|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Kochane Mamusie, czesc 8 zbliza sie ku końcowi więc czas na głosowanie
|
|||
| Pierwsze roczki, pierwsze kroczki kręcą się już nasze loczki. |
|
5 | 11,11% |
| Pierwsze ząbki wszyscy mamy, więc już mamie nie dokuczamy |
|
0 | 0% |
| Lato w pełni, słońce praży, wszystkie dzieci już na plaży. |
|
2 | 4,44% |
| Dzieciaczki swoje bardzo kochamy i na nowe bociany czekamy |
|
1 | 2,22% |
| Jedno już chodzi, drugie raczkuje, a dumna mama ostro wizażuje |
|
0 | 0% |
| Attenzione, attenzione - dzieciaczki dreptają jak szalone |
|
2 | 4,44% |
| Rok temu na świat pchaliśmy się hardo, dziś pierwsze kroki stawiamy twardo. |
|
3 | 6,67% |
| Mamo daj płetwy, tato lej wodę, bo przyszedł czas na letnią przygodę |
|
1 | 2,22% |
| Na torciku jedna świeczki mała, cały rok z uwielbieniem patrzy na mnie mama uśmiechnięta cała. |
|
0 | 0% |
| Jeden kroczek, drugi kroczek, mamo jesteśmy razem cały roczek! |
|
3 | 6,67% |
| Mam już roczek, stawiam kroczki i w ogóle jestem boski! |
|
4 | 8,89% |
| Rok już mają, chodzić chcą - nasze dzieci boskie są! |
|
3 | 6,67% |
| Mamusie nam na roczki torty dekorują i na zlot swój pierwszy z radością się szykują. |
|
1 | 2,22% |
| Czasem się przewrócą robiąc pierwsze kroczki - wakacyjne dzieci właśnie kończą roczki. |
|
10 | 22,22% |
| Mamo, tato, czy Wy wiecie, że już rok jestem na świecie? |
|
6 | 13,33% |
| Roczki już mają nasze słodkie dzieci, a nam ze sobą nawzajem lepiej jest na świecie |
|
0 | 0% |
| Roczek już mamy i powoli już chodzić sami zaczynamy! |
|
0 | 0% |
| Lato w pełni, hitza straszna, lecz ja z mamą mimo wszystko po placach zabaw chętnie latam |
|
0 | 0% |
| chodzę, gryzę, gugam wkoło i już wszystkim jest wesoło |
|
0 | 0% |
| pierwszych rocznic to początek - zaczynamy nowy wątek |
|
3 | 6,67% |
| papier, drewno, plastik, woda - to dopiero jest przygoda |
|
0 | 0% |
| chodzić i mówić zacznę tuż tuż, bo przecież roczek mija mi już |
|
1 | 2,22% |
| Głosujący: 45. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4201 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Codziennie nowe powody do dumy, letnie bobasy i ich mamy - Kuny. Mamy VII - VII
Cytat:
czerwone z tego co pamiętam. Bo te 4+ dla nas za długie są zdecydowanie, a z pampersa 4+ są ok.
|
|
#4202 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Codziennie nowe powody do dumy, letnie bobasy i ich mamy - Kuny. Mamy VII - VII
Dzień dobry
![]() Długo! Pracowałaś tam? Znasz włoski? Cytat:
Tymek też sie boi nadal. A raczej brzydzi a nie boi. Jak siada na trawie to tak, żeby jak najmniejsza powierzchnią siebie jej dotykać Obie rączki w górze, a często i jedną nóżkę zadziera ![]() Cytat:
Kocham to miejsce. Cytat:
Dziękuję Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#4203 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() to nie chwal za głośno bo jeszcze usłyszy ![]() Cytat:
czy jak się to pisze ![]() Cytat:
są w tych samych rozmiarach co zwykłe babydreamy
|
|
|
#4204 |
|
Zadomowienie
|
ja nie pracowałam, towarzyszyłam tz, który był tam na kontrakcie
chociaż miałam zajęcie sezonowe to oprowadzanie gości po mieście, bo ciągle ktoś nas odwiedzał (mieszkanie było duże a bilety do rzymu tanie )język znałam na tyle by się porozumieć
|
#4205 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Promotorka wzięła sobie tylko 3 osoby (jest nas w sumie 10), bo na więcej "nie ma czasu"... Mnie wpisała na wrzesień ![]() Dziękuję Beatko za komplement A mało jestem, bo troszkę czasu mam mało, wczoraj cały dzień na budowie znowu byłam, wróciliśmy przed 20 do domu dopiero ![]() Ale staram się na bieżąco podczytywać Was na komórce Cytat:
![]() Dla mnie nie do wykonania Ale są tu specjalistki m.in AgaG, Aania ![]() Aaniu słodziutka psina Brumku Tymek boski, oczyska ma poprostu meeega Madziulka Domek też tak staje na głowie ![]() U nas przewijak poszedł out, odkąd Dominik zaczął wstawać. |
||
|
|
|
#4206 |
|
Raczkowanie
|
kochane najpierw mam pytanie "na szybko"
![]() mam dwie koleżanki w ciąży jak już doswiadczone wy sądzicie ? bo zastanawiam się czy to dobry prezent? ![]() ---------- Dopisano o 12:07 ---------- Poprzedni post napisano o 11:57 ---------- Zmalowana dwa ostatnie wydaje mi się nie trudno takie, o ile ma się troche zdolności artystycznych aby ulepic np takiego misai ja to nigdy nie bylam dobra w pracach plastycznych, za to moja przyjaciółka co robi różne cuda pewnie takie misia ulepiłaby w minute ![]() i o wiele łatwiej z gotowego kolorowego lukru, co ja się miałam z barwnikem którego mi się szczypta wysypala w kuchni o rety nie chce nawet tego wspominać ![]() Madziulka rety! a wiesz ze ja się zawsze nad tym zastanawiam jak zostawiam Jasia samego w łóżeczku, ale myślalam że nikomu się to nie przydarzyło i raczej nie ma szans a tu Szymek pokonał jakoś te szczebelki mimo że przeciez nie ma się o co oprzec zeby wspinac się, przytulam! wiem ze to jeszcze troche wczesnie na wyjecie szczebelków bo nigdzie tez juz spokojnie go nie zostawisz, ale wydaje mi się u was nieuniknione, narazie jak mowisz większa atrakcja górą, ale myśle że dzien dwa i przywzwyczai się że ma otwarte i większą atrakacją stanie się wychodzenie dziurą
|
|
|
|
#4207 |
|
Zakorzenienie
|
adrji - moze byc bo fajna jest no ale nie kazdy sie z tracy zgadza. dobra jest tez Pierwszy rok życia dziecka - Eisenberg Arlene, Murkoff Heidi E., Hathaway Sandee E.
gdzie mozna kupic gotowy klorowy lukier na ciasto? |
|
|
|
#4208 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jakie imię super ![]() Cytat:
![]() na allegro Jak mały wstanie, jedziemy po dowód osobisty, pani dzwoniła że jest do odbioru
|
|
|
#4209 |
|
Zakorzenienie
|
wlasnie szukam jaki tort zamówic na urodziny kingusi i taki znalazłam http://kreatywnycukier.pl/wp-content...ka-630x620.jpg czy moze zrobić... jak myslicie?
|
|
|
|
#4210 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#4211 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4212 |
|
Zakorzenienie
|
adrij ja lubie język niemowląt, w sumie jakoś tak mi to pomogło np. w odsmoczkowaniu Filipa jak miał 6 msc. W dzień smoka nie dostaje od tamtej pory, parę innych rad się też przydało. Ja bym napisała w środku jakąś taką sentencje, że nie wszystko da się wprowadzić w życie jakoś tak sympatycznie. Swoją drogą czytam teraz po łebkach "język dwulatka" Bo jest własnie od roku życia
Aaa i jeszcze jest fajna książka "Dzieciozmagania" tylko że ona droższa. I jest jeszcze tego samego autora "Ciężarówką przez 9 miesięcy". Dzieciozmagania mam i polecam. Pierwszej nie czytałam. Dzieciozmagania są napisane z jajem
"Jeśli u mnie zasypiasz, to tylko w kącie mojej głowy. Jeśli ubrany, to tylko do połowy." ![]() ![]() Edytowane przez Zmalowana Czas edycji: 2012-06-28 o 12:38 |
|
|
|
#4213 |
|
Zakorzenienie
|
A Barwniki jakie najlepiej kupić?
A skąd wiecie czy w lukrze kolorowym nie ma barwnika który ma w składzie E ? Chodzi o to czy barwnik w płynie kupić czy w żelu? JĘZYK NIEMOWLAT - mnie książka się podoba, ma swoje złe strony ale dobre też,często do niej zaglądałam w ramach przypomnienia sobie co gdzie i jak...najważniejsze nie brać książki 100% do siebie bo człowiek osiwieje.. |
|
|
|
#4214 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4215 |
|
Zakorzenienie
|
ja bym się tak strasznie tego E nie bała, przynajmniej dopóki nie wiesz jakie to "E" konkretnie jest. Bo część z tych E to składniki naturalne, zupełnie bezpieczne.
|
|
#4216 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() i przypomnialas mi o języku dwulatka a mam, toz to moge już czytać ![]() co do cięzarówki to dla mnie najlepsza na wyluzowanie tylko właśnie one juz z dorższych eh, jednej na pewno pożycze![]() Cytat:
po prostu jak przeczytalam na skaldzie barwnika ze to tylko E155 to jakos nie chcialo mi sie jeść i gościom zabralami dziękuję tez za odp książkowe Natka Zaneta Monia ![]() ---------- Dopisano o 13:06 ---------- Poprzedni post napisano o 13:02 ---------- Cytat:
oczywiscie dzieciaki nie odpuscily i wyjadly wszystkie kolorowe gwiazdki![]() ---------- Dopisano o 13:09 ---------- Poprzedni post napisano o 13:06 ---------- Cytat:
|
||||
|
|
|
#4217 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
podziwiam wszystkie mamy które własnoręcznie robią torty ja idę na łatwiznę i zamawiam :P
|
|
|
|
|
#4218 |
|
Zakorzenienie
|
ja na drugie urodziny artura robilam sama lukier i ciasto. fajnie wyszło ale sam lukier niekoniecznie dobry był. teraz ide na łatwizne: kupie biszkopt gotowy, mase jakas wykombinuje - moze owocowa z truskawkami
(bita smietana, galarteka i truskawki)- i na to gotowy lukier plastyczny. w razie czego mam jakies barwniki wiec pobawie sie w robienie figurki.
|
|
|
|
#4219 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jeszcze coś takiego znalazłam:http://www.ebay.co.uk/itm/BUGGY-PRAM...item2ebf785fe3 Cytat:
![]() No to nie jestem sama Szymcio tak robi na podłodze po kilkanaście razy dziennie i patrzy między nogami
|
|
#4220 | |
|
Wtajemniczenie
|
Jasiu nasz forumowy blizniaku ogromny buziak na 10 miesiecy!
Antos dziekuje ciociom za zyczenia! No i melduje, ze 10 miesiecy przedreptane. Dzis juz 4 kroczki za jednym razem Zmalowana torty do zrobienia, choc raczej nie dla mnie, bo ja nie jestem mocna w lepieniu figurek. Ale jak ktos lubi prace reczne, lepienie z plasteliny, to swietnie sobie poradzi. W sklepach internetowych Cytat:
Tymek |
|
|
|
|
#4221 |
|
Zakorzenienie
|
laski z konkursu - dostałyscie cos juz
?
|
|
|
|
#4222 |
|
Zakorzenienie
|
Witam sa wyniki ojca - przerzut na skore - nie bedzie juz zadnych operacji, sprobuja chemii ale .....
|
#4223 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dla niej za takie traktowanie studentów - powinna Was wszystkich równo traktować, tym bardziej że Was będzie teraz magisterka trzymać a często we wrześniu na te lepsze kierunki już kiepsko z miejscami bo rekrutacja kończy się wcześniej przecież...głupia baba... nie powinna Was tak dzielić wg własnego "widzi mi się" Cytat:
|
|
|
#4224 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
całym sercem współczuję, wiem jakie to uczucie przechodzić przez to wszystko, trzymajcie się i jakoś starajcie się cieszyć każdym wspólnym dniem ---------- Dopisano o 15:14 ---------- Poprzedni post napisano o 15:12 ---------- odnośnie konkursów, czy któraś z wylosowanych osób dostała coś z bobovity? ja niby dwa koce wylosowałam, i od 3 miesięcy ciszaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
|
|
#4225 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Znacie jakiś przepis na placek na biszkopcie( jasny juz sie piecze)- ratujcie, błagam, plis- nie mam pomysłu a mój mąż ma jutro imieniny więc coś musi być w razie W ![]() Miałam ochotę na ciasto marchewkowe, ale jak na złość wczoraj im się zachciało frytek i muszę się obyć się bo oleju mi brakło
|
#4226 | |||||
|
Zadomowienie
|
Bry
Cytat:
2) Cytat:
![]() o boziu piękna nasza suczka się wabiła aria ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
przykro mi.....
|
|
#4227 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Przytulam ![]() Mamy 5-go ząbka
|
|
#4228 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przytulam Cię mocno. Nie mam pojecia co czujesz...
|
|
#4229 |
|
Rozeznanie
|
eve współczuję, dużo sił i dobrych myśli posyłam!
Madziulka no niezły kaskader z Szymka. Choć poniekąd mógłby przybić piątkę Ali. Od 2tyg. użytkujemy łózeczko turystyczne i mała wspina się po tych ściankach siateczkowych....na wózek też wchodzi od przodu, a wszelkie siedziska, kanapy, fotele też już jej nie straszne (na szczęście potrafi łądnie sama z nich schodzić). Dobrze, że nic poważnego z tego upadku nie wynikło! Więcej nie pamiętam ![]() U nas szpital...ja ledwo zipie, gardlo bardzo boli, byłyśmy u lekarza, mała powinna dostać antybiotyk, ale jeszcze na "chwilkę" odłożyłyśmy to rozwiązanie. mam obserwować czy jest lepiej. Śpimy w jednym łóżku, więc co dzień zmieniam pościel bo wszystko jest w gilach Za tydzień urodzinki, mam nadzieję, że wykurujemy się do tego czasu!!!
|
|
|
|
#4230 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
długość ma podobną teraz waży ponad 8 kg Chyba już usłyszał... Cytat:
![]() Adaś już taaki dorosły dowodzik ma.Juliś jeszcze nie dorósł ![]() Cytat:
Jutro znów robię test...
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:13.

Obie rączki w górze, a często i jedną nóżkę zadziera 

Promotorka wzięła sobie tylko 3 osoby (jest nas w sumie 10), bo na więcej "nie ma czasu"... Mnie wpisała na wrzesień
Ale są tu specjalistki m.in AgaG, Aania 

także myśle że nie warto się bawić.

?
12.06.2010
dla niej za takie traktowanie studentów - powinna Was wszystkich równo traktować, tym bardziej że Was będzie teraz magisterka trzymać a często we wrześniu na te lepsze kierunki już kiepsko z miejscami bo rekrutacja kończy się wcześniej przecież...
Krzysiu urósł i zmienił się w chłopca.
przykro mi.....