Wszystko o Avonie - cz.28 - Strona 77 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-06-30, 16:30   #2281
karcia1988
Rozeznanie

Dot.: Wszystko o Avonie - cz.28

dziękuję za odpowiedź jednak na ten odbiór własny na poczcie to nie bardzo opłaca się zamawiać chyba powrócę do regularnej bo czas oczekiwanie jest prawie taki sam a paczkę chociaż do domu przywiozą (niestety nie mam w pobliżu coku ani paczkomatu, myślałam że z tymi dostawami na pocztę będzie dużo szybciej a tu od zamówienia w czwartek muszę czekać na paczkę aż do wtorku)

karcia1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-30, 16:41   #2282
ewellaewella
Przyczajenie

Wink Dot.: Wszystko o Avonie - cz.28

.

Naprawde nie rozumiem tej polityki. I coraz bardziej mnie to wk****[/QUOTE]

Polityka ich jest taka a nie inna gdyż chcą naciągnąć konsultantki na dodatkowe zamówienia. Rzucą perfumę w promocji za 20 zł, a wiadomo, że trzeba zamówi za minimum 50 zł. Wszyscy już zamówili co chcieli, więc teraz albo kogoś trzeba na coś jeszcze naciągnąć albo samej dobrać coś niekoniecznie potrzebnego. Taka promocja nie może się przecież zmarnować.
ewellaewella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-30, 17:26   #2283
migotka35
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez tonia85 Pokaż wiadomość
Przepraszam za niepełna odpowiedź Mi chodziło o to ze nie przyjdzie wcześniej, a z tym odebraniem przez inną osobę to nie wiem, wydaję mi sie ze podobnie jak ze wszystkimi listami- mogą wydać komuś z rodziny o tym samym nazwisku
a może bardziej tym samym adresie. U mnie na poczcie tak jest, że jak jest coś dla mnie wydają mojej babci- ma ten sam adres a inne nazwisko, a mojemu mężowi nie wydadzą- chociaż ma to samo nazwisko a już inny adres.
migotka35 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-30, 17:29   #2284
tonia85
Zakorzenienie

GG do tonia85

Cytat:
Napisane przez migotka35 Pokaż wiadomość
a może bardziej tym samym adresie. U mnie na poczcie tak jest, że jak jest coś dla mnie wydają mojej babci- ma ten sam adres a inne nazwisko, a mojemu mężowi nie wydadzą- chociaż ma to samo nazwisko a już inny adres.
Możliwe Wszystko zależy od poczty i pewnie tamtych kobietek co pracują U mnie na poczcie nie wydają nikomu z innym nazwiskiem, nawet jeżeli adres ten sam
tonia85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-30, 17:43   #2285
kejtiryba
Wtajemniczenie

Cytat:
Możliwe Wszystko zależy od poczty i pewnie tamtych kobietek co pracują U mnie na poczcie nie wydają nikomu z innym nazwiskiem, nawet jeżeli adres ten sam
Generalnie adres powinien być ten sam, choć pytałam ostatnio co jeśli mój TZ by odebrać chciał, i adres i nazwisko inne. Kobitka powiedziała, że wtedy pisze on oświadczenie, że jest moim konkubentem (strasznie brzydkie słowo) i może odebrać.

P.S. tonia, a cóż tak odejmujesz?

dyniowiec z jabłkami
kejtiryba jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-30, 19:22   #2286
taka jedna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lencia00 Pokaż wiadomość
Są tacy co wgl nie używają kremów balsamów i nie czują żadnego dyskomfortu, ja nie mogłabym się nie pobalsamować czy nakremować twarzy mimo tłustej to zeszłaby mi skóra. Wniosek jest taki że jesteśmy podobni ale jednak nie znacznie nasze skóry się różnią i przez to inne są reakcje na kosmetyki, przy nawilżaniu 20% grubsza skóra to już jest duża różnica, taka bariera nie odwadnia się tak szybko jak kobieca. No i też ważne w kobiety są sterowane mnóstwem hormonów co ma ogromny wpływ na skórę w danym momencie cyklu....
Ja myślę, że tu nie tylko płeć ma znaczenie. Ja używam kremu od wielkiego dzwonu i żadna skóra mi nie schodzi Wiem, że pewnie powinnam używać, ale mam skórę całkowicie gładką (mieszaną), a że leniwa jestem to jakoś nic mnie do tego nie zachęca.

---------- Dopisano o 19:22 ---------- Poprzedni post napisano o 19:18 ----------

Cytat:
Napisane przez Ewlyn Pokaż wiadomość
Alez oni maja tempo no niech ich osioł kopnie!!!
Czyli, ze zamowienia juz zrealizowane nie dostana nic... I termin nie dostanie ulotek... fajnie!!

Ostanio nie dostalam zadnych ulotek bo rozsylali od pozniejszych terminow. Teraz tez nie dostalam nic, bo juz mam po zamowieniach z K9.

Naprawde nie rozumiem tej polityki. I coraz bardziej mnie to wk****
Ja też już nie będę składać z 9... A ogólnie w COKu poznańskim leży tona ulotek tych z zapachami w koszyczku.
taka jedna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-30, 19:23   #2287
szczesliwa19
Raczkowanie

GG do szczesliwa19

Cytat:
Napisane przez karcia1988 Pokaż wiadomość
Pytanie do dziewczyn które zamawiały paczkę na odbiór własny na poczcie: czy paczka może być wcześniej niż wskazuje data w smsie? Odbiór mam na wtorek w smsa dostałam dzisiaj i jestem ciekawa czy paczka byłaby już w poniedziałek bo we wtorek wyjeżdżam... a jeśli nie to czy ktoś będzie mógł za mnie tą paczkę odebrać? Z góry dziękuję za odpowiedzi

Wpisz numer przesyłki otrzymany w smsie na stronce http://sledzenie.poczta-polska.pl/ Ja za każdym razem jak zamawiałam z odbiorem na PP to miałam paczkę dzień wcześniej niż było to wskazane w smsie ( a zamawiałam już z 5 razy).
szczesliwa19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-30, 19:46   #2288
Lencia00
Wtajemniczenie

Eh miałam pecha osoba pakująca niestety nie umie doliczyć do 21 dostałam 16 katalogów tylko, jeszcze dziś nic nie załatwię muszę do poniedziałku czekać żeby zadzwonić

---------- Dopisano o 19:46 ---------- Poprzedni post napisano o 19:26 ----------

Dziś święto paczki
Wzięłam z demo kuracje i peeling Solutions (kejti ty kusicielko ) fajny, trochę na początku lepię się ale wchłania się całkowicie
Bałam się że efekt chłodu będzie jakiś większy na szczęście nic nie czuje praktycznie, osobiście tego nie lubię (peeling zielony Clearskin aż oczy szczypie)
Zobaczymy z czasem jak efekty, o ile będę systematyczna :P
Błyszczyk za 1zł opłaca się tylko za 1zł na pewno będę go odradzała klientkom jest szczerze beznadziejny, lepsze są z CT, jedyny plus słodki w smaku
Balsam Kwiat Wiśni fajny taki "suchy" na lato idealne, miałam kiedyś truskawkę z Naturalsa ale w zimie się nie sprawdzała więc przestałam używać, teraz mam MM Spa ale z kolei teraz się czuję od razu "brudna" bo zostawia warstewkę tłustą, zostawię go na chłodniejsze dni
Miami Party ładne nawet bardzo, (mi osobiście przypominają balsam Róża i Brzoskwinia który nazywam marmoladowy bo tak mi pachnie :P ) i o dziwo trwałe nie tak jak te beznadziejne Summer White i Hawaii
Lencia00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-30, 19:56   #2289
tonia85
Zakorzenienie

GG do tonia85

Cytat:
Napisane przez Lencia00 Pokaż wiadomość

Dziś święto paczki
Wzięłam z demo kuracje i peeling Solutions (kejti ty kusicielko ) fajny, trochę na początku lepię się ale wchłania się całkowicie
Bałam się że efekt chłodu będzie jakiś większy na szczęście nic nie czuje praktycznie, osobiście tego nie lubię (peeling zielony Clearskin aż oczy szczypie)
Ja tak samo Ten efekt chłodzenia jest tak minimalny ze prawie go nie czuć Tylko ten peeling jest mało wydajny jak dla mnie

---------- Dopisano o 19:56 ---------- Poprzedni post napisano o 19:53 ----------

Cytat:
Napisane przez kejtiryba Pokaż wiadomość
Generalnie adres powinien być ten sam, choć pytałam ostatnio co jeśli mój TZ by odebrać chciał, i adres i nazwisko inne. Kobitka powiedziała, że wtedy pisze on oświadczenie, że jest moim konkubentem (strasznie brzydkie słowo) i może odebrać.

P.S. tonia, a cóż tak odejmujesz?
My z mężem wynajmujemy mieszkanie, i w dowodach mamy inne adresy niz ten pod którym mieszkamy, ale nigdy nie miałam problemu z odebraniem listu za niego, mówiłam tylko ze jestem żoną i tyle

mój limit na kosmetyki i jego chudnięcie
Stary 2012-06-30, 20:39   #2290
Lencia00
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja tak samo Ten efekt chłodzenia jest tak minimalny ze prawie go nie czuć Tylko ten peeling jest mało wydajny jak dla mnie
Zobaczymy jak u mnie ale możliwe że nie będzie tak źle, ciała ogólnie nie peelinguję mam suchą skórę, która swędzi mnie później koszmarnie. Nie dużo nakładam i jest ok
Lencia00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-30, 21:05   #2291
Wenress
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez taka jedna Pokaż wiadomość
Ja też już nie będę składać z 9... A ogólnie w COKu poznańskim leży tona ulotek tych z zapachami w koszyczku.
Leżą i dodają do katalogów czy normalnie można poprosić żeby dali do zakupów? Zaraz się kończy katalog ale ja bym nawet z nich zrobiła użytek, gdyby były gratis

Ćwiczę!
Wenress jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-30, 22:10   #2292
taka jedna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Wenress Pokaż wiadomość
Leżą i dodają do katalogów czy normalnie można poprosić żeby dali do zakupów? Zaraz się kończy katalog ale ja bym nawet z nich zrobiła użytek, gdyby były gratis
Nie mam pojęcia, ja nie dostałam, ale kupowałam tylko 2 rzeczy, a ogólnie ja ich dostałam ponad 20 więc mi nie są potrzebne. Leżały na ladzie to chyba można sobie brać po prostu.
taka jedna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-30, 23:05   #2293
smerfetka25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karcia1988 Pokaż wiadomość
dziękuję za odpowiedź jednak na ten odbiór własny na poczcie to nie bardzo opłaca się zamawiać chyba powrócę do regularnej bo czas oczekiwanie jest prawie taki sam a paczkę chociaż do domu przywiozą (niestety nie mam w pobliżu coku ani paczkomatu, myślałam że z tymi dostawami na pocztę będzie dużo szybciej a tu od zamówienia w czwartek muszę czekać na paczkę aż do wtorku)
Jeśli złożysz zamówienie do godziny 11:00 to paczka powinna być za 48h Ja tak miałam, złożyłam zamówienie w niedzielę wieczorem a w środę rano miałam paczkę do odbioru
Stary 2012-06-30, 23:21   #2294
Besita
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez smerfetka25 Pokaż wiadomość
Jeśli złożysz zamówienie do godziny 11:00 to paczka powinna być za 48h Ja tak miałam, złożyłam zamówienie w niedzielę wieczorem a w środę rano miałam paczkę do odbioru
ja zamawiałam w piątek do 11 a paczka była we wtorek po 11, ale chyba mieli ja wcześniej bo już w poniedziałek pani z poczty dzwoniła czy nie mogłabym odebrać z głównej a nie swojej bo źle trafiła, ale odbiór niestety dopiero we wtorek
Besita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-01, 00:35   #2295
sheryl
szeryfcio

Cytat:
Napisane przez Sarunieczka Pokaż wiadomość
Miałam kiedyś próbkę UCR Pout i z tego co pamiętam to jest to matowy róż,niby lekko brudny ale dość intensywny na ustach...
Jeśli szukasz naturalnego brudnego różu zbliżonego do koloru ust,polecam Latte Cream z UCR:
#3374 jak widać na zdjęciach,jest prawie identyczna jak miniszminka Blonde Sun jeszcze z naturalnych brudnych różów bardzo ładna jest Uwodzicielka Nude Perfection: #2323
Cytat:
Napisane przez kejtiryba Pokaż wiadomość
Dziękuję U mnie na kompie wyglądają na brązy ale jeśli mówisz, że to róże to się zdecyduję
Ja od siebie też dodam, że dla mnie te kolory co Sarunieczka pokazała to kategoria beże. Tyle, że mają chłodny fajny odcień I na Sarunieczce też widzę beże i brązy. Może to też kwestia interpretacji koloru brudny róż?
Stary 2012-07-01, 00:51   #2296
tonia85
Zakorzenienie

GG do tonia85

Cytat:
Napisane przez sheryl Pokaż wiadomość
Ja od siebie też dodam, że dla mnie te kolory co Sarunieczka pokazała to kategoria beże. Tyle, że mają chłodny fajny odcień I na Sarunieczce też widzę beże i brązy. Może to też kwestia interpretacji koloru brudny róż?
Właśnie o tym samym myślałam (nie wiedziałam jak to ując w słowa) Dlatego napisałam ze najlepiej próbki, bo dla rożnych osób brudny róż może oznaczać co innego
Stary 2012-07-01, 13:20   #2297
Sarunieczka
vel Turkusoowa :)

Cytat:
Właśnie o tym samym myślałam (nie wiedziałam jak to ując w słowa) Dlatego napisałam ze najlepiej próbki, bo dla rożnych osób brudny róż może oznaczać co innego
buuuu że się nie znam na kolorach? no dla mnie szminka Latte jest beżowo-różowa,ale nie beżowa kawy latte też nie przypomina dla mnie beżowa szminka to np.z potęgi koloru Never so Nude,z UCR Cappuccino-to są beże szminka Latte wpada w róż,a dokładnie ma ten sam odcień co usta-moje są różowawe jednak
Sarunieczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-01, 13:32   #2298
Ewlyn
Zakorzenienie

Cytat:
buuuu że się nie znam na kolorach? no dla mnie szminka Latte jest beżowo-różowa,ale nie beżowa kawy latte też nie przypomina dla mnie beżowa szminka to np.z potęgi koloru Never so Nude,z UCR Cappuccino-to są beże szminka Latte wpada w róż,a dokładnie ma ten sam odcień co usta-moje są różowawe jednak
znasz sie znasz...
Ale twój różowy kolor ust na 100% jest inny od np. mojego różowego koloru ust. I u ciebie Latte pewnie stapia się z ustami, a u mnie odznacza się bardziej na brązowo/nude niż różowo
Wszystkie te szminki, które wymieniłaś u mnie ani trochę nie wyglądają na różowe. A np Pout u mnie wygląda naturalnie a u Ciebie pewnie by się odznaczała jako barbie róż.

Edytowane przez Ewlyn
Czas edycji: 2012-07-01 o 13:33
Ewlyn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-01, 14:06   #2299
sheryl
szeryfcio

Cytat:
No to chyba faktycznie kwestia interpretacji, bo wiem o co ci chodzi i tak samo je widzę ale inaczej określam....
Dla mnie to zimne beże z domieszką różu. Mam na przykład uwodzicielkę Nude Perfection i dla mnie to jest śliczny zimny beżyk, nudziak z domieszką różowego. A brudny róż to dla mnie róż zakurzony, z domieszką beżu, kakao... ale jednak róż.
A i tak wszystkie nasze interpretacje blisko

---------- Dopisano o 14:06 ---------- Poprzedni post napisano o 13:56 ----------

Cytat:
Napisane przez Ewlyn Pokaż wiadomość
znasz sie znasz...
Ale twój różowy kolor ust na 100% jest inny od np. mojego różowego koloru ust. I u ciebie Latte pewnie stapia się z ustami, a u mnie odznacza się bardziej na brązowo/nude niż różowo
Wszystkie te szminki, które wymieniłaś u mnie ani trochę nie wyglądają na różowe. A np Pout u mnie wygląda naturalnie a u Ciebie pewnie by się odznaczała jako barbie róż.
A ja mam naturalnie "czerwone" usta (ciemne różowe) i beże u mnie wyglądają jak beże. Natomiast niektóre jaskrawe róże strasznie barbiowato.
Stary 2012-07-01, 14:39   #2300
Aniusia1408
Zadomowienie

CZeść
Mam pytanko:
Jak nie zamówię nic z katalogu 10/2012 to czy dostanę następny katalog czy jak to będzie?

BLOG

Aniusia1408 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-01, 14:53   #2301
Hedvigis
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aniusia1408 Pokaż wiadomość
CZeść
Mam pytanko:
Jak nie zamówię nic z katalogu 10/2012 to czy dostanę następny katalog czy jak to będzie?
W jakim sensie "dostanę" że Ci przyślą?
Hedvigis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-01, 15:09   #2302
Aniusia1408
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Hedvigis Pokaż wiadomość
W jakim sensie "dostanę" że Ci przyślą?
Tak chodzi mi o ten 1 katalog co przysyłają razem z netto.

BLOG

Stary 2012-07-01, 15:19   #2303
keine_angst
Wtajemniczenie

GG do keine_angst

To i ja dodam swoje trzy grosze co do kolorów U mnie Nude Perfection Uwodzicielki to ciepły brąz. Mam bardzo jasną cerę, filtr 50+ cały rok, a usta ciemnoróżowe.

Quidquid latine dictum sit, altum videtur.

keine_angst jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-01, 15:40   #2304
Hedvigis
Zakorzenienie

Cytat:
Tak chodzi mi o ten 1 katalog co przysyłają razem z netto.
To jest właśnie problem, bo nie przysyłają. U mnie nie ma COKU, więc jeśli opuszczę katalog jestem pozbawiona katalogów... Niby jakieś biuro Avonu mam, ale nawet jako konsultantka mogę sobie kupić katalog- 3 zł za sztukę
Stary 2012-07-01, 15:45   #2305
Wenress
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez keine_angst Pokaż wiadomość
To i ja dodam swoje trzy grosze co do kolorów U mnie Nude Perfection Uwodzicielki to ciepły brąz. Mam bardzo jasną cerę, filtr 50+ cały rok, a usta ciemnoróżowe.
A u mnie ta szminka to praktycznie zero koloru, minimalny beżowy połysk jak dużo użyję... Cerę mam pewnie jaśniejszą a usta też ciemnoróżowe. Byłam strasznie rozczarowana brakiem koloru tej szminki...

Ćwiczę!
Wenress jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-01, 15:46   #2306
keine_angst
Wtajemniczenie

GG do keine_angst

Kiedy byłam nieaktywna, to mi przysyłali sam katalog, ale już pod koniec obowiązywania.

Quidquid latine dictum sit, altum videtur.

keine_angst jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-01, 15:49   #2307
Aniusia1408
Zadomowienie

Dzięki za odpowiedź.
To nie za ciekawie jak tak. Najwyżej z katalogu z neta bd zamawiać ;D

BLOG

Stary 2012-07-01, 15:49   #2308
Hedvigis
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez keine_angst Pokaż wiadomość
Kiedy byłam nieaktywna, to mi przysyłali sam katalog, ale już pod koniec obowiązywania.
A dawno to było? Bo ja nie opuszczałam katalogu ok roku już, więc mogło się zmienić.

Cytat:
Dzięki za odpowiedź.
To nie za ciekawie jak tak. Najwyżej z katalogu z neta bd zamawiać ;D
Niby też jakieś rozwiązanie jest
Stary 2012-07-01, 15:50   #2309
ewula91
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Hedvigis Pokaż wiadomość
To jest właśnie problem, bo nie przysyłają. U mnie nie ma COKU, więc jeśli opuszczę katalog jestem pozbawiona katalogów... Niby jakieś biuro Avonu mam, ale nawet jako konsultantka mogę sobie kupić katalog- 3 zł za sztukę
hmm to dziwne.. ja jak kupowałam w biurze to liczyli tak jak internetowo, za pakiet 10 (wtedy) płaciłam 9 zł, więc myślę, że powinni sprzedawać tak jak jest ustalone a nie wymyślać sobie swoje ceny
Stary 2012-07-01, 15:55   #2310
Hedvigis
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewula91 Pokaż wiadomość
hmm to dziwne.. ja jak kupowałam w biurze to liczyli tak jak internetowo, za pakiet 10 (wtedy) płaciłam 9 zł, więc myślę, że powinni sprzedawać tak jak jest ustalone a nie wymyślać sobie swoje ceny
U mnie to biuro to w ogóle na wariackich papierach jest... Zmieniali lokalizację już z 5 razy, oczywiście ile razy poszłam w stare miejsce 0 wywieszonej kartki gdzie jest nowe biuro, w internecie informacji żadnej z aktualnym adresem... I faktycznie mogłam kupować po 3 zł tylko katalogi... Jeśli uda mi się gdzie teraz jest zlokalizować obecne to może się dowiem czy mogę nabyć w cenach takich jak przy zamówieniach
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości