Próbować do skutku!!!!!!! - Strona 80 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2007-01-21, 10:17   #2371
pysiamn
Zakorzenienie

Dot.: Próbować do skutku!!!!!!!

jukol dziękuje za miłe słowa aż łza mi się zakręciła duży buziak dla Ciebie , oczywiście będę tu zaglądała musowo i trzymam kciuki za Was

*** -12,5kg***
pysiamn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-21, 10:18   #2372
jukol
Zakorzenienie

GG do jukol Send a message via Skype™ to jukol

Madziorka co nic sie nie chwalisz awansem

Olinek

Paulinka
jukol jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-21, 10:31   #2373
adatka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jukol Pokaż wiadomość
No własnie, tez teraz zauważyłam ze nasza madzia świeci na zielono SUPER
Stary 2007-01-21, 10:45   #2374
m@gd@len@
Zadomowienie

GG do m@gd@len@ Send a message via Skype™ to m@gd@len@

Cytat:
Cytat:
Napisane przez adatka Pokaż wiadomość
no też to zauważyłam
Madziorka nie chwalisz się więc nie wem czy gratulować
Stary 2007-01-21, 10:52   #2375
Edycia15
Raczkowanie

GG do Edycia15

Złośnica przykro mi bardzo i dużo buziaków, i powodzenia

Pysiam gratulacje

A ja chyba zdecyduje się w przyszłym tygodniu na test.
Wczoraj miałam takie małe plamienie i już myślałam ze to @. Ale wieczorem mi przeszło i dziś ani sladu. A wiec czekam dalej czy @ sie pojawi.
Edycia15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-21, 10:59   #2376
adatka
Zakorzenienie

Dziewczyny co tam u was w niedzielne przedpołudnie? Ja niedawno wstałam straszny spioch ze mnie. Wczoraj byłam obejzec moja kolezanke co sie hajtała - ale jeszcze nie widac nic po niej zreszta super miała suknie chyba mało kto by zauwazył ze jest w ciązy- pieknie wygladała a w maju dzidzia przyjdzie na swiat -ale ten czas leci...
I wczoraj tez bylismy w interkomisie -normalnie jest tam tyle rzeczy ze głowa boli i to całkiem nowe albo poprostu tak zadbane ze wyglada jak "nówka" ze sklepu, mąz mnie zaciągnąl na wózki dziecięce oczywiscie dla blizniaków -nie powiem bo były super no ale... Ogladałam piekne kołyski łóżeczka wszystko takie piękne i smutno mi było ze nie moge sobie takiego kupic - mam nadzieje ze kiedys to sie zmieni ale narazie nie bede krakac, kupilam sobie za to grzybka z kryształu na pierścionki A jak tam drogo gały wychodzą
A dzis o 16:00 jedziemy w odwiedzinki do małej kruszynki -kupiłam jej grzechotke ,dwie pary skarpetusiów i sukieneczke super -mam nadzieje ze jej mamusi sie spodoba bo małej to raczej wszystko jedno Juz nie moge sie doczekac kiedy ja zobacze-ma juz dwa tygodnie i teraz bieduleczka dostaje zastrzyki bo ma jakies bakterie w moczu - malusia taka a juz kłuja tymi igłami
Piszcie kobitki co tam u was słychac???
Stary 2007-01-21, 11:01   #2377
jukol
Zakorzenienie

dzis mam 30dc chcialabym poleciec do lazienki zrobic test ale nie chce znow sie zdolowac,rozczarowac a ja @ nic sie nie zapowiada... jeszcze na 14.00 mamy egzamin a ja kompletnie nic sie nie uczylam

Olinek

Paulinka
Stary 2007-01-21, 11:05   #2378
adatka
Zakorzenienie

Jukolku Trzymam kciuki ,zebys tym razem nie musiała się rozczarowac tylko ucieszyc z dwoch kreseczek
Stary 2007-01-21, 13:07   #2379
adatka
Zakorzenienie

Cos tu dzisiaj cichutko
Stary 2007-01-21, 13:28   #2380
m@gd@len@
Zadomowienie

no fakt cichutko tu jakoś

Jukol trzymam kciuki za egzamin i test
Stary 2007-01-21, 13:37   #2381
pysiamn
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez m@gd@len@ Pokaż wiadomość
no fakt cichutko tu jakoś

Jukol trzymam kciuki za egzamin i test
ja też trzymam kciuki, a jak coś będziesz wiedział to koniecznie zdaj nam raport wizażowy

Może i cicho, ale przyznam się że ja poporannych newsach dla was i porannym śniadanku- poszłam jeszcze spać i dopiero wstałam

*** -12,5kg***
pysiamn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-21, 14:53   #2382
anusia_82
Zadomowienie

GG do anusia_82

Pysiamn serdecznie gratuluję!
anusia_82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-21, 15:37   #2383
emurulez77
Zadomowienie

Wyślij wiadomość przez ICQ do emurulez77 GG do emurulez77 Wyślij wiadomość przez Yahoo do emurulez77

Pysiam, serdeczne gratulacje kochana!
Stary 2007-01-21, 16:55   #2384
anusia_82
Zadomowienie

GG do anusia_82

Dziewczyny potrzebuje porady kogoś kto zna się na Clo, otóż mam zacząc go brać od 2 DC przez 5 dni po jednej tabletce i tu pojawia sie mój problem ponieważ @ przylazła dziś i zastanawiam się kiedy ewentualnie będzie owulacja jeśli wezmę Clo bo mój TZ wraca dopiero 3 lutego a co jeśli owulacja pojawi się wcześnie a TZ nie będzie wtedy okaże się że faszeruje siebie tym wszystkim bez sensu bo ich działanie nie zostanie wporę wykorzystane. Jutro zadzwonię do ginki zacznie się monitoring itd ale zastanawiam się czy ma sens branie tego Clo? Ach wiecie załamałam się teraz mój cykl wyniósł 27 dni i miałam nadzieję że sie spóźni ale zawsze tak jest że przychodzi @ nie proszona gdyby dała mi kilka dni zapasu...ach doła załapałam
Stary 2007-01-21, 17:11   #2385
poissonivy
Zakorzenienie

Ja anusia nie za bardzo na tym się znam, ale rzeczywiście TŻ i owulacja mogą się rozminąć. Z drugiej strony może właśnie zdąży... Na pewno musisz zadzwonić do lekarza.
poissonivy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-21, 17:13   #2386
anusia_82
Zadomowienie

GG do anusia_82

Cytat:
Napisane przez poissonivy Pokaż wiadomość
Ja anusia nie za bardzo na tym się znam, ale rzeczywiście TŻ i owulacja mogą się rozminąć. Z drugiej strony może właśnie zdąży... Na pewno musisz zadzwonić do lekarza.
Jutro bede dzwonić do ginki ale szczerze mówiąc mam do niej ograniczone zaufanie, mam nadzieję że może któraś z Was wie więcej ode mnie
Stary 2007-01-21, 17:29   #2387
Madziorka
Zakorzenienie

GG do Madziorka

Witajcie kochane

Cytat:
Napisane przez karolcia11 Pokaż wiadomość
Witam ponownie! I dziekuje Ci serdecznie anusiu_82 za odpowiedz.. Nie wiem sama.. Z tego co wyczytalam, to wydaje mi sie ze wyniki sa w normie.. Ale juz sie sama pogubilam.. To jest wszystko takie dziwne.. Jeszcze w zasadzie nie zaczelam staran, a juz lekarze mowia, ze moge miec problemy.. Postaram sie dostac do mojego lekarza w poniedzialek - moze sie uda..Wtedy bede wiedziala co i jak i dostane skierowania na nastepne badania...
Od dluzszego czasu kraze po roznych forach o tematyce ciazy, ale dopiero tutaj jakos odwazylam sie odezwac.. Lekarze podejzewaja u mnie endometrioze lub/i policystyczne jajniki.. Tak naprawde sama nie wiem juz co mamy robic.. Duzo czytalam, ze przy takich chorobach najlepiej zaczac jak najpredzej starania o dzidze.. Naprawde nie wiecie jak ja tego pragne, ale boje sie ze nie zdolamy zapewnic tej malej kruszynce wszystkiego czego bedzie potrzebowala..
Wczoraj zaczelam czytac Wasz watek i stwierdzilam ze przeczytam go calego - od deski do deski - jestem na 20 str. Jestescie naprawde kochane, ze tak wspieracie sie nawzajem.. Przyznam sie szczerze ze czytajac mozna sie niezle usmiac, jak i nie raz juz prawie poleciala mi lezka.. Mam nadzieje, ze nie macie mi tego za zle (ze czytam od poczatku).. Jak i tego, ze wtracam sie w wasza rozmowe, skoro tak naprawde nie zaczelismy sie jeszcze starac.. Jakby cos - jedno slowo i juz mnie nie ma....

Pozdrawiam i mocno trzymam kciuki!!!
Karolciu, witamy cię serdecznie, zaglądaj do nas jak najczęściej myślę że powinnaś zrobić badania w kierunku przyszłego starania się o dzidzię żeby miec jasną sytuację

Cytat:
Napisane przez schmetterling Pokaż wiadomość
Madziorka Plamienia wystapily w 7 i 8 dc,dzisiaj,tz w sobote to 9 dc,juz bez plamien ,moze mogloby byc tylko wiecej sluzu,bo bywalo dgo czasami sporo. W poniedzialek ma termin u ginekologa,na sprawdzenie,czy jajeczko rosnie odpowiednio i jak zwykle mam obawy,czy jest ok,ale to chyba juz znasz
ja swoje plamienia miałam dokładnie w tym samym d.c co ty , dzisiaj mam 9 d.c, owulacji jeszcze nie miałam bo testy robie od zakończenia @ co drugi dzień, co do jajeczka to jeszcze nie miałam monitorowanego i pewnie w nastepnym cyklu mnie to czeka , ale zobaczymy co powie gin.

Cytat:
Napisane przez pysiamn Pokaż wiadomość
Dziewczyny nie dowierzam ale wczoraj zobaczyłam Załącznik 749266....myślałąm że za pierwszym podejściem to bardzo mało prawdopodobne

Wczoraj z mężem wariowałąm ze szczęścia, tego nie da się opisać, teraz to ja trzymam za was kciuki, byście jak najszybciej zobaczyły II kreski i byśmy mogły cieszyć się macierzyństwem BUZIAKI dla WAS
Pysiu gratuluje super że się udało i to za pierwszym razem dbaj teraz o siebie i duzo odpoczywaj

Cytat:
Cytat:
Napisane przez adatka Pokaż wiadomość
Cytat:
no też to zauważyłam
Madziorka nie chwalisz się więc nie wem czy gratulować
No już mówię, otóż od dzisiaj jestem moderatorem poczeklalni , nic wcześniej nie mówiłam bo byłam w trakcie rozmów na ten temat dopiero dzisiaj po powrocie ze szkolenia na chwilkę odpaliłam kompa i zobaczyłam że już jestem zielona

Cytat:
Napisane przez Edycia15 Pokaż wiadomość
Złośnica przykro mi bardzo i dużo buziaków, i powodzenia

Pysiam gratulacje

A ja chyba zdecyduje się w przyszłym tygodniu na test.
Wczoraj miałam takie małe plamienie i już myślałam ze to @. Ale wieczorem mi przeszło i dziś ani sladu. A wiec czekam dalej czy @ sie pojawi.
Edytko, a ile mineło już dni od spodziewanej @?

Cytat:
dzis mam 30dc chcialabym poleciec do lazienki zrobic test ale nie chce znow sie zdolowac,rozczarowac a ja @ nic sie nie zapowiada... jeszcze na 14.00 mamy egzamin a ja kompletnie nic sie nie uczylam
a może się w końcu udało??? Jukolku, koniecznie zdaj nać jak poszedł egzamin?
Madziorka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-21, 17:53   #2388
Madziorka
Zakorzenienie

GG do Madziorka

Cytat:
Napisane przez anusia_82 Pokaż wiadomość
Dziewczyny potrzebuje porady kogoś kto zna się na Clo, otóż mam zacząc go brać od 2 DC przez 5 dni po jednej tabletce i tu pojawia sie mój problem ponieważ @ przylazła dziś i zastanawiam się kiedy ewentualnie będzie owulacja jeśli wezmę Clo bo mój TZ wraca dopiero 3 lutego a co jeśli owulacja pojawi się wcześnie a TZ nie będzie wtedy okaże się że faszeruje siebie tym wszystkim bez sensu bo ich działanie nie zostanie wporę wykorzystane. Jutro zadzwonię do ginki zacznie się monitoring itd ale zastanawiam się czy ma sens branie tego Clo? Ach wiecie załamałam się teraz mój cykl wyniósł 27 dni i miałam nadzieję że sie spóźni ale zawsze tak jest że przychodzi @ nie proszona gdyby dała mi kilka dni zapasu...ach doła załapałam
nie znam się na CLO ale owulacja przeważnie jest w połowie cyklu, więc jest duze prawdopodobieństwo że i twoja tak wystąpi a wtedy akurat by była tak około 3.02. Jeżeli nie ufasz swojej gince to zadzwoń może do jakieś kliniki gdzie dyżuruja przy telefonach lekarze i poradź sie ich
Stary 2007-01-21, 17:58   #2389
anusia_82
Zadomowienie

GG do anusia_82

Cytat:
Napisane przez Madziorka Pokaż wiadomość
nie znam się na CLO ale owulacja przeważnie jest w połowie cyklu, więc jest duze prawdopodobieństwo że i twoja tak wystąpi a wtedy akurat by była tak około 3.02. Jeżeli nie ufasz swojej gince to zadzwoń może do jakieś kliniki gdzie dyżuruja przy telefonach lekarze i poradź sie ich
Też o tym myślałam jestem pierwszy raz od bardzo długiego czasu puściły mi nerwy i się poryczałam jeju chciałabym żeby to było prostsze i chciałabym żeby moja ginka była bardziej życzliwa i kompetentna mam do niej wiele zastrzeżeń, myślę że jutro ją poinformuje jaka jestsytuacja i zapytam jak to widzi? nie chcę brać Clo bez celu i tak faszeruję się jak indyk na 4 lipca
Stary 2007-01-21, 18:11   #2390
Madziorka
Zakorzenienie

GG do Madziorka

Cytat:
Napisane przez anusia_82 Pokaż wiadomość
Też o tym myślałam jestem pierwszy raz od bardzo długiego czasu puściły mi nerwy i się poryczałam jeju chciałabym żeby to było prostsze i chciałabym żeby moja ginka była bardziej życzliwa i kompetentna mam do niej wiele zastrzeżeń, myślę że jutro ją poinformuje jaka jestsytuacja i zapytam jak to widzi? nie chcę brać Clo bez celu i tak faszeruję się jak indyk na 4 lipca
rozumiem cię, spróbuj może zadzwonić do kliniki gdzie przy tel. dyżurują lekarze i skonsultuj to z nimi.

Edytowane przez Madziorka
Czas edycji: 2007-01-21 o 19:41
Stary 2007-01-21, 18:15   #2391
poissonivy
Zakorzenienie

anusiu, a ja mam dziwne przeczucie, że Wam się uda i to niedługo. Dlaczego nie zmienisz ginekologa, skoro piszesz, że powinna być bardziej kompetentna?
poissonivy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-21, 18:17   #2392
m@gd@len@
Zadomowienie

ja jutro powinnam zrobić test owu...
czuję, że będę ją jutro miała, a moze mam ją już dzis bo jajniczek daje popalić i ból brzucha symptomatyczny
Stary 2007-01-21, 18:32   #2393
AMILAMIJA
Zadomowienie

GG do AMILAMIJA Send a message via Skype™ to AMILAMIJA

Madziorka, gratuluję awansu. Może po znajomości załatwisz nam wizytę bociana?

Pysiamn, serdeczne gratulacje! Opowiedz nam szczegółowo, jak to tam u ciebie wygląda? Objawy, podejrzenia, w którym dniu test?

A ja mam huśtawki nastrojów...Wykańcza mnie już to myślenie, kombinowanie...i starania. Tzn forma praktyczna jest ok , ale cała reszta mnie męczy.
Testy nie pokazały mi owu, temp. nie skoczyła, a organizm się ze mną drażni. Od kilku dni pobolewa mnie w dole brzucha. Czasem czuję macicę, napięcie, ciągnięcie...innym razem jajniki i w pachwinie mnie kłuje...Cholery można dostać. I jeszcze ten śluz, którego tyle jest, mleczny, nieliczne grudeczki...Albo kurcze coś mi jest, albo - głupia naiwna baba - robię sobie jakąś nadzieję... I dziś mnie tam macica (albo nie wiem co) tak ciągnie i boli, normalnie jak na okres prawie...
Mam już tego wszystkiego dość!!!
Stary 2007-01-21, 18:36   #2394
anusia_82
Zadomowienie

GG do anusia_82

Cytat:
Napisane przez Madziorka Pokaż wiadomość
rozumiem cię, spróbuj może zadzwonić do kliniki gdzie przy tel. dyżurują lekarze i skonsultuj to z nimi.
Dziękuję Madziorku! jutro zadzwonię do mojej ginki i wtedy skonsultuje jej decyzje z Novum

Edytowane przez Madziorka
Czas edycji: 2007-01-21 o 19:42
Stary 2007-01-21, 18:43   #2395
anusia_82
Zadomowienie

GG do anusia_82

Cytat:
Napisane przez poissonivy Pokaż wiadomość
anusiu, a ja mam dziwne przeczucie, że Wam się uda i to niedługo. Dlaczego nie zmienisz ginekologa, skoro piszesz, że powinna być bardziej kompetentna?
Cieszy mnie Twoje przeczucie co do zmiany lekarza to zamierzam to zrobić jeśli teraz nie będzie "Efektu" przeniosę się do Invicty, ale ponieważ u tej ginki rozpoczęłam leczenie a nie chce w tej chwili podnosić kosztów więc poczekam co będzie ale jeśli nic nie będzie to stanowczo zmieniam lekarza!

Cytat:
Napisane przez AMILAMIJA Pokaż wiadomość

Pysiamn, serdeczne gratulacje! Opowiedz nam szczegółowo, jak to tam u ciebie wygląda? Objawy, podejrzenia, w którym dniu test?

A ja mam huśtawki nastrojów...Wykańcza mnie już to myślenie, kombinowanie...i starania. Tzn forma praktyczna jest ok , ale cała reszta mnie męczy.
Testy nie pokazały mi owu, temp. nie skoczyła, a organizm się ze mną drażni. Od kilku dni pobolewa mnie w dole brzucha. Czasem czuję macicę, napięcie, ciągnięcie...innym razem jajniki i w pachwinie mnie kłuje...Cholery można dostać. I jeszcze ten śluz, którego tyle jest, mleczny, nieliczne grudeczki...Albo kurcze coś mi jest, albo - głupia naiwna baba - robię sobie jakąś nadzieję... I dziś mnie tam macica (albo nie wiem co) tak ciągnie i boli, normalnie jak na okres prawie...
Mam już tego wszystkiego dość!!!
Nadzieja jest najważniejsza a co do samopoczucia to w tej chwili czuję się tak samo parszywie jak Ty, ale damy rade!
Stary 2007-01-21, 18:44   #2396
martini.
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pysiamn Pokaż wiadomość
Dziewczyny nie dowierzam ale wczoraj zobaczyłam Załącznik 749266....myślałąm że za pierwszym podejściem to bardzo mało prawdopodobne

Wczoraj z mężem wariowałąm ze szczęścia, tego nie da się opisać, teraz to ja trzymam za was kciuki, byście jak najszybciej zobaczyły II kreski i byśmy mogły cieszyć się macierzyństwem BUZIAKI dla WAS
Gratulacje.

Cytat:
Trzymam kciuki za oba testy. Ja mam jutro zaliczenie i też jeszcze nic nie umiem.
martini. jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-21, 19:10   #2397
jukol
Zakorzenienie

zadalam i TZ tez jeszcze tylko sprawa tego || i bede super szczesliwa.Korci mnie aby dzis zrobic test ...

Olinek

Paulinka
Stary 2007-01-21, 19:14   #2398
anusia_82
Zadomowienie

GG do anusia_82

Cytat:
zadalam i TZ tez jeszcze tylko sprawa tego || i bede super szczesliwa.Korci mnie aby dzis zrobic test ...
Gratuluję i trzymam kciuki za teścik
Stary 2007-01-21, 19:17   #2399
Madziorka
Zakorzenienie

GG do Madziorka

Cytat:
ja jutro powinnam zrobić test owu...
czuję, że będę ją jutro miała, a moze mam ją już dzis bo jajniczek daje popalić i ból brzucha symptomatyczny
no to do dzieła

Cytat:
Napisane przez AMILAMIJA Pokaż wiadomość
Ami , dziekuje , a co do bociana to jutro mam z nim rozmowę dla kazdej z was załatwie po II kreseczki

Cytat:
superr, gratuluję a za teścik pozytywny trzymam kciuki
Stary 2007-01-21, 19:25   #2400
jukol
Zakorzenienie

Za marzenia nie karają ...

Olinek

Paulinka

Edytowane przez jukol
Czas edycji: 2007-01-24 o 21:18
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości