![]() |
#4471 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Koty część IV
Uwielbiam ogladac Twoje koty
![]() Cham piekny jak zawsze ![]()
#4472 |
Wtajemniczenie
|
Nimfa Twój idealny do przytulenia
![]() Co do balkonu ![]()
#4473 | |
Nie depcze krokusów
|
Cytat:
Koniecznie zgłoś na policję. Może ktoś inny będzie jeszcze w stanie przedstawić podejrzenia? I nic mu się nie stało?
![]() ![]() |
![]() |
#4474 | |
KOTerator
|
Cytat:
Nikt tego nie potwierdzi ![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:29 ---------- Poprzedni post napisano o 21:28 ---------- Czapajew znaczy biały? Wypadł z 7. piętra i żyje? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4475 |
Wtajemniczenie
|
Nie wiemy dokładnie jak wyglądała "trasa", wypadł w nocy bo był otwarty balkon, sąsiadom piętro niżej przekręcił talerz od anteny- nie wiemy sobie na niego wskoczył czy spadając chciał się na nim zatrzymać, a na wysokości pierwszego piętra zatrzymał się na drzewie. Zgubił strasznie dużo włosów, drzewo było jak obrośnięte puchem, ale po nim w ogóle nie było tego widać. Jak go znaleźliśmy (schował sie za skrzynką z napięciem, prawdopodobnie przed innymi kotami) byliśmy pewni że ma jakieś urazy wewnętrzne, minęło kilka godzin zanim go znaleźliśmy, bo byliśmy pewni że ukrył się gdzieś w domu, tylko zachowanie drugiego kota nas niepokoiło, zawodził, nie chciał jeść, snuł się dziwnie po domu. Pojechaliśmy do weterynarza, dostał jakiś zastrzyk bo był w szoku i dr powiedziała że ogólnie nic mu nie dolega ale koty czasem pod wpływem stresu po czymś takim mogą zdechnąć, wróciliśmy do domu, spał baaaardzo długo i wstał jak nowy
![]() Notabene wypadł chyba 2 dni po zrobieniu tej fotki na balkonie.
485 i 545 mentorki made by dr Skwiercz 2009 ![]() Edytowane przez kejtigda Czas edycji: 2012-06-28 o 20:33 |
![]() ![]() |
![]() |
#4476 |
Nie depcze krokusów
|
kejtigda - całe szczęście, że nic mu nie jest. Kot znajomej nabawił się po wypadku padaczki.
Monika - nie mam już nic wspólnego z fundacją, nie mam czasu się tym zajmować ani warunków do tymczasowania. Zresztą oni nie zajmowali się takimi przypadkami.
Geralt solennie obiecał sobie nie turbować się. Edytowane przez Malla Czas edycji: 2012-06-28 o 22:09 |
![]() ![]() |
![]() |
#4477 |
Zakorzenienie
|
O mój Boże, ale się wqrwiłam
![]() ![]() Moniko, mnie jeszcze inne myśli przyszły do głowy. Trochę absurdalne, ale dla spokoju swojego sumienia napiszę ![]() Przede wszystkim pomyślałam, żeby wziąć dyktafon, zajść do gościa, uśmiech firmowy nr 8 - "Dzień dobry, czy mógłby mi pan opowiedzieć o metodzie poprawiania węchu kota przez obcinania mu ogona? Nigdy o tym nie słyszałam, a wydaje się ciekawe." Może facet byłby na tyle głupi, żeby w jakikolwiek sposób się wychlapnąć, chociażby wykrzykując, że to jego koty i będzie robił z nimi co chce. Znalezienie świadków / kogoś, kto mógłby potwierdzić sadystyczne zapędy tego psychopaty graniczy z cudem, przerabiałam temat ![]() ![]() ![]() Przyszła mi jeszcze do głowy telewizja. Ja miałam kontakt z "Uwagą", co prawda w ogóle nie chcieli słuchać co mam im do powiedzenia, ale to była inna sprawa, no i trzeba im przyznać, że na maila odpowiedzieli (oddzwonili) zaraz na drugi dzień. Oczywiście rady też bym szukała gdzie tylko można, ale na policję bym zaszła dopiero w ostateczności, tj. albo gdybym zdobyła dowody, albo gdybym wiedziała już, że ich nie zdobędę. W każdym razie jakkolwiek zrobisz daj znać ![]() A teraz przepraszam, ale nic więcej nie napiszę, muszę zapalić. Masakra ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#4478 | ||
KOTerator
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Uwaga chyba ma ważniejsze sprawy ![]() Pogadam z wetem, jak by to Rybiorek powiedziała - cycki opadają - nie wiem co zrobić to pogadam z nim i się pomyśli... |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4479 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Tam to wiesz co taka nierozgarnięta baba była, że jak z nią gadałam to byłam pewna, że nie kuma o czym ja do niej rozmawiam ![]() Pamiętam, jak się jeszcze potem wujas wkurzał, że "ich bardziej obchodzą pieski na za krótkich łańcuchach niż ludzie" (wiem, głupio brzmi, ale sie wkurzył, na co dzień nie jest taki nieczuły ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4480 |
Zakorzenienie
|
Z tego co pamiętam to oni często poruszali tematy znęcania się nad zwierzętami..
Moniko w ogóle jeśli jesteś teraz pewna, że to ten dziad zrobił Milce krzywdę to te 8 miesięcy nie sprawiło chyba, aby sprawa się przedawniła, masz całą historię choroby, to co się działo z kotką, nikt nie wmówi Ci, że to bujda jakaś, to co mówisz, policja mogłaby weta przesłuchać w końcu. Mogłabyś połączyć te dwie sprawy o ile masz siłę powalczyć, może fama by choć w okolicy poszła, że nie można już bezkarnie obcinać zwierzętom kończyn.. Edytowane przez laisla Czas edycji: 2012-06-28 o 23:58 |
![]() ![]() |
![]() |
#4481 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4482 |
Zadomowienie
|
Monika, współczuję Ci strasznie i podziwiam że jeszcze gościowi nie obcięłaś ...
Pamiętam że kiedyś na wizażu dziewczyna pisała o sąsiedzie zboczeńcu i policja nic nie zrobiła jak poszła zgłosić ale za to wizytacja chłopaka z kolegami pomogła. Ale to była inna sprawa bo jak zbok by się zaczął kręcić znów to by go dorwali a ten Twój sąsiad sadysta nie będzie latał z kociętami po widoku przed domem. Policja to ma pewnie ważniejsze sprawy (niestety nie można się od nich pomocy spodziewać) ale straży miejskiej możesz jak najbardziej zgłosić. Może jeszcze napisz do fundacji Viva! ? Oni jeżdżą na akcje kiedy zwierzaki cierpią.
#4483 |
Nie depcze krokusów
|
Najgorsze jest to, że nie ma dowodów, że nikt go nie przyłapał. Co innego pies głodujący na łańcuchu.
![]() |
#4484 |
Zadomowienie
|
Trzeba dziada albo przyłapać albo jak któraś z Was pisała, wymusić żeby się przyznał i nagrać.
Ale może kręcąca się straż miejska albo jakby poszli do niego zadać mu parę pytań na podstawie zgłoszenia może też by pomogło?
#4485 |
KOTerator
|
Dziewczyny ja się najpierw naradzę z wetem i obawiam się, że bez dowodów nic nie zdziałam, ale postaram się zdobyć jakieś dowody albo świadków...
Z tego co Wy piszecie, z mojego doświadczenia i po przeczytaniu na Plotkowym o wężu, którym nikt się nie chce zainteresować - ani policja, ani straż, ani zoo - przypuszczam, że ujdzie mu to na sucho... |
![]() ![]() |
![]() |
#4486 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4487 |
Nie depcze krokusów
|
Oczernianie nie jest zgodne z prawem, zwłaszcza jeśli będzie dowód w postaci ulotek, a nie Pani Basi, która usłyszała od Pani Zosi, że Monika mówiła to i to.
![]() |
#4488 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Już się w niej załatwia ![]() ![]() ![]() Tylko raz zdarzyło się, że zrobiła w ubikacji w rogu koło kibelka, od razu przeniosłam część jej sików do kuwety razem z nią. Nadal mnie drapie i gryzie dosyć mocno, ale tylko w trakcie zabawy. Szukam na nią sposobu, mówię "nie wolno"... ale jej nie biję. Je mokrą karmę, kupiłam jej suchą taką drobną, ale za bardzo nie chce jej jeść. Mleko już rozrzedzam z wodą, bo samej wody nie tyka. Daje się brać na ręce i wtedy nie drapie. Zasypia na mojej klatce piersiowej albo przy szyi, na ramieniu ![]() Kupiłam jej wczoraj drapak, już kilka razy podrapała, ale powoli pewnie się przyzwyczai. Śpi też w nowym legowisku ![]() W przyszłym tygodniu wybieram się z nią do weterynarza. Cytat:
hehe zdjęcia wstawię po weekendzie ![]() Drapak już jest. Dzięki wszystkim za rady! ![]()
![]() |
#4489 |
Raczkowanie
|
Szafa do Ziemi
![]()
![]() |
#4490 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4491 |
Nie depcze krokusów
|
dziolcha86 - cieszę się, że się układa!
anty_lopka - Ziemia do Celinki! Jak mnie Buras ugryzł do krwi, to nieładnie spuchło.
![]() |
#4492 |
Zakorzenienie
|
osobiście myśle ze jemu wstyd nie będzie a Monika może miec przez to problemy (jak wyjdzie ze to ona)
#4493 |
Zakorzenienie
|
kocie ugryzienia się paprzą, bo rana jest wąska i głęboka, tworzą się warunki beztlenowe i bakterie szaleją :/
|
![]() ![]() |
![]() |
#4494 |
Zakorzenienie
|
Celinka urocza i słodka
![]() Dziolcha86, jak małą zatraca się w zabawie za bardzo, może zakończ szybko zabierając rękę i odsuń ją zdecydowanie mówiąc :nie wolno. Może załapie, że o pazurki i ostre ząbki chodzi..I tak zawsze gdy szaleje za bardzo.. Krycha zmęczona upałem pokazuje piegowate poduszeczki na łapkach ![]() I jak zawsze w bezpiecznej odległości.. Edytowane przez laisla Czas edycji: 2012-06-29 o 21:07 |
![]() ![]() |
![]() |
#4495 |
Nie depcze krokusów
|
Siedzą w bezpiecznej odległości... Słodkie takie dwukolorowe łapki.
![]() |
#4496 |
Zadomowienie
|
Powalające zdjęcie
![]() A dlaczego tak? ![]()
#4497 | |
Elwirka-Elmirka :D
|
Cytat:
![]() Persy są fajne. Żałuję trochę, że nie dane mi było mieć od małego, ale kto wie ![]() Ja za to uwielbiam Twoje kociska ![]() ---------- Dopisano o 23:20 ---------- Poprzedni post napisano o 23:18 ---------- Własnie do przytulania on nie bardzo. Za to mój drugi kot- owszem ![]() ---------- Dopisano o 23:24 ---------- Poprzedni post napisano o 23:20 ---------- Myślę, że programy tego typu (Interwencja itd) są skuteczne. A raczej nie odmówią pomocy, jeśli chodzi o zwierzęta. Z tym, że jak powiesz, że sąsiad kupuje kotom Whiskasa, to wiesz... ![]()
Majlo 13.03.2013 r. Melman Pers Cham Figiel-z zepsutą łapką Papugi 23 Króliki Maksiu 20.11.2010 MałeKróliki Edytowane przez Nimfa20 Czas edycji: 2012-06-29 o 22:26 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4498 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() No bo one teraz się tolerują co najwyżej, a różnie to bywało..Kryśka była od małego z nami, Leośka doszła z fundacji i miała swoją historię już, wyrzucona i nieco "dziwna" powiedzmy, choć jest teraz najkochańszym kotem i najbardziej przytulaśnym pod słońcem, jednak Kryśka ciągle jest jakby zazdrosna. No i mają różne temperamenty, jedna żywe srebro, chuliganek taki zaczepny, a druga ugodowa i flegmatyczna raczej ![]() Ojej, dopiero Chama zauważyłam słodziaka na poprzedniej stronie ![]() Moniko także czytałam o tym wężu, jak dla mnie to paranoja jakaś, zero pomocy od nikogo. Bo jeśli nie policja czy straż to kto..Daj znać jak sprawa się potoczy bo warto wiedzieć jak zachować się w takich trudniejszych sprawach (tzn bez złapania za rękę)..Chyba dużo zależy od dobrej woli konkretnego stróża prawa..w sumie różnie może opisać różne rzeczy w protokole. Pogadam ze szwagrem policjantem w niedzielę, może coś podpowie.. Edytowane przez laisla Czas edycji: 2012-06-29 o 23:22 |
![]() ![]() |
![]() |
#4499 | ||
KOTerator
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:42 ---------- Poprzedni post napisano o 11:38 ---------- Cytat:
![]() Co do pogrubionego - jakbyś mogła to bardzo Cię proszę ![]() Nie mam do tego siły, za parę dni obrona a ja o tym "człowieku" myślę ![]() Gorąco u nas, Milka się wygrzewa, Sonia nie wie co ma ze sobą zrobić. Na fontannę nas w te wakacje nie stać, może w przyszłe, ale dziś zamówiłam im bezpośrednio z Łowicza Klarę, lubią ją pić to zawsze coś więcej wypiją niż tylko samą wodę ![]() Legowisko jeszcze nie dotarło, a dziś to by się przydało ![]() Pozdrawiam i życzę miłego weekendu, głaski dla kotów. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4500 | |
Elwirka-Elmirka :D
|
Cytat:
![]() Chodzi mi o to, żeby konkretnie przedstawić sytuację, wiedzieć co powiedzieć, co napisać, żeby przedstawić to jako przestępstwo.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:12.