Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. VI - Strona 42 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-06-29, 23:14   #1231
agrafka85
Rozeznanie

Dot.: Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. VI

Cytat:
Napisane przez Dojotka1987 Pokaż wiadomość
grartuluje zaczecia kolejnego miesiaca) jej ale ten czas leci) nie smuc sie bo dzidzia to wszystko czujezagladaj do nas czesciej to bedziemy Ci poprawiac humor)
wiem, Wy jesteście niezawodne i niezastąpione
ale nie lubię i nie potrafię narzekać i się żalić więc ciężko mi opowiadać jak mi smutno i źle czasami, a wiem, że jeśli od czasu do czasu bym to z siebie wyrzuciła to byłoby mi lżej i poczułabym się lepiej - bo na co dzień staram się trzymać i nie pokazywać jak bardzo tęsknię i jaka czuję się samotna, tyle dobrego że czasem sobie popłaczę to robi mi się ciut lepiej nawet Tż-owi rzadko mówię jak się czuję, bo wiem że jemu też jest ciężko i jeśli tylko by miał pracę tutaj to wolałby być z nami, więc nie chcę go bardziej dobijać

dam radę, jeszcze miesiąc albo dwa i wróci tym się pocieszam
Stary 2012-06-29, 23:18   #1232
czarnamadonna1982
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez natallkaa Pokaż wiadomość
Cześć Kochane
jestem po wizycie połówkowej! maluszek rośnie i rozwija się prawidłowo:ju pi: taka ulga, wszystkie pomiary są prawidłowe i w normie.
No i na 95% mamy córeczkę jest schylona przy moim kręgosłupie i w dodatku miałą pępowinę między nogami dlatego nie mógł potwierdzić na 100% wiec teoretycznie może się jeszcze zmienić. Za m-c ma mi jeszcze raz powiedzieć ale póki co poproszę o zmianę na pierwszej stronie na dziewczynkę
super gratki no to sypią sie dziewuszki teraz

kasia ja tez mam tak ze czekam na tża nawet jak przysne to sie budze jak slysze jego kroki

dziewczyny usmailam sie z waszych relacji fallusowych

ja wlasnie worcilam z tż od rodzicow ach tak sie za nim stesknilamw aucie mi bylo tak neidobzre bo u rodzicow sie objadlam no i bylo rzyganko neistety no nic chyba zmeczenie, upał i obzarstwo zrobily swoje

agrafka gratuluje kolejnego miesiąca brawo!!!chyab ejstesw najdalej z nas

marti no to fajnei ze mała sliczna czekamy na focie
czarnamadonna1982 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-29, 23:22   #1233
marti86
Zakorzenienie

Agrafka doskonale Cie rozumie ale niestety nic nie zaradze bo wiem ze sie nie da dam jedynie wirtualnego buziaka na chwilowa poprawe nastroju i zjednocze sie z Toba w tesknocie za druga polowa na pocieszenie powiem Ci ze moj pojechal 6 czerwca a przyjezdza dopiero na poczatku sierpnia wiec ciesz sie ze to tylko 3 tygodnie

marti86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-29, 23:24   #1234
czarnamadonna1982
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ma_majka Pokaż wiadomość
Hej Dziewczynki!
Ja już po wizycie.
Jak zwykle miałyście rację - wszystko jest ok
Wizyta krótka ale treściwa
Niestety nie wesprę skromnego grona dziewczynek - będzie chłopaczek na 100 % Jajka jak dzwony
Bardzo dziękuję za wszystkie kciuki i za wsparcie
Jesteście wspaniałe
A, luteinę mogę pomału odstawiać
Ze złych wieści - znów jakaś infekcja się przyplątała Tak chyba będzie już do końca, chociaż może po odstawieniu luteiny się polepszy
no niestety ja tez ciągle infekcje i lekarz mowi ze juz do konca tak bedzie wiec super..a po odstawieniu luteiny jeszcze mi sie nasiliły..ale moze tobie sie polepszy..
Stary 2012-06-29, 23:30   #1235
marti86
Zakorzenienie

http://www.youtube.com/watch?feature...v=wJxD79jImL0#! zdjecia noworodkow

Stary 2012-06-29, 23:36   #1236
Dojotka1987
Zakorzenienie

Marti wiesz co Ci powiem ze z tego slyszalam to jak sie ma anemie w ciazy to trzeba spozywac pokarmy bogate wlasnie w zelazo i kwas foliowy... jezeli zelazo masz dobre to moze lykaj kwas foliowy albo jedz wiecej pokarmow z bogata iloscia kwasu foliowego np:
warzywa o ciemnozielonym kolorze/liściaste,
fasola, groch,
soki z owoców cytrusowych,
pieczywo pełnoziarniste

---------- Dopisano o 23:36 ---------- Poprzedni post napisano o 23:34 ----------

Jak się rozpoznaje anemię?

Anemię rozpoznaje się na podstawiemorfologii krwi obwodowej. Jest to badanie łatwo dostępne i powinno być często wykonywane w czasie ciąży (co 4–6 tygodni). W przypadku niskich wartości hemoglobiny i hematokrytu (określonych w definicji) lekarz zwraca uwagę na pozostałe parametry morfologii, takie jak MCV, czyli objętość krwinki czerwonej, co może być pomocne w rozpoznaniu przyczyny anemii.
  • W przypadku anemii mikrocytarnej (MCV < 79 fl – mała objętość krwinki) zleca się badania w kierunku niedoboru żelaza we krwi (poziom żelaza jest obniżony, a poziom TIBC – białka przenoszącego żelazo we krwi – podwyższony).
  • W przypadku anemii makrocytarnej (MCV > 98 fl – duża objętość krwinki) podejrzewa się niedobór witaminy B12 lub kwasu foliowego (obniżenie poziomu B12 lub kwasu foliowego we krwi).
Stary 2012-06-29, 23:38   #1237
DeKajka
Zakorzenienie

No udalo sie nadrobic jeszcze zanim polnoc mnie zastanie .. ale wybaczcie nie mam sily odpisywac .. strasznie meczacy dzien mialam .. Dopiero co wrocilismy .. ja do mamy a TŻet do siebie spowrotem pojechal .. strasznie juz za nim tesknie , poplakalam sie jak glupia . Caly czas z nim pisze i rycze .. nie wiem jak ja to zniose ..

No nic .. moze jutro bedzie lepiej ..

Dobranoc ..

Na pamiątkę ...
''Pod moim sercem, inne serce bije...
Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane..''

12 _ 11 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1 _ Adasiowe szczęście !
DeKajka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-29, 23:40   #1238
Dojotka1987
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez DeKajka Pokaż wiadomość
No udalo sie nadrobic jeszcze zanim polnoc mnie zastanie .. ale wybaczcie nie mam sily odpisywac .. strasznie meczacy dzien mialam .. Dopiero co wrocilismy .. ja do mamy a TŻet do siebie spowrotem pojechal .. strasznie juz za nim tesknie , poplakalam sie jak glupia . Caly czas z nim pisze i rycze .. nie wiem jak ja to zniose ..

No nic .. moze jutro bedzie lepiej ..

Dobranoc ..
idz spac jak sie obudzisz to napewno bedzie lepiej
Stary 2012-06-29, 23:49   #1239
marti86
Zakorzenienie

Dojotka dziekujetylko widzisz ja mam w normie mcv i zelazo a zrypane mam erytrocyty hemoglobine hematokryt.wyniki mam takie same jak miesiac temu mimo przyjmowania ogromnej dawki zelaza.z tymze wtedy nie badalam poziomu zelaza a teraz babki z labo powiedzialy zebm zrobila i podloze niedoborow jest gdzies indziej.przyjmuje kwas foliowy 800 ug dziennie i wcinam te wszytskie zieleniny wiec nie wiem chyba inna plaszczyzna jest tych niedoborow

---------- Dopisano o 23:49 ---------- Poprzedni post napisano o 23:43 ----------

Doczytalam o tym kwasie.ze jesli zelazo w normie to moze byc za malo wlasnie B6 i kwasu foliowego ale poczekm do poniedzialku co mi powie.pewnie mial racje zeby nie robic teraz badan zeby dac organizmowi czas sie przestawic a ja polazlam i se zrobilam sama dla siebie

Stary 2012-06-30, 00:01   #1240
Dojotka1987
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marti86 Pokaż wiadomość
Dojotka dziekujetylko widzisz ja mam w normie mcv i zelazo a zrypane mam erytrocyty hemoglobine hematokryt.wyniki mam takie same jak miesiac temu mimo przyjmowania ogromnej dawki zelaza.z tymze wtedy nie badalam poziomu zelaza a teraz babki z labo powiedzialy zebm zrobila i podloze niedoborow jest gdzies indziej.przyjmuje kwas foliowy 800 ug dziennie i wcinam te wszytskie zieleniny wiec nie wiem chyba inna plaszczyzna jest tych niedoborow

---------- Dopisano o 23:49 ---------- Poprzedni post napisano o 23:43 ----------

Doczytalam o tym kwasie.ze jesli zelazo w normie to moze byc za malo wlasnie B6 i kwasu foliowego ale poczekm do poniedzialku co mi powie.pewnie mial racje zeby nie robic teraz badan zeby dac organizmowi czas sie przestawic a ja polazlam i se zrobilam sama dla siebie
kurcze no, moze akurat Twoj organizm sie przestawi i wyniki sie poprawia napewno bedzie dobrze moze brak jakies witaminy... wiesz co nie znam sie na tym wiec nie wiem jak moge Ci pomoc ja bym kombinowala cos z odzywianiem (jesc pokarmy ktore maja duzo kwasu fol. i witaminy B6 i B12)
ale nie martw sie bo napewno bedzie dobrze a wiesz ze jak my tak mowimy to tak jest

---------- Dopisano o 00:01 ---------- Poprzedni post napisano o 00:00 ----------

o kurcze juz po polnocy jako grzeczna dziewczynka musze juz isc spac wiec dobranoc slodkich snow
Stary 2012-06-30, 00:24   #1241
marti86
Zakorzenienie

http://www.youtube.com/watch?v=sCpGG6ixY2w kurde zapomnialam o tej piosence jest malo znana ale cudowna jako dedykacja na weselu dla meza-ja ukartowalam z orkiestra i zatanczylam z michalem i spiewalam do uszka bylo cudnie-slowa idealne!
"za 10 lat gdy mnie obejmiesz bedzie nam znow tak samo pieknie, za 10 lat wszytsko sie zmienic moze tylko nie ty nie ja .... za 10 lat znow nas otuli czule wspomnien mgla...za 10 lat gdy mnie obejmiesz wesela dzwon odnajdziesz we mnie, welonu biel, gerbery i konfetti pmietam tak jak ty"

---------- Dopisano o 00:03 ---------- Poprzedni post napisano o 00:02 ----------

Dojotka wiem lecimy lulu

---------- Dopisano o 00:24 ---------- Poprzedni post napisano o 00:03 ----------

Dojotka a my dalej nie spimy widze Cie

Edytowane przez marti86
Czas edycji: 2012-06-30 o 00:08
Stary 2012-06-30, 07:58   #1242
weronika23
Zakorzenienie

hej Kochane

nadrobilam wiec gartuluje wizyt i tygodni

kurcze poczytalam i powiem wam ze ja mam rok mlodsza siostre i dogadujemy sie super owszem klotnie tez sa ale mozemy liczyc na siebie

z bratem rok starszym tez oki jakby nie jego zona ktora chce go z wszystkimi sklocic jednak on sie nie daje tylko duzo rzadziej przyjezdza ale wiem ze jakbym czegos potrzebowala to wystarczy 1 telefon i jest

my wczoraj pojehcalismy za meblami i d..... nie mamy niccc
lece sprzatac milej soboty
weronika23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-30, 08:19   #1243
aerien83
Zadomowienie

Czeeść

Agrafka gratuluję 23 tyg
natallkaa gratuluję zdrowej córy

nie znoszę sobót mąż pół dnia w robocie, a my z Kubusiem sami , dobrze, że o 11 przyjedzie do niego kumpel z przedszkola, to będą się bawić a ja ugotuję obiad. Wcześniej jednak zakupy. A po południu to nie wiem co, nie mamy planów, pewnie do parku się przejdziemy czy inny plac zabaw i przeleci dzień.

Miłego dzionka życzę wszystkim

W ogóle to rwie mnie od wczoraj w pachwinach, nie mogę nogi wyżej podnieść czy też się rozkraczyć, bo zaraz ciągnie, ehh, wyjście z wanny to też już problem. Ale z Kubą w ciąży też to miałam (tylko później).

No to ponarzekałam

PS. happy_eve trzymam kciuki za wizytę

Edytowane przez aerien83
Czas edycji: 2012-06-30 o 08:23
aerien83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-30, 08:25   #1244
weronika23
Zakorzenienie

ja tez nie lubie sobot kurcze my tez musimy isc do sklepu a taaaaaaaaaaaaaakie goraco ze nie chce sie wychodzic z domu a cala droga do sklepu ww sloncu my dzis mamy imieniny tesciowej
a jutro jedziemy na obiad do prababci a potem na fessssssstttynnnnnn
Stary 2012-06-30, 09:10   #1245
Mystiquee
Zakorzenienie

GG do Mystiquee

Hej!
Ja dziś pracowity i zabiegany dzień mam, zaraz na targ z tż, potem ide skoczyć sobie na lumpka, bo chciałam sobie jakąś fają bluzeczkę kupić na dzisiejsze urodziny.
Miłego dnia i nie piszcie za dużo
Papa
Stary 2012-06-30, 09:26   #1246
natallkaa
Wtajemniczenie

Witam się z rana Kochane
lecę robić jajeczniczkę a potem po jakieś owoce na rynek i może też do lupka zajdę
Miłego dnia!

Happy_Eve trzymam kciuki
natallkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-30, 09:27   #1247
agaczilla21
Zakorzenienie

Witam Was z rana Ja mam dzisiaj pracowity dzień. Jutro mąż wraca z Holandii więc trzeba dom ogarnąć żeby nie było, że żona w ciąży to się miga od wszystkiego. Pewnie by upiec placek z jabłkami na powitanie, bo przez mój pobyt w szpitalu nawet nie było zwyczajowego czułego pożegnania W przyszły piątek mam egzamin na prawo jazdy mam nadzieję że jakoś mi się uda zdać a w sobotę cywilny brata, potem 10 wizyta u gina i wyjazd nad wodę...mam nadzieję że pogoda nam się uda
agaczilla21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-30, 09:28   #1248
karolamankowa
Zadomowienie

Witajcie z rana,
Marti,
Oczywiście cała zaryczana jestem przez te zdjecia
Piękne i wzruszajace

Gratuluje wszystkich odkrytych pipeczek i sisiorków

U nas lało i straszliwa burza była w nocy i pogody ładnej nie ma
Jedziemy dzisiaj za raz z mężem resztę rzeczy z mojego starego mieszkania które stoi wieki puste-wynajelam je poleconej parze i jestem ręka szczęśliwa, bo będzie znaczny przychód w portfelu
A potem jedziemy na zakupki do miasta obok, wiec intensywny dzień
A wieczorkiem grill z rodzicami klasowymi, jak mi sie chce kielbaski
Miłego dnia Dziewczynki!
Stary 2012-06-30, 09:41   #1249
emylka86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Poni Pokaż wiadomość
Hej Dziewczynki!

Przyszłam tylko zameldować się w nowej części i powiedzieć, że u mnie wszystko w porządku.

Tydzień temu byłam na USG połówkowym. Z maleństwem wszystko w porządku, rozwija się książkowo i ogólnie same dobre wiadomości. Na koniec pani dr próbowała zajrzeć między nóżki. Niestety nasz Wstydzioszek miał nóżki skrzyżowane, a do tego podwinięte, więc strasznie ciężko było cokolwiek dojrzeć. Pani powiedziała jednak, że z tego, co jej si,ę wydaje, to jest to dziewczynka, ale najlepiej będzie potwierdzić na następnej wizycie (za 4 tygodnie).
Cieszymy się ogromnie, choć nie powiem, intuicja podpowiadała mi chłopca. Jak widać w totka jednak nie powinnam grać.
gratuluję zdrowej dziewuszki : D

Cytat:
Napisane przez Kasia_11_83 Pokaż wiadomość

Kładę się, włączę jakiś film na kompie i będę czekała (pewnie do rana) na męża. Wy też tak macie, że jak wasi TŻ wychodzą to czekacie na nich? Ja nie zasnę dopóki nie wróci, a nawet jak przymnę oko to za chwilę się budzę.. A najlepsze jest to, że powinnam być przyzwyczajona, bo mąż co dwa tyg wyjeżdżał na mecz..

Dobrej nocki kochane
ja zazwyczaj czekam, chociaz teraz w ciąży nie mogę wytrzymać z nocnym siedzeniem

Cytat:
Napisane przez judkama Pokaż wiadomość
ja ostałam wielkiego ogórka i najpierw miałam wyrzeźbić zniego penisa TŻ to go przecielam na pół laski w smiech, a jak juz skonczylam to tez daly mi gumke, zebym zalozyla bez uzycia dloni, ale nie chcialam brac do buzi tego i udalo sie mi palcami stop zalozyc
samam bylam w szoku
też rzęźbiłam w ogórku, i z plasteliny lepiłam ; p

Cytat:
Cześć Kochane
jestem po wizycie połówkowej! maluszek rośnie i rozwija się prawidłowo:ju pi: taka ulga, wszystkie pomiary są prawidłowe i w normie.
No i na 95% mamy córeczkę jest schylona przy moim kręgosłupie i w dodatku miałą pępowinę między nogami dlatego nie mógł potwierdzić na 100% wiec teoretycznie może się jeszcze zmienić. Za m-c ma mi jeszcze raz powiedzieć ale póki co poproszę o zmianę na pierwszej stronie na dziewczynkę
to wstępnie gratuluję dziewuszki

Cytat:
Napisane przez happy_eve Pokaż wiadomość
Dziewczynki, już jutro do Was nie zajrzę przed usg, więc bardzo proszę o kciuki już dzisiaj O 10 mam, dobrze, bo długo nie będę się stresować

Cytat:
Napisane przez agrafka85 Pokaż wiadomość
dziś zaczęliśmy z syniem 23 tydzień czyli 6 miesiąc

tydzień temu miałam badanie połówkowe, wszystko jest dobrze wymiary prawidłowe, rączki i nóżki są, główka, nosek, oczy, usta też na swoim miejscu, serduszko pięknie bije

jedyne co się pogorszyło to hemoglobina mi spada i dostałam żelazo w tabletkach a razem z nim zaparcia, ech, choć na razie nie jest źle, z rana na czczo piję szklankę przegotowanej wody a w ciągu dnia przegryzam kulki czekoladowe z mlekiem i to pomaga
wow już 6 miesiąc, mi jeszcze tydzień brakuje do 5

Cytat:
wyłaczyłam w połowie bo zaczynałam się wzruszać i ryczeć

Cytat:
http://www.youtube.com/watch?v=sCpGG6ixY2w kurde zapomnialam o tej piosence jest malo znana ale cudowna jako dedykacja na weselu dla meza-ja ukartowalam z orkiestra i zatanczylam z michalem i spiewalam do uszka bylo cudnie-slowa idealne!
"za 10 lat gdy mnie obejmiesz bedzie nam znow tak samo pieknie, za 10 lat wszytsko sie zmienic moze tylko nie ty nie ja .... za 10 lat znow nas otuli czule wspomnien mgla...za 10 lat gdy mnie obejmiesz wesela dzwon odnajdziesz we mnie, welonu biel, gerbery i konfetti pmietam tak jak ty"
śliczna piosenka

Cytat:
Napisane przez Mystiquee Pokaż wiadomość
Hej!
Ja dziś pracowity i zabiegany dzień mam, zaraz na targ z tż, potem ide skoczyć sobie na lumpka, bo chciałam sobie jakąś fają bluzeczkę kupić na dzisiejsze urodziny.
Miłego dnia i nie piszcie za dużo
Papa
jak w tygodniu nie było szału to chyba w week też nie bedzie, ja w week też mało na necie siedzę

---------- Dopisano o 09:41 ---------- Poprzedni post napisano o 09:38 ----------

aaa nie przywitałam się, DZIEŃ DOBRY KOCHANE ;*

ja już po śniadanku, zaraz się wyszykuję i lecę na tradycyjne sobotnie zakupy z mamą : )

Borysek 09.10.2015

zapraszam do klików w banerek
emylka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-30, 10:28   #1250
aerien83
Zadomowienie

A my wróciliśmy z zakupów, po drodze nas ulewa złapała, ciemno jak w nocy się zrobiło, ale przy tym duszno i gorąco, heh fajny orzeźwiający prysznic

Właśnie jem śniadanko i kolega Kubusia już przyjechał, pobawią się do 14.

A ja na obiad pomidorówka i kotlety drobiowe, ziemniaczki, sosik i kalafior w bułce tartej

Spróbowałam obejrzeć te zdjęcia z porodówki i noworodków, ale ta muzyczka i ten klimat, że zobaczyłam parę i wyłączyłam żeby nie wybuchnąć płaczem, straszna beksa ze mnie w ciąży i łatwo ulegam wzruszeniu.
Stary 2012-06-30, 10:54   #1251
Mystiquee
Zakorzenienie

GG do Mystiquee

Jeju normalnie ruszamy sie na wątku jak muchy w smole
U mnie straszny gorąc, ale kupiłam sobie trzy mega wypasione bluzeczki Jestem bardzo zadowolona i nawet mi przeszedł foch na tż

Fasolke szparagową kupiliśmy, ziemniaczki młode i chyba taki obiad sobie dziś zrobimy, albo jutro, bo jakoś nie chce mi sie jeśc w taki upał
Stary 2012-06-30, 10:56   #1252
Kamalika
Raczkowanie

Witam się i ja rozpoczynając 23 tydzień a tym samym 6 miesiąc

Nie mogłam w nocy spać choć było tak przyjemnie chłodno i podczytywałam. Zatem gratuluję wszystkich dziewczynek - nareszcie nam się trochę wątek zarózowi, chłopców również gratuluję coby nasze dziewczynki miały w kim wybierać

Mam pytanie do dziewczyn z Warszawy i okolic czy znają jakieś sprawdzone i tanie hurtownie z art dziecięcymi tak żeby można było podjechać i pooglądać?

"Niech no ja dorwę tę mendę co mi ubrania w szafie po nocach zwęża ... "
Kamalika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-30, 11:10   #1253
Pani_Jasiowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ma_majka Pokaż wiadomość
Mój też na imprezce. Domyślam się że takiej samej jak Twój - koniec roku
Ja w tym roku muszę odpuścić bo jest imprezka połączona z kajakami więc nie dla mnie
Czekać raczej nie będę, pewno zasnę ale przypuszczam że zostanę brutalnie obudzona w środku nocy "wejściem smoka"

---------- Dopisano o 21:18 ---------- Poprzedni post napisano o 21:17 ----------

No powiem Ci że to może być bardzo przydatna umiejętność, taka życiowa

---------- Dopisano o 21:18 ---------- Poprzedni post napisano o 21:18 ----------

Ja też

---------- Dopisano o 21:19 ---------- Poprzedni post napisano o 21:18 ----------

Prawdziwego???!!!
Nie no, drewniany był

Cytat:
Cześć Kochane
Gratuluję córeczki

Cytat:
Napisane przez Kamalika Pokaż wiadomość

Nie mogłam w nocy spać choć było tak przyjemnie chłodno i podczytywałam. Zatem gratuluję wszystkich dziewczynek - nareszcie nam się trochę wątek zarózowi, chłopców również gratuluję coby nasze dziewczynki miały w kim wybierać

Mam pytanie do dziewczyn z Warszawy i okolic czy znają jakieś sprawdzone i tanie hurtownie z art dziecięcymi tak żeby można było podjechać i pooglądać?
Gratuluję!!!!!!!!!!!!!!!! !!

A tak wogóe to dzień dobry, chociaż dla mnie to mógłby się już skończyć. Jakiegoś doła mam i najchętniej to zabrałabym tż-ta i wyjechała gdzieś dalekoooooooo

P

Szymonek
Pani_Jasiowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-30, 11:48   #1254
karolla12
Rozeznanie

Hej!

Ale u nas dzisiaj upał.
Właśnie nalewam wodę do basenu i chyba się wypluskam razem z synem

Strasznie cieszę się,że będę miała córeczke,miałam jechać na jakieś łowy ciuszkowe,ale jest za gorąco,pojadę po niedzieli.

Zapomniałam Wam się pochwalić! Moja Oliwka skończyła II klasę gimnazjum ze średnią 5,4! Syn też ukończył III klasę z wyróżnieniem! Jestem bardzo dumna,chodziłam wczoraj jak paw

Dzisiaj organizujemy grilla,przychodzą znajomi.Zamarynowałam już mięsko,zaraz zrobię sałatkę.
karolla12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-30, 11:57   #1255
aerien83
Zadomowienie

Gdzie te upały U nas rześko po deszczu I zero słońca.
I dobrze, wystarczy, że roztapiam się w kuchni przy garach Muszę obudzić swoje maleństwo z brzuszka bo jeszcze dziś się nie ruszała - za to wczoraj wieczorem tak fikała, mąż był zszokowany i w siódmym niebie jednocześnie

Kamalika gratuluję wejścia w 6 miesiąc ale ten czas leci

karolla12 brawo, ale masz zdolne i mądre dzieci, gratuluję Zazdraszczam grilla

A, i jeszcze dlatego nie lubię sobót, że i życie na naszym wątku zamiera
Stary 2012-06-30, 12:02   #1256
T'ai
Zakorzenienie

hej

na razie nie mam dla was czasu
jak wizyty? wybaczcie, nie jestem w stanie nadrabiać
T'ai jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-30, 12:18   #1257
marti86
Zakorzenienie

Hej kobitki

Kamalika gratuluje 6 miesiaca

Karola a Tobie zdolnych dzieciaczkow

Mysti czyzbys miala dzis urodzinki czy cos pokickalam?? jesli tak to zycze wszytskiego najlepszego kochanaa jesli nie to nie czytaj

u nas taki skwar ze mi slabo a musze jechac do olsztyna po bratanka nich zyje klima a aucie mi dzis najlepiej

Dziewczyny ale mam bebech - masakra dzis zaczynami 21 tydzien

Stary 2012-06-30, 12:19   #1258
weronika23
Zakorzenienie

kurcze u nas nie da sie wyjsc masakra jakas w cieniu mamy 33 stopnie ehhhhh tez chce basen ale tu nie ma gdzie rozlozyc ale za to w przyszlym roku bedziemy sie pluskac w 3
i wogole okazuje sie ze bedzie duzo dzieci kolo nas oczywiscie jak sie przeprowadzimy i gabi bedzie miala rocznikowa sasiadke a oli 2 kolegow wiec juz nie moge sie doczekac narescie bedzie z kim pogadac nie ma to jak powrot w stare strony
Stary 2012-06-30, 12:20   #1259
czarnamadonna1982
Zakorzenienie

marti super te foty noworodkow!!!alenajb sie wzruszylam tym cytatem z twojego slubu az tż namnie spojrzal wlasnie bo ja w ryk

dekajka wiem ze ci ciezko bo znam to moj tz ciagle wyjkezdza wciaz go nei ma a ja czasami siedze i rycze mu do sluchawki , teraz juz staram sie tego nnei robic bo wiem ze mu tez ciezko ale no rozumiem ciepociesze cie ze czlowiek sie do wszystkeigo przyzwyczaja i z czasem jest lepiej troszke

karolla gratuluje zdolnych dzieciakow!!!!

u nas w lasnie burza mega przeszla ale duszno tak ze chyba umrę ......i pewnie zaraz slonce wyjdzie wiec ogolnie nie wiem
obiadu nie mamochoty dzis robic jeszcze tego nie oznajmilam tżowi ale robie strajk bo mi duszno, jak chce neich mnie gdzies zabierze
zjadlabym karkówkę
Stary 2012-06-30, 12:22   #1260
Sola1
Zakorzenienie

Cytat:
Hej Kobitki

Kochane zrobilam dzis badania.morfo z poziomem zelaza.wciaz mam zle wyniki a poziom zelaza idealny wreczwiec skad ta anemia?? troche sie zmartwilam szczrze mowiac bo skoro zelazo mam w normie to jest jakies inne podloze tylko jakie?? norma jest od 37-142 a ja mam 112 wiec uwazam ze w porzadku.
Czasem podobno tak może być. Nic się nie martw. Lekarz pewnie zleci Ci dodatkowe badania, żeby ustalić przyczynę. Chyba, że stwierdzi, że to się samo unormuje

Cytat:
Cudowne

Bardzo lubię oglądać zdjęcia tatusiów z noworodkami, bo to taki fajny kontrast: siła kontra totalna zależność od innych.

Cytat:
Napisane przez aerien83 Pokaż wiadomość
Gdzie te upały U nas rześko po deszczu I zero słońca.
I dobrze, wystarczy, że roztapiam się w kuchni przy garach Muszę obudzić swoje maleństwo z brzuszka bo jeszcze dziś się nie ruszała - za to wczoraj wieczorem tak fikała, mąż był zszokowany i w siódmym niebie jednocześnie
U mnie jest skwar, ale mogłoby trochę się ochłodzić.

Cytat:
Napisane przez Kamalika Pokaż wiadomość

Gratulacje

Słyszałam o takim miejscu, gdzieś pod Warszawą, ale zapomniałam nazwy.To znaczy nie wiem czy to hurtownia ( a co za tym idzie jakie są ceny) czy to po prostu miejsce, gdzie można się zaopatrzyć w praktycznie wszystko co niezbędne. Mnie narazie się nie śpieszyło, bo planuję takie zakupy gdzieś we wrześniu, jak już będę wiedziała co mam, a czego nie. Ale jak się dowiem to Ci napiszę.
Sola1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości