Czy w dwupaku, czy bez brzucha, wątek chętnie Cię wysłucha - Mamy maj-czerwiec,cz.IX - Strona 103 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-06-29, 12:19   #3061
anulka4771
Wtajemniczenie

Dot.: Czy w dwupaku, czy bez brzucha, wątek chętnie Cię wysłucha - Mamy maj-czerwiec,

Cytat:
Napisane przez agatka661 Pokaż wiadomość
centipede wszytskie problemy brzuszkowe zniknely jak reka odjac ale po wprowadzeniu mm. Nie karmie piersia. Robilam nawet 3dniowe proby bez cyca, w tym czasie jadlam tyle co nic- oczyszczalam sie a po 3 dniach jak dalam cyca bylo to samo. Takze poddalam sie.
stokrotka witaminy podaje prosto do pyszczka a mam w takich kapsulkach,

agata ja tez dziecku w sumie ani razu chyba zdjecia z lampa nie robilam
robie albo w dzien przy sloncu albo woglole. Dlatego nie mam zdjec z kapieli malego wtedy juz za ciemno
mialam smoczki z tt ale ich nie chce, kupilam 2x nuk i ssie
a ja sie rozchorowalam ' gardlo boli i mowic nie moge ;[ jak zaraze dziecko to ;/ ....
ja od 4 dni też chora,gardło boli,szczypie i też nie mówie za duzo bo nie mogę,głos przepity

Filipek ur 28.12.2007
Szymonek ur 15.05.2012

Ćwiczę
anulka4771 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-29, 12:50   #3062
kism
Wtajemniczenie

Dot.: Czy w dwupaku, czy bez brzucha, wątek chętnie Cię wysłucha - Mamy maj-czerwiec,

Cześć Kochane!
Czytam Was cały czas z tel, ale jakoś nie mogę się zebrać do napisania. Zwłaszcza, że takie dłuższe wypowiedzi (jak moje zazwyczaj ) wygodniej się pisze z kompa.

U nas w miarę dobrze. Maksiu miał zakończenie roku w przedszkolu, pożegnanie... Łezki mi się polały ze wzruszenia przy wierszykach i jak tańczył poloneza
A Kajko podobnie jak Wasze starsze dzieciaczki coraz więcej minek robi i więcej dźwięków wydaje. Mieliśmy 4 dni bez kolki ale potem późnym wieczorem skończył nam się Delicol i następny podałam w południe i tego dnia czyli wczoraj wieczorem lekko nas dopadło. Czyli to widocznie Delicol mu pomaga i to odkąd zwiększyłam dawkę na 8 kropli. Przy czym przy 6 nie było żadnej poprawy. Będę powoli zmniejszać symetikon i obserwować, bo po co go faszerować dwoma, jeśli nie ma takiej potrzeby.
A propos ile płacicie za Delicol??? Ja pierwszy kupiłam po 25 zł (mała buteleczka 15 ml, ale wiadomo, że człowiek wszystko zrobi, żeby dziecku ulżyć), ale potem zdębiałam, jak chciałam kupić następny i w dwóch innych aptekach usłyszałam ceny 49 i 46 zł też za 15 ml Poszłam do tej pierwszej apteki, pytam o co chodzi i tam mieli po prostu jakąś promocyjną dostawę i chwilowo jest tylko taka cena.
Toteż zainteresowałam się apteką internetową aleleki.pl, którą nam tu, o ile się nie mylę, Ania polecała i JESTEM ZACHWYCONA!!! Aniu, dzięki!!!
Praktycznie wszystkie leki średnio 5 do 10 zł taniej! Zamówiłam witaminy dla całej rodziny, Delicol (20 zł), Bobotic, Linomag (od razu wzięłam 4 tubki, bo po 5,60). W sumie sporo zapłaciłam tak na raz, ale jaka to oszczędność nawet z tą przesyłką za 8 lub 13 zł. Do tego informują, że wysyłają w czasie 2-5 dni, a tymczasem ja po 2 dniach miałam już przesyłkę w domu - nawet poczta się postarała i w jeden dzień paczkę ekonomiczną mi doręczyli
Więc ja też bardzo Wam polecam!

Jeszcze z aktualnych tematów - naczytałam się o szczpieniach m.in. takich artykułów jak Gabi zamieściła łącznie z tym listem prof. Majewskiej, do tego różnych for i byłam w kropce totalnie. Pomimo, że Maks był "hurtowo" szczepiony na wszystko, to teraz boję się tego. Wiele osób zarzuca polskiemu systemowi, że zbyt wcześnie podaje się niemowlętom bardzo dużą liczbę szczepionek. Zdecydowaliśmy, że szczepimy na nfz, a pneumokoki i meningokoki zaczniemy ok. pół roku.

A z pozytywniejszych tematów wreszcie zlazły Kajowi krostki z buzi Było tak źle w pewnym momencie, że bardzo ograniczyłam dietę, żeby sprawdzić, czy to coś pomoże. Po kilku dniach była poprawa, wprowadziłam z powrotem nabiał i już nic nie wyskoczyło, więc jem z powrotem normalnie. Chyba to jednak rzeczywiście nie miało związku z dietą.
begie, poczekaj jeszcze kilka dni, może u Was też się poprawi

To na razie tyle, choć jeszcze mam parę spraw ale czasu na razie brak

Edytowane przez kism
Czas edycji: 2012-06-29 o 12:52
kism jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-29, 13:17   #3063
begie13
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez śliweńka Pokaż wiadomość
u nas czasem nic nie pomoże,żaden pampers jeszcze na kupska nie wchłonął, a nie sa już na nią za małe, jaki rozmiar używa?
uzywamy pampersow poki co rozm 3- 6 kg, moze za duze jeszcze sa ...

Cytat:
Napisane przez kism Pokaż wiadomość
Cześć Kochane!
Czytam Was cały czas z tel, ale jakoś nie mogę się zebrać do napisania. Zwłaszcza, że takie dłuższe wypowiedzi (jak moje zazwyczaj ) wygodniej się pisze z kompa.

U nas w miarę dobrze. Maksiu miał zakończenie roku w przedszkolu, pożegnanie... Łezki mi się polały ze wzruszenia przy wierszykach i jak tańczył poloneza
A Kajko podobnie jak Wasze starsze dzieciaczki coraz więcej minek robi i więcej dźwięków wydaje. Mieliśmy 4 dni bez kolki ale potem późnym wieczorem skończył nam się Delicol i następny podałam w południe i tego dnia czyli wczoraj wieczorem lekko nas dopadło. Czyli to widocznie Delicol mu pomaga i to odkąd zwiększyłam dawkę na 8 kropli. Przy czym przy 6 nie było żadnej poprawy. Będę powoli zmniejszać symetikon i obserwować, bo po co go faszerować dwoma, jeśli nie ma takiej potrzeby.
A propos ile płacicie za Delicol??? Ja pierwszy kupiłam po 25 zł (mała buteleczka 15 ml, ale wiadomo, że człowiek wszystko zrobi, żeby dziecku ulżyć), ale potem zdębiałam, jak chciałam kupić następny i w dwóch innych aptekach usłyszałam ceny 49 i 46 zł też za 15 ml Poszłam do tej pierwszej apteki, pytam o co chodzi i tam mieli po prostu jakąś promocyjną dostawę i chwilowo jest tylko taka cena.
Toteż zainteresowałam się apteką internetową aleleki.pl, którą nam tu, o ile się nie mylę, Ania polecała i JESTEM ZACHWYCONA!!! Aniu, dzięki!!!
Praktycznie wszystkie leki średnio 5 do 10 zł taniej! Zamówiłam witaminy dla całej rodziny, Delicol (20 zł), Bobotic, Linomag (od razu wzięłam 4 tubki, bo po 5,60). W sumie sporo zapłaciłam tak na raz, ale jaka to oszczędność nawet z tą przesyłką za 8 lub 13 zł. Do tego informują, że wysyłają w czasie 2-5 dni, a tymczasem ja po 2 dniach miałam już przesyłkę w domu - nawet poczta się postarała i w jeden dzień paczkę ekonomiczną mi doręczyli

Jeszcze z aktualnych tematów - naczytałam się o szczpieniach m.in. takich artykułów jak Gabi zamieściła łącznie z tym listem prof. Majewskiej, do tego różnych for i byłam w kropce totalnie. Pomimo, że Maks był "hurtowo" szczepiony na wszystko, to teraz boję się tego. Wiele osób zarzuca polskiemu systemowi, że zbyt wcześnie podaje się niemowlętom bardzo dużą liczbę szczepionek. Zdecydowaliśmy, że szczepimy na nfz, a pneumokoki i meningokoki zaczniemy ok. pół roku.

A z pozytywniejszych tematów wreszcie zlazły Kajowi krostki z buzi Było tak źle w pewnym momencie, że bardzo ograniczyłam dietę, żeby sprawdzić, czy to coś pomoże. Po kilku dniach była poprawa, wprowadziłam z powrotem nabiał i już nic nie wyskoczyło, więc jem z powrotem normalnie. Chyba to jednak rzeczywiście nie miało związku z dietą.
begie, poczekaj jeszcze kilka dni, może u Was też się poprawi

To na razie tyle, choć jeszcze mam parę spraw ale czasu na razie brak
witaj kism

no tak... od dzisiaj dzieciaki maja wakacje

co do szczepionek na te wszystkie "-koki" to tez nie wiem co robic, wczoraj byla u mnie kuzynka i mowila ze jej kolezanka szczepila synka na wszystko jak leci i skojarzone szczepionki tez, kupe kasy dala za to a teraz jej synek ma podejrzenie adhd z autyzmem , wine zrzucaja na szczepionki ale...

to ciekawe z tymi krostkami odkad zaczelam normalnie jesc Tosia ładnie robi kupki ale te krostki sie pojawily, no zobaczymy...

Wanda
begie13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-29, 13:24   #3064
kism
Wtajemniczenie

A jednak usnął mój mały brzdąk, więc mogę jeszcze trochę popisać

Najpierw spóźnione podziękowania za 6 tyg!

Maya, sailormary, serdeczne gratulacje!!!

Ech, i w związku z tym, że skończyłam połóg, mogę już się pożalić... Został mi brzuch Dołączam do grupy zmartwionych z tego powodu. Macica już dawno obkurczona, a brzuch wystaje. Co prawda waga mi sukcesywnie powoli spada, ale po Maksie choć wagę miałam podobną, to jakoś chyba bardziej rozłożoną, nie miałam takiego brzucha i po 6 tyg. już w niektóre takie luźniejsze spodnie sprzed ciąży wchodziłam, a teraz mam taki bębenek Nie mam za bardzo kasy na nowe ubrania, więc póki co chodzę głównie w sukienkach albo legginsach i tunikach Zaczęłam też ćwiczyć z pomocą xboxa i wierzę, że wrócę do swojej wagi
Ale przydałyby się jakieś wskazówki od jakichś naszych specjalistek od fitnessu. Nie pamiętam, czy kogoś jeszcze takiego tu mamy oprócz Ani, więc Aniu - czy na taki tłuszcz na brzuchu radzisz jakieś specjalne ćwiczenia na brzuch czy lepiej po prostu takie ogólne na całe ciało (tzn. coś w stylu tbc)?

Cytat:
Napisane przez rinco Pokaż wiadomość
Dziewczyny mam pytania:

1) Ile macie karmień na dobę? Bo u nas ostatnio wychodzi 6 i nie wiem czy to nie za mało. Każde karmienie trwa tak ok. pół godziny.

2) Co ile budzą się Wasze dzieci w ciągu dnia? Seba budzi się tak co 3 godziny a czasem nawet rzadziej i też nie wiem czy nie za długo śpi. Czasem przebudza się wcześniej, zapłacze, ale jak go utulę to zaraz znowu zasypia i nie wiem, może powinnam wtedy go rozbudzić i przystawiać?

3) Czy zamawiałyście coś kiedyś na Allegro od Brzuchatek? Bo mają parę fajnych, tanich sukienek, co prawda ciążowe, ale mój brzuch teraz też jest ciążowy tylko nie wiem jak z jakością...
1. My tylko na piersi to nie porównuję.
2. Czasem chce jeść (pić?) co godzinę, a czasem ma 3-4h przerwy
3. Zamawiałam od Brzuchatek. Szału nie ma, ale też nie miałam zastrzeżeń

Cytat:
Napisane przez begie13 Pokaż wiadomość
nie wiem jak mam jej pampersy nakładać żeby kupa nie wyciekała plecami macie/ miałyście tak?
Wyżej na pleckach
A jakiego rozmiaru używacie? Może jeśli 1, to spróbujcie 2.

---------- Dopisano o 13:24 ---------- Poprzedni post napisano o 13:19 ----------

Cytat:
Heh, to widzę, że moja rada do kitu
Cóż, czasem tak bywa, że się dziecko brudzi, zależy w którą stronę wystrzeli A może jeszcze za lekko zapinasz i się jej zsuwa? Pieluszka może być dość ściśle zapięta, na tyle żebyś w miarę luźno włożyła 2 palce, nie więcej.
kism jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-29, 13:29   #3065
śliweńka
Zakorzenienie

Cytat:

witaj kism

co do szczepionek na te wszystkie "-koki" to tez nie wiem co robic, wczoraj byla u mnie kuzynka i mowila ze jej kolezanka szczepila synka na wszystko jak leci i skojarzone szczepionki tez, kupe kasy dala za to a teraz jej synek ma podejrzenie adhd z autyzmem , wine zrzucaja na szczepionki ale...

to ciekawe z tymi krostkami odkad zaczelam normalnie jesc Tosia ładnie robi kupki ale te krostki sie pojawily, no zobaczymy...
Cytat:
A jednak usnął mój mały brzdąk, więc mogę jeszcze trochę popisać

Najpierw spóźnione podziękowania za 6 tyg!

Maya, sailormary, serdeczne gratulacje!!!

Ech, i w związku z tym, że skończyłam połóg, mogę już się pożalić... Został mi brzuch Dołączam do grupy zmartwionych z tego powodu. Macica już dawno obkurczona, a brzuch wystaje. Co prawda waga mi sukcesywnie powoli spada, ale po Maksie choć wagę miałam podobną, to jakoś chyba bardziej rozłożoną, nie miałam takiego brzucha i po 6 tyg. już w niektóre takie luźniejsze spodnie sprzed ciąży wchodziłam, a teraz mam taki bębenek Nie mam za bardzo kasy na nowe ubrania, więc póki co chodzę głównie w sukienkach albo legginsach i tunikach Zaczęłam też ćwiczyć z pomocą xboxa i wierzę, że wrócę do swojej wagi
Ale przydałyby się jakieś wskazówki od jakichś naszych specjalistek od fitnessu. Nie pamiętam, czy kogoś jeszcze takiego tu mamy oprócz Ani, więc Aniu - czy na taki tłuszcz na brzuchu radzisz jakieś specjalne ćwiczenia na brzuch czy lepiej po prostu takie ogólne na całe ciało (tzn. coś w stylu tbc)?

1. My tylko na piersi to nie porównuję.
2. Czasem chce jeść (pić?) co godzinę, a czasem ma 3-4h przerwy
3. Zamawiałam od Brzuchatek. Szału nie ma, ale też nie miałam zastrzeżeń

Wyżej na pleckach

---------- Dopisano o 13:24 ---------- Poprzedni post napisano o 13:19 ----------

Cóż, czasem tak bywa, że się dziecko brudzi, zależy w którą stronę wystrzeli A może jeszcze za lekko zapinasz i się jej zsuwa? Pieluszka może być dość ściśle zapięta, na tyle żebyś w miarę luźno włożyła 2 palce, nie więcej.

moze są za małe ?
a ile waży już?

09.04.2012 córa
19.04.2017
31.01.2018
06.02.2019 Kropek http://fajnamama.pl/suwaczki/kw05lel.png
śliweńka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-29, 13:59   #3066
_millena
Zadomowienie

choroba zjadłam wczoraj pierogi z truskawkami i chyba wysypało mi Borysa... ma takie małe krosteczki, ale tylko wokoł brody... co z tym zrobic?

_millena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-29, 14:14   #3067
begie13
Zadomowienie

Cytat:

Wyżej na pleckach

pieluszke zakładam tak, że jest dosyć wysoko na pleckach no i stosuję tą zasadę z palcami, dosć ciasno jej zapinam ale nie mogę dziecka ścisnąć tym pameprsem, nie wiem o co kaman, nogawką też potrafi kupa wyleciec...

Cytat:
moze są za małe ?
a ile waży już?
ponad tydzien w srode ważyła 3853g więc za małe raczej nie są jak to od 3 do 6 kg

Cytat:
Napisane przez _millena Pokaż wiadomość
choroba zjadłam wczoraj pierogi z truskawkami i chyba wysypało mi Borysa... ma takie małe krosteczki, ale tylko wokoł brody... co z tym zrobic?
hmmm chyba nic nie robić

Wanda
Stary 2012-06-29, 14:15   #3068
_millena
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez stokroteczka777 Pokaż wiadomość
Mamy karmiące piersią, jecie jakieś ciasta? Co można? Babkę? Biszkopt? A drożdżowe ??
ja jadłam ostatnio sernik. i chyba nic mu nie było.
jesli masz delikatne dziecię uważaj na ciasta gdzie dodaję się śmietanę.

witaminy - ja wciskam prosto do buzi, a kropelki podaje róznie : delicol hop do buzi, a bobotic na lyzeczke . esputicon do buzi.

laktator - ja mam medela elektryczny, ale jakbym kupowała jeszcze raz to chyba bym szukała takiego ktorym mozna też recznie sciagać, bo to bziuczenie czasem doprowadza mnie do szału albo z kolei usypia ( jak np przez 20 min sciagam pokarm).

co do pameprsów, my tez uzywamy już dwójek, ale chyba jeszcze w jedynki by się zmieścił, tylko tydzien temu myslalam, ze sie już za chwilę nie zmieści i nie kupiliśmy jedynek tylko od razu dwójki i czasem mu bokiem wyleci jakaś kaka ale plecami zdarzyło się raz jak zrobił w gacie po długiej przerwie kupę stulecia.

kismciesze sie ze sie odezwałaś, dobrze ze z brzuszkiem Kaja już lepiej.

rany za wczesnie pochwaliłam moje dziecko, od rana nie śpi ..... drzemnelismy sie obydwoje z suszarką na lozku ale to chyba tylko z 15 minut. troche juz jestem zmeczona, spacer nie podziałał, wózek nie działa, hustawka nie działa moze jak mama przyjedzie z pracy to go uspi

zamowiłam chustę, bo zauważyłam ze jak biorę terrorystę na rece to jest wieksza szansa ze sie uspokoi. jestem coraz sprawniejsza jesli chodzi o wszelkie czynnosci wykonywane w tym samym czasie kiedy mam dziecko na rekach, ale czasem trzeba wyparzyc butle, albo zjesc obiad, a to juz nie takie proste i bezpieczne. zobaczymy czy mu sie nowy nabytek mamusi spodoba

Stary 2012-06-29, 14:24   #3069
śliweńka
Zakorzenienie

Cytat:
samo zejdzie

---------- Dopisano o 14:24 ---------- Poprzedni post napisano o 14:23 ----------

moje dziecko w dzień samo zasypia, nie używam żadnych suszarek ani odkurzaczy, kiedyś w końcu musi poznać mamę i tatę no i swój pokój

09.04.2012 córa
19.04.2017
31.01.2018
Stary 2012-06-29, 14:25   #3070
begie13
Zadomowienie

kurde gdzie Wy to widzicie na fb , że saillormarry urodziła?? jestem ciemna masa muszę mieć ją w znajomych?

w ogóle wszystkie pouciekałyście na fb...

Wanda
Stary 2012-06-29, 14:52   #3071
stokroteczka777
Wtajemniczenie

GG do stokroteczka777

Cytat:
a jaki ksztalt masz z Nuka? bo ja mam taki standardowy smoczek chyba z canpola taki splaszczony i teraz zastanawiam sie czy nie wyprobowac takiego w ksztalcie łezki
Taki jak kiedyś były, taki chyba zwykły kształt spłaszczony, nie taki jak te nakładki do karmienia. Takie są z Aventu i leżą, bo mała je wypluwa, a czasem smoczek bywa konieczny

Co do pampersów, to my używamy już 2 bo dostaliśmy dwie paczki.
1 te zielone normalne pampersy były super, a potem mieliśmy premium care, bo dostaliśmy i te mi przeciekały na bokach. Poza tym mają dziwny zapach. Cały czas myślałam, że mała jest posikana. A teraz ma na tyłku dużo czerwonych kropek, jedna przy drugiej smaruję to sudokremem ale nie wiem czy zejdzie
Nie wiem z czego to, po tych pampersach nie, bo teraz używam tych normalnych. Myslę, że może po chusteczkach z Lidla.

Super ten konik

Nasz ślub:
http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png

Jesteśmy razem od:
http://s1.suwaczek.com/200706022338.png

"Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu"

Edytowane przez stokroteczka777
Czas edycji: 2012-06-29 o 14:53
stokroteczka777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-29, 15:18   #3072
SzmaragdowyKotek
Wtajemniczenie

Cytat:
pieluszke zakładam tak, że jest dosyć wysoko na pleckach no i stosuję tą zasadę z palcami, dosć ciasno jej zapinam ale nie mogę dziecka ścisnąć tym pameprsem, nie wiem o co kaman, nogawką też potrafi kupa wyleciec...

ponad tydzien w srode ważyła 3853g więc za małe raczej nie są jak to od 3 do 6 kg

hmmm chyba nic nie robić

Wojtek waży prawie 5 kg, a używamy dopiero 2 ja myślę, że jednak masz za duże pampki huggiesy są troszkę mniejsze, ale pampersy większe - gdybym założyła mu 3, na bank wszystko by wyciekło, 2 są teraz akurat, nie są za małe, jeszcze ma sporo miejsca

Edytowane przez SzmaragdowyKotek
Czas edycji: 2012-06-29 o 15:20
SzmaragdowyKotek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-29, 15:18   #3073
śliweńka
Zakorzenienie

stokroteczka my tylko z aventa smoczek w kształcie łezki innych kształtów nie uznaje karola
a wietrzysz tyłek?my przed kąpielą staramy się wietrzyć też

09.04.2012 córa
19.04.2017
31.01.2018
Stary 2012-06-29, 15:26   #3074
8ewus8
Zadomowienie

Cytat:
witaminy - ja wciskam prosto do buzi, a kropelki podaje róznie : delicol hop do buzi, a bobotic na lyzeczke . esputicon do buzi.
widzę, ze stosujesz kropelki więc może Ciebie zapytam
Czy one mają podobne działanie?
Widzę, że sporo z Was podaje ten bobotic dzieciom, on chyba pozwala uwalniać się gazom.
Ja podaję kropelki biogaia od poniedziałku, ale jakoś efektów nie widzę, kupiłabym coś innego, ale nie wiem co?
Dlaczego dajesz jednocześnie te 3 rodzaje?
8ewus8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-29, 15:46   #3075
śliweńka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 8ewus8 Pokaż wiadomość
Widzę, że sporo z Was podaje ten bobotic dzieciom, on chyba pozwala uwalniać się gazom.
Ja podaję kropelki biogaia od poniedziałku, ale jakoś efektów nie widzę, kupiłabym coś innego, ale nie wiem co?
a ile te twoje maja tego składnika?

karola z niemiec dostała 4flachy saba w zyciu tego nie zuzyjemy

09.04.2012 córa
19.04.2017
31.01.2018
Stary 2012-06-29, 15:54   #3076
_millena
Zadomowienie

Cytat:
samo zejdzie

---------- Dopisano o 14:24 ---------- Poprzedni post napisano o 14:23 ----------

moje dziecko w dzień samo zasypia, nie używam żadnych suszarek ani odkurzaczy, kiedyś w końcu musi poznać mamę i tatę no i swój pokój
ja tez o tym marzyłam, zeby samo zasypiało, ale jest tak nabuzowane czymś a ja nie wiem jeszcze czym, ze nie idzie nam to kompletnie. nie umiem opanować jego wrzasku, nie wychodzi mi podrecznikowe odkladanie do lozeczka i uspokajanie jesli kweczy, u nas jest od razu ryk. odkladam otwiera jedno oko, drugie , ryk.... biore na rece - uspokaja sie, odkladam - jedno oko , drugie oko ryk... i tak w kolko.. po 30 minutach zazwyczaj ja trace cierpliwość,z abieram go do siebie, wyjmuje cyca i spi.
teraz jestem u rodzicow i tu jest tylko wozek i moje lozko, nie ma lozeczka , wiec juz wogole mojemu dziecku w to graj.

Cytat:
Bobotic to simeticon i on odgazowuje , a Delicol zawiera enzym laktazy, ktory rozklada laktoze zawartą w mleku i tym samym redukuje jakieś sensacje trawienne u maluszków związane z nietolerancją tejże laktozy. Esputicon podaje jak sobie przypomne, albo jak maly wyjątkowo cierpi.
O tym, zeby podawać jedno i drugie jednocześnie wyczytałam głównie na forach, ale widzę, ze pan dr z wątku kolkowego też poleca taki zestaw. czekam na sab simplexy z niemiec, przesylka idzie od soboty i dojsc nie moze, jak je juz bede miec, to chyba odstawie wszystko inne i bede dawac tylko te saby.

---------- Dopisano o 15:54 ---------- Poprzedni post napisano o 15:50 ----------

ale te krople biogaia to ponoc odpowiedni sab simplex ( tak jak niby Bobotic), tylko ze ja daje wiecej Bobotica. W ulotce jest bodajze 8 kropel 4x dziennie. Ja daje rano i na noc po 15 kropel i te 2x w ciagu dnia po 10.
Sab'y mają 69 jednostek tego simetikonu, bobotic 66 z groszami. Zobacz ile ma biogaia i sproboj zwiekszyć dawke tak zeby sie mniej wiecej rownało z Sab Simplex. U mnie tez nie odrazu pomogły, dopiero po kilku dniach było widać ewidentną poprawę. A Delicol moim zdaniem jest super !

Stary 2012-06-29, 16:23   #3077
śliweńka
Zakorzenienie

niby w tym bobotic uważają żeby nie przedobrzyć a sab ile krople chyba ze 15 co karmienie a w boboticu chyba 9 co 6h

09.04.2012 córa
19.04.2017
31.01.2018
Stary 2012-06-29, 16:34   #3078
anulka4771
Wtajemniczenie

Kism fajnie że się odezwałaś

Ale się nalatałam,nogi mnie bolą,ponad 4 h spacerowałam.Na górę oczywiście muszę iść jak jeleń,najpierw zakupy,potem ferajna.
No i co sie nastałam w sklepie za ziemniakami,trzymałam Szymona na rękach pani sama wzięła sobie kase z portfela,dobrze że mnie tam znają bo se pomysleli

Ja szczępie na NFZ,a pneumo chciałam ale nie mam kasy,jakby tego było mało pralka mi się rozklekotała i za becikowe muszę kupić.

Okres miałam tylko wczorajo co kaman

Filipek ur 28.12.2007
Szymonek ur 15.05.2012

Ćwiczę

Edytowane przez anulka4771
Czas edycji: 2012-06-29 o 16:40
anulka4771 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-29, 16:36   #3079
8ewus8
Zadomowienie

Wiecie co, wzięłam ulotkę tej biogai i tam kompletnie nic nie ma o tym składniku, o którym Wy piszecie. Jest tylko napisane w ten sposób http://www.aptekawsieci.pl/biogaia-k...la-dzieci.html

Tak się zastanawiam i może dokupić mu jeszcze do tej biogai delicol?
8ewus8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-29, 17:00   #3080
aga_bre
Rozeznanie

Cytat:

witaj kism

jak czytam cos takiego to mi sie ciepło robi.
Stary 2012-06-29, 17:09   #3081
stokroteczka777
Wtajemniczenie

GG do stokroteczka777

Cytat:
stokroteczka my tylko z aventa smoczek w kształcie łezki innych kształtów nie uznaje karola
a wietrzysz tyłek?my przed kąpielą staramy się wietrzyć też
Wietrzymy. Przy każdej zmianie pieluszki w ciągu dnia, bo mała lubi goły tyłek a tu takie coś. Byliśmy wczoraj u pediatry, tyłek miała idealny, wieczorem parę kropek a dziś to jakaś masakra.

Nasz ślub:

Jesteśmy razem od:

"Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu"
Stary 2012-06-29, 17:10   #3082
_millena
Zadomowienie

Cytat:
niby w tym bobotic uważają żeby nie przedobrzyć a sab ile krople chyba ze 15 co karmienie a w boboticu chyba 9 co 6h
bobotic - 8 kropli 4x dziennie ( 3 x dziennie + 1x na noc).
ale wszędzie trąbią, że mozna dać więcej , a jesli sie daje 15 kropel to tak samo mają niby działać jak Sab.

Cytat:
Wiecie co, wzięłam ulotkę tej biogai i tam kompletnie nic nie ma o tym składniku, o którym Wy piszecie. Jest tylko napisane w ten sposób http://www.aptekawsieci.pl/biogaia-k...la-dzieci.html

Tak się zastanawiam i może dokupić mu jeszcze do tej biogai delicol?
o kurcze to ja nie wiem, bo ja nie sprawdzałam tej Biogai, mnie mowila polozna ze to niby odpowiednik Sab Simplex, ale jaki to "odpowiednik" jak skład zupełnie inny.
Jeśli nie pomagają, to kup ten Delicol, obczaj co się bedzie działo i najwyżej potem wymieni Biogaię na Bobotic. Mozesz też spróbować Esputicon albo Espumisan, dziewczyny często chwalą te krople.
A to Twoje piskle ma kolki czy wzdęcia?

Stary 2012-06-29, 17:13   #3083
stokroteczka777
Wtajemniczenie

GG do stokroteczka777

Kładziecie już dzieci na matach edukacyjnych?? Czy to jeszcze za wcześnie ?

---------- Dopisano o 17:13 ---------- Poprzedni post napisano o 17:11 ----------

I jeszcze mam pytanie o te zabawki i książeczki czarno białe dla niemowląt. Mojej malej podoba się nasza tapeta w sypialni i zasłony...są czarno białe...jest w nich zakochana patrzy i napatrzeć się nie może. Chyba kupię jakąś książeczkę lub zabawkę. A Wy kupiłyście może takie cuś??

Nasz ślub:

Jesteśmy razem od:

Stary 2012-06-29, 17:56   #3084
inwytka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez anulka4771 Pokaż wiadomość
Kism fajnie że się odezwałaś

Ale się nalatałam,nogi mnie bolą,ponad 4 h spacerowałam.Na górę oczywiście muszę iść jak jeleń,najpierw zakupy,potem ferajna.
No i co sie nastałam w sklepie za ziemniakami,trzymałam Szymona na rękach pani sama wzięła sobie kase z portfela,dobrze że mnie tam znają bo se pomysleli

Ja szczępie na NFZ,a pneumo chciałam ale nie mam kasy,jakby tego było mało pralka mi się rozklekotała i za becikowe muszę kupić.

Okres miałam tylko wczorajo co kaman
haha, ja za becikowe kupuję kuchnię, bo się boję, że przez piekarnik wysadzę pół bloku a już się cieszyłam, że w końcu pójdę na prawko

Cytat:

---------- Dopisano o 17:13 ---------- Poprzedni post napisano o 17:11 ----------

I jeszcze mam pytanie o te zabawki i książeczki czarno białe dla niemowląt. Mojej malej podoba się nasza tapeta w sypialni i zasłony...są czarno białe...jest w nich zakochana patrzy i napatrzeć się nie może. Chyba kupię jakąś książeczkę lub zabawkę. A Wy kupiłyście może takie cuś??
my nie kupujemy już niczego czarno białego, bo już chyba trochę za późno...w ogóle to do kiedy dziecię widzi tylko kontrasty?
Matę zamierzam kupić na czasie. Może jak skończy 2 miechy, bo jak zacznie raczkować, to już będzie za późno

Zuzka
inwytka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-29, 18:02   #3085
rozowa1987
Zadomowienie

dziewczynki jaki polecacie smak tortu na chrzciny bede zamawiac i nie wiem jaki smak jaki polecacie?
Stary 2012-06-29, 18:03   #3086
aga_bre
Rozeznanie

Cytat:

My mamy zarówno matę jak i książeczki. Na macie mały fruwa a książeczki też mu się podobaja.

Mikołja ma dzisiaj dzień obrzarstwa. Co 2 godziny woła jeść.
Stary 2012-06-29, 18:30   #3087
justys1358
Zakorzenienie

GG do justys1358

Cytat:
.
Ja za delicol płaciłam 30 zł. Drogie to jak nie wiem. Zajrze tez do tej apteki co napisałas, zawsze to cos taniej jak wiecej sie kupuje.
justys1358 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-29, 18:38   #3088
zaaaabcia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez centipede Pokaż wiadomość
Żabcia ja tam dalej twierdzę, że Dominik to cała mamusia od razu jak go zobaczyłam to tak pomyślałam i zdania nie zmienię A co do konika to właśnie po tym co kiedyś pisałaś zaczęłam się mu przyglądać
Dziekuje Nie powiem , cieszy mnie to jak ktos mowi ze syncio do mnie podobny chodz troszke

Cytat:
Napisane przez rozowa1987 Pokaż wiadomość
śliczni chłopcy

Cytat:
Napisane przez blueelektron Pokaż wiadomość

fajnych masz chlopaków
dziekuje

Cytat:
Napisane przez szerylka Pokaż wiadomość

Widziałam tego konika na
Allegro i tez się zastanawiałam nad nim ale czy maluch nie jest jeszcze na niego za mały ?hmmm może kupie gdzieś za 2 miesiące a na razie przymierzam się do zakupu tego leżaczka http://allegro.pl/a1-hit-angielski-l...445689733.html

Też uważam że podobny dzidziuś do Ciebie i to bardzo.
My od samego poczatku jak wrocilismy ze szpitala to puszczamy malemu wieczorem Jeszcze jak bym w brzuszku to czesto mu puszczalam

Cytat:
Napisane przez Tacca Pokaż wiadomość

Słodkości!

Ja się rozglądam za bujaczkiem... Jeszcze za wcześnie chyba na kładzenie Piotrka w bujak, nie? Na karuzelkę w każdym razie jeszcze nie zwraca uwagi.

..
dziekuje

My mamy bujak ale jak polozylismy w nim Dominika to widac ze nie bylo mu wygodnie. Jeszcze za maly jest.

Cytat:
Napisane przez Tacca Pokaż wiadomość
---------- Dopisano o 22:55 ---------- Poprzedni post napisano o 22:54 ----------

My byliśmy u dziadków już w sobotę, miał 6 dni. A na świeżym powietrzu to myślę, że nawet w większym skupisku Dominikowi nic nie będzie.
Co innego jak by to bylo w lokalu nie? Alena swiezym powietrzu to co innego

Cytat:
Napisane przez aga_bre Pokaż wiadomość
My nie robiliśmy kwarantanny. Jak Mikołaj miał 3 tygodnie to byliśmy na grillu ..
Takim kameralnym czy wiecej ludzi na nim bylo?

Cytat:
Napisane przez inwytka Pokaż wiadomość
Kalina miała trochę ponad tydzień jak poszliśmy z nią do usc i do księgowych z mojej pracy i nic jej nie bylo położna na nas nakrzyczala, ze takie małe dziecko w miejsca publiczne bralismy bez przesady,miałam ja sama w domu zostawić
Spokojnie możesz wziąć Dominika, zwłaszcza ze to będzie impreza plenerowa.
Dokladnie z kim mieliscie mala zostawic - sama w domu?
U nas albo maz zostaje z malym albo ja jeszcze nigdzie w publicznym miejscu oprocz lelarza nie bylismy. A pasuje wkoncu wyjsc troche do ludzi nie

Olivia 2.07.2014
zaaaabcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-29, 18:42   #3089
agatka661
Zakorzenienie

GG do agatka661

Lezaczek , mata u mnie sie sprawdzaja.
Zas fajna karuzela rainforest nie;/ Maly woglole nie chce na nia patrzec

---------- Dopisano o 18:42 ---------- Poprzedni post napisano o 18:41 ----------

DELICOL NA allegro, z wysylka 22 zl

Edytowane przez agatka661
Czas edycji: 2012-06-29 o 18:44
agatka661 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-29, 18:42   #3090
martula007
Raczkowanie

Witam, o co chodzi z tym fb? czemu o niczym nie wiem;>

Dzis bylam z malutka na szczepieniu... bylo strasznie. Tak plakala bidulka ze samej mi poplynely lzy. Ale co gorsze... napuchla jej jedna nozka, w ktora byla klota, ma ja czerwona i strasznie placze caly dzien. Jak ruszy ta noga to placz, jak przez przypadek dotkne-placz. niczym nie idzie ja uspokoic- nawet cyckiem, ktory do tej pory zawsze pomagal! mam teraz chwilke czasu, bo moja mama wyszla z nia na chwilke na spacerek. zrobilam jej chlodny oklad z pieluszki ale nic nie daje, dzwonilam do przychodni i powiedziali zeby tylko to stosowac. Nie wiem co robic.. lzy jej caly czas plyna, jesc nie chce-ehh;( Serce mi peka... nienawidze takiej bezradnosci;(
i co tu robic...
martula007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości