|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4111 | ||||
|
Raczkowanie
|
Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część XIII
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Chociaż nawet przy pootwieranych oknach idzie zejść... ![]() Trzymam kciuki za Asię
|
|
#4112 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczynki jest LIPIEC więc nasz czas nadszedł
czerwcówki sioo na odchowalnię ![]() ![]()
|
|
|
|
#4113 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() biedna Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
moje są niby większe, ale koloru nie zmieniły.... |
||||||
|
|
|
#4114 |
|
Zakorzenienie
|
:d :d :d
|
#4115 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4116 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Jeśli dobrze doczytałam, to Paula ma dziś urodziny, tak więc wszystkiego najlepszego Ja miałam dziś kolejną noc do du.py. Nie mogłam spać, co chwilę się budziłam, kręgosłup mnie tak bolał, że nie wiedziałam już jak mam leżeć. A nad ranem jeszcze mi pszczoła wleciała i się z nią ganiałam po domu Dziś zaczynam 37 tydzień!!!
|
||
|
|
|
#4117 |
|
Zakorzenienie
|
Paula najlepsze życzenia urodzinowe!
|
|
|
|
#4118 |
|
Zadomowienie
|
Czas szybko leci niedawno pisałyśmy o pierwszych objawach ciąży a już zaczął się czas rozpakowywania
|
|
|
|
#4119 |
|
Rozeznanie
|
hej, wszystkiego najlepszego dla Pauli
![]() kolejny upalny dzień, ja chce burze! |
|
|
|
#4120 |
|
Zakorzenienie
|
Paula najlepsze życzenia urodzinowe! Sto lat i duzo zdrowia i miłości dla Waszej już niedługo czwóreczki
|
|
|
|
#4121 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Babka, ktora mama badala na wizycie patronazowej w czwarek miala "podobne badanie" do mnie, z tym, ze ja podobno nieco lepsze (w sensie przygotowania do porodu), no i tamtej dziewczynie wczoraj odeszly zielone wody i ma juz swojego maluszka! ...ale Ty masz jeszcze czas ---------- Dopisano o 10:39 ---------- Poprzedni post napisano o 10:35 ---------- Aha, Linka, co maz upichcil? Paula, latwego porodu i lepszej opieki w szpitalu niz ostatnio!!! |
|||
|
|
|
#4122 | ||
|
Zadomowienie
|
Hey hey ale upał..................... ......................... .. i cały miesiac tak? ja pierdzielę
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Gratulacje! Paula Shin-Sto lat!!! Zdrówka dla Ciebie i maluszka! I łatwego i szybkiego rozwiązania! |
||
|
|
|
#4123 |
|
Zakorzenienie
|
Paula-sto lat i najlepsze życzenia
Współczuję Wam upałów... u nas pogoda taka sobie, w nocy padało i na szczęście nie jest gorąco. Zresztą ja i tak nigdzie się nie ruszam. Dziś o 14 pl czasu zostanę wirtualną matką chrzestną Tzn. jest chrzest synka mojej kuzynki, a ja będę chrzestną na odległość. Dziwnie trochę, ale raczej nie dałabym rady dojechać tam dzisiaj
|
|
|
|
#4124 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć dziewczynki
Ja nadal szpital. Ale nie jest źle. Tak mnie przebadali, że znaleźli jeszcze podwyższone CRP w moczu. Tak więc czeka mnie garowanie tutaj do wtorku. Dziewczyny, ale w Londynie jest lodziarnia, która robi lody z mleka kobiet, porcja chyba coś koło 5 funtów (dla mnie fuj). Poza tym szpitale chyba kupują do karmienia wcześniaków (bo wcześniaków nie karmi się niczym innym). W jakimś filmie mówili, że litr mleka kobiet to coś około 100 funtów. |
|
|
|
#4125 | |
|
Zadomowienie
|
Paula wszystkiego najlpszego życzę Ci kochana! Dużo miłości, lekkiego porodu, radości z macierzyństwa i spełnienia marzeń
Nadalka, mam nadzieje że rycynka przegoni Igusie U mnie burza na szczęście już druga! mam nadzieje że temperatura spadnie trochę... moje nogi od wczoraj dalej banieczki niestety i skóra tak napięta na nich że aż swędzi...---------- Dopisano o 11:38 ---------- Poprzedni post napisano o 11:36 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#4126 |
|
Zakorzenienie
|
paula sto lat
nicki no jednak mnie przegoniło... Ale na razie cisza... I u nas też burza, fajny chłodek się zrobił
|
|
|
|
#4127 |
|
Rozeznanie
|
Witam w tym upale
Roztapiam sie ![]() AndoGratulacje Paula Wszystkiego naj naj, Szczęscia miłości i fajnego szybkiego porodu Buena MAm nadzieję że z corcią już lepiej. Straszne te choroby w takie upały ![]() CiastekJak tam w szpitalu-bardzo gorąco?? |
|
|
|
#4128 |
|
Zadomowienie
|
Nadalka to ile Igusia ma? widze podpis, że ponad 3... a gdzieś czytałam że straszyli Cię że już ponad 4... dobrze ja kojarze
|
|
|
|
#4129 |
|
Zadomowienie
|
Hej!
Nadrobiłam baaardzo pobieżnie ![]() Ando gratulacje i wielkie kciuki za Was obydwie, oby małą Marysia szybko rosła i nabierał sił, tyle wytrzymałą, więc MUSI być dobrze!!! PaulaShin wszystkiego najlepszego z okazji urodzin, zdrowia dla Ciebie , malucha, dobrego, szybkiego porodu,dalszego udanego życia z tż, jak najmniej trosk i zmartwień, fanastycznej wycieczki do Korei ![]() Depoison- witajcie w domu!!!!!!!!!!! mam nadzieję, że relacje z kicią również ułożą się dobrze Asiu- dalsze mocne kciuki za postęp porodu i dobrą opiekę nad Wami Gratuluję wszystkich donoszonych ciąż, skończonych tygodni i udanych wizyt ![]() Jak Wam pisałam parę dni temu męczyła mnie okropna biegunka, byłam już bliska pojechania na ip, bo zaczęły się też bóle jak na @, na szczęście po dniu męki, picia smekty, gastrolitu, jedzenia węgla, nospy i magnezu jakoś przeszło Mąż się wystraszył i nawet wziął dzień wolny, żeby ze mną zostać w razie W, na szczęście wszystko się uspokoiło![]() W przyszłym tygodniu rozpoczynają się prace w łazience i na schodach, a ja wciąż nie wybrałam płytek do łazienki tylko na schody mam![]() Podobają mi się łazienki beżowo- niebieskie, ale kupienie ładnych i niedrogich niebieskich płytek graniczy z cudem, po prosu takich nie ma, chyba ostatnio jest szał na beże i brązy oraz oczoj*ebne neony, a niebieski płytki odeszły do lamusa ![]() Ale mnie męczy ten upał, ledwo żyję, aż mi się wymiotować chce z tego gorąca... |
|
|
|
#4130 |
|
Zakorzenienie
|
no, 26. Na usg miała te niecałe 3,3kg ale lekarz powiedział że ciężko mu jest zmierzyć i że jak na jego oko to jest ok 4kg.
|
|
|
|
#4131 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Kochana, moje dziewczynki urodziły się w 29tyg ciąży (850gram i 1020gram) były w bardzo ciężkim stanie- starsza 2krotnie reanimowana, przy urodzeniu dostała 0pkt, czyli była uznana że nie żywą, nie dawali jej żadnych szans, a po 6 dniach zeszła z respiratora druga córcia dostała w pierwszej minucie 3pkt, tak jak Twoje maleństwo, z powodu otwartego przewodu tętniczego Bottala na respi była dłużej bo ponad miesiąc, ale po operacji przewodu szybciutko weszła na własny oddech to właśnie ją mam w avatarku ![]() Twoja kruszynka na zdjęciach ładnie pulchniutka, ma o wiele więcej tłuszczyku niż moje dziewczyny miały, więc to też dobry znak ![]() Jeśli chcesz wiedzieć o co pytać lekarzy, jak interpretować to co się dzieje z maleńką, to śmiało możesz pisać pw.
|
|
#4132 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Właśnie się dziś okazało, że mam podwyższone CRP w moczu. Poza tym dwa razy dziennie ktg + 4 razy dziennie sprawdzają takim przenośnym urządzeniem czy serducho dzidzi bije. No i biorę chyba z 7 różnych lekarstw (części nazw nie pamiętam bo nie zapisałam). |
|
|
|
|
#4133 |
|
Zakorzenienie
|
hello !
pobalowałam wczoraj, dzisiaj dopiero koło 11 się ogarnęłam, ale mam już obiad i dom posprzatany. I co tu robić, skoro taki upał, a ja nie zamierzam się opalać i wystawiać na słońce... |
|
|
|
#4134 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
.A jak Zosia? Paula, wszystkiego najlepszego z okazji urodzin, spełnienia marzeń, no i szybkiego i łatwego porodu |
|
|
|
|
#4135 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Dobrze żeby ci przed samym porodem zrobili usg i cie niepotrzebnie nie męczyli Jak ja rodzilam Zosie to dzien pózniej przywieżli na sale dziewczyne co urodziła synka 4,1 kg sn-2 dni miała kroplówke , wstała dopiero nastepnego dnia a jak już poszła pod prysznic to zemdlała |
|
|
|
|
#4136 |
|
Zakorzenienie
|
Dostalam Silnych Skurczy ale kilka tylko. jeszcze takich nie miałam aż mnie zgieło mam Ktg ciekawe czy też wyjdą NARAZIE tylko czuje brzuch napięty mała się bardzo rusza.
zakonnica Noge pobłogosławiła i inne ciężarne czekam na tz pojechał mi po rosół do domu
Ćwiczę Zapuszczam naturalki! Edytowane przez prince_polo Czas edycji: 2012-07-01 o 12:19 |
|
|
|
#4137 |
|
Zakorzenienie
|
Tż właśnie zasadził mi komplementem - nóżki to masz trochę grubsze prawda? Tylko nie schudnij po porodzie na takiego patyka jakim byłaś...
|
|
|
|
#4138 |
|
Wtajemniczenie
|
Ando bardzo mi przykro ale nie martw się, będzie na pewno wszystko w porządku. Widziałam kiedyś film w którym pokazywali dzieciaczki, które jak się urodziły to ważyły po 500-700 gram a teraz są rozrabiającymi, szczęśliwymi kilkulatkami. Będę mocno
żeby wszystko poszło jak najlepiej.Soleilka bardzo mi przykro z powodu wujka [*] Paula no to: 100 lat, 100 lat niech żyje żyje nam... prince_polo łączę się w bólu z powodu szpitala. Ale przynajmniej zrobią Ci wszystkie badania więc jakiś plus dodatni jest
|
|
|
|
#4139 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Najgorsze te upały- jak Kaja to znosi??Zosia szaleje na calego-a ja mam cały czas schize że tu zgrzana , tu ją przewieje itp Niestety nie kaszle chyba ze ja poprosimy to wtedy jej ładnie sie odkrztusza-jutro kontrola mam nadzieję że bedzie ok ![]() ---------- Dopisano o 12:19 ---------- Poprzedni post napisano o 12:17 ---------- Cytat:
Gin już nic o wczesniejszym cc nie mówił??
|
||
|
|
|
#4140 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
tak xle tak nie dobrze...
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:59.

biedna - urodzila sie w 31tc ale jest w ciezkim stanie. Nie wiadomo czy da rade... Ale to ze dozyla tak dlugo i tak uwazam za cud.
Nie zabieram żadnych rzeczy ze sobą, bo nastawiam się tylko na badanka i do domku
Chociaż nawet przy pootwieranych oknach idzie zejść... 

tylko na schody mam