemy i tak rozwiązuje Kindle

Ej, nie korzystacie z Alohomora jak nie możecie znaleźć kluczy?

Może jakaś wymianka książkami na Kindla? Moja kolekcja jest co prawda skromna, ale zawsze coś tam się znajdzie.

Cytat:
Napisane przez francuski pocalunek Pokaż wiadomość
Bylismy w Endo sushi-i bardzo smaczne-jadlam cos z tunczykiem i lososiem i jakies warzywne tez. Za duzo tylko wasabi sobie wzielam.
Pyszne bylo ---polecam
Wasabi

szyrek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-28, 11:35   #4580
Malla
Nie depcze krokusów

Cytat:
Napisane przez MistrzyniSprzecznosci Pokaż wiadomość
Równie dobrze można kupić firanki do salonu - zmacane, poplamione, naderwane.
Książka wertowana w księgarni nie musi być od razu poplamiona i porozrywana. Od takiej żądałabym obniżki ceny <idzie_z_olejem_do_empiku >
Cytat:
Od czasu, gdy w środku nocy wywołało to z mieszkania zaspanego sąsiada, przestałam stosować...
Stary 2012-06-28, 11:42   #4581
Lenkapuma
Zakorzenienie

Cytat:
Cytat:
Od czasu, gdy w środku nocy wywołało to z mieszkania zaspanego sąsiada, przestałam stosować...
Wyobraziłam to sobie i

Ja nie korzystałam

Edit: Dziewczyny kupujące w BU kwas hialuronowy, coś dla Was http://www.medonet.pl/zdrowie-na-co-...era,index.html

Edytowane przez Lenkapuma
Czas edycji: 2012-06-28 o 11:52
Stary 2012-06-28, 11:58   #4582
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez hardgirl123 Pokaż wiadomość
Hiper, bardzo mi się podoba to co napisałaś o swoim stosunku do książek - ja uważam podobnie, że do książek należy podchodzić z nabożną czcią, czego od dzieciństwa uczyła mnie babcia i ciocia.
Bo takie rzeczy wynosi się właśnie z domu.

Cytat:
No przecież!

Cytat:
4. Takie podejście jest dla mnie zrozumiałe, jak przyznałam SdC. Poszłam nieco innym tokiem myślenia. Gdyby moje oburzenie/zniesmaczenie/zdegustowanie "ruszoną" nową książką miałoby mieć wpływ na spadek jej ceny, to pierwsza głośno bym się oburzała Mój portfel wystarczająco boleśnie odczuwa każde wejście do księgarni. Ostatnio mam fazę na albumy
A nie myślałaś o zakupie Kindla? Bo w Twoim przypadku to byłoby chyba lepsze rozwiązanie...
f3c5f22a477733c3f05238ecee51cadb3aa4293a_6848b944d63c3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-28, 11:58   #4583
gg22
Zakorzenienie

nie mogę na siebie patrzeć w tych włosach

nadrabiam 1/2

Cytat:
Śmiej się śmiej Patrzę na półkę pełną charmsów i zastanawiam się na cholerę mi one?!
na początku jakoś mi nie podeszły zwłaszcza, że te bransoletki są za długi, ale pokombinowałam i mi pasują a najbardziej mi się podoba ta pleciona i żałuję, że ich nie wzięłam zamiast tych srebrnych

Cytat:
1. W przytoczonym Twoim poście nie ma niczego odnośnie tematu obgadania mnie u Kamy.
Która to bezczelnie przyjechała potem do mnie na herbatkę, z lekkością poruszając inne tematy i nic nie wspominając "bo wiesz, założyłam wątek, żeby dziewczyny się wypowiedziały i chyba byłaś zbyt ostra".

2. Jest różnica między rozmawianiem o kimś, co jest zupełnie normalne w stosunkach międzyludzkich, a zjechaniem kogoś na spotkaniu i słodzeniem mu w wątku, jak to było w przypadku przykrej sytuacji z Trust, na której miejscu również przestałabym się tu udzielać.
1. nie mogło być bo tego nie widziałam i nie czytałam. musiałam się dopytywać o co chodziło i co tam było
a za Kamę i jej bezczelność trudno żebym odpowiadała

2. po Twoich kolejnych postach o uogólnianiu wypowiedzi rozumiem, że nie muszę traktować personalnie

Cytat:
co za dramat
więzienie za in vitro? dosłownie rozpacz mnie bierze jak widzę co się dzieje z naszą prawicą i ubolewam, że Kaczyński w tak idiotyczny sposób niszczy jakąkolwiek szansę na opozycję dla PO Niestety tzw. Ziobryści są za słabi żeby powalczyć w kolejnych wyborach dlatego w Pl jest jak jest

Cytat:
gg - fajna zmiana, ale powiedz lepiej: kiedy ten brąz robisz?

Mnie irytuje jak piszesz ogólnie, generalizując. Ja jako stała bywalczyni nie łapię zazwyczaj do kogo te wycieczki i interpretuję, że do wszystkich, a co dopiero jakaś świeżynka, która tu zagląda. W tym przypadku trzeba było napisać wprost o co i o kogo chodzi, to bym się nie odezwała nawet. Pisanie, że tutaj panuje ,,obgadywanie", ,,fałsz" czy też ,,tylko zakupy" jest krzywdzące dla większości osób. No i pijarowo dla nas niekorzystne
nie będzie...

Cytat:
Lenka na prezydenta!

Załącznik 4748455
[kliknij, jeśli chcesz zafalować]

Mamy staż jak niezły związek - stąd te kryzysy pewnie.
rozbawiła mnie ta fala!
faktycznie- niby po 2latach zaczynają się kryzysy

Cytat:
I trafna uwaga z tym związkiem. Zabawna, ale w sumie celna
Po jakim czasie w Waszych związkach pojawiły się kryzysy? U mnie po roku..... więc uważam, że jako wizaż i tak jesteśmy THE BEST, bo wytrzymałyśmy bez większych ekscesów drugie tyle
u mnie chyba po 3latach. trudno wyczuć.

jak na takie stado bab to uważam, że jest świetnie

Cytat:
Właśnie! Może ombre?
raczej nie ma racji bytu na moich cienkich, prostych jak drut włosach

Cytat:
1. Jeszcze nic pewnego, ale z TŻ w trasę samochodem w Polskę. Tzn. wyprawa jest pewna, ale ciągle nie możemy się zdecydować czy lepiej mniej miast, a więcej dni w nich spędzić (czyli jakość) czy więcej miast, a mniej dni w każdym z nich (czyli ilość). I w związku z tym nie możemy jeszcze rezerwować. Chcemy "zaliczyć" kilka miast od południa do północy Polski, głównie zachodniej. Przynajmniej nie będą o nas mogli powiedzieć "cudze chwalicie, swego nie znacie".
genialny pomysł! absolutnie rewelacyjny!
też miałam kiedyś taki plan, no ale może jeszcze mi wypali...
wydaje mi się, że liczbę dni trzeba dostosować do danego miasta i okolic. Są takie, w których warto się dłużej zatrzymać, a są takie na które wystarczy nawet 1 dzień
które macie na swojej liście?

Cytat:
W piątek? Chyba tak, Malla na fb pisała

PS-obroniłam się na podyplomówce
no to jutro polujemy może będziemy na tel. i jedna kupi drugiej w zależności która 1sza dopadnie?
śmiem twierdzić że to będę ja bo Ty raczej o 9 po kioskach latać nie będziesz

gratuluję:brawo: jak było? wielka ściema?
.

Edytowane przez gg22
Czas edycji: 2012-06-28 o 11:59
gg22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-28, 11:58   #4584
WrednaMyszka
Zakorzenienie

Jeden wykład już za mną. Jak ja nie lubię pamięciówki

Cytat:

Cytat:
Edit: Dziewczyny kupujące w BU kwas hialuronowy, coś dla Was http://www.medonet.pl/zdrowie-na-co-...era,index.html
Ciekawe co na to Ineso.

Malla, Lenka i inne dziewczyny pracujące: Jak Wy to robicie, że będąc w pracy piszecie tyle postów na wizażu?

Stary 2012-06-28, 12:05   #4585
ola_gie
Zakorzenienie

Aleście się rozgadały nadrabiałam wątek zamiast wyjść z domu
Cytat:
Bób jest jak penis, ma być śliski, twardy i ciepły
Napisz książkę kucharską!
Cytat:
Napisane przez noicojamamtuwpisac Pokaż wiadomość
No dziewczyny z huty, huciary, białe kozaczki, borsuk na głowie.... takie tam . Wolno mi tak mówić, bo sama z huty jestem
Też jestem, ale nie lubię takiego generalizowania
Cytat:
Napisane przez jojla Pokaż wiadomość

Cytat:
Mordowanie dzieci w wesołym miasteczku przez psychola jeszcze zrozumiem

Tak właśnie.
ola_gie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-28, 12:06   #4586
WrednaMyszka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gg22 Pokaż wiadomość
1. nie mogę na siebie patrzeć w tych włosach

2. genialny pomysł! absolutnie rewelacyjny!
też miałam kiedyś taki plan, no ale może jeszcze mi wypali...
wydaje mi się, że liczbę dni trzeba dostosować do danego miasta i okolic. Są takie, w których warto się dłużej zatrzymać, a są takie na które wystarczy nawet 1 dzień
które macie na swojej liście?

3. no to jutro polujemy może będziemy na tel. i jedna kupi drugiej w zależności która 1sza dopadnie?
śmiem twierdzić że to będę ja bo Ty raczej o 9 po kioskach latać nie będziesz
1. Przestań narzekać! Na pewno wyglądasz ślicznie

2. Dziękuję, też mi się podoba Są miejsca, w których chcemy zostać 2-3 dni, a są takie gdzie tylko kilka godzin (chociaż te TŻ chce wykreślić z listy)

Kraków> Wrocław> Leszno (tu chcę iść na żużel)> Poznań> Bory Tucholskie> Sopot lub inne miasto nad morzem> Bydgoszcz (?)> Toruń (?)> Łódź> Kraków

Tak planowaliśmy, ale jeszcze się zastanawiamy czy jest sens wszędzie. A może macie dziewczyny jakieś ciekawe miejsca do polecenia w tych miastach lub ich okolicach?

3. Będę mogła od Was przegrać?

Edytowane przez WrednaMyszka
Czas edycji: 2012-06-28 o 12:08
Stary 2012-06-28, 12:09   #4587
Konto usunięte

Cytat:
Malla, Lenka i inne dziewczyny pracujące: Jak Wy to robicie, że będąc w pracy piszecie tyle postów na wizażu?
Sama ustalam sobie swój czas pracy Muszę zrobić to co muszę a jak i kiedy to juz zalezy ode mnie.

---------- Dopisano o 12:09 ---------- Poprzedni post napisano o 12:07 ----------

W temacie książek - http://www.weltbild.pl/milion-ksiazek-na-lato
Książki po 9,90 zł. Zamawiam koło 14:00. Dajcie znać jak coś chcecie
Stary 2012-06-28, 12:14   #4588
2016070953
Konto usunięte

Hiper, co prawda ja byłam wczoraj w wetbildzie ale chętnie Ci podrzucę na priva co chcę - już się za nią zabieram
Stary 2012-06-28, 12:21   #4589
blair witch
Zakorzenienie

[1=f3c5f22a477733c3f05238e cee51cadb3aa4293a_6848b94 4d63c3;34982602]

Ani było o tym całkiem głośno jakiś czas temu...
[/QUOTE]

Ominęło mnie jakoś... Tam są podróbki?
Stary 2012-06-28, 12:23   #4590
Lenkapuma
Zakorzenienie

[1=f3c5f22a477733c3f05238e cee51cadb3aa4293a_6848b94 4d63c3;34986339]A nie myślałaś o zakupie Kindla? Bo w Twoim przypadku to byłoby chyba lepsze rozwiązanie...[/QUOTE]
Gdzie Ty byłaś, jak przez x stron wątku pisałam o zakupie Kindla i planach podłączenia się pod zamówienie cholerkowego taty? Rozkminiałam ostro jaki model i w ogóle.
Koniec końców Kindla dalej nie mam I już nie pamiętam żadnych uwag, jakie pisały dziewczyny odnośnie poszczególnych modeli
Cytat:
Jak Wy to robicie, że będąc w pracy piszecie tyle postów na wizażu?
Ja od czerwca w końcu mam luz. W KOŃCU. Po pół roku pracowania również po godzinach (czasem nawet do 20). Nikt nade mną nie wisi, wiem co mam w zakresie obowiązków, a jak sobie zorganizuję pracę to już nikogo nie interesuje. Ważne, żeby jej efekty były na konkretne deadline'y
Cytat:
Napisane przez ola_gie Pokaż wiadomość
Aleście się rozgadały nadrabiałam wątek zamiast wyjść z domu
Wyyyybacz, to głównie ja Po prostu nadrabiam ostatnie pół roku

gg o 11:58 skomentowała część postów (1/2). Mamy 12:24 a jej ani widu ani słychu
gg, było szlajać się po meczach? Omijają Cię dyskusje (i moje wywody;p) do których tak zawsze Ci tęskno i które tak lubisz

Edytowane przez Lenkapuma
Czas edycji: 2012-06-28 o 12:26
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Spotkania Wizażanek

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości