Ludzkie zachowania i poglądy które dziwią cz.4 - Strona 57 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-07-01, 23:29   #1681
Sondrina
BAN stały

Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy które dziwią cz.4

Wkurzają mnie osoby, które gdy jest czas nie umieją załatwić pewnych rzeczy, a potem gdy zaczynają się wakacje, ludzie mają już jakieś plany, to im się wielce przypomina. I myślą, że ktoś będzie rzucał wszystko, żeby robić pod ich dyktando.
Sondrina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-01, 23:46   #1682
Asji
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Darkoz Pokaż wiadomość
Niekoniecznie. Niektóre dziewczyny (dorosłe kobiety też) wstydzą się swoich nóg. Ja tego nie mogę zrozumieć. Przecież jak nogi się opalą, wyglądają ładnie, nawet jak nie są dwoma patykami. A jak są naprawdę grube to żadne spodnie czy rajstopy do końca tego nie zatuszują. Chyba nikt normalny nie nałożyłby rajstop tylko dlatego, że pasują do sukienki w taki upał jak dziś.
Jak ktoś ma grube nogi i kompleksy na ich punkcie to rajstopy nic nie zmienią... Już bardziej logiczne w takim wypadku wydaje mi się założenie długich ale przewiewnych spodni lub długiej spódnicy. Krótka spódnica to "eksponowanie" kompleksu i zwykle zakompleksione osoby nie wybierają w ogóle takiego stroju.
Asji jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-01, 23:49   #1683
Phoce
Flawless

Cytat:
Napisane przez Asji Pokaż wiadomość
Jak ktoś ma grube nogi i kompleksy na ich punkcie to rajstopy nic nie zmienią... Już bardziej logiczne w takim wypadku wydaje mi się założenie długich ale przewiewnych spodni lub długiej spódnicy. Krótka spódnica to "eksponowanie" kompleksu i zwykle zakompleksione osoby nie wybierają w ogóle takiego stroju.
To zależy jakie rajstopy ja mam takie, które że tak powiem trzymają moje udziska w ryzach i zdecydowanie lepiej to wygląda w szortach, no ale jak jest tak gorąco to po prostu wkładam spódniczkę lub dłuższe spodenki, bo nie dość, że w rajstopach duszno, to i obrzydliwe potówki się robią
Check out your worth because you're worth more than that."
Phoce jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-02, 00:07   #1684
siarka40
Szef ds. Wymianek

Cytat:
Ja właśnie latem na pogodę narzekam nabardziej Zimę uwielbiam, nawet jak są duże mrozy, za to temperatura powyżej 25 stopni jest dla mnie nieznośna, nie mówiąc o takich upałach jak teraz.
a mi pasowala pogoda z zeszlego tygodnia. tak w ogole, kocham szaruge.

Cytat:
Napisane przez Darkoz Pokaż wiadomość
Niekoniecznie. Niektóre dziewczyny (dorosłe kobiety też) wstydzą się swoich nóg. Ja tego nie mogę zrozumieć. Przecież jak nogi się opalą, wyglądają ładnie, nawet jak nie są dwoma patykami. A jak są naprawdę grube to żadne spodnie czy rajstopy do końca tego nie zatuszują. Chyba nikt normalny nie nałożyłby rajstop tylko dlatego, że pasują do sukienki w taki upał jak dziś.
wyboldowane - istnieje jeszcze cos takiego jak dress code, i wtedy rajstopy musza byc, a nie kazdemu chce sie nosic stroj na przebranie .

odnosnie do tego, co daja rajstopy/ponczochy - otoz sa dobre w przypadku bardzo bladych nog, jak rowniez nog z niedoskonalosciami skory, cos o tym wiem. zreszta, zabij mnie, ale mi w upale nie jest goraco w lydki czy stopy, jedynie "w kroku" jest mi cieplo - ale od czego sa ponczochy.

Edytowane przez siarka40
Czas edycji: 2012-07-02 o 00:08
siarka40 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-02, 00:10   #1685
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Napisane przez diamentowa Pokaż wiadomość
Nie wiem jak w waszych miastach, ale w moim dziwi mnie to, że nikt nie robi nic z odrażającymi, śmierdzącymi, pijanymi, ludźmi we własnym moczu, fekaliach i wymiocinach podróżującymi komunikacją miejską. Oni jeżdżą sobie dosłownie w kółko po mieście, bo nie mają co innego ze sobą zrobić i roztaczają (zwłaszcza w upalne dni) tak obrzydliwy fetor, że zapach normalnie spoconego cżłowieka to przy tym fiołki.
Czemu oni są bezkarni i sprawiają, że dla normalnego pasażera, który jedzie gdzieś w jakimś celu, zapłacił za przejazd i skasował bilet, przejechanie dwóch przystanków staje się katorgą, nie mówiąc o spędzeniu np 40 minut w autobusie.
O rany, też mnie to irytuje. Nie po to płacę za bilet żeby potem taki ktoś jechał za darmo. Zwłaszcza, że kanar mnie wlepi mandat, a takiemu żulowi już nie

Cytat:
Napisane przez Andriejewna Pokaż wiadomość
I w artykule, i w Twoich słowach jest dużo racji, zastanawiam się tylko, co ja jedna mogę.
Nie jesteś jedna jedyna...

Cytat:
Zanim ogół odważy się oderwać od tej tradycji miną lata, to raz.
Ktoś musi być pierwszy.

Cytat:
Dwa, że oczywiście można by powiedzieć, że moja jedna decyzja o zerwaniu z hipokryzją byłaby już krokiem w przód; problem w tym, że mnie ta hipokryzja nie obciąża sumienia, tradycyjny ślub mi się podoba i gdybym nie chciała, to bym do kościelnego ołtarza nie szła.
Nie jestem altruistką, żeby rezygnować z własnych, nazwijmy to, marzeń, w imię "wyższego dobra".
Tradycyjny ślub to nie tylko ślub w USC. Można sobie wybrać inną scenerię niż biuro w USC.

Cytat:
Napisane przez Edeldredzia Pokaż wiadomość
Oststnio jechałam do TŻ do miasteczka, bo tam se dorabiam, potem spotkałam sie z TŻ i jechaliśmy do mnie. Tż kupował bilety w dwie strony, a ja do niego: ejj! ja mam jeden bilet do B.(bilety na pociagi calodniowe) to kup tylko w jedną stronę i w drugą wrocisz na moim? SPOJRZAŁ NA MNIE JAKBYM MU ZABIŁA POŁOWĘ RODZINY I STWIERDZIL, że nie będzie oszustem...
Ale to był bilet imienny? Czy na okaziciela?

Cytat:
Napisane przez Bananalama Pokaż wiadomość
Poza tym zastanawiam się, czy uwierzyłabym w przysięgę małżeńską kogoś, kto tu wielce obieca, że wychowa dzieci w wierze katolickiej (nie mając takiego zamiaru) i obiecuje mnie nie opuścić do śmierci . Skąd mogę wiedzieć, czy wszystkiego tak niefrasobliwie i oszukańczo nie traktuje?
Zgadzam się

Cytat:
Napisane przez invisible_01 Pokaż wiadomość
Dziwią mnie mężczyźni chodzący po mieście bez koszulek w upał. Ja jestem kobietą i jakoś muszę wytrzymać w staniku i koszulce czy sukience, a brzuchaci panowie oczywiście umrą i muszą zdjąć koszulkę i zaprezentować światu swoje spocone cielsko. Jechałam dzisiaj autobusem i po prostu obrzydził mnie facet z ogromnym brzuchem, cały spocony, który w ręku trzymał koszulkę. Mnie też było gorąco, ale jakieś granice powinny być. Na samą myśl o tym, że przechodząc koło niego mogłabym się o niego otrzeć robiło mi się niedobrze.

A, no i mnie rozwala, kiedy idzie chłopak z gołą klatą, bo gorąco, ale za to w skarpetach prawie po kolano i adidasach. W klatę praży, ale w nogi to już nie?
Mnie dziwi, że facet może chodzić bez koszulki, a kobieta nie I ja się gotuję, kiedy facet z brzuchem i biustem nie mniejszymi od moich, pokazuje je światu
Stary 2012-07-02, 00:14   #1686
201610310857
Konto usunięte

Xhatul, to był bilet na okaziciela, czyli mógł spokojnie sobie go użyć i nikt nie miałby zadnych problmeów, bo bilet był ważny cały dzień
201610310857 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-02, 00:15   #1687
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Napisane przez Edeldredzia Pokaż wiadomość
Xhatul, to był bilet na okaziciela, czyli mógł spokojnie sobie go użyć i nikt nie miałby zadnych problmeów, bo bilet był ważny cały dzień
Skoro był na okaziciela, to nie widzę powodu, dla którego miałby go nie wziąć, serio
Stary 2012-07-02, 00:15   #1688
Sondrina
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Chatul Pokaż wiadomość
Mnie dziwi, że facet może chodzić bez koszulki, a kobieta nie I ja się gotuję, kiedy facet z brzuchem i biustem nie mniejszymi od moich, pokazuje je światu
Też razi mnie brak równouprawnienia w tej materii. Za łażenie po mieście bez stanika każda z nas dostałaby mandat, a facet sobie chodzi i nikt mu nic nie robi, nie wliczając w to meczów piłkarskich, gdzie za ściągnięcie koszulki jest żółta kartka. Ja wychodzę z założenia, że albo wszystkim wolno chodzić z gołą klatą albo nikomu. Nie powinno być różnicowania według płci.
Stary 2012-07-02, 00:25   #1689
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Napisane przez Sondrina Pokaż wiadomość
Też razi mnie brak równouprawnienia w tej materii. Za łażenie po mieście bez stanika każda z nas dostałaby mandat, a facet sobie chodzi i nikt mu nic nie robi, nie wliczając w to meczów piłkarskich, gdzie za ściągnięcie koszulki jest żółta kartka. Ja wychodzę z założenia, że albo wszystkim wolno chodzić z gołą klatą albo nikomu. Nie powinno być różnicowania według płci.
W końcu trafiłam na kogoś, kto się ze mną w tej kwestii zgadza

---------- Dopisano o 00:25 ---------- Poprzedni post napisano o 00:23 ----------

Co mnie dzisiaj, a raczej wczoraj (bo już po północy) zdziwiło. Wracałam do domu w deszczu. I to nie byle jakim, bo było to już porządne oberwanie chmury. Oczywiście pędziłam do domu co sił w nogach, bo co to za frajda iść w ścianie wody Dziewczyna, która była kilka metrów przede mną, też się spieszyła. No... Ale mimo oberwania chmury jeszcze sobie w biegu papieroska zapaliła
Stary 2012-07-02, 00:28   #1690
Sondrina
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Chatul Pokaż wiadomość

[/COLOR]Co mnie dzisiaj, a raczej wczoraj (bo już po północy) zdziwiło. Wracałam do domu w deszczu. I to nie byle jakim, bo było to już porządne oberwanie chmury. Oczywiście pędziłam do domu co sił w nogach, bo co to za frajda iść w ścianie wody Dziewczyna, która była kilka metrów przede mną, też się spieszyła. No... Ale mimo oberwania chmury jeszcze sobie w biegu papieroska zapaliła
Mnie też zawsze dziwi, że w takich sytuacjach ludziom chce się palić. W piątek szukałam artykułów do magisterki w bibliotece i jak wychodziłam, to zauważyłam, że pierwszą rzeczą, jaką robią niektórzy ludzie po wyjściu z obiektu uczelni, to jest zapalanie papierosa na tej patelni. Żar leje się z nieba, można się ugotować, a ludzie jeszcze sobie podgrzewają atmosferę, paląc
Stary 2012-07-02, 00:41   #1691
mc266
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez drabineczka Pokaż wiadomość
E tam a ja wam powiem że zdecydowanie wolę sesje mieć co pół roku niż jeszcze raz przeżyć maturę.
Materiał objętościowo podobny, ale co z tego? Na sesję idę bo świadomie wybrałam kierunek, przedmioty. Wiem że jak nie zdam to świat się nie zawali, chociaż zdać trudniej bo u mnie od 51% albo od 70% zależnie od przedmiotu. Jakbym matury nie zdała to od razu by było - ta wyklęta, co życie przegrała matura niczym festyn, szkoła przystrojona wszyscy śmiertelnie poważni w garniakach, nauczyciele już od gimnazjum gadają o tym i napędzają takiego strachu jakby to był lot w kosmos. U mnie tak było, przed pierwszymi trzema pisemnymi rzygałam cały ranek. Potem przez kolejne pisemne jakoś się oswoiłam no ale i tak - tyle tego gadania tyle przygotowywania tyle cudowania tyle głaskania po głowie tyle dodatkowych zajęć... W cholerę z tym. Ja się nie dziwię jak ktoś nie zdał po prostu stres mógł go zeżreć. Nigdy w życiu nie chciałabym przechodzić takiej matury. Nigdy. Najgorsza sesja jest dużo lepsza bo tutaj nie ma takiego ciśnienia - zdasz, nie zdasz, twoja sprawa, nikogo to nie interesuje. Będzie poprawka i tyle. A z maturą to jezu, dyskusje nauczycieli, dyrektora kto zdał ile zdało kto nie zdał dlaczego nie zdał z czego nie zdał olaboga rekrutacja na studia ojezusie.

Naprawdę współczuję :P
Podobnie z egzaminem gimnazjalnym. Niektórzy to okropnie przeżywają. Moja koleżanka przepłakała pół dnia, bo jej źle poszło z matematyki. Najgorsze jest właśnie to gadanie, szczególnie w szkole. Tak na kilka miesięcy przed egzaminem prawie codziennie jakiś nauczyciel nas nim straszył.
Cytat:
Napisane przez MonikaFaustyna Pokaż wiadomość
Mnie rozwala wieczne narzekanie na pogodę. Czemu ludzie nie mogą się cieszyć, że jest w końcu lato a nie szarówa?
Zależy co kto lubi. Jak dla mnie taka pogoda jak dzisiaj jest najgorsza, już wolę mróz. Przy upale jestem nie do życia. Nie jestem w stanie usiedzieć, ruszyć się tym bardziej, chce mi się spać, ale zasnąć też nie mogę. W taką pogodę szarówka jest marzeniem.

mc266 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-02, 00:57   #1692
chwast
Zakorzenienie

Cytat:
Ja zauważyłam, że faceci w Polsce mają w ogóle jakiś uraz do odkrytych butów. Może wynika to z tego, że aby założyć sandały/klapki trzeba najpierw nieco zadbać o stopy? A wydaje mi się, że stopy to bardzo zaniedbywana przez panów część ciała

Mnie też to dziwi i mam taką małą teorię, że jest to wynikiem ślepego podążania za modą niezależnie od warunków pogodowych. Na zasadzie świetne rajstopy, będą bosko wyglądać do sukienki, muszę ten zestaw założyć teraz, już, natychmiast!!! Nieważne, że mamy 32 stopnie w cieniu
Mój tz ma bardzo ładne stopy, jak z jakiejś reklamy, niesamowicie zadbane itd i w życiu nie założył by odkrytych butów bo go to obrzydza u facetów. Niektorzy tak mają, niekoniecznie ze względu na stopy.

Sent from my SK17i using Tapatalk
chwast jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-02, 00:59   #1693
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Napisane przez mc266 Pokaż wiadomość
Zależy co kto lubi. Jak dla mnie taka pogoda jak dzisiaj jest najgorsza, już wolę mróz. Przy upale jestem nie do życia. Nie jestem w stanie usiedzieć, ruszyć się tym bardziej, chce mi się spać, ale zasnąć też nie mogę. W taką pogodę szarówka jest marzeniem.
Ja nie znoszą upałów, bo pocę się, boli mnie głowa i ogólnie jestem nie do życia. Ja dobrze funkcjonuję, kiedy temperatura na dworze jest powyżej -15°C i poniżej 15°C. Temperatury niższe niż -15°C i wyższe niż 15°C są niemile widziane przez mój organizm
Stary 2012-07-02, 01:18   #1694
Laurelindorenan
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez siarka40 Pokaż wiadomość
wyboldowane - istnieje jeszcze cos takiego jak dress code, i wtedy rajstopy musza byc, a nie kazdemu chce sie nosic stroj na przebranie .

odnosnie do tego, co daja rajstopy/ponczochy - otoz sa dobre w przypadku bardzo bladych nog, jak rowniez nog z niedoskonalosciami skory, cos o tym wiem. zreszta, zabij mnie, ale mi w upale nie jest goraco w lydki czy stopy, jedynie "w kroku" jest mi cieplo - ale od czego sa ponczochy.
Właśnie dziwią mnie nieżyciowe nakazy dress code nie dostosowane do klimatu i temperatur. Nie mówię, żeby ubierać się do pracy jak na plażę, ale nie wiem, co komu przeszkadzają gołe łydki w zestawieniu np. ze spódnicą do kolan i balerinkami? Całe szczęście, że w mojej pracy podchodzą tolerancyjnie do takich rzeczy.

Co do bladych nóg i niedoskonałości - też mam bardzo blade (taka karnacja, że w ogóle się nie opala) i do tego żylak na jednej łydce, ale w życiu nie przyszłoby mi do głowy, by z tego powodu katować się rajstopami w upały.
Laurelindorenan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-02, 01:19   #1695
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Napisane przez Laurelindorenan Pokaż wiadomość
Właśnie dziwią mnie nieżyciowe nakazy dress code nie dostosowane do klimatu i temperatur.
Mnie też to dziwi...
Stary 2012-07-02, 01:23   #1696
siarka40
Szef ds. Wymianek

Cytat:
Właśnie dziwią mnie nieżyciowe nakazy dress code nie dostosowane do klimatu i temperatur. Nie mówię, żeby ubierać się do pracy jak na plażę, ale nie wiem, co komu przeszkadzają gołe łydki w zestawieniu np. ze spódnicą do kolan i balerinkami? Całe szczęście, że w mojej pracy podchodzą tolerancyjnie do takich rzeczy.
powiedz to tym, ktorzy decyduja o dress code na przyklad w banku .

Cytat:
Co do bladych nóg i niedoskonałości - też mam bardzo blade (taka karnacja, że w ogóle się nie opala) i do tego żylak na jednej łydce, ale w życiu nie przyszłoby mi do głowy, by z tego powodu katować się rajstopami w upały.
gdybym sie miala katowac, to rzeczywiscie, zastanowilabym sie - ale z drugiej strony, jestem w stanie zrozumiec, ze dla kogos dyskomfort chodzenia z golymi nogami jest gorszy nizli nadmierne ciepelko w nogi. mnie to nie dotyczy, ze wzgledow podanych w poprzednim poscie.

Edytowane przez siarka40
Czas edycji: 2012-07-02 o 01:24
siarka40 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-02, 07:36   #1697
invisible_01
Zakorzeniona

Cytat:
Napisane przez chwast Pokaż wiadomość
Mój tz ma bardzo ładne stopy, jak z jakiejś reklamy, niesamowicie zadbane itd i w życiu nie założył by odkrytych butów bo go to obrzydza u facetów. Niektorzy tak mają, niekoniecznie ze względu na stopy.
A mnie dziwi, że go to obrzydza, bo potem koledzy ode mnie z pracy, którzy właśnie odkrytych butów nie założą, bo to obrzydliwe, pedalskie i w ogóle okropne, ściągają biuciory, mając pod nimi skarpetki, przebierają je (tyle chociaż), a potem w całej szatni wali tymi spoconymi buciorami, no i ich stopy też walą. Nie uwierzę w to, że przy 35 stopniach ktoś chodzący w skarpetkach i zakrytych butach ma stopy pachnące fiołkami.
invisible_01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-02, 09:00   #1698
mary_poppins
sissy that walk

Podczas lektury wątku sporo rzeczy mi się przypomniało, więc zrobię listę
Dziwią mnie:

* ludzie, którzy wyjechali z kraju kilka lub kilkanaście miesięcy wcześniej i w tym czasie zdążyli zapomnieć, jak się mówi po polsku, jak poruszać się po rodzinnym mieście i jak wyglądają polskie pieniądze (przykład koleżanki, "pozapominała" tego wszystkiego po 3 miesiącach spędzonych w Anglii - "Uhm, pomóż mi, jak to było po polsku?", "Ej, a jak wygląda 10 groszy?"),

* ekspedientki w sklepach, które radośnie wykładają sobie towar na półki bądź grzebią sobie w kasie podczas, gdy ja stoję przy ladzie jako jedyny klient (bo jest np. 7 rano) z 1-2 produktami i przestępuję z nogi na nogę, bo się spieszę,

* ludzie, którzy podkreślają na każdym kroku, że nie mają w domu telewizora (straszna moda się na to zrobiła już jakiś czas temu, znam ludzi z którymi nie ma rozmowy żeby nie powiedzieli 5 razy że oni czegoś tam nie wiedzą, bo nie mają tv i chwalą się, że nie "odmóżdżają" się przy nim),

* rodzice, którzy w taki sposób budują zaufanie w swoich dzieciach, że potem córki pytają na forach internetowych "Jakie są objawy pierwszej miesiączki?" albo "Jak namówić rodziców żeby pozwolili mi ogolić nogi?",

* jako adnotacja do powyższego - rodzice, którzy NIE POZWALAJĄ swoim córkom na depilację (niezależnie od wieku ratując się argumentem "to jeszcze dziecko" - kurna, i co z tego?),

* matki, które po porodzie lub jeszcze w ciąży dostały pieluchowego zapalenia mózgu i wszędzie "egzekwują swoje prawa" (nierzadko w sytuacjach, gdy żadnych szczególnych praw nie posiadają) i uważają, że cały świat powinien im całować stopy, bo one MAJĄ DZIECKO,

* ludzie (choć to głównie domena dziewczyn), którzy jęczą przy każdej możliwej okazji, że są grubi i muszą schudnąć, po czym wyciągają paczkę chipsów i poprawiają ją batonikiem. Na moją propozycję pomocy w przejściu na dietę odpowiadają zwykle "Eee, nie, bo nie lubię warzyw / nie znoszę ćwiczyć / nie zrezygnuję ze słodyczy". Grrr... Jak chcesz to bądź sobie grubasem, ale jak masz takie podejście to przestań opowiadać na każdym kroku o tym, jak ci źle, bo od gadania nikt jeszcze nie schudł.

Uff To chyba wszystko.

Edytowane przez mary_poppins
Czas edycji: 2012-07-02 o 09:08
mary_poppins jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-02, 09:06   #1699
natalkaa7522
Zakorzenienie

A mnie dziwi, że niektórzy wstydzą się swoich rodziców. Znajoma nie chce zrobić u siebie urodzinowej imprezy bo powiedziała, że rodzice będą w domu. A jej rodziców znam i są bardzo fajni.
Stary 2012-07-02, 09:54   #1700
boinnenazwybylyzajete
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez natalkaa7522 Pokaż wiadomość
A mnie dziwi, że niektórzy wstydzą się swoich rodziców. Znajoma nie chce zrobić u siebie urodzinowej imprezy bo powiedziała, że rodzice będą w domu. A jej rodziców znam i są bardzo fajni.
ja się nie wstydzę rodziców, ale imprezy z nimi też bym nie zrobiła

Mother
Tell your children not to walk my way
Tell your children not to hear my words
boinnenazwybylyzajete jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-02, 10:06   #1701
chwast
Zakorzenienie

Cytat:
A mnie dziwi, że go to obrzydza, bo potem koledzy ode mnie z pracy, którzy właśnie odkrytych butów nie założą, bo to obrzydliwe, pedalskie i w ogóle okropne, ściągają biuciory, mając pod nimi skarpetki, przebierają je (tyle chociaż), a potem w całej szatni wali tymi spoconymi buciorami, no i ich stopy też walą. Nie uwierzę w to, że przy 35 stopniach ktoś chodzący w skarpetkach i zakrytych butach ma stopy pachnące fiołkami.
no nie wiem wczoraj myśląc, że będzie deszczowo założyłam skarpety i adidasy i jakoś nie śmierdziało. To pewnie zależy od człowieka
chwast jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-02, 10:11   #1702
natalkaa7522
Zakorzenienie

Dlaczego? Moi znajomi i znajomi siostry i brata na osiemnastce zawsze pili z moim tatą, teraz też, a niektórzy jak przychodzą teraz to zawsze się pytają czy tata będzie i potem siedzi z nami. Ale mój tata jest bardzo młodzieżowy.
Stary 2012-07-02, 10:12   #1703
invisible_01
Zakorzeniona

Cytat:
Ja nie wstydzę się swoich rodziców, ale imprezy w ich obecności bym w życiu nie zrobiła...
Cytat:
Napisane przez chwast Pokaż wiadomość
no nie wiem wczoraj myśląc, że będzie deszczowo założyłam skarpety i adidasy i jakoś nie śmierdziało. To pewnie zależy od człowieka
Nie piję do Ciebie, ale moi koledzy też są pewni, że ich stopy nie śmierdzą... Co innego jeszcze, jak ktoś założy skarpety i adidasy raz na jakiś czas (mnie też się zdarzy), a co innego jak pomyka w nich całe dnie codziennie w upały. Wtedy nie ma rady. Wczoraj u mnie nie dało się oddychać, 35 stopni, więc stopa w skarpetach i adidasach musiała się spocić.
invisible_01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-02, 10:17   #1704
_Talitha
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez mary_poppins Pokaż wiadomość
Dziwią mnie:

* ludzie, którzy wyjechali z kraju kilka lub kilkanaście miesięcy wcześniej i w tym czasie zdążyli zapomnieć, jak się mówi po polsku, jak poruszać się po rodzinnym mieście i jak wyglądają polskie pieniądze (przykład koleżanki, "pozapominała" tego wszystkiego po 3 miesiącach spędzonych w Anglii - "Uhm, pomóż mi, jak to było po polsku?", "Ej, a jak wygląda 10 groszy?"),

też znam takie przypadki. "a jak to jest po waszemu..? "
_Talitha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-02, 10:38   #1705
megamag
BAN stały

Co do żuli w autobusach to jest jeden problem, nie ma co z nimi zrobić, złapać takiego i odstawić do noclegowni dla bezdomnych? Do izby wytrzeźwień? To za parę dni góra wyjdzie i znowu będzie spał po autobusach. Chyba trzeba by ich odstrzelić.

Mój TŻ nigdy nie założył sandałów, bo uważa że to obciachowe. Ostatnio przez upały mamy o to coraz więcej wojen. Bo mu te nogi naprawdę walą, jak po całym dniu ściągnie te swoje trampki to aromat roznosi się po całym pokoju. Nie wiem, jak go do tych sandałów namówić, chyba zacznę go wystawiać na balkon, aż zmądrzeje.
megamag jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-02, 11:06   #1706
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mc266 Pokaż wiadomość
Podobnie z egzaminem gimnazjalnym. Niektórzy to okropnie przeżywają. Moja koleżanka przepłakała pół dnia, bo jej źle poszło z matematyki. Najgorsze jest właśnie to gadanie, szczególnie w szkole. Tak na kilka miesięcy przed egzaminem prawie codziennie jakiś nauczyciel nas nim straszył.

Mi chodziło o tendencję: źle bo pada, źle bo upał, źle bo śnieg w zimie i źle bo nie ma śniegu w zimie itd. . Włączam tv w prognozą pogody dla Polski i zawsze coś tym pogodynkom nie pasuje. Ale spoko... ponoć tutejsi są jeszcze większymi marudami i im nawet nie pasuje, jak się pociąg spóźni 0,5 minuty.

---------- Dopisano o 11:06 ---------- Poprzedni post napisano o 10:54 ----------

Cytat:
Dziwią mnie:

* ekspedientki w sklepach, które radośnie wykładają sobie towar na półki bądź grzebią sobie w kasie podczas, gdy ja stoję przy ladzie jako jedyny klient (bo jest np. 7 rano) z 1-2 produktami i przestępuję z nogi na nogę, bo się spieszę,

* ludzie, którzy podkreślają na każdym kroku, że nie mają w domu telewizora (straszna moda się na to zrobiła już jakiś czas temu, znam ludzi z którymi nie ma rozmowy żeby nie powiedzieli 5 razy że oni czegoś tam nie wiedzą, bo nie mają tv i chwalą się, że nie "odmóżdżają" się przy nim),

* rodzice, którzy w taki sposób budują zaufanie w swoich dzieciach, że potem córki pytają na forach internetowych "Jakie są objawy pierwszej miesiączki?" albo "Jak namówić rodziców żeby pozwolili mi ogolić nogi?",

* jako adnotacja do powyższego - rodzice, którzy NIE POZWALAJĄ swoim córkom na depilację (niezależnie od wieku ratując się argumentem "to jeszcze dziecko" - kurna, i co z tego?),

* matki, które po porodzie lub jeszcze w ciąży dostały pieluchowego zapalenia mózgu i wszędzie "egzekwują swoje prawa" (nierzadko w sytuacjach, gdy żadnych szczególnych praw nie posiadają) i uważają, że cały świat powinien im całować stopy, bo one MAJĄ DZIECKO,

* ludzie (choć to głównie domena dziewczyn), którzy jęczą przy każdej możliwej okazji, że są grubi i muszą schudnąć, po czym wyciągają paczkę chipsów i poprawiają ją batonikiem. Na moją propozycję pomocy w przejściu na dietę odpowiadają zwykle "Eee, nie, bo nie lubię warzyw / nie znoszę ćwiczyć / nie zrezygnuję ze słodyczy". Grrr... Jak chcesz to bądź sobie grubasem, ale jak masz takie podejście to przestań opowiadać na każdym kroku o tym, jak ci źle, bo od gadania nikt jeszcze nie schudł.

Uff To chyba wszystko.
1. Mnie tacy ludzie śmieszą . To takie pozerstwo na maxa hahah. Był jeden czy jedna trochę za granicą i się we łbie poprzewracało. Żenada. Co prawda sama się łapię czasem na tym, że używam tutejszych słówek i potem, jak mam rodzicom wytłumaczyć o czym mówię, to mi brakuje słów , ale szybko się z tym ogarniam.
Dla mnie ekstremalny przykład zapominalstwa to studenciaki, którzy wyjechali do innej miejscowości, niż swoja rodzinna i potem mówią: "a nie pamiętam już gdzie jest ulica X, bo teraz mieszkam w mieście XYZ aż PÓŁ ROKU" . To mnie totalnie rozwala.

3. Wkurzają mnie ludzie będący "na tyle wyzwoleni od ogłupiaczy", że nie mają telewizora. Oczywiście, jak ktoś nie lubi tv, to mu nie każę posiadać i oglądać, jego sprawa. Wkurza mnie, że tacy "wyzwoleni" traktują ludzi posiadających tv, jak debili. Coś podobnego robią tutaj ludzie nie oglądający polskich kanałów, bo "jak to? polskie? nieee" .

4 i 5 - moja mama zawsze mi takie farmzony gadała, jak byłam nastolatką, że "po co ja golę nogi"... potem jej przeszło na szczęście

6 - nie rozumiem, o co chodzi O co chodzi z egzekwowaniem praw? Ja w ogóle nie wykorzystuję żadnych praw... bo nie wiem nawet jakie są.
MonikaFaustyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-02, 11:50   #1707
mary_poppins
sissy that walk

Cytat:
Napisane przez MonikaFaustyna Pokaż wiadomość
6 - nie rozumiem, o co chodzi O co chodzi z egzekwowaniem praw? Ja w ogóle nie wykorzystuję żadnych praw... bo nie wiem nawet jakie są.
Jestem przekonana, że o powszechnie przyjętych prawach typu ustępowanie miejsca kobietom w zaawansowanej ciąży czy przepuszczanie w kolejce takowych wiesz. Ja miałam na myśli ekstrema.
Na przykład kiedyś na pewnej stronie przeczytałam historię, gdzie kobieta żaliła się, że nie przepuszczono jej w kolejce do lekarza w przychodni (ogólnej, nie u ginekologa), a ona była wtedy w 2. albo 3. miesiącu ciąży. "Zgłosiła" to do rejestracji, ale dziwnym trafem nikt się tym nie przejął i nie puścił jej przed sobą do gabinetu. I gwóźdź opowieści - jak na złość w przychodni było wtedy dużo osób, bo było to popołudnie, ale główna bohaterka historii nie mogła przyjść wcześniej, bo kończyła pracę o 15:30. Była oburzona, skąd w ludziach taki "brak kultury".
Dla mnie to nie jest normalne, żeby kobieta na samym początku ciąży, która pracuje i wpadła do przychodni z katarem czy innym kaszlem, awanturowała się o wejście bez kolejki I o takich ludzi właśnie mi chodziło.
mary_poppins jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-02, 11:57   #1708
biibi
Zakorzenienie

Cytat:
Dziwią mnie mężczyźni chodzący po mieście bez koszulek w upał. Ja jestem kobietą i jakoś muszę wytrzymać w staniku i koszulce czy sukience, a brzuchaci panowie oczywiście umrą i muszą zdjąć koszulkę i zaprezentować światu swoje spocone cielsko. Jechałam dzisiaj autobusem i po prostu obrzydził mnie facet z ogromnym brzuchem, cały spocony, który w ręku trzymał koszulkę. Mnie też było gorąco, ale jakieś granice powinny być. Na samą myśl o tym, że przechodząc koło niego mogłabym się o niego otrzeć robiło mi się niedobrze.

A, no i mnie rozwala, kiedy idzie chłopak z gołą klatą, bo gorąco, ale za to w skarpetach prawie po kolano i adidasach. W klatę praży, ale w nogi to już nie?
Oooo dokładnie! Mnie to totalnie obrzydza, w swoim domu bardzo proszę ale żeby tak wychodzić na ulicę do ludzi ?

Cytat:
Ja się cieszę że lubię słońce i jak dzisiaj było 40 stopni w słońcu to się opalałam.
ja też uwielbiam słońce i upały

Cytat:
Dziwią mnie:

Uff To chyba wszystko.
Pfff znam takie przypadki, mega mnie to irytuje albo kiedy ludzie wyjeżdżają na studia w inne regiony polski i nagle zaczynają mówić "dialektem"

Miałam na studiach takiego wykładowcę, który przynajmniej 2-3 razy na każdych zajęciach musiał podkreślić, że on nie ma w domu telewizora bo nie będzie sobie dobrowolnie serwował papki odmóżdżającej. Grejt.

W ogóle to jest dla mnie smutne, że jest wielu rodziców, którzy traktują swoje dzieci z wyższością "bo to dzieci". Żadnego wzajemnego zaufania, żadnych głębszych rozmów poza "co było dzisiaj w szkole? Odrób lekcje, posprzątaj w pokoju, nie zawracaj mi głowy".

biibi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-02, 12:01   #1709
boinnenazwybylyzajete
Zakorzenienie

Cytat:
Dlaczego? Moi znajomi i znajomi siostry i brata na osiemnastce zawsze pili z moim tatą, teraz też, a niektórzy jak przychodzą teraz to zawsze się pytają czy tata będzie i potem siedzi z nami. Ale mój tata jest bardzo młodzieżowy.
mam znajomych różnych - jedni wolą pić więcej, inni mniej, nie chciałabym też ryzykować, że któryś ze znajomych będzie czuł się niezręcznie (w tym ja też - nie wszystkie żarty czy rozmowy powinny odbywać się przy rodzicach), głośna muzyka itd.
Moi są wyluzowani, ale przy tym za poważni żeby siedzieć i pić ze szczylami

Cytat:
Napisane przez megamag Pokaż wiadomość
Co do żuli w autobusach to jest jeden problem, nie ma co z nimi zrobić, złapać takiego i odstawić do noclegowni dla bezdomnych? Do izby wytrzeźwień? To za parę dni góra wyjdzie i znowu będzie spał po autobusach. Chyba trzeba by ich odstrzelić.
ale to też nie powód żeby ich nie zgarniać. co to za sprawiedliwość, że taki śmierdziuch stoi na środku ulicy/leży na ławce, chłepce tanie winko, skręca fajeczke, potem ją pali, a np ja dostanę mandat na zapalenie papierosa w ustronnym miejscu czy wypije piwko na ławce w parku. on nie, ale no tak, z czego zapłaci... koc opchnie?

Mother
Tell your children not to walk my way
Tell your children not to hear my words
boinnenazwybylyzajete jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-02, 12:11   #1710
Asji
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez siarka40 Pokaż wiadomość
Ale jeśli chodzi o tuszowanie niedoskonałości czy lekką poprawę kolorytu skóry to wystarczą bardzo cienkie rajstopy, powiedzmy den 10 Ja też czasem takie zakładam gdy jest ciepło, bo bez rajstop bardzo obcierają mnie buty plus to, że właśnie mam bardzo blade nogi...
Dziwi mnie zakładanie grubych, kryjących rajstop w upały, takie cieniutkie praktycznie nie robią żadnej różnicy jeśli chodzi o odczuwanie gorąca
Cytat:
Nie piję do Ciebie, ale moi koledzy też są pewni, że ich stopy nie śmierdzą... Co innego jeszcze, jak ktoś założy skarpety i adidasy raz na jakiś czas (mnie też się zdarzy), a co innego jak pomyka w nich całe dnie codziennie w upały. Wtedy nie ma rady. Wczoraj u mnie nie dało się oddychać, 35 stopni, więc stopa w skarpetach i adidasach musiała się spocić.
No dokładnie. Pomijając okrutne efekty zapachowe takich praktyk, to przecież mega niezdrowe dla stóp. Co innego gdy ktoś np idzie rano pobiegać (wiadomo, w sandałach byłoby niezbyt wygodnie), a co innego zwykłe wyjście z domu do sklepu czy pracy, gdzie wcale nie trzeba tak katować własnych stóp.
Asji jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości