|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3001 |
Zadomowienie
|
Dot.: Pierwszy usmiech juz za nami,a teraz na zabki czekamy!Mamy Wiosenne 2012 ___
Czesc mamuski!
U nas nocka standardowo ,spal od 20-1..potem pobudka o 4(na bąki)..jedzenie o 5..i do 7 lezal i gadał do..garderoby ![]() Evcia ja wierze,ze dacie rade, a klotnie i tak sie zdarzaja nawet jak TZ'ci są na miejscu ![]() Twoj ulubieniec Kochany na całego ![]() ![]() Emigra ojj znam to, u Nas to samo. Rob w ciagu dnia malo je,bo wszystko naookolo jest wazniejsze od jedzenia. Potrafi trzymac cyca w paszczy i gadac. ja juz nawet chodzilam karmic do lazienki i gasilam swiatlo- nic nie pomoglo, zawsze sobie znajdzie zajecie. Obawiam sie,ze na to nie ma sposobu...Ja mam nadzieje,ze jak wprowadzimy stale pokarmy to cos sie zmieni- bo inny sposob mi do glowy nie przychodzi. Lenka oj wspolczuje tych problemow ze zdrowiem ![]() konia powrocilas na łono forum i od razu mam banana na twarzy ![]() Monia mam kij, wiec podchodze ![]() ![]() Dzis wielka chwila, idziemy podpisac akt notarialny na mieszkanie ![]() ![]()
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski |
![]() ![]() |
![]() |
#3002 |
Rozeznanie
|
Dot.: Pierwszy usmiech juz za nami,a teraz na zabki czekamy!Mamy Wiosenne 2012 ___
Emigra poproś lekarza o zrobienie badania kału małej. Bo może mieć grzyba i to może zminiejszać łaknienie. Wiem,brzmi strasznie. Ale jak w porę się na to zareaguje to nic groźnego z tego nie wyniknie napewno
![]() Ale chyba bardziej mi się wydaje,że to będzie przez słoiczki. Bo zanim zaczęłaś jej je podawać to przecież wsio ok było. Po prostu Malutka nowy smak poznała i mleko już takie mniamniuśne nie jest. Monia agresorze-przerażasz mnie ![]() ![]()
#3003 |
Zadomowienie
|
Zia trzymam kciuki za dzisiejsze USG
![]() Balbinka kurcze mam nadzieje,ze u Ciebie tez sie ze zdrowiem unormuje ![]() ![]()
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski |
![]() ![]() |
![]() |
#3004 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Jak mi jeszcze raz ktoś powie,że mam ładną córeczkę to nakleję kartkę na wózek,że to jest chłopak (i to w kilku językach). Bo czasami nawet jak ma niebieską husteczkę, niebieskie gatki, koszulkę z piłką do nogi i niebieski kocyk i tak słyszę "Cute girl" ![]()
![]() |
#3005 | |||
Gang Iren
|
Dzien dobry!U nas nocka nawet OK.Karmienie o 3 i 6.O tej 6 wzielam Mlodego do lozka,bo taka zaspana bylam i zarzygal posciel...a wczoraj dopiero zmienilam na czysta i dzis znow musze
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() O super!Gratulacje!
![]() |
#3006 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3007 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3008 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Mravka gratuluje aktu!!! ![]() mlody pije herbatke jablkowa z melisa ![]() ![]() u nas tez czasem mowia jaka ladna dziewczynka ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3009 |
Wtajemniczenie
|
a moja Hanka z kolei czesto jest odbierana jako chlopczyk (bo przewaznie jest w jasnych spioszkach) i jak ktos pyta jak synek ma na imie to ja mowie ''Hana''
![]() ![]() Mravka gratulacje!! Balbinka ja agresor ![]() ![]() i jeszcze aby bylo smieszniej wczoraj to Tz pojechal na szybkie zakupy, mowilam 10x kup opakowanie pieluszek bo te z ebaya to ruski rok juz ida....i co?? kupil sobie piwko, kotu karme...a pieluszek niet!!! ufff chlodniej u nas dzisiaj, nienawidze takiego upalu jak wczoraj, tzn lubie jak jest cieplo,, ale jakies 20-23 stopnie a nie 30. Cytrynka jak Wiktorek slodkasnie spi na brzuszku ![]() Dziewczyny byla wczesniej ''zaklinaczka dzieci'' w pdf na naszej poczcie - a teraz nie moge znalezc, ktora z Was ja wrzucala, bo ''jezyk niemowlat'' znajduje a zaklinaczki nie moge. Ok weszlam w ksiazki ale tam nie ma zaklinaczki, jest ''kazde dziecko moze sie nauczyc spac''. Edytowane przez MoniaHan Czas edycji: 2012-06-29 o 11:00 |
![]() ![]() |
![]() |
#3010 |
Zakorzenienie
|
wyslalam zdjecia na maila
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3011 |
Zakorzenienie
|
Hej
Miałam wczoraj koszmarny dzień i wieczór (może nie koszmarny ale okropnie męczący). Cały dzień Ewelinka marudziła i tylko na rękach była spokojna. Ok, ale wieczorem tak zaczęła płakać, nie szło jej w ogóle uspokoić, nie chciała jeść... więc pojechaliśmy do lekarza, bo cholera wie co się dzieje. Ten ją obejrzał (podczas badania aż sie zanosiła z płaczu, ale po badaniu się uspokoiła). Ten dał skierowanie do laryngologa do szpitala aby zobaczył uszy bo podejrzewa, że coś się dzieje. Na szczęście wszystko jest ok, małą zdrowa jak byk. Najprawdopodobniej wszystko łączy się ze sobą do kupy - szczepienie, skok i dziąsełka. Masowałam jej wczoraj dziąsła przez kilka minut wcierając żel aby zasnęła nie pchając piąstek. Zasnęła mi po północy.
#3012 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3013 |
Wtajemniczenie
|
wlasnie dotarly pampers nr 3 baby dry...jakie mieciusie sa, nie to co te twarde huggies, ale w sumie huggies nie przemokly nam ani razu, nawet po 12h bez zmieniania wczoraj w nocy.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3014 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() 07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3015 |
Zakorzenienie
|
Przeczytałam was tylko pobieżnie na szybciora.
Balbinka jeżeli chodzi o Twój pomysł z wygrawerowaną datą ślubu na jakimś sygnecie , pierścionku itp. to odpada bo na obrączce ma taki grawer a i tak tylko ubiera jak gdzieś idziemy na co dzień w niej nie chodzi. Oskar dziś był od 1 w nocy marudny o 7 temp.37,9 a o 9 już 38,3 dałam paracetamol i jak na razie gorączka spadła , ale marudny nadal jest. I nauka spania odeszła w las bo znów spanie tylko na brzuszku u mamy inaczej ryk i płacz... O zaczyna się ... nadrobię Was wieczorkiem |
![]() ![]() |
![]() |
#3016 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny daję tylko znak życia i zmykam. Nie mam niestety teraz wogole czasu na wizaz. Podczytuje Was i czekam na nowy telefon moze tam latwiej mi bedzie odpisywac. Rozkręcił się sezon odwiedzin... tak to jest jak sie ma dom za miastem, w sezonie letnim goscie, goscie. No i siedze nadal w sloikach choc jak na razie to chyba koncowka. Cdn jak beda tańsze wisnie i ogorki, potem pomidory, cukinia ... ranyyy.
Za tydzien planuje wyjazd do teściów, z własnej nie przymuszonej woli przyjełam ich zaposzenie na tygodniowe wakacje u nich, nie wiem jakie to dla mnie wakacje no ale przynajmniej bede mogła pospacerować wózkiem po chodnikach hihi a tak serio mam zamiar schodzic cała Piłę ... tak długo jeszcze razem nie mieszkaliśmy, ciekawam czy przetrwam. Zazwyczaj po 3 dniowce z ulgą wracałam do domu, moja tesciowa to dobra dusza tylko moze zaglaskac ![]() Odłożyłam jednak początek pływania dla Wiktora na późniejszy termin i bez kombinowania z pediatrą czekam aż spokojnie skończy wymagany wiek, pomyślałam sobie, że on w sumie 2 tyg. wcześniej urodzony plu 2 tyg. brakujace do 3 mies. to robi mi się miesiąc. Odpuszczam i czekam spokojnie na kolejny termin kursu. A co do synka to nie mam za bardzo o czym pisac, niezmiennie dobrze śpi zarowno w dzien jak i w nocy (boje sie zapeszyc ![]() ![]() ![]() Nie wiem jak to sie stalo ale zapomnielismy wczoraj o naszej 4 rocznicy slubu, dopiero wieczorem tesciowie zazwonili z zyczeniami i nam rzypomnieli. Żaluje bo mielismy zaplanowana kolacje w fajnej knajpce no ale coz co sie odwlecze to nie uciecze ... mam nadzieje. |
![]() ![]() |
![]() |
#3017 |
Zakorzenienie
|
W nocy musiałam odciągnąć trochę mleczka z piersi, bo aż mnie bolała tyle się zebrało
![]() Ściągnięte dałam jej rano z butli. Naśmiałam się z niej co nie miara ![]() ![]()
#3018 |
Gang Iren
|
Zapomnialam sie pochwalic,ze mamy dzis 10 tygodni
![]() ![]()
#3019 |
Zakorzenienie
|
Byłam po Antka w przedszkolu o panie jak gorąco jest, ale niech będzie jutro dni naszego miasta to pójdziemy na festyn
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3020 |
Zakorzenienie
|
Gratulacje
![]() U nas wczoraj 14 ![]() Ewelinka marudna kolejny dzień ![]() ![]()
#3021 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Pan doktorek obmacal Ani nogi i stwierdzil ze bioderka 'perfect' ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3022 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3023 |
Zadomowienie
|
Dzień dobry!!!
A ja Was tylko podczytywałam, bo byłam w napięciu przez Hani brzuszek, bo znów było kiepsko...ale chyba znalazłam powód bólów brzuszka mojego dziecka...otóż Hania ma nietolerancję laktozy... i delicol pomaga ![]() Mój znajomy lekarz zaproponował żeby podać Hani do każdego karmienia przez jedną dobę i tak zrobiłam i widzę, że Hania nie ma już bolących bączków i jak robi "coś grubszego" to z uśmiechem na twarzy a nie płacząc... więc teraz będę podawać regularnie. Moje dziecko znów zaczęło spać w dzień, w nocy się też nie wybudza (tylko na karmienie o 4 i 7). A już próbowałam wszystkiego i nawet sab simplex nie pomagał tak na 100%, i nawet dieta bezmleczna i dieta baaaardzo lekkostrawna nie pomagała, bo brzuszek i tak bolał. WIęc jakby coś, to polecam delicol ![]() A tak poza tym to mój Mąż dziś jest ostatni dzień w pracy przed urlopem i od jutra 2 miesiące z nami w domku ![]() A Hania dziś zaczęła chwytać w rączkę (lewą) grzechotkę i strasznie śmiesznie wyglądało jak się przyglądała tej grzechotce w rączce Karolca, mam nadzieję, że już teraz będzie z każdym dniem tylko lepiej i życzę Ci dużo siły i cierpliwości Monia, to widzę, że nie tylko ja jestem wyrodną matką ![]() ![]() Edytowane przez gkatarzynka Czas edycji: 2012-06-29 o 15:38 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3024 |
Zakorzenienie
|
gkatarzynka ja tez nie przewijam w nocy malego, nic nie przecieka wiec nie widze potrzeby budzenia dziecka
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3025 | ||||||
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Dziekuje za miłe slowa w kierunku moim i dzieciaczkow. ![]() Tez ogladalam Wasze pociechy na mailu i nie moge sie nadziwic jak pieknie rosną! Nie bede wymieniac pokolei, bo mam mało czasu, jutro chrzcimy Szymonka i mam troszke zamieszania. Za to musze napisac, ze Szymonek jesttak cycowy, ze coraz bardziej watpie w nauczenie go jedzenia z butelki ![]() Mam te butelki z tt, bardzo fajne sa te smoczki no i Szymon wypija 160 ml mleka, jednak wszystko to trwa czasem 40 minut bo jest darcie o cyca i musze mu przemycac to sztuczne mleko, oszukujac go czyli dajac raz cyca raz butle. Ale bez sensu to jest. On powinien nauczyc sie pic normalnie z butli a nie w ten sposob ![]() Czasem jak sie wstrzele w dobry moment, to potrafi wypic mleczko z butelki w 5 minut, ale jak juz jest zbyt glodny i dobrze obudzony to butla jest beee i jest placz o cycka. Juz nie wiem co robic. On pije z butli ale ile sie przy tym namecze, naslucham darcia i placzu to juz potem sama wymiekam i tak mu cyca po butli daje mi go żal, ze zabieram cos co kocha najbardziej. Marnie to widzę tą nauke... ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Co do karmienia, to raczej karmie przytulajac do siebie (lezy wtedy na boczku i przewaznie na moim przedramieniu), ale wtedy akurat tak mu sie dobrze lezalo, odwrocil tylko glowke i jadł ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Moj Szymonek miewal problem, teraz juz nie. Ale zawsze pomagało nasmarowanie glowki 20 minut przed kapiela zwykla oliwa z oliwek, potem wyczesywalam szczoteczka koniecznie twardą, potem kąpiel z myciem glowki i dokladne wyczesywanie ciemieniuchy zeby schodzila tez twarda szczoteczka. Ja tez z poczatku bawilam sie miekka szczoteczka, to bylo coraz gorzej ![]() [QUOTE=karolca;35012695]W nocy musiałam odciągnąć trochę mleczka z piersi, bo aż mnie bolała tyle się zebrało ![]() Ściągnięte dałam jej rano z butli. Naśmiałam się z niej co nie miara ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]()
FILIPEK ![]() ![]() SZYMONEK ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Aguśkaa83 Czas edycji: 2012-06-29 o 15:47 |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3026 |
Zadomowienie
|
witam
![]() przepraszam że rzadko się udzielam ale teściowa jutro przyjeżdza no i musiałam ogarnąc mieszkanie ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() godzina 16:30 najszczęśliwszy dzień w moim życiu narodziny syna Filipa!!! |
![]() ![]() |
![]() |
#3027 |
Wtajemniczenie
|
o rany alez sie pomeczylam....
poszlysmy z Hania na spacer, a ze ja dzis w humorze kiepskim i chodzic mi sie nie chce tysieczny raz po tej drodze w lesie wiec jak Hania zaczela byc senna - to stwierdzilam ze zawracam do domu i bede probowac ja usypiac w lozeczku, bo inaczej jak w wozku czy w hustawce ( w ktorej moze spac pewnie i z 5h gdybym jej nie budzila po 2,5h). wiec w domu do lozeczka ja polozylam sama lezalam obok niej (boz robbilismy z lozeczka przystawke) gadala sobie jakies 20min i Tz przyszedl i trzymal ja za raczke i dawalam jej butelke (bo chce oduczyc zasypiania z cycem) i wziela raz 30ml i malo to nastepna butelka z 30ml i placz, wiec smoka nawet (cud) zlapala moze i pociumkala chwilke - az nie moglam uwierzyc - ale wyrzucila oczywiscie. i pozniej byl juz taki ryk ze to brak slow a ja nie chce aby ona plakala tak bo ma i tak tgo sluzu jeszcze w nosku troche. z jednej piersi w ogole nie chce pic dzisiaj - nie wiem czemu (moze tera z kolei woli butelke niz cycek - bo moze ten sluzy tylko do zasypiania..nie wiem i juz szczerze nie ogarniam swojego dziecka). taki byl ryk w lozeczku mimo przytulania i probowania aby czula sie bezpiecznie i jak zaczela sie zanosic to juz nie wytrzymalam i wzielam na siedzaco nakarmilam i moze 2min wystarczyly aby zaczela odplywac - wiec ja przelozylam do lozeczka i po minucie zasnela...na pol godziny...no i tez mam problem bo nie wiem jakby sobie ktos z nia poradzil gdyby pogoda byla do kitu i jak juz wyrosnie z hustawki - bo ona inaczej nie potrafi juz zasnac. ale Tz ma urlop od przyszej srody wiec jemu dam sie wykazac - bo Hania jakas taka spokojna jest przy nim, jak dzis ja trzymal za raczke w lozeczku to myslalam ze ona juz zasnie - ale Tz musial wracac do pracy. a swoja droga czytam ''kazde dziecko moze nauczyc sie spac'' i sa tam troche sprzeczne teorie niz pisze TH - wiec nie wiem ktore rady lepsze. wiem ze juz sie zalilam i pisalysmy o tym spaniu/nie spaniu/cyckiem na zasniecie itd, ale srednio mi sie usmiecha lezenie w lozku razem z Hania aby zasnela - bo jak wstaje to ona sie budzi, a wolalabym cos zrobic jak ona spi. |
![]() ![]() |
![]() |
#3028 | |||
Gang Iren
|
Cytat:
Juz sama chwyta grzechotke? To chyba szybko co?Eryk jeszcze nie chwyta nic ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Wspolczuje,oby wrocil twoj Aniolek!
![]() |
#3029 |
Zadomowienie
|
Evcia, Aguśka co do wędrujących jąderek to jak byliśmy u lekarza to miał normalne ale lekarz powiedział że do roku czasu tak może być i żeby się nie martwić...a na pleśniawki dostał Morfik nystatynę bo lekarz mówi że teraz Aphtinu nie zaleca się do ukończenia roku przez dziecko (nic nie mowiłam że małemu już tym smarowałam usteczka)..
Nikki ależ kochany ten dziadek Tż że pamięta o rocznicy i pomyślał o pieniązkach żebyś sobie coś kupiła. Zia super że z bioderkami wszystko w porządku ![]() Konia bimbałki ważyłaś? Ty to jestes agentka ![]() ![]() Balbinka dziwna Ta Twoja rodzinka...jak nie chcą małego zobaczyć to tylko ich strata... Mravka gratuluję podpisania ![]() Gosia ![]() Cziqua ale fajnie - to nowa łazieneczka będzie ![]() My dziś byliśmy kolejny dzień na 4 godzinnym spacerku...nogi mi odpadają ![]() A no i dziś pierwszy raz mielismy poranną kąpiel...pampers nie wytrzymał i całe plecy brudne hehe... a w rossmanie kupiłam dziś nowe pieluchy Babydream Fit&Fun czy jakoś tak...niedrogie, mięciutkie, pierwsze próby chłonności super...fajna konkurencja dla Dad biedronkowych.... Edytowane przez Flowerbombka Czas edycji: 2012-06-29 o 17:08 |
![]() ![]() |
![]() |
#3030 |
Zadomowienie
|
czesc
![]() ja tez jakos nie mam weny dop pisania, podczytuje, ale nawet mi sie nic nie chce pisac, martwie sie tymi oczkami Mateusza, w poniedziałek pojde do pediatry i wypytam o wszystko dokladnie, poprosze o skierowanie do neurologa i zobacze ile trzeba czekac na wizyte, jak długo to znalazlam juz prywtnego dobrego lekarza. A po drugie to pokłóciłam sie z TZ, rece mi opadaja, zachowuje sie czasem jak gówniarz i nie mam ochoty sie z nim godzic taka jestem zla na niego.
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:14.