Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część XIII - Strona 138 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-07-01, 09:50   #4111
Alexandraaa88
Raczkowanie

Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część XIII

Cytat:
Napisane przez Ando Pokaż wiadomość
Czesc dziewczyny!
Ja juz w domu
Po porodzie!!!!

Marysia niestety jeszcze dlugo zabawi na intensywnej biedna - urodzila sie w 31tc ale jest w ciezkim stanie. Nie wiadomo czy da rade... Ale to ze dozyla tak dlugo i tak uwazam za cud.

Urodzila sie 28.06 z waga 1,27kg, caly porod trwal 8 skurczow...jeszcze chwila i bym przegapila. Jak doktorka przyszla zbadac rozwarcie to mala juz miala glowe w kanale...wiec biegiem jechalismy na porodowke (na szczescie to tylko 2 pietra w gore)
Najgorsze ze najpierw musieli wszystkie papiery wypisac, wiec mnie zostawili-"Pani oddycha i nie prze..."Gupole. Jak juz uznali ze wszystko podpisane to mi kaza przec a tu...kupa. Nic, skurcze sie skonczyly.... (bo chwile zanim mi sie zaczely te skurcze zdarzylam lyknac wieczorny fenoterol). Tak ze malą wypchlam ostatkiem parc, ale lozyska juz nie dalam rady i musialam miec "najpowazniejszy zabieg ginekologiczny" czyli wylyzeczkowanie.. Na szczescie mnie uspili. W tym czasie obok reanimowali małą... Dostała 3 pt apgara. No i lezy biedna w tej calej aparaturze, na szczescie trzymaja ja w stanie takiej chyba spiaczki klinicznej, wiec nic nie czuje. No ale bez tych wod nie wyksztalcily sie dostatecznie pluca no i teraz wszystko od nich zalezy - czy ruszą... poza tym zlapala moje zakazenie, dostaje tysiac lekow, antybiotykow, itd. Zaraz sprobuje zciagnac zdjecia
Trzymam mocno kciuki za malutką.

Cytat:
Napisane przez Paula SHIN Pokaż wiadomość
Jutro mam urodziny, TZ zrobil mi przedwczesny prezent.
Wiec teraz siedze na xboxie z nowymi grami i nie istnieje dla swiata
Dzisiaj pol dnia przesiedzialam przy grze, kiedy TZ byl z synkiem na dworze
Wszystkiego najlepszego z okazji urodzin!

Cytat:
Napisane przez Irmusia81 Pokaż wiadomość
Trzymajcie kciuki, zeby mnie w tym szpitalu nie chcieli czasem zostawić Nie zabieram żadnych rzeczy ze sobą, bo nastawiam się tylko na badanka i do domku

Cytat:
Napisane przez red_scorpio Pokaż wiadomość
Na Śląsku upały są mordercze - wczoraj 34 st., jak wychodzisz z domu to tak jakbyś wychodziła z samolotu na lotniku w ciepłych krajach. Od razu masz strzał w gębę żarem.
Nie wiem jak przetrwam, najchętniej pojechałabym gdzieś do marketu gdzie mają super klimę
Dlatego ja nawet nigdzie się z domu nie ruszam bo bym padła Chociaż nawet przy pootwieranych oknach idzie zejść...

Trzymam kciuki za Asię
Stary 2012-07-01, 09:56   #4112
ooolllccciiiaaa
Wtajemniczenie

Dziewczynki jest LIPIEC więc nasz czas nadszedł

czerwcówki sioo na odchowalnię
ooolllccciiiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-01, 09:58   #4113
Paulaaa23
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Selay Pokaż wiadomość
witam sie w 36 tygodniu i odliczam ostatnie dni maly ma ponad 3kg i narazie wszystko OK

Cytat:
Mańka

No ma dziewczyna ciezkie zycie...
biedna

Cytat:
Napisane przez blueberry88 Pokaż wiadomość
Od wczoraj rozwarcie nie zrobiło postępu. KTG bez skurczy, ale nie jest super miarodajne ze względu na ułożenie małej.
Jak leżałam pod KTG, to przyjechała pani, która swoje drugie dziecko urodziła w domu (tzn. pierwsze w szpitalu) O 11 zaczęły się bóle, o 11.30 odeszły wody, a Jacuś o 11.39 był na świecie.

Cytat:
Napisane przez Soleilka Pokaż wiadomość
W moim przypadku jest o tyle dobrze, że papiery mogą wypełnić i po przyjęciu, niekoniecznie w trakcie. Raz już tak miałam tam
u mnie najpierw wypełniają. Moja siostra jak trafiła dwa miesiące przed tp ze skurczami, to zamiast od razu na oddział i pod kroplówkę na powstrzymanie skurczy, to najpierw papiery wypełniały i jeszcze jedna pielęgniarka widząc siostrę zwijającą się z bólu "aż tak panią boli?"

Cytat:
Info od Asi: Hej. Nic się nie dzieje Nie mam skurczy, rozwarcie na jeden palec. Szyjka jest gruba. Dostałam dopochwowo cytotec to miałam skurcze, ale rozwarcie nie postępuje, dostaje 2x dziennie zastrzyki żeby szyjka się przygotowała. Jutro mam być badana. Oby rozwarcie ruszyło...
Cytat:
Zapytałam ją o możliwość zrobienia cc jeśli akcja nie ruszy to odpisała tak:

Na chama chcą żebym rodziła naturalnie. Mój gin pojechał na urlop jest jakiś nowy lekarz i nawet moja położna nie może nic zrobić w tej sprawie
no co za jakiś po***bany szpital!!

Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość
tz właśnie poszedl. mam wiatrak dużo lepiej mi teraz. ale głową mnie boli
była wizyta GIN nic mi nie powiedział tylko tyle że oni robią cc w 39 ale w tej sytuacji to będzie szybciej i że jeszcze się naradzimy ..
kolano to mam tak obolale że masakra!
to może rzeczywiście zrobią ci w poniedziałek już...

Cytat:
Napisane przez chce_byc_mama Pokaż wiadomość
mnie tez sutki bola
juz ktorys dzien z kolei i sa takie czarne jak u murzynki
i okreslenie "cycki murzynki" nabiera nowego znaczenia
moje są niby większe, ale koloru nie zmieniły....

Paulaaa23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-01, 09:59   #4114
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ooolllccciiiaaa Pokaż wiadomość
dziewczynki jest lipiec więc nasz czas nadszedł

Czerwcówki sioo na odchowalnię:d:d:d
:d :d :d

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
prince_polo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-01, 10:00   #4115
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ooolllccciiiaaa Pokaż wiadomość
Dziewczynki jest LIPIEC więc nasz czas nadszedł

czerwcówki sioo na odchowalnię
phdwao jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-01, 10:09   #4116
Paulaaa23
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez izasz-b Pokaż wiadomość

U nas wczoraj była burza i dostałam nagle takich skurczy - co 2-3 minuty i były dość bolesne i po kapieli nie minęły, więc skoro i tak miałam jechać na ktg to pojechaliśmy przed 23 na IP... na izbie skurcze minęły... No i oczywiście mnie zostawili - cukrzyca, tarczyca... ale na szczęście położyli na sali przedporodowej a nie na patologii... Zrobili usg, sprawdzili przepływy, zrobili ktg, zbadali szyjkę (ała) i założyli wenflon (ała2) i o 2 już mogłam spać... męża oczywiście wyrzucili, ale w ktg też pokazywało jakieś takie niemrawe skurcze, których nie czułam, więc to był falstart ;(
a ok 3-4 obudziły mnie krzyki rodzącej, a za chwilę krzyk dziecka... położna przyszła podłączyć mnie jeszcze raz do ktg i powiedziała, że babka od momentu przyjścia do nich po 4 min. urodziła... ale to jej 3 dziecko, dlatego tak szybko...

badania wyszły ok, a łożysko podobno mogłoby obsłużyć jeszcze ze 2 tyg. tej ciąży... ale jak do 7.7. nie urodzę to będą wywoływać - przez tą cukrzycę... na szczęście mnie dziś wypuścili (bo bym chyba zanudziła się na śmierć - leżałam sama na sali bez tv i bez netu)

Dzisiaj cały czas jestem nieprzytomna bo się nie wyspałam i wszystko mnie boli po tych badaniach dopochwowych i biodra po tym niewygodnym szpitalnym łóżku - ale przemogłam się i wieczorem poszłam z kijkami - zmęczyłam się jakbym maraton przebiegła...

Generalnie po tych przeżyciach już mi się nie spieszy z porodem - jeśli mała chce jeszcze posiedzieć to niech siedzi... nawet do tego 7.7.

A tak w ogóle to zrobiłyście mi kuku - tak gadałyście o tych gołąbkach, że ja dziś wysłałam męża po obiad do baru i przyniósł mi tego nieszczęsnego gołąbka z ziemniakami i sosem pomidorowym - i cukier miałam 218 - kosmos, nigdy w życiu nie miałam takiego poziomu cukru... ale co się dziwić - ziemniaki, biały ryż w gołąbku i pewnie mąka w sosie...już mi się odechciało gołąbków...

idę spać, bo jestem padnięta...
to dobrze, że cie wypuścili do domu...

Cytat:
Trzymajcie kciuki, zeby mnie w tym szpitalu nie chcieli czasem zostawić Nie zabieram żadnych rzeczy ze sobą, bo nastawiam się tylko na badanka i do domku

Jeśli dobrze doczytałam, to Paula ma dziś urodziny, tak więc wszystkiego najlepszego

Ja miałam dziś kolejną noc do du.py. Nie mogłam spać, co chwilę się budziłam, kręgosłup mnie tak bolał, że nie wiedziałam już jak mam leżeć. A nad ranem jeszcze mi pszczoła wleciała i się z nią ganiałam po domu
Dziś zaczynam 37 tydzień!!!

Paulaaa23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-01, 10:10   #4117
phdwao
Zakorzenienie

Paula najlepsze życzenia urodzinowe!
Stary 2012-07-01, 10:11   #4118
modnisia86
Zadomowienie

Czas szybko leci niedawno pisałyśmy o pierwszych objawach ciąży a już zaczął się czas rozpakowywania
modnisia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-01, 10:14   #4119
houserka
Rozeznanie

hej, wszystkiego najlepszego dla Pauli
kolejny upalny dzień, ja chce burze!
houserka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-01, 10:20   #4120
Linka25
Zakorzenienie

Paula najlepsze życzenia urodzinowe! Sto lat i duzo zdrowia i miłości dla Waszej już niedługo czwóreczki
Linka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-01, 10:39   #4121
blueberry88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Maciejka__ Pokaż wiadomość
Dziewczyny -ZACZĄŁ SIĘ LIPIEC!
Która chce być pierwszą Mamusią Lipcową?
Byla to dzis moja druga mysl (pierwsza to, co by tu zjesc, bo budze sie baaardzo glodna - chyba musialabym jesc w nocy co trzy godziny).

Cytat:
Napisane przez red_scorpio Pokaż wiadomość
Hej!!
Zawrotne tempo powstawania kolejnych stron Wczoraj dałam sobie trochę w kość i wieczorem myślałam, że obie nogi odkręcę i postawię w kącie - tak mnie bolały i spuchły. Do tego z rana pojawia się ból śródstopia i dopóki się nie rozchodzę to łażę jak kaleka.
Na Śląsku upały są mordercze - wczoraj 34 st., jak wychodzisz z domu to tak jakbyś wychodziła z samolotu na lotniku w ciepłych krajach. Od razu masz strzał w gębę żarem.
Nie wiem jak przetrwam, najchętniej pojechałabym gdzieś do marketu gdzie mają super klimę
Mam podobnie rano ze stopami. No i u nas wczoraj 36 stopni...

Cytat:
Napisane przez Linka25 Pokaż wiadomość
Jest lipiec!!!
Wczoraj mieliśmy gości od 16 do 21 - obiad, deserek, już bez kolacji. Powiem Wam ze obiad wyszedł wspaniale i wszyscy byli pod ogromnym wrażeniem. Jestem pełna podziwu dla mojego TZ bo bywa jak mistrz kuchni.

Byli u nas moi rodzice, rodzice TŻta i jego babcia.

Blue mam podobnie - czasem mnie nie to że boli po prostu czuę się jakoś nieteges w dole brzucha
.
Mamy podobnie i sas tez. Z drugiej strony sporo mamusiek skarzy sie tu na silne skurcze i sa jeszcze w dwupaku, choc zalezy to pewnie od osoby.
Babka, ktora mama badala na wizycie patronazowej w czwarek miala "podobne badanie" do mnie, z tym, ze ja podobno nieco lepsze (w sensie przygotowania do porodu), no i tamtej dziewczynie wczoraj odeszly zielone wody i ma juz swojego maluszka! ...ale Ty masz jeszcze czas

---------- Dopisano o 10:39 ---------- Poprzedni post napisano o 10:35 ----------

Aha, Linka, co maz upichcil?

Paula, latwego porodu i lepszej opieki w szpitalu niz ostatnio!!!
blueberry88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-01, 10:46   #4122
anna99302
Zadomowienie

Hey hey ale upał..................... ......................... .. i cały miesiac tak? ja pierdzielę Maluch mi się mniej rusza od wczoraj musze zaraz posluchac serduszka
Cytat:
Napisane przez Maciejka__ Pokaż wiadomość
Może Nadalka w końcu urodzi? Pisała, że będzie lipcówką... więc Igusia mogłaby już wyjść z tego wygodnego domku.
Nie dziwię się IGusi, na ten gorąc? Tez by mi się nie chciało

Cytat:
Napisane przez nadalka Pokaż wiadomość
albo po prostu wali ściemę żeby mamusie podenerwować...
wypiłam ten olejek rycynowy... Ble jakie to paskudne... No i leże już prawie godzinę... Chyba na mnie to nie działa:/
TO może coś ostrego na kolację?!

Cytat:
Napisane przez Paulaaa23 Pokaż wiadomość
Dziś zaczynam 37 tydzień!!!
Gratulacje!

Paula Shin-Sto lat!!! Zdrówka dla Ciebie i maluszka! I łatwego i szybkiego rozwiązania!
anna99302 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-01, 11:05   #4123
hanjah
Zakorzenienie

Paula-sto lat i najlepsze życzenia Spokojnej końcówki ciąży i łatwego porodu

Współczuję Wam upałów... u nas pogoda taka sobie, w nocy padało i na szczęście nie jest gorąco. Zresztą ja i tak nigdzie się nie ruszam.

Dziś o 14 pl czasu zostanę wirtualną matką chrzestną Tzn. jest chrzest synka mojej kuzynki, a ja będę chrzestną na odległość. Dziwnie trochę, ale raczej nie dałabym rady dojechać tam dzisiaj
hanjah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-01, 11:35   #4124
wvictoria
Wtajemniczenie

Cześć dziewczynki
Ja nadal szpital. Ale nie jest źle. Tak mnie przebadali, że znaleźli jeszcze podwyższone CRP w moczu. Tak więc czeka mnie garowanie tutaj do wtorku.

Cytat:
Może nie ma kto sprzedawać teraz? Ostatnio gdzieś o tym czytałam i kupowały je matki dla dzieci, ale... w większości robili to fetyszyści
Dziewczyny, ale w Londynie jest lodziarnia, która robi lody z mleka kobiet, porcja chyba coś koło 5 funtów (dla mnie fuj). Poza tym szpitale chyba kupują do karmienia wcześniaków (bo wcześniaków nie karmi się niczym innym). W jakimś filmie mówili, że litr mleka kobiet to coś około 100 funtów.

http://fajnamama.pl/suwaczki/kjxyg8y.png
wvictoria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-01, 11:38   #4125
nicki86
Zadomowienie

Paula wszystkiego najlpszego życzę Ci kochana! Dużo miłości, lekkiego porodu, radości z macierzyństwa i spełnienia marzeń

Nadalka, mam nadzieje że rycynka przegoni Igusie

U mnie burza na szczęście już druga! mam nadzieje że temperatura spadnie trochę... moje nogi od wczoraj dalej banieczki niestety i skóra tak napięta na nich że aż swędzi...

---------- Dopisano o 11:38 ---------- Poprzedni post napisano o 11:36 ----------

Cytat:
Napisane przez wvictoria Pokaż wiadomość
Dziewczyny, ale w Londynie jest lodziarnia, która robi lody z mleka kobiet, porcja chyba coś koło 5 funtów (dla mnie fuj). Poza tym szpitale chyba kupują do karmienia wcześniaków (bo wcześniaków nie karmi się niczym innym). W jakimś filmie mówili, że litr mleka kobiet to coś około 100 funtów.
to było chyba w tym programie 7kobiet-karmienie piersią... lody obrzydliwe..
nicki86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-01, 11:41   #4126
nadalka
Zakorzenienie

paula sto lat
nicki no jednak mnie przegoniło... Ale na razie cisza... I u nas też burza, fajny chłodek się zrobił
Stary 2012-07-01, 11:48   #4127
linzey
Rozeznanie

Witam w tym upale
Roztapiam sie
AndoGratulacjeStrasznie mi przykro że z malutka nie za dobrze. Wierze że nie długo bedzie dużo lepiej. 31 tc to już dość dojrzała ciaża także licze że sie wszystko ułoży.
Paula Wszystkiego naj naj, Szczęscia miłości i fajnego szybkiego porodu
Buena MAm nadzieję że z corcią już lepiej. Straszne te choroby w takie upały
CiastekJak tam w szpitalu-bardzo gorąco??
linzey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-01, 11:49   #4128
nicki86
Zadomowienie

Nadalka to ile Igusia ma? widze podpis, że ponad 3... a gdzieś czytałam że straszyli Cię że już ponad 4... dobrze ja kojarze
nicki86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-01, 12:00   #4129
KarolinaPW
Zadomowienie

Hej!
Nadrobiłam baaardzo pobieżnie

Ando
gratulacje i wielkie kciuki za Was obydwie, oby małą Marysia szybko rosła i nabierał sił, tyle wytrzymałą, więc MUSI być dobrze!!!

PaulaShin
wszystkiego najlepszego z okazji urodzin, zdrowia dla Ciebie , malucha, dobrego, szybkiego porodu,dalszego udanego życia z tż, jak najmniej trosk i zmartwień, fanastycznej wycieczki do Korei

Depoison- witajcie w domu!!!!!!!!!!! mam nadzieję, że relacje z kicią również ułożą się dobrze

Asiu- dalsze mocne kciuki za postęp porodu i dobrą opiekę nad Wami

Gratuluję wszystkich donoszonych ciąż, skończonych tygodni i udanych wizyt

Jak Wam pisałam parę dni temu męczyła mnie okropna biegunka, byłam już bliska pojechania na ip, bo zaczęły się też bóle jak na @, na szczęście po dniu męki, picia smekty, gastrolitu, jedzenia węgla, nospy i magnezu jakoś przeszło Mąż się wystraszył i nawet wziął dzień wolny, żeby ze mną zostać w razie W, na szczęście wszystko się uspokoiło
W przyszłym tygodniu rozpoczynają się prace w łazience i na schodach, a ja wciąż nie wybrałam płytek do łazienki tylko na schody mam
Podobają mi się łazienki beżowo- niebieskie, ale kupienie ładnych i niedrogich niebieskich płytek graniczy z cudem, po prosu takich nie ma, chyba ostatnio jest szał na beże i brązy oraz oczoj*ebne neony, a niebieski płytki odeszły do lamusa

Ale mnie męczy ten upał, ledwo żyję, aż mi się wymiotować chce z tego gorąca...
And you’re crying
When you’re by my side
There is no defence
I forget to sense I’m dying"

KarolinaPW jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-01, 12:02   #4130
nadalka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nicki86 Pokaż wiadomość
Nadalka to ile Igusia ma? widze podpis, że ponad 3... a gdzieś czytałam że straszyli Cię że już ponad 4... dobrze ja kojarze
no, 26. Na usg miała te niecałe 3,3kg ale lekarz powiedział że ciężko mu jest zmierzyć i że jak na jego oko to jest ok 4kg.
Stary 2012-07-01, 12:07   #4131
Sojka1990
Zadomowienie

Cytat:
Czesc dziewczyny!
Ja juz w domu
Po porodzie!!!!

Marysia niestety jeszcze dlugo zabawi na intensywnej biedna - urodzila sie w 31tc ale jest w ciezkim stanie. Nie wiadomo czy da rade... Ale to ze dozyla tak dlugo i tak uwazam za cud.

Urodzila sie 28.06 z waga 1,27kg, caly porod trwal 8 skurczow...jeszcze chwila i bym przegapila. Jak doktorka przyszla zbadac rozwarcie to mala juz miala glowe w kanale...wiec biegiem jechalismy na porodowke (na szczescie to tylko 2 pietra w gore)
Najgorsze ze najpierw musieli wszystkie papiery wypisac, wiec mnie zostawili-"Pani oddycha i nie prze..."Gupole. Jak juz uznali ze wszystko podpisane to mi kaza przec a tu...kupa. Nic, skurcze sie skonczyly.... (bo chwile zanim mi sie zaczely te skurcze zdarzylam lyknac wieczorny fenoterol). Tak ze malą wypchlam ostatkiem parc, ale lozyska juz nie dalam rady i musialam miec "najpowazniejszy zabieg ginekologiczny" czyli wylyzeczkowanie.. Na szczescie mnie uspili. W tym czasie obok reanimowali małą... Dostała 3 pt apgara. No i lezy biedna w tej calej aparaturze, na szczescie trzymaja ja w stanie takiej chyba spiaczki klinicznej, wiec nic nie czuje. No ale bez tych wod nie wyksztalcily sie dostatecznie pluca no i teraz wszystko od nich zalezy - czy ruszą... poza tym zlapala moje zakazenie, dostaje tysiac lekow, antybiotykow, itd. Zaraz sprobuje zciagnac zdjecia
Przepraszam że się wtryniam do waszego wątku, ale chciałam tylko pare słów..
Kochana, moje dziewczynki urodziły się w 29tyg ciąży (850gram i 1020gram) były w bardzo ciężkim stanie- starsza 2krotnie reanimowana, przy urodzeniu dostała 0pkt, czyli była uznana że nie żywą, nie dawali jej żadnych szans, a po 6 dniach zeszła z respiratora druga córcia dostała w pierwszej minucie 3pkt, tak jak Twoje maleństwo, z powodu otwartego przewodu tętniczego Bottala na respi była dłużej bo ponad miesiąc, ale po operacji przewodu szybciutko weszła na własny oddech to właśnie ją mam w avatarku
Twoja kruszynka na zdjęciach ładnie pulchniutka, ma o wiele więcej tłuszczyku niż moje dziewczyny miały, więc to też dobry znak

Jeśli chcesz wiedzieć o co pytać lekarzy, jak interpretować to co się dzieje z maleńką, to śmiało możesz pisać pw.
Stary 2012-07-01, 12:08   #4132
wvictoria
Wtajemniczenie

Cytat:
Obyś wyszła w poniedziałek
A swoją drogą, z powodu infekcji każą Ci zostać w szpitalu? Ja też mam mega infekcję (jeszcze w ciąży nie miałam tak złych wyników moczu), ale biorę antybiotyk i mam zrobić kontrolne badanie.
Dziękuję
Właśnie się dziś okazało, że mam podwyższone CRP w moczu. Poza tym dwa razy dziennie ktg + 4 razy dziennie sprawdzają takim przenośnym urządzeniem czy serducho dzidzi bije. No i biorę chyba z 7 różnych lekarstw (części nazw nie pamiętam bo nie zapisałam).

Stary 2012-07-01, 12:08   #4133
pumas
Zakorzenienie

hello !
pobalowałam wczoraj, dzisiaj dopiero koło 11 się ogarnęłam, ale mam już obiad i dom posprzatany. I co tu robić, skoro taki upał, a ja nie zamierzam się opalać i wystawiać na słońce...
pumas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-01, 12:10   #4134
buena
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez linzey Pokaż wiadomość
Buena MAm nadzieję że z corcią już lepiej. Straszne te choroby w takie upały
Wczorej miała jeszcze gorączkę ponad 38, na szczęście dawała się zbić, gardło też bolało. Dziś gardło nie boli, narazie ma stan podgorączkowy. Cały czas sprawdzam, jak sytuacja się rozwija. Mam nadzieję, że to przechodzi.
A jak Zosia?

Paula, wszystkiego najlepszego z okazji urodzin, spełnienia marzeń, no i szybkiego i łatwego porodu.
buena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-01, 12:12   #4135
linzey
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez nadalka Pokaż wiadomość
no, 26. Na usg miała te niecałe 3,3kg ale lekarz powiedział że ciężko mu jest zmierzyć i że jak na jego oko to jest ok 4kg.
3,3 kg to rozumiem spokojnie można rodzić ale 4Dobrze żeby ci przed samym porodem zrobili usg i cie niepotrzebnie nie męczyli Jak ja rodzilam Zosie to dzien pózniej przywieżli na sale dziewczyne co urodziła synka 4,1 kg sn-2 dni miała kroplówke , wstała dopiero nastepnego dnia a jak już poszła pod prysznic to zemdlała
Stary 2012-07-01, 12:15   #4136
prince_polo
Zakorzenienie

Dostalam Silnych Skurczy ale kilka tylko. jeszcze takich nie miałam aż mnie zgieło mam Ktg ciekawe czy też wyjdą NARAZIE tylko czuje brzuch napięty mała się bardzo rusza.

zakonnica Noge pobłogosławiła i inne ciężarne

czekam na tz pojechał mi po rosół do domu

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!

Edytowane przez prince_polo
Czas edycji: 2012-07-01 o 12:19
prince_polo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-01, 12:16   #4137
pumas
Zakorzenienie

Tż właśnie zasadził mi komplementem - nóżki to masz trochę grubsze prawda? Tylko nie schudnij po porodzie na takiego patyka jakim byłaś...
pumas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-01, 12:17   #4138
wvictoria
Wtajemniczenie

Ando bardzo mi przykro ale nie martw się, będzie na pewno wszystko w porządku. Widziałam kiedyś film w którym pokazywali dzieciaczki, które jak się urodziły to ważyły po 500-700 gram a teraz są rozrabiającymi, szczęśliwymi kilkulatkami. Będę mocno żeby wszystko poszło jak najlepiej.

Soleilka bardzo mi przykro z powodu wujka [*]

Paula
no to: 100 lat, 100 lat niech żyje żyje nam...

prince_polo łączę się w bólu z powodu szpitala. Ale przynajmniej zrobią Ci wszystkie badania więc jakiś plus dodatni jest

Stary 2012-07-01, 12:19   #4139
linzey
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez buena Pokaż wiadomość
Wczorej miała jeszcze gorączkę ponad 38, na szczęście dawała się zbić, gardło też bolało. Dziś gardło nie boli, narazie ma stan podgorączkowy. Cały czas sprawdzam, jak sytuacja się rozwija. Mam nadzieję, że to przechodzi.
A jak Zosia?
To super że gardełko przechodzi, Mam nadzieję ze gorączka też spadnieNajgorsze te upały- jak Kaja to znosi??
Zosia szaleje na calego-a ja mam cały czas schize że tu zgrzana , tu ją przewieje itp Niestety nie kaszle chyba ze ja poprosimy to wtedy jej ładnie sie odkrztusza-jutro kontrola mam nadzieję że bedzie ok

---------- Dopisano o 12:19 ---------- Poprzedni post napisano o 12:17 ----------

Cytat:
Dostalam Silnych Skurczy ale kilka tylko. jeszcze takich nie miałam aż Noge zgiełn? mam Ktg ciekawe czy też wyjdą NARAZIE tylko czuje brzuch napięty mała się bardzo rusza.

oj chyba będziesz pierwsza lipcówka Gin już nic o wczesniejszym cc nie mówił??
Stary 2012-07-01, 12:22   #4140
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:
Dostalam Silnych Skurczy ale kilka tylko. jeszcze takich nie miałam aż mnie zgieło mam Ktg ciekawe czy też wyjdą NARAZIE tylko czuje brzuch napięty mała się bardzo rusza.

trzymasz sie tam widze
Cytat:
Napisane przez pumas Pokaż wiadomość
Tż właśnie zasadził mi komplementem - nóżki to masz trochę grubsze prawda? Tylko nie schudnij po porodzie na takiego patyka jakim byłaś...
ale pojechał....mam kumpele co ma chude nogi i nawet w ciazy jej nie przytyly a tz do niej- fajnie jakby ci nogi troche przytyly bo masz za chude tak xle tak nie dobrze...
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości