Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XII - Strona 164 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem

Notka

Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-06-28, 12:17   #4891
black secret
Wtajemniczenie

Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XII

Cytat:
Napisane przez amilcia Pokaż wiadomość
body z długim rękawem może się przydać w zimie bo jak będzie chłodniej to założysz mu pod pajacyk. Nie wiem jak ciepło masz w zimie w domu. U mnie w lutym było zimno i Daria nosiła dwa długie rękawy i była w rożku do tego. Myślę, że tak do 3 miesiac to trzeba mieć po 10 sztuk wszystkiego aby sie nie martwić praniem. Mam na myśli pajacyki, body . Jesli masz kaftaniki i spiochy to pół na pół z pajacykami (5 pajacyków, 5 śpiochy). Jakiś sweterk, bluza, cieplejszy pajacyk polarkowy lub welurowy. Po jednej lub dwie sztuki. Dresik, spodenki na wyjście i starczy. Całą zimę możesz małego trzymać w śpiochach bo będzie mu wygodnie. Daria jak skończyła 3 miesiące to dopiero jej zakładałam bluzeczki, spodenki, sukienki czy legginsy, tylko dlatego że jest cieplej w domu i na dworze. Mela chodziła dłużej w śpiochach bo ona jest z początku grudnia.
dziekuje za odpowiedz
a z rozmiarowka...? mam kilka bodziakow na 0-3 miesiace,ale staram sie glownie kupowac jak sa rozmiary na metkach na 62 nie mniejsze ciuszki i 68....ale chyba ciezko mi to na rzeczywistosc przelozyc jak maluch rosnie i kiedy jaki rozmiar bedzie ok....zalezy tez jaki sie urodzi duzy....a nie chce tych najmniejszych za duzo tez kupowac zeby sie nie okazalo,ze male albo po miesiacu i tak w nie nie wejdzie....

Edytowane przez black secret
Czas edycji: 2012-06-28 o 12:18
black secret jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-28, 12:24   #4892
amilcia
Wtajemniczenie

Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XII

Cytat:
Napisane przez bacharybnik Pokaż wiadomość
Witam
Tż już w domu. Ale miał wczoraj przygody a ja rwałam na lotnisku włosy z głowy. Dojeżdżałam do lotniska to zadzwonił do mnie, że lądują ale w Niemcach w Dortmundzie bo mają awarie samolotu. Zostałam w szoku i modliłam się, żeby nic się nie stało i samolot szczęśliwie tam wylądował.
O 20:30 miał być na lotnisku w Pyrzowicach a był o 23:00. Tobiasz o 22:00 zasnął w nosidełku a Kamil spał na lotnisku na ławce.
Basia ale stres dla Ciebie i dzieci Dobrze, że tż z Wami i bezpieczny już jest

---------- Dopisano o 12:24 ---------- Poprzedni post napisano o 12:18 ----------

Cytat:
Napisane przez black secret Pokaż wiadomość
dziekuje za odpowiedz
a z rozmiarowka...? mam kilka bodziakow na 0-3 miesiace,ale staram sie glownie kupowac jak sa rozmiary na metkach na 62 nie mniejsze ciuszki i 68....ale chyba ciezko mi to na rzeczywistosc przelozyc jak maluch rosnie i kiedy jaki rozmiar bedzie ok....zalezy tez jaki sie urodzi duzy....a nie chce tych najmniejszych za duzo tez kupowac zeby sie nie okazalo,ze male albo po miesiacu i tak w nie nie wejdzie....
z rozmiarami właśnie jest ciężko. Daria ważyła 2900 i miała 53 cm długości i do 2 miesięcy nosiła ciuszki na rozmiar 50 (0-0), teraz nosi na 56 (O-3) niektóre ale większość już na 62 (3-6) a ma 5 miesięcy i waży ok. 6 i pół kg.
W razie gdyby maluch był bardzo mały to wyślesz Tż po kilka sztuk do sklepu
A Wy duzi jesteście?

Amelka - 07.12.2006
Aniołek - 30.11.2010
Daria - 29.01. 2012

Edytowane przez amilcia
Czas edycji: 2012-06-28 o 12:26
amilcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-28, 12:29   #4893
Lucy1111
Zakorzenienie

aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa, Zeberka rodzi?????!!!
Kochana!! Dasz redę!!

wykańczamy wątek??

Alfa

Aguś, śliczny synek
Lucy1111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-28, 12:31   #4894
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Luna0 Pokaż wiadomość

piszecie jej "nie panikuj" a wszystkie posty brzmią "aaaaaa rodzi" haha dobre
moja "aaaaaaaaaaaaa" to była moja panika.

Cytat:
- a ja niedługo będe mieć pomidorki z własnej hodowli balkonowej
aaaaaaa <padam z zazdrości>. obfocisz pierwsze owoce?

Cytat:
Napisane przez alonka00 Pokaż wiadomość
TŻ na 4 obroniony!

Cytat:
Napisane przez bacharybnik Pokaż wiadomość
Zostałam w szoku i modliłam się, żeby nic się nie stało i samolot szczęśliwie tam wylądował.
No to fantastycznie, że wszystko się dobrze skończyło!

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-28, 12:33   #4895
fiolusiek
Zakorzenienie

Tak myślałam, że urodzi jeszcze przed piątkiem

Jak Kasia się pospieszy to już w sobotę, albo niedzielę będą wszyscy razem w domku
fiolusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-28, 12:34   #4896
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
nie wszystko chyba wrzucilam...brakuje jakis mi tu spioszkow, kocykow...
Jak ja bym chciała oglądać i kupować takie malutkie ciuszki... Przed ciążą trochę oglądaliśmy z mężem, a teraz omijam dziecięce stoiska w marketach szerokim łukiem Pamiętam jego minę jak położył sobie na ręce (a jego łapy wielkie) takie najmniejsze body i tak patrzy, patrzy i mówi: :to ono takie malutkie będzie??" To się go pytam kto mu urodzi większe, a on na to "No tak, no tak..." i poszliśmy dalej

Cytat:
Napisane przez alonka00 Pokaż wiadomość
Ja myślę że jak schowasz i za jakiś czas jedną parę wyciągniesz i powiesz że stare to nie zgapnie się
mój by się zorientował, że takich butów nie miałam, ale jakbym kupiła i wsadziła do szafy to nie znalazłby, mimo, że czasem siłą rzeczy patrzyłby na nie. ja ju od jakiegoś czasu przyzwyczajam, że butów nigdy dosyć, chociaż i tak mam ich mało. tyle, że my dużo chodzimy po sklepach za butami i mojemu wydaje się przez to, że mam mnóstwo par butów, a ja po prostu nie mogę nic znaleźć na moje wąskie stopy, w większości butów noga mi lata. normalnie nie mogę się doczekać aż będę w ciąży i będą mi puchły stopy, może wtedy będę mogła założyć jakieś normalne buty

ale emocje dzisiaj na wątku

prawie nie spałam w nocy, nie wiem co mi się porobiło. jeszcze na dodatek coś mnie brzuch boli, na dole, po prawej stronie. nigdy mnie tak nie bolał eeh....
na dniach miną 3 miesiące od #, mieliśmy podjąć decyzję, czy znowu zaczynamy się starać, ale boję się. chyba zacznę się modlić o wpadkę, bo świadomie ciężko się zdecydować. chociaż ostatnio zdarzyło nam się przytulać bez niczego, ale prędko tego nie powtórzymy No, chyba, że ten raz okaże się tą "wpadką".
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-28, 12:34   #4897
natalia_23
Zakorzenienie

Cytat:
dziekuje za odpowiedz
u mnie podobnie jak Amilcia pisała
miki ma 7 m-cy skończone a do dziś chodzi w niektórych ciuchach 2-4 m-ce, 56 cm. Głównie ma teraz 62 i 68 cm, niektóre 74.
Ma koło 8 kg i koło 68 cm.

Cytat:
Napisane przez Lucy1111 Pokaż wiadomość
aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa, Zeberka rodzi?????!!!
Kochana!! Dasz redę!!

wykańczamy wątek??

Alfa

Aguś, śliczny synek
wykończmy to zeberka szybciej urodzi

Mikołaj 19.11.2011
natalia_23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-28, 12:35   #4898
Lucy1111
Zakorzenienie

Basiu, ale przeżycia... dużo strachu musiałaś się najeść :/ dobrze, że jesteście już razem
Lucy1111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-28, 12:36   #4899
black secret
Wtajemniczenie

Cytat:

z rozmiarami właśnie jest ciężko. Daria ważyła 2900 i miała 53 cm długości i do 2 miesięcy nosiła ciuszki na rozmiar 50 (0-0), teraz nosi na 56 (O-3) niektóre ale większość już na 62 (3-6) a ma 5 miesięcy i waży ok. 6 i pół kg.
W razie gdyby maluch był bardzo mały to wyślesz Tż po kilka sztuk do sklepu
A Wy duzi jesteście?
no wlasnie tak mysle,ze bede kupowala te od 62 teraz,a jak Maly bedzie malutki i beda za duze to juz po urodzeniu Tz i moja mama pojda i po kilka rzeczy dokupia tych malutkich bo wieksze sie nie zmarnuja,a male moga byc nie uzyte jak kupie a Maly urodzi sie wiekszy.
Nie my duzi nie jestesmy
Ja mam 160 cm a Tz 177 jakos a to sprawdza sie z dlugoscia dziecka jak duzi sa rodzice??

Stary 2012-06-28, 12:36   #4900
amilcia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość

aaaaaaa <padam z zazdrości>. obfocisz pierwsze owoce?
- jak będa iście czerwone to pstrykne zdjęcie. Nie jest ich dużo, bo hodowla spory czas stała w domu i nie miał kto zapylać kwiatów
Z nie zapylonego kwiatka pomidorka nie ma

Amelka - 07.12.2006
Aniołek - 30.11.2010
Daria - 29.01. 2012
Stary 2012-06-28, 12:39   #4901
black secret
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez natalia_23 Pokaż wiadomość
u mnie podobnie jak Amilcia pisała
miki ma 7 m-cy skończone a do dziś chodzi w niektórych ciuchach 2-4 m-ce, 56 cm. Głównie ma teraz 62 i 68 cm, niektóre 74.
Ma koło 8 kg i koło 68 cm.
Miki to w ogole malutki Szczypior od urodzenia

A kupowalyscie moze ciuszki w Pepco??
albo skad polecacie??
ja zauwazylam,ze duzo od firmy rozmiarowki zalezy....mam np body 0-3 wieksze od tych 3-6 kupione....wiec kupowanie narazie nie jest dla mnie tego wszystkiego latwe i oczywiste
jak maly bedzie na swiecie to bedzie duzo latwiej

Stary 2012-06-28, 12:41   #4902
fiolusiek
Zakorzenienie

Cytat:

albo skad polecacie??
ja zauwazylam,ze duzo od firmy rozmiarowki zalezy....mam np body 0-3 wieksze od tych 3-6 kupione....wiec kupowanie narazie nie jest dla mnie tego wszystkiego latwe i oczywiste
W Pepco jest tanio, a jakość kiepska.. Dużo dziewczyn poleca ciuszki z KappAhl, ale tam jest troszkę drogo.

Black zdajesz sobie sprawę, że teraz w kolejce jest Alfa, Dolina Nocy i Ty Chyba, że kogoś pominełam
fiolusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-28, 12:42   #4903
natalia_23
Zakorzenienie

Cytat:

albo skad polecacie??
wiesz dawno już szczypiora nie przypomina z rówieśników jego wydaje się najgrubszy a wzrost mamy podobny bo ja 158 a tż 185 Mi się wydaje, że to bardziej czynnik genetyczny moja mama rodziła małe dzieci - siostra 2100g ja 2600g mój tż 3500g

Mikołaj 19.11.2011
Stary 2012-06-28, 12:43   #4904
amilcia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
No, chyba, że ten raz okaże się tą "wpadką".
życzę Ci tego

Cytat:
Ja mam 160 cm a Tz 177 jakos a to sprawdza sie z dlugoscia dziecka jak duzi sa rodzice??
Taak. Znajomi mają po 180 i synek urodził się mając 62 cm i 4500 . Jest młodszy o miesiąc od Darii a waży już 9 kg.
Przy waszym wzroście dzidziuś nie będzie jakiś wielki, góra 3500 i 55 cm

Cytat:
wykończmy to zeberka szybciej urodzi
- wykończmy go

Black - w Pepco możesz kupować ale jak chcesz ciuszki aby były też dla drugiego dziecka to sie nie przydadzą, szybko sie rozciągaja i spierają, Tak, jak Fiol pisze - jakość gorsza.
Dobre są kupowane w tesco firmy F&F lub cheerokie i w miarę nie wychodzi drogo.

Amelka - 07.12.2006
Aniołek - 30.11.2010
Daria - 29.01. 2012

Edytowane przez amilcia
Czas edycji: 2012-06-28 o 12:48
Stary 2012-06-28, 12:46   #4905
natalia_23
Zakorzenienie

basiu całe szczęście,ze tż wylądował szczęśliwie. A z ciebie prawdziwa matka Polka 2 dzieci śpiąca na lotnisku - niezły widok

Mikołaj 19.11.2011
Stary 2012-06-28, 12:47   #4906
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:

- wykończmy go
jazda, jedzieeemyyy!
buhahhahaha

aż się bułą z maminym pasztecikiem zapchałam (co by mieć wolne ręce )

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-28, 12:50   #4907
adunia89
Zadomowienie

wykańczamy dziewczyny! ja mam mnóstwo roboty, ale od kompa nie umiem odejść

Najbardziej gorzka w naszym dzisiejszym smutku
jest pamięć o wczorajszej radości...

Amelia
adunia89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-28, 12:51   #4908
amilcia
Wtajemniczenie

Cytat:
aż się bułą z maminym pasztecikiem zapchałam (co by mieć wolne ręce )

Ja na razie zjadłam kilka ciastek bo czekam na ten krupnik nieszczęsny a syr chce zrobić bliżej kolacji co by już jej nie jeść.
Mela zjadła kabanosy z bułka

Amelka - 07.12.2006
Aniołek - 30.11.2010
Daria - 29.01. 2012
Stary 2012-06-28, 12:51   #4909
black secret
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez fiolusiek Pokaż wiadomość
W Pepco jest tanio, a jakość kiepska.. Dużo dziewczyn poleca ciuszki z KappAhl, ale tam jest troszkę drogo.

Black zdajesz sobie sprawę, że teraz w kolejce jest Alfa, Dolina Nocy i Ty Chyba, że kogoś pominełam
Ja juz w Pepco kupowalam, wydaja sie na dotyk i po materiale spoko....Myslalam,ze po praniu i uzytkowaniu i tak przez dziecko okaze sie jakie sa....
MOje mamy siostra tez sporo kupuje w Pepco dla dzieci, szczegolnie dla corki i zadowolona jest....
kurcze co osoba to inna opinia....
ale chetnie poznam inne opinie zawsze

Fiolusku....powaznie....? NO to niezle....ja sobie zdalam sprawe wczoraj,ze wlasciwie zostalo mi 3,5 do tp....to tak szybko leci....dopiero co byl poczatek lutego....

Cytat:
wiesz dawno już szczypiora nie przypomina z rówieśników jego wydaje się najgrubszy a wzrost mamy podobny bo ja 158 a tż 185 Mi się wydaje, że to bardziej czynnik genetyczny moja mama rodziła małe dzieci - siostra 2100g ja 2600g mój tż 3500g
ojej....ja urodzilam sie jakos wazac prawie 3900 ale nie pamietam ile cm....58?
Moja mama ma 168 a ojciec okolo 180 moze kawalek wiecej....

Cytat:

taak. Znajomi mają po 180 i synek urodził się mając 62 cm i 4500 . Jest młodszy o miesiąc od Darii a waży już 9 kg.

- wykończmy go
jesli bedzie po mnie i tz nie powinien byc dlugi,ale jesli patrzac jak Natalia piszcze po czynnikach genetycznych to moze byc juz wiekszy i ciazszy....

Stary 2012-06-28, 12:51   #4910
natalia_23
Zakorzenienie

gdzie Asia ?????

monika pamiętam ten strach jakby to wczoraj było ..... życzę ci z całego serca takiej wpadki

Mikołaj 19.11.2011
Stary 2012-06-28, 12:55   #4911
black secret
Wtajemniczenie

Cytat:

Black - w Pepco możesz kupować ale jak chcesz ciuszki aby były też dla drugiego dziecka to sie nie przydadzą, szybko sie rozciągaja i spierają, Tak, jak Fiol pisze - jakość gorsza.
Dobre są kupowane w tesco firmy F&F lub cheerokie i w miarę nie wychodzi drogo.
te z F&F to wiem ze sa super jakosciowo i cenowo mimo,ze na pierwszy rzut wydaja sie byc drogie, wychodzi korzystnie
Jeszcze w jednej z hurtowni u mnie w miescie jakiejs polskiej firmy znalazlam w fajnych cenach ciuszki,wiec tam zamierzam kupowac

A te z froty ciuszki takie dobre sa dla dzieci?? np pajacyki, kaftaniki??

Stary 2012-06-28, 12:55   #4912
bacharybnik
Zadomowienie

Cytat:
basiu całe szczęście,ze tż wylądował szczęśliwie. A z ciebie prawdziwa matka Polka 2 dzieci śpiąca na lotnisku - niezły widok
Tobiasz długo płakał i nie umiał usnąć jak się biedaczek zmęczył to usnął a Kamil nie ma ze spaniem problemu, jak mu się chce spać to gdzie się położy to zaraz uśnie.

Dobra dziewczyny wykańczamy ten wątek bo Kasia czeka na nowy

07.11.2010[*] Mój Aniołek
10.02.2011[*] Mój Aniołek
10.10.2016[*] Mój Aniołek
bacharybnik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-28, 12:56   #4913
amilcia
Wtajemniczenie

Kochane wykańczajcie same wątek, Darka wstała, będzie krupnik

Amelka - 07.12.2006
Aniołek - 30.11.2010
Daria - 29.01. 2012
Stary 2012-06-28, 12:57   #4914
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
monika pamiętam ten strach jakby to wczoraj było ..... życzę ci z całego serca takiej wpadki
Cytat:
życzę Ci tego
Dzięki dziewczyny Eeh.. ja już chyba nigdy nie pomyślę o ciąży jako o wyłącznie pięknym czasie oczekiwania na dziecko. Dochodzę do wniosku, że po starcie dziecka już nie istnieje słowo "beztroska". Takie mam różne dziwne myśli od rana..
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-28, 12:58   #4915
adunia89
Zadomowienie

U mnie zaraz jarzynowa!
drugiego nie będzie, nie mam czasu, bo czekam na Kasię!

Najbardziej gorzka w naszym dzisiejszym smutku
jest pamięć o wczorajszej radości...

Amelia
adunia89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-28, 12:58   #4916
bacharybnik
Zadomowienie

Dzwonił koleś co załatwia nam kredyt no i niestety jeden bank odrzucił nasze papiery

07.11.2010[*] Mój Aniołek
10.02.2011[*] Mój Aniołek
10.10.2016[*] Mój Aniołek
bacharybnik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-28, 12:58   #4917
amilcia
Wtajemniczenie

Cytat:

A te z froty ciuszki takie dobre sa dla dzieci?? np pajacyki, kaftaniki??
ja głównie bawełniane używam, welurowe na chłodne dni do wyjścia. Polar i frota rzadko bo ja z tych matek nie przegrzewających dzieci

Lece.

Amelka - 07.12.2006
Aniołek - 30.11.2010
Daria - 29.01. 2012
Stary 2012-06-28, 12:59   #4918
Dasti80
Zakorzenienie

Hej hej

Pisze tego posta godzinę głodomór się obudził i mi przerwał
Cytat:
Napisane przez Lucy1111 Pokaż wiadomość
odkryła nowe możliwości swojego gardła....od kilku dni robi tak bez przerwy
http://www.youtube.com/watch?v=KOBJc...ature=youtu.be
Ale słodziutka
Cytat:
powiem Ci, że ma siłę ślicznie wygląda. A taką bluzkę w rozmiarze XXXXXL gdzie mogę kupić?!
Hehe o tym samym pomyślałam
Cytat:
Napisane przez Alfahelisa Pokaż wiadomość
nic o skutkach ubocznych (poza zwiększonym ryzykiem krwawienia) nie wspominał. Jak wiadomo w gruncie rzeczy takie skutki są zwyczajnie nie znane bo nikt w dzisiejszych czasach nie nie testuje leków na ciężarnych. Za to wiele kobiet dzięki tym lekom donosiła ciążę i urodziło zdrowe dzieci...
Nawet u nas przykłady są Dasti, AniaAnia, mam nadzieję że ja też niedługo będę mogła być takim przykładem...

Nie ma żadnych oficjalnych i pewnych doniesień jakoby Acard przyjmowany w dawce 75mg dziennie (tj tyle ile ma 1 tabletka) wywoływał jakieś skutki uboczne...
Większość lekarzy zaleca jednak jego odstawienie w okolicach 36tc

Tak samo jak mówi się że przyjmowanie dużych dawek progesteronu w ciąży może wywołać u chłopców jakieś drobne wady cewki moczowej...
Dokładnie myślę że acard robi więcej pożytecznego niż negatywnego jak będę planowała następną ciążę to bez acardu ani rusz bałabym się #
Cytat:
Napisane przez Maga83 Pokaż wiadomość
Fiol to myślę, że dawanie takiego samego imienia nie jest dobrym pomysłem. Nawet na drugie. To jest zupełnie inne dziecko, poza tym będziecie przecież chodzić na cmentarz, wyobrażasz sobie później te pytania, dlaczego na grobku jest jego imię i na nazwisko...
Mnie strasznie zabolało, jak teściom powiedzieliśmy o ciąży, a moja teściowa wyleciała z tekstem "O, będzie druga Hanusia", a przecież nie będzie
teściowa ma super wyczucie
Cytat:
Napisane przez kunegunda.bis Pokaż wiadomość
dziewczyny powiedzcie mi w ktorym tygodniu odstawialyscie luteine?
w 16
Cytat:
Napisane przez aaaggusia Pokaż wiadomość
dziewczyny kończmy wątek bo inaczej Kasia naprawdę nie wyjdzie
my się zaraz zbieramy na szczepienie i już mam stresa... nie wiem jak ja to przeżyję, mam nadzieję, ze maluszek bedzie dzielny! nie wiem czy dobrze robie ale nie chcę tej skojarzonej szczepionki a co za tym idzie będą go kłuli 3 razy, no ale nas też kłuli i jakoś żyjemy... z dodatkowych szczepię na rotawirusy a pneumokoki chyba sobie odpuścimy bo czytam że dużo jest skutków ubocznych...sama nie wiem. ale jakby co to można podać później. Nita, Maksi, Bacha i reszta - a wy jak szczepiłyście? bo Natalia kojarze że dostała wszystkie jako że szczypior był taki maly
Ja szczepiłam 5w1 + rotawirusy, chciałam też pneumokoki ale lekarka powiedziała że na rotawirusy i pneumokoki nie wyrazi zgody na raz ze mogę na pneumokoki w drugim półroczu zaszczepić. Więc poszliśmy po radę do przyjaciela mojego tż którego rodzice są lekarzami i pneumokoki odradził zupełnie (swoich dzieci też nie szczepił) ponieważ jest tyle różnych szczepów, a szczepionki są tylko na niektóre z nich.
Cytat:
Napisane przez aaaggusia Pokaż wiadomość
włąśnie pisałam drugiego posta... z karmieniem daliśmy radę jestem dumna z siebie i z małego. w sumie walczyliśmy cały wtorek ze kompletnie nie chciał cycka, ale w nocy na śpiocha jadł aż mu się uszy trzęsły, a wczoraj rano znowu powrótka... aż w końcu sam zaczął sie domagać cyca i od tamtej pory wszytsko wróciło do normy i dzięki Bogu bo byłam już na skraju wytrzymałości i bałam się że zmięknę i dam mu butle także cieszę się bardzooo
Super
dla dzielnej i wytrwałej mamusi
Cytat:
Napisane przez zebrawpaski Pokaż wiadomość
Proszę się modlić i kciuki trzymać!
Jak będę wiedzieć coś konkretnie napiszę smsa do Natalii.

Czekam na Tz-eta i jedziemy.
Chyba wody mi odchodzą...podbarwione ciemnobrązową krwią...
brzuch mnie boli od rana
skurcze nieregularne , krótkie i częste, do wytrzymania więc nie wiem czy to to i czy to już...
Kciuki mocno zaciśnięte za szybki i bezbolesny poród
Cytat:

Amilcia mam termin na pazdziernik ile czego najlepiej kupic....pajacyki, body, spoiochy....kaftaniki.... ?
na dlugi rekaw koszulki przez glowe takie beda wygodne w ogole??
ciagle mi sie wydaje,ze bede miala za malo, to co poki co mam niby nie malo,ale wiem,ze to poki co kropla w morzu....
Pytanie co prawda nie do mnie, ale może coś doradzę. Mam wszystko; śpiochy, body, kaftaniki, pajacyki a używam głównie pajacyków no i czasami jak jest ciepło to body, śpioszków i kaftaników nie założyłam ani razu a mały ma już prawie 2 miesiące- moim zdaniem pieniądze wyrzucone w błoto

Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie
Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych
Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym
Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy....

Edytowane przez Dasti80
Czas edycji: 2012-06-28 o 13:07
Dasti80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-28, 12:59   #4919
black secret
Wtajemniczenie

Cytat:
Jak ja bym chciała oglądać i kupować takie malutkie ciuszki... Przed ciążą trochę oglądaliśmy z mężem, a teraz omijam dziecięce stoiska w marketach szerokim łukiem Pamiętam jego minę jak położył sobie na ręce (a jego łapy wielkie) takie najmniejsze body i tak patrzy, patrzy i mówi: :to ono takie malutkie będzie??" To się go pytam kto mu urodzi większe, a on na to "No tak, no tak..." i poszliśmy dalej

prawie nie spałam w nocy, nie wiem co mi się porobiło. jeszcze na dodatek coś mnie brzuch boli, na dole, po prawej stronie. nigdy mnie tak nie bolał eeh....
na dniach miną 3 miesiące od #, mieliśmy podjąć decyzję, czy znowu zaczynamy się starać, ale boję się. chyba zacznę się modlić o wpadkę, bo świadomie ciężko się zdecydować. chociaż ostatnio zdarzyło nam się przytulać bez niczego, ale prędko tego nie powtórzymy No, chyba, że ten raz okaże się tą "wpadką".
niedlugo i Ty bedziesz kupowala te malutkie rzeczy -zobaczysz
I zycze Ci szczerze w takim razie tej wpadki

Stary 2012-06-28, 12:59   #4920
alonka00
Zakorzenienie

GG do alonka00

Cytat:

blisko ale nie widać z okna, chyba bym zawału dostała bo przez ulicę trzeba przejść
Brawo dla tż- ta - dziś oblewacie

- Zebra - trzymaj się!

Natalia - pokaż buty !

sama zajmujesz się ogródkiem?
A to jak przez ulicę to strach puszczać.
Ta oblewamy ale nie wiem kiedy wróci bo z kolegami ma się pożegnać. Mnie nie chciał wziąć to teraz nic nie wypije, a ja po galerii pochodziłabym sobie, do kina poszła

Cytat:
nie umiem kłamać a zdobyczami muszę się od razu pochwalić Mam inny plan, zaproponuję wypad na zakupy po buty i spodnie dla tż poza tym, buty byly po 33 zl wiec nie ma duzej tragedii hmmm chyba
Łeee to niedrogo. Także zaniż cenę do 29, zawsze to lepiej brzmi i pochwal mu się

Cytat:

wszytko na spokojnie!

1.07.2013
alonka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Być rodzicem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości