|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4171 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część XIII
Witam
troszkę poczytałam co u Was ale przyznaje że pobieżnie, natrafiłam też na opis porodu Aguni, byłaś bardzo dzielna![]() Ando Gratulacje Wierze że nie długo bedzie dużo lepiej. 31 tc to już dość wysoka ciąża, trzymam kciuki za Marysie![]() Paula Wszystkiego najlepszego, szybkiego porodu i ślicznego maluszka ---------- Dopisano o 17:17 ---------- Poprzedni post napisano o 17:17 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 17:18 ---------- Poprzedni post napisano o 17:17 ---------- Cytat:
ciekawa jestem jak sobie radzicie
|
||
|
|
|
#4173 | ||
|
Zadomowienie
|
Ja pisałam o burzach, pochwaliłam a było fajnie może pół godziny... później zaczęlo wszytko parować i jest estra duchota...
Cytat:
Cytat:
Witaj Muminku!! A Paula się nie odzywa, pewnie dalej w gierki grzmoci
|
||
|
|
|
#4174 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
I wszystkiego dobrego dla mamusi i maleństwa Oby rosło zdrowo ![]() ---------- Dopisano o 17:44 ---------- Poprzedni post napisano o 17:43 ---------- Przepraszam, że tak nagle zniknęłam ale miałam odwiedziny ![]() Każda chce być pierwsza w lipcu Ja czekam do sierpnia i też się pościgam (chociaż mnie się marzy 13.08)
|
|
|
|
|
#4175 |
|
Zadomowienie
|
To może o to chodzi? nadmierna praca jelit ma wywołać skurcze??
|
|
|
|
#4176 | |
|
Zadomowienie
|
bo ty wybrałaś się na wczasy przed porodem, żeby odpocząć
ten twój gin po prostu o ciebie dba Cytat:
jak fajnie że już jesteście w domu
|
|
|
|
|
#4177 | |
|
Zadomowienie
|
A ja dzisiałam musiałam dokonać drastycznych posunięć i zjeść loda i wypić colę bo mały był zupełnie nieruchliwy.. serduszko biło bo sprawdzałam ale musiało mu być bardzo gorąco i cały czas pewnie spał. Do czasu aż pojadł słodkiego
![]() ---------- Dopisano o 18:03 ---------- Poprzedni post napisano o 18:02 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#4178 |
|
Zakorzenienie
|
Popracowalam kilka godzin z mezem i wracam a tu taka cisza?
![]() Jeszcze troche nam zostalo a potem mam zamiar zrobic pizze;-) |
|
|
|
#4179 | |
|
Zakorzenienie
|
właśnie nie wiem... Byłam już 4 raz, ale jak wyjde z wc to już nic nie boli...
Cytat:
Nicki mnie straszyli tym cc w związku z tym że chyba niska jestem wiadomo lepiej było by urodzić sn no ale niestety, czas sam wszystko zweryfikuje...
|
|
|
|
|
#4180 |
|
Zadomowienie
|
Tak to ma działać + niby jest w nim jakiś środek działający pozytywnie na szyjkę (zmiekczająco chyba)...
a ja czytam o tych cc i co kobieta to inna historia... nie wiadomo czy się bac czy cieszyc... Edytowane przez nicki86 Czas edycji: 2012-07-01 o 18:16 |
|
|
|
#4181 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Do obu ktg go budzili ![]() A ja chcę 13.08 bo miałabym najpiękniejszy prezent urodzinowy Poza tym fajnie - mama i syn urodzeni tego samego dnia Z córką będę "celować" w urodziny męża (czuję, że nic z tego nie wyjdzie)
|
|
|
|
|
#4182 |
|
Zadomowienie
|
Mamo Muminka witaj
Nadalka obijacie się ![]() U mnie wciągu dnia było do zniesienia a teraz znów duchota masakryczna. Totalnie nic mi się nie chce. |
|
|
|
#4183 |
|
Zakorzenienie
|
Na sali mojej jest dziewczyna ma skurcze tak ją bola że jęczy i Plącze masakra
|
#4184 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4185 |
|
Zakorzenienie
|
hej hej w koncu minal ten meczocy dzien...
i moge odpoczywac ![]() mam juz swoj bujany fotel jest booski
|
|
|
|
#4186 |
|
Zakorzenienie
|
Umieram
![]() dupsko mi sie dzis zagotuje... Pocieszam sie tylko tym,ze to koncowka
|
|
|
|
#4187 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4189 | |
|
Zakorzenienie
|
Jestem z powrotem
KTG wyszło bardzo ładnie ![]() I na tym kończą się dobre wieści niestety.... Bo płytki mam jeszcze gorsze niż myślałam. Już tylko 80 tys ![]() Mam strasznego doła przez to... Na gwałt mam szukać hematologa. Tylko, ze to nie jest takie proste...Skierowania nie mam, bo chodzę do ginki prywatnie, więc wizyta w poradni hematologii odpada (a tam byłoby najszybciej) a prywatnie nie wiem jak to będzie, bo przecież będą mi musieli podać jakieś leki i czy wystarczy recepta czy to lekarz musi podać to nie wiem Ginka wspominała coś o sterydach Bo jak płytki polecą mi jeszcze bardziej, to zostanie mi tylko poród na Kopernika albo w Ujastku (a w żadnym z tych szpitali nie chcę rodzić ). No i ryczeć mi się chceCytat:
Gratuluję!
|
|
#4190 |
|
Zadomowienie
|
a nie możesz wcisnąć się na nfz do gina, albo nawet do zwyłego rodzinnego i poprosić skierowanie do hematologa? Tylko że ja jak miałam skierowanie na nfz to musiałam trochę sobie poczekać aż mnie przyjeli bo kolejka, chociaż w ciąży i to tak zaawansowanej mogliby iść na rękę bo sprawa pilna..
|
|
|
|
#4191 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 19:19 ---------- Poprzedni post napisano o 19:14 ---------- Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#4192 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale się nasmialam z męża tej dziewczyny jak do niego zadzwoniła że dziś będzie rodzic to przyjechał zaraz z kocYkiem i poduszkami przyjechał żeby ulżyć w bólu a był taki podekscytowany że masakra. ona Miala skurcz i siedziała a on ją przytulil i tak w brzuch głaskal mocno nie wiedząc że gorszy ból jej sprawia a jak ją pakowal na porodowe to nie wiedział za co się wziac swoja droga skurcze Miala a rozwarcie tylko 1 cm a mimo to dali jej lewatywe igin moj zabrał ją na Wywołanie. jest 1 dzień po terminie. a tamtą moja koleżanka dalej biedną się męczy.. już Tydzien po i Tydzien prawie ze skurczami i nic. ani nie wywołują ani nie robią cc.. masakra se szpital wybrała..
Ćwiczę Zapuszczam naturalki! Edytowane przez prince_polo Czas edycji: 2012-07-01 o 19:49 |
|
|
|
|
#4193 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo w sumie cc ma być albo 11-go albo 18-go. I przydałoby się spróbować podnieść poziom płytek do tego czasu. Jestem też zła na moją gin, bo już 4 tyg temu miałam za mało płytek, a ona to wtedy olała, a teraz na gwałt trzeba działać![]() Chyba spróbuję jutro zadzwonić do przychodni, może do rodzinnego się wcisnę
|
|
#4194 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A co do hematologa to może spróbuj zadzwonić do na Kopernika A jak Ci powiedzą, że mogą Cię umówić na jakiś absurdalny termin to poproś aby Ci to dali na piśmie Moja teściowa tak poszła do laryngologa - powiedzieli jej, że za miesiąc. Więc poprosiła o decyzję na piśmie, że jej nie przyjmą i termin się znalazł w ciągu chyba 5 dni Nie gwarantuje, że zadziała ale co szkodzi spróbować
|
|
|
|
|
#4196 |
|
Zakorzenienie
|
|
#4197 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4198 |
|
Zakorzenienie
|
składałam wyplotowane projekty
irmusiu szkoda ze te płtyki tal lecą, mam nadzieje ze szybko bedziesz miec wizytę mnie boli lewe ucho, dzis czysciłam je patyczkiem nie wcisnęłam go za daleko, momo tego jednak chyba powstal stan zapalny, źle nie jest wiec mam nadzieję, że przez noc przejdzie
|
|
|
|
#4199 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4200 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ad2. ad3. Oby uszko przestało boleć
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:37.

troszkę poczytałam co u Was ale przyznaje że pobieżnie, natrafiłam też na opis porodu Aguni, byłaś bardzo dzielna
Wierze że nie długo bedzie dużo lepiej. 31 tc to już dość wysoka ciąża, trzymam kciuki za Marysie

druga córcia dostała w pierwszej minucie 3pkt, tak jak Twoje maleństwo, z powodu otwartego przewodu tętniczego Bottala na respi była dłużej bo ponad miesiąc, ale po operacji przewodu szybciutko weszła na własny oddech to właśnie ją mam w avatarku 
ale nie dałam rady poprostu,od piątku jestem już w domu a w sobote przyjechała moja mama i we wszystkim pomaga wiec mamy troszke lżej,dzisiaj jest pierwszy dzień gdzie czuje sie w miare ok i już troszke odespałam,Mały jest cudny jestem zakochana w nim po uszy

I wszystkiego dobrego dla mamusi i maleństwa 

wiadomo lepiej było by urodzić sn no ale niestety, czas sam wszystko zweryfikuje...