Uniwersytet Łódzki - Strona 75 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Szkoła i edukacja

Notka

Szkoła i edukacja Szkoła i edukacja, to forum dla osób, które chcą się uczyć. Tu dowiesz się wszystkiego o szkołach, uczelniach, kursach. Na forum NIE odrabiamy prac domowych!

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-06-26, 23:18   #2221
piotrekzgr
Raczkowanie

Dot.: Uniwersytet Łódzki

Tak chyba zrobię, domyslam się,że chłopaków tam mało :P

Ja też boje się rekrutacji, ale bardziej matury, bo nie mam pewności, że zdałem(matematyka...)
piotrekzgr jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-26, 23:29   #2222
Myya
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez piotrekzgr Pokaż wiadomość
Ja też boje się rekrutacji, ale bardziej matury, bo nie mam pewności, że zdałem(matematyka...)
mam dokładnie ten sam lęk - matematyka. Ale będzie dobrze, musi być
Myya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-27, 00:15   #2223
Dwojnik
Raczkowanie

Cytat:
Witam, jestem chłopakiem generalnie, ale mam nadzieje, ze to nie przeszkadza, bo chciałem trochę pogadać na temat UŁ i lepszego forum nie znalazłem :P

Więc mam pytanie, ponieważ zamierzam starać się dostać na filologię polską, nie wiecie może czy ciężko tam się dostać? Jakie mniej wiecej wyniki powinno sie mieć?...

Jeszcze 48 godzin, 39 minut... i wyniki :P
W zeszłym roku nie było progu na polonistykę, przeprowadzono 3. rekrutacje. Na roku mam ok. 20 mężczyzn. Dostaniesz się nawet z przeciętnie napisaną podstawą z polskiego. Przyjmują więcej osób (na rok 2011/2012 428 osób, papiery złożyło 170).
Dwojnik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-27, 08:41   #2224
Rewersik
Przyczajenie

Jednak miałyście rację z tym pisaniem maila :P

Cytat:
Witam,
próg punktowy w zeszłorocznej rekrutacji na kierunek dziennikarstwo i
komunikacja społeczna wyniósł 499.

pozdrawiam i zapraszam

Rekrutacja UŁ
Trochę wysoko, a z roku na rok jest ponoć coraz wyżej... Jak sobie wstępnie szacowałem, to wychodziło mi właśnie w okolicach 500 :P
Tak na prawdę wszystko będzie zależało od polskiego, bo 10% w jedną lub drugą stronę to przecież 40 pkt. No nic, pozostaje czekać do piątku
Rewersik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-27, 09:11   #2225
dobrusia8e
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Myya Pokaż wiadomość
Moja szkoła wrzuciła na facebook'a info: "Świadectwa mogą odebrać za Was rodzice, rodzeństwo, ciocia Halinka lub w ostateczności nawet sąsiad. Pamiętajcie tylko o upoważnieniu, w którym znajdą się dane z Waszego dowodu i dowodu osoby upoważnianej." Przypuszczam więc, że w innych szkołach jest podobnie
Moja wychowawczyni najpierw spojrzała na mnie jak na idiotkę, że się o takie coś pytam a potem łaskawie odpowiedziała, że "przecież musi być upoważnienie"

PM 2020
dobrusia8e jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-27, 10:11   #2226
studentka08
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Der Arzt Pokaż wiadomość
Sens zawsze jest, nigdy nie wiesz, kto się zarejestrował. A potem będziesz tylko żałowac, gdy się okaże, że starczyłoby Ci punktów, ale nie dokonałaś rejestracji.

Ja mam chyba 701, jeśli dobrze liczę.
Cytat:
Napisane przez gadolin6 Pokaż wiadomość
no mi wychodzi ponad 550 ; <
gratuluję tak wysokich wyników
omg Chyba zacznę szukać czegoś innego, przy was nie mam szans
studentka08 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-27, 11:56   #2227
Martynusiaaa
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Cloveer Pokaż wiadomość
Hej ja się wybieram na ten kierunek obecnie kończę jedne studia mgr i myślę właśnie o tej terapii. Na 4 roku, zwłaszcza na II semestrze mieliśmy bardzo mało zajęć kończę teraz pedagogikę wspierającą II stopień. Na szczęście zajęcia nam rozłożyli tak, że były dni wolne

A to fajnie że ktoś się też na to wybieraja tak właśnie się zastanawiałam czy w zimowym semestrze jest dużo dni zajęćja jutro mam obronę licencjatu ze wspierającej A na dzienne czy zaoczne się wybierasz?
Martynusiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-06-27, 18:13   #2228
studentka08
Raczkowanie

A tak propos odbierania świadectw to trzeba iść na galowo? Bo paru znajomych mówi że nie, paru że tak i już sama nie wiem
Stary 2012-06-27, 19:21   #2229
Myya
Raczkowanie

Nie wiem jak w innych szkołach, ale u mnie świadectwa odbiera się w sekretariacie i nie widzę specjalnie powodu, żeby ubierać się galowo
Myya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-27, 19:23   #2230
mlody_maturzysta2012
Raczkowanie

no ja tez nie widze przyczyny wiec raczej nie.
słuchajcie mam pytanie czy mozna podjac na UŁ rownoczesnie dwa kierunki od 1 roku?
mlody_maturzysta2012 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-27, 20:09   #2231
willy_nilly
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mlody_maturzysta2012 Pokaż wiadomość
słuchajcie mam pytanie czy mozna podjac na UŁ rownoczesnie dwa kierunki od 1 roku?
Można. Przysyłają Ci wręcz pocztą karteczkę z oświadczeniem, typu: Oświadczam, iż kierunek X jest moim kierunkiem dodatkowym/podstawowym. Jednocześnie zobowiązuję się powiadomić dziekanat, gdybym w przyszłości podjął drugi. Sens mniej-więcej taki, ale jak to leciało słowo w słowo, to nie wiem.
willy_nilly jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-27, 21:36   #2232
majajaj
Raczkowanie

właśnie też nie wiem, jak się ubrać na to odebranie świadectw .. ale chyba nie pójdę w szortach i koszulce, może jakoś półelegancko czyli czarną spódniczkę, ja akurat mam taką dopasowaną z wyższym stanem i zakładam ją też na jakieś wyjścia i do tego może jakąs mniej formalną bluzkę

Zawsze warto wyliczać powody do szczęścia, w życiu jest tak dużo jego przeciwieństwa, że lepiej zaznaczać je zakładką, dopóki można.
S. Barry Tajny dziennik
majajaj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-27, 23:05   #2233
willy_nilly
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez majajaj Pokaż wiadomość
właśnie też nie wiem, jak się ubrać na to odebranie świadectw .. ale chyba nie pójdę w szortach i koszulce, może jakoś półelegancko czyli czarną spódniczkę, ja akurat mam taką dopasowaną z wyższym stanem i zakładam ją też na jakieś wyjścia i do tego może jakąs mniej formalną bluzkę
U mnie wszyscy byli w dżinsach.
willy_nilly jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-28, 09:25   #2234
Fancy Rebel
Zadomowienie

zastanawiam się...po zaznaczeniu kierunków, wpisaniu wyników z matur, należy generalnie uiścić wpłatę za wybrane kierunki. Na etapie pierwszym naboru wymagane są jakieś dowody wpłat czy potwierdzenia, czy po prostu odnotowane to zostanie przez system, że takowa wpłata jest na koncie? Przepraszam, jeśli zamotałam, ale zostało kilka dni do 4 lipca,i zaczynam się stresować.
Fancy Rebel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-28, 09:28   #2235
studentka08
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Myya Pokaż wiadomość
Nie wiem jak w innych szkołach, ale u mnie świadectwa odbiera się w sekretariacie i nie widzę specjalnie powodu, żeby ubierać się galowo
Cytat:
Napisane przez mlody_maturzysta2012 Pokaż wiadomość
Cytat:
U mnie świadectwa odbieramy o konkretnej godzinie, podobno dyrek daje je wychowawcom a oni nam w klasach
Ale raczej ubiorę się w miarę normalnie
Zresztą jak zobaczę swoje wyniki na net (jeżeli serwer nie padnie od przeciążenia) to mogę sie załamać i nie pójść wcale
Stary 2012-06-28, 09:52   #2236
majajaj
Raczkowanie

myślicie, że będą już dzisiaj po północy?

Zawsze warto wyliczać powody do szczęścia, w życiu jest tak dużo jego przeciwieństwa, że lepiej zaznaczać je zakładką, dopóki można.
S. Barry Tajny dziennik
Stary 2012-06-28, 10:03   #2237
studentka08
Raczkowanie

Cytat:
myślicie, że będą już dzisiaj po północy?
Sporo osób tak mówi, w tym mój dyrek Tylko mogą być problemy z zalogowaniem bo pewnie każdy będzie chciał się zalogować i może być przeciążenie
Stary 2012-06-28, 10:20   #2238
majajaj
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez studentka08 Pokaż wiadomość
Sporo osób tak mówi, w tym mój dyrek Tylko mogą być problemy z zalogowaniem bo pewnie każdy będzie chciał się zalogować i może być przeciążenie
pewnie tak .. w takim razie siedzę dzisiaj do późna

S. Barry Tajny dziennik
Stary 2012-06-28, 10:27   #2239
studentka08
Raczkowanie

Ja też Już jestem strasznie ciekawa tych wyników, ale znając życie to jak już będzie ta 12 to będę się bała spojrzeć

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-06-28, 10:38   #2240
Ka Ching
Raczkowanie

hehe ;D a macie już te loginy czy coś tam, żeby się zalogować na tamtą stronę?; D
Ja nie mam, bo niby u mnie w szkole to dopiero 29czerwca dają te głupie loginy.. :P

---------- Dopisano o 11:38 ---------- Poprzedni post napisano o 11:31 ----------

ale napisalam wlasnie e-mail do mojej szkoly z prosba o podanie mi hasla zobaczymy czy odpisza bo niby tak tez mozna
Ka Ching jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-28, 10:53   #2241
Fancy Rebel
Zadomowienie

ej,no proszę, jakiś odzew. ktoś,coś?
Fancy Rebel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-28, 10:58   #2242
Ka Ching
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Fancy Rebel Pokaż wiadomość
ej,no proszę, jakiś odzew. ktoś,coś?
wydaje mi sie, ze to bedzie juz odnotowane. Ja jak wplacilam za kierunki niedawno to mam juz na stronie, ze wplacilam, wiec pewnie sprawdza tylko w swoim komputerku i tyle :P
Stary 2012-06-28, 11:00   #2243
gadolin6
Przyczajenie

wpłacasz normalnie pieniądze na konto i wciągu kilku dni na twoim koncie na uł będzie informacja że pieniądze już doszły
gadolin6 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-06-28, 11:02   #2244
Ka Ching
Raczkowanie

a Wy idziecie osobiscie do szkoly po te hasla? czy tez piszecie e-mail z prosba o podanie?
Stary 2012-06-28, 11:26   #2245
daisyy90
Raczkowanie

GG do daisyy90

Cytat:
Napisane przez Ka Ching Pokaż wiadomość
a Wy idziecie osobiscie do szkoly po te hasla? czy tez piszecie e-mail z prosba o podanie?
identyfikator i haslo dostalam juz w kwietniu,ale z tego co mi wiadomo wyniki na oke będą dopiero udostępnione o 12:00 29.06....więc prędzej pójdę do szkoły i zobaczę co i jak,bo u mnie można od 8 przychodzić do sekretariatu
Stary 2012-06-28, 12:22   #2246
piotrekzgr
Raczkowanie

Ja, mimo że wiem, że wyniki nie będa przed 29 czerwca już z 30 razy zaglądalem xD W każdym razie któregoś dnia przy logowaniu było info że "Wyniki egzamnu maturalnego będa uwolnione 29.06 o 0:00." Także ja tez dizsiaj siedzę nie ma bata, znając życie serwery będa tak przeciążone że masakra, ale poczekam. No bo jak tu zasnąćm mając świadomość, że wyniki już są.

Mam pytanie - czy na filologii polskiej naprawde jest tak strasznie ciężko? Głownie chodzi mi o kwestie gramatyczne.
piotrekzgr jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-28, 12:34   #2247
studentka08
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Ka Ching Pokaż wiadomość
hehe ;D a macie już te loginy czy coś tam, żeby się zalogować na tamtą stronę?; D
Ja nie mam, bo niby u mnie w szkole to dopiero 29czerwca dają te głupie loginy.. :P

---------- Dopisano o 11:38 ---------- Poprzedni post napisano o 11:31 ----------

ale napisalam wlasnie e-mail do mojej szkoly z prosba o podanie mi hasla zobaczymy czy odpisza bo niby tak tez mozna
U nas hasła dawali po zakończeniu roku

Cytat:
Ja, mimo że wiem, że wyniki nie będa przed 29 czerwca już z 30 razy zaglądalem xD W każdym razie któregoś dnia przy logowaniu było info że "Wyniki egzamnu maturalnego będa uwolnione 29.06 o 0:00." Także ja tez dizsiaj siedzę nie ma bata, znając życie serwery będa tak przeciążone że masakra, ale poczekam. No bo jak tu zasnąćm mając świadomość, że wyniki już są.

Mam pytanie - czy na filologii polskiej naprawde jest tak strasznie ciężko? Głownie chodzi mi o kwestie gramatyczne.
Ja też czekam, zresztą u nas świadectwa odbieramy o 13 wiec do tej pory na bank nie wytrzymam
Stary 2012-06-28, 13:03   #2248
daisyy90
Raczkowanie

GG do daisyy90

może każdy okręg ma inaczej udostępnianie wyników? chociaż to głupie...ale jednak z nauczycielek mi powiedziała,że właśnie u nas będą dopiero 0 12...
Stary 2012-06-28, 13:36   #2249
goszzi
Zakorzenienie

no doooobra, miałam luz do dzisiaj, ale od kiedy wstałam i pomyślałam sobie, że w nocy będą wyniki - nie jest dobrze właśnie zmierzam w kierunku kuchni w celu zaparzenia melisy chociaż i tak bardziej boję się wyników rekrutacji, nie wiem co mi wtedy pomoże

"Jak pokonasz samego siebie,
to już ci nikt nie stanie na drodze."
goszzi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-28, 14:19   #2250
daisyy90
Raczkowanie

GG do daisyy90

Cytat:
Napisane przez goszzi Pokaż wiadomość
no doooobra, miałam luz do dzisiaj, ale od kiedy wstałam i pomyślałam sobie, że w nocy będą wyniki - nie jest dobrze właśnie zmierzam w kierunku kuchni w celu zaparzenia melisy chociaż i tak bardziej boję się wyników rekrutacji, nie wiem co mi wtedy pomoże
dokładnie tak samo myślę jak Ty...będzie ciężko
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Szkoła i edukacja

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości