|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Kochane Mamusie, czesc 8 zbliza sie ku końcowi więc czas na głosowanie
|
|||
| Pierwsze roczki, pierwsze kroczki kręcą się już nasze loczki. |
|
5 | 11,11% |
| Pierwsze ząbki wszyscy mamy, więc już mamie nie dokuczamy |
|
0 | 0% |
| Lato w pełni, słońce praży, wszystkie dzieci już na plaży. |
|
2 | 4,44% |
| Dzieciaczki swoje bardzo kochamy i na nowe bociany czekamy |
|
1 | 2,22% |
| Jedno już chodzi, drugie raczkuje, a dumna mama ostro wizażuje |
|
0 | 0% |
| Attenzione, attenzione - dzieciaczki dreptają jak szalone |
|
2 | 4,44% |
| Rok temu na świat pchaliśmy się hardo, dziś pierwsze kroki stawiamy twardo. |
|
3 | 6,67% |
| Mamo daj płetwy, tato lej wodę, bo przyszedł czas na letnią przygodę |
|
1 | 2,22% |
| Na torciku jedna świeczki mała, cały rok z uwielbieniem patrzy na mnie mama uśmiechnięta cała. |
|
0 | 0% |
| Jeden kroczek, drugi kroczek, mamo jesteśmy razem cały roczek! |
|
3 | 6,67% |
| Mam już roczek, stawiam kroczki i w ogóle jestem boski! |
|
4 | 8,89% |
| Rok już mają, chodzić chcą - nasze dzieci boskie są! |
|
3 | 6,67% |
| Mamusie nam na roczki torty dekorują i na zlot swój pierwszy z radością się szykują. |
|
1 | 2,22% |
| Czasem się przewrócą robiąc pierwsze kroczki - wakacyjne dzieci właśnie kończą roczki. |
|
10 | 22,22% |
| Mamo, tato, czy Wy wiecie, że już rok jestem na świecie? |
|
6 | 13,33% |
| Roczki już mają nasze słodkie dzieci, a nam ze sobą nawzajem lepiej jest na świecie |
|
0 | 0% |
| Roczek już mamy i powoli już chodzić sami zaczynamy! |
|
0 | 0% |
| Lato w pełni, hitza straszna, lecz ja z mamą mimo wszystko po placach zabaw chętnie latam |
|
0 | 0% |
| chodzę, gryzę, gugam wkoło i już wszystkim jest wesoło |
|
0 | 0% |
| pierwszych rocznic to początek - zaczynamy nowy wątek |
|
3 | 6,67% |
| papier, drewno, plastik, woda - to dopiero jest przygoda |
|
0 | 0% |
| chodzić i mówić zacznę tuż tuż, bo przecież roczek mija mi już |
|
1 | 2,22% |
| Głosujący: 45. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4381 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Codziennie nowe powody do dumy, letnie bobasy i ich mamy - Kuny. Mamy VII - VII
Madziulka_17
Jeżeli dziecko sie nie najada 2, budzi sie w nocy mimo, że przed snem wypiło 240ml,spada na wadze lub ma ja w normie to można przejsc na 3-takie ciekawostki wyczytałam-bardziej kaloryczne a miesza sie dodajac stopniowo, zwiekszajc "po miarce" ---------- Dopisano o 12:58 ---------- Poprzedni post napisano o 12:49 ---------- No właśnie!!!!!1 ZUZIA ![]() 100000000LAT!!!!!!!!!! Emilie, Asia ![]() kl aski:
|
|
|
|
#4382 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Codziennie nowe powody do dumy, letnie bobasy i ich mamy - Kuny. Mamy VII - VII
Hej.
Dziewczyny ja błam na izbie. Ból pęcherza był nie do zniesienia, zginało mnie w pół na stojąco, leki które miałam w domu żuravit i urofuraginum nie pomagały, tak mnie jeszcze nigdy nie bolało. Jak stałam tak pojechałam, nawet w ciapach z tego wszystkiego. Znowu mam antybiotyk ( a 3 tygodnie temu skończyła), i nakaz leczenia u urologa plus kompleksowe badania, cystografia bo skoro mnie to tak często męczy to trzeba sprawdzić czy to nie guz, brodawczak czy inny diabeł Nastraszyła mnie, nie powiem ![]() Teraz już mnie tak nie boli jak wcześniej, można jakoś funkcjonować. Blondynka ja 2 lata temu byłam 3 mce na kursie waśnie pracownik biura podróży, potem 3 mce na stażu. Kurs był nie z UP tylko jakaś firmI zrobiłam certyfikat z ang a darmoche w tym kursie, kasa była za szklenie. W sumie to 4 prace już zaliczyłam przez te parę lat Ja o tych szczepieniach nie czytam nic, nie chcę wiedzieć.
|
#4383 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#4384 |
|
Wtajemniczenie
|
Zuzanko sto lat!
|
|
|
|
#4385 |
|
Zakorzenienie
|
Zuziak sto lat!
|
|
|
|
#4386 |
|
Zakorzenienie
|
Zuzia wszystkiego najlepszego!
Daj już mamusi odpocząć diablico mała
|
|
|
|
#4387 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zuziaku kochany mój , STO LAT !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!! ---------- Dopisano o 14:00 ---------- Poprzedni post napisano o 13:57 ---------- |
|
|
|
|
#4388 |
|
Zakorzenienie
|
Zuziaku, sto lat ślicznotko!!!!!
Patik, cholerka, ale Cię trzyma mam nadzieję że wreszcie sobie do dziadostwo pójdzie! ![]()
|
|
#4389 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja bym się trzymała tej wersji. ale rób wszystkie badania i życzę zdrówka PatikuCytat:
a ja jak mam tak jak ty (wrażenie za chwilę oszaleję) to zaczynam się śmiać jak wariatka albo odkręcam wodę - nie pytać dlaczego uspokaja mnie i jedno i drugie. ps. może ci sie okres zbliża? |
||
|
|
|
#4390 |
|
Zadomowienie
|
Zuaziaczku kochany sto lat!!
Żebyś była tak spokojna jak jesteś śliczna - daj mamie odsapnąć.![]() Później wpadnę na dłużej. |
|
|
|
#4391 |
|
Zakorzenienie
|
Jakby kogoś interesowało, to w Biedronce od poniedziałku będą różne zabezpieczenia - na szafki, narożniki itp. http://fanbiedronki.pl/gazetka/2012....twa,dla,dzieci
|
|
#4392 |
|
Zakorzenienie
|
Jak zawsze mile powitanie
![]() Nawet nie wiecie jak mi się miło zrobiło, że mnie jeszcze pamiętacie ![]() U nas powoli leci. Mieszkamy w niemczech, wynajęlismy mieszkanie, Tż pracuje, my z Lili siedzimy całymi dniami w domu, chodzimy na spacerki itd. choć lata niestety u nas nie widać. codziennie pada i jest chłodno. Lila rośnie jak na drożdżach! ma już 6 zębów i wychodzą nastepne... szaleniec z niej okropny, chodzi przy meblach, włazi na łóżko, ucieka na balkon (mamy dość wysokie wejście na balkon), jednym słowem chodzące tornado ![]() więc nudzić nam sie nie nudzi Zuziu wszystkiego najlepszego! |
|
|
|
#4393 |
|
Wtajemniczenie
|
Zuziak sto lat malenka
Ja wpadlam sie pochwalić. Wiki juz trzecia noc z rzędu przespala bez ani jednej pobudki (Shira i reszta kupy - NIE BIJCIE ) Agulaaabar witaj spowrotem. Madziulka ja nie mieszalam. Od razu z jedynki na trójkę przeszłam. Na czwórkę tak samo zrobię. Patik wiecznie cos u Was. Przytulam wirtualnie |
|
|
|
#4394 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja to bym musiała dzisiaj pół dnia stać przy kranie, a potem Tz by mnie za rachunki wyrzucił .Co do ps., to nic mi się nie zbliża. Zwykłe zmęczenie materiału Drań - Zuzanna dziękuje za życzenia!
|
|
|
#4395 |
|
Zadomowienie
|
justyna - oj tam oj tam..
powiedz mężowi że sa jeszcze zakupoholiczki i alkoholiczki. czymże jest wiec odkręcenie wody w kranie. jasne ze mam wyrzuty sumienia i w wyobrażni buduję już kanał, którym te litry wody płyną do Afryki, ale nawet nasze wysoko rozwinięte kraje nie są w stanie niczego zrobić.T. zabrał Emila na grilla. ciekawa jestem jak to się zakończy - ja mam wolne = więcej czasu na sprzątanie |
|
|
|
#4396 |
|
Zakorzenienie
|
ZUZIAKU 100 lat
|
#4397 |
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry!
Ja też byłam dziś wściekła pokłóciłam się z tż, i co? Dostałam @! Troszkę rozczarowana jestem tym faktem no ale trudno. I co mi sie dziś zdarzyło, zdenerwowałam się bo przytrasnęłam się tak jaky odkurzaczem (zrobił mi się mały krwiaczek na ręce) i tak kopnęłam w drzwi odruchowo (stałam do nich tyłem), że aż szyba wyleciała! Agula ja Cię pamiętam! Ostatnio sie zastanawiałam co u Ciebie. Paticzku kuruj się Zuza sto lat!!
|
#4398 |
|
Zakorzenienie
|
Taka pochłonięta swoimi problemami nie złożyłam życzeń naszej licznej księżniczce Zuzannie
Najlepszego malutka diablico!! Coś ze mną nie tak. Mam 37,3 brak sił i dreszcze. Sara daje w kość. Byłam chwilę na dworze na kocyku. Po raz kolejny się pożalę: przyszła teściowa dziecko w ryk bo chce na ręcę do niej
|
#4399 |
|
Zakorzenienie
|
Halo halo
![]() Zuziak wszystkiego najlepszego od cioci i Domka!!! |
|
|
|
#4400 |
|
Zakorzenienie
|
na mega szybko
Zuzi skarbie 100000000 lat!
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
#4401 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Zuzia sto lat!
|
|
#4402 |
|
Rozeznanie
|
Zuziak 100 Lat szczęścia !!!!
Rośnij zdrowo!! |
|
|
|
#4403 |
|
Zakorzenienie
|
My po urodzinach numer dwa
![]() Tym razem tort jagodowy. Sarka wybawiła się jak mało kiedy
|
|
|
|
#4404 |
|
Zakorzenienie
|
Aga ja Ciebie też pamiętam
![]() Wiecie co? Jak Radek stoi z rączkami do góry to ma koło pępka takie wypchane jajo jak się przekręci to kawałeczek dalej się robi.To jest takie większe, jak dłoń przyłożę to się mieści... To chyba przepuklina.... Kurczę. W poniedziałek jedziemy z nim do lekarza. Dzisiaj zaliczył debiut w basenie ![]() Patik zdrówka dla Ciebie. Że Sara chce do Ale wyobrażam sobie jakie to jest przykre i denerwujące. Kiedy macie tego grilla z okazji roczku? Wiecie, moja kuzynka urodziła córeczkę, miała cc. We wtorek. Strasznie chce karmić UU ale mała nie chce cycków łapać, karmi ją butelką. Wczoraj nawał miała i ból piersi straszny. Nie wie co robić. Ja w sumie też nie wiem co jej doradzić bo sama takich problemów nie miałam. Ale skoro już ponad 4 dni karmi butlą to ciężko będzie małą przystawić do UU, nie będzie się chciało Małej męczyć skoro z butelką łatwiej. |
|
|
|
#4405 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Patik - zdrowia życzę, Zuza
|
||
|
|
|
#4406 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to raczej przepuklina, mam nadzieję,że plasterki wystarczą. Ad. 2 Twojej kuzynce będzie bardzo ciężko,wiem sama po sobie...
|
|
#4407 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Właśnie nakładki jej dam- mam z Aventu, nie używałam w ogóle, tylko nie wiem jak to jest z rozmiarami. Na moich pisze 22. Kuzynka ma strasznie duże sutki, jak2 złote
|
|
|
|
|
#4408 |
|
Zadomowienie
|
Hmmm wydaje mi się, że ja też miałam z Avent'a ale tam rozmiary były S,M,... itp. Ale nie jestem pewna rozmiaru który miałam.
A powiedz kuzynce, żeby mocno rozmasowała pierś przed karmieniem. Mają się pojawić kropelki mleka. Wówczas dziecku będzie łatwiej, a jak poczuje już mleko to będzie ssać. |
|
|
|
#4409 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tak na szybko
Mam wiadomość od Żanety. Razem z Emilie są w szpitalu. Mała miała krew i śluz w stolcu, a do tego ma gorączkę i mimo picia odwodniła się. Dostaje kroplówkę, lekarze wykluczyli rotawirusa. Więcej będzie coś wiadomo w poniedziałek. |
|
|
|
#4410 |
|
Wtajemniczenie
|
Brunetko przekaz od nas zyczenia zdrowia dla Emi!!!
Lili u nas tez debiut basenikowy dzisiaj, na balkonie... |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:10.

kl aski:

-on jest bezpłatny prawda?
należał Ci sie zasiłek?
zębole

mam nadzieję że wreszcie sobie do dziadostwo pójdzie! 
. AAAAAAAAAAAaaaaaaaaaaaaa! !!

)

Ja to bym musiała dzisiaj pół dnia stać przy kranie, a potem Tz by mnie za rachunki wyrzucił