|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Kochane Mamusie, czesc 8 zbliza sie ku końcowi więc czas na głosowanie
|
|||
| Pierwsze roczki, pierwsze kroczki kręcą się już nasze loczki. |
|
5 | 11,11% |
| Pierwsze ząbki wszyscy mamy, więc już mamie nie dokuczamy |
|
0 | 0% |
| Lato w pełni, słońce praży, wszystkie dzieci już na plaży. |
|
2 | 4,44% |
| Dzieciaczki swoje bardzo kochamy i na nowe bociany czekamy |
|
1 | 2,22% |
| Jedno już chodzi, drugie raczkuje, a dumna mama ostro wizażuje |
|
0 | 0% |
| Attenzione, attenzione - dzieciaczki dreptają jak szalone |
|
2 | 4,44% |
| Rok temu na świat pchaliśmy się hardo, dziś pierwsze kroki stawiamy twardo. |
|
3 | 6,67% |
| Mamo daj płetwy, tato lej wodę, bo przyszedł czas na letnią przygodę |
|
1 | 2,22% |
| Na torciku jedna świeczki mała, cały rok z uwielbieniem patrzy na mnie mama uśmiechnięta cała. |
|
0 | 0% |
| Jeden kroczek, drugi kroczek, mamo jesteśmy razem cały roczek! |
|
3 | 6,67% |
| Mam już roczek, stawiam kroczki i w ogóle jestem boski! |
|
4 | 8,89% |
| Rok już mają, chodzić chcą - nasze dzieci boskie są! |
|
3 | 6,67% |
| Mamusie nam na roczki torty dekorują i na zlot swój pierwszy z radością się szykują. |
|
1 | 2,22% |
| Czasem się przewrócą robiąc pierwsze kroczki - wakacyjne dzieci właśnie kończą roczki. |
|
10 | 22,22% |
| Mamo, tato, czy Wy wiecie, że już rok jestem na świecie? |
|
6 | 13,33% |
| Roczki już mają nasze słodkie dzieci, a nam ze sobą nawzajem lepiej jest na świecie |
|
0 | 0% |
| Roczek już mamy i powoli już chodzić sami zaczynamy! |
|
0 | 0% |
| Lato w pełni, hitza straszna, lecz ja z mamą mimo wszystko po placach zabaw chętnie latam |
|
0 | 0% |
| chodzę, gryzę, gugam wkoło i już wszystkim jest wesoło |
|
0 | 0% |
| pierwszych rocznic to początek - zaczynamy nowy wątek |
|
3 | 6,67% |
| papier, drewno, plastik, woda - to dopiero jest przygoda |
|
0 | 0% |
| chodzić i mówić zacznę tuż tuż, bo przecież roczek mija mi już |
|
1 | 2,22% |
| Głosujący: 45. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4261 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Codziennie nowe powody do dumy, letnie bobasy i ich mamy - Kuny. Mamy VII - VII
Alibany zdrówka życzę.
Ja wczoraj byłam za Portugalią Ale nie ze względu na Krystiana, o co to to nie Dostałam @ Po 20 miesiącach i zdradzę Wam,że był to dla mnie szok
|
|
|
|
#4262 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Codziennie nowe powody do dumy, letnie bobasy i ich mamy - Kuny. Mamy VII - VII
Kurczę...na oko ale jak pomyślę, to 1 budyń na niepełną szklankę mleka + 2/3 kostki masła.A od cioci mam banalnie prosty przepis na ekspresową masę, całkiem smaczna (a ja nie lubię mas ):kostka masła,szklanka śmietany 18%, 7 łyżek cukru i cukier waniliowy. Wszystko się uciera i gotowe ![]() świetne! Cytat:
|
|
|
#4263 |
|
Rozeznanie
|
hah ja też
![]() jak nie będzie to trudno, a jak będzie to będzie radość (chociaż to byłaby wpadka :P) ![]() dziękuję Dobranoc!
|
#4264 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4265 |
|
Zakorzenienie
|
Ania a może nazwiesz sunię Kuna ?
|
|
|
|
#4266 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#4267 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
jak ktoś tu ostatnio pisał jak już poczul smak kolejnego etapu to już tylko nogi nogi nogi cały dzien treningu a twoje dziewczyny tez tak wcześnie poszły, bo to podobno genetyczne uwarunkowania, zgadzałoby się?Cytat:
co do cięzarówki to tak tak tak, a dzieciozmagania mam ale juz jakoś rzadko lezy jak nowe przy dziecku jakoś nie mam po prostu tak juz czasu pomysłu zagladać wszystko wychodzi na bieżąco![]() a trase dziś sobie wyobrazam ---------- Dopisano o 22:17 ---------- Poprzedni post napisano o 22:12 ---------- ![]() Cytat:
wyobrażam sobie ich radość |
|||
|
|
|
#4268 | |
|
Wtajemniczenie
|
przyjedź do nas przenocuje
![]() Cytat:
Brumeczku no powiedz i jak to jest Ze mało który Polak kibicuje drużynie Niemiec Mało która kobitka ogląda mecze euro a tu taki przypadek ze i Ty i ja kibicujemy tej samej ( nielubianej przez innych) druzynie ![]() Może chcesz przyjechać na nasze spotkanie Tez przenocuje ![]() 10 miesięczny Jaś bardzo dziękuje kochanym cioteczkom za życzenia Isiaok i ellika zwracam sie z prośba i przesunięcie spotkania na 15 Może być? My dziś mieliśmy miły dzień Odwiedziła nas moja kuzynka z 2 słodkich dzieciaczkow A potem odwiedzilismy ciężarną sąsiadka i obdarowalismy ja niemowlaczowymi rzeczami, Dziękuje za odpowiedz odnośnie pelnoziarnistych produktów U nas taka rozgotowana Owsianka już gości w menu Z reszta jeszcze poczekam Aha w sklepie internetowym zary są już wyorzedaże Choć tam ciuszki dziecięce i tak strasznie drogie Choć body w 5 paku wychodzą po 9 zł
|
|
#4269 |
|
Zakorzenienie
|
![]() wcale się nie dziwię ![]() dziękuję, dopiero teraz zauważyłam, po wysłaniu posta Ja też za Niemcami
|
|
#4270 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jak byłam w ciąży i czytałam książkę to wszystko było takie oczywiste A rzeczywistość zweryfikowala książkę jako średnio przydatna Co do ciężarówki pamietam jak wklejalam zdjęcie książki jeszcze na początku ciąży Ech to było tak niedawno a dziś mamy taaaaakie dorosłe dzieci ![]() Gadam jak stara baba
|
|
#4271 |
|
Zakorzenienie
|
Za Niemcami?! Nigdy
Dla mnie nieważne kto wygra, ważne żeby to nie byli Niemcy
|
|
|
|
#4272 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ciesze sie bardzo, ze plamka blednie Cytat:
![]() sikam |
||
|
|
|
#4273 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
to mój Jaś jest mocno 'zaprawiony' nawet nie wiedzialam ze coś tak zdrowgo może nie byc ewentualnie dobre dla maluszkow, ale u nas w domu wogole niejadamy bialego chleba i własnie zdalam sobie sprawe ze Jaś chyba nigdy nie jadł nawet mu nie kupuje na mieście bialej kajzerki tylko zawsze jest to bulka orkiszowa z ziarnami, ja wiem czy to w takich ilościach cięzko strawne nigdy nie zauważylam u nas jakiś doslownie brzuszkowo kupkowych problemow
|
|
|
|
|
#4274 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Myśle ze może tak ciężki gliniasty chleb mógł by być sprawca problemów Głupie pytanie Za 2 tygodnie i na panieński W co mam sie ubrać na taka imprezę
|
|
#4275 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4276 |
|
Wtajemniczenie
|
I jaśka pod pache jako maskotke
|
#4277 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wiec wychodzi, ze jednak Antek wczesniej. Telik ale Jaska, czy jaska?
|
|
|
|
|
#4278 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja ją w promocji za 17,50 zł kupiłam Tylko ze w internetowym, do normalnego nie zaglądałam, ale może jeszcze się uda na te wyprzedaże załapać. Tylko doby za krótkie ![]() 2. Dzięki, Marzenko ![]() Dziubeczku, kocham Cię za te słowa Popieram ![]() Cytat:
Cytat:
- chcę tak mnie po cichutku skręca z zazdrości od kilku dni, jak czytam o tym Waszym spotkaniu ![]() - zajrzę ![]() Wczoraj przy okazji zakupów wpadałam z Tymciem do h&m, lecząc na jakieś fajne bodziaki na przyszłość. I gucio, bo półki ogołocone ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Jak jest turniej, gdzie oni grają, to od pierwszego meczu za nimi jestem ![]() Cytat:
I czerwone różki na głowę
|
|
#4279 | ||
|
Zadomowienie
|
Vivaaaaaa Italiaaaaaaaaa!
no ja za włochami, no jakże by inaczej ![]() wiedziałam że będą w finale! Cytat:
tęsknie za Rzymem i expresso na Piazza Navona.... formularze oba wysłałam ![]() telik, my później w Madrycie jakiś czas byliśmy, ale Rzym lepszy był na panieński coś dopasowanego - sexy ![]() jaki macie plan wieczoru? Cytat:
|
|
#4280 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny.
No już nie mogę. Ten mój mały gnojek budzi się po 4 rano... Jeszcze tak się oczywiście zdążyłam pokłócić z moim (jak ja mogłam za niego wyjść w ogóle??? takiego pyskacza ) chłopem. Boże, najchętniej to bum go zabiła teraz,
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
#4281 | |
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry
![]() Cytat:
![]() odpuść, jak to mówią - chłopa zabijesz a pójdziesz siedzieć jak za człowieka szkoda życia
|
|
|
#4282 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dlatego jak grzeczne dziecko to lepiej głośno nie chwalić.. i jak i jak?? wiesz już coś? za wynik po Twojej myśli ![]() a że ja od pon do pracy to musiałyśmy się zmobilizować ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() dla mnie pierwsza @ też była ciężka.... Cytat:
![]() a o której chodzi spać? może za wcześnie go kładziesz spać na noc? oj widzę że mąż Ci pożądnie podpadł... aż tak źle że masz takie mordercze zamiary wobec niego? tulę wirtualnie
Edytowane przez beata_1988 Czas edycji: 2012-06-29 o 08:13 |
|||
|
|
|
#4283 |
|
Rozeznanie
|
witam
![]() na teście jedna kreska wyraźna z druga zawsze mam problem bo zawsze cos delikatnie bladoróżowego mi się tak bardzo delikatnie odznacza i potem nie wiem czy pozytyw czy negatyw (nie wiem czy to te przeciwciała czy tak wyszło hehe) wynik uznaję za raczej negatywny chociaz dowiem się zapewne wszystkiego we wtorek u lekarza
|
#4284 |
|
Wtajemniczenie
|
No coz Chelsea jak nie teraz to nastepnym razem...
Dzis ostatni dzien przedszkola...nie wiem jak ja przezyje te 2 miesiace...
|
|
|
|
#4285 |
|
Zadomowienie
|
hej
chelsea, no to w sumie na 100% nadal nie wiadomo ![]() marina, współczuję, nam się pare razy takie noce zdarzyły i na cąły dzień byłam rozbita, rozdrażniona, łątwo się wkurzałam, byle pretekst i wybuchałam, dlatego doskonale cie rozumiem absultnie nie potrafie się położyć z dzieckiem by dosypiać w ciągu dnia, zawsze wtedy cos mam do roboty, chodzę więc niewyspana i zła pije kawę
|
#4286 |
|
Wtajemniczenie
|
hej Kuny
czytam w miarę na bieżąco, ale ciężko odpisać...doba za krótka jak Brumek słusznie zauważyła ![]() wszystkim solenizantom spóźnione in wszystkim dzieciom za nowe umiejętności wszystkie torty-rękodzieła i zamawiane są piękne ![]() eveewe przykro mi z powodu taty... teliku na panieński to coś czerwonego, blisko ciała i będzie git brumku i Teliku ja też zawsze za Niemcami!! ale coś czułam, że będzie jak na mundialu w RPA...wtedy też odpadli w półfinale moja rodzina za to kibicowała Włochom. nawet tatuś Hance niebieską piżamkę ubrał ![]() aaniu imię Kuna super a mi się jeszcze podoba szyszka, szanta lub szekla. jakbym miała mieć kiedyś pieska to jakoś tak by się zwał. a Twoja suczka cudna więcej nie pamiętam... u nas dni pędzą jak szalone. Hanka już po antybiotyku i już ok. a w Poznaniu zdecydowali, że póki co dziecko tylko do obserwacji no i mamy nianię. od pniedziałku zaczyna. ale była teraz dwa dni razem z moją mamą - przyglądała się jak Hania dzień spędza, jakie ma rytuały. o wszystko wypytała. mama mówi, że pani bardzo się w porządku wydaje. poza tym to pani z polecenia. odchowała dwójkę dzieci znajomym z pracy, więc mam dawkę "zaufania" do niej. resztę musi wypracować ok trzeba się wziąć do pracy... miłego dnia!! |
|
|
|
#4287 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() oj pewnie niełatwo będzie z trójką w domu... właśnie mi przypomniałaś i lecę sobie zrobić - Julka już ma drzemkę bo wstała dzis o 5,30 ![]() dzień dobry tak w ogóle Chelsea - ja czułam w kościach że będzie jedna krecha. A co u Ciebie? skończyłaś już technika robić? masz jakieś plany w kwestii pracy? ja na razie z drugim dzieciątkiem się nie śpieszę wcale, chce troche popracować i o drugie postarać za kilka lat - 3-4 lata - nie wcześniej raczej, chyba że coś nieplanowo wyjdzie
|
|
|
#4288 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Idę drugą kawę se trzasnąć, bo od 4 minęło trochę czasu . Czuję się jakby co najmniej już 15 była ![]() chelsea czujesz się zawiedziona wynikiem? jeszcze nic straconego
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Edytowane przez Marina1 Czas edycji: 2012-06-29 o 09:42 |
|||
|
|
|
#4289 |
|
Zakorzenienie
|
marina - pociesze cie ze tak ok 2 roku zycia dzieci nie wpadaja juz na głupie pomysly budzenia sioe o 5 rano codziennie. spia jak czlowiek do 6-7
a potem coraz dłuzej wiec to mija, tylko trzeba przetrwac okres bycia zombiakiem |
|
|
|
#4290 | |
|
Rozeznanie
|
JASNE
I to mnie wkurza najbardziej bo kurde jest ta kreska taka mocno blado różowa tylko nie wiem czy tylko ja o widzę ![]() mozzna zeza dostac od patrzenia w niedzielę zrobię jeszcze jeden pierwszym razem nie było widać nic dziś widać lekko blado różową, ale trzeba się przyjrzeć może w niedzielę coś ujrzę ![]() Cytat:
idę teraz zaoczne na kosmetologię więc dziecko raczej by nie przeszkadzało ![]() czuję się wkurzona bo dalej jestem w kropce :P racja
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:30.

Ale nie ze względu na Krystiana, o co to to nie 

ale jak pomyślę, to 1 budyń na niepełną szklankę mleka + 2/3 kostki masła.
dzisiejsze 

Tylko jaki to jest pomyślny? 

a twoje dziewczyny tez tak wcześnie poszły, bo to podobno genetyczne uwarunkowania, zgadzałoby się?

zębole