|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Kochane Mamusie, czesc 8 zbliza sie ku końcowi więc czas na głosowanie
|
|||
| Pierwsze roczki, pierwsze kroczki kręcą się już nasze loczki. |
|
5 | 11,11% |
| Pierwsze ząbki wszyscy mamy, więc już mamie nie dokuczamy |
|
0 | 0% |
| Lato w pełni, słońce praży, wszystkie dzieci już na plaży. |
|
2 | 4,44% |
| Dzieciaczki swoje bardzo kochamy i na nowe bociany czekamy |
|
1 | 2,22% |
| Jedno już chodzi, drugie raczkuje, a dumna mama ostro wizażuje |
|
0 | 0% |
| Attenzione, attenzione - dzieciaczki dreptają jak szalone |
|
2 | 4,44% |
| Rok temu na świat pchaliśmy się hardo, dziś pierwsze kroki stawiamy twardo. |
|
3 | 6,67% |
| Mamo daj płetwy, tato lej wodę, bo przyszedł czas na letnią przygodę |
|
1 | 2,22% |
| Na torciku jedna świeczki mała, cały rok z uwielbieniem patrzy na mnie mama uśmiechnięta cała. |
|
0 | 0% |
| Jeden kroczek, drugi kroczek, mamo jesteśmy razem cały roczek! |
|
3 | 6,67% |
| Mam już roczek, stawiam kroczki i w ogóle jestem boski! |
|
4 | 8,89% |
| Rok już mają, chodzić chcą - nasze dzieci boskie są! |
|
3 | 6,67% |
| Mamusie nam na roczki torty dekorują i na zlot swój pierwszy z radością się szykują. |
|
1 | 2,22% |
| Czasem się przewrócą robiąc pierwsze kroczki - wakacyjne dzieci właśnie kończą roczki. |
|
10 | 22,22% |
| Mamo, tato, czy Wy wiecie, że już rok jestem na świecie? |
|
6 | 13,33% |
| Roczki już mają nasze słodkie dzieci, a nam ze sobą nawzajem lepiej jest na świecie |
|
0 | 0% |
| Roczek już mamy i powoli już chodzić sami zaczynamy! |
|
0 | 0% |
| Lato w pełni, hitza straszna, lecz ja z mamą mimo wszystko po placach zabaw chętnie latam |
|
0 | 0% |
| chodzę, gryzę, gugam wkoło i już wszystkim jest wesoło |
|
0 | 0% |
| pierwszych rocznic to początek - zaczynamy nowy wątek |
|
3 | 6,67% |
| papier, drewno, plastik, woda - to dopiero jest przygoda |
|
0 | 0% |
| chodzić i mówić zacznę tuż tuż, bo przecież roczek mija mi już |
|
1 | 2,22% |
| Głosujący: 45. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4231 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Codziennie nowe powody do dumy, letnie bobasy i ich mamy - Kuny. Mamy VII - VII
Eweee
jestem z Tobą !Ania -> tekila, saba, axa, marika, mika, lira nie wiem co dalej.. |
|
|
|
#4232 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Codziennie nowe powody do dumy, letnie bobasy i ich mamy - Kuny. Mamy VII - VII
Jasiu, Antosiu, najlepszego chłopcy!
![]() Cytat:
![]() ![]() klask i:Cytat:
![]() Cytat:
w najprostszej wersji - biszkopt + masa budyniowa + owoce + galaretka. Chyba że chcesz coś bardziej pracochłonnego ![]() a jaki dumny był, mówię wam Normalnie, jakby wiedział co to jest Pani mi go wręczała, a ten łobuziak przechwycił, niósł przed sobą i do samego domu nie wypuścił z ręki ![]() ---------- Dopisano o 19:49 ---------- Poprzedni post napisano o 19:47 ---------- i dziękuję za wszelkie odpowiedzi dot. imienia dla psiuni
|
|
|
#4233 |
|
Zakorzenienie
|
Ania a jak robisz mase budyniową , chodzi mi o proporcje ?
|
|
|
|
#4234 |
|
Zakorzenienie
|
dzisiejsze
Edytowane przez beata_1988 Czas edycji: 2012-06-28 o 21:01 |
|
|
|
#4235 |
|
Zakorzenienie
|
jaki test??
dzieki kochane za wsparcie - jestescie nie do opisania. Najgorsze, ze widzi czlowiek to cierpienie i nic nie moze zrobic. Jutro opowiem co mu dzis robili, bo dzis sie znow poplacze. Masakra. Urodzinki bratanka sie udaly a teraz czekamy na mecz. Buzki
|
#4236 |
|
Rozeznanie
|
|
#4237 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4238 |
|
Wtajemniczenie
|
Hello
Jaś i Antos Antos za kroczkiSzymus za zabkaEve strasznie mi przykro... Monia mi jeszcze nic nie przysłali. Miałam Wlasnie was pytać ale mnie ubiegłas ![]() Chelsea i jaki wynik???? Edytowane przez Stronczek27 Czas edycji: 2012-06-28 o 21:14 |
|
|
|
#4239 |
|
Rozeznanie
|
Stronczek rano się dowiem
![]() Carmela no może i...
|
#4240 |
|
Zakorzenienie
|
Chelsea co za podpisik
Evve współczuję Ci, straszne co musisz przechodzić. Tragedia na to patrzeć jak człowiek gaśnie...
|
#4241 |
|
Wtajemniczenie
|
Eve
przykro mi. Aaniu super psinka: Luna, Saba. Alibany zdrówka. Shirko super Zięciunio i tort super. Carmela Sarenkowa też super ![]() Adrji tort piękny, zdjęcia roczniaka prosimy ![]() więcej nie pamiętam ![]() Mam gości i nie mam czasu . Wrócę za jakiś czas. Mała mi daje tak w kość, że za niemowlaka było lżej. Cały czas na mnie wisi, CAŁY. Wszystko robię jedną ręką, bo na drugiej ona.
|
|
#4242 |
|
Wtajemniczenie
|
2:0 Makarony
![]() |
|
|
|
#4243 |
|
Raczkowanie
|
wróciliśmy
![]() nikt mi nie przypomnial ze dzisiaj jest przeciez mecz w warszawie i wpakowaliśmy się z Jasiem w samo centrum, w samą strefe kibica! myślałam że się nie przedrzemy przez te tlumy, kibiców multum wszystkie knajpki pelne ludzi na ulicy spiewy akurat wszyscy udarzali mostem na stadion na powiślu, w sumie to nawet fajnie było poczuć tą atmosfere ![]() kupilam wkoncu język... nie mialam czasu, w biegu już czytac zastanawiac sie, ale rety jest taki wybór książek, nowości i dla rodziców, ale bym sobie kupila kilka oj tak Chelsea a to nie Ty własnie chcialaś mieć szybko własnie druga dzidzie czy mi się coś wydaje, ale chyba dobrze mi się wydaje? ![]() Beata zdjęcia super a to drugie to Marinka z Julą? śliczne jest! Brumek aż wrociłam do zdjęcia jak napisalas ze kapelusz ze smyka, Jaś też dostal podobny na urodziny ależ Tymek fotogeniczny!eve ![]() nasze miesieczniaki 10 kochane sto lat Jasiu! Antosiu! to Antek podreptal jak moj Jańcio ![]() a jeszcze co do Antka to jest pierwsze imię które mój Jaś próbuje chyba wymawiać ![]() co do obecnego wyniku meczu |
|
|
|
#4244 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4245 |
|
Rozeznanie
|
Adrij a no ja ale tu to byłoby zupełne suprise jak coś :P
|
#4246 |
|
Wtajemniczenie
|
Eve nie wiem, co napisac. Przykro mi strasznie.
Beata super gosci mialyscie Chelsea trzymam kciuki za jutro, zeby bylo jak chcesz. I jeszcze raz dziekujemy za zyczenia i brawa. |
|
|
|
#4247 |
|
Zakorzenienie
|
I zanim poczytam i poodpisuję to tylko to co najważniejsze: Jasiu - moje śliczności z super mamusią - sto lat kochanie maleńkie i Antosiu - sto lat przystojniaku
........................ Edytowane przez brumek Czas edycji: 2012-06-28 o 21:33 |
|
|
|
#4248 |
|
Zakorzenienie
|
Chelsea weź nie czekaj do rana
|
|
|
|
#4249 |
|
Rozeznanie
|
Carmela muszę
Bo może być zafałszowany wynik i co? I wtedy jeszcze raz robić
|
#4250 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#4251 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4252 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A powiedz ile minelo od tych pierwszych krokow, takich przemyslanych, do takich juz sprawniejszych? |
|
|
|
|
#4253 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4254 |
|
Zakorzenienie
|
Madziulka a jakbyście zrezygnowali z łóżeczka i Szymon spałby na samym materacu?
Bez sensu chyba... Kolina ale miałaś fajnie w Rzymie Teraz byś mogła nas oprowadzać, koleżanki wizażanki Na zmianę byśmy do Rzymu latały/jeździły ![]() Dziubek ja też zamawiam Radkowi tort na roczek. Monia nie ma jeszcze nagrody z Dax Perfecta. Nawet Reeboki jeszcze nie przyszły a konkurs był wcześniej... Eveewe bardzo Ci współczuję z powodu taty My dziś pochowaliśmy dziadka ![]() Kolina ja wylosowałam kocyk, już jakiś czas temu nam przysłali. Wysyłałaś formularz? Do 7 dni od wylosowania trzeba było pobrać go i odesłać im. |
|
|
|
#4255 |
|
Zakorzenienie
|
Hej kochane!
Widziałyście już, że miałyśmy miłe spotkanie z Beatką ![]() A "to coś" Igora zbledło wyraznie...
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
#4256 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A promotorce należą się Natko, Beatko - gdzie są te zdjęcia o których mówicie, bo szukam i nigdzie znaleźć nie mogę Cytat:
Przeczytałam ją od deski do deski. I na poczatku nawet mi się podobała. Ale z czasem zaczęła mnie irytować ta cała Tracy. Bo sporo rzeczy pisze ... od rzeczy Np. nie ma pojęcia o laktacji a całe wywody na ten temat prowadzi. Wielu matkom może to namieszać w głowie. I szacunek do dziecka o którym ciągle pisze też mi czasem na taki tylko na papierze wygląda, bo niektóre metody wcele go nie uwzględniają.Za to tez polecam "Ciężarówkę...". Może nie jest to podręcznik, ale książka przezabawna I są miejsca na własne notatki - na pamiątkę ![]() Cytat:
ALe na pewno trochę narobić by się trzeba ![]() Cytat:
Cytat:
![]() To trzymam kciuki za pomyślny wynik Tylko jaki to jest pomyślny? Taki zgrabny i taki ma uśmiech A różnica wzrostu między dzieciakami jest rozbrajająca ![]() Cytat:
Ja też dziś przez Warszawę musiałam przejechać ok. 17. I z Woli na Gocław (jak ktoś nie wie, to 15 km ) jechałam 1 godz. 50 minut ![]() Cytat:
|
|
#4257 |
|
Zakorzenienie
|
|
#4258 |
|
Zadomowienie
|
Jaśku, Antku- sto lat słodkie maluchy!
Eve, aż nie wiem co napisać- strasznie mi przykro. Trzymaj się..Beata, śliczna para. Brumek, czyli dobrze mi się wydawało. Super promocje mieli w Smyku- sama Hani kupiłam kapelusz w komplecie z chustką za 10 zł i ten wasz też mi się podobał. Chelsea, my tu do jutra osiwiejemy z ciekawości. Pamiętacie ten cykl "7 kobiet"? Kiedyś kilka z Nas chciało obejrzeć odcinek o karmieniu piersią, ale nie było powtórki. Teraz jest na tvnplayer http://tvnplayer.pl/programy-online/...1,ogladaj.html .
|
|
|
|
#4259 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
no to nie jestem sama ![]() oj kondolencje Cytat:
dla solenizantów Antoś, Jaś wielki ja nikomu nie kibicuję więc niech wygrają lepsi Brumek -Tymek jest idealny, jego rysy, oczka no cudny Aniu a ja mam propozycję na imię : po prostu sunia moja suczka tak się wabiła i nie wyobrażam sobie innego , bardziej pasującego do niej "imienia"
Edytowane przez dziubek79 Czas edycji: 2012-06-28 o 22:03 |
|||
|
|
|
#4260 | |
|
Zakorzenienie
|
hej mamuśki
jestem , żyję -podczytuję..... ale jakoś nie mam czasu na pisanie, wieczorami też mam co robić więc często cały dzień kompa nie odpalam... ![]() Dziś rozstawiłam dzieciakom nasz namiot w ogrodzie i frajda była nieziemska pół dnia w nim spędziliśmy, przyniosłam im tam poduchy, kołdrę na podkład, książeczki i mieliśmy leżakowanie ![]() Namiot jest duży bo 3-osobowy z dwoma przedsionkami więc zostaje na całe wakacje ![]() Cytat:
Marina właśnie doczytałam o kropce Igorka i też miałam pisać że to może jest taki wylew naczynkowy (nie wiem jak to nazwać)? Ja sobie zrobiłam coś takiego jak kiedyś przypadkiem zapinałam pasy w wózku i ścisnęłam skórę w tych klipsach. Była to taka czarna kropka, taki jakby wylew podskórny,długo się utrzymywało bo bardzo mocno sobie ścisnęłam..
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:09.

jestem z Tobą !

klask i:
dowodzik ma.

dzisiejsze
12.06.2010
zębole

przykro mi. 

Tylko jaki to jest pomyślny?