|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Kochane Mamusie, czesc 8 zbliza sie ku końcowi więc czas na głosowanie
|
|||
| Pierwsze roczki, pierwsze kroczki kręcą się już nasze loczki. |
|
5 | 11,11% |
| Pierwsze ząbki wszyscy mamy, więc już mamie nie dokuczamy |
|
0 | 0% |
| Lato w pełni, słońce praży, wszystkie dzieci już na plaży. |
|
2 | 4,44% |
| Dzieciaczki swoje bardzo kochamy i na nowe bociany czekamy |
|
1 | 2,22% |
| Jedno już chodzi, drugie raczkuje, a dumna mama ostro wizażuje |
|
0 | 0% |
| Attenzione, attenzione - dzieciaczki dreptają jak szalone |
|
2 | 4,44% |
| Rok temu na świat pchaliśmy się hardo, dziś pierwsze kroki stawiamy twardo. |
|
3 | 6,67% |
| Mamo daj płetwy, tato lej wodę, bo przyszedł czas na letnią przygodę |
|
1 | 2,22% |
| Na torciku jedna świeczki mała, cały rok z uwielbieniem patrzy na mnie mama uśmiechnięta cała. |
|
0 | 0% |
| Jeden kroczek, drugi kroczek, mamo jesteśmy razem cały roczek! |
|
3 | 6,67% |
| Mam już roczek, stawiam kroczki i w ogóle jestem boski! |
|
4 | 8,89% |
| Rok już mają, chodzić chcą - nasze dzieci boskie są! |
|
3 | 6,67% |
| Mamusie nam na roczki torty dekorują i na zlot swój pierwszy z radością się szykują. |
|
1 | 2,22% |
| Czasem się przewrócą robiąc pierwsze kroczki - wakacyjne dzieci właśnie kończą roczki. |
|
10 | 22,22% |
| Mamo, tato, czy Wy wiecie, że już rok jestem na świecie? |
|
6 | 13,33% |
| Roczki już mają nasze słodkie dzieci, a nam ze sobą nawzajem lepiej jest na świecie |
|
0 | 0% |
| Roczek już mamy i powoli już chodzić sami zaczynamy! |
|
0 | 0% |
| Lato w pełni, hitza straszna, lecz ja z mamą mimo wszystko po placach zabaw chętnie latam |
|
0 | 0% |
| chodzę, gryzę, gugam wkoło i już wszystkim jest wesoło |
|
0 | 0% |
| pierwszych rocznic to początek - zaczynamy nowy wątek |
|
3 | 6,67% |
| papier, drewno, plastik, woda - to dopiero jest przygoda |
|
0 | 0% |
| chodzić i mówić zacznę tuż tuż, bo przecież roczek mija mi już |
|
1 | 2,22% |
| Głosujący: 45. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4351 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Codziennie nowe powody do dumy, letnie bobasy i ich mamy - Kuny. Mamy VII - VII
kolina co cie dreczy? dobry sposób na rozładowanie.
|
#4352 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Codziennie nowe powody do dumy, letnie bobasy i ich mamy - Kuny. Mamy VII - VII
Cytat:
Koleżanka - mama bliźniaczek- własnie mi napisała że są różne szczepionki i ona szczepiła jakąś PRIORIX, a nie MMR. Za darmo w przychodni normalnie mieli innej firmy, na życzenie rodzica. Może warto zamienić, co sądzicie? |
|
|
|
|
#4353 |
|
Wtajemniczenie
|
naczytalam się teorii spiskowych (
) i boję się szczepionek ![]() Teorie spiskowe to ostatnio takie moje nowe hobby...
|
|
#4354 |
|
Wtajemniczenie
|
Zamka gratki
Dominik stoooooo lat Nic mi me zacytowalo ![]() Marzenka i brumeczku czym prędzej przybywajcie do nas na spotkanie ( marzenka telikowo czyli Oleśnica jest 30 km od Wrocławia ) Dziewczyny serio serio Może to jakiś podobne na zlot ![]() Kto jeszcze chętny dołączyć ![]() P.s kto mi wykupił body w zarze
|
#4355 |
|
Zakorzenienie
|
cholera, no to ja się zaczynam już martwić. Nastraszyłyście mnie nie na żarty. Ja zaszczepiłam normalnie, tak mi kazali w przychodni, więc tak zrobiłam.
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
#4356 |
|
Zakorzenienie
|
Ja czytam ale sama nie wiem co myslec, moje dziewczyny przed tą szczepionką pochorowały siea teraz maja katar i czekamy, ale zaszczepię, bo i powikłania po tych trzech chorobach są okropne, myślę tez o ospie. Ale nie wiem jak finansowo jest z p/ospie.
|
#4357 |
|
Wtajemniczenie
|
ja Kubę też normalnie szczepiłam, bo wtedy nie czytałam różnych rzeczy
. Zuz też zaszczepie... Ale nie podoba mi się już polski kalendarz szczepień i szczepionki. Podobno dużo lepszy jest system skandynawski
|
|
#4358 | |||
|
Zakorzenienie
|
Agni, świetna ta teściowa
Cytat:
W kalendarzu jest właśnie tak - 13-ty czyli po skończeniu 12, dziecko zaczyna 13-ty miesiąc. Moje dziecko skończyło rok i teraz jest w trakcie 13go miesiąca życia. Podobnie jak masz tam zapisane początkowe - drugi miesiąc, dopisane 6-8 tydzień. Czyli w trakcie, a nie skończone 2 miesiące. Dokładnie, zamieszanie jak z tygodniami ciąży Nam w ośrodku powiedziała że po roku, ale ja się nie spieszę ![]() Cytat:
Cytat:
Nic się na pewno nie stało, zaszczepiłaś w terminie
drugie ciągnie je ku górze... " Edytowane przez aania_20 Czas edycji: 2012-06-29 o 22:17 |
|||
|
|
|
#4359 | ||
|
Rozeznanie
|
Witam!
Cytat:
My tak podróżowaliśmy z tata na kontrakcie-wspaniałe lata!Mogłabym mieszkać wszedzie ![]() Cytat:
Fantastyczna trójka!!!!Jeszcze brakuje zdjecia jak Ty trzymasz Igorka Marinko,Igi coraz bardziej podobny do Ciebiei wiecej mi nie zacytowało... Alibany Trzymam kciuki zeby do imprezki przeszły wszystkie choróbska!!Katar precz!!! Marzena_S to ta na Dolnym Śląsku ![]() Telik Mi 15 nawet bardziej pasuje,Ewka bedzie po drzemce(miejmy nadzieje )Pieleszkasuper wiadomości!!! no ale mojemu bratu sie nie chciało wcześniej przygladac i wypytywać Mam nadziej,że Wam podpasuje-wychodzi Wam tyle co za złobek?brumek Jeśli nie zęby to co? Jadł coś nowego? Strasznie to dziwne...Tymek płakał...bidulek malutki....a jak dzisiaj tornado?Spokojnie zasnął? Marinka Kiedyś sie wszystkie wyśpimy, na pewno A mojej cioci wczoraj wyszedł rumien po ugryzieniu przez kleszcza...po tyg czasu...czeka ja 6 miesiecy intensywnej terapii antybiotykami... same antybiotyki drogie...dziubek nowy dziubuś!!! agni Powinnaś pisać felietony o ![]() Moja ![]() Przyjaciółka twierdzi,że to sie nigdy nie kończy...pózniej beda przeżywki "a mówi,nie mówi", "ładnie rysuje", "sika na nocnik"itd-zaczynam to wierzyć Spedziłyśmy 2 dni zdziecmi kuzynki, Ewcia wycałowana, wybawiona-czad! Jutro grzejemyod rana wode w basenie ---------- Dopisano o 22:19 ---------- Poprzedni post napisano o 22:13 ---------- No właśnie dziewczyny!!!Dawjacie na zlot do oleśnicy!!!! Co do pieluszek-oglądałam te nowe z Rossmana alebałą sie kupić bo starych babydreamów nie znosze...za to kupiłam pieluchy BAMBINO...skusiła mnie Anna mucha.. .i już nigdy niczym nie skusi...sa straszne!!!sztywne, krótkie,przeciekaja...eh. ..
|
||
|
|
|
#4360 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Teliczku, żeby Cie poznać to ja marzę codziennie, ale nie tym razem niestety Cytat:
![]() Dziś Mr. Tornado padł i śpi póki co Sami jesteśmy, więc w domu cichutko i spokojnie, mąż niczym nie szeleści, nie wierci się i nie kicha ![]() 2. Brrr, ja się boreliozy strasznie boję U Tymka rzecz jans. Chociaż u siebie też. Kiedyś tak mnie to nie przerażało, ale teraz sobie myślę, ze musiałabym brać te antybiotyki, a więc odstawić Tymcia od UU. A wolałabym, żeby to on sam zdecydował o tym... Bardzo współczuję Twojej cioci. To paskudna choroba
|
|
#4361 |
|
Zakorzenienie
|
Ja chyba przełoże szczepienie, bo gorączka może wystapić nawet po tygodniu, a jedziemy na wakacje. Ząbkowanie wystarczająco nam dokucza
|
|
|
|
#4362 |
|
Zakorzenienie
|
dzięki Ci Aniu...uspokoiłaś mnie troszkę
![]()
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
#4363 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Osz...a ja przeczytałam, że wszystkie ząbki na wierzchu i nic nowego nie widać... życzymy bezbolesnej nocyA bolerioza straszna
|
|
|
|
|
#4364 |
|
Zakorzenienie
|
isiaok a jak Ty szczepisz Efke?
|
|
|
|
#4365 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#4366 | |||||
|
Zadomowienie
|
długo by pisać i nie chcę publicznie....
dzięki że pytasz Cytat:
ale szczepić będę Cytat:
![]() Cytat:
nie zamartwiaj się Cytat:
Cytat:
"powsinoga" ze mnie ![]() od Gwatemali zaczął, ale tam nie pojechałam niestety, potem Rzym, Madryt i Dublin i z powrotem Warszawa w Rzymie było najfajniej ---------- Dopisano o 22:54 ---------- Poprzedni post napisano o 22:49 ---------- straszna, widziałam jej skutki w szpitali, w tej samej sali z moim tatą leżał młody chłopak, był niepełnosprawny, pampers, pokrzywione kończyny, nie mówił, ale wszystko rozumiał, z mamą porozumiewał się znakami taki odczyn dała bolerioza.. wcześniej normalnie funkcjonujący, zdrowy facet nie wiem jak się jego leczenie zakończyło ---------- Dopisano o 23:22 ---------- Poprzedni post napisano o 22:54 ---------- wróciłam bo zapomniałam - Dominik wszystkiego co najbardziej kolorowe, milutkie, radosne...
|
|
#4367 |
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry
![]() Kolina, jak dzisiaj? Ale gorąco się robi.....
|
|
#4368 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a mogęspytać ile ząbków już macie? bo w Waszych rachunkach zabkowych już się zgubiła. strzelam - 10 macie już? ![]() gratulacje i szerokich dróg zobaczysz ile zyskasz dzięcki temu na niezalezności - bierzesz auto, siadasz i jedziesz gdzie chcesz ![]() Cytat:
jeszcze raz gratu;acje.Cytat:
![]() ![]() Cytat:
co do kursu - zgadzam się w 100% prawie zawsze jest taki warunek że musisz mieć potwierdzenie pracodawcy że Cie przyjmie po kursie. oczywiście to zwykle fukcyjnie jest 0 tak jak piszesz. ja byłam po licencjacie na takim kursie z UP kadry-płace - za 6 tyg kursu dali mi ok 1000zł chyba plus jedzenie, kawa, ciastka na kursie, a dziennie było ok. 7 godzin kursu. Cytat:
trzymaj się dzielnie kochana - musi byc dobrze ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() dobrze że tak daleko od Was jest.... naprawdę ma pomysły kobieta..
|
|
|
#4369 |
|
Zakorzenienie
|
Hej mamusie ;*
Pewnie mnie juz nie pamiętacie ![]() Nawet nie próbuje się wbić w wątek bo zatrzymałam sie chyba na 5 części... Chciałam sie tylko krótko przywitać. W koncu po pół roku mam internet Tęskniło mi sie za Wami, więc pewnie czasem będę Was podczytywać Buziaki |
|
|
|
#4370 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
(dodam że dwóch zaradnych i samodzielnych chłopców). obydwaj opuścili dom rodzinny jak mieli 18 lat i pracowali na studiach. teraz mają dobre prace i wygodne zycie. wieć zadziwia mnie ta kobieta niesamowicie.![]() a jej pomysły to ... jakby to ująć.... mieszanka głupoty, niewiedzy i braku zdrowego rozsądku. . ale ogólnie kobieta jest świetna. ![]() Patik, jak samopoczucie? |
|||
|
|
|
#4371 | |||
|
Zadomowienie
|
Bry Kunice!
dla tej Pani! szerokiej drogi!!Cytat:
![]() mój jadł i mówił mmmmnniiiamm Cytat:
![]() Cytat:
ale upał ....
|
|
#4372 |
|
Zakorzenienie
|
Beatko
ja mam spotkanie z doradca zawodowym mam cv zabrać. będę się o kursy pytać.Nie wiem wogóle jakie oni mają czy będę się z moim wykształceniem kwalifikować a co do pracy to nie liczę że mi chociaż 1 oferte dadząco do szczepionek ja biorę 5w1 a te pozostałe darmowe takie jak w przychodni mają nawet nie pytam o firme
|
|
|
|
#4373 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
brakowalo ciebie Cytat:
|
|
|
#4374 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4375 |
|
Zakorzenienie
|
my mamy przyjść na szczepienie jak Lena skończy 13. miesięcy, czyli po 7.08
|
#4376 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
co słychać? jak Liliana Wam rośnie? opowiadaj i napisz co u Was, prosze i bardzo dobrze Cię pamiętam, nawet Twoją buźkę ze zdjęć pamiętam i mam przed oczami ![]() Cytat:
![]() ale dobrze że podchodzisz do tego z żartem bo widac że ona sporo rzeczy robi z roztargnienia a nie ze złej woli - może aż tak bardzo się przejęła Waszym przyjazdem że zaczęła świrować najważniejsze że już w domu jesteście ![]() Cytat:
![]() kursy dobra rzecz - można się czegoś nauczyć a w cv zawsze dojdzie ci pozycja w umiejętnościach czy uprawnieniach. a jakie masz wykształcenie? jeśli to nie tajemnica, of course nie odpowiadaj jeśli nie chcesz
|
|
|
#4377 |
|
Zakorzenienie
|
Beatko
głównym moim zawodem jest technik obsługi ruchu turystycznego ![]() miałam praktyki w BP . ja będę się starać o jakiś kurs zob czy będzie taka możliwość ![]() co do szczepienia spr mamy przyjść w sierpniu
|
|
|
|
#4378 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Jak nie było to nie było, a teraz w 2 tygodnie wyszły 4 Cytat:
Cytat:
Dziewczyny kiedy zaczęłyście mieszać mleczko te, które dzieciaczki teraz piją z tym po roczku? Szymcio już ma ponad 11 m-cy. Mogę już mieszać? W jakich proporcjach?
|
|
#4379 |
|
Rozeznanie
|
Witam!
Ewik była z babcia 1,5h na wiosce ![]() Zomoczyłyśy sie nawet w basenie ale słonce za chmurami, wiatr zawiewa i mimo,że jest ponad 30 stopni to chłodno w wodzie na golaska ![]() Ewcia drzemie a ja czytam o szczepieniu Nawet nie zapytałam czy u nas szczepia priorixem czy czym -on jest bezpłatny prawda?agulaaabar blondynkapoznańteż jestem ciekawa jak wyglada to ich szukanie pracy należał Ci sie zasiłek?Ciekawe czy tym z zasiłkiem szybciej znajduja oferty
|
|
|
|
#4380 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny Zuz mi daje tak popalić, że mam ochotę strzelić sobie w łeb gumką od gaci. Ledwo żyję, ona od rana wyje, przy usypianiu wyje, po wstaniu wyje, wyje, wyje, wyje. Oszaleję jak tak dalej pójdzie. Zamiast być lepiej (bo starsza), to coraz gorzej jest
. AAAAAAAAAAAaaaaaaaaaaaaa! !!Dobra, już mi ulżyło ![]() No i skończyła rok! ![]() :dziekuj e:![]() (wreszcie )
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:26.

zębole

Nic się na pewno nie stało, zaszczepiłaś w terminie

dzisiejsze
no ale mojemu bratu sie nie chciało wcześniej przygladac i wypytywać
.i już nigdy niczym nie skusi...sa straszne!!!sztywne, krótkie,przeciekaja...eh. ..

tacie kazali nie mowic na razie. Cierpi ale ma nadzieje, ze jak wloza mu sonde w brzuch to pojdzie do domu - jakby go wypuscili to bedzie musial przyjsc do mnie - nie ma innej opcji. jezu mam nadzieje, ze bedzie lepiej.

Zakończone: 2
:dziekuj e: