Blogi i blogerki - niusy, opinie i ploteczki. - Strona 15 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-06-30, 16:15   #421
Spalinka
Wtajemniczenie

Dot.: Blogi i blogerki - niusy, opinie i ploteczki.

Czy ktoś potrafiłby mi w jednym słowie streścić co jest celem tego wątku?
Wyśmiewanie?
mi osobiście to jakoś mocno nie przeszkadza, - nikt nie jest idealny.
Mam spory dystans do siebie, ale myślę, że na dużą część dziewczyn może to zadziałać na prawdę negatywnie. Nie każdy dobrze znosi krytykę.
Z niewielką częścią, którą tu opisujecie może i się zgodzę, ale w większości to tak patrząc na to z boku, po prostu doczepiacie się do wszystkiego, aby tylko mieć o czym popisać:p

......................... ..................
Czekamy na styczeń!
Spalinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-30, 16:21   #422
siarka40
Szef ds. Wymianek

Cytat:
Napisane przez Spalinka Pokaż wiadomość
Wyśmiewanie?
Mam spory dystans do siebie, ale myślę, że na dużą część dziewczyn może to zadziałać na prawdę negatywnie. Nie każdy dobrze znosi krytykę.
takie samo pytanie zadajesz w innych watkach, na przyklad o filmikach urodowych na YT?

wyboldowane - ale przeciez nikt nie kaze sie tym dziewczynom wystawiac na widok publiczny. skoro to robia, musza sie liczyc rowniez z krytyka, jaka ona by nie byla. tak samo ja ja czy Ty, udzielajac sie na tym forum, musimy byc przygotowane, ze ktos bedzie komentowal nasze wypowiedzi.

EDIT
Cytat:
(...) ale w większości to tak patrząc na to z boku, po prostu doczepiacie się do wszystkiego, aby tylko mieć o czym popisać:p
nie wiem czy sobie zdajesz sprawe, ale wlasnie sie swoim postem czepnelas tylko po to, zeby popisac .

Edytowane przez siarka40
Czas edycji: 2012-06-30 o 16:23
siarka40 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-30, 16:21   #423
visionAM
Zakorzenienie

Cytat:
Wyśmiewanie?
Z niewielką częścią, którą tu opisujecie może i się zgodzę, ale w większości to tak patrząc na to z boku, po prostu doczepiacie się do wszystkiego, aby tylko mieć o czym popisać:p
Tytuł wątku mówi wszystko, jeśli to Ci nie streszcza wystarczająco o czym wątek jest to przykro mi

A co do krytyki - jak ktoś ją znosi źle to po co się pcha z blogiem do internetu i wystawia swoje zdjęcia pod ocenę? Albo pisze jakieś bzdury, który każdy może przeczytać?
visionAM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-30, 16:21   #424
trudna sprawa
BAN stały

Kamila ma naprawdę sympatyczny głos i wydaje się taka sympatyczna, ale na jej miejscu popracowałabym nad wymową nazw
Chociaż mojej mamy nie przebije, która na Reserved mówi rezerweder
trudna sprawa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-30, 16:30   #425
Spalinka
Wtajemniczenie

nie, na wizażu udzielam się głównie na targowiskach, na ten wątek trafiłam przez swojego bloga, miałam od was całe mnóstwo wejść i przez chwilę myślałam, że coś na blogspocie wariuje

Powiem na swoim przykładzie: założyłam bloga, bo chciałam pokazać swój styl (który może nie jakiś wyszukany, ale jednak mój ^^) i myślę, że większość dziewczyn właśnie po to modowego bloga zakłada. Nie po to żeby pokazać twarz, stopy czy inne części ciała bo od tego są inne strony jak np. maxmodels
Z takim myśleniem, więc oczekujemy komentarzy pozytywnych i oczywiście negatywnych odnoszących się do stroju, nie do twarzy, stóp czy krzywego uśmiechu.
Ale to jest tylko moje zdanie, zgodzę się, że niektóre blogerki to bezmózgie pańcie, które myślą, że właśnie zostały celebrytkami, ale to są wyjątki:p

Czekamy na styczeń!
Stary 2012-06-30, 16:36   #426
nicRu
maszyna, nie człowiek

Wiesz, są takie, które na każdy negatywny komentarz (a raczej komentarz w stylu: "wiesz co, trochę te buty nie pasują, poza tym super pomysł!") reagują: "jak Ci się nie podoba to nie wchodź!" Ba, chyba też coraz mniej blogerek zakłada blogi, żeby dzielić się pasją/pomyslami/inspiracjami...
Stary 2012-06-30, 16:39   #427
Rodzynka1989
Zakorzenienie

GG do Rodzynka1989

Cytat:
nie, na wizażu udzielam się głównie na targowiskach, na ten wątek trafiłam przez swojego bloga, miałam od was całe mnóstwo wejść i przez chwilę myślałam, że coś na blogspocie wariuje
To Ci dziewczyny statystyki podbiły - nic, tylko się cieszyć ;D

---------- Dopisano o 16:39 ---------- Poprzedni post napisano o 16:36 ----------

Cytat:
Napisane przez nicRu Pokaż wiadomość
Ba, chyba też coraz mniej blogerek zakłada blogi, żeby dzielić się pasją/pomyslami/inspiracjami...
Tja, tylko po to, żeby czerpać z nich korzyści materialne...
Stary 2012-06-30, 16:46   #428
visionAM
Zakorzenienie

Jeśli jesteśmy przy temacie pieniędzy... Widziałyście ostatnią "aferkę" na prywatnym profilu FB Fashionelki i to, że zarzuca Maffashion brak szacunku do siebie samej i swojej pracy?
Interesujące komentarze, warto poczytać...
Stary 2012-06-30, 16:48   #429
Heledore
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez trudna sprawa Pokaż wiadomość
Kamila ma naprawdę sympatyczny głos i wydaje się taka sympatyczna, ale na jej miejscu popracowałabym nad wymową nazw
Chociaż mojej mamy nie przebije, która na Reserved mówi rezerweder
Moja mama też jakoś tak mówiła. Czasem nie wiedziałam o co jej chodzi. W końcu ustaliłyśmy że będziemy mówić "rezerwat"

Mama ma tez problem z wymówieniem nazwy sklepu "Orsay". Chyba łatwo się domyślić jak przekręca

Heledore jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-30, 16:53   #430
visionAM
Zakorzenienie

Mnie niezmiernie bawi znajoma mówiąca "Bereszka"
Stary 2012-06-30, 16:58   #431
nicRu
maszyna, nie człowiek

Cytat:
Napisane przez Rodzynka1989 Pokaż wiadomość
To Ci dziewczyny statystyki podbiły - nic, tylko się cieszyć ;D

---------- Dopisano o 16:39 ---------- Poprzedni post napisano o 16:36 ----------

Tja, tylko po to, żeby czerpać z nich korzyści materialne...
To przykre, często widuję blogi niezadbane (nie trzeba być mistrzem fotoszopa żeby dobrać ładną czcionkę i zadbac o przejrzystość), o wpisah średniej jakości dbające tylko o współprace i ilosć czytelników - zarówno kosmetyczne jak i modowe...
Stary 2012-06-30, 17:04   #432
siarka40
Szef ds. Wymianek

Cytat:
Napisane przez Heledore Pokaż wiadomość
Moja mama też jakoś tak mówiła. Czasem nie wiedziałam o co jej chodzi. W końcu ustaliłyśmy że będziemy mówić "rezerwat"
ja mowie specjalnie "rezerwat" . tak samo jak na poznanska galerie King Cross mowie King Kong .

Cytat:
Napisane przez nicRu Pokaż wiadomość
To przykre, często widuję blogi niezadbane (nie trzeba być mistrzem fotoszopa żeby dobrać ładną czcionkę i zadbac o przejrzystość), o wpisah średniej jakości dbające tylko o współprace i ilosć czytelników - zarówno kosmetyczne jak i modowe...
oprocz zaniedbania technicznego bloga, kluje mnie w oczy zaniedbanie wystepujace w samych ałtfitach - typu brudne rajstopy czy buty, pogniecione bluzki czy spodnice, sprane i zmechacone materialy... dla mnie to brak szacunku dla "ogladaczy".

Edytowane przez siarka40
Czas edycji: 2012-06-30 o 17:05
siarka40 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-30, 17:24   #433
Heledore
Zakorzenienie

Kamila zamieściła filmik na blogu. Rzeczywiście ma mega sympatyczny głos

Heledore jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-30, 17:24   #434
szarri
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez siarka40 Pokaż wiadomość
ja mowie specjalnie "rezerwat" . tak samo jak na poznanska galerie King Cross mowie King Kong .

oprocz zaniedbania technicznego bloga, kluje mnie w oczy zaniedbanie wystepujace w samych ałtfitach - typu brudne rajstopy czy buty, pogniecione bluzki czy spodnice, sprane i zmechacone materialy... dla mnie to brak szacunku dla "ogladaczy".
No proste! Reserved to rezerwat, H&M nie nazywam inaczej niż chamem, Zara bywa zarazą

Cytat:
Powiem na swoim przykładzie: założyłam bloga, bo chciałam pokazać swój styl (który może nie jakiś wyszukany, ale jednak mój ^^) i myślę, że większość dziewczyn właśnie po to modowego bloga zakłada.
Tak. Założyłaś, żeby pokazać swój styl. Właśnie dlatego potrzebujesz zakładki "cooperation", całego paska reklam i strony na facebooku mimo 24 lajków Udzielani e się na MP w wątku "dodajmy się do obserwowanych" i sztuczne nabijanie liczby followersów RÓWNIEŻ służy pokazywaniu swojego stylu. Temu samemu służy żebranie o kliki w banner Oasap i błagalne maile do Avanti (o, przepraszam, Awanti) Dzięki za poprawienie humoru, już wiem co znaczy "pokazywanie swojego stylu".
szarri jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-30, 17:28   #435
natalkaa7522
Zakorzenienie

Ja kiedyś mówiłam Berszika

---------- Dopisano o 17:28 ---------- Poprzedni post napisano o 17:27 ----------

Szarri, pojechałaś z grubej rury
Stary 2012-06-30, 17:35   #436
IgaTrusia
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez visionAM Pokaż wiadomość
Jeśli jesteśmy przy temacie pieniędzy... Widziałyście ostatnią "aferkę" na prywatnym profilu FB Fashionelki i to, że zarzuca Maffashion brak szacunku do siebie samej i swojej pracy?
Ja właśnie za to cenie Maff większym szacunkiem. Bo jej blog nie reklamuje wszytskiego od herbat, po inne bzdety jak u Fashionelki. Nie rozumiem tylko po co Eliza i Charlize sie udzielają, zazdrość? Dziwią się, ze Maff jest uznawana za najlepsza polską blogerkę, ale chyba jednak ta ilość "lajków" na fb o czymś świadczy i Karolina i Eliza bardzo upadły w moich oczach za tą bądź co bądź bezsensowaną krytyke. Jej blog, jej sprawa.
IgaTrusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-30, 17:41   #437
siarka40
Szef ds. Wymianek

Cytat:
Napisane przez szarri Pokaż wiadomość
(...) Zara bywa zarazą
slyszac o tych dzikich tlumach na wyprzedazach, nie moge oprzec sie wrazeniu, ze bardzo pasujace "przezwisko".

Cytat:
Napisane przez natalkaa7522 Pokaż wiadomość
Szarri, pojechałaś z grubej rury
z grubej czy nie, grunt, ze nader celnie.
Stary 2012-06-30, 17:43   #438
Kadin_
Zadomowienie

Cytat:
No proste! Reserved to rezerwat, H&M nie nazywam inaczej niż chamem, Zara bywa zarazą

Tak. Założyłaś, żeby pokazać swój styl. Właśnie dlatego potrzebujesz zakładki "cooperation", całego paska reklam i strony na facebooku mimo 24 lajków Udzielani e się na MP w wątku "dodajmy się do obserwowanych" i sztuczne nabijanie liczby followersów RÓWNIEŻ służy pokazywaniu swojego stylu. Temu samemu służy żebranie o kliki w banner Oasap i błagalne maile do Avanti (o, przepraszam, Awanti) Dzięki za poprawienie humoru, już wiem co znaczy "pokazywanie swojego stylu".
Do tej pory tylko podczytywałam, ale nie mogłam się powstrzymać
Jesteś moim Miszczem w nagrodę mogę zafundować podróż do stolicy faszjonistek na Wu
Stary 2012-06-30, 17:53   #439
Spalinka
Wtajemniczenie

Cytat:
Faktycznie stronę na facebooku powinnam założyć jak już na niej zdobędę 100 lajków.
Mam uwaga! 3 reklamy promujące sklepy, z czego tylko od 1 dostałam coś w ramach współpracy. Od właśnie Oasap.
Kliki? przydają się choćby dlatego, że już jakąś formę współpracy z nimi podjęłam i jeżeli zmniejszą mi doładowanie to nie będę mogła nic za to od nich wziąć i wtedy to ja nie wywiążę się z umowy.
Co do Awanti, to jestem ciekawa skąd znasz treść mojego maila i na jakiej podstawie przypisujesz go do kategorii "błagalnych" ?
edit:
wychodzę z założenia, że im więcej obserwatorów tym więcej osób mnie podczytujących. To jest na prawdę miłe kiedy widzi sie zainteresowanie ludzi tym co robisz

Czekamy na styczeń!

Edytowane przez Spalinka
Czas edycji: 2012-06-30 o 17:56
Stary 2012-06-30, 18:01   #440
visionAM
Zakorzenienie

Więc się zdecyduj, bo wcześniej pisałaś o zakładaniu bloga dla samej siebie, a teraz nagle okazuje się, że jednak jakieś korzyści materialne chcesz z niego czerpać pomimo tego, że nie ma tam praktycznie nic interesującego
Zamiast skupić się na prowadzeniu i dopracowaniu bloga, zaczęłaś od tak zwanej doopy strony, czyli zanim blog porządnie ruszył i zdobył czytelników, już się wyprosiłaś o banery reklamowe i wybłagałaś o "kliki".
Żałosne zagrania. Ja bym się na Twoim miejscu wstydziła teraz w ogóle tłumaczyć
Stary 2012-06-30, 18:06   #441
minthema
Zakorzenienie

Cytat:

piwo dla szarri.

moja koleżanka też kiedyś mówiła Bereszka. A jak jestem z inną w H&M to czasami jak nam sie wkręci to mówimy "Ha i Em" - to dzięki reklamom puszczanym właśnie w tym sklepie gdzie tak wymawiają nazwę własnego sklepu. Ja rozumiem że jesteśmy w Polsce i w Polsce się mówi po polsku ale błagam, nazwa własna?

minthema jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-30, 18:10   #442
kirja
Raczkowanie

Cytat:
właśnie znalazłam ,przeczytałam i... straciłam jakąkolwiek sympatię dla fashionelki... (jeśli ją kiedykolwiek miałam). Komentarze, że bloggerki powieszą maffashion za psucie rynku, że przez nią fashionelka nie może tak wysoko wyceniać swoich reklam. Eh. oczywiście szarliz zaraz też poleciała popierać fashionelkę. Dobrały się dwie. Skoro maffashion rzuciła pracę, żeby poświęcić się blogowaniu to chyba oznacza, że ma z tego jakiś przychód... Poza tym ma swoją firmę z ciuchami, ma być stylistką w jakimś serialu i ma 6 razy więcej fanów na fejsbuku niż faszionelka
kirja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-30, 18:12   #443
siarka40
Szef ds. Wymianek

Cytat:
Napisane przez minthema Pokaż wiadomość
A jak jestem z inną w H&M to czasami jak nam sie wkręci to mówimy "Ha i Em" - to dzięki reklamom puszczanym właśnie w tym sklepie gdzie tak wymawiają nazwę własnego sklepu. Ja rozumiem że jesteśmy w Polsce i w Polsce się mówi po polsku ale błagam, nazwa własna?
a ja nie widze w tym nic obrazoburczego. swoja droga, nigdy chyba nie slyszalam tej nazwy po szwedzku.
Stary 2012-06-30, 18:18   #444
Spalinka
Wtajemniczenie

Cytat:
Więc się zdecyduj, bo wcześniej pisałaś o zakładaniu bloga dla samej siebie, a teraz nagle okazuje się, że jednak jakieś korzyści materialne chcesz z niego czerpać pomimo tego, że nie ma tam praktycznie nic interesującego
Zamiast skupić się na prowadzeniu i dopracowaniu bloga, zaczęłaś od tak zwanej doopy strony, czyli zanim blog porządnie ruszył i zdobył czytelników, już się wyprosiłaś o banery reklamowe i wybłagałaś o "kliki".
Żałosne zagrania. Ja bym się na Twoim miejscu wstydziła teraz w ogóle tłumaczyć
To sklep decyduje czy dany blog robi jakiś ruch w ich sklepie czy nie.
Wiadomo, że gdyby nie mieli z tego jakiś korzyści to by się w to nie bawili.
Skoro blog istnieje, rozwija się to czemu bym nie miała podejmować współprac skoro dzięki temu mam więcej możliwości na zróżnicowane zestawy i więcej mogę pokazać swoim czytelnikom?
Przypominam, że podjęłam w sumie współpracę tylko z jednym sklepem. Poleciła mnie do nich jedna z moich czytelniczek, dostałam maila, wypełniłam kwestionariusz i przyjęli mnie. Dlaczego nie miałabym skorzystać?

Czekamy na styczeń!
Stary 2012-06-30, 18:23   #445
mm444
Władca Wizażu

Treść usunięta
mm444 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-30, 18:23   #446
visionAM
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kirja Pokaż wiadomość
właśnie znalazłam ,przeczytałam i... straciłam jakąkolwiek sympatię dla fashionelki... (jeśli ją kiedykolwiek miałam). Komentarze, że bloggerki powieszą maffashion za psucie rynku, że przez nią fashionelka nie może tak wysoko wyceniać swoich reklam. Eh. oczywiście szarliz zaraz też poleciała popierać fashionelkę. Dobrały się dwie. Skoro maffashion rzuciła pracę, żeby poświęcić się blogowaniu to chyba oznacza, że ma z tego jakiś przychód... Poza tym ma swoją firmę z ciuchami, ma być stylistką w jakimś serialu i ma 6 razy więcej fanów na fejsbuku niż faszionelka
Ja także jestem zniesmaczona...
Według mnei Maffashion robi to, co uważa za słuszne i z czego czerpie satysfakcję oraz zyski, które jej w zupełności wystarczają. Rozbawiły mnie komentarze Kominka, że ma za mało oleju w głowie, bo jakby chciała to by mogła 30tys. wyciągać miesięcznie za tego bloga, no ale najwidoczniej ma inne aspiracje niż kasa No i moim zdaniem Maff obraca się w takim środowisku, że sama dobrze wie co robi, już tam jej tacy znajomi jak chociażby Komar na pewno poradzili co i jak, wg mnie ona się lepiej zna na marketingu itp. niż jakaś Faszjonelka z Lublina czy Staszowa.

Generalnie pretensje Faszjonelki są żałosne, nie wiem kompletnie jakim prawem ona to pisze, przecież Maff robiąc swoje nie ma obowiązku troszczyć się o całą rzeszę innych blogerek, które na reklamie pasty do zębów chcą zarobić na torebkę LV albo baleriny Tory Burch. Rozumiem, że blogi stały się teraz dość nietypowym źródłem dochodów niektórych osób, ale jakim prawem oczernia i krytykuje kogoś, kto nie jest tak łasy na pieniądze jak ona
Stary 2012-06-30, 18:29   #447
Shinn
Zakorzenienie

Cytat:
Ja także jestem zniesmaczona...
Według mnei Maffashion robi to, co uważa za słuszne i z czego czerpie satysfakcję oraz zyski, które jej w zupełności wystarczają. Rozbawiły mnie komentarze Kominka, że ma za mało oleju w głowie, bo jakby chciała to by mogła 30tys. wyciągać miesięcznie za tego bloga, no ale najwidoczniej ma inne aspiracje niż kasa No i moim zdaniem Maff obraca się w takim środowisku, że sama dobrze wie co robi, już tam jej tacy znajomi jak chociażby Komar na pewno poradzili co i jak, wg mnie ona się lepiej zna na marketingu itp. niż jakaś Faszjonelka z Lublina czy Staszowa.

Generalnie pretensje Faszjonelki są żałosne, nie wiem kompletnie jakim prawem ona to pisze, przecież Maff robiąc swoje nie ma obowiązku troszczyć się o całą rzeszę innych blogerek, które na reklamie pasty do zębów chcą zarobić na torebkę LV albo baleriny Tory Burch. Rozumiem, że blogi stały się teraz dość nietypowym źródłem dochodów niektórych osób, ale jakim prawem oczernia i krytykuje kogoś, kto nie jest tak łasy na pieniądze jak ona
To tylko i wyłącznie zazdrość, ze strony Faszjonelki. Tak mi się coś zdaje.

Wiki Królikowska: Ładne nogi, płaski brzuch czy fajne cycki?
Jakub Żulczyk: Przede wszystkim jędrny mózg.

Shinn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-30, 18:29   #448
Spalinka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mm444 Pokaż wiadomość
Treść usunięta
Chodzi mi o realny zysk nie o przekierowania.
Gdyby nie zauważali, że dzięki takim reklamą sprzedaż wzrasta to na pewno nie chcieliby w to inwestować.
Samo to, że mogą wykorzystywać zdjęcia blogerek jest dla nich dużym plusem, bo gdyby sami chcieli zrobić stylizacje ze swoimi rzeczami, aby pokazać to w sklepie musieliby zapłacić modelce i fotografowi.

Czekamy na styczeń!
Stary 2012-06-30, 18:32   #449
minthema
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez siarka40 Pokaż wiadomość
a ja nie widze w tym nic obrazoburczego. swoja droga, nigdy chyba nie slyszalam tej nazwy po szwedzku.
mnie to ani ziębi ani grzeje, bardziej po prostu bawi

minthema jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-30, 18:35   #450
visionAM
Zakorzenienie

Cytat:
Chodzi mi o realny zysk nie o przekierowania.
Gdyby nie zauważali, że dzięki takim reklamą sprzedaż wzrasta to na pewno nie chcieliby w to inwestować.
Samo to, że mogą wykorzystywać zdjęcia blogerek jest dla nich dużym plusem, bo gdyby sami chcieli zrobić stylizacje ze swoimi rzeczami, aby pokazać to w sklepie musieliby zapłacić modelce i fotografowi.
dzięki takim reklamą sprzedaż wzrasta?
dziękuję, dobranoc
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości