|
|||||||
| Notka |
|
| Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#481 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XIII
Prince to pozostaje czekać
|
#482 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XIII
Cytat:
Krzesełko mamy gdzieś od tygodnia- dwóch - czekałam aż Miki sam sobie sądzie co nastąpiło 3 tygodnie temu zupki i deserki gotuję, czasem dam słoiczek brawo dla Darii ![]() Cytat:
Cytat:
tylko ja muszę zorganizować dojazd ... będziemy kombinowaću nas woda w basenie ma 30 st = leżing, plażing i smażing
|
|
|
#483 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
nawet kilka dam od razu
|
|
#484 |
|
Zakorzenienie
|
Sofciu Julka jest śliczna. I jakie świetne minki robi
|
#485 |
|
Konto usunięte
|
Ciasto francuskie dzielę na dowolne kwadraty, w każdy wkładam różyczkę brokuła ugotowanego, pieczarki podsmażone i trochę sera, zawijam i piekę w temp. 200 st. ok. 15-20 minut. Dziewczyny, ja to mam cholerne szczęście. Jechaliśmy na rowerze z powrotem z basenu, wjechałam przednim kołem na jakąś gałązkę, która była zablokowana między dwiema kostkami brukowymi, przednie koło mi się zatrzymało i przeleciałam nad kierownicą, przejechałam sobie po całym prawym boku... Z początku nie umiałam nawet podnieść prawej ręki... IP, na szczęście nie złamana, wygląda na naciągnięty mięsień. Dostałam zastrzyk przeciwtężcowy. Mam też obtłuczone biodro, boli strasznie i spadłam też na prawą pierś A jeszcze jechałam w stroju kąpielowym, bo nie chciało mi się przebierać, więc ani miseczki.... Nic się z nią nie dzieje, nie widzę żadnego krwiaka, nie boli ani nie jest twarda, ale tak się boję, że sobie coś zrobiłam :/Mam okropną ranę na łokciu, TŻ mnie musiał myć, bo mam opatrunek, a poza tym i tak nie umiem podnieść ręki :/ Moi rodzice podjechali po rowery, ja z mamą na IP, tata z TŻ na rowerach podjechali, na szczęście wszystko było niedaleko. Nie wiem, czy mój rower nie jest zepsuty ;( Jeju czy naprawdę wszystko musi mi się tak walić?
|
|
|
|
#486 |
|
Zakorzenienie
|
Oj Perse
Sofciu Julcia strzela świetne minki |
|
|
|
#487 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#488 |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;35045698]Że nie jest tak źle, jutro będzie boleć bardzo (super
) i jakby coś się działo, to do lekarza rodzinnego iść. Miły lekarz, a ja taka brudna po tym basenie i rowerze ;([/QUOTE]A nie dał Ci nic przeciwbólowego
|
|
|
|
#489 |
|
Zakorzenienie
|
Perse pewnie jutro będziesz obolała. Dobrze, że tak to się skończyło
|
#490 |
|
Konto usunięte
|
Nie, mam apap i bardzo ciężki tydzień w pracy w perspektywie
![]() Tak, już mi to mówiła mama i lekarz. Masakra. Czuję dokładnie ten mięsień cholerny, całe ramię. I faktycznie, dobrze, że to tylko to, bo w gipsie w tej temperaturze dostałabym SZAAAŁUUUU. |
|
|
|
#491 |
|
Zakorzenienie
|
JakA ONA sliczna
perse dobrze że wszystko OK w piersią też napewno wszystko dobrze! ale nudy w tym szpitalu tz siedział cały dzień u mnie właśnie się Wykapalam i się chłodze przy wiatraku jestem ciekawa jutra może mi wkoncu powiedzą kiedy cc a może do domu wyjde? chociaż nic nie mówi mi GIN już bym mogla stąd wyjść z niunia
|
#492 |
|
Zakorzenienie
|
Perse bidulko
może idź weź zwolnienie i zostań w domu.Ja dziś na małych zakupkach znowu byłam. w sklepach pełno kobiet w ciąży albo z maluchami Zeberka pisze: "Jestesmy od południa w domu. Płakałam cała drogę do domu i po powrocie. Tz dzisiaj w pracy do rana. teraz posłałam siostrę po butelkę i mleko. mam mało pokarmu a Kasia chce jeść, wiec kazałam kupić sztuczne mleko aby w nocy podać jak będzie konieczne. Mała jest cudowna i zdrowa i to najważniejsze. Pozdrów dziewczyny. Przeproś ze nie odpisuje ale nie mam kiedy. nie wiem kiedy wejdę na watek."
|
#493 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;35045327]Ciasto francuskie dzielę na dowolne kwadraty, w każdy wkładam różyczkę brokuła ugotowanego, pieczarki podsmażone i trochę sera, zawijam i piekę w temp. 200 st. ok. 15-20 minut.
Dziewczyny, ja to mam cholerne szczęście. Jechaliśmy na rowerze z powrotem z basenu, wjechałam przednim kołem na jakąś gałązkę, która była zablokowana między dwiema kostkami brukowymi, przednie koło mi się zatrzymało i przeleciałam nad kierownicą, przejechałam sobie po całym prawym boku... Z początku nie umiałam nawet podnieść prawej ręki... IP, na szczęście nie złamana, wygląda na naciągnięty mięsień. Dostałam zastrzyk przeciwtężcowy. Mam też obtłuczone biodro, boli strasznie i spadłam też na prawą pierś A jeszcze jechałam w stroju kąpielowym, bo nie chciało mi się przebierać, więc ani miseczki.... Nic się z nią nie dzieje, nie widzę żadnego krwiaka, nie boli ani nie jest twarda, ale tak się boję, że sobie coś zrobiłam :/Mam okropną ranę na łokciu, TŻ mnie musiał myć, bo mam opatrunek, a poza tym i tak nie umiem podnieść ręki :/ Moi rodzice podjechali po rowery, ja z mamą na IP, tata z TŻ na rowerach podjechali, na szczęście wszystko było niedaleko. Nie wiem, czy mój rower nie jest zepsuty ;( Jeju czy naprawdę wszystko musi mi się tak walić? [/QUOTE]o matko ty dostałaś jakieś zwolnienie chociaż na 1 dzień??Cytat:
|
|
#494 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
napewno początki są trudne ale ważne że mała zdrowa
|
|
#495 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dzien dobry poniedzialkowo ![]() super,ze Zeberki juz sa w domu ![]() I najwazniejsze,ze Kasia zdrowa ![]() Mam nadzieje,ze sytuacja z plekiem sie szybko naprawi i nie bedzie trzeba mm wprowadzac jednak narazie ![]() Usciski dla nich ![]() ![]() ZEberko trzymaj sie!!!!!!!!! Alfa a Ty jak tam?? Myslalam,ze wejde po weekendzie,a tu jakies newsy kolejne ![]() Prince dobrze,ze jestes pod opieka w szpitalu i mam nadzieje,ze szybko z coreczka razem juz wrocisz do domu Komu kawy z ekspresu??
|
|
#496 |
|
Zakorzenienie
|
Spokojnie spokojnie to DOPIERO trzeci dzień po terminie
mam jeszcze duużo czasu
|
#497 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
hehe TY taka spokojna, a my czekamy az dostarczysz emocji i powitamy Wiktora
|
|
#498 |
|
Konto usunięte
|
Nie dostałam zw., bo w szpitalu nie dają, musiałabym iść do rodzinnego. A poza tym i tak nie mogę wziąć, bo mam więcej obowiązków teraz, bo kiero jest na urlopie ;( Ale mam wrażenie, że jest lepiej, bo wczoraj w łóżku płakałam z bólu, teraz po prostu boli... Nie umiem nawet podnieść ręki. No nic, zbieram się, bo teraz wszystko robię 100 razy wolniej...
|
|
|
|
#499 |
|
Rozeznanie
|
Dzien dobry
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;35051269]Nie dostałam zw., bo w szpitalu nie dają, musiałabym iść do rodzinnego. A poza tym i tak nie mogę wziąć, bo mam więcej obowiązków teraz, bo kiero jest na urlopie ;( Ale mam wrażenie, że jest lepiej, bo wczoraj w łóżku płakałam z bólu, teraz po prostu boli... Nie umiem nawet podnieść ręki. No nic, zbieram się, bo teraz wszystko robię 100 razy wolniej...[/QUOTE] Biedactwo ZEBERKA super że Kasi jest już z Wami w domku SOFCIU Julka jest prześliczna ALONKA brawa za zdanie egzaminu niestety nie mierzę temperatury więc nie wiem jak to jestA powiedz mi : twój lekarz dał ci coś na wywołanie @ albo na pęknięcie tego pęcherzyka? MAGA ognisko PRINCE czekam na kolejne wieści DELILA gdzie Ty się podziewasz? FOLUSIU, ESESKA, KUNEGUNDA jak się czujecie? BERBIE odpoczywasz już troszkę? ALFA Ty nadal nic
|
#500 |
|
Zakorzenienie
|
ależ pogodynka. Radością tryska!
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;35045327] przeleciałam nad kierownicą[/QUOTE] bardzo proszę. Najlepiej dożylnie. Te upały mnie wykańczają... i spania nie mam
|
|
#501 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry!!
Sofciaa Julka cudna. Fajnie, że Ci się układa. Jak tam konkurs gazetowo-zdjęciowy? Zeberki w domu Perse bidulo pecha masz jak nic ![]() Alfa ja tylko podczytuję czy nie rodzisz. O nic nie pytam. My idziemy dziś do szpitala, proszę o kciuki żeby w końcu nas przyjęli i żeby szybko minęło. Mam trochę stracha. Z pozytywnych rzeczy: Julek śpi codziennie od 8-9 wieczorem do 7 rano. BEZ POBUDKI Julek nawet nie wiedział, że nas nie było, bo położyliśmy go spać. I poszliśmy, siedział z nim mój tata. Obudził się rano o 7.30 radości gugając |
|
|
|
#502 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Heja.
Cytat:
świetnie, ja mam park koło bloku ale nie umywa się do wrocławskich parków ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
- śliczna, hehehe i butelkę sobie zabarwiłyście od soku marchewkowego? [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;35045327] Moi rodzice podjechali po rowery, ja z mamą na IP, tata z TŻ na rowerach podjechali, na szczęście wszystko było niedaleko. Nie wiem, czy mój rower nie jest zepsuty ;( Jeju czy naprawdę wszystko musi mi się tak walić? [/QUOTE] oj kochana Cytat:
Biedna Zeberka - załamuje się i poddaje Najgorsze co teraz może być to jak da mleko ![]() Cytat:
luzara.Cytat:
![]() My byliśmy ostatnio sami 2 lata temu na Sylwestrze My wczoraj mieliśmy cudny dzień, pół dnia Mela pluskała się w baseniku na balkonie a wieczorem byliśmy na pokazie fontany multimedialnym we Wrocławiu.
"Kiedy pomnażają się cierpienia, pomnaża się też siła do ich zniesienia." Amelka Aniołek Daria Edytowane przez amilcia Czas edycji: 2012-07-02 o 09:45 |
|||||||
|
|
|
#503 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry wszystkim!
U mnie całą noc była burza, ale w końcu jest czym oddychać... No i byliśmy na weselu w sobotę i co? No i welon złapałam. A później TŻ złapał muchę. Chyba nie ma odwrotu, TŻ teraz taki nakręcony, że już terminy chce zamawiać ![]() Berbie, dzięki za info od Zeberki, biedna męczy się, ale niech się nie poddaje. Jak da butle to nie będzie dobrze Sofciu, super, że tak się fajnie ułożyło, a córcia przepiękna! Prince, dawaj znać co w szpitalu Alonka, gratulacje za zdany egzamin! inutil, kciuki za szpital, oby gładko poszło |
|
|
|
#504 | |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() My wczoraj byliśmy u znajomych na grillu, oczywiście z małym i tak się trochę stresowałam jak się będzie zachowywał, ale było ok po dwóch miesiącach spędzonych w domu mam straszną ochotę wyjść do ludzi, na spacery, na zakupy do CH. Po prostu zacząć żyć jak przed ciążą (bo w ciąży aspołeczna się zrobiłam, nic mi się nie chciało i z nikim nie chciałam się spotykać już w ostatnich tygodniach) a mamy wspaniałych przyjaciół, wszyscy mają dzieci.Sofciu Julcia przesłodka Cytat:
łatwo się wtedy poddać i podać mm.Berbie myślicie o starankach?? ![]() Perse dzięki za przepis, dobrze że pojechałaś na ip i sprawdziłaś czy nie masz nic złamanego. Uważaj na siebie kochana Mój mały już wyrasta z pieluch 2 i z rozmiaru 62, prawie dobre są na niego pajace 68 a na nich pisze 6-9 miesięcy a on 5 lipca skończy dopiero 2 miesiące.
Aniołek (06-2011)[*] Aniołek (11-2010)[*] Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy.... Edytowane przez Dasti80 Czas edycji: 2012-07-02 o 10:16 |
|
|
|
|
#505 |
|
Zakorzenienie
|
witam
inutil kciuki zaciśnięte ![]() zazdroszczę tych nocy, U nas było już fajnie 19-20 do ok 7 z 2 pobudkami ale szczypiorowi się odwidziało A dzisiejsza noc była masakryczna co minutę się rzucał o 3 trafił do naszego łóżka ale się rzucał dalej. Dostał czopka i potem ładnie spał. Wczoraj zrobił kupkę taką ząbkowa więc mamy nadzieje, że to ząbki. perse biedulko, mam nadzieje, że stłuczenia szybko się zagoją i boleć już nie będą alonka brawa za zdany egzamin adunia na kiedy tż chce wesele ? co ty na to ?
|
|
#506 | |
|
Zakorzenienie
|
Tak sobie właśnie uświadomiłam że Zeberka jest trzecią podwójną AM po mnie i Ani której się udało donosić i urodzić zdrowego dzieciaczka
---------- Dopisano o 10:25 ---------- Poprzedni post napisano o 10:21 ---------- Cytat:
![]() ![]() Super że tak długo śpi, czasami trzeba się wyszaleć żeby odreagować i naładować akumulatory
Aniołek (06-2011)[*] Aniołek (11-2010)[*] Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy.... Edytowane przez Dasti80 Czas edycji: 2012-07-02 o 10:26 |
|
|
|
|
#507 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A co do rozmiaru to rzeczywiście duży z niego chłopak, ale ja też pamiętam jak przywoziłam ze stanów ciuszki dla mojej, wtedy 2-letniej, siostry, to bluzeczki miała na 3 latka, a spodnie 4-5, ma mega długie nogi po mojej mamie ![]() Ja jestem za, tylko muszę poczekać do czerwca przyszłego roku, bo wtedy kończy mi się renta, a szkoda żeby przepadła. TŻ by chciał już, teraz, ale musimy wszystko przemyśleć, przeliczyć bo już trzeba by zaliczki dawać, a z kasą na razie krucho. Może za rok, chociaż nie wiem, bo mamy zacząć starania na jesień i jak sie uda to w kościele nie chcę rodzić
|
|
|
|
|
#508 |
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry
Dasti myśleć o staraniach myślimy, ale to jeszcze dość odległa przyszłość. Nie chcę się nastawiać na jakieś konktertne terminy, planować, bo mam nadzieję zmienic pracę i nie wiem jaką umowę dostanę itp. Na razie myślę, o tym, żeby odświeżyć mieszkanie, żeby jak coś było gotowe...
|
#509 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Aniołek (06-2011)[*] Aniołek (11-2010)[*] Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy.... Edytowane przez Dasti80 Czas edycji: 2012-07-02 o 10:39 |
||
|
|
|
#510 |
|
Zakorzenienie
|
tak, już od dawna tylko czekam aż się zwolni miejsce. mam nadzieję, że nic mi nie pokrzyżuje planów i będzie ono moje.
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:50.

) i jakby coś się działo, to do lekarza rodzinnego iść. Miły lekarz, a ja taka brudna po tym basenie i rowerze ;(

może idź weź zwolnienie i zostań w domu.
ty dostałaś jakieś zwolnienie chociaż na 1 dzień??