|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Kochane Mamusie, czesc 8 zbliza sie ku końcowi więc czas na głosowanie
|
|||
| Pierwsze roczki, pierwsze kroczki kręcą się już nasze loczki. |
|
5 | 11,11% |
| Pierwsze ząbki wszyscy mamy, więc już mamie nie dokuczamy |
|
0 | 0% |
| Lato w pełni, słońce praży, wszystkie dzieci już na plaży. |
|
2 | 4,44% |
| Dzieciaczki swoje bardzo kochamy i na nowe bociany czekamy |
|
1 | 2,22% |
| Jedno już chodzi, drugie raczkuje, a dumna mama ostro wizażuje |
|
0 | 0% |
| Attenzione, attenzione - dzieciaczki dreptają jak szalone |
|
2 | 4,44% |
| Rok temu na świat pchaliśmy się hardo, dziś pierwsze kroki stawiamy twardo. |
|
3 | 6,67% |
| Mamo daj płetwy, tato lej wodę, bo przyszedł czas na letnią przygodę |
|
1 | 2,22% |
| Na torciku jedna świeczki mała, cały rok z uwielbieniem patrzy na mnie mama uśmiechnięta cała. |
|
0 | 0% |
| Jeden kroczek, drugi kroczek, mamo jesteśmy razem cały roczek! |
|
3 | 6,67% |
| Mam już roczek, stawiam kroczki i w ogóle jestem boski! |
|
4 | 8,89% |
| Rok już mają, chodzić chcą - nasze dzieci boskie są! |
|
3 | 6,67% |
| Mamusie nam na roczki torty dekorują i na zlot swój pierwszy z radością się szykują. |
|
1 | 2,22% |
| Czasem się przewrócą robiąc pierwsze kroczki - wakacyjne dzieci właśnie kończą roczki. |
|
10 | 22,22% |
| Mamo, tato, czy Wy wiecie, że już rok jestem na świecie? |
|
6 | 13,33% |
| Roczki już mają nasze słodkie dzieci, a nam ze sobą nawzajem lepiej jest na świecie |
|
0 | 0% |
| Roczek już mamy i powoli już chodzić sami zaczynamy! |
|
0 | 0% |
| Lato w pełni, hitza straszna, lecz ja z mamą mimo wszystko po placach zabaw chętnie latam |
|
0 | 0% |
| chodzę, gryzę, gugam wkoło i już wszystkim jest wesoło |
|
0 | 0% |
| pierwszych rocznic to początek - zaczynamy nowy wątek |
|
3 | 6,67% |
| papier, drewno, plastik, woda - to dopiero jest przygoda |
|
0 | 0% |
| chodzić i mówić zacznę tuż tuż, bo przecież roczek mija mi już |
|
1 | 2,22% |
| Głosujący: 45. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4291 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Codziennie nowe powody do dumy, letnie bobasy i ich mamy - Kuny. Mamy VII - VII
to ja tez sobie w niedziele zrobie i pochwale
|
|
|
|
#4292 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Codziennie nowe powody do dumy, letnie bobasy i ich mamy - Kuny. Mamy VII - VII
monia oby tak było. Zawsze wydawało mi się, że starszaków to dosłownie trzeba zdzierać z łóżka, bo nie mogą wstać
![]() chelsea jak ja robiłam test na Igora, to mi wyszła kreska druga taka leciutka, że M. jej nie widział. Więc wywaliłam test do kosza, ale zajrzałam z ciekawości do niego na wieczór i krecha była mega różowa ( druga).
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
#4293 |
|
Zadomowienie
|
pieleszka, cieszę się że jest ok
niania wydaje się nie droga, no ale w bilansie miesięcznym nie wyjdzie tak mało, ale oczywiście nie mówię że to za dużo czy coś, bo ja absolutnie nie mam zbadanego tematu, jak się to ma w porównaniu z cenami żłobka etc tak sobie tylko dywaguję ![]() oczywiście dla Hani najlepsze wyjście to opieka domowa, w żlobku dużo zagrożeń codziennie będzie przychodziła? po ile godzin? chels, bladoróżowa to wynik słabo pozytywny chyba że TY ją widzisz a jej tam wcale nie ma no ale na pewno upewnić się musisz, czekamy na kolejne testowaniemoje dziecko mało pije, wczoraj jak podałam mu wodę to gdybyście widziały jego minę po paru łykach - bezcenne, krzywienie i w ogóle, jak przy cytrynie, on tylko soki chce lekarz na wizycie powiedziła że za mało mleka pije w sensie dawkowania wit. D, ma mieć 800ml na dobę a my wypijamy 2-3 x po 150ml mam suplementować co drugi dzien wit.D lub jak jest pogoda wystawiać tylko łapki na jakiś kwadrans bez filtra, to uzupełni pozostałą ilość jak już o małym mowa, on mnie szczypie niemiłosiernie, raz mi siniaki na ręce zrobił, bolesne to jest i żadne odsuwanie czy coś nie pomaga, szczególnie jak jest zmęcozny to dwiema łapkami mnie szczypie też macie takie dzieci?
|
#4294 |
|
Zadomowienie
|
Teliczku, nie masz pojęcia jak bardzo bym chciała.
Jednak nieznana trasa i debiut z Hanią w pojedynkę to za dużo jak dla mnie. No i nikt mi nie odpowiedział, gdzie to Telikowo dokładnie jest.![]() Chelsea, może leć zrobić betę, od razu się wyjaśni? Ale tu dzisiaj testowo...tostowo? ehh od rana nic nie jadłam, lecę to nadrobić. Brumku, ja już obejrzałam. Bardzo fajne, tylko to karmienie 5 latka piersią to dla mnie jakaś abstrakcja. No i jedzenie płatków z kobiecym mlekiem przez tatusia trochę mnie zszokowało. Oglądając ten odcinek zdałam sobie sprawę, ze już powoli zapominam jak to było karmić Hanię...![]() Pieleszko, cieszę się że Hania wróciła do zdrowia i z serduszkiem skończyło się na obserwacji! Kolina, też. Siniaki i ślady zębów to u Nas norma.(oczywiście na mnie ) Normalnie przemoc w rodzinie.
Edytowane przez marzena_S Czas edycji: 2012-06-29 o 10:27 |
|
|
|
#4295 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
strasznie mi przykro........Mój też dziś ma wszystkiego dobrego dla Twojego![]() Przeczytałam o wyczynach Twojego kaskadera.... masakra, a jeszcze Mu to radość sprawia szalone te nasze dzieci![]() Słodziaki-cała trójka ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Chociaż moja dama ostatnio wstaje tak ok.9:30 , ale jak pójdzie spać ok.21:30, to do tej 9:30 budzi się ok. 5-6razy, więc szału nie ma, no i zasypianie czasem długie jak się rozbudzi nad ranem. Cytat:
![]() , a najlepiej to idź na betę.HEJ. Ależ piękna pogoda Wczoraj pomimo urlopu spędziłam aktywnie dzień , sprzątanie, spacery, pranie, obiad, zakupy i tak zleciało niewiadomo kiedy, a wieczorem jak wyszłam z julcia na spacr, to taki mnie złapał ból rwy kulszowej, że szłam stopa za stopą i mało nie zemdlalam masakra, ale przeszło.
|
|||||
|
|
|
#4296 | |
|
Rozeznanie
|
to się może razem pochwalimy
![]() ![]() Cytat:
![]() potem robiłaś jeszcze raz? też się tak przyglądałaś bo taka kreska "widmo" była?
|
|
#4297 |
|
Zakorzenienie
|
Monia, Chelsea dołączcie do mojego grona, bo tak smutno samej
Moje maleństwo synkowe tak ślicznie kopie, jeszcze na samiuśkim dole, ale daje o sobie znać ---------- Dopisano o 10:33 ---------- Poprzedni post napisano o 10:29 ---------- Dziewczyny, ale nawet jak ta druga kreseczka jest lekko różowa, to już to oznacza ciążę Słyszałam taki przesąd, że jak ma się urodzić dziewczynka, to testy ciężko wychodzą, a jak chłopiec, to odrazu dwie kreski(mocniejsze, bledsze, ale dwie), no i w moim przypadku potwierdziło się to w 100% Julci żaden test nie wykazał, dopiero beta, a teraz to ja pierwszy raz w zyciu zobaczylam na żywo dwie kreski
|
|
|
|
#4298 |
|
Zakorzenienie
|
no dokładnie chelasa. Kreska widmo. Potem na drugi dzień była już normalna krecha ( testów zrobiłam w sumie...sześć! ). Mam je do dziś. Mogę M. kiedyś z nudów wkręcić, że będziemy mieć dzidka
On nawet nie wie, że je mam jeszcze.
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
#4299 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Dzisiaj i ja w PRAWIE-kupie Tymek zasnął na trochę wieczorem, ale potem obudził się i co go uśpiłam za 10 minut wstawał znowu z wielkim krzykiem. No właśnie - nie płaczem a krzykiem. Zasnął ostatecznie dopiero o 3. Ale mam winnego. Nowe zęby już prawie są. Dziąsła tak napuchnięte, że omal nie wybuchną No i dałam w końcu nurofen i po jakimś czasie spokojnie zasnął.Cytat:
No i fajnie że niania dobrze rokuje. Jak z polecenia to już połowa sukcesu, bo człowiek spokojniejszy ![]() Cytat:
Tzn. ja może jednak wzięłam, bo na następny dzień zrobiłam kolejny test. I kreseczka już była ładniejsza. I jeszcze następnego dnia jeszcze mocniejsza ![]() Cytat:
Za to łapką we mnie wali czasem po głowie. Z wielką radością Właśnie myślę że niedługo trzeba by go zacząć tego douczać na poważnie, żeby się nie nauczył, że to taka zabawa. Cytat:
My póki co nawet nie myślimy o odstawianiu ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:49 ---------- Poprzedni post napisano o 10:48 ---------- Cytat:
Będę trzymac do końća życia ![]() D0miniś jaciowy - sto lat chłopie Żeby nic nie swędziało!!!!!
|
|
#4300 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
artura dopiero kolejne testowanie, a kinga jak wyciagnelam ze smietnika testy do wyrzucenia do kontenera ze smieciami (bo przygotowywalam), to mi w oczy KRECHA tak raziła ze az musialam zrobic znowu i tym razem od razu była
|
|
|
|
|
#4301 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4302 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() fajnie tak znów czuć kopniaczki ![]() mi Julka test tez wykrył za pierwszym razem- od razu dwie grube krechy, teraz przydałaby się siostra ![]() To kurczę mam się już powoli cieszyć? ![]() Cytat:
![]() ja też mam test na którym Julek wyszedł, taki sam jak teraz robiłam Cytat:
![]() no to ja tez albo nie jestem albo jestem prawie w ciąży ![]() Cytat:
Mam jeszcze jeden test w sumie mogłabym zrobić ale ja sporo piję i pewnie już nic na nim by nie wyszło... Tutaj są pozytywne testy- zdjęcia
|
|
#4303 |
|
Rozeznanie
|
Oj testowo tu dzisiaj! mamuśki wszystkie, które pragniecie ujrzeć tą drugą kreskę życzę by tak się stało
Trzymam kciuki za pomyślne staranka!!u mnie noc masakra....zasnęłam może ok 3ciej i z przerwami spałyśmy do 7mej. Mała teraz ma drzemkę, ale męczy się bardzo, chrapie jak stary i kaszel ją dusi. próbowałam jej ściągnąć na śpiocha coś frida, to sie od razu rzuca i przebudza....A głowę mam jak stodoła od tego bólu gardła. Pogoda cudna się zrobiła, a my w domu uziemione brumek Ale Tymcio się namęczył, chyba wszystkie jego białe potworki wychodząc, dały Wam kość prawda? Ale już bliżej niż dalej ejsteście pełnego uzębienia Dominik 100Lat!!!!! |
|
|
|
#4305 |
|
Rozeznanie
|
Ale ze mnie gapa!
Dominik sto lat! A Julis spi, ja odpoczywam ![]() Dziś ) a rodzice na grilla
|
#4306 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
wróciłam. uffff.. jak wspominałam wybraliśmy się do teśció do Danii. ogólnie było super. byliśmy w Legolandzie i chyba największa frajdę miałam ja . za rok jedziemy znowuale, żeby nie było za rózowo, to w sobote popołudniu i cąła niedziele przeleżałąm w łóżku z zatruciem pokarmowym(byc może teściowa chciałą mnie wyeliminować ![]() ). emil wydobrzał po 2h (zwymiotował 2 razy i kwita)za to mnie męczyło 1,5 dnia.![]() ![]() tragedia. i wtedy zdałam sobie sprawę ze to nie zatrucie pokarmowe a wirus, który mój T. przyniósł z pracy tuż przed naszym wyjazdem ![]() jestem na 127 stronie. nadrobię??? |
|
|
|
|
#4307 |
|
Zakorzenienie
|
DOMINICZKU, sto lat!!!!
|
|
#4308 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4309 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
padłam!
|
|
|
#4310 |
|
Rozeznanie
|
Tylko, że na zdjęciu nic nie widać , mam do dyspozycji tylko słaby aparat w telefonie.
Agni no to mieliście przeżycia
|
#4311 |
|
Zakorzenienie
|
znalazlam fajnie wygladajace ciasto http://urodaizdrowie.pl/tort-przypominajacy-lato
i chyba wlasnie takie cos zrobie...jeju, juz nie wiem co mam robic
|
|
|
|
#4312 |
|
Zadomowienie
|
Bry kuny
dziękujemy przytulaski kochana! chcesz co by sunia doznała pomieszania gatunkowego ![]() ![]() Marina jak Igi po szczepieniu? Dominik!!! sto lat chłopie!
|
#4313 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dzisiaj wyszedł 6-sty ząbek Cytat:
Narazie jesteśmy na etapie, że leżę na podłodze przy łóżeczku i czekam dopóki mały nie zaśnie, jak zaśnie obkładam poduchami. Wkładam go do łóżeczka tylko do spania. Cytat:
ja przeżyłam taki szok 1 czerwca ![]()
|
|
#4314 |
|
Zakorzenienie
|
u mnie nigdy testy ciąży nie wykazywały
![]() zawsze szłam na bete aby mieć pewność ![]() Pieleszko super że Hania nie będzie miała nast operacji laski kupiłam te nowe pampki z rossa mam nadzieje ze będą lepsze od tych poprzednich które były tragiczne! |
|
|
|
#4315 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
No nielatwo i dlatego pewnie wiekszosc czasu spedzimy u dziadkow w Ustroniu, oni sie naciesza, a ja bede miala pomoc.
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Dominis buziaki chlopaku!!! |
|||||
|
|
|
#4316 |
|
Zadomowienie
|
Witam. Przepraszam, ze nie odniose sie do postow, nie dam rady. U nas znowu wielki ARMAGEDON. Jaka jest zaleznosc miedzy moim zdrowiem a wyjazdami TZ?? Nie wiecie, zawsze sie wtedy rozchoruje :/ Szymek juz ma sie lepiej, chociaz dostal katar i z srody na czwartek spalam moze 3 godziny. Plakal bo nie mogl spac, plakal, bo nie mogl ssac smoka a byl glodny. Wszystko bylo zle. I ja sie rozlozylam Mam chore gardlo, leze w taki upal i mi zimno. A jeszcze jestem sama... W ogole nie pozegnalismy sie ze skaza, proba wproadzenia normalnego mleka, skonczyla sie gigantyczna wysypka na twarzy. Takze jacienku przepraszam, ale recepte bede musiala sama zrealizowac :/ Sto lat dla wszystkich solenizantow Chcialam wam jeszcze polecic nowa strone http://opowiemcibajke.pl/ Kolezanka wlasnie otworzyla.
|
|
#4317 |
|
Zakorzenienie
|
Zdałam prawko!
|
#4318 |
|
Zakorzenienie
|
Shireczko a dobrze, wiem, że kiedyś pytałaś, ale nie odpisałam, bo zauważyłam "to coś " czarnego w dupce igora zaraz, więc już to pochłonęło całą moją uwagę. Po szczepieniu ok - szczepiony był w ramię, przyłożyłam kilka razy kwaśną wodę w żelu i nie ma śladu. Nie płakał przy wkłuciu. Grunt, że już za nami, bo ta akurat szczepionka jakoś mnie tak przerażała. Pewnie przez te głupie artykuły w necie o niej. A Krzysio jak??
|
|
|
|
#4319 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A Tymuś zawsze cierpi od ząbków, fakt. Choć górne dolne dwójki wyszły dość łagodnie... Choć mi sie wydaje, że to i tak nie jest tragicznie, bo przecież niektóre dzieci mają jeszcze wtedy gorączkę, biegunkę. A Tymcia po prostu boli. Cytat:
Cytat:
![]() Ale się rozpędził ![]() Cytat:
Moje dziecko to chodzące zniszczenie Torpeda "Zniszczenie"
|
|
#4320 |
|
Zakorzenienie
|
Straszssssssszznie się cieszę!!!!!
![]() ![]() klask i:Zobaczysz, że życie teraz stanie się łatwiejsze! Dominisiu nasz kochany !
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:32.

Jednak nieznana trasa i debiut z Hanią w pojedynkę to za dużo jak dla mnie.
No i nikt mi nie odpowiedział, gdzie to Telikowo dokładnie jest.
Oglądając ten odcinek zdałam sobie sprawę, ze już powoli zapominam jak to było karmić Hanię...

strasznie mi przykro........
dzisiejsze 
, sprzątanie, spacery, pranie, obiad, zakupy i tak zleciało niewiadomo kiedy, a wieczorem jak wyszłam z julcia na spacr, to taki mnie złapał ból rwy kulszowej, że szłam stopa za stopą i mało nie zemdlalam

padłam! 
klask i: