|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4321 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część XIII
Dzień dobry kochane!
Ja wczoraj odleciałam - zmogło mnie totalnie. Blue najlepsze życzenia imieninowe! U nas ciepło ale póki co jest czym oddychać na szczęście. |
|
|
|
#4322 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Blue-najlepsze życzenia imieninowo-jagodowe Dawno nie miałam takiej nocy że musiałam kilka razy do łazienki wstawać... a poza tym cisza... |
|
|
|
#4323 |
|
Zakorzenienie
|
Hejo
![]() A ja czekam na kuriera z paką ![]() Między innymi prześcieradełka, środki do prania "dzidziuś", gaziki, gruszka do noska, materac do łóżeczka, pieluchy tetrowe i flanelowe, okrycie kąpielowe z kapturkiem i jakieś drobne rzeczy. W tym tygodniu może też dotrze wózek - teście z moimi rodzicami postanowili nam zasponsorować brykę dla naszego synusia ![]() Aaaa i czekam na włóczkę na kocyk który moja mama zrobi - w takim stylu http://magotka.blogspot.com/2012/02/...apturkiem.html Kolor wózka miał być ten 09 ale niestety nie mają i ciężko dostać i będzie zielony.... Wchodzicie czasem na stronę smyka? Obniżki mają (w sklepie takich jeszcze nie ma) i można za free odebrać w empiku - akurat mamy w pobliżu Zamówiłam dziś czapeczki które były w środę w sklepie po 20zł a ja dziś na stronie za 12 i 15zł
|
#4324 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4325 |
|
Zakorzenienie
|
hej hej noc przespalam w miare dobrze tylko raz wstawalam
![]() ale tak mnie plecy bola ze o matko... tragedia... Blue wszystkiego najlepszego |
|
|
|
#4326 |
|
Zakorzenienie
|
Była wizyta dalej nic nie wiem lekarz ordynator mówi że zostaje na obserwacji może urodze w między czasie
|
#4327 |
|
Zadomowienie
|
Hey hey ! Sto lat Jagódko
![]() ---------- Dopisano o 09:40 ---------- Poprzedni post napisano o 09:38 ---------- Kurcze tyle burz w kraju a na forum brak dzieci
|
|
|
|
#4328 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no wieje nudą
|
|
#4329 | |
|
Zadomowienie
|
Hejka!
Mi też upały dają znać o sobie. Na szczęście nie puchnę, ale tylko bym spała całe dnie z wiatrakiem ustawionym na siebie ![]() Wysypka w końcu mi trochę schodzi... ![]() Co do Asi i tego lekarza, to szkoda słów. Facet nie ma sumienia... Blue, wszystkiego najlepszego! ![]() ---------- Dopisano o 09:45 ---------- Poprzedni post napisano o 09:44 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#4330 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Za to siedziałam wczoraj cały wieczór z nogami w misce z zimną wodą co za ulga
|
|
#4331 |
|
Wtajemniczenie
|
Blue wszystkiego Najlepszego z okazji imienin!!
Muminku witamy ![]() Biedna Asia, tak mi jej szkoda ![]() My wczoraj cały dzień spędziliśmy na działce, leżałam sobie w cieniu i odpoczywałam,dziś też się wybieramy więc będę dopiero wieczorkiem,mam nadzieję że jakiś dzieciaczek się pojawi do tego czasu U mnie jeszcze 4 dni do porodu, powoli zaczynają się nieprzespane noce, wczoraj w kościele były 3 chrzty i w czasie mszy się rozpłakałam jak zobaczyłam te kruszynki,tak bardzo już chciałam tak przytulić mojego skarbka |
|
|
|
#4332 |
|
Rozeznanie
|
Halo hej
Rano byłyśmy na badaniach-Zosia sie poplakala ze jej mamę klują ![]() dopiero telefon do taty pomógł:P Jeszcze dzisiaj czeka nas kontrola u lekarza z Zosia i jak bedzie ok to jedziemy do babci na wieś- nie wytrzymam tu w mieście ![]() Musze się pochwalić ze już od tygodnia Zosia jest odpieluchowana Strasznie sie ciesze- dużo sie brakiem pieluch nie nacieszymy-poprostu bedzie zamiana na mniejsze ![]() ---------- Dopisano o 09:50 ---------- Poprzedni post napisano o 09:49 ---------- Blue wszystkiego naj naj |
|
|
|
#4333 |
|
Zakorzenienie
|
Olcia, tak bardzo Ci zazdroszczę tego, że wiesz, kiedy maluch przyjdzie na świat
póki co odpoczywaj !
|
|
|
|
#4334 |
|
Rozeznanie
|
Blue-wszystkiego najlepszego Jagódko
apropos zjadłabym trochę borówek, akurat jest sezon ![]() ale miałam sen-śniło mi się ,że mała tak się wyginała, że można było policzyć palce u rąk przez skórę brzucha |
|
|
|
#4335 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ale łóżeczko... ![]() No nie chce zrozumieć, że to nie dla niej. A ponieważ waży trzykrotnie więcej, niż dziecko, to jak małej któregoś pięknego razu na głowę wskoczy, to się może niefajnie skończyć ![]() Ale długo tak (w sensie - osobno) nie wytrzymamy, nie ma mowy. Mąż dziś po pracy jedzie do marketu budowlanego szukać jakichś siatek, którymi będzie można zabezpieczyć łóżeczko. Już widzę oczyma wyobraźni urodę tej konstrukcji, ale pal licho - kot jest ważniejszy niż wystrój sypialni ![]() Cytat:
my też ![]() a ja pierwszy raz od pół roku miałam na nogach buty na obcasie ![]() Cytat:
![]() Przez pierwszą dobę lało się ze mnie jak z wiadra (przynajmniej ja, przyzwyczajona do skąpych miesiączek, miałam takie wrażenie )A potem już całkiem umiarkowanie, używałam 3 dni podkładów, potem już zwykłych podpasek
|
||||
|
|
|
#4336 | |
|
Zakorzenienie
|
Blue najlepsze życzenia
zdrówka i dużo miłości i oczywiście szczęśliwego rozwiązania dla Ciebie i dziecka Blue pytałaś co TŻ zrobił na obiad dla rodzinki a więc: zupka pieczarkowa z bardzo drobnym makaronem zrazy wołowe z ogórkiem małosolnym, papryką i boczkiem - były wyśmienite ziemniaczki pieczone z przyprawami, czosnkeim, koperkiem kapustka młoda na ciepło marchewka na ciepło grillowane warzywa: bakłażan, cukinia, papryka czerwona i żółta itp. pulpeciki jagnięce w sosie pomidorowym z imbirem, świeżą kolendrą, po marokańsku - tak raczej na ostro kukskus z natką pietruszki desery: ciasto kruche własnej produkcji z owocami, owocowy lekki deserek: jagodowo - malinowy z własnej roboty bitą śmietaną, listkiem świeżej miętyduzo przeróżnych owoców lemoniada - dużo soku z cytryny, świeżej miety, limonek, lodu - a teraz mnie gardło boli ![]() itp. Cytat:
gratuluję odpieluchowania, brawo dla Was i Zosi! |
|
|
|
|
#4339 |
|
Zakorzenienie
|
Mam mokro w gaciach jak leze to czuje co Lapki czas jak by mi ciekla wydzielina mam nadz że to jakiś śluz bo został na dyżurze ten Durny lekarz który fatalnie szyję i wszystko inne robi
mój uciekł do domu
|
#4340 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4341 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam
właśnie za chwilkę wychodzę na wizytę mierzenie, ważenie, KTG i te streptokokkidam znać jak wrócę ![]() depoison wiem, że możliwość wypożyczania jest, ale czy ja dostanę receptę kto wie jak to będzie...pożyjemy - zobaczymy![]() BLUE wszystkiego co najlepsze, a przede wszystkim spokojnego porodu buziaki
|
#4342 |
|
Zakorzenienie
|
ale mi sie chce spac, ledwo wstalam a juz bym mogla sie klasc do lozka.
za oknem szaro i buro. lece do polskiego. po buleczki
|
|
|
|
#4343 | |
|
Wtajemniczenie
|
Wszystkiego dobrego Blue
Cytat:
Daj znać, co z Zosią po wizycie u lekarza. |
|
|
|
|
#4344 | |||
|
Zakorzenienie
|
Rozumiem, nie słyszałam takiego określenia
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
współczuję plecków Edytowane przez blueberry88 Czas edycji: 2012-07-02 o 13:14 |
|||
|
|
|
#4345 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w burzy do szpitala chcesz jechać? zmokniesz jeszcze w drodze do auta Cytat:
dobrze, że wysypka schodzi wczoraj jak siedziałam z gośćmi to nogi miałam opuchnięte ostro, ale to schodzi - na szczęścieKiedy jest ta pełnia? ![]() Cytat:
Kochana Zosia, ze się martwi i za odpieluchowanie!Cytat:
ale cudnie Cytat:
Jaka wyżerka i naprawdę sporo tego!
|
|||||
|
|
|
#4346 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
trzymam kciuki i dziękuję |
|
|
|
|
#4347 |
|
Zakorzenienie
|
Matko, jak mi się nic nie chce
![]() Muszę lodówkę umyć, a na samą myśl nie dobrze mi... ale ktoś to musi zrobić ![]() Czekam tylko żeby Dorotkę położyć, bo z nią nic nie zrobię-ona też ma takiego maruda... przez pogodę może... u Was upały, a u nas zimno i pada
|
|
|
|
#4348 |
|
Raczkowanie
|
hej
![]() Blue - najlepsze życzenia imieninowe ![]() troszkę się ochłodziło uff.. |
|
|
|
#4349 |
|
Raczkowanie
|
A mi w szpitalu kazali iść na konsultacje do okulisty, bo w wieku 7,14 i 15 lat miałam trzy zabiegi w pełnym znieczuleniu korekcji zeza... zupełne nie pomyślałam, że sn może jakoś wpływać na to, ale widocznie może... dzwoniłam do okulistki i oczywiście terminów nie ma, ale przyjmie mnie jutro przed pacjentami, bo to podobno są jakieś skomplikowane badania...
szczerze mówiąc myślałam, że powie, że to nie ma wpływu i to zwykła formalność, ale jednak nie... dzisiaj po raz pierwszy spaliśmy w nowym pokoiku - ależ tam zielono - szczególnie z zieloną roletą... ale b. dobrze mi się spało na normalnym łóżku (bo wcześniej spaliśmy na gościnnym przez remont) i tam jest zdecydowanie chłodniej i ciszej... U nas znowu upał, a w nocy tak ładnie padało, ale podobno idzie ochłodzenie... blue wszystkiego najlepszego!
|
#4350 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
wybacz Depoison!!! ![]() A co do kota to koniecznie podziel się konstrukcją z siatki!!!!!!!!!! Możliwe, że też będziemy musieli takową złożyc |
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:44.

Kurcze tyle burz w kraju a na forum brak dzieci

póki co odpoczywaj !
apropos zjadłabym trochę borówek, akurat jest sezon 

za odpieluchowanie!
trzymam kciuki i dziękuję