Ślubujące w 2012 - część II - Strona 37 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Ślubny wizerunek

Notka

Ślubny wizerunek Ślubny wizerunek jest dla ciebie ważny? Zadaj pytanie na temat sukni ślubnej, makijażu, fryzury oraz dodatków ślubnych. Czuj się wyjątkowo w tym dniu.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-06-28, 11:14   #1081
magnusia
Zakorzenienie

Dot.: Ślubujące w 2012 - część II

Cytat:
Napisane przez Neave Pokaż wiadomość

dzisiaj idę po raz 4 mierzyć tą ulubioną suknię TŻta, stwierdził że ostatnim razem mi się nie podobała, bo się na niego wkurzyłam i robiłam wszystko na przekór... jest w tym trochę racji, bo jak mierzyłam poza salonem to nawet mi podpasowała. zobaczymy, a nuż wieczorem problem sukni będzie rozwiązany [COLOR="Silver"]
no to trzymamy aby decyzja zapadła
Stary 2012-06-28, 11:48   #1082
wloszka8
Raczkowanie

Neave również trzymam kciuki, żeby decyzja zapadła
daj znać co postanowiłaś

ja też robię sama winietki, kupuję niebieskie arkusze, na białych drukuję imiona i nazwiska i w pasmanterii kupuje wstążkę na metry niebieska

Gdzie Skarb Twój...
...Tam Serce Twoje
wloszka8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-28, 12:52   #1083
ewula87
Rozeznanie

Mam pytanie do dziewczyn które już ślubowały i miały te latające lampiony bo coś mi się wydaje, że były takie Otóż zastanawia mnie jedna kwestia, jak one się palą, czy nie ma opcji, że przepali się ścianka i płonący lampion spadnie na ziemie? Co tak właściwie się w nich pali, i czy to gaśnie w powietrzu i nie palący się lampion spada na ziemie? Pytam bo wokół miejsca gdzie będę miała wesele jest mnóstwo domów i nie chciałabym moim zachciankami doprowadzić do jakiejś tragedii
ewula87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-28, 13:19   #1084
agacia_cz
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ewula87 Pokaż wiadomość
Mam pytanie do dziewczyn które już ślubowały i miały te latające lampiony bo coś mi się wydaje, że były takie Otóż zastanawia mnie jedna kwestia, jak one się palą, czy nie ma opcji, że przepali się ścianka i płonący lampion spadnie na ziemie? Co tak właściwie się w nich pali, i czy to gaśnie w powietrzu i nie palący się lampion spada na ziemie? Pytam bo wokół miejsca gdzie będę miała wesele jest mnóstwo domów i nie chciałabym moim zachciankami doprowadzić do jakiejś tragedii
Lampiony całkowicie się spalaja w atosferze jak już się uniosa to nie ma problemu jedyne co może się stać to podpali się przy zapalaniu ale wtedy spali się po upusxczeniu na podłodze. Nie wiem dokładnie czym jest knot
Ja tez będę miała lampiony, zakupione już czekają
agacia_cz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-28, 13:32   #1085
katie99kasia
Rozeznanie

Cytat:
a teraz trochę relacji
w końcu dotarliśmy wczoraj do kancelarii, wszyscy razem (młody akurat rozwrzeszczany co niemiara, choć wcześniej był cichy i spokojny...)
termin zaklepaliśmy już oficjalnie, 29.09, godz. 15.00 - bardziej ze względu na młodego niż nas z moją metryką (datowaną na 11.06) ksiądz stwierdził że gdyby udało mi się załatwić nową to byłoby dobrze, ale jak nie to nam wybaczy, pod warunkiem że metryka TŻta będzie datowana po 29.06. Dodam, że swoją załatwiałam we Wrocławiu i miało to potrwać ze 2 tygodnie, więc się nie spodziewałam że tak szybko ją dostanę. ale skoro ma nam wybaczyć, to chyba nawet nie będę próbowała załatwiać kolejnej.
przeczuwałam że problem się pojawi przy okazji nauk przedmałżeńskich. jak TŻ był jakiś miesiąc temu sam dowiedział się że "jakoś się je załatwi", wczoraj usłyszeliśmy żeby sobie jakieś znaleźć... brak poradni nam wybaczy, ale kurs jakiś musi być... na szczęście znalazłam kursy letnie u Dominikanów co mnie bardzo ucieszyło i zaraz nas zapisałam.
ah, dodam, że za zapisanie nas w kalendarzu ksiądz sobie zażyczył 50zł, ale oboje z TŻtem byliśmy pod plastikiem więc nie zapłaciliśmy w końcu nic. też miałyście coś takiego?
protokół będzie w połowie lipca, a formalności z chrztem na tydzień przed. cenę za ślub z cennika krzyknął 800zł... a za chrzest co łaska nie wiem czy to dobra czy zła cena jak na Warszawę - jak wy miałyście?

teraz wrażenia - ksiądz nijaki, takie ciepłe kluchy i brak wyrazu twarzy... za to jak się wchodzi do kancelarii "piękne" marmurowe ściany... grrrr, nie znoszę tego.... TŻ oczywiście mówi że się czepiam, bo ksiądz był fajny i bardzo w porządku, bo nic się nie czepiał.... wkurza mnie to bo dla mnie fajny ksiądz to taki z którym można normalnie pogadać. cóż tak jestem przyzwyczajona. za to niewykluczone że będę jednak prosiła mojego greckokatolickiego księdza aby był na uroczystości TŻ powiedział, że jemu to zupełnie nie będzie przeszkadzało, tylko zapytał czy się dogadają, bo przecież to właśnie w liturgii jest różnica główna. ale już się ucieszyłam, i chyba się wybiorę dowiedzieć u siebie w parafii to i owo
U nas nie było czegoś takiego, że trzeba zapłacić za wpisanie daty do księgi Jak pytałam księdza czy coś się nalezy to powiedział, że ofiara będzie przy spisywaniu protokołu. No i tak było... Ksiądz mówił co łaska, więc daliśmy 400zł. Dodatkowo organiście i paniom ubierającym kościół po 200zł planujemy dać. Dobrze że już chciaż macie to za sobą ile te kursy u Dominikanów trwają?

Cytat:
Napisane przez Pradip Pokaż wiadomość
Pazurkami nie mam się co chwalić bo teraz mi babka dopiero doprowadzała je do pożadku jak stwierdziła i teraz mają rosnąć prosto i nie wrastać a kolor chciałam delikatny beżowy wiec też nic specjalnego.
A zdjęć nie widzisz bo zapomniałam dodać
Na drugim zdjęciu jest bransoletka z podobną konfiguracja kryształków jaką ewentualnie bym chciała tylko teraz fiolet mały opal większy fiolet mały czy opal mały fiolet większy opal mały? (może teraz napisałam jaśniej ).
Piękne kolczyki Ja będę miała też z takich kryształków tylko skromniejsze (fot na dole). Chciałam dokupić bransoletkę do tego jeszcze, ale chyba zrezygnuję, bo nie chcę przesadzić z dodatkami.... ale będę się jeszcze zastanawiać co będę miała jak będę miała sukienkę

Cytat:
też zawsze się nad tym zastanawiałam ja nie będę miała tej atrakcji niestety...
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg komplet-swarovski-kuleczki-delikatny-346.jpg (35,2 KB, 12 załadowań)

Szczęśliwa żonka
katie99kasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-28, 13:39   #1086
Neave
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez katie99kasia Pokaż wiadomość
U nas nie było czegoś takiego, że trzeba zapłacić za wpisanie daty do księgi Jak pytałam księdza czy coś się nalezy to powiedział, że ofiara będzie przy spisywaniu protokołu. No i tak było... Ksiądz mówił co łaska, więc daliśmy 400zł. Dodatkowo organiście i paniom ubierającym kościół po 200zł planujemy dać. Dobrze że już chciaż macie to za sobą ile te kursy u Dominikanów trwają?
kursy trwają cały weekend od 9.30 do 19.30 (sobota+niedziela), koszt to 80zł od łebka (trafiałam na takie gdzie było i po 200 od łebka). tutaj są terminy i zapisy:
http://www.freta.dominikanie.pl/news...tualnosci.html
wybierasz termin który wam najbardziej odpowiada i się zapisujesz my wybraliśmy termin lipcowy, żeby nie mieć niespodzianek na ostatnią chwilę
Neave jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-28, 14:05   #1087
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
Ja będę miała też z takich kryształków tylko skromniejsze (fot na dole). Chciałam dokupić bransoletkę do tego jeszcze, ale chyba zrezygnuję, bo nie chcę przesadzić z dodatkami.... ale będę się jeszcze zastanawiać co będę miała jak będę miała sukienkę

.
bardzo ładny komplecik
Stary 2012-06-28, 14:14   #1088
katie99kasia
Rozeznanie

Cytat:
kursy trwają cały weekend od 9.30 do 19.30 (sobota+niedziela), koszt to 80zł od łebka (trafiałam na takie gdzie było i po 200 od łebka). tutaj są terminy i zapisy:
http://www.freta.dominikanie.pl/news...tualnosci.html
wybierasz termin który wam najbardziej odpowiada i się zapisujesz my wybraliśmy termin lipcowy, żeby nie mieć niespodzianek na ostatnią chwilę
Pytam bo chciałam porównać z tym kursem na którym my byliśmy... My już zrobiliśmy go w marcu żeby mieć z glowy byliśmy na Rynku Podgórskim w Krk- "kurs na miłość". Też trwał 2 dni, 75 zł od os, bylismy bardzo zadowoleni, bo prowadzony życiowo, bez gadki o twardych zakazach

Szczęśliwa żonka
Stary 2012-06-28, 14:40   #1089
be257fbd309f063d0b46a46a8a3513ba0f4b3308_684a0a7a57592
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez agacia_cz Pokaż wiadomość
Lampiony całkowicie się spalaja w atosferze jak już się uniosa to nie ma problemu jedyne co może się stać to podpali się przy zapalaniu ale wtedy spali się po upusxczeniu na podłodze. Nie wiem dokładnie czym jest knot
ja się miało nie podpaliłam

---------- Dopisano o 14:36 ---------- Poprzedni post napisano o 14:34 ----------

Cytat:
Napisane przez carmelova Pokaż wiadomość
RATUNKU!

Dziewczyny macie może gotowy szablon prostych winietek? Nie moge tego nigdzie znaleźć Błagam o pomoc
na all jest wiele, wybierz sobie cos

---------- Dopisano o 14:38 ---------- Poprzedni post napisano o 14:36 ----------

Cytat:
Napisane przez aisak42 Pokaż wiadomość
Twoja jest bardzo ładna, ale Ty jesteś bardzo zgrabna ja nie do końca i nie bardzo chcę się prezentować w czymś bardziej odważnym.. ale tak jak mówisz dodam biżu i buty może coś fajnego wyjdzie.. tylko jakie buty radzicie?

nude będą ok i czarne pewnie też, ale nie za cieżkie czyli nie pantofle, może jakieś sandały na obcasie? a co masz w szafie?

---------- Dopisano o 14:39 ---------- Poprzedni post napisano o 14:38 ----------

Cytat:
Napisane przez haczyk7 Pokaż wiadomość
MalaOla, to już!!!! juuuuhu!

DZIEWCZYNY, PILNA SPRAWA!
Widziałyście ostatnio w sieciówkach ładne, srebrne/ szare sandałki wieczorowe?

ja chyba w CCC widziałam

---------- Dopisano o 14:40 ---------- Poprzedni post napisano o 14:39 ----------

Cytat:
Napisane przez Viollet87 Pokaż wiadomość

Błagam Cię - jak ja zaczęłam odliczać to było ponad 700 W sumie zleciało już 300 dni... oby tak dalej

zaraz będzie 100 dni minie szybko
be257fbd309f063d0b46a46a8a3513ba0f4b3308_684a0a7a57592 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-28, 15:01   #1090
Pradip
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magnusia Pokaż wiadomość
mucha była ciemno fioletowa (pas też)tylko tak na fotkach wyszło jakby czarna była - chyba to kwestia oświetlenia
Chciałam dokładnie taki sam kolor dla swojego ale nie umiem sobie wyobrazić fioletowego pasa i muchy z czarnymi napami przy koszuli. A na zdjęciach bardzo ciemno wyszły.
Cytat:
Napisane przez mayeczka87 Pokaż wiadomość
Piękny kolor ten co podałaś! Pokaże mojemu, bo MUSI kupić w końcu pas
My robimy sami winietki, bardzo prosto ;] kupiliśmy arkusze a4 fioletowe, i a4 białe, wydrukowaliśmy na białych imiona i nazwiska, pocięliśmy arkusze, mamy więc już małe kartoniki z każdym gościem, pocięliśmy fioletowe papeiry na 4 i składamy na pół, na to biała wizytówka,a pod nią wstążka srebrna. Jak już zrobię jakąś do końca to pokażę
hehe jak ładnie zaakcentowałaś ja stwierdziłam że niech sobie robi co chce nie chce pasa to niech go nie kupuje zmuszać go nie będę.
Planujemy też tak robić winietki bez żadnych udziwnień.
Cytat:
Dzięki, pocieszyłaś mnie W kościele byliśmy chyba dość mało znanym, taki trochę w ukryciu za Parkiem Praskim, tuż przy Zoo (adres mają na Ratuszowej, a jest tuż przy tej małej pętli na Ratuszowej)

ja się nad pazurkami jeszcze zastanawiam, hybrydowych nigdy nie miałam, a nie znoszę tipsów - myślicie że jakoś je przeżyję? no i muszę podpytać koleżanek gdzie robią sobie pazury, bo ja zwykle sama sobie robię. Frencha u kosmetyczki robiłam raz i zapowiedziałam sobie nigdy więcej - okropny mi zrobiła! Poza tym, mam pomysł, żeby dopasować kolor pazurów do butów a z buty chcę mieć nude
dzisiaj idę po raz 4 mierzyć tą ulubioną suknię TŻta, stwierdził że ostatnim razem mi się nie podobała, bo się na niego wkurzyłam i robiłam wszystko na przekór... jest w tym trochę racji, bo jak mierzyłam poza salonem to nawet mi podpasowała. zobaczymy, a nuż wieczorem problem sukni będzie rozwiązany
Wiem o którym kościółku mówisz Tam będziecie mieć ślub? Jeśli tak to bliziutko nas
Ja też jeszcze nigdy nie robiłam nic na pazurach i nie chce żadnych tipsów itd. Pisałam wcześniej ze odważyłam się zrobić na nogach hybrydę i na razie jestem bardzo zadowolona wiec pewnie u rąk też sobie zrobię.
Trzymam kciuki za przymiarkę
Cytat:
JA jeszcze przed ale że planuję mieć je u siebie to napiszę Ci co wiem. Ryzyko że lampion spadnie jest niewielkie ale jest. Generalnie pali się w nim taka mała kostka coś jak podpałka do grilla i dzięki ciepłemu powietrzu lampion się unosi. Ja na Twoim miejscu skoro piszesz ze w okolicy jest dużo domów zadzwoniłabym do straży i dla spokojności zapytała się czy nie mają nic przeciwko.
Cytat:
Ile ich kupiłaś i na ile osób?
Cytat:
Piękne kolczyki Ja będę miała też z takich kryształków tylko skromniejsze (fot na dole). Chciałam dokupić bransoletkę do tego jeszcze, ale chyba zrezygnuję, bo nie chcę przesadzić z dodatkami.... ale będę się jeszcze zastanawiać co będę miała jak będę miała sukienkę
Dziękuję prezent od Tz/Mikołaja no ja się tak cały czas gryzę z tą bransoletką... nie będę mieć nic na szyi bo na górze sukni też mam Swarovsiego wiec albo same kolczyki albo jeszcze bransoletka ale delikatna na żyłce?

Właśnie dzwonili z salonu że maja koszulę dla Tż miło że się postarali szkoda tylko że do przyszłego tygodnia nie mamy już kiedy tam jechać
Pradip jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-28, 15:15   #1091
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
Chciałam dokładnie taki sam kolor dla swojego ale nie umiem sobie wyobrazić fioletowego pasa i muchy z czarnymi napami przy koszuli. A na zdjęciach bardzo ciemno wyszły.

wygląda OK z czarnymi guzikami- jak będę miała jakieś zdjęcie z lepszym światłem i bliżej to wrzucę. Live wyglądało super

codo koszuli- to w przyszłym tygodniu pojedziecie i odbierzecie- na pewno będzie pasować
Stary 2012-06-28, 15:15   #1092
Viollet87
Zakorzenienie

Cytat:
Pytam bo chciałam porównać z tym kursem na którym my byliśmy... My już zrobiliśmy go w marcu żeby mieć z glowy byliśmy na Rynku Podgórskim w Krk- "kurs na miłość". Też trwał 2 dni, 75 zł od os, bylismy bardzo zadowoleni, bo prowadzony życiowo, bez gadki o twardych zakazach
Też byliśmy na Kursie na Miłość. I chyba też w marcu o ile się nie mylę Również chwalimy

[1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;34990496]
zaraz będzie 100 dni minie szybko[/QUOTE]

Najpierw niech zleci chociaż do października, bo wtedy idę szukać sukni

310813
Viollet87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-28, 15:23   #1093
wloszka8
Raczkowanie

ja też zamierzam kupić lampiony, słyszałam jednak, że zależy od pogody czy się je da puścić czy nie, my planujemy zakup czerwonych w kształcie serca na allegro po jednym na parę mam nadzieję, że nic się nie podpali bo w około las i domy jednorodzinne i łaki...

Gdzie Skarb Twój...
...Tam Serce Twoje
wloszka8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-28, 16:23   #1094
katie99kasia
Rozeznanie

Cytat:

Dziękuję prezent od Tz/Mikołaja no ja się tak cały czas gryzę z tą bransoletką... nie będę mieć nic na szyi bo na górze sukni też mam Swarovsiego wiec albo same kolczyki albo jeszcze bransoletka ale delikatna na żyłce?

Właśnie dzwonili z salonu że maja koszulę dla Tż miło że się postarali szkoda tylko że do przyszłego tygodnia nie mamy już kiedy tam jechać
haha mój komplet też od TŻ dlatego bardzo sie ucieszył jak dowiedział sie że planuję go ubrać na ślub...
Myślę, ze coś do kolczyków by się przydało, więc jeżeli nie mas nic na szyi to bransoletka jak najbardziej te na żyłce bardzo mi się podobają bo są delikatne a za razem pięknie błyszczą
Cytat:
Napisane przez Viollet87 Pokaż wiadomość
Też byliśmy na Kursie na Miłość. I chyba też w marcu o ile się nie mylę Również chwalimy

Najpierw niech zleci chociaż do października, bo wtedy idę szukać sukni
widzę, ze wiele rzeczy nas łączy a jakie modele Ci się podobają? masz już coś na oku?

Szczęśliwa żonka

Edytowane przez katie99kasia
Czas edycji: 2012-06-28 o 16:25
Stary 2012-06-28, 16:24   #1095
be257fbd309f063d0b46a46a8a3513ba0f4b3308_684a0a7a57592
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez wloszka8 Pokaż wiadomość
ja też zamierzam kupić lampiony, słyszałam jednak, że zależy od pogody czy się je da puścić czy nie, my planujemy zakup czerwonych w kształcie serca na allegro po jednym na parę mam nadzieję, że nic się nie podpali bo w około las i domy jednorodzinne i łaki...
pamiętajcie jednak, aby nie puszczać ich koło lotnisk, bo można dostac mandat
be257fbd309f063d0b46a46a8a3513ba0f4b3308_684a0a7a57592 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-28, 18:24   #1096
katie99kasia
Rozeznanie

Powiedzcie mi, czy wiecie może z jakich kwiatów zrobiony jest ten bukiet? tzn chodzi mi o te czerwone?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_2823.jpg (104,4 KB, 40 załadowań)

Szczęśliwa żonka
Stary 2012-06-28, 18:54   #1097
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
Powiedzcie mi, czy wiecie może z jakich kwiatów zrobiony jest ten bukiet? tzn chodzi mi o te czerwone?

to jest chyba amarylis albo azalia ale raczej amarylis

---------- Dopisano o 18:54 ---------- Poprzedni post napisano o 18:39 ----------

Neave-- zauważyłam na innym wątku że jesteś z Kobyłki. Zdradzisz w którym kościele ślubujesz i gdzie się potem bawicie?

Edytowane przez magnusia
Czas edycji: 2012-06-28 o 18:43
magnusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-28, 19:12   #1098
kasioonya
Rozeznanie

magnusia Ty mieszkasz w Kobyłce? tej pod Warszawą? byłam tam kiedyś, co mieszka tam kuzyn mojego taty i bardzo podobał mi się tamtejszy Kościół

EDIT:
oooo nie usunęłam całą wiadomość, którą do Was pisałam ale ze mnie pałka zaraz postaram się to nadrobić ale nie będzie już tak obszernie, bo muszę się wziąć do pracy...

ex-Damonowa Aparatka
17.12.2010 - 28.05.2012

Znalazłam Męża: 05.08.2004 r.
Ślubowaliśmy: 07.06.2012 r.

Et si tu n'existais pas
J'essaierais d'inventer l'amour...

Edytowane przez kasioonya
Czas edycji: 2012-06-28 o 19:15
kasioonya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-28, 19:22   #1099
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasioonya Pokaż wiadomość
magnusia Ty mieszkasz w Kobyłce? tej pod Warszawą? byłam tam kiedyś, co mieszka tam kuzyn mojego taty i bardzo podobał mi się tamtejszy Kościół
.

nie nie mieszkam w Kobyłce (mieszkam w Wawce) tylko mam tam wspaniałych przyjaciół ale ślub tam brałam właśnie w tym kościele Kościół jest przepiękny z cudowną atmosferą i bardzo chciałam w nim brać ślub. 14 lat temu byłam tam świadkową mojej przyjaciółki (do dziś są szczęśliwym małżeństwem)a 5 lat temu na chrzcinach jej córeczki (wspaniały urwisek) . Mam sentyment do tego miejsca bo jest przepiękne. Stać tam pod ołtarzem jest niesamowicie- czułam że dzieje się coś naprawdę wyjątkowego w najbardziej odpowiednim do tego miejscu
Przy okazji sala też była w Kobyłce
Stary 2012-06-28, 20:15   #1100
aisak42
Raczkowanie

[1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;34990496]ja się miało nie podpaliłam

nude będą ok i czarne pewnie też, ale nie za cieżkie czyli nie pantofle, może jakieś sandały na obcasie? a co masz w szafie?[COLOR="Silver"]

[/QUOTE]

a zaraz Ci pokaże co mam w szafie jak tylko uda dziś mi się wstawić zdjęcia bo wczoraj nie mogłam..
aisak42 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-28, 20:39   #1101
kasioonya
Rozeznanie

no to nadrabiam...

wloszka8 super, że trafiliście na ludzkiego księdza

Pradip ja jestem jak najbardziej za bransoletką stawiam na taką z trzech żyłek - myślę, że wcale nie będzie za dużo, a też nie jestem fanką "uchoinkowienia"
co do koszuli Twojego Mężczyzny i fioletowych dodatków, to uważam, że nawet z czarnymi akcentami na koszuli wszystko może wyglądać bardzo gustownie i elegancko. tym bardziej, że oprócz tych kolorów będzie dużo bieli, więc wszystko się wyrówna i nie będzie zbyt "poważnie"
szkoda, że sklep dopiero dziś się obudził z tą koszulą, ale grunt, że już jest!

carmelova ja niestety nie posiadam szablonów winietek. fajne są pomysły, które podają dziewczyny - w prostocie siła mam jedynie szablon listków, które my przymocowaliśmy do mandarynek. był też pomysł, by przyczepić je do lizaków deseniowych ze wzorem pomarańczowych kwiatków i w ten sposób połączyć winietkę ze słodkim, drobnym podziękowaniem może komuś spodoba się ten pomysł, więc służę szablonem listków może spróbuj wpisać w google: "printable escort cards" albo "wedding place cards pdf" - może coś znajdziesz

Neave i jak efekty mierzenia kiecki? decyzja zapadła? trzymałam kciuki
co do pazurków - ja też nie lubię sztucznych tipsów itp., dlatego zdecydowałam się na hybrydy, bo były na mojej płytce i wyglądały naturalnie, a były trwałe fajny pomysł z malowaniem w kolorze nude

katie99kasia ładna biżutka - taka delikatna
niestety nie znam się na kwiatkach, ale może magnusia ma rację, że są to amarylisy... wydaje mi się, że najwięcej ich jest w maju, bo wtedy widuję je na parapetach mieszkań w kwestiach kwiatowych polecam zaczepić użytkowniczkę foto_frame z wątku o bukietach ślubnych - ma dziewczynę wiedzę i chętnie się nią dzieli

magnusia zwróciłam uwagę na piękno Waszego Kościoła, ale byłam tam baaardzo dawno, więc nie rozpoznałam tego miejsca pamiętam jedynie jak wielkie wrażenie na mnie zrobił. no i super, że to miejsce ma dla Was takie znaczenie ja też nie wyobrażam sobie ślubować w innym Kościółku niż ten mój malutki

ex-Damonowa Aparatka
17.12.2010 - 28.05.2012

Et si tu n'existais pas
Stary 2012-06-28, 20:44   #1102
aisak42
Raczkowanie

udało mi się w końcu dodać zdjęcie.. sukienka o której mówiłam w trzech wersjach długi łańcuszek, długie kolczyki lub długi łańcuszek + czarny pasek i zdjecia butów moich które mogłyby się nadawać chodź oczywiście mogę kupić kolejną parę tylko jaki kolor? butów nigdy za wiele

dziewczyny czy myślicie że ksiądz by się zgodził żeby ktoś zagrał coś takiego np po przysiędze?
http://www.youtube.com/watch?v=447yaU_4DF8
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P1030144-tile.jpg (34,1 KB, 47 załadowań)

Edytowane przez aisak42
Czas edycji: 2012-06-28 o 20:50
Stary 2012-06-28, 21:47   #1103
agacia_cz
Zadomowienie

Pradip jeśli chodzi o lampiony przewidziałam po jednym na parę tak jest najwygodniej do zapalania
agacia_cz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-28, 21:52   #1104
aisak42
Raczkowanie

Cytat:
Pradip jeśli chodzi o lampiony przewidziałam po jednym na parę tak jest najwygodniej do zapalania
ja też tak przewidziałam
Stary 2012-06-28, 22:04   #1105
kasioonya
Rozeznanie

aisak42 fajna sukienka skoro to ma być kreacja na wieczór panieński, to chyba postawiłabym na "total look" i wybrała ostatnie butki są super! mimo, że róż nie jest moim ulubionym kolorem dobrze, żeby był jakiś cieniutki paseczek, ale może niekoniecznie ten, który pokazałaś...? nie wiem czy Ci choć trochę pomogłam

utwór bardzo romantyczny i jeśli macie kogoś, kto by go zagrał, to leć do księdza i rozmawiaj - chyba nie powinno to być dla niego problemem...

ex-Damonowa Aparatka
17.12.2010 - 28.05.2012

Et si tu n'existais pas
Stary 2012-06-28, 22:13   #1106
aisak42
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kasioonya Pokaż wiadomość
aisak42 fajna sukienka skoro to ma być kreacja na wieczór panieński, to chyba postawiłabym na "total look" i wybrała ostatnie butki są super! mimo, że róż nie jest moim ulubionym kolorem dobrze, żeby był jakiś cieniutki paseczek, ale może niekoniecznie ten, który pokazałaś...? nie wiem czy Ci choć trochę pomogłam

utwór bardzo romantyczny i jeśli macie kogoś, kto by go zagrał, to leć do księdza i rozmawiaj - chyba nie powinno to być dla niego problemem...
to są ślubne butki nie brałam ich pod uwagę bo myślałam że będą za ciemne.. taki miałam pod ręką :p poszukam jakiegoś cieniutkiego ale myślisz że taki długi łańcuszek byłby ok czy lepiej te długie kolczyki?
bardzo pomogłaś dziękuje

ktoś by się znalazł no myślę że może być problem bo to nie jest utwór kościelny tak sobie wymyśliłam że mógłby to zagrać po przysiędze uwielbiam ten utwór
Stary 2012-06-28, 22:23   #1107
kasioonya
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez aisak42 Pokaż wiadomość
to są ślubne butki nie brałam ich pod uwagę bo myślałam że będą za ciemne.. taki miałam pod ręką :p poszukam jakiegoś cieniutkiego ale myślisz że taki długi łańcuszek byłby ok czy lepiej te długie kolczyki?
bardzo pomogłaś dziękuje

ktoś by się znalazł no myślę że może być problem bo to nie jest utwór kościelny tak sobie wymyśliłam że mógłby to zagrać po przysiędze uwielbiam ten utwór
Kochana ja to się za bardzo nie znam, ale wydaje mi się, że może być zarówno długi łańcuszek, jak i długie kolczyki - to zależy jaki chcesz osiągnąć efekt i jaką będziesz miała fryzurę. Jeśli zależy Ci na optycznym wydłużeniu sylwetki, to myślę, że łańcuszek spełni tę funkcję, a jeśli np. chciałabyś "wydłużyć" szyję, to wtedy spięte włosy i długie kolczyki - i tu podobnie: łańcuszkowe kolczyki wydłużą twarz, a takie szerokie ją zaokrąglą... ale może lepiej niech ktoś jeszcze się wypowie, bo to tylko tak mi się wydaje, a może być inaczej ja tylko skromny pedagog jestem

co do muzyki, to myślę, że nie zawsze podczas mszy grane są wyłącznie "kościelne" utwory, bo i czym różni się "kościelny" od tego Twojego...? radzę porozmawiać z księdzem - ja wciąż wierzę, że ksiądz to też ludź i jak z ludziem trzeba z nim gadać

skończyłam już swoje pracowe pisanie i spadam lulu. jutro wszyscy nauczyciele zaczynają wakacje, a tacy poradniani jak ja, wciąż w pracy ale nic to! dam radę - urlop już za niecałe 3 tygodnie

dobranoc dziewuszki

I jeszcze kilka słów do Olci - spokojnej nocy Maleńka i pięknego dnia jutro! zobaczysz, że wszystko się uda i to będą Twoje najszczęśliwsze chwile! ciesz się nimi, zagarniaj tą radość garściami i niech te wszystkie dobre emocje trwają przez całe Wasze dalsze życie! To mówiłam ja, "doświadczona" Mała Żonka

ex-Damonowa Aparatka
17.12.2010 - 28.05.2012

Et si tu n'existais pas

Edytowane przez kasioonya
Czas edycji: 2012-06-28 o 22:29
Stary 2012-06-28, 23:13   #1108
Neave
Raczkowanie

Cytat:
Wiem o którym kościółku mówisz Tam będziecie mieć ślub? Jeśli tak to bliziutko nas
Ja też jeszcze nigdy nie robiłam nic na pazurach i nie chce żadnych tipsów itd. Pisałam wcześniej ze odważyłam się zrobić na nogach hybrydę i na razie jestem bardzo zadowolona wiec pewnie u rąk też sobie zrobię.
Trzymam kciuki za przymiarkę
ooo, to fajnie, bo my po przeprowadzce też niedaleko będziemy mieszkać w okolicach ronda starzyńskiego

przymiarka zrobiona, suknia wzięta! jupi! foto zamieszczam poniżej, wybaczcie że bez głowy, ale dziecię chwilę wcześniej bawiło się moimi włosami i mam autentyczny chaos na głowie.

teraz pytanie do was - jaki kolor bukietu byście doradzały? chcę na podstawie koloru bukietu zrobić wszystkie dodatki, między innymi zaproszenia bo chyba w końcu sama je zrobię

Cytat:
Napisane przez magnusia Pokaż wiadomość
Neave-- zauważyłam na innym wątku że jesteś z Kobyłki. Zdradzisz w którym kościele ślubujesz i gdzie się potem bawicie?
jestem z Wrocławia, choć aktualnie mieszkam owszem w Kobyłce, a ślub biorę w Warszawie w kościele na Ratuszowej (na tyłach Parku Praskiego)

aha, wesela nie mamy, tylko obiad dla rodziny (ze względu na połączenie z chrztem młodego), oraz 2 tyg później parapetówka dla przyjaciół
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 28062012114.jpg (70,7 KB, 61 załadowań)

Edytowane przez Neave
Czas edycji: 2012-06-28 o 23:24
Stary 2012-06-28, 23:55   #1109
Malgos_12
Zakorzenienie

Neave - ja zawsze chciałam mieszkać we Wrocku i teraz tak jakby tam mieszkam czasami bo mój tż jest z Wrocka baaaardzo lubię to miasto
Super, że masz już sukienkę! Ciężka? Lekka? masz juz jakąś halke czy dopiero cos dopasujesz, a może nie trzeba?
a jaki kolor byś chciała?? bo wydaje mi się, że jaki sobie wymarzysz taki będzie pasował...

Katie - podoba mi się ta biżu.
Malgos_12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-29, 00:09   #1110
Neave
Raczkowanie

malgos - tez je bardzo lubię i żałuję że coraz rzadziej tam bywam niestety
sukienka w sumie lekka, wiem wydaje się obszerna ale ciężka nei jest halkę pewnie wypożyczę bo mam taką możliwość w salonie w którym kupowałam
z kolorem właśnie się zastanawiam, bo jak wybiorę coś ciemnego - podobają mi się na przykład ciemne kalie to znikną na tle ciemnego garnituru TŻta, a on też w sumie nietypowy bo grafitowy... więc muszę dobrać jakiś kolor pasujący z jednej strony do sukni ecru, a z drugiej do grafitowego garnituru... a myślę że dodatkowy kolor byłby fajnym kontrastem
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Ślubny wizerunek

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości