|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Kochane Mamusie, czesc 8 zbliza sie ku końcowi więc czas na głosowanie
|
|||
| Pierwsze roczki, pierwsze kroczki kręcą się już nasze loczki. |
|
5 | 11,11% |
| Pierwsze ząbki wszyscy mamy, więc już mamie nie dokuczamy |
|
0 | 0% |
| Lato w pełni, słońce praży, wszystkie dzieci już na plaży. |
|
2 | 4,44% |
| Dzieciaczki swoje bardzo kochamy i na nowe bociany czekamy |
|
1 | 2,22% |
| Jedno już chodzi, drugie raczkuje, a dumna mama ostro wizażuje |
|
0 | 0% |
| Attenzione, attenzione - dzieciaczki dreptają jak szalone |
|
2 | 4,44% |
| Rok temu na świat pchaliśmy się hardo, dziś pierwsze kroki stawiamy twardo. |
|
3 | 6,67% |
| Mamo daj płetwy, tato lej wodę, bo przyszedł czas na letnią przygodę |
|
1 | 2,22% |
| Na torciku jedna świeczki mała, cały rok z uwielbieniem patrzy na mnie mama uśmiechnięta cała. |
|
0 | 0% |
| Jeden kroczek, drugi kroczek, mamo jesteśmy razem cały roczek! |
|
3 | 6,67% |
| Mam już roczek, stawiam kroczki i w ogóle jestem boski! |
|
4 | 8,89% |
| Rok już mają, chodzić chcą - nasze dzieci boskie są! |
|
3 | 6,67% |
| Mamusie nam na roczki torty dekorują i na zlot swój pierwszy z radością się szykują. |
|
1 | 2,22% |
| Czasem się przewrócą robiąc pierwsze kroczki - wakacyjne dzieci właśnie kończą roczki. |
|
10 | 22,22% |
| Mamo, tato, czy Wy wiecie, że już rok jestem na świecie? |
|
6 | 13,33% |
| Roczki już mają nasze słodkie dzieci, a nam ze sobą nawzajem lepiej jest na świecie |
|
0 | 0% |
| Roczek już mamy i powoli już chodzić sami zaczynamy! |
|
0 | 0% |
| Lato w pełni, hitza straszna, lecz ja z mamą mimo wszystko po placach zabaw chętnie latam |
|
0 | 0% |
| chodzę, gryzę, gugam wkoło i już wszystkim jest wesoło |
|
0 | 0% |
| pierwszych rocznic to początek - zaczynamy nowy wątek |
|
3 | 6,67% |
| papier, drewno, plastik, woda - to dopiero jest przygoda |
|
0 | 0% |
| chodzić i mówić zacznę tuż tuż, bo przecież roczek mija mi już |
|
1 | 2,22% |
| Głosujący: 45. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4321 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Codziennie nowe powody do dumy, letnie bobasy i ich mamy - Kuny. Mamy VII - VII
|
#4322 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Codziennie nowe powody do dumy, letnie bobasy i ich mamy - Kuny. Mamy VII - VII
Cytat:
nie mogę jeszcze w to uwierzyć, strasznie się cieszę to było moje 5. podejście, popłakałam się w aucie jak egzaminator wpisał na karcie Pozytywny, normalnie szok, bo myślałam, że ta chwila nigdy nie nastąpi ja już płakałam w domu, że co ja zrobię jak nie zdam, że znowu kasa na egzamin a my żywcem nie mamy skąd wziąć, ale tata dał mi wczoraj kaskę, dobrze, że się nie przydała
|
|
#4323 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4324 |
|
Zadomowienie
|
zanka gratuluję
|
#4325 | |
|
Zakorzenienie
|
Dominik sto lat! Cytat:
Dam znać za jakiś czas jak się sprawdzają. ---------- Dopisano o 15:22 ---------- Poprzedni post napisano o 15:15 ---------- Zarejestrowałam własnie Sarenke, na szczepienie: Odra, Świnka, Różyczka - idziemy we wtorek 3.07. |
|
|
|
|
#4326 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4327 |
|
Zakorzenienie
|
ja zapisałam się na bezrobocie.Liczę że mnie na jakiś kurs wyślą
po niedzieli idę na spotkanie będą mi pracy szukać
|
|
|
|
#4328 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny, mogę dać igorowi zupę grochową łącznie z grochem?
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
#4329 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4330 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja bym dała. |
|
|
|
|
#4331 |
|
Zakorzenienie
|
ja chodziłam z PUPu na kurs, fajnie było, bo dość, że się nauczyłam czegoś i mam papier, to dostawałam zasiłek/stupendium i mieliśmy obiady za free
|
#4332 |
|
Zakorzenienie
|
U Nas biegunkowo, sraczkowo i w ogóle wielka kupa
![]() do tego,aby nie było tak źle śmierdząco to doszła gorączka. Dama załapała jakiegoś wirusa. Kurujemy się. ---------- Dopisano o 16:34 ---------- Poprzedni post napisano o 16:31 ---------- Blondynka u kursy ubiegaj się sama. U mnie w Pupie mają piczowine z kursami, załatwiłam sobie sama i mam papierek. Warunek był taki, że musiałam mieć potencjalnego pracodawcę który mnie niby zatrudni po kursie,który wyraża CHĘĆ na przyjęcie mnie - po kursie tej chęci już nie musi mieć i dodatkowym warunkiem było to, że kurs tyg musi mieć 20h.
|
|
|
|
#4333 |
|
Zakorzenienie
|
Witam kochane i przepraszam ze nie odniose sie do postow
Dzisiejszym solenizantom sto latek kochani Wczoraj kiepsko sie czulam - dzis juz o niebo lepiej. Poprostu to co wczoraj zobaczylam, masakra nie bede opisywac. Ale dzis udalo sie wlozyc ojcu sonde do zoladka i po 26 h zjadl wreszcie. jutro wloza mu przez brzuch ale wpierw zrobia gastroskopie. Czekamy na drugi wynik z operacji o stopniu zlosliwosci i wtedy zadecyduja jaki rodzaj chemii i czy wogole bedzie. tacie kazali nie mowic na razie. Cierpi ale ma nadzieje, ze jak wloza mu sonde w brzuch to pojdzie do domu - jakby go wypuscili to bedzie musial przyjsc do mnie - nie ma innej opcji. jezu mam nadzieje, ze bedzie lepiej. Dzis od rana jezdze i zalatwiam. Udalo mi sie w promocji kupic piersi kurczaka za 13,99 i karczek po 14,99. W lewiatanie - tam zawsze kupuje miesa i wedliny -maja swieze i dobre. Juz poprcjowalam i do zamrazalnika. a teraz zjadlam kanapeczke pije kawke i ide obierac ziemniaki mlode i beda z maslanka - mniammmmco do testow - robilam z marsyia jeden jedyny i druga kreska byla ale blada bardzo i wiedzialam, ze jak jest to jestem w ciazy, bo kiedys robilam jak nie bylam i nie bylo jej wogole. ![]() zanka brawo za prawko
|
#4334 |
|
Wtajemniczenie
|
A ja miałam test z krzyzykiem. O taki :
![]() I tez mi odrazu wyszedł mocny
|
|
|
|
#4335 |
|
Zadomowienie
|
Carmela a ten 3 lipca to nie za wczesnie na MMR?? Bo ona jest podawana 13-14 miesiac a Sara jeszcze przeciez nie bedzie miala 13 miesiecy.
|
|
#4336 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
podaje się w 13tym miesiącu, czyli po skończeniu roczku. Jednak dziecko i cisza łącznie oznaczają coś niedobrego Moje sobie zrobiło maseczkę z jogurtu naturalnego...
|
|
|
#4337 |
|
Zakorzenienie
|
Podaje się po skończeniu roczku. Mój skończył 14-ego czerwca rok, a 26 był szczepiony MMR.
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
#4338 |
|
Zakorzenienie
|
Hej.
Alibany kurujcie się, no i żeby przeszło w siną dal i nie wróciło. Możesz jeszcze raz linka podać do kulek do basenu?Marina uff to dobrze, kamień z serca. Zanka wow domyślam się co za radość, fajnieeee Agni i co wypoczęłaś? zachowywałaś "klasę "jak teściowa u Ciebie?Kajool bidulko szkoda mi Was ![]() Evve ja Ci szczerze współczuję, nie wyobrażam sobie takiej tragedii. Dawno scio nie było... Nie mam weny. Dziewczyny dla mnie jednak te pampki z roska takie ooo. Brak elastycznych boków, ale na dzień będę zakładać. 3 tygodnie temu skończyłam brać antybiotyk na pęcherz i znowu powróciło lekarka dała mi w ciemno leki, a powinnam zrobić posiew i antybiagram i dobrać lek do wrażliwości bakterii jakie mam.Uprzykrza to życie.
|
#4339 |
|
Zakorzenienie
|
Patik ale te pamki mają na środku gumki
|
|
|
|
#4340 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
proszę, tylko te 100kulek jest tak akurat na ten mały plastikowy basenik/piaskownice. Byłam u lekarza jeszcze raz, mała ma zapalenie uszu!! A ja ostre zapalenie gardła.... temperatura cały dzień, masakra, do tego nie dospana więc tym bardziej objawy się potęgują.....Kajool dobrze wiem co przechodzisz, bo ja też sama, akurat teraz musiało nas rozłożyć Zdrówka dla Was... idę sie kąpać i spać korzystać, że mała póki co śpi. Nie wiadomo jaka noc będzie..... |
|
|
|
|
#4341 |
|
Zakorzenienie
|
mi chodzi o brak elastyczności przy rzepach Alibany to chyba już macie obydwie antybiotyk? może małej sie przeniosło z gardła i kataru na uszy
|
#4342 |
|
Zadomowienie
|
aj tam od razu wypoczęłaś
. nie bardzo, ale przez tego wirusa, kiedy leżalm i nie dałąm rady zajmować się Emilem, uświadomiłam sobie, że dam radę zostawić go na parę godzin w żłobku albo z teściową![]() co do klasy - hmm... strałam się brać przykład z teściowej i leżeć odłogiem ![]() ale z takich weselszych rzeczy to jak emil zapaskudził jej kojec, to T. musiał wynosic materac, bo jej było niedobrze . a jak wyszliśmy z T. na spacer a ona została z Emilem i musiała zmienić pieluchę, to założyła ją tyłem na przód ![]() przez to, że kupiła mniejsze pieluchy niż prosiłam, Emilowe kupska przeciekały i trzeba było robić pranie niemal codziennie !!! oj, żebyście widziały minę teściowej ![]() a na T. urodziny chcieli żeby T. zabrał nas do restauracji która upatrzyli sobie, ale nie sprawdzili godzin otwarcia. my wyszliśmy około 3 po południu, żeby wrócić przed kąpielą i snem Emila, a restauracje otwierają o 6. |
|
|
|
#4343 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Masz rację z tą ciszą. U nas wczoraj też chwila ciszy nastąpiła, rozglądam się gdzie dziecko, a on siedzi przy szafce w kuchni. Otworzył ją, wyciągnął sobie czekoladkę, rozerwał sreberko i ... zaczął jeść to sreberko. Czekoladkę na szczęście porzucił ![]() Cytat:
Nacierpicie się ![]() Na zapalenie ucha u dzieci trzeba bardzo uważać, bo niedoleczone może zostawiać blizny w uszach i na starość mogą one powodować nawet niedosłuch. Ale wystarczy dobrze wyleczyć i nie ma problemu ![]() Cytat:
![]() Ufff, ale dziś jestem wykończona I wreszcie jest upał
|
|
#4344 |
|
Zakorzenienie
|
Agni
|
#4345 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
https://www.szczepienia.pl/kalendarzszczepien.aspx i u nas w przychodni przestrzegaja tego aby maluch mial skonczone 13 miesiecy.Szymek jest zapisany na 23 lipca
|
|
|
#4346 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4347 |
|
Zakorzenienie
|
Lekarze tak liczą, że jak minie 12 miesięcy to dziecko jest w trzynastym. Tak jak my te tygodnie ciąży obliczałyśmy :P
|
|
|
|
#4348 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Ale podejrzewam ze 3 tygodnie w jedną czy w drugą nie robią różnicy, dlatego lekarze nie trzymają się tego tak sztywno
|
|
#4349 |
|
Zadomowienie
|
ale się dziś napracowałam, to na zły nastrój... zawsze staram się odreagować fizycznie jak mnie coś gnębi, byle nie siedzieć i myśleć
jeszcze pójdę w rękach przeprać pare drobiazgów, umyję prysznic i podłogę zobaczę co jeszcze mi do głowy wpadnie okna mam brudne, w sypialn odpuszcze ale tu w pokoju mogłabym w sumie, to 15 min roboty hmmm tz usypia małego jeszcze walczy...
|
#4350 |
|
Zakorzenienie
|
Dominik przystojniaku sto lat
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:52.

klask i:

i dodatkowym warunkiem było to, że kurs tyg musi mieć 20h.
tacie kazali nie mowic na razie. Cierpi ale ma nadzieje, ze jak wloza mu sonde w brzuch to pojdzie do domu - jakby go wypuscili to bedzie musial przyjsc do mnie - nie ma innej opcji. jezu mam nadzieje, ze bedzie lepiej.
a teraz zjadlam kanapeczke pije kawke i ide obierac ziemniaki mlode i beda z maslanka - mniammmm
12.06.2010

Nacierpicie się