|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Kochane Mamusie, czesc 8 zbliza sie ku końcowi więc czas na głosowanie
|
|||
| Pierwsze roczki, pierwsze kroczki kręcą się już nasze loczki. |
|
5 | 11,11% |
| Pierwsze ząbki wszyscy mamy, więc już mamie nie dokuczamy |
|
0 | 0% |
| Lato w pełni, słońce praży, wszystkie dzieci już na plaży. |
|
2 | 4,44% |
| Dzieciaczki swoje bardzo kochamy i na nowe bociany czekamy |
|
1 | 2,22% |
| Jedno już chodzi, drugie raczkuje, a dumna mama ostro wizażuje |
|
0 | 0% |
| Attenzione, attenzione - dzieciaczki dreptają jak szalone |
|
2 | 4,44% |
| Rok temu na świat pchaliśmy się hardo, dziś pierwsze kroki stawiamy twardo. |
|
3 | 6,67% |
| Mamo daj płetwy, tato lej wodę, bo przyszedł czas na letnią przygodę |
|
1 | 2,22% |
| Na torciku jedna świeczki mała, cały rok z uwielbieniem patrzy na mnie mama uśmiechnięta cała. |
|
0 | 0% |
| Jeden kroczek, drugi kroczek, mamo jesteśmy razem cały roczek! |
|
3 | 6,67% |
| Mam już roczek, stawiam kroczki i w ogóle jestem boski! |
|
4 | 8,89% |
| Rok już mają, chodzić chcą - nasze dzieci boskie są! |
|
3 | 6,67% |
| Mamusie nam na roczki torty dekorują i na zlot swój pierwszy z radością się szykują. |
|
1 | 2,22% |
| Czasem się przewrócą robiąc pierwsze kroczki - wakacyjne dzieci właśnie kończą roczki. |
|
10 | 22,22% |
| Mamo, tato, czy Wy wiecie, że już rok jestem na świecie? |
|
6 | 13,33% |
| Roczki już mają nasze słodkie dzieci, a nam ze sobą nawzajem lepiej jest na świecie |
|
0 | 0% |
| Roczek już mamy i powoli już chodzić sami zaczynamy! |
|
0 | 0% |
| Lato w pełni, hitza straszna, lecz ja z mamą mimo wszystko po placach zabaw chętnie latam |
|
0 | 0% |
| chodzę, gryzę, gugam wkoło i już wszystkim jest wesoło |
|
0 | 0% |
| pierwszych rocznic to początek - zaczynamy nowy wątek |
|
3 | 6,67% |
| papier, drewno, plastik, woda - to dopiero jest przygoda |
|
0 | 0% |
| chodzić i mówić zacznę tuż tuż, bo przecież roczek mija mi już |
|
1 | 2,22% |
| Głosujący: 45. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4411 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Codziennie nowe powody do dumy, letnie bobasy i ich mamy - Kuny. Mamy VII - VII
Cytat:
O jej w szpitalu niedobrze!Zdrówka dla Emisi!!!!!!!!!!!!!!! |
|
|
|
|
#4412 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Codziennie nowe powody do dumy, letnie bobasy i ich mamy - Kuny. Mamy VII - VII
Radek też zaliczył pełne zanurzenie
![]() Cytat:
Dzięki, przekaże kuzynce. Cytat:
![]() Zdrówka Emi. Bella jakie plastry na przepuklinę są? Chyba żaden maluch na wątku jej nie miał co? Bo nie pamiętam. A myślicie, że dobrze robię czekając do poniedziałku? Czy lepiej na IP pojechać? |
||
|
|
|
#4413 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A tort jeszcze piekniejszy Też Wam sie prezbił górny krąg w basenie? Cytat:
![]() Cytat:
Patikkolejne bidulki...zdrówka! a ![]() ---------- Dopisano o 22:48 ---------- Poprzedni post napisano o 22:42 ---------- Lili83 Gratuluje kuzynce dzieciatka tak jak dziewczyny pisza... -niech spróbuje z nakładkami -niech rozmasuje piers i troche "wycisnie"mleka -niech odciagnie troche mleka,da butelke ipodłozy po chwili piers Jeśli ma pokarm to wystarczy cierpliwosc i sie uda Ja nie miałam tydzien pokarmu i mi sie nie udało
|
|||
|
|
|
#4414 |
|
Wtajemniczenie
|
Lili mysle, ze chyba mozesz zaczekac z wizyta. Jakby cos sie dzialo, to chyba by go bolalo i by plakal. Tak w kazdym razem bylo z synkiem mojej szwagierki, tylko on mial przepukline pachwinowa. Juz jest po operacji.
|
|
|
|
#4415 |
|
Wtajemniczenie
|
Zdrówka dla Emi!
Kupiliśmy dzisiaj kojec dla naszego kaskadera
|
#4416 |
|
Zakorzenienie
|
Tak z górnego schodzi powietrze, od początku i jeszcze coś dziwnego- wyskakują zatyczki
Też tak macie?Basen z wodą czy bez i tak zawsze pełen
|
|
|
|
#4417 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny za rady.
|
|
|
|
#4418 |
|
Wtajemniczenie
|
Biegne, Biegne i zdążyłam aby napisać
Zuziakowa slicznotko wszystkiego co w zyciu najsłodsze
|
#4419 |
|
Zakorzenienie
|
Radek jest strasznie wesołym chłopcem, bardzo dużo się śmieje. Czasem dostaje strasznej głupawki, wtedy mocno i długo rechocze, sami też go dużo rozśmieszamy.
Jak sobie pomyślę, że może mieć od tego przepuklinę (o ile to to) to coś mi się dzieje ![]() Coraz więcej o tym myślę i coraz gorzej się czuję
|
|
|
|
#4420 |
|
Zadomowienie
|
czy zdążę przed końcem dnia??????????? Zuzia sto lat malutka z okazji pierwszycj urodzin i dla Emilie i Asi - duuuża buzia z okazji miesiecznic ---------- Dopisano o 00:04 ---------- Poprzedni post napisano o 00:00 ---------- małe spóxnienie :/ pakuję się, jutro jedziemy na wczasy rzeczy posortowane, mały i ja spakowani, tz stwierdził że jutro się spakuje taaaaaaaaak, czyli ten punkt jeszcze jutro mi zostaje, bo jego pakowanie ogranicza się do wyjęcia z garderoby, a ja składam, pakuję tematycznie w reklamówki i do walizy generalnie jakoś mi smutno, wcale się nie cieszę z tego wyjazdu z tz mam ciche dni, długo by opowiadać a co to się dzieje z Emilie? dlaczego szpital? muszę się cofnąć bo nic nie wiem ale kciuki zaciskam mocno ![]() ---------- Dopisano o 00:19 ---------- Poprzedni post napisano o 00:04 ---------- teraz doczytałam.. no dziś jak wczoraj, podminowan ajestem sprzeczka z tz ech... agulaaabar, witaj z powrotem ![]() dobrej wyspanej nocy
|
#4421 |
|
Wtajemniczenie
|
Brumek nam zaginęła
|
|
|
|
#4422 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
nie, nie zaginęła - pojechała na działkę. powiedziała, że jak Tymek da jej pospać to zostaną do niedzieli, a jak nie to wróci w sobotę. najwyraźniej Tymek dał jej pospać ![]() Cytat:
Cytat:
no proszę, jak u was wszystkim w domu wygodnie ![]() ojejej, a cóz to się stało? biedactwo. trzymam kciuki i czekam na info |
|||
|
|
|
#4423 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Buziaki dla Joasi i Emi za miesięcznice Lili nie wiem jakie dokładnie plastry, ale szwagierka musiała naklejać... Zobaczysz co Ci lekarz powie.
|
#4424 |
|
Zakorzenienie
|
Hej!
Lili ja bym pojechała na Izbę... Tam dalej Cię pokierują co z tym zrobić. Przepuklina na pewno nie od śmiechu. Biedna Emi, mnie tak strasznie przerażają szpitale. Ale wczoraj było upalnie. Jakoś ciężko funkcjonować w takich warunkach. Wczoraj oglądałam "pamiętnik" z tżtem i śniło mi się w nocy, że miałam wyjść z przymusu za swojego byłego i strasznie płakałam, bo go nie kochałam ![]() patik jak się dziś czujesz? A w którym miejscu Cię bolało na pęcherz? mnie często nerki bolą, ale pęcherz to chyba podbrzusie boli, nie? agni Twoja teściowa jest uroczo rozbrajająca Poza tym myślałam wczoraj o Tobie, znaczy nie chciało mi się gotować dla I. i pomyślałam, że nie będę, i kupiłam kilka słoiczków. I jakieś takie wyrzuty miałam, bo większość gotuje dla dzieci, a ja poszłam na gotowca. A pamiętam, co pisałaś - że jak się nie chce, to się nie chce - i nie powiem, podniosło mnie to na duchu ![]() ![]() i nie wiem co dalej....
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
#4425 | |
|
Zakorzenienie
|
Hej!
U nas leje, całą noc lało ![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#4426 | |
|
Zadomowienie
|
hej
nikt dziś nie świętuje? ale w sumie sporo dzisiaj róznych rocznic, poczytałam z ciekawości http://pl.wikipedia.org/wiki/1_lipca dzień psa jest np ![]() Cytat:
trudny człowiek do życia..... my już dawno nie gruchamy
|
|
#4427 |
|
Rozeznanie
|
Dla Emi dużo zdrówka!!!
U nas sytuacja na froncie nieco lepsza. Antybiotyki skutkują, bo i ja i mała czujemy się lepiej. Od rana szaleją u nas burze, co się przejaśni to znowu czarne chmury nadciągają kolina udanych wakacji, Hiszpania na pewno odpędzi spięcia z tż!! Wypoczywajcie, o której wybywacie? |
|
|
|
#4428 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() wylot o 19:00, mam nadzieję że jakoś atmosfera się poprawi, bo jest okropna dzięki od wczoraj 5x już mu mówiłam by zadzwonil wcześniej zamówić taksówkę z fotelikiem.. no cóż, jeszcze się tym nie zajął organizacyjnie wszytko jak zwykle jest na mojej głowie
|
|
#4429 | ||
|
Zadomowienie
|
Bry Kuny
Cytat:
należą ale zazdroszczę![]() Cytat:
o boże Zuzia sto lat potworo mała
|
|
#4430 |
|
Zakorzenienie
|
Hej Laski,
ja z zanetą rozmawiałam dwa dni temu i Emili miała biegunkę, sądziłyśmy że od jedzenia w żłobku, ale pediatra mówiła że wirus i jak gorączka nie spadnie to ma jechać następnego dnia na pogotowie (wczoraj) sprawdzić czy Mała się nie odwodniła. Wrzucę Wam dwie foty
|
#4431 |
|
Zakorzenienie
|
Hej...
Mam ochotę poryczeć... Lenie wyskoczyła jakaś wysypka na brzuszku, trochę na plecach i z tyłu głowy pod włosami... zaczęło się wczoraj od brzucha - myślałam może komary ją pogryzły, ale nie... buu co to za cholerstwo? nie mam pojęcia. Nic nowego nie dostały do jedzenia, jedynie co jak byłyśmy ostatnio w piatek u mojej mamy to były kociaki, i może od tego? Albo nowy płyn do kąpieli? nie wiem sama i okropnie się martwię, Mam tylko nadzieję,że teść jej normalnego mleka nie dał. Jak wstanie to cyknę fotkę.
|
#4432 |
|
Zadomowienie
|
Hej laski
Telik, Isiaok, a może trochę przesuniecie to Telikowo w stronę Poznania? Ponad 3 godziny jazdy w jedną stronę niestety nie jest na moje siły. Zazdroszczę spotkania i czekam na pełną fotorelację. Brunetko, o matko ale wieści. Żaneta pisała, że Emi ma biegunkę, ale już myślałam że sytuacja opanowana a tu taki obrót sprawy. Mam nadzieję, że szybko wrócą do domu. ![]() Kolina, udanych wakacji! Z tż oboje się odprężycie i atmosfera na pewno się oczyści. ![]() Alibany, super że widać poprawę- kurujcie się dalej dziewczyny. Agni, mogłabyś książkę o teściowej napisać - a z tej wody i śmiechu w trudnych sytuacjach to się nieźle uśmiałam. ![]() Paticzku, o matko znowu coś biedulo. Nie stresuj się na zapas, tak jak Agni pisała może ciąża się trochę do tego przyczyniła. Oby leki szybko pomogły. ![]() Lili, idź na spokojnie jutro do lekarza. Na pewno nie przyczyniliście się z tż do powstania przepukliny, więc nie obwiniaj się. Radek jest jeszcze mały, więc jeśli to przepuklina to pewnie uda się jakoś nieinwazyjnie sobie z nią poradzić. ![]() My od piątku zostaliśmy bez wózka. Zgłosiliśmy usterkę i błyskawicznie przyjechał po niego kurier. Mam nadzieję, że równie błyskawicznie go oddadzą. Wczoraj wyskoczyłam na szybkie zakupy i muszę powiedzieć, że świetne promocje są. W Mothercare kupiłam 3-pak body z krótkim rękawem za 30 zł i 3-pak pajacy za UWAGA 15zł (a regularna cena 99zł). ![]() Później wybraliśmy się do parku ze znajomymi. Pomimo popołudniowej godziny była taka duchota, że wszyscy się roztapialiśmy. Dzisiaj rano z kolei niezła burza była i lało, a teraz słoneczko i nie ma śladu po deszczu. Zapowiada się piękny dzień i już chyba nie będzie tak duszno...uff.Pytanie do dziewczyn które skusiły się na body z Biedronki: Czy te plastikowe zatrzaski Wam się nie urywają? U nas już po pierwszym praniu po rozpięciu body kilka strzeliło. Teraz wszystkie wycięłam i szukam metalowych nap, ale nigdzie nie mogę dostać. Zamawiając przez Internet cena wychodzi taka sama jak cena bodziaków, więc nie wiem czy jest sens zamawiać. |
|
|
|
#4433 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#4434 |
|
Zakorzenienie
|
marzena mi się urwały. Do niczego te bodziaki.
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
#4435 |
|
Wtajemniczenie
|
Bry!
Dajcie troche tego deszczu, czy burz, co tam macie, bo u nas nie da sie funkcjonowac. Rano bylam z dziewczynami na basenie, a teraz czekamy na slonce na balkonie, zeby mogli wskoczyc do baseniku. Kolina alez Ci zazdroszcze tej Hiszpani! Odpoczywajcie, tam na pewno sie pogodzicie, zobaczysz. Bella niefajnie z wysypka, ciekawe od czego? Zmalowana uuuu pieknie! He he czekalam az ktoras zacznie psioczyc na bodziaki z biedry. Ja ich nie polecalam, kupilam 2 pary jak jeszcze ktoras dziewczyna byla mala i podziekowalam. |
|
|
|
#4436 |
|
Zakorzenienie
|
Oto i ta wysypka:
|
#4437 | |
|
Zakorzenienie
|
hejka
siedzimy na razie w domu bo upały u nas straszne... wczoraj dzieciaki kąpały sie w basenie, była impreza imieninowa u babci , Filip poszedł spać przed północą bo tyle się działo spał do 11![]() Nie zaglądałam wczoraj i nie złożyłam najważniejszych życzeń ![]() Zuza wszystkiego najlepszego obyś dała tej matce swojej nieco odpocząć---------- Dopisano o 14:21 ---------- Poprzedni post napisano o 14:15 ---------- Cytat:
Bella o kurcze, podejrzanie wygląda.... a to nie trzydniówka?
|
|
#4438 |
|
Wtajemniczenie
|
Bella nie pomoge Ci, zadne z moich dzieci nie mialo tak wygladajacej wysypki. A oprocz tego nic jej nie jest?
Antek spi, baby w basenie |
|
|
|
#4439 |
|
Zakorzenienie
|
Każdy powód jest dobry do świętowania
![]() Dziś oglądaliśmy program o wczasach w Hiszpanii i myślałam o Tobie ![]() Udanego wypoczynku! Żebyście sobie tam z tż pogruchali troszkę ![]() Kurczę spora ta wysypka, pojęcia nie mam co to może być. Ja trzymam Radka w basenie w cieniu. ![]() Ma być w słońcu? W takie upały nie ma szans żebyśmy w słońcu wysiedzieli, nawet parasola nie mam. U nas upał niesamowity. W nocy mają być burze. |
|
|
|
#4440 |
|
Zakorzenienie
|
bella kurde. A może to szkarlatynowe jest (oby nie). Ale mała nie ma gorączki przecież. Bo I. miał takie na szkarlatynę.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:26.

niedobrze!
zębole

jak się przekręci to kawałeczek dalej się robi.

Też tak macie?

Później wybraliśmy się do parku ze znajomymi. Pomimo popołudniowej godziny była taka duchota, że wszyscy się roztapialiśmy. Dzisiaj rano z kolei niezła burza była i lało, a teraz słoneczko i nie ma śladu po deszczu. Zapowiada się piękny dzień i już chyba nie będzie tak duszno...uff.
obyś dała tej matce swojej nieco odpocząć