|
|
#1561 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Nasze codzienne jadłospisy cz. XVII
Cytat:
widać, że dobrze komponujesz posiłki, zarówno pod względem W-B-T jak i smakuMilka1224 ..do grilla trzymałaś formę, a później luzik i o to chodzi, tym bardziej w upalny weekend ![]() ..i ja również poproszę o przepis na krem pomidorowy z fetą!!! moje dzisiejsze P. 1.śniadanie: bułka wieloziarnista- pół z pasztetem z oliwkami(wege), sałatą, pomidorem; pół z masłem (grubo , plastrem sera żółtego i pomidorem, mały Kubuś2. 2 kromki chrupkiego chleba z masłem orzechowym i pokrojonym bananem 3.obiad: mix gotowanych warzyw- fasolka szparagowa, kalafior, ziemniaki + jajko sadzone 4. miseczka orzechów z suszoną żurawiną..w akompaniamencie do zimego piwka ![]() 5. kolacja- sałatka na bazie sałaty z: ogórkiem zielonym, korniszonem, oliwkami, kostkami fety + kromka chleba z masłem 6. 2 kromki ciasta bananowego (banana bread) -jeszcze w piekarniku ale wpadnie napewno! ..pomimo upałów apetyt też u mnie większy
|
|
|
|
|
#1562 |
|
Zadomowienie
|
Rrrr
i jak ?
|
|
|
|
#1563 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]()
|
|
|
#1564 |
|
Zadomowienie
|
wczorajsze U:
woda z sokiem z cytryny, 1/4 grejpfruta rozgrzewka, 30 minut biegu, 8min ABS odrobina płatków owsianych z rodzynkami i chlust mleka Ś: placuszki otrębowe z malinami IIŚ: 1 tost francuski z domowymi powidłami śliwkowymi, owoce (melon, maliny, czereśnie, brzoskwinia UFO) z jogurtem naturalnym O: makaron ryżowy z parowanym kurczakiem, fasolką szparagową, cukinią i pesto K: 2 roladki - w plasterek szynki pieczonej zawinięta sałata, pommidor, papryka, rzodkiewka, serek śmietankowy ze szczypiorkiem do picia: czerwona herbata, sok z pokrzywy, 1l zielonej herbaty, 1l wody proszę o ocenę
|
#1565 |
|
Zakorzenienie
|
Napisałaś ze te co Cię znają nie dają Ci spróbować i zastanawiam się dlaczego
|
#1566 |
|
Zadomowienie
|
wczorajszy - chyba na R to się nie zaliczę
![]() Ś: pancakes żytnie (+ pół op Emilki) z syropem klonowym i dżemem 2Ś: 2 kanapki chlebka ProBody z Emilką i warzywkami O: pół piersi z kurczaka na parze + 2 młode ziemniaczki w mundurkach + mizeria z jog nat 4: kilka pierogów z jagodami + jog nat K: omlecik z chudym twarogiem i jogurtem truskawkowym po za tym micha smakołyków z ogródka (maliny, truskawki, borówka, jagody), marchewki do podgryzania spacery, duuużo wody, inka no i 1 piwko ![]() czekam na ocenę
Edytowane przez siostraelwa Czas edycji: 2012-07-01 o 10:59 |
|
|
|
#1567 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
jeszcze orzechów makadamia i pinii nie jadłam.Cytat:
![]() Cytat:
![]() poza tym ładnie i smacznie
|
|
#1568 |
|
Raczkowanie
|
cześć, jestem tu nowa. Jestem anorektyczką wychodzącą po raz X z choroby, ale tym razem mega zdeterminowaną i gotową przetrwać przez ból zapchanego żołądka i jedzeniowe schizy na rzecz powrotu do życia.
Dziś dzień 3 więc już coraz więcej w jadłospisie. Pilnują rodzice. śn: 1 bułka razowa- pół z serkiem sałata i papryka pół z jajkiem łososiem i pomidorem, dwie cieniutkie kiełbaski, kawa z mlekiem 2śn: jajko i 1/2 rogala z pasta jajeczną obiad: troche kalafiora, 4 młode małe ziemniaczki pieczone w panierce otrębowej, pałka z kurczaka mała pieczona, szklanka maślanki planowana kolacja: jogurt naturalny jestem z siebie mega dumna. aktualnie siedze i mama pilnuje bym nie wymiotowała. |
|
|
|
#1569 |
|
Zadomowienie
|
Od przejścia z P na U minęło 2,5 tygodnia. Wchodzę wczoraj (i dziś- więc to nie wahania) pierwszy raz od tego czasu na wagę i co widzę? 0,7kg mniej! Szok.
Fakt, obcięłam kaloryczność w porównaniu z P, ale jem więcej, niż na U przed P. Co więcej- w walce o @ przestałam ćwiczyć (zdarzy mi się raz lub dwa razy w tygodniu poćwiczyć 40 minut, kiedy już naprawdę mnie nosi), więc myślałam, że ~2100kcal dziennie wystarczy. Widać metabolizm się rokręciłłł ostro. Więc kilku najbliższym dniom przyświecać będzie hasło: "Jemy co chcemy" , coby wrócić do wagi, no i dorzucam dodatkowo do codziennego jadłospisu trochę kalorii.Ale jestem zszokowana, nooo!
|
|
#1570 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() te co mnie znaja , jak mowie ze musli chce to mowia czy swieze czy nie.. tektorych nie znam mowia zawsze to samo-wszystko swieze!! raz sie nadzialam dlatego teraz prosze o odrobine by wiedziec co kupuje;p
|
|
|
#1571 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mi to powiedziała "Wszytsko jest świeze. czemu ma być nie świeze: i na tym sie skoczylo
|
|
#1572 |
|
Raczkowanie
|
U
śniadanie: owsianka z owocami (7 łyżek płatków owsianych górskich, szklanka mleka 1,5%, brzoskwinia, szklanka malin, szklanka borówek)+ kawa zbożowa anatol o smaku wanilii II śniadanie: grahamka z prawdziwym masłem, 2 plasterkami schabu wędzonego, plastrami ogórka i szczypiorkiem, szklanka soku marchwiowego Obiad: duży kawałek gotowanego schabu, 2 ziemniaki ze szczypiorkiem, surówka z kiszonej kapusty i marchewki, szklanka wody mineralnej Podwieczorek: paczka herbatników (50g), 2 brzoskwinie, herbatka malinowa Na kolację zjem sobie grahamkę z masłem prawdziwym, szynką, pomidorem, cebulką i szczypiorkiem+ jajko na półtwardo i coś do picia
|
|
|
|
#1573 |
|
Raczkowanie
|
P (ogromny ciąg na slodycze ;p)
Ś: 2 średnie kromki pszennego z margaryną, fetą, szynką i pastą rybną, jajo na miękko, różne warzywka, zaraz potem małe ciastko francuskie II:jakies 150g jogurtu pitnego toffi + ok 25 g fitelli orzechowej jakaś godzine przed obiadem batonik musli crunchy żuraw-malinowy O: pierś i noga z kurczaka, grilowana cukinia i papryka d: 8 czekoladek nadziewanychK: pewnie beda 2 kromki z obkładem i warzywami |
|
|
|
#1574 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A już miałam chrapkę na to musli. ![]() ---------- Dopisano o 18:26 ---------- Poprzedni post napisano o 18:21 ---------- Cytat:
Ilościowo- marne R (choć i na eRce dziewczyny jedzą więcej). Jeśli chcesz przytyć, to zmień jadłospis!
|
|
|
#1575 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#1576 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
|
|
#1577 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzisiejsze R
I owsianka (4 łyż) z kardamonem i czereśniami i łyżką jogo nat II jabłko duszone z cynamonem, jogurt naturalny (reszta ze śniadania) III pierś z kurczaka grillowana, surówka z kapusty pekińskiej, ogórka i pomidora IV wieśniak z mieszanką orzechów (garstka) V gotowany kalafior, jajko I jak?
"Przebacz mi i zapomnij o mnie jak najszybciej. Opuszczam cię na zawsze. Nie szukaj mnie, to się na nic nie zda. Na skutek klęsk i nieszczęść, które na mnie spadły, zostałam wiedźmą. Czas na mnie. Żegnaj."
Michaił Bułhakow - Mistrz i Małgorzata |
|
|
|
#1578 |
|
Zadomowienie
|
Rrrr
i jak ?
|
|
|
|
#1579 |
|
Raczkowanie
|
P.
1. bułka grahamka z masłem, sałatą, pomidorem, 2 jaja rozmar L :P na miękko, herbata zielona z cytryną 2. koktajl z jogurtu naturalnego i banana (zmiksowane) 3. powtórka z wczoraj talerz zupy krem warzywnej gotowanej na udźcu, udziec kurczaka pieczony, dużo ziemniaków z koperkiem, ogórki małosolne 4. koktajl z jogurtu naturalnego i truskawek 5. będzie po 20 bułka grahamka z masłem, polędwicą miodową (kilka plastrów), pomidorem, sałatą, do tego twarożek domowy 150g i herbata zielona z cytryną i miodem wiem, że nadal idealnie nie jest, ale trzymam się tych ok 2 tys. kcal z dnia na dzień będę zwiększała nadal póki co strasznie cierpi mój brzuch i żołądek, refluks i mega zaparcia
|
|
|
|
#1580 |
|
Raczkowanie
|
U
śniadanie: 7 łyżek płatków owsianych, szklanka mleka 1,5%, szklanka malin, szklanka jagód, brzoskwinia II śniadanie: grahamka z masłem, 2 plasterkami schabu wędzonego, plasterki ogórka, szczypiorek Obiad: spory kawałek schabu gotowanego, 1/2 woreczka ryżu, kiszona kapusta Podwieczorek: paczka (50g) herbatników, 2 brzoskwinie Kolacja: grahamka z masłem i 2 plasterkami polędwicy sopockiej, sałatka z pomidora, cebulki i szczypiorku, jajko na twardo |
|
|
|
#1581 |
|
Zadomowienie
|
Weekendowe U na bogato: niedość, że świeżo po powrocie z 3-tygodniowych praktyk, to jeszcze z TŻ
![]() SOBOTA Śniadanie: * 4 małe kromki razowca z ziarnami, przekrojone na pół, na nich wariacje na temat wszystkiego, na co miałam ochotę: jajo na twardo, wędlina z indyka, żółty ser, 3 rodzaje sera pleśniowego, Almette czosnkowy, masło, pomidor, rzodkiewki, sałata, szczypiorek, czarne oliwki Do kawy z TŻ: * 60g mlecznej czekolady Wawel z nadzieniem jogurtowo-truskawkowym Pomiędzy: * miseczka jeżyn Obiad: * pierś z kurczaka w przyprawach smażona bez tłuszczu, 60g brązowego ryżu, fasolka szparagowa gotowana na parze Do kawy z TŻ: * 40g mlecznej czekolady Rittersport z orzechami macadamia, nerkowcami i migdałami Kolacja: * 2 kiełbaski wieprzowo-drobiowe wielkości kciuka, z ketchupem * 2 małe kromki razowca z ziarnami, z serami pleśniowymi, sałatą i pomidorem Do picia: woda źródlana, 2x czarna kawa, pu-ehr, herbata zielona, ziołowa i owocowa NIEDZIELA Śniadanie: * jajecznica z 2 jaj na oliwie, z polędwicą sopocką i szczypiorkiem * 2 małe kromki razowca i 1 mała kromka jasnego chleba pszenno-żytniego: z Almette czosnkowym i rzodkiewkami Do kawy z TŻ: * 50g deserowej czekolady Lindt z wiórkami kokosowymi Obiad: * makaron trójkolorowy z pszenicy durum (jak zawsze solidna porcja - jestem jak worek bez dna na makaron ) z mięsem mielonym z szynki, pieczarkami, papryką czerwoną, żółtą i zieloną, czerwoną cebulą, sosem pomidorowymDo kawy z TŻ: * lody Carte D'or 300ml sernikowe z sosem malinowym, posypane jeżynami Kolacja: * kromka pszenno-żytniego chleba cebulowo-oliwkowego z serem pleśniowym, sałatą i pomidorem Do picia: woda źródlana, 2x czarna kawa, pu-ehr, herbata biała, owocowa i ziołowa
|
#1582 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Teraz wstawię mój dzisiejszy: hmm, raczej trudno to nazwać jadłospisem bo to poimprezowe (głowa boli...) i od razu po wstaniu nad wodę... Ale chciałam zapytać czy raz na jakiś czas taki dzień może jakoś bardzo zaszkodzić??? Więc: -szklanka wody z cytryną, ciastka kruche z orzechami ze 2 -z pół kubka rosołu z 1-2 łyżkami makaronu, pół gotowanego udka i 1 wątróbka kurza, ogórek małosolny, trochę buraczków na zimno, 1 ziemniak -trochę porzeczek i agrestu z czyjegoś krzaka ![]() -hot dog ze statoil, 3 x reed's -kebab duży ostry Mało picia, może pół litra wody, kawa, mięta |
|
|
|
|
#1583 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wszystko jest dla ludzi, choć ja osobiście tego typu fast-foodów nie znoszę absolutnie i zjadłabym chyba tylko będąc w ekstremalnej sytuacji![]() No i dziękuję za zerknięcie na moje jadłospisy . Czekolada to moja bogini . A co do chleba, to podczas praktyk rozsmakowałam się w nim podle! W ramach oszczędności w pracy jadłam tylko kanapki, więc kupowałam sobie różnego rodzaju pieczywo i raz trafiłam na naprawdę genialny chleb na zakwasie, taki ciężki i mokry - przebił nawet ten mój sławetny ukraiński chlebek A teraz będąc w domu i mając do dyspozycji więcej składników widzę, że na bazie pieczywa można przygotować naprawdę wiele barwnych, sycących i wartościowych posiłków. Tak więc - ani myślę wracać do wafli
|
|
#1584 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
I pieczywo zamiast wafli, super!No to moje upalne, urodzinowe U!I:jagodowe pancakes z jagodami przełożone twarożkiem domowym (1/2op.) wymieszanym z łyżeczką masła orzechowego; domowa orkiszowa muffinka straciatella.II: muffinka j/w, dwie mace razowe z bieluchem i filetem z indyka, pomidorem i kiełkami. dwa okrągłe biszkopciki III: grill - dwie zgrillowane kromki razowca, pierś z kurczaka, sporo surówki z różnych warzyw z sosem na bazie oliwy; dwa kawałki sernika na zimno z truskawkami i galaretką ![]() IV: nie jestem głodna, ale chyba zjem serek wiejski z pomidorem na ochłodzenie. spacer, godzina na rowerze. Uśmiecham się o ocenę, choć wydaje mi się, że troszkę za luźno dziś
|
|
|
|
|
#1585 |
|
Zakorzenienie
|
Ja dodaję moje dzisiejsze, mega leniwe, niedzielne U:
(na prawdę nie robiłam nic )bardzo późno, aż się wstydzę napisać bo o 13 1. dwie kromki żytniego chleba ze słonecznikiem, 4 plastry szynki, 4 sera żółtego, rzodkiewki, sałata, pół pomidora 2. kawa z mlekiem, serek homo nat.140g, micha truskaw(ostatnich w tym roku , ale najsłodszych jakie jadłam), i kilka kostek gorzkiej czekolady3. mule w winie z dodatkami 4. dość późna i chyba duża kolacja ( zjadłam nie dawno około 21.30)ale zgłodniałam: pół bardzo dużej makreli wędzonej z cebulą, marchew głąby z kapusty, sałata lodowa, masłowa, rzodkiewki, pół pomidora, + micha młodej kapusty mam ochotę jeszcze na kawę z mlekiem więc pewnie wpadnie i nie wiem czy coś do niej
|
#1586 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Poa alpina dzięki za zerknięcie ;p Ja tez osobiście żywie się kebabem itd w ostateczności marudząc przy tym sprzedawcy aby wpakował dużo surówki (co nie zawsze działa...) ale jak trzeba to coż, nawet "kradziony" agrest smakuje wszak wakacje są (choć ja już pracująca i po studiach) ale młoda duchem nadal ;PMiłego dnia wszystkim |
|
|
|
|
#1587 |
|
Zadomowienie
|
Sprawdziłam teraz i jest to 21.1
|
|
|
|
#1588 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() moje wczorajsze U: woda z sokiem z cytryny, 1/4grejpfruta, odrobina płatków owsianych z rodzynkami i chlustem mleka Ś: owsianka z malinami, truskawkami, twarogiem, dżemem malinowym i porzeczkowym, kostką czekolady, serkiem homo waniliowym, serkiem wiejskim, posypana poppingiem z amarantusa (zdjęcie na blogu )IIŚ: jakieś 50gr twarogu z jogurtem nat. i 1/3 serka homo owoce leśne z połówką brzoskwinki UFO, truskawkami, nektarynką i połową loda truskawkowego w białej czekoladzie O: plasterek parowanego schabu z warzywami - brokułem, kukurydzą, marchewką, cukinią, papryką, ziemniakiem i otrębami, zjedzone z sosem jogurtowo-ketchupowym ![]() 25min jogi + ABS K: sałatka - mieszanka sałat, 4 plasterki polędwicy sopockiej, pomidor, kawałek fety, papryka, cukinia czerwona herbata, sok z pokrzywy, 1,5l zielonej herbaty, 1l wody
|
|
#1589 |
|
Raczkowanie
|
Wczorajsze upaaaalne P:
I. Jogurt naturalny z musli Vitella i truskawkami II. Naleśnik po francusku, czyli: dwa jajka sadzone, kilka plastrów szynki, ze dwa plastry sera mozzarella w środku naleśnika złożonego na pół III. Pierś z kurczaka pieczona i faszerowana szpinakiem z twarożkiem, duzo warzyw pieczonych w piekarniku (marchewka, cukinia, cebula, czosnek+ziemniaki), kilka szparagów żółtych, trochę surówki z pomidora IV. Lód Nogger jakiś czas później: około sześciocentymetrowy kawałek szynki domowej, upieczonej przez tatę ![]() wpadło parę gryzów tarty z truskawkami i kruszonką V. Grahamka z presidentem rzodkiewkowym, łososiem i rzeżuchą po: nowu kilka gryzów ciasta j.w. I jak to się prezentuje? Proszę o ocen, ostatnio byłam pomijana. |
|
|
|
#1590 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
albo to wszystko i jakieś orzechy... nieduże to Twoje śniadanko w każdym razie. 2. hmm OK. 3. uważam, że to za mało. Zjadłaś kurczaka z warzywami i troszkę ziemniaków, tak? nie jadasz dwudaniowych obiadów? deserów? na P obydwie te rzeczy są wskazane. 4. ten posiłek wygląda jak "chcę, ale się boję... - więc wezmę wszystkiego po trochu". mogłaś na deser po obiedzie zjeść loda, a na podwieczorek tą szynkę - choć byłoby OK, gdyby stanowiła ona dodatek do kanapki i porządny kawałek tarty.5. ok... tarty j.w. - mógł wpaść porządny kawałek.
|
![]() |
Nowe wątki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:40.

..do grilla trzymałaś formę, a później luzik
, plastrem sera żółtego i pomidorem, mały Kubuś

A już miałam chrapkę na to musli.