|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#421 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Blogi i blogerki - niusy, opinie i ploteczki.
Czy ktoś potrafiłby mi w jednym słowie streścić co jest celem tego wątku?
Wyśmiewanie? ![]() mi osobiście to jakoś mocno nie przeszkadza, - nikt nie jest idealny. Mam spory dystans do siebie, ale myślę, że na dużą część dziewczyn może to zadziałać na prawdę negatywnie. Nie każdy dobrze znosi krytykę. Z niewielką częścią, którą tu opisujecie może i się zgodzę, ale w większości to tak patrząc na to z boku, po prostu doczepiacie się do wszystkiego, aby tylko mieć o czym popisać:p |
|
|
|
#422 | ||
|
Szef ds. Wymianek
|
Cytat:
![]() wyboldowane - ale przeciez nikt nie kaze sie tym dziewczynom wystawiac na widok publiczny . skoro to robia, musza sie liczyc rowniez z krytyka, jaka ona by nie byla. tak samo ja ja czy Ty, udzielajac sie na tym forum, musimy byc przygotowane, ze ktos bedzie komentowal nasze wypowiedzi .EDIT Cytat:
szuka nowego domu Edytowane przez siarka40 Czas edycji: 2012-06-30 o 16:23 |
||
|
|
|
#423 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A co do krytyki - jak ktoś ją znosi źle to po co się pcha z blogiem do internetu i wystawia swoje zdjęcia pod ocenę? Albo pisze jakieś bzdury, który każdy może przeczytać? |
|
|
|
|
#424 |
|
BAN stały
|
Kamila ma naprawdę sympatyczny głos i wydaje się taka sympatyczna, ale na jej miejscu popracowałabym nad wymową nazw
![]() Chociaż mojej mamy nie przebije, która na Reserved mówi rezerweder
|
|
|
|
#425 |
|
Wtajemniczenie
|
nie, na wizażu udzielam się głównie na targowiskach, na ten wątek trafiłam przez swojego bloga, miałam od was całe mnóstwo wejść i przez chwilę myślałam, że coś na blogspocie wariuje
![]() Powiem na swoim przykładzie: założyłam bloga, bo chciałam pokazać swój styl (który może nie jakiś wyszukany, ale jednak mój ^^) i myślę, że większość dziewczyn właśnie po to modowego bloga zakłada. Nie po to żeby pokazać twarz, stopy czy inne części ciała bo od tego są inne strony jak np. maxmodels ![]() Z takim myśleniem, więc oczekujemy komentarzy pozytywnych i oczywiście negatywnych odnoszących się do stroju, nie do twarzy, stóp czy krzywego uśmiechu. Ale to jest tylko moje zdanie, zgodzę się, że niektóre blogerki to bezmózgie pańcie, które myślą, że właśnie zostały celebrytkami, ale to są wyjątki:p |
|
|
|
#426 |
|
maszyna, nie człowiek
|
Wiesz, są takie, które na każdy negatywny komentarz (a raczej komentarz w stylu: "wiesz co, trochę te buty nie pasują, poza tym super pomysł!") reagują: "jak Ci się nie podoba to nie wchodź!"
Ba, chyba też coraz mniej blogerek zakłada blogi, żeby dzielić się pasją/pomyslami/inspiracjami...
|
#427 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 16:39 ---------- Poprzedni post napisano o 16:36 ---------- Cytat:
|
|
#428 |
|
Zakorzenienie
|
Jeśli jesteśmy przy temacie pieniędzy... Widziałyście ostatnią "aferkę" na prywatnym profilu FB Fashionelki i to, że zarzuca Maffashion brak szacunku do siebie samej i swojej pracy?
![]() Interesujące komentarze, warto poczytać... |
|
|
|
#429 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mama ma tez problem z wymówieniem nazwy sklepu "Orsay". Chyba łatwo się domyślić jak przekręca
|
|
|
#430 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie niezmiernie bawi znajoma mówiąca "Bereszka"
|
|
|
|
#431 |
|
maszyna, nie człowiek
|
To przykre, często widuję blogi niezadbane (nie trzeba być mistrzem fotoszopa żeby dobrać ładną czcionkę i zadbac o przejrzystość), o wpisah średniej jakości dbające tylko o współprace i ilosć czytelników - zarówno kosmetyczne jak i modowe...
|
|
#432 | |
|
Szef ds. Wymianek
|
Cytat:
. tak samo jak na poznanska galerie King Cross mowie King Kong .oprocz zaniedbania technicznego bloga, kluje mnie w oczy zaniedbanie wystepujace w samych ałtfitach - typu brudne rajstopy czy buty, pogniecione bluzki czy spodnice, sprane i zmechacone materialy... dla mnie to brak szacunku dla "ogladaczy".
szuka nowego domu Edytowane przez siarka40 Czas edycji: 2012-06-30 o 17:05 |
|
|
|
|
#433 |
|
Zakorzenienie
|
Kamila zamieściła filmik na blogu. Rzeczywiście ma mega sympatyczny głos
|
|
#434 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#435 |
|
Zakorzenienie
|
Ja kiedyś mówiłam Berszika
![]() ---------- Dopisano o 17:28 ---------- Poprzedni post napisano o 17:27 ---------- Szarri, |
|
|
|
#436 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
i Karolina i Eliza bardzo upadły w moich oczach za tą bądź co bądź bezsensowaną krytyke. Jej blog, jej sprawa.
|
|
|
|
|
#437 |
|
Szef ds. Wymianek
|
slyszac o tych dzikich tlumach na wyprzedazach, nie moge oprzec sie wrazeniu, ze bardzo pasujace "przezwisko"
.z grubej czy nie, grunt, ze nader celnie .
|
|
#438 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Jesteś moim Miszczem w nagrodę mogę zafundować podróż do stolicy faszjonistek na Wu
|
|
#439 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Mam uwaga! 3 reklamy promujące sklepy, z czego tylko od 1 dostałam coś w ramach współpracy. Od właśnie Oasap. Kliki? przydają się choćby dlatego, że już jakąś formę współpracy z nimi podjęłam i jeżeli zmniejszą mi doładowanie to nie będę mogła nic za to od nich wziąć i wtedy to ja nie wywiążę się z umowy. Co do Awanti, to jestem ciekawa skąd znasz treść mojego maila i na jakiej podstawie przypisujesz go do kategorii "błagalnych" ? ![]() edit: wychodzę z założenia, że im więcej obserwatorów tym więcej osób mnie podczytujących. To jest na prawdę miłe kiedy widzi sie zainteresowanie ludzi tym co robisz
Wymieniam się Wishlista - KLIK ......................... .................. Edytowane przez Spalinka Czas edycji: 2012-06-30 o 17:56 |
|
|
|
|
#440 |
|
Zakorzenienie
|
Więc się zdecyduj, bo wcześniej pisałaś o zakładaniu bloga dla samej siebie, a teraz nagle okazuje się, że jednak jakieś korzyści materialne chcesz z niego czerpać pomimo tego, że nie ma tam praktycznie nic interesującego
![]() Zamiast skupić się na prowadzeniu i dopracowaniu bloga, zaczęłaś od tak zwanej doopy strony, czyli zanim blog porządnie ruszył i zdobył czytelników, już się wyprosiłaś o banery reklamowe i wybłagałaś o "kliki". Żałosne zagrania. Ja bym się na Twoim miejscu wstydziła teraz w ogóle tłumaczyć
|
|
|
|
#441 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
piwo dla szarri. moja koleżanka też kiedyś mówiła Bereszka. A jak jestem z inną w H&M to czasami jak nam sie wkręci to mówimy "Ha i Em" - to dzięki reklamom puszczanym właśnie w tym sklepie gdzie tak wymawiają nazwę własnego sklepu. Ja rozumiem że jesteśmy w Polsce i w Polsce się mówi po polsku ale błagam, nazwa własna?
|
|
#442 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#443 | |
|
Szef ds. Wymianek
|
Cytat:
. swoja droga, nigdy chyba nie slyszalam tej nazwy po szwedzku.
|
|
|
#444 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wiadomo, że gdyby nie mieli z tego jakiś korzyści to by się w to nie bawili. Skoro blog istnieje, rozwija się to czemu bym nie miała podejmować współprac skoro dzięki temu mam więcej możliwości na zróżnicowane zestawy i więcej mogę pokazać swoim czytelnikom? Przypominam, że podjęłam w sumie współpracę tylko z jednym sklepem. Poleciła mnie do nich jedna z moich czytelniczek, dostałam maila, wypełniłam kwestionariusz i przyjęli mnie. Dlaczego nie miałabym skorzystać? |
|
|
|
|
#445 |
|
Władca Wizażu
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#446 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Według mnei Maffashion robi to, co uważa za słuszne i z czego czerpie satysfakcję oraz zyski, które jej w zupełności wystarczają. Rozbawiły mnie komentarze Kominka, że ma za mało oleju w głowie, bo jakby chciała to by mogła 30tys. wyciągać miesięcznie za tego bloga, no ale najwidoczniej ma inne aspiracje niż kasa No i moim zdaniem Maff obraca się w takim środowisku, że sama dobrze wie co robi, już tam jej tacy znajomi jak chociażby Komar na pewno poradzili co i jak, wg mnie ona się lepiej zna na marketingu itp. niż jakaś Faszjonelka z Lublina czy Staszowa.Generalnie pretensje Faszjonelki są żałosne, nie wiem kompletnie jakim prawem ona to pisze, przecież Maff robiąc swoje nie ma obowiązku troszczyć się o całą rzeszę innych blogerek, które na reklamie pasty do zębów chcą zarobić na torebkę LV albo baleriny Tory Burch. Rozumiem, że blogi stały się teraz dość nietypowym źródłem dochodów niektórych osób, ale jakim prawem oczernia i krytykuje kogoś, kto nie jest tak łasy na pieniądze jak ona
|
|
|
|
|
#447 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#448 |
|
Wtajemniczenie
|
Chodzi mi o realny zysk nie o przekierowania.
Gdyby nie zauważali, że dzięki takim reklamą sprzedaż wzrasta to na pewno nie chcieliby w to inwestować. Samo to, że mogą wykorzystywać zdjęcia blogerek jest dla nich dużym plusem, bo gdyby sami chcieli zrobić stylizacje ze swoimi rzeczami, aby pokazać to w sklepie musieliby zapłacić modelce i fotografowi. |
|
|
|
#449 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#450 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dziękuję, dobranoc
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:36.

. skoro to robia, musza sie liczyc rowniez z krytyka, jaka ona by nie byla. tak samo ja ja czy Ty, udzielajac sie na tym forum, musimy byc przygotowane, ze ktos bedzie komentowal nasze wypowiedzi
.

.