|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3091 | ||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Pierwszy usmiech juz za nami,a teraz na zabki czekamy!Mamy Wiosenne 2012 ___
Cytat:
) aż pewnego dnia wyciagnęłam rękę z gryzakiem a ona swoją rączką hyc złapała i od tego dnia zawsze bierze zabawki jak jej podaję. Nie za blisko jej podaję, żeby się musiała troszkę wysilić Ale to ona umie od 1,5 tygodnia dopiero i jest tylko trochę młodsza od Julki. Także lada dzień Jula załapie ---------- Dopisano o 19:27 ---------- Poprzedni post napisano o 19:25 ---------- Cytat:
w nocy pobudki koło 1, koło 4, koło 6 tej czyli wcale tak dużo nie śpi ale i tak nie narzekam
|
||
|
|
|
#3092 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwszy usmiech juz za nami,a teraz na zabki czekamy!Mamy Wiosenne 2012 ___
Cytat:
![]() Czyli mi się chyba trafił egzemplarz trudny do uśpienia... no cóż trudno ale i tak go kocham będziemy próbować tymi małymi kroczkami ....Myślę że to i tak nie jest źle bo Oskar na noc ładnie szybko zasypia fakt jest noszenie itp. ale wystarczy że raz czy dwa razy muszę go uspakajać i odkładać... gorzej w dzień i nad tym muszę przysiedzieć i nauczyć. Mi się wydaje że to przez te kolki bo on miał kolki albo rano, albo popołudniu a nawet zdarzały się dni gdzie cały czas brzuszek go bolał i wtedy był na rączkach bo tylko tak mógł pospać bez bólu i się prędzej uspokoić.A wieczorem kolek nie było i szybciej zasypiał. |
|
|
|
|
#3093 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie noszę bo nie ma takiej potrzeby
|
|
|
|
|
#3094 | |
|
Rozeznanie
|
Nikki - pewnie tak było właśnie że przez kolki nocne zasypianie kojarzy mu się z łóżeczkiem a dzienne z rączkami ale trzymam kciuki
dacie radę ---------- Dopisano o 19:38 ---------- Poprzedni post napisano o 19:37 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#3095 |
|
Zakorzenienie
|
Własnie znalazłam na telefonie filmik z kilkunastu minut po porodzie. Nawet nie wiedziałam, że taki mam
.---------- Dopisano o 21:39 ---------- Poprzedni post napisano o 21:38 ---------- A to ja kręciłam, żeby nie było .
|
|
|
|
#3096 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3097 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Tikki może coś Ci dali i nie pamiętasz? |
||
|
|
|
#3098 |
|
Zakorzenienie
|
Nikii może znieczulenie tak działało
. Kto wie co w tym znieczuleniu było Rybka nieźle, że już macie ząbki .Sin_ah witaj Ja uwielbiam Andreę trzymać za rączkę jak ją karmię |
|
|
|
#3099 |
|
Zakorzenienie
|
Tikki ale masz śliczny avatarek
dziewczyny czy Wasze dzieci chętnie leżą na brzuszku?? Oskar położony zamiast głowy to podnosi pupę i strasznie płaczę martwi mnie trochę to chociaż jak np jest u mnie na brzuszku i ja leżę to ładnie główkę podnosi.
|
|
|
|
#3100 |
|
Zakorzenienie
|
Nikii, Andrea nienawidzi leżeć na brzuszku, ale dziś zrobiłam fajny filmik jak leży na brzuszki i nawet zbytnio się nie złościła
|
|
|
|
#3101 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3102 |
|
Zakorzenienie
|
Wrzucę później na maila, ale na razie filmy kopiują mi się z tel. na kartę (zapomniałam kabla do tel.) bo kończy mi się miejsce (8GB zapełniłam
)---------- Dopisano o 21:54 ---------- Poprzedni post napisano o 21:53 ---------- A i Nikii dziękuję za pochwały avatarka |
|
|
|
#3103 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
Eryk juz bardziej lubi lezenie na brzuszku,bo do niedawna to strasznie sie denerwowal jak go tak kladlam.
|
|
#3104 |
|
Zakorzenienie
|
Dobra idę spać
życzę spokojnych nocek
|
|
|
|
#3105 |
|
Zakorzenienie
|
Dobranoc nowaken! Oby u Ciebie też było spokojnie!
|
|
|
|
#3106 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() moje dziecie padlo o 20 spalo do 21 zjadlo i spi dalej szok!!! |
|
|
|
|
#3107 |
|
Zakorzenienie
|
Wysłałam ten filmik na maila
.---------- Dopisano o 22:36 ---------- Poprzedni post napisano o 22:35 ---------- Moja Andrea zasnęła o 17.20. Nakarmiłam ją wcześniej, bo szłam do kościoła na 18.00 na niedzielną mszę. Andrea przespała całą Mszę i spała do 21. Spałaby dłużej, ale musiałam ją przebrać, bo w sukience w gondolce niewygodnie. Nakarmiłam ją i śpi dalej
|
|
|
|
#3108 |
|
Zadomowienie
|
A i ja tak czytając stwierdziłam ,że od jutra wracam do planu:jedzenie, aktywność, sen.... bo to by mi znacznie ułatwiło życie... a że będę miała teraz Męża w domu, to mam nadzieję, że mi pomoże... w zasadzie to obiecał i mam nadzieję, że się wywiąże.
No więc idę spać, co by mieć siłę na jutrzejszą walkę z moim małym uparciuszkiem Dobrej nocki... i oby Wasze dzieciaki spały spokojnie |
|
|
|
#3109 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
Jak to szlas na niedzielna msze,przeciez jest sobota?
|
|
#3110 |
|
Zadomowienie
|
rybka gratulacje z okazji ząbków
![]() my dzis pogrilowalismy , Mateuszek dopiero usnął, mam nadzieje ze do 5-6 pośpi ![]() jak tak wspominam pierwsze 2 miesiace to czasami mam wrazenie ze moje dziecko cierpiało na bezsennosc, ze nie potrafil zasnąc i plakal ze zmeczenia, bo jak takie małe dziecko moglo nie spac dniami i nocami, jesli ja nie dawalam rady to jak on mógl dawac rade, ciesze sie ze tearz potrafie rozpoznac kiedy jest senny i mu w tym pomóc, bo sam zeby usnał to chyba nierealne. Nikki ja nie odkladam jak przysypia, tylko jak dobrze przysnie, czekam zazwyczaj okolo 20 minut, gdzies wyczytalam ze tyle mniej wiecej potrzeba aby dziecko zapadło w głęboki sen. Czasami go nie wyczuje i mamy 2-3 podejscia do lozeczka. Mateusz tez podnosi tylek zamiast glowy, malo tego zauwazylam dzis ze jak lezy w bujaczku to wspiera sie na nogach i podnosi pupe zsuwajac sie calym cialem z lezaczka. dobranoc dziewczyny
|
#3111 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
może mają jakieś wspólne geny z przeszłości
|
|
|
|
|
#3112 | |
|
Zadomowienie
|
Zia super, że podwozie zagojone a po maści polipek pewnie szynko zniknie..
A Ty byłaś 1 raz teraz po porodzie u ginka? Wstyd się przyznać ale u mnie już prawie 10 tygodni minęło a ja jeszcze na kontroli nie byłam.. Rybka gratuluję ząbków Super!Balbinka każdemu przyda się odpoczynek czasem od dziecka...zwłaszca jak ma skok czy jakiś poprostu gorszy okres...właśnie po to mamy partnerów, żeby i oni mogli się wykazać w opiece a my przez ten czas sobie troszkę odpoczniemy... Tikki filmik cudny ![]() Cytat:
Furczak nie mam zdjęcia takiego w pełni oddającego podobieństwo ale te są w miare ok
Edytowane przez Flowerbombka Czas edycji: 2012-07-01 o 00:54 |
|
|
|
|
#3113 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny ja też się wzruszyłam oglądając ten filmik. Fajnie, że go mam
![]() Gosiu, bo u mnie w Kościele na osiedlu w sobotę o 18 jest Msza niedzielna , z niedzielną ewangelia i niedzielnym kazaniem
|
|
|
|
#3114 | |
|
Gang Iren
|
Dzien dobry!Jestem w miare wyspana i sloneczko za oknem widze,wiec humor mam dobry od rana
![]() Cytat:
|
|
#3115 | |
|
Zadomowienie
|
Dzien dobry przy niedzieli
Cytat:
![]() Ania wlasnie zaciesza do zwierzakow na lezaczku
|
|
|
|
|
#3116 |
|
Zakorzenienie
|
Ja miałam już przed porodem ustaloną datę wizyty poporodowej, a później na tej wizycie ustalili mi datę wizyty popołogowej.
U nas nocka ładna. Jak Andre zasnęła o 21 tak karmienie o 2.50 i 5.40. Andrea wstała o 5.20 i tak prawie do 8.00 leżała w łóżeczku. Najpierw kręciła się, bo chciała zasnąć, ale jej się nie udawało, a później bawiła się miśkami a ja przy niej przysypiałam .
|
|
|
|
#3117 |
|
Zadomowienie
|
witajcie kobietki
Pisze z telefonu wiec przepraszam za błedy .Cytrynka na basenie bylismy na Nowej Fali na Woli. Super bylo. Rob ani razu nie zapłakal,ale lustrował wszystko i wszystkich dookola. Oczywiscie wszyscy mysleli,ze dziewczynka ,bo "taki drobny i te oczka". Był najmłodszy w grupie. Ogolnie bardzo Nam sie podobało. Same zajecia to 30 min. Reszta ogarnianie sie w przebieralni co łatwe nie było. Ale po przebraniu i wsadzeniu w fotelik odlecial w sekunde-jeszcze takiego czegos nie widziałam . Poprostu oparł głowe o zagłowek i juz Go nie było.Wydaje mi sie,ze Mu sie podobało,bo nawet sie wyluzowal. Na całym basenie było słychac takie "ojooj..tututu",bo kazdy rodzic zabawiał swojego Malucha. T,ktory byl na basenie obok smiał sie z tych odgłosow. Ogolnie polecam,ale łatwiej jak sie chodzi z kims...bo jak juz ogarniesz dziecko w przebieralni to mozna przekazac np. TZ i samemu sie ubrac normalnie. Nikki pytałas o zasypianie i lezenie na brzuszku. My zasypiamy tj Wiktorek Moniq. Jak widze,ze jest senny(a oznaki idealnie opisała Zariah)to biore na rece i wyciszam,ok 5-10min. Zalezy jak bardzo wczesniej był pobudzony. Odkładam na łozko(w dzien spi w naszej sypialni) i pokreci sie pokreci i zasypia. Co do brzuszka to u nas nketypowo,bo Rob własnie spi tylko na brzuchu...wiec akurat tu za wiele madrego do powiedzenia nie mam ![]() Tikki miałam zapytac..a jak tam TZ po Twoim wyjezdzie do PL? A Peluska dojechała do Ciebie?(przepraszam jesli pisałas bo nie doczytałam w takim razie) Moniq....miałam juz kiedys pytac. Jak Twoj zwierzyniec zareagowal na Wiktorka? Chodzi mi o dogi ![]() Dziewczyny mam glupie pytanie o herbatki. T kupil wczoraj hippa granulowanego i chcemy zaczac podawac w te upały troche,aby nie dawac za kazdym razem cyca(ostatnio sie to skonczyło przestawieniem sie Mu karmienia z nocnego na dzienne i odwrotne).. Myslaam o podawaniu samej wodu,ale chyba konia pisała,ze lepiej sie wchłania woda z czyms . Czy jak bedzie chetnie pił to mam Mu dac ile bedzie chciał? Chciałabym aby potem normalnie zjadł swoja porcje(bo z tym tez bywa roznie),a nie zapychał sie piciem .U nas znowu dzis gorac...wiec ze spaceru nici,bo Młody po tatusiu ne lubi upałow:/..a wieczorem gdy chłodniej to pora kapania. Za to dzis idziemy Go troche obkupic,bo w nic sie nie miesci ,a tutaj lato pelna geba. Co do planu TH u nas wczesniej tez szło bez problemu....ale od ponad tyg totalnie sie rozjechało i nie umiem Go przestawic. Jak sie obudzi ok 4 to gada do 5-6 dostaje jesc i przy tym jedzeniu zasypia do 8:30 kiedy to budzi sie na kolejne jedzenie po ktorym o 9 znowu zasypia i tak spi do 11:30. Nie musze dodawac,ze tym sposobem cały dzien sie tak odwraca . U nas nie ma EASY a jest ESAY i co z tym zrobic;/
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski |
|
|
|
#3118 |
|
Zadomowienie
|
chrzciny ok
mieliśmy byc w kosciele po 16 pryszedł ksiądz i od razu do rzeczy 15 min i do domu ( mieliśmy poza mszą sama ceremonia chrzcin młody się obłowił zebrał 3700zł od chrzestnego chrzestnej swoich dziadków i pradziadków był bardzo grzeczny ![]() co do zasypiania to wieczorem jak poje dzwigam do odbeknięcia casami nawet nie dąży beknac i spi to odkladam do łóżeczka jak odbeknie to od razu to łóżeczka powierci się czasami i spi jak zapłacze dam smoka i zasypia. a ja na laptopie u małego w sypialni podczytuję książkę i po ok 20 min jak spi juz twardo sama sie klade w ciągu dnia spi w duzym pokoju na macie rozłożonej na rogówce przewaznie tu sie sprawda papu aktywnosc i sen po zabawie sam odplywa no i uwielbia spac na brzuszku potrafi i 2,5h tak spac w dziena od chrzestnego (szwagier) dostał sztucce z gerlacha da dzieci z grawerem ( data urodzenia, waga wzrost imiona data chrztu i info e to od chrzestnego http://allegro.pl/gerlach-pychotki-s...428820019.html bardzo fajna pamiątka no a my kupiismy mu książkę moje pierwsze 5 lat
godzina 16:30 najszczęśliwszy dzień w moim życiu narodziny syna Filipa!!! Edytowane przez cziqua Czas edycji: 2012-07-01 o 10:06 |
|
|
|
#3119 |
|
Zakorzenienie
|
Mravka, TŻ raz lepiej raz gorzej...raz wydaje mi się, że zrozumiał swój błąd, a na następny dzień znowu zaczyna swoje gówniarskie zachowanie. Pelusia przyjedzie dopiero w sierpniu, więc jeszcze czas na nią.
Ale upalnie!! Chciałam odpocząć od Hiszpanii a tu to samo
|
|
|
|
#3120 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:19.

) aż pewnego dnia wyciagnęłam rękę z gryzakiem a ona swoją rączką hyc złapała
i od tego dnia zawsze bierze zabawki jak jej podaję. Nie za blisko jej podaję, żeby się musiała troszkę wysilić

taki już ten typ 

nie noszę bo nie ma takiej potrzeby
.
.

nieźle, że już macie ząbki
chociaż jak np jest u mnie na brzuszku i ja leżę to ładnie główkę podnosi.