Pielęgnacja loków, loczków i fal - wszystkie części - niech się kręcą! - Strona 2174 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-06-30, 17:51   #65191
Martek_
Zadomowienie

Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XIII część zakręconej opowieści

Cytat:
Napisane przez lusianna Pokaż wiadomość

a ten "szampon" jest dobry dla włosów przetłuszczających się? jesli tak to jesteś moją boginia *-*
Zależy przez co włosy ci się przetłuszczają - jeżeli np. skóra głowy nie toleruje mocnych myjadeł i dlatego skalp się szybko przetłuszcza, to warto spróbować bo jest delikatny. A czym teraz myjesz?

Warto przeczytać http://kascysko.blogspot.com/2012/06...kory-gowy.html

Cytat:
Napisane przez claudiiin Pokaż wiadomość
Mi dzis przy samym czesaniu po myciu (po 2,5 dnia od ostatniego) zostalo na grzebieniu 100 a zwykle drugie tyle co na grzebieniu splywa przy splukiwaniu... Tak zle jeszcze nie bylo, a walcze z wypadaniem juz 4 miesiace
Czyli przez 2,5 dnia wypadło ci około 200 włosów po umyciu, noi licząc że coś jeszcze w ciągu tych dni to jakieś 250 - 300. Chyba nie ma tragedii?
Skoro 100 dziennie przyjmuje się jako norme.

Cytat:
Napisane przez Olkaaaa_s Pokaż wiadomość
Muszę się pochwalić, bo CG(kulawe CG ) daje u mnie gigantyczne efekty!
Stary 2012-06-30, 18:47   #65192
dziuwlenka
Raczkowanie

GG do dziuwlenka

nie chcę być niemiła, ale mi dzisiaj wypadło po dwóch dniach od mycia 10-20 włosów

wprowadziłam innowację i jak włosy po wyschnięciu będą obciążone to przyjmę to ze stoickim spokojem a jak się coś ruszy w dobrym kierunku będę przeszczęśliwa..

mi plunking strasznie źle działa na grzywkę, może to wina tego, że za długo go czynię, no ale mimo wszystko ? nie macie problemu z grzywkami, czy może nie macie grzywek?

zdjęcia z początku 2o11, umyte tylko sls i nic więcej, zero odżywki jakiejkolwiek, i jak tak patrze na te zdjęcia to stwierdzam, że jakbym miała krótsze włosy to bym miała lepszy skręt
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSCF8267.jpg (43,7 KB, 72 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCF8327.jpg (34,3 KB, 67 załadowań)

Ćwiczę od 08.11.2012

(część ciała : ile cm mniej)
pod piersiami: -4 cm
w piersiach: -8 cm
okolice pępka: -9 cm
talia: -6 cm
biodra: -7 cm
uda: -2 cm
łydki: -2 cm
dziuwlenka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-30, 20:18   #65193
kasiaa87
Raczkowanie

ja dziś przesadziłam i po 2ha z maską nawilżającą by Ajrisz umyłam włosy hegronem i nałożyłam ziaje niebieską bez spłukiwania, plunking, potem lniany i joanna mrożąca i na koniec krem z biedronki!!!! pierwszy raz widziałam taki przetłuszcz na moich włosach!! do jutra wytrzymam bez mycia...
kasiaa87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-30, 20:41   #65194
Karen15
Zakorzenienie

Jutro obchodzę swoją małą rocznicę - pół roku dbania o włosy. Jak to szybko zleciało, a różnica ogromna.
Karen15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-30, 20:56   #65195
milena798
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Karen15 Pokaż wiadomość
Jutro obchodzę swoją małą rocznicę - pół roku dbania o włosy. Jak to szybko zleciało, a różnica ogromna.
u mnie również jutro rocznica 1 rok pokracznego CG

dziewczyny pomoże mi któraś rozszyfrować skład filtra przeciwsłonecznego? napiszę priv nie będę tu zaśmiecać
62 cm
Nie prostuję od lipca 2010
Moje włosy
milena798 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-30, 21:04   #65196
Olkaaaa_s
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez milena798 Pokaż wiadomość

dziewczyny pomoże mi któraś rozszyfrować skład filtra przeciwsłonecznego? napiszę priv nie będę tu zaśmiecać
Wstaw skład do wątku filtromaniaczek na Biochemii
Cytat:
Napisane przez dziuwlenka Pokaż wiadomość
gratulacje, że Twoje włosy Cię uszczęśliwiają.. )
Cytat:
Napisane przez Martek_ Pokaż wiadomość
Dzięki

Cytat:
mi plunking strasznie źle działa na grzywkę, może to wina tego, że za długo go czynię, no ale mimo wszystko ? nie macie problemu z grzywkami, czy może nie macie grzywek?
Nie posiadam grzywki od razu i jej zapuszczenie to była moja najlepsza "włosowa" decyzja (zaraz po CG )
Olkaaaa_s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-30, 21:44   #65197
lusianna
Queen Of Darkness

Martek_, no jestem jeszcze w fazie dojrzewania mam 17 lat więc to chyba normalne, ale kiedyś (uf) myłam tymi garnierami i innymi dziwnymi rzeczami oczywiscie włosy- pustynia ale trzymały się długo 3-4 d dni. Myję Babydream kopf-bis-fuB washgel. no i nie bardzo jestem zadowolona tak jak i z alterry jojoba :/ teraz znów jeszcze przed szamponem isana różowa. włosy są znów achhh <3 ale codziennie myję no i WYCHODZĄ!! dlaczego?! nie używam rzadnych wcierek olejowań jedynie:
O: isanka różowa oil bambassu (odżywka)
M:babydram kopf-bis-fuB washgel
O:garnier volume restucture
i balsam na dalszą część/końcówki joanna jajeczny odciskuję i idę spać, nie rozczesuję.

http://psychodive.tumblr.com
lusianna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-30, 21:45   #65198
margitta
Zakorzenienie

Cytat:
-na skalp kubeczkowo szampon Alterra morelowa, bo ostatnio chyba przesadziłam z Isaną różową do mycia i miałam już po 12 godzinach tłuste włosy ale i tak nie wychodziłam z domu przez 3 dni, to ok
Cytat:
Napisane przez kasiaa87 Pokaż wiadomość
ja dziś przesadziłam i po 2ha z maską nawilżającą by Ajrisz umyłam włosy hegronem i nałożyłam ziaje niebieską bez spłukiwania, plunking, potem lniany i joanna mrożąca i na koniec krem z biedronki!!!! pierwszy raz widziałam taki przetłuszcz na moich włosach!! do jutra wytrzymam bez mycia...
Mam to samo ostatnio, zwłaszcza po myciu Isaną Jeden dzień jeszcze wytrzymały, a na drugi to jakbym tydzień nie myła (a mam bardzo suche włosy). Ale cóż, w ponad 30-stopniowym upale nakładanie kilku odżywek b/s i dwóch rodzajów żelu to chyba nie jest najlepszy pomysł...

W ogóle was wasze włosy też tak grzeją? Ja się czuję jak w jakimś golfie wełnianym czasem Mam ochotę umrzeć, ale z drugiej strony kucyk to u mnie tragedia W końcu i tak nie wytrzymałam i związałam na czubku głowy
Stary 2012-06-30, 21:58   #65199
dziuwlenka
Raczkowanie

GG do dziuwlenka

Cytat:
u mnie również jutro rocznica 1 rok pokracznego CG
Cytat:
no to trzeba oblać co tam wolicie dziewczyny

Cytat:
Nie posiadam grzywki od razu i jej zapuszczenie to była moja najlepsza "włosowa" decyzja (zaraz po CG )
ja bez grzywki wyglądam jak debil, więc nie mogę sobie pozwolić na taką wygodę

Ćwiczę od 08.11.2012

Stary 2012-06-30, 22:08   #65200
lusianna
Queen Of Darkness

Cytat:
Napisane przez margitta Pokaż wiadomość

W ogóle was wasze włosy też tak grzeją? Ja się czuję jak w jakimś golfie wełnianym czasem Mam ochotę umrzeć, ale z drugiej strony kucyk to u mnie tragedia W końcu i tak nie wytrzymałam i związałam na czubku głowy
jeszcze jak! jak sie ma na plecach cały ten gabaryt loków loczków fal to jeszcze 2x... ale to samo robię haha : ) sie wkurzam i łapię taką szpilką długą co jak pelikan takie ma dwa łopatki, nie wiem jak to sie nazywa http://img1.cokupicstatic.pl/c_big1815571.jpg , niestety ale dzięki temu jak ją zdejmuję to włosy nadal nie są wygniecione i można chodzić w rozpuszczonych

http://psychodive.tumblr.com
lusianna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-30, 23:40   #65201
claudiiin
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Martek_ Pokaż wiadomość
Czyli przez 2,5 dnia wypadło ci około 200 włosów po umyciu, noi licząc że coś jeszcze w ciągu tych dni to jakieś 250 - 300. Chyba nie ma tragedii?
Skoro 100 dziennie przyjmuje się jako norme.
Wg mnie to nie jest zadna norma jesli tyle wypada od 4 miesiecy (no, moze troche mniej niz 100 w przeliczeniu na dzien), wczesniej tak nigdy nie bylo i zauwazylam przerzedzenie na mojej glowie. Zauwaz, ze o tych normach tak sie mowi, ale zdecydowanej wiekszosci wizazanek takie ilosci wlosow nie wypadaja, nawet mimo CG i nieczesania wlosow w zwiazku z tym miedzy myciami...

Cytat:
Ja wlasnie probuje wytrwac w mojej takiej samej decyzji

Cytat:
Napisane przez lusianna Pokaż wiadomość
Martek_, no jestem jeszcze w fazie dojrzewania mam 17 lat więc to chyba normalne, ale kiedyś (uf) myłam tymi garnierami i innymi dziwnymi rzeczami oczywiscie włosy- pustynia ale trzymały się długo 3-4 d dni. Myję Babydream kopf-bis-fuB washgel. no i nie bardzo jestem zadowolona tak jak i z alterry jojoba :/ teraz znów jeszcze przed szamponem isana różowa. włosy są znów achhh <3 ale codziennie myję no i WYCHODZĄ!! dlaczego?! nie używam rzadnych wcierek olejowań jedynie:
O: isanka różowa oil bambassu (odżywka)
M:babydram kopf-bis-fuB washgel
O:garnier volume restucture
i balsam na dalszą część/końcówki joanna jajeczny odciskuję i idę spać, nie rozczesuję.
Mi sie wydaje, ze nie kazdej z nas sluza te lagodne szampony czy tym bardziej odzywki na skalpie... Nie jestes pierwsza CG ani pewnie ostatnia, ktora zauwazyla u siebie wypadanie, niestety

Cytat:
Napisane przez margitta Pokaż wiadomość
No grzeja okropnie! Zima to fajnie, ale teraz to niezbyt

CG i olejowanie od listopada 2011 + walka z wypadaniem, zapuszczanie grzywy, powrót do naturalek...
claudiiin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-30, 23:46   #65202
Martek_
Zadomowienie

Cytat:
Mi sie wydaje, ze nie kazdej z nas sluza te lagodne szampony czy tym bardziej odzywki na skalpie... Nie jestes pierwsza CG ani pewnie ostatnia, ktora zauwazyla u siebie wypadanie, niestety

No grzeja okropnie! Zima to fajnie, ale teraz to niezbyt

Właśnie, może dziewczyna po prostu potrzebuje mocnego szamponu i już?

Zimą jest super - nie noszę czapki, bo nie lubię. Dziękować włosom za to że są
Stary 2012-07-01, 11:06   #65203
Karen15
Zakorzenienie

Hej

Tak nieśmiało chciałam Was zaprosić na mojego bloga. Są tam włosy z ostatnich 6 miesięcy i postępy jakie robiły
Karen15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-01, 12:13   #65204
nez123
Rozeznanie

Cytat:
Wg mnie to nie jest zadna norma jesli tyle wypada od 4 miesiecy (no, moze troche mniej niz 100 w przeliczeniu na dzien), wczesniej tak nigdy nie bylo i zauwazylam przerzedzenie na mojej glowie. Zauwaz, ze o tych normach tak sie mowi, ale zdecydowanej wiekszosci wizazanek takie ilosci wlosow nie wypadaja, nawet mimo CG i nieczesania wlosow w zwiazku z tym miedzy myciami...
Mi wypada koło 200 włosów przy myciu co trzy dni. Nie licząc tego co znajdę w międzyczasie na ubraniach...
Próbowałaś wcierki/suplementy?

Za tydzień szykuje mi się wyjazd. Nie mam pojęcia co zrobię, bo nie mogę wziąć włosowych kosmetyków. Wezmę tylko po miniaturce Alterry, tak żeby było na jedno mycie. Także, chyba będę zmuszona wrócić na dwa miesiące do normalnej/drogeryjnej/silikonowej pielęgnacji. Chyba, że na miejscu uda mi się wyszperać coś zgodnego z CG...
Stary 2012-07-01, 13:05   #65205
friable
Raczkowanie

Ja już kompletnie nie wiem co robić Szampony z SLESem robią mi siano na głowie więc przerzuciłam się na delikatniejsze myjadła. Niestety, po nich mam niedomyte włosy, a czasem nawet bardziej sianowate niż po zwykłym szamponie... Dbam o włosy chyba pół roku, a nie widzę ŻADNYCH efektów. Nie wiem co ze mną jest nie tak
friable jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-01, 13:14   #65206
hahihehy
Rozeznanie

a coś więcej na temat produktów, których używasz? przykładowy plan pielęgnacji? zdjęcia?

blogujemy (nie tylko) włosowo
naturalna pielęgnacja, kosmetyki DIY, recenzje, teoria pielęgnacji włosów i inne
hahihehy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-01, 13:40   #65207
friable
Raczkowanie

Teraz nie mam możliwości wstawienia zdjęcia, może jutro dam radę :P W każdym razie moje włosy są przesuszone, falowane, prawie do talii.

przykładowy plan:

olej: babydream fur mama
mycie: facelle
odżywka: bingo shea i pięć alg
później nakładam piankę Isany Locken, wcieram eliksir Green Pharmacy (po którym chyba więcej włosów mi wypada )

do tej pory przetestowałam: szampon babydream, balsam babydream, olejek (także babydream ) niebieski, olejek alterry migdał&papaja, olej z orzechów wloskich, oliwę z oliwek, odżywkę Isany z babassu, odżywkę alterry z morelą, maskę z granatem, prawie wszystkie Naturie, Pottersy... Większość tych polecanych na wizażu i blogach I za każdym razem efekt jest ten sam (czy raczej jego brak) - sianko.

Może po prostu powinnam sciac wlosy?

Edytowane przez friable
Czas edycji: 2012-07-01 o 13:42
friable jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-01, 14:32   #65208
vivinn
Zakorzenienie

Część l(ok)aski!
Z opóźnieniem, dziękuje pięknie za wszystkie miłe słowa dotyczące moich włosów - to super-motywujące.
Przez tydzień byłam na obozie sportowym, jestem cała w siniakach, paznokcie połamane do krwi, ale przez ten tydzień włosy nie widziały, nawet z daleka, prostownicy ani nawet suszarki Szkoda tylko, że zmieściłam (i to z wielkim trudem) tylko jedna odżywkę, ale to się zaraz nadrobi jakąś odżywcza mieszaniną
Tymczasem idę czytać miliardy zaległych stron
Stary 2012-07-01, 15:04   #65209
szlamek1000
Raczkowanie

Dziewczyny przygarniecie mnie?

Zaczęłam dbać o włoski jakieś 3 miesiące temu. Olejuję sobie (pestki winogron, kokos, rycyna i czasem sezamowy u koleżanki ), myję czasem Isaną babassu, czasem Alterrą Kofeina (OMO albo całe), jako maskę stosuję niestety tylko Alterrę Granat - marzę o Biovaxie moim ukochanym ale póki co oszczędzam jak się da. Oprócz tego Joanna miód i mleko b/s i kokos na końce, czasami żelik z Bielendy (ale właśnie ugotowałam lniany ).

Moje grzechy:
-czesanie - co prawda TangleTeezer, no i niestety nieraz muszę (stylizacja), ale od dzisiaj mam postanowienie że KONIEC! Chociaż boje się, że jutro będą sztywne bez tego, bo one tak lubią...

-brak delikatności przy myciu - bez komentarza

-brak dobrej maski, może się szarpnę na ten Biovax niebawem bo efekty miałam po nim

I teraz wkleję Wam zdjęcia, które upycham dzisiaj gdzie się da na wizazu Przepraszam za jakość i niedokładność, ale niestety musiałam robic je sama, a nie robilam tego nigdy wczesniej

Są po nocy w ananasie, który jest fajny ale niestety i tak są sztywne, suche i spuszone - może przez Bielendę niebieską, którą wczoraj wieczorem dałam, może przez brak olejowania przed myciem, może przez upał.....? Nie wiem, ale często tak mają ostatnio Na szczęście są wakacje i mogę im pozwolić na taki stan żeby zbadać przyczyny.

Na zdjęciach wyglądają odrobinę gorzej niż w rzeczywistości (kolor mam bardziej kasztanowy, i są jednak ciut bardziej błyszczące ) - nie przestraszcie się i nie odrzucajcie mnie proszę

A, no i jeszcze hitem jest to, że te z wierzchu są strasznie leniwe, i przeważnie mam pod spodem baranka a na wierzchu ledwo ledwo smętnie falowane Po prostu żałość....
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_0470.jpg (99,2 KB, 30 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_0473.jpg (127,8 KB, 35 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_0474.jpg (106,1 KB, 28 załadowań)
szlamek1000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-01, 15:29   #65210
natalcia250
sentimental animal

Cytat:
Napisane przez friable Pokaż wiadomość
Teraz nie mam możliwości wstawienia zdjęcia, może jutro dam radę :P W każdym razie moje włosy są przesuszone, falowane, prawie do talii.

przykładowy plan:

olej: babydream fur mama
mycie: facelle
odżywka: bingo shea i pięć alg
później nakładam piankę Isany Locken, wcieram eliksir Green Pharmacy (po którym chyba więcej włosów mi wypada )

do tej pory przetestowałam: szampon babydream, balsam babydream, olejek (także babydream ) niebieski, olejek alterry migdał&papaja, olej z orzechów wloskich, oliwę z oliwek, odżywkę Isany z babassu, odżywkę alterry z morelą, maskę z granatem, prawie wszystkie Naturie, Pottersy... Większość tych polecanych na wizażu i blogach I za każdym razem efekt jest ten sam (czy raczej jego brak) - sianko.

nie wiem jak wyglądają twoje włosy, więc są 4 opcje:
-przesadzasz i włosy są ładne
-twoje włosy wcześniej nie były zniszczone, więc efekty nie są tak spektakularne
-masz już tak zniszczone włosy, że rzeczywiście trzeba je ściąć
-jeszcze nie trafiłaś na 'swój' zestaw włosowy

Cytat:
Napisane przez szlamek1000 Pokaż wiadomość
Dziewczyny przygarniecie mnie?

Zaczęłam dbać o włoski jakieś 3 miesiące temu. Olejuję sobie (pestki winogron, kokos, rycyna i czasem sezamowy u koleżanki ), myję czasem Isaną babassu, czasem Alterrą Kofeina (OMO albo całe), jako maskę stosuję niestety tylko Alterrę Granat - marzę o Biovaxie moim ukochanym ale póki co oszczędzam jak się da. Oprócz tego Joanna miód i mleko b/s i kokos na końce, czasami żelik z Bielendy (ale właśnie ugotowałam lniany ).

Moje grzechy:
-czesanie - co prawda TangleTeezer, no i niestety nieraz muszę (stylizacja), ale od dzisiaj mam postanowienie że KONIEC! Chociaż boje się, że jutro będą sztywne bez tego, bo one tak lubią...

-brak delikatności przy myciu - bez komentarza

-brak dobrej maski, może się szarpnę na ten Biovax niebawem bo efekty miałam po nim

I teraz wkleję Wam zdjęcia, które upycham dzisiaj gdzie się da na wizazu Przepraszam za jakość i niedokładność, ale niestety musiałam robic je sama, a nie robilam tego nigdy wczesniej

Są po nocy w ananasie, który jest fajny ale niestety i tak są sztywne, suche i spuszone - może przez Bielendę niebieską, którą wczoraj wieczorem dałam, może przez brak olejowania przed myciem, może przez upał.....? Nie wiem, ale często tak mają ostatnio Na szczęście są wakacje i mogę im pozwolić na taki stan żeby zbadać przyczyny.

Na zdjęciach wyglądają odrobinę gorzej niż w rzeczywistości (kolor mam bardziej kasztanowy, i są jednak ciut bardziej błyszczące ) - nie przestraszcie się i nie odrzucajcie mnie proszę

A, no i jeszcze hitem jest to, że te z wierzchu są strasznie leniwe, i przeważnie mam pod spodem baranka a na wierzchu ledwo ledwo smętnie falowane Po prostu żałość....
cześć na wakacje widzę dużo nowych włosów
bardzo fajne włosy, a na pewno będzie jeszcze lepiej
When you've seen him use a gun, boy
When you've seen him use a gun
natalcia250 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-01, 18:41   #65211
TwojaKokaina
Zakorzenienie

Cytat:

Dzieki za info Brzoza i pomarancza tez byla??

kurcze, tego chyba nie było. na pewno był granat i migdał - 2 rodzaje
Cytat:
i oby tak dalej

u mnie jakieś 3-4 miesiące, nie pamiętam daty, kiedy zaczęłam. ale za 2 dni mija mi 10 miesięcy bez farby i porównam sobie długość odrostu
Cytat:

ja bez grzywki wyglądam jak debil, więc nie mogę sobie pozwolić na taką wygodę
mnie oszpeca wysokie czoło z grzywką mi chyba lepiej, ale układa się dziwnie. obecnie mam długą, na bok i na lato to lepsza opcja, bo mogę ją związać w kitę i spiąć
TwojaKokaina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-01, 21:08   #65212
dziuwlenka
Raczkowanie

GG do dziuwlenka

Cytat:
Napisane przez szlamek1000 Pokaż wiadomość

jakieś takie podobne do moich, tylko moje bardziej tęczowe
jest z nimi dobrze, uwierz mi a zdecydowanie będzie lepiej..

Cytat:
Napisane przez TwojaKokaina Pokaż wiadomość
mnie oszpeca wysokie czoło z grzywką mi chyba lepiej, ale układa się dziwnie. obecnie mam długą, na bok i na lato to lepsza opcja, bo mogę ją związać w kitę i spiąć
mnie z kolei bardzo pociągła twarz.. a po plunkingu moja grzywka jest w przyklapniętym stanie i mam do wyboru, albo ładniejszy skręt [bez wow] albo ładniejsza grzywka

Cytat:
Napisane przez friable Pokaż wiadomość

też się nad tym poważnie zastanawiam,
ale wiem, że nieważne jak bardzo się zastanowię i się zdecyduję to będę żałować :p

Ćwiczę od 08.11.2012

Stary 2012-07-01, 21:10   #65213
SugarbabyLove
Zakorzenienie

Hej dziewczyny! dawno mnie tu nie było..
Ale musialam sie do was wkoncu odezwać.. moja kuracja po prawie pół roku daje super efekty lecz ostatnio coś dziwnego sie dzieje z moimi włosikami.. otóż zaraz po myciu są u góry tłustawe a końce suche mimo nawilżania odzywkami i olejowania.. nie wiem czy to wina oleju( bo teraz zmienilam i uzywam mieszanki 2 ) czy po prostu za rzadko myje szamponem.. no nie wiem.. myje odzywką od paru tyg i nigdy nie bylo tak źle.. a od tygodnia czy półtora tanie cuda się dzieją.. ahhh no normalnie nie wiem co robić... nie lubie myc wlosów szamponem bo nie chca dac sie rozczesać ani nic.. dlatego rzadko myje szamponem..
Stary 2012-07-01, 21:11   #65214
dziuwlenka
Raczkowanie

GG do dziuwlenka

Cytat:
Hej

Tak nieśmiało chciałam Was zaprosić na mojego bloga. Są tam włosy z ostatnich 6 miesięcy i postępy jakie robiły
ale Ci urosły i dużo bardziej poskręcały

Ćwiczę od 08.11.2012

Stary 2012-07-01, 21:12   #65215
wega1993
Rozeznanie

Właśnie jestem po czterogodzinnej masce (mieszanka własnej roboty):

- żółtko
- kilka kropel Jantara
- maska Malwa Gloria
- kilka kropel oleju rycynowego
- kilka kropel oliwki Babydream
- odżywka Hegron (fioletowa)

A gdy umyłam włosy, nałożyłam na kilka minut Isanę z olejkiem babassu.
Nie wiem czego to efekt, ale utworzyły mi się piękne fale
Lepsze niż zazwyczaj. Dodam, że dziś używałam po raz pierwszy grzebienia z szeroko rozstawionymi ząbkami.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1.07.jpg (96,4 KB, 15 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1.07 2.jpg (87,2 KB, 21 załadowań)

,,
Większość ludzi jest silniejsza, niż sami sądzą. Tylko czasami zapominają o wierze."

wega1993 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-01, 21:13   #65216
Benek23
Zakorzenienie

Dziewczyny, skusiłam się na piankę Isany do loków i okazała się strzałem w dziesiątkę. Po umyciu włosów Hegronem fioletowym nałożyłam odżywkę Joanny z makiem, na to piankę Isany, a potem tradycyjnie wgniotłam żel lniany i potem Isany pomarańczowy dla mężczyzn. I jest super! Loki jeszcze bardziej utrwalone i nie ma przyklapu

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...4#post26092774
Benek23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-01, 21:27   #65217
milena798
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Benek23 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, skusiłam się na piankę Isany do loków i okazała się strzałem w dziesiątkę. Po umyciu włosów Hegronem fioletowym nałożyłam odżywkę Joanny z makiem, na to piankę Isany, a potem tradycyjnie wgniotłam żel lniany i potem Isany pomarańczowy dla mężczyzn. I jest super! Loki jeszcze bardziej utrwalone i nie ma przyklapu
to świetnie też musze ją kupić bo mi siostra głowe od 2 tyg. truje mozesz wkleic link do tej pianki? skład chce zobaczyc
62 cm
Moje włosy
Stary 2012-07-01, 21:28   #65218
Benek23
Zakorzenienie

Cytat:
to świetnie też musze ją kupić bo mi siostra głowe od 2 tyg. truje mozesz wkleic link do tej pianki? skład chce zobaczyc
Proszę:

https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...-do-lokow.html

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...4#post26092774
Benek23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-01, 21:32   #65219
milena798
Rozeznanie

Cytat:
dzięki
62 cm
Moje włosy
Stary 2012-07-01, 21:33   #65220
dziuwlenka
Raczkowanie

GG do dziuwlenka

Cytat:
mi też się efekt po niej podoba, dodałam do codziennika zdjęcia, może ktoś zauważy w końcu jakąś różnicę

Ćwiczę od 08.11.2012

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 5 (0 użytkowników i 5 gości)

Zasady wysyłania wiadomości