|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3151 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Czy w dwupaku, czy bez brzucha, wątek chętnie Cię wysłucha - Mamy maj-czerwiec,
w pieluszkę tetrową i na kocyk
![]() A jak wychodzimy to rampers Co do filtrów my mamy babydream 50+ oczywiście standardowo bieli ![]() I potem tego cholerstwa nie mogę zmyć...:/ Z siebie filtry zmywam mydłem alep i jeszcze płynem micelarnym, a maluchowi zazwyczaj przemywam buźkę samą przegotowaną wodą z moim mlekiem. A jak go wykremuję tym filtrem, to mam problem... |
|
|
|
#3152 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Czy w dwupaku, czy bez brzucha, wątek chętnie Cię wysłucha - Mamy maj-czerwiec,
Goły tyłek a co pod tyłek na wypadek kupki lub siku?
Nasz skarb: http://www.suwaczki.com/tickers/klz9mg7ydcco6bvx.png Nasz ślub: http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png Jesteśmy razem od: http://s1.suwaczek.com/200706022338.png "Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu" |
|
|
|
#3153 |
|
Zakorzenienie
|
hello
![]() Dzięki dziewczyny za wszystkie gratulacje, niewiele nadrobiłam bo ekspresem przeleciałam tylko ost kilka stron. akurat Malutka śpi, więc korzystam z okazji dzisiaj było ciężko...cały dzień dosłownie połykała ręce - ma tak silny odruch ssania a żadnego smoczka nie chce zassać akceptuje tylko cycka Poród totalnie sn - bez żadnych dopalaczy oksytocyny i znieczulenia. zaczęło się wszystko o 2:40 we wtorek (tak czy inaczej na 08:00 we wtorek miałam się stawić na IP do szpitala do wywołania ) więc byliśmy przeszczęsliwi, ze zaczęło się naturalnie. Od razu od odejścia wód miałam skurcze co 1,5 minuty i tak bite 7 godzin....po przyjeździe na IP lekarz stwierdził że rozwarcie jest ale na 3 cm i to też się przez te 7 godzin porodu nie zmieniało - myślałam, ze zejdę a skurcze się nasilały z każdym kolejnym. Bez wsparcia Męża nie wyobrażam sobie porodu W pewnym momencie powiedziałam, żeby wołał położną bo nie wytrzymam i że to musi być już i nagle z 3 cm zrobiło się 8cm a przy następnych dwóch skurczach powiedziałam, że więcej nie dam rady i już muszę przeć - okazało się, ze droga wolna i jest 10 cm ), że na leżąco i na półsiedząco nie będę rodziła bo nie chcę być nacinana i wolę popękać i przekręciłam się po swojemu. Ze stresu zwolniły się te skurcze i osłabły, a ja nie mogłam właściwie nabrać powietrza do wypchnięcia Małej. Dałam się po kilku bezskutecznych próbach namówić na powrót do półsiedzącej ale M. kazałam podłożyć poduszkę pod plecy tak że prawie wisiałam na tym łóżku. Darłam się w trakcie parcia i skurczy okrutnie - chyba wszędzie mnie słyszeli, ale to było silniejsze ode mnie ![]() Poszło wtedy już szybko i nie musieli mnie nacinać ani nie pękłam Oczywiście mimo mojego zakazu zaglądania "tam" w pozycji jakiej ja byłam mąż nie miał wyjścia i widział wszystko ![]() Córa jest przesłodka, jesteśmy zakochani w niej po uszy No to tak na szybko moje wspomnienia po porodowe - każdej kobiecie życzyłabym takiego porodu jaki ja miałam Edytowane przez _Maya_ Czas edycji: 2012-06-30 o 21:57 |
|
|
|
#3154 |
|
Zakorzenienie
|
Anulka ja mam mate bright starts - lion in the park
polecam
|
#3155 |
|
Zakorzenienie
|
Maya
za opis.Moje dziecko po godz snu obudziło sie z płaczem. Prawie 40 min wisi na cycku i doi, wczesniej jeszcze wypiła wode, a tak to przy cycku mi zasnela. |
|
|
|
#3156 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wspaniały poród ![]() kurde oby u mnie też się w końcu samo zaczęło, bo już mam wizje wywoływania
|
|
#3157 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
spi ponad 4 godziny, cały dzień się wściekała bo chciała ssać, ciekawe co w nocy z nią zrobię jak się teraz rozbudzi ![]() ---------- Dopisano o 22:29 ---------- Poprzedni post napisano o 22:26 ---------- Cytat:
(z tym odejściem wód to ja nie wiem co bym zrobiła gdyby poszły mi na mieście...umarłabym ze śmiechu chyba albo co... całą kołdrę miałam mokrą - akurat spałam na poskładanej pierwszą noc, bo już biodra mnie bolały - gdyby nie ona mielibyśmy materac chyba do wymiany) |
||
|
|
|
#3158 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
teraz przechodzimy na sab simplex ....zobaczymy . (sa lepsze w smaku niz bobotic )czapke na lato mamy cienka przewiewna, z daszkiem i nausznikami. zakladam ja jak wieje, bo u nas w budzie przeciagi mamy bo otwieram mu tylną część gondoli. co do ziajki, ja tego nie wsmarowywuje jakos mocno tylko rozprowadzam po skorze, ale kurde nie da sie tego potem zmyć agatasprobuje z ta pieluchą. matko zazdroszcze wam takich spiacych bobasów. moje piskle jest po kąpieli i normalnie spalo 40 minut i wlasnie wstaje nie wiem jak dlugo wytrzymam takie wysokie obroty bez wytchnenia .... u nas tez nic nie dziala, zadne bujaczki, hustawki, matki, wożenie w wózku, konik fp też chyba furory nie zrobił. |
|
|
|
|
#3159 |
|
Zakorzenienie
|
ludzie ratunku - ja chcę żeby oni pojechali już do domu. Moja mama doprowadza mnie do szału - co jej powiem, to argument na mój jest że wychowała już tyle dzieci! a mnie to g@wno obchodzi ile dzieci wychowała. Ja wychowuje swojego i nie życzę sobie żeby go przegrzewać, nosić na rękach non stop i traktować jak zabawkę! ogólnie według mojej mamy chyba wszystko robię źle - za słabo go ubieram, źle go kąpie, nie takie ubrania, nie powinnam tego, a tamto powinnam!!!! boju dobrze, że zrezygnowaliśmy z jej pomocy przy urodzeniu dziecka, bo zapewne przeszłabym załamanie nerwowe i skoczyła z okna. Do tego jeszcze "cwierkają" niby mową małego dziecka, wszystko jest dobzie, doble i jeszcze nie wiem jakie!!! głowy nam pękają, już się dwa razy przez nich pokłóciliśmy. Do tego usłyszałam od mojej mamy że jestem jak moja puknięta bratowa, tylko dzieci dla siebie chcę zatrzymać, z nikim się nie podziele - a wiecie dlaczego? dlatego że powiedziałam, żeby nie ruszała Adasia z łóżka bo dziecko zjadło i śpi! Wpadają nam z samego rana jak tylko Adaś zaskrzypi z okrzykiem gdzie dziecko, możemy wziąc dziecko!!! zero prywatności, nie pukają nie czekają aż wyjdziemy z sypialni tylko stoją jak te wrony i czekają aż oddamy Adama.
a co do powodzi - zalało nam cały dół, dostaliśmy maszynę do oczyszczenia wody, ale i tak śmierdzi stęchlizną, pewnie podłóg nam nie wymienią bo właściciele są bardzo pazerni i musi coś wypaść żeby coś zmienić... jeśli tak bedzie smierdziec a oni nic nie zrobią to niestety bedziemy zmuszeni szukac nowego lokum dziewczyny przepraszam ze nie odnosze sie do wszystkiego - ale furia mnie nosi tak w ogole to wczoraj z tych stresow dostalam goraczki 39 stopni, palilam sie, czulam sie jakby pozar ogarnal moje cialo, palily mnie ciuchy, palil mnie mokry recznik na glowie - niczym nie moglismy zbic goraczki! siedzialam i nie moglam utrzymac swojego dziecka do karmienia, łzy mi ciórkiem lecialy z bezsilnosci |
|
|
|
#3160 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() n apocieszenie powiem Ci, ze czas szybko płynie i za chwilę Twoja mama będzie już bardzo daleko Może znajdz rodzicom jakieś zajecie Nie wiem, zakupy , gotowanie , sprzątanie ( w koncu chyba przyjechali Ci pomoc a nie gościć się, prawda?) Dasz radę ! Myśl pozytywnie, bo sama widzę po sobie, ze jak ja mam wk.urwa to moje dziecko też jest bardzo niespokojne, co nakreca mnie podwójnie, bo jak ono jest niespokojne to ja trace cierpliwość... a jak samopoczucie teraz? gorączka nie wraca? na pewno dostałaś ją z nerwów? |
|
|
|
|
#3161 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3162 |
|
Wtajemniczenie
|
Kapukat przetrwasz i dasz rade,niedługo pojadą i będziecie mieli spokój
Maya witaj Moje dziecie jest boskie wstał dzisiaj tylko o 5 rano i spał do 8 U mnie od 3 w nocy są burze więc jeśli któraś mieszka w moim regionie to teoretycznie powinna być na porodówce
|
|
|
|
#3163 | |
|
Wtajemniczenie
|
witam!
ja pi.tole, nienawidze takiego skwaru!!!! ja chce zeby bylo zimno tak ma byc przynajmniej do konca tygodnia wykonczymy sie chyba, wczoraj siedzielismy w domu, mala w bodziaku a i tak dostala potowek wychodzicie w taki skwar z bąblami na dwor? ja chcialabym, ale boje sie ze Hanka mi sie zagotuje w tej gondoli wogole moja cora malo je w takie upaly a i tak wg pediatry za malo przybrala na wadze... ciekawe co z tego bedziemaya - gratuluje i za opis kapukat - ale strasznie Ci wspolczuje; musisz to przetrwac, pomysl, ze jeszcze tylko chwilka i zaraz bedziecie sami ---------- Dopisano o 08:40 ---------- Poprzedni post napisano o 08:39 ---------- Cytat:
|
|
#3164 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry.
Czy wychodzicie ze swoimi dziećmi w te upały na spacer? |
|
|
|
#3165 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja wychodzę póznym popołudniem,rano też bym wychodziła ale nie mogę się obrobić
![]() ---------- Dopisano o 08:50 ---------- Poprzedni post napisano o 08:43 ---------- Szymon znowu poszedł w kime,zresztą u mnie wszyscy śpią Filip 12 godzin już
|
|
|
|
#3166 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja chciałam iść o 8 na spacer, ale już było tak gorąco, że hej
O 18tej nadal jest gorąco. Myślicie, że nasze dzieciaczki z tym sobie radzą? W domu jest znośnie, ale na dworze ledwo ja wytrzymuję...
|
|
|
|
#3167 |
|
Wtajemniczenie
|
Mam wiadomość od Sailormaary z FB:
Hej piszę do was tutaj, ponieważ nie wiem czemu u męża w laptopie mam zablokowane odpowiadanie na posty wizażowe;/ a mój został u mamy;/ Więc jak co to wklejcie tą wiadomość za mnie na nasz wątek. My z Niną jesteśmy już w domku, Nina urodziła się 27.06 o 21:25 Ważyła 3 kg. i 100 g. dł.52cm |
|
|
|
#3168 |
|
Zadomowienie
|
Kładę go na podkład (w szpitalu nie używałam to teraz się przydaje) i zarzucam mu tetrową pieluszkę. I robię tak gdzieś godzinę przed karmieniem, bo wtedy najczęściej jest już po kupce, a i siku nie ma za dużo
![]() My też ją mamy, choć mały jeszcze mało zainteresowany, ale na wszystko przyjdzie czas. Póki co pszczółkę wozimy w wózku ![]() Co do spacerów to my wychodzimy ok. 16:00-17:00 i staramy się chodzić cały czas w cieniu, czyli parki albo między blokami. |
|
|
|
#3169 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:29 ---------- Poprzedni post napisano o 09:26 ---------- Cytat:
Jak biorę do karmienia, to podkładam pieluchę tetrową, chociaż to tylko prowizorka, bo zostałam wczoraj dwa razy osiusiana A takie osiusianie skutkuje mokrymi spodniami, majtkami i koszulką Tata też został osiusiany Kupkę też się zdarzyło, że zrobiła na mamusię. A co tam, najważniejsze, że dziecko szczęśliwe, a Hania uwielbia leżeć bez pampersiocha Hania dzisiaj skończyła 4 tygodnie A we wtorek kończy miesiąc
Edytowane przez Gaabbi Czas edycji: 2012-07-01 o 10:39 |
||
|
|
|
#3170 |
|
Zadomowienie
|
O już teraz wszystko działa.
to może napiszę jak to było ![]() 27 rano poszłam do szpitala, po badaniu okazało się, że mam już 3,5cm rozwarcia, więc zostawiono mnie już na porodówce, tym razem miałam szczęście, że była inna położna, która była całkiem ok i za pierwszym razem wkłuła mi wenflon, bez żadnych problemów, nawet nie mam siniaka Zrobiono mi lewatywkę ![]() potem poszłam na górę i na KTG wyszły mi skurcze, nie były na początku mocno bolesne, ale z czasem się nasiliły, podano mi zastrzyk na zmiękczenie szyjki rozwarcie się powiększało było 5cm. potem przyszedł lekarz i stwierdził, że tak to będziemy do rana siedzieć i podał mi oksytocynę był już wieczór, przyszedł mąż i już siedział ze mną, skurcze się nasiliły i były częstsze, położna kazała kręcić biodrami, ale ja mdlałam więc za długo nie dałam rady, darłam się na cały szpital... byłam zmęczona i myślałam, że to się nie skończy,,, kiedy zaczęła się 2 faza porodu było już z górki, trwała tylko 25 min, na początku nie mogłam przeć, dopiero jak pani kazała podciągnąć kolana wszystko się ruszyło, Nina przyszła na świat podczas jednego skurczu,,, dalej nie mogę uwierzyć, że to było tak szybko Mąż powiedział, że takie małe karakany to są nie do zdarcia XD nacinanie w ogóle nie bolało, za to szycie okropnie;/ no i szwy bolały mnie jak diabli, teraz już coraz mniej I faktycznie poród zaczyna się zacierać... Czuję się już lepiej, mimo, że mam wrażenie zakwasów praktycznie na całym ciele... Nina jest bardzo grzeczna i póki co nie daje mocno popalić, aczkolwiek koledzy męża straszą, że to tak na razie i że jeszcze da nam popalić;/ |
|
|
|
#3171 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#3172 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
mam do was pytanie z serii krępujących : jak tam z waszymi 2 ? ja nigdy nie mialam z tym problemów, nawet w ciazy, po porodzie zaczeły się jaja, tzn nie wyprózniam się codziennie po prostu, a potem wiadomo... jest różnie, a zazwyczaj mało przyjemnie, nie wgłębiając się w szczegóły. Zastanawiam się czy kiedyś to minie.... ?? nie biorę już żelaza, karmię piersią, wiec teoretycznie nie odżywiam się jako mega źle, raczej wszystko lekkostrawne, pije duzo płynów.... i wciąż mam problem....normalnie wspomagałabym się nabiałem, kefirem, jogurtami, otrębami, ale nie wiem czy mi teraz wolno.... nie mam też problemow z hemoroidami ( dzięki Bogu). macie jakieś sposoby na tego typu dolegliwości ?
|
|
|
|
|
#3173 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A raczej trójkami...Telewizora nie mam, radia nie słucham, nic nie wiedziałam o powodzi. Współczuję Wam strasznie Jak wilgoć zostanie to będzie się rozwijała pleśń i grzyby,a to nie jest dobre środowisko do życia dla Was, a szczególnie dla Adasia. A rodzice... może ja aspołeczna jestem, ale pogoniłabym bez wahania, gdyby u mnie w domu, z moim dzieckiem takie cyrki wyprawiali. ![]() Ale pewnie nie pozostaje Ci nic innego jak to przeczekać. Cytat:
![]() Cytat:
Gratuluję![]() Wychodzimy Wczoraj u nas było ciepło, ale wiał wiaterek więc w ciągu dnia byliśmy, ale dziś jest taki upał, ze dopiero wieczorem pewnie ruszymy się z domu. O ile w ogóle.Dziś rano o 4 jak wstałam Maćka karmić, były 22 stopnie, teraz 35 w cieniu... ![]() Cytat:
Szybka akcja była ![]() A co do straszenia... nie wierz im. Maciek od początku był grzeczny, i tak jest nadal, z małymi wyjątkami , ale szybko wyrzucam je z pamięci. ![]() ---------- Dopisano o 11:48 ---------- Poprzedni post napisano o 11:46 ---------- Musieliśmy go obudzić o 21.30 i wykąpać, bo upocony był strasznie. Po kąpieli zasnął o 22.30 i spał do 4, szybkie karmienie i dalej w kimę. Obudził się o 7.50 ![]() Kochane dziecko
o Edytowane przez _agata Czas edycji: 2012-07-01 o 11:58 |
||||
|
|
|
#3174 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3175 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Mam nadzieję, że właśnie tak tylko straszą
|
|
|
|
|
#3176 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wiem, że nie jestem dla nikogo wykładnikiem. Pewnie lepiej byłoby przeczytać "lepiej tego nie jedz, bo może zaszkodzić", to by potwierdziło Twoje obawy. Hani nie szkodzi i ja jem. A ja mam pytanie z innej beczki. Co zrobić, kiedy dziecko ma tyle włosów, co moja Hania, a pojawi się ciemieniucha ![]() _agata, czym myjesz włosy Maćka? Też mu się tak przetłuszczają? My Hani umyjemy wieczorem, a na drugi dzień ma jakby tłuste włoski Może to od tych kremów, ciągłego kontaktu główki z podłożem, naszymi rękoma
|
|
|
|
|
#3177 |
|
Zadomowienie
|
Jejku ale skwar
my się wczasujemy u rodziców w domu, bo u nas w mieszkaniu jest sauna Pytacie czy wychodzimy, jak będzie coś lepiej po południu lub wieczorkiem to na pewno, ale na razie jak byłam sama na zakupach to myślałam, że kipnę![]() Gratulacje dla Mayi i Sailormary!!! Kapukat ale Was dopadło, bardzo współczuję, i powodzi i takiego podejścia rodziców Nie wiem co to za pomysł, żeby brać śpiące dziecko 2 tygodnie mają być? Oby Ci szybko zleciało!Patrzyłam dzisiaj na nasz Bebilon i Bebiko i kurczę one są praktycznie identyczne czy mi się wydaje? Czy któraś wie coś na temat różnic? Przeczytałam składy i ja tam nic wielkiego nie widzę? Różnica w cenie spora, boję się ryzykować, ale z drugiej strony patrząc po składzie to to praktycznie to samo Jak pójdziemy na szczepienie to może zapytam pediatrę.Jutro mamy badanie biorerek, oby było wszystko ok ![]() Następny nasz wątek to już chyba będzie na odchowalni?!
|
#3178 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#3179 |
|
Zakorzenienie
|
ja wychodzę późnym popołudniem dopiero
|
#3180 |
|
Zakorzenienie
|
CZY Mamy karmiace mm Bebilon Pepti musialy miec stwierdzona alergie, musialy isc z dzieckiem do alergologa ???
po zwyklyh mlekach typu nan, bebilon- mamy niezle jazdy., pol nocy wycia i skrecania sie z bolu po nan ha nic mu nie ejst.... ale to mleko jest na moj budzet troche za drogie czy nan ha to cos podobnego jak bebilon pepti ? lekarka jak kiedys pisalam powiedziala, ze mi go nie przepisze z refundacja byloby ok 11 zl za puche a jesli mialoby takie same dzialanie jak nan ha.... jutro wezwe innego lek na wizyte domowa, ale tez watpie ze na domowej on mi wystawi musialyscie jakies testy robic ?? od nan mial uczulenie, od bebilonu tylko bol brzucha od nan ha Nic ...
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:53.

) więc byliśmy przeszczęsliwi, ze zaczęło się naturalnie.
), że na leżąco i na półsiedząco nie będę rodziła bo nie chcę być nacinana i wolę popękać i przekręciłam się po swojemu.
za opis.
spi ponad 4 godziny, cały dzień się wściekała bo chciała ssać, ciekawe co w nocy z nią zrobię jak się teraz rozbudzi 

wykonczymy sie chyba, wczoraj siedzielismy w domu, mala w bodziaku a i tak dostala potowek
Nie wiem co to za pomysł, żeby brać śpiące dziecko