|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1321 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. VI
Cytat:
![]() ![]() oj domyślam się, że Ci ciężko Today gratuluję ![]() u nas jest o tyle śmiesznie, że imię dla chłopca mieliśmy wybrane i byliśmy zgodni co do niego ale to może następnym razem się wykorzysta od dzisiaj zaczynamy szukać imienia dla dziewczynki - zobaczymy czy dojdziemy do porozumienia
|
|
|
|
|
#1322 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie smuc sie ja tez jestem calymi dniami sama w domu bo TZ ciagle w pracy... poprostu trzeba sie przyzwyczaic... chociaz mnie tez czasami krew zalewa;/nikogo tu nie znam... co prawda mieszkam niedaleko od rodzicow, ale co ja bede u nich robic?;/ a tak jak dzis przychodzi wekend to moj jest pracy do 6 rano, pozniej spi, wstqje, obiad i znowu do pracy na 18;/ a wszystkie kolezanki ze swoimi TZ spedzaja czas![]() ---------- Dopisano o 19:46 ---------- Poprzedni post napisano o 19:43 ---------- ale mnie nogi bola!!! duszno jak diabli!!! masakra!! |
|
|
|
|
#1323 | |
|
Zakorzenienie
|
Marti -
![]() Zaczynam rozumiec co czujecie jak waszych TŻetów nie ma przy was .. ![]() Cytat:
|
|
#1324 |
|
Zadomowienie
|
czesc dziewczynki zajrzalam na troszke i zaraz zmykam,bo film ogladamy.
Nic mi lekarze nie pomogli Neurolog powiedziala,ze to prawdopodobnie od kregoslupa,ale nic mi nie da,bo wszystkie leki to trucizna. Powiedziala,ze jak juz nie bede wytrzymywac to do szpitala na patologie ciazy ![]() Na razie wytrzymuje, ratuje sie spacerami i lezeniem z nogami w gorze. Nie tak latwo sie dam do szpitala polozyc. Mam nadzieje,ze u Was wszystko dobrze, jutro wszystko nadrobie,jak tylko wroce z pracy. Jade na chwile na rozliczenia.
|
|
#1325 |
|
Zadomowienie
|
No hejka
Melduję się na posterunku, właśnie przed chwilą odebrałam komputer z serwisu. Musiałam się wykłócać, żeby naprawili na gwarancji, bo mimo, że komputer nie ma dwóch lat, to Pan twierdził, że "nie wszystko podlega reklamacji". Dopiero po stwierdzeniu, że w związku z tak różnymi stanowiskami w tej sprawie będę musiała zasięgnąć rady rzecznika praw konsumenta panu się przypomniało, że jednak może mi naprawić ten głupi zawias za darmo ![]() Pisałam rano do Kici, jak tam samopoczucie w szpitalu. Ma się już lepiej, jedynie co, to przeraża ją ten zabieg, bo okazuje się, że nieźle ją pokłują. Ale najważniejsze, że podglądała Maluszka i wszystko z nim ok ![]() Widziałam, że parę maluszków się ujawniło podczas mojej nieobecności. Gratuluję wszystkim udanych wizyt i poznania płci, widziałam, że są też dziewczynki
|
#1326 |
|
Zakorzenienie
|
martii kochana caluski dla ciebie
powiem ci ze ja mam tz wieczorami ale w obecnym stanie jakby go nie bylo on przychodzi jeee a zanim sie wykapie to my juz spimy cale dnie jest w pracy nawet nie mamy kiedy na zakupy pojechac jedynie w niedziele a czasem wyrwie sie o 16 i wtedy zybko jedziemy wolnego dnia nie ma bo pracuje u taty i tak od poniedz do soboty czasem marzy mi sie zeby mial inna prace |
|
|
|
#1327 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak byłam na pierwszej wizycie to pytałam gina o te kapsułki to sam mi powiedział że one nic nie dają, że mam przestać brać. A na naczynka polecam rutinoscorbin lub inne tablety z rutyną. Wzmacnia ona naczynka. Tylko nie wiem czy można w ciąży ![]() ---------- Dopisano o 20:32 ---------- Poprzedni post napisano o 20:30 ---------- Cytat:
żeby wszystko było dobrze ---------- Dopisano o 20:36 ---------- Poprzedni post napisano o 20:32 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 20:37 ---------- Poprzedni post napisano o 20:36 ---------- Cytat:
|
||||
|
|
|
#1328 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#1329 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dziekuje za wsparcie dziewczyny
tak mi sie dzis smutno zrobilo bo do kogo bym nie zadzwonila zeby sobie zabic jakos czas to wszyscy gdzies go spedzali rodzinnie a nie chce sie wcinac miedzy wodke a zakaske...teoretycznie moglam jechac na domek do brata ale tam jest kawalek a pozatym musialabym tam posiedziec dluzej (z racji tego ze opijaja mala i pewnie bylabym kierowca)co w dniu dzisiejszym nie bylo mozliwe.Dziewczyny jutro wracaja do domu.moj brat od kilku dni byl sam w domu a wiadomo jak to faceci-flejtuchy:/ tak wiec chcialam tam troche po nim ogarnac, zrobilam pranie bo nie chcialam aby moja bratowa wrocila z noworodkiem do domu i miala jeszcze robote-tymbardziej po cesarce. a i w domu mialam troche zaleglosci. chce im na jutro przygotowac jakis obiad, miesko mam juz przygotowane dla nas tylko mam dylemat dla swiezo upieczonej mamuski bo wiadomo nie wszytsko moze-macie jakis fajny pomysl na duszony schab??Cytat:
wyjechac nie moge z racji tego ze Laura nie jest corka Michala i tak jestem tu uwiazana![]() Cytat:
![]() Tez nie masz fajnie rowniez wspolczuje ja przynajmniej mam grono przyjaciol ktore jak dzis nie moze to jutro bedzie moglo.ale Ty za to co wieczor mozesz wtulic sie w TŻ i poplakac mu w rekaw-ja nie mam takiej mozliwosci![]() Cytat:
Cytat:
popieprzone te czasy kiedy one sie zmienia |
||||
|
|
|
#1330 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
klask i:![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:04 ---------- Poprzedni post napisano o 21:03 ---------- a ja dzisiaj przyszłam Was tylko podczytać i zmykam bo parno jak fix
|
|
#1331 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Choć ja jakbym była na Twoim miejscu to pogadałabym z ojcem Laury ( ale nie wiem jakie macie stosunki) i jednak zastanowiła się nad wyjazdem, bo jednak lepiej wynajmować nawet małe ciasne mieszkanko, ale być razem. 4 lata to szmat czasu, a jak maleństwo się urodzi to dobrze, żeby miało kontakt z ojcem. Znajomi, nawet najlepsi to jednak nie partner. |
|
|
|
|
#1332 |
|
Zakorzenienie
|
Jest cien nadzieji ze M wroci do kraju ale nie chce narazie mowic zeby nie zapeszac...
|
|
|
|
#1333 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1334 |
|
Wtajemniczenie
|
Kochane dziekuje za gratulacje
Marti niestety na samotnosc i tesknote nie pomoge, moge tylko przytulic kochana. My zawsze jestesmy z Toba. Ja tez trzymam kcuki. A nie ma mozliwosci aby ojciec Laury wydal zgode na paszport Natalkkka hehe my na szczescie mielismy zgodne wybrane imie dla dziewczynki i pojawila sie dziewczynka Edytowane przez Today_Tommorow Czas edycji: 2012-06-30 o 21:45 |
|
|
|
#1335 |
|
Zakorzenienie
|
gratuluje dziewczynek i chłopców my całe weekend mamy pelen wrażen, wzoraj i dzisiaj goscie, a jutro my idziemy w gości powiem szczerze że z checia bym posiedziala w domu, zamiast wychodzic ![]() Tz tez wymeczony bo cały weekend jeszcze do pracy idzie... marti nie smutaj a kiedy Tż wraca ?
|
#1336 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A tata Laury nie wyraża zgody na jej wyjazd, nawet na jakiś czas?
|
|
#1337 |
|
Zakorzenienie
|
marti
ja leze bo sie zmachałam bylismy w leroy merlin i paru innych sklepach szafke wymienilismy i jedszcze nakupilismy rurek bo brakuje i tz mi obiad postawił karkowkę z grilla pychotka
|
|
|
|
#1338 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
szkoda ze nie miszkamy blizej siebie ja wszytskie kolezanki mam mezatki z mezami na miejscu-nie ma takiej samotnicy jak ja i czasami mi glupio choc nidgy nikt nie dal mi odczuc ze jestem taka dostawka Co do kwestii wyrazenia zgody nie bardzo moge tu o tym pisac bo pier..... trol czyta I dziekuje kochane wiem ze zawsze moge na Was liczyckurde cos mi sie chce i nie wiem co (((Magdaef wlasnie mozna tylko troszke soli poszukam cos w necie...
|
|
|
|
|
#1339 | |
|
Zakorzenienie
|
mart tez zaluje bo u mnie wszyscy z mezami i dziecmi a gluopio mi sie tak napraszac, sami tez mnie zapraszaja ale czase jak wracam z takiego spotkania to wiecie jeszcze gorzej bo tam gwar i wogole rodzinka cala a tu pusta chata
jem loda frugo nawet dobry ---------- Dopisano o 22:07 ---------- Poprzedni post napisano o 22:02 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#1340 |
|
Zakorzenienie
|
dokladnie
a mieszkam od miasta jakies 5km![]() chyba ide spac to mi sie glupia zachcianka skonczy
|
|
|
|
#1341 |
|
Zadomowienie
|
Nie wiem, na ile macie zdrowe stosunki z byłym partnerem, ale wiem, że jeśli chodzi o wyjazdy tymczasowe, jest furtka na tę zgodę ojca dziecka
Znajoma była w takiej sytuacji, gdzie ojciec jej synka na złość nie chciał wyrazić zgody na paszport, żeby mogła zabrać małego na wakacje za granicę. Okazało się, że wystarczy się zgłosić do sądu rodzinnego/opiekuńczego po zaświadczenie, że jest to wyjazd na czas określony i wtedy takiej zgody drugiego opiekuna nie potrzeba, nawet, jeśli jego prawa nie są w żaden sposób ograniczone.Być może wyraziłam się nie do końca precyzyjnie, bo to tylko zasłyszane informacje, a kompletnie nie znam się na prawie rodzinnym, ale wiem, że koniec końców dziewczyna nie miała żadnych problemów z wyjazdem, wystarczył tylko jeden papierek z sądu
|
#1342 |
|
Zakorzenienie
|
Wiem Magda ale tam gdzie jest M nie ma mozliwosci wyjechac nawet ze wg mieszkaniowych to raz a dwa nawet jesli to musialabym isc od razu do pracy a to raczej teraz niemozliwe
|
|
|
|
#1344 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczynki, właśnie wróciliśmy z mężem od teściów i nawet było przyjemnie
![]() Gratuluję wszystkich córeczek i synków
|
#1345 |
|
Wtajemniczenie
|
Marti szkoda ze blizej nie mieszkam bo z pewnoscia bym Ci umilila czas
![]() ale jak nie masz co robic to zapraszam na wakacje do Londynu
|
|
|
|
#1346 |
|
Zakorzenienie
|
Today dziekuje
a wiesz ze bylam w tamtym roku a Tobie jak sie tam mieszka??bo ja sie nie nadaje do zycia w takich duzych aglomeracjach ale podziwiam Was-tych ktorzy tam mieszkaja na codzien-to nie dla mnie.ja uwielbiam lasy, jeziora, spiew ptakow, cisze, wiec bylabym bardzo nieszczesliwa mieszkajac w tak duzym miescie
|
|
|
|
#1347 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Marti trzeba bylo zajrzec na kawke heh ja mieszkam juz na takim obrzezach Londynu wiec nie mam takiego problemu z halsem czy z ludzmi jak w samym centrum , gdzie raczej tam najweicej turystow ![]() ![]() A jak sie mieszka, spokojnie przede wszytskim, zycie tansze przez co mozesz sobie na wiecej pozwolic
Edytowane przez Today_Tommorow Czas edycji: 2012-06-30 o 22:57 |
|
|
|
|
#1348 |
|
Zakorzenienie
|
kurcze dziewczyny wlasnie wycinalam skorki u paznokci u stop i musialam sie niezle nagimnastykowac
![]() ---------- Dopisano o 23:00 ---------- Poprzedni post napisano o 22:59 ---------- no tak ale zakupy, wyjazd do miasta gdzie sa zawsze tlumy:/ te korki, brak miejsc parkingowych |
|
|
|
#1349 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1350 |
|
Zakorzenienie
|
dlatego ja rozlozylam na raty i pomaluje jutro
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:53.

((

od dzisiaj zaczynamy szukać imienia dla dziewczynki - zobaczymy czy dojdziemy do porozumienia

nie smuc sie

Jak byłam na pierwszej wizycie to pytałam gina o te kapsułki to sam mi powiedział że one nic nie dają, że mam przestać brać. 

żeby wszystko było dobrze 

klask i: