|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1681 |
|
BAN stały
|
Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy które dziwią cz.4
Wkurzają mnie osoby, które gdy jest czas nie umieją załatwić pewnych rzeczy, a potem gdy zaczynają się wakacje, ludzie mają już jakieś plany, to im się wielce przypomina. I myślą, że ktoś będzie rzucał wszystko, żeby robić pod ich dyktando.
|
|
|
|
#1682 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1683 | |
|
Flawless
|
Cytat:
ja mam takie, które że tak powiem trzymają moje udziska w ryzach i zdecydowanie lepiej to wygląda w szortach, no ale jak jest tak gorąco to po prostu wkładam spódniczkę lub dłuższe spodenki, bo nie dość, że w rajstopach duszno, to i obrzydliwe potówki się robią
|
|
|
#1684 | ||
|
Szef ds. Wymianek
|
Cytat:
Cytat:
.odnosnie do tego, co daja rajstopy/ponczochy - otoz sa dobre w przypadku bardzo bladych nog, jak rowniez nog z niedoskonalosciami skory, cos o tym wiem . zreszta, zabij mnie, ale mi w upale nie jest goraco w lydki czy stopy, jedynie "w kroku" jest mi cieplo - ale od czego sa ponczochy .
szuka nowego domu Edytowane przez siarka40 Czas edycji: 2012-07-02 o 00:08 |
||
|
|
|
#1685 | |||||||
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
I ja się gotuję, kiedy facet z brzuchem i biustem nie mniejszymi od moich, pokazuje je światu
|
|
#1686 |
|
Konto usunięte
|
Xhatul, to był bilet na okaziciela, czyli mógł spokojnie sobie go użyć i nikt nie miałby zadnych problmeów, bo bilet był ważny cały dzień
|
|
|
|
#1687 | |
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
|
|
#1688 |
|
BAN stały
|
Też razi mnie brak równouprawnienia w tej materii. Za łażenie po mieście bez stanika każda z nas dostałaby mandat, a facet sobie chodzi i nikt mu nic nie robi, nie wliczając w to meczów piłkarskich, gdzie za ściągnięcie koszulki jest żółta kartka. Ja wychodzę z założenia, że albo wszystkim wolno chodzić z gołą klatą albo nikomu. Nie powinno być różnicowania według płci.
|
|
|
|
#1689 | |
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 00:25 ---------- Poprzedni post napisano o 00:23 ---------- Co mnie dzisiaj, a raczej wczoraj (bo już po północy) zdziwiło. Wracałam do domu w deszczu. I to nie byle jakim, bo było to już porządne oberwanie chmury. Oczywiście pędziłam do domu co sił w nogach, bo co to za frajda iść w ścianie wody Dziewczyna, która była kilka metrów przede mną, też się spieszyła. No... Ale mimo oberwania chmury jeszcze sobie w biegu papieroska zapaliła
|
|
#1690 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1691 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zależy co kto lubi. Jak dla mnie taka pogoda jak dzisiaj jest najgorsza, już wolę mróz. Przy upale jestem nie do życia. Nie jestem w stanie usiedzieć, ruszyć się tym bardziej, chce mi się spać, ale zasnąć też nie mogę. W taką pogodę szarówka jest marzeniem.
|
|
#1692 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sent from my SK17i using Tapatalk |
|
|
|
|
#1693 | |
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
|
|
#1694 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Co do bladych nóg i niedoskonałości - też mam bardzo blade (taka karnacja, że w ogóle się nie opala) i do tego żylak na jednej łydce, ale w życiu nie przyszłoby mi do głowy, by z tego powodu katować się rajstopami w upały. |
|
|
|
|
#1695 |
|
ma zielone pojęcie
|
Mnie też to dziwi...
|
#1696 | |
|
Szef ds. Wymianek
|
Cytat:
.gdybym sie miala katowac, to rzeczywiscie, zastanowilabym sie - ale z drugiej strony, jestem w stanie zrozumiec, ze dla kogos dyskomfort chodzenia z golymi nogami jest gorszy nizli nadmierne ciepelko w nogi. mnie to nie dotyczy, ze wzgledow podanych w poprzednim poscie.
szuka nowego domu Edytowane przez siarka40 Czas edycji: 2012-07-02 o 01:24 |
|
|
|
|
#1697 |
|
Zakorzeniona
|
A mnie dziwi, że go to obrzydza, bo potem koledzy ode mnie z pracy, którzy właśnie odkrytych butów nie założą, bo to obrzydliwe, pedalskie i w ogóle okropne, ściągają biuciory, mając pod nimi skarpetki, przebierają je (tyle chociaż), a potem w całej szatni wali tymi spoconymi buciorami, no i ich stopy też walą. Nie uwierzę w to, że przy 35 stopniach ktoś chodzący w skarpetkach i zakrytych butach ma stopy pachnące fiołkami.
|
|
|
|
#1698 | |
|
sissy that walk
|
Podczas lektury wątku sporo rzeczy mi się przypomniało, więc zrobię listę
![]() Dziwią mnie: * ludzie, którzy wyjechali z kraju kilka lub kilkanaście miesięcy wcześniej i w tym czasie zdążyli zapomnieć, jak się mówi po polsku, jak poruszać się po rodzinnym mieście i jak wyglądają polskie pieniądze (przykład koleżanki, "pozapominała" tego wszystkiego po 3 miesiącach spędzonych w Anglii - "Uhm, pomóż mi, jak to było po polsku?", "Ej, a jak wygląda 10 groszy?"), * ekspedientki w sklepach, które radośnie wykładają sobie towar na półki bądź grzebią sobie w kasie podczas, gdy ja stoję przy ladzie jako jedyny klient (bo jest np. 7 rano) z 1-2 produktami i przestępuję z nogi na nogę, bo się spieszę, * ludzie, którzy podkreślają na każdym kroku, że nie mają w domu telewizora (straszna moda się na to zrobiła już jakiś czas temu, znam ludzi z którymi nie ma rozmowy żeby nie powiedzieli 5 razy że oni czegoś tam nie wiedzą, bo nie mają tv i chwalą się, że nie "odmóżdżają" się przy nim), * rodzice, którzy w taki sposób budują zaufanie w swoich dzieciach, że potem córki pytają na forach internetowych "Jakie są objawy pierwszej miesiączki?" albo "Jak namówić rodziców żeby pozwolili mi ogolić nogi?", * jako adnotacja do powyższego - rodzice, którzy NIE POZWALAJĄ swoim córkom na depilację (niezależnie od wieku ratując się argumentem "to jeszcze dziecko" - kurna, i co z tego?), * matki, które po porodzie lub jeszcze w ciąży dostały pieluchowego zapalenia mózgu i wszędzie "egzekwują swoje prawa" (nierzadko w sytuacjach, gdy żadnych szczególnych praw nie posiadają) i uważają, że cały świat powinien im całować stopy, bo one MAJĄ DZIECKO, * ludzie (choć to głównie domena dziewczyn), którzy jęczą przy każdej możliwej okazji, że są grubi i muszą schudnąć, po czym wyciągają paczkę chipsów i poprawiają ją batonikiem. Na moją propozycję pomocy w przejściu na dietę odpowiadają zwykle "Eee, nie, bo nie lubię warzyw / nie znoszę ćwiczyć / nie zrezygnuję ze słodyczy". Grrr... Jak chcesz to bądź sobie grubasem, ale jak masz takie podejście to przestań opowiadać na każdym kroku o tym, jak ci źle, bo od gadania nikt jeszcze nie schudł. Uff To chyba wszystko.
Edytowane przez mary_poppins Czas edycji: 2012-07-02 o 09:08 |
|
|
|
|
#1699 |
|
Zakorzenienie
|
A mnie dziwi, że niektórzy wstydzą się swoich rodziców. Znajoma nie chce zrobić u siebie urodzinowej imprezy bo powiedziała, że rodzice będą w domu.
A jej rodziców znam i są bardzo fajni.
|
|
|
|
#1700 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1701 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1702 |
|
Zakorzenienie
|
Dlaczego? Moi znajomi i znajomi siostry i brata na osiemnastce zawsze pili z moim tatą, teraz też, a niektórzy jak przychodzą teraz to zawsze się pytają czy tata będzie i potem siedzi z nami.
Ale mój tata jest bardzo młodzieżowy.
|
|
|
|
#1703 | |
|
Zakorzeniona
|
Cytat:
Nie piję do Ciebie, ale moi koledzy też są pewni, że ich stopy nie śmierdzą... Co innego jeszcze, jak ktoś założy skarpety i adidasy raz na jakiś czas (mnie też się zdarzy), a co innego jak pomyka w nich całe dnie codziennie w upały. Wtedy nie ma rady. Wczoraj u mnie nie dało się oddychać, 35 stopni, więc stopa w skarpetach i adidasach musiała się spocić. |
|
|
|
|
#1704 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
też znam takie przypadki. "a jak to jest po waszemu..? "
|
|
|
|
|
#1705 |
|
BAN stały
|
Co do żuli w autobusach to jest jeden problem, nie ma co z nimi zrobić, złapać takiego i odstawić do noclegowni dla bezdomnych? Do izby wytrzeźwień? To za parę dni góra wyjdzie i znowu będzie spał po autobusach. Chyba trzeba by ich odstrzelić.
![]() Mój TŻ nigdy nie założył sandałów, bo uważa że to obciachowe. Ostatnio przez upały mamy o to coraz więcej wojen. Bo mu te nogi naprawdę walą, jak po całym dniu ściągnie te swoje trampki to aromat roznosi się po całym pokoju. Nie wiem, jak go do tych sandałów namówić, chyba zacznę go wystawiać na balkon, aż zmądrzeje. |
|
|
|
#1706 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:06 ---------- Poprzedni post napisano o 10:54 ---------- Cytat:
. To takie pozerstwo na maxa hahah. Był jeden czy jedna trochę za granicą i się we łbie poprzewracało. Żenada. Co prawda sama się łapię czasem na tym, że używam tutejszych słówek i potem, jak mam rodzicom wytłumaczyć o czym mówię, to mi brakuje słów , ale szybko się z tym ogarniam. Dla mnie ekstremalny przykład zapominalstwa to studenciaki, którzy wyjechali do innej miejscowości, niż swoja rodzinna i potem mówią: "a nie pamiętam już gdzie jest ulica X, bo teraz mieszkam w mieście XYZ aż PÓŁ ROKU" 3. Wkurzają mnie ludzie będący "na tyle wyzwoleni od ogłupiaczy", że nie mają telewizora. Oczywiście, jak ktoś nie lubi tv, to mu nie każę posiadać i oglądać, jego sprawa. Wkurza mnie, że tacy "wyzwoleni" traktują ludzi posiadających tv, jak debili. Coś podobnego robią tutaj ludzie nie oglądający polskich kanałów, bo "jak to? polskie? nieee" 4 i 5 - moja mama zawsze mi takie farmzony gadała, jak byłam nastolatką, że "po co ja golę nogi"... potem jej przeszło na szczęście 6 - nie rozumiem, o co chodzi O co chodzi z egzekwowaniem praw? Ja w ogóle nie wykorzystuję żadnych praw... bo nie wiem nawet jakie są.
|
||
|
|
|
#1707 | ||
|
sissy that walk
|
Cytat:
Na przykład kiedyś na pewnej stronie przeczytałam historię, gdzie kobieta żaliła się, że nie przepuszczono jej w kolejce do lekarza w przychodni (ogólnej, nie u ginekologa), a ona była wtedy w 2. albo 3. miesiącu ciąży. "Zgłosiła" to do rejestracji, ale dziwnym trafem nikt się tym nie przejął i nie puścił jej przed sobą do gabinetu. I gwóźdź opowieści - jak na złość w przychodni było wtedy dużo osób, bo było to popołudnie, ale główna bohaterka historii nie mogła przyjść wcześniej, bo kończyła pracę o 15:30. Była oburzona, skąd w ludziach taki "brak kultury". Dla mnie to nie jest normalne, żeby kobieta na samym początku ciąży, która pracuje i wpadła do przychodni z katarem czy innym kaszlem, awanturowała się o wejście bez kolejki I o takich ludzi właśnie mi chodziło.
|
|
|
#1708 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
albo kiedy ludzie wyjeżdżają na studia w inne regiony polski i nagle zaczynają mówić "dialektem" Miałam na studiach takiego wykładowcę, który przynajmniej 2-3 razy na każdych zajęciach musiał podkreślić, że on nie ma w domu telewizora bo nie będzie sobie dobrowolnie serwował papki odmóżdżającej. Grejt. W ogóle to jest dla mnie smutne, że jest wielu rodziców, którzy traktują swoje dzieci z wyższością "bo to dzieci". Żadnego wzajemnego zaufania, żadnych głębszych rozmów poza "co było dzisiaj w szkole? Odrób lekcje, posprzątaj w pokoju, nie zawracaj mi głowy".
|
|
|
#1709 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moi są wyluzowani, ale przy tym za poważni żeby siedzieć i pić ze szczylami ![]() ale to też nie powód żeby ich nie zgarniać. co to za sprawiedliwość, że taki śmierdziuch stoi na środku ulicy/leży na ławce, chłepce tanie winko, skręca fajeczke, potem ją pali, a np ja dostanę mandat na zapalenie papierosa w ustronnym miejscu czy wypije piwko na ławce w parku. on nie, ale no tak, z czego zapłaci... koc opchnie?
|
|
#1710 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja też czasem takie zakładam gdy jest ciepło, bo bez rajstop bardzo obcierają mnie buty plus to, że właśnie mam bardzo blade nogi... Dziwi mnie zakładanie grubych, kryjących rajstop w upały, takie cieniutkie praktycznie nie robią żadnej różnicy jeśli chodzi o odczuwanie gorąca ![]() Cytat:
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:17.

ja mam takie, które że tak powiem trzymają moje udziska w ryzach
i zdecydowanie lepiej to wygląda w szortach, no ale jak jest tak gorąco to po prostu wkładam spódniczkę lub dłuższe spodenki, bo nie dość, że w rajstopach duszno, to i obrzydliwe potówki się robią
.
. zreszta, zabij mnie, ale mi w upale nie jest goraco w lydki czy stopy, jedynie "w kroku" jest mi cieplo
.

I ja się gotuję, kiedy facet z brzuchem i biustem nie mniejszymi od moich, pokazuje je światu

, ale szybko się z tym ogarniam.