Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część XIII - Strona 146 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-07-02, 11:20   #4351
blueberry88
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część XIII

Cytat:
Napisane przez cynamonowy_deser Pokaż wiadomość
hej

Blue - najlepsze życzenia imieninowe

troszkę się ochłodziło uff..

Cytat:
Napisane przez izasz-b Pokaż wiadomość
A mi w szpitalu kazali iść na konsultacje do okulisty, bo w wieku 7,14 i 15 lat miałam trzy zabiegi w pełnym znieczuleniu korekcji zeza... zupełne nie pomyślałam, że sn może jakoś wpływać na to, ale widocznie może... dzwoniłam do okulistki i oczywiście terminów nie ma, ale przyjmie mnie jutro przed pacjentami, bo to podobno są jakieś skomplikowane badania...
szczerze mówiąc myślałam, że powie, że to nie ma wpływu i to zwykła formalność, ale jednak nie...
dzisiaj po raz pierwszy spaliśmy w nowym pokoiku - ależ tam zielono - szczególnie z zieloną roletą... ale b. dobrze mi się spało na normalnym łóżku (bo wcześniej spaliśmy na gościnnym przez remont) i tam jest zdecydowanie chłodniej i ciszej...
U nas znowu upał, a w nocy tak ładnie padało, ale podobno idzie ochłodzenie...
blue wszystkiego najlepszego!

No to ciekawe, co powie okulistka...
blueberry88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-02, 11:26   #4352
Linka25
Zakorzenienie

U mnie znowu upał, jak chyba w całej Polsce

Jednak mi się nie podobają te upały

Wczoraj zaczęłam TZtowi marudzić na tę pogodę, prawie się rozpłakałam (co mi jest???) a TŻ mnie zapytał czy ma rozpalić ognisko i tańczyć wokół niego zaklinając pogodę jak Indianin..?
rozbawił mnie i mi przeszła czarna rozpacz
Linka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-02, 11:30   #4353
Paulaaa23
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez wvictoria Pokaż wiadomość
Każda chce być pierwsza w lipcu Ja czekam do sierpnia i też się pościgam (chociaż mnie się marzy 13.08)
a ja bym chciała 25.07, ale może być trochę wcześniej

Cytat:
Napisane przez Irmusia81 Pokaż wiadomość
Jestem z powrotem

KTG wyszło bardzo ładnie Odnotowało 6 skurczów takich na 50%, więc luz
I na tym kończą się dobre wieści niestety....
Bo płytki mam jeszcze gorsze niż myślałam. Już tylko 80 tys
Mam strasznego doła przez to...
Na gwałt mam szukać hematologa. Tylko, ze to nie jest takie proste...Skierowania nie mam, bo chodzę do ginki prywatnie, więc wizyta w poradni hematologii odpada (a tam byłoby najszybciej) a prywatnie nie wiem jak to będzie, bo przecież będą mi musieli podać jakieś leki i czy wystarczy recepta czy to lekarz musi podać to nie wiem Ginka wspominała coś o sterydach Bo jak płytki polecą mi jeszcze bardziej, to zostanie mi tylko poród na Kopernika albo w Ujastku (a w żadnym z tych szpitali nie chcę rodzić). No i ryczeć mi się chce Jutro będę dzwonić do kilku miejsc, w których jeszcze przyjmują hematolodzy w Krakowie (mam umówioną przez ubezpieczyciela wizytę na 11 lipca, ale to za późno) i może się uda gdzieś wcisnąć....
to trzymam kciuki, żeby udało się opanować te płytki

Cytat:
Napisane przez agunia82 Pokaż wiadomość
Heloł

Wybaczcie, ale nie dam rady być z Wami na bieżąco.
Doczytałam tylko, że Ando urodziła, kochana, trzymam żeby Twoja kruszynka zdrowo rosła i wszystko było z nią ok. Przed Wami ciężkie chwile, mam nadzieję, że obie wyjdziecie z nich zwycięsko. Malutka już pokazała, że jest dzielnym wojownikiem, oby dalej tak dzielnie walczyła!

A u nas raz lepiej raz gorzej W dzień miałam już chwilę załamki, bo mała ciągle tylko spała przez co nie bardzo chciała jeść, musiałam ją na śpiocha dokarmiać z butelki i nie było cienia szansy na podanie cyca. Nawet na butlę ledwo mogłam ją dobudzić, po 4 godzinach snu, już myślałam, że nic nie zje i mało się nie popłakałam. Za to wieczorem odbiłyśmy. Mała mi siedziała na cycu chyba z godzinę z małymi przerwami, bo stwierdziłam, że butlą jej dopajać nie będę tylko niech się z cyca porządnie naje, no i w końcu się najadła

No i dzisiaj zaliczyliśmy pierwszy spacerek

a jutro gnamy do przychodni pobrać krew do powtórzenia tych badań przesiewowych i się zważyć. Mam nadzieję, że ładnie Luśka przybrała na wadze
trzymam kciuki, żeby Lusia przybrała dobrze na wadze i za te badania

Cytat:
Napisane przez Soleilka Pokaż wiadomość
Info od Asi: Wczoraj słabiej czułam ruchy, więc wczoraj mnie badali i wyobraź sobie, że w tym szpitalu to cyrk, wczoraj się dowiedziałam, że dzisiaj wychodzę, ale powiedziałam, że ja jestem na wywołanie porodu. Topowiedział że w poniedziałek zrobi mi USG i jak coś to wyjde do domu, bo dziecko ma jeszcze czas... Nie ma mojego gina, bo jest na urlopie w Bułgarii, więc wiesz co lekarz to inne zdanie. No i najlepsze jest to, że on dzisiaj wypisał 5 dziewczyn do domu, które były na podtrzymaniu ciąży i miały zostać do przyszłego piątku bo dostają kroplówki z fenoterolem. A po północy przyjechała dziewczyna i mówi, że jej wody odeszły a on jej powiedział, że ma przyjechać jak zaczną się skurcze, bo teraz nie weźmie jej na oddział
ten lekarz się chyba minął z powołaniem

Paulaaa23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-02, 11:31   #4354
natee
Zakorzenienie

Blue najlepsze życzonka !!

natee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-02, 11:32   #4355
phdwao
Zakorzenienie

mnie tak w pachwinach boli ze kroku nie moge zrobic
phdwao jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-02, 11:34   #4356
KarolinaPW
Zadomowienie

Cytat:
I na tym kończą się dobre wieści niestety....
Bo płytki mam jeszcze gorsze niż myślałam. Już tylko 80 tys
Mam strasznego doła przez to...
Na gwałt mam szukać hematologa. Tylko, ze to nie jest takie proste...Skierowania nie mam, bo chodzę do ginki prywatnie, więc wizyta w poradni hematologii odpada (a tam byłoby najszybciej) a prywatnie nie wiem jak to będzie, bo przecież będą mi musieli podać jakieś leki i czy wystarczy recepta czy to lekarz musi podać to nie wiem Ginka wspominała coś o sterydach Bo jak płytki polecą mi jeszcze bardziej, to zostanie mi tylko poród na Kopernika albo w Ujastku (a w żadnym z tych szpitali nie chcę rodzić). No i ryczeć mi się chce Jutro będę dzwonić do kilku miejsc, w których jeszcze przyjmują hematolodzy w Krakowie (mam umówioną przez ubezpieczyciela wizytę na 11 lipca, ale to za późno) i może się uda gdzieś wcisnąć....
Kciuki żeby Ci się udało dostać do hematologa
pomysł z wizytą u internisty na nfz po skierowanie jest dobry, a nuż się uda
Cytat:
Napisane przez phdwao Pokaż wiadomość
mnie boli lewe ucho, dzis czysciłam je patyczkiem nie wcisnęłam go za daleko, momo tego jednak chyba powstal stan zapalny, źle nie jest wiec mam nadzieję, że przez noc przejdzie
Jak tam uszko dzisiaj?
Cytat:
Napisane przez agunia82 Pokaż wiadomość
Heloł

Wybaczcie, ale nie dam rady być z Wami na bieżąco.
Doczytałam tylko, że Ando urodziła, kochana, trzymam żeby Twoja kruszynka zdrowo rosła i wszystko było z nią ok. Przed Wami ciężkie chwile, mam nadzieję, że obie wyjdziecie z nich zwycięsko. Malutka już pokazała, że jest dzielnym wojownikiem, oby dalej tak dzielnie walczyła!

A u nas raz lepiej raz gorzej W dzień miałam już chwilę załamki, bo mała ciągle tylko spała przez co nie bardzo chciała jeść, musiałam ją na śpiocha dokarmiać z butelki i nie było cienia szansy na podanie cyca. Nawet na butlę ledwo mogłam ją dobudzić, po 4 godzinach snu, już myślałam, że nic nie zje i mało się nie popłakałam. Za to wieczorem odbiłyśmy. Mała mi siedziała na cycu chyba z godzinę z małymi przerwami, bo stwierdziłam, że butlą jej dopajać nie będę tylko niech się z cyca porządnie naje, no i w końcu się najadła

No i dzisiaj zaliczyliśmy pierwszy spacerek

a jutro gnamy do przychodni pobrać krew do powtórzenia tych badań przesiewowych i się zważyć. Mam nadzieję, że ładnie Luśka przybrała na wadze
Super, że idzie Wam coraz lepiej
Cytat:
Napisane przez pumas Pokaż wiadomość
A ja wręcz przeciwnie! Uwielbiam szorty, zarówno w wersji sportowej jak i wieczorowej, eleganckiej, jeansowej. Wg mnie zawsze wyglądają świetnie
Przy Twoich nogach to jasne, że szorty wyglądają ekstra
Ja w szortach chodzę tylko po domu/w ogródku. Do ludzi długie spodnie, długie kiecki lub legginsy
Cytat:
Info od Asi: Wczoraj słabiej czułam ruchy, więc wczoraj mnie badali i wyobraź sobie, że w tym szpitalu to cyrk, wczoraj się dowiedziałam, że dzisiaj wychodzę, ale powiedziałam, że ja jestem na wywołanie porodu. Topowiedział że w poniedziałek zrobi mi USG i jak coś to wyjde do domu, bo dziecko ma jeszcze czas... Nie ma mojego gina, bo jest na urlopie w Bułgarii, więc wiesz co lekarz to inne zdanie. No i najlepsze jest to, że on dzisiaj wypisał 5 dziewczyn do domu, które były na podtrzymaniu ciąży i miały zostać do przyszłego piątku bo dostają kroplówki z fenoterolem. A po północy przyjechała dziewczyna i mówi, że jej wody odeszły a on jej powiedział, że ma przyjechać jak zaczną się skurcze, bo teraz nie weźmie jej na oddział
Masakra jakaś, Natychmiast dzwoniłabym po męża żeby mnie zawiózł do innego szpitala
Cytat:
Napisane przez Maciejka__ Pokaż wiadomość
Ja też mam jutro po południu wizytę. Mam nadzieję, że gin zrobi USG i stwierdzi, że wszystko jest w porządku i że mam jeszcze kilka dni. Od przyszłego tygodnia będzie miał urlop, więc muszę go wypytać, co robić, gdybym nie urodziła do 13. Zakładam jednak, że ta wiedza nie będzie mi potrzebna.
Powodzenia na wizycie
Cytat:
Napisane przez blueberry88 Pokaż wiadomość
A z okazji imienin stawiam deser i koktajl - oczywiście jagodowe
Wszystkiego najlepszego, aby wszystko ułożyło się po Twojej myśli, żebyś doszła do siebie błyskawicznie po cc i z malutką było wszystko ok
And you’re crying
When you’re by my side
There is no defence
I forget to sense I’m dying"

KarolinaPW jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-02, 11:35   #4357
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez KarolinaPW Pokaż wiadomość
Jak tam uszko dzisiaj?
boli dzis nie ma zdanego laryngologa, ale chyba jutro uda mi się wbić
Stary 2012-07-02, 11:44   #4358
Linka25
Zakorzenienie

A mnie boli gardło
W ogóle mam już wszystkiego dość.
Stary 2012-07-02, 11:45   #4359
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Linka25 Pokaż wiadomość
A mnie boli gardło
ja siedze jak roździw z watą w uchu, jak cie to pocieszy
Stary 2012-07-02, 11:46   #4360
prince_polo
Zakorzenienie

Nudy

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
prince_polo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-02, 11:50   #4361
Linka25
Zakorzenienie

Cytat:
ja siedze jak roździw z watą w uchu, jak cie to pocieszy
współczuję, to jeszcze gorsze niż moje gardło
jeszcze TŻ mnie opieprza że to moja wina bo piłam zimne i siedziałam przy otwartych oknach
kurna, już nic człowiekowi nie wolno
nie dość że żyję jak mniszka to jeszcze jest źle
a czuję się coraz gorzej, skurcz rano, skurcze wieczorem, powinnam odstawić fenka ale się boję - od jutra jednak już będę "czysta"
byle do tego 5-7 lipca, wtedy bankowo będę miała skończony 37 tydzień
phdwao - jak u Ciebie, masz jakieś bóle brzucha, skurcze? Bol w pachwinach - to wiem.
Stary 2012-07-02, 11:50   #4362
Irmusia81
Zakorzenienie

Mam umówioną na jutro wizytę u hematologa
Prywatnie, bo prywatnie, ale zobaczę, co mi powie. Jak wymyśli jakieś badania drogie, to będę wtedy kombinować z nfz. Zresztą to jest lekarka, która pracuje w klinice hematologii w Krakowie, więc może mi poradzi, jak to szybko zorganizować. Także jutro już będę coś wiedzieć
Odpuściłam internistę, bo ponoć trzeba na niego czekać godzinami, a jestem bardzo słaba przez ten skwar No zobaczymy, co się jutro okaże.

Cytat:
Napisane przez nel_a Pokaż wiadomość
Aaaa i czekam na włóczkę na kocyk który moja mama zrobi - w takim stylu http://magotka.blogspot.com/2012/02/...apturkiem.html

Wchodzicie czasem na stronę smyka? Obniżki mają (w sklepie takich jeszcze nie ma) i można za free odebrać w empiku - akurat mamy w pobliżu Zamówiłam dziś czapeczki które były w środę w sklepie po 20zł a ja dziś na stronie za 12 i 15zł
Bardzo fajny ten kocyk
A przyznam, że nie robiłam w smyku zakupów przez internet. Dobrze wiedzieć

Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość
Była wizyta dalej nic nie wiem lekarz ordynator mówi że zostaje na obserwacji może urodze w między czasie
ojej... ile będą Cię tam trzymać...

Cytat:
Napisane przez nel_a Pokaż wiadomość
ja spać w takim upale nie umiem
Za to siedziałam wczoraj cały wieczór z nogami w misce z zimną wodą co za ulga
Ja wczoraj najpierw położyłam na stopy zmrożony ręcznik, a potem wyjęłam mrożonki i obłożyłam łydki. Niesamowita ulga Opuchlizna nie zeszła, ale to zimno działa cuda. Dziś też tak zrobię.

Cytat:
Napisane przez ooolllccciiiaaa Pokaż wiadomość
U mnie jeszcze 4 dni do porodu, powoli zaczynają się nieprzespane noce, wczoraj w kościele były 3 chrzty i w czasie mszy się rozpłakałam jak zobaczyłam te kruszynki,tak bardzo już chciałam tak przytulić mojego skarbka do wieczora!
ale fajnie, że już tylko kilka dni oczekiwania Ci zostało

Cytat:

Blue pytałaś co TŻ zrobił na obiad dla rodzinki a więc:

zupka pieczarkowa z bardzo drobnym makaronem

zrazy wołowe z ogórkiem małosolnym, papryką i boczkiem - były wyśmienite
ziemniaczki pieczone z przyprawami, czosnkeim, koperkiem
kapustka młoda na ciepło
marchewka na ciepło
grillowane warzywa: bakłażan, cukinia, papryka czerwona i żółta itp.

pulpeciki jagnięce w sosie pomidorowym z imbirem, świeżą kolendrą, po marokańsku - tak raczej na ostro
kukskus z natką pietruszki

desery: ciasto kruche własnej produkcji z owocami, owocowy lekki deserek: jagodowo - malinowy z własnej roboty bitą śmietaną, listkiem świeżej mięty
duzo przeróżnych owoców
lemoniada - dużo soku z cytryny, świeżej miety, limonek, lodu - a teraz mnie gardło boli
itp.
pyszności
Irmusia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-02, 11:52   #4363
Linka25
Zakorzenienie

Cytat:
Nudy
zebyś nie wykrakała

kogo tam mamy na początku listy? Że nie wspomnę o Nadalce
pokazała się dzisiaj ??

ooo widzę, ze tak

Edytowane przez Linka25
Czas edycji: 2012-07-02 o 11:55
Stary 2012-07-02, 11:54   #4364
ewka5891
Zakorzenienie

Witam

wczoraj zaczęłam 37 tc, wiec robi się coraz poważniej

wybrałam się na car boot, gdzie kupiłam pare ciuszkow dla synka i taki fajny spiworek do spania. Potem bylismy w TZ kupic przewijak no i TZ wymyslil sobie, ze kupi ten "smietnik' TT dla pampersow
wieczorem jeszcze kupilismy materac dla małego, wiec teraz raczej najważniejsze rzeczy juz mamy, przynajmniej tak mi się wydaje

teraz poczytam co tu sie działo, az jestem ciekawa czy jakaś mamusia urodziła, ale nie sprawdzam pierwszej strony aby nie popsuc sobie czytania

Synek

"Wędrówką jedną życie jest człowieka..."
ewka5891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-02, 11:54   #4365
Linka25
Zakorzenienie

Irmusia
fajnie, ze masz zaklepana wizytę!
lekarz na pewno coś zaradzi
Stary 2012-07-02, 11:58   #4366
Paulaaa23
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez natee Pokaż wiadomość
Aaaa właśnie zaczynam 38 tydzień

Cytat:
A z okazji imienin stawiam deser i koktajl - oczywiście jagodowe
wszystkiego najlepszego

Cytat:
Nic mi nie wiadomo wiec raczej nie.

mój GIN zrobił w nocy tej dziewczynie cc bo nie dawała rady tak krzyczała

a wynik na gbs mi przynieśli i ujemny
no to za wynik no w końcu jakiś lekarz ogarnięty

Cytat:
Napisane przez depoison Pokaż wiadomość
ja nie Agunia, ale też mogę zapisać
Przez pierwszą dobę lało się ze mnie jak z wiadra (przynajmniej ja, przyzwyczajona do skąpych miesiączek, miałam takie wrażenie )
A potem już całkiem umiarkowanie, używałam 3 dni podkładów, potem już zwykłych podpasek
to módlmy się, żebyśmy też tylko przez jakieś 3 dni góra musiały tych okropnych podkładów używać

Cytat:
Mam mokro w gaciach jak leze to czuje co Lapki czas jak by mi ciekla wydzielina mam nadz że to jakiś śluz bo został na dyżurze ten Durny lekarz który fatalnie szyję i wszystko inne robi

mój uciekł do domu
mi też się ciągle robi mokro, szczególnie w nocy i za każdym razem budzę się wystraszona, że to może wody, ale okazuje się, że albo wydzielina, albo się spociłam

Cytat:
Napisane przez karolka110 Pokaż wiadomość
Witam

właśnie za chwilkę wychodzę na wizytęmierzenie, ważenie, KTG i te streptokokki
dam znać jak wrócę
za wizytę

Cytat:
Kiedy jest ta pełnia?
3 lipca, czyli jutro

Kolejna noc do du.py, ale to żadna nowość... Mimo, że całą noc padało, to nie jest ani trochę chłodniej Jest mi słabo, niedobrze, kręci mi się w głowie... Skończyła mi się ważność ZUS RMUA, zadzwoniłam po kolejny, żeby mi przysłali, i czuje coś, że znowu będę się wkur*** i wydzwaniać do nich po kilka razy, żeby raczyli wysłać . I ten będzie ważny do końca lipca, więc muszę się modlić, żeby do tego czasu zdążyć urodzić i wyjść ze szpitala, bo nie chcę się z tym pierdzielić jeszcze tuż przed porodem lub w szpitalu

Stary 2012-07-02, 11:58   #4367
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:
jeszcze TŻ mnie opieprza że to moja wina bo piłam zimne i siedziałam przy otwartych oknach
a czuję się coraz gorzej, skurcz rano, skurcze wieczorem, powinnam odstawić fenka ale się boję - od jutra jednak już będę "czysta"
phdwao - jak u Ciebie, masz jakieś bóle brzucha, skurcze? Bol w pachwinach - to wiem.
u mnie wczoraj była skurcze nawet jeden taki bolesny, plus bóle jak na @, ale to wszytsko takie sporadyczne od czasu do czasu, dzis te pachwiny, czasem mnie kręci w brzuchu dziwnie.

Ciekawe co po odstawieniu fenka bedzie sie działo
Cytat:
Prywatnie, bo prywatnie, ale zobaczę, co mi powie. Jak wymyśli jakieś badania drogie, to będę wtedy kombinować z nfz. Zresztą to jest lekarka, która pracuje w klinice hematologii w Krakowie, więc może mi poradzi, jak to szybko zorganizować. Także jutro już będę coś wiedzieć
Odpuściłam internistę, bo ponoć trzeba na niego czekać godzinami, a jestem bardzo słaba przez ten skwar No zobaczymy, co się jutro okaże.
super
Stary 2012-07-02, 12:01   #4368
prince_polo
Zakorzenienie

Nie wiem ile będę tutaj leżała w czwartek kończę 38 więc może w czwartek by zrobili cc . Kurde nie mam nawet jak się dowiedzieć

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
prince_polo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-02, 12:04   #4369
Paulaaa23
Rozeznanie

Cytat:
A mnie boli gardło
a ja mam katar cały czas, szczypią mnie oczy, swędzi gardło i cała twarz - od alergii. No i nos jeszcze standardowo zapchany. Mam już tak popękane naczynka wokół, że wyglądam jak jakiś alkoholik z tym czerwonym nosem

Cytat:
a ja nie mam żadnych skurczy od jakiegoś tygodnia chyba, czyli że do porodu daleko

Cytat:
no to super

Cytat:
Napisane przez ewka5891 Pokaż wiadomość
Witam

gratulacje

Stary 2012-07-02, 12:08   #4370
izasz-b
Raczkowanie

Cytat:
U mnie znowu upał, jak chyba w całej Polsce

Jednak mi się nie podobają te upały

Wczoraj zaczęłam TZtowi marudzić na tę pogodę, prawie się rozpłakałam (co mi jest???) a TŻ mnie zapytał czy ma rozpalić ognisko i tańczyć wokół niego zaklinając pogodę jak Indianin..?
rozbawił mnie i mi przeszła czarna rozpacz
A ja dostałam takiej głupawki, że się chyba z pół godziny śmiałam na całe gardło i nie mogłam przestać, a potem tak mnie brzuch bolał i przepona, że masakra... - jeszcze do teraz śmiać mi się chce jak sobie przypomnę:
opowiadałam mężowi o kolezanki córce (19 lat), że ona nie lubi jeść zup, ani II dań i że "na sucho jada", a mąż się mnie pyta: "a jak to jest na suchojada?" i umarłam nie mogłam przestać się śmiać... też tak macie? bo ja myślałam, że eksploduję, poryczałam się ze śmiechu, a w zasadzie nie było powodu - mąż siedział i się na mnie patrzył jak na wariatkę i to jeszcze spotęgowało moją głupawke...
a wszystko przez ten gupi kawał:
"Biedna dziewczynka siedzi sobie na ławeczce w parku. Ma potargane ciuchy, zabrudzoną lekko twarz i spuszczoną główkę w dół. Nagle przechodzący obok niej facet, przystanął na chwilkę obok niej i z litością w głosie zapytał:
-Dziewczynko, chcesz może na pączka?
-A jak to jest na pączka?"

Cytat:
Napisane przez Paulaaa23 Pokaż wiadomość
Kolejna noc do du.py, ale to żadna nowość... Mimo, że całą noc padało, to nie jest ani trochę chłodniej Jest mi słabo, niedobrze, kręci mi się w głowie... Skończyła mi się ważność ZUS RMUA, zadzwoniłam po kolejny, żeby mi przysłali, i czuje coś, że znowu będę się wkur*** i wydzwaniać do nich po kilka razy, żeby raczyli wysłać . I ten będzie ważny do końca lipca, więc muszę się modlić, żeby do tego czasu zdążyć urodzić i wyjść ze szpitala, bo nie chcę się z tym pierdzielić jeszcze tuż przed porodem lub w szpitalu
A ja właśnie wysłałam męża po RMUA, żeby już nie kombinować w ostatnim momencie... Kompletne wariactwo z tymi papierkami - powinni to w końcu jakoś w cywilizowany sposób załatwić - pod nr pesel np podpiąć info o ubezpieczeniu zdrowotnym.

Irmusia za wizytę u hematologa - mam nadzieję, że wszystko się wyjaśni...

9.07.2012 przyszła na świat moja kochana córeczka Basia waga 3300 g (wg usg 3800 g).

Edytowane przez izasz-b
Czas edycji: 2012-07-02 o 12:12
izasz-b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-02, 12:09   #4371
chce_byc_mama
Zakorzenienie

ale leje

Amelcia
chce_byc_mama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-02, 12:13   #4372
karmeelek
Zadomowienie

Irmusia gratki i trzymam za jutrzejszą wizytę!
karmeelek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-02, 12:14   #4373
Alexandraaa88
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez natee Pokaż wiadomość
Aaaa właśnie zaczynam 38 tydzień
Gratulacje

Cytat:
Super, że Ci się udało
Ja się właśnie próbuję dostać do jakiegoś ginekologa ale jak na razie ciężko mi to idzie bo każą mi czekać do sierpnia Chyba też zostanie mi opcja wizyty prywatnej i mam nadzieję, że mnie ktoś przyjmie w tym tygodniu
Stary 2012-07-02, 12:17   #4374
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolka110 Pokaż wiadomość
Witam

właśnie za chwilkę wychodzę na wizytęmierzenie, ważenie, KTG i te streptokokki
dam znać jak wrócę
trzymam kciuki

Cytat:
A mi w szpitalu kazali iść na konsultacje do okulisty, bo w wieku 7,14 i 15 lat miałam trzy zabiegi w pełnym znieczuleniu korekcji zeza... zupełne nie pomyślałam, że sn może jakoś wpływać na to, ale widocznie może... dzwoniłam do okulistki i oczywiście terminów nie ma, ale przyjmie mnie jutro przed pacjentami, bo to podobno są jakieś skomplikowane badania...
szczerze mówiąc myślałam, że powie, że to nie ma wpływu i to zwykła formalność, ale jednak nie...
ooo ja też miałam korekcję zeza. Nawet nie pomyślałam, że to może mieć znaczenie

Cytat:
to trzymam kciuki, żeby udało się opanować te płytki

Cytat:
mnie tak w pachwinach boli ze kroku nie moge zrobic
ojej, współczuję

Cytat:
Napisane przez KarolinaPW Pokaż wiadomość
Kciuki żeby Ci się udało dostać do hematologa
pomysł z wizytą u internisty na nfz po skierowanie jest dobry, a nuż się uda
Dziękuję!

Cytat:
A mnie boli gardło
Przytulam...
Stary 2012-07-02, 12:19   #4375
izasz-b
Raczkowanie

Cytat:
ooo ja też miałam korekcję zeza. Nawet nie pomyślałam, że to może mieć znaczenie
Może nie ma - jutro po wizycie się okaże... ale okulistka brzmiał bardzo poważnie - więc już sama nie wiem co o tym myśleć...

9.07.2012 przyszła na świat moja kochana córeczka Basia waga 3300 g (wg usg 3800 g).
izasz-b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-02, 12:20   #4376
ewka5891
Zakorzenienie

Paula SHIN spoznione, ale szczere zyczenia urodzinowe, wszystkiego co najlepsze

Muminku witaj

Cytat:
Dziś zaczynam 37 tydzień!!!
gratuluje idziemy łeb w łeb, ciekawe ktora pierwsza urodzi

Cytat:

brak słów na tego lekarza...
to są jakies zarty chyba

Synek

"Wędrówką jedną życie jest człowieka..."
ewka5891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-02, 12:21   #4377
Paulaaa23
Rozeznanie

Cytat:

A ja właśnie wysłałam męża po RMUA, żeby już nie kombinować w ostatnim momencie... Kompletne wariactwo z tymi papierkami - powinni to w końcu jakoś w cywilizowany sposób załatwić - pod nr pesel np podpiąć info o ubezpieczeniu zdrowotnym.
A u mnie z racji tego, że siedziba tej firmy jest w W-wie, to muszę tam dzwonić, no a wiadomo, ten druczek ważny jest tylko miesiąc. Przesyłają to przez faks do mnie do pracy i tak co miesiąc wydzwaniam od jednych do drugich, czy już przyszło, i zazwyczaj okazuje się ,że nie. Więc znowu do W-wy i tak w kółko.... Dla mnie najlepsze rozwiązanie by było takie, że w pracy nie powinni ci opłacać składek, tylko niech każdy sobie sam opłaca co miesiąc i po opłaceniu dostałby taki druk i z głowy. A ZUS mam akurat parę kroków od domu, a nie w innym mieście...

Stary 2012-07-02, 12:21   #4378
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewka5891 Pokaż wiadomość
Witam

Cytat:
Irmusia
fajnie, ze masz zaklepana wizytę!
lekarz na pewno coś zaradzi

Cytat:
ojej... to leż i odpoczywaj
Stary 2012-07-02, 12:25   #4379
linzey
Rozeznanie

Hej
Własnie wróciliśmy z kontroli i Zosia jest już zdrowiutka:ju pi:
Czyli wieczorkiem Tż odwozi nas do moich rodzicówa tam czereśnie, wiśnie , malinki i ...... chlodek
Cytat:
Blue pytałaś co TŻ zrobił na obiad dla rodzinki a więc:

zupka pieczarkowa z bardzo drobnym makaronem

zrazy wołowe z ogórkiem małosolnym, papryką i boczkiem - były wyśmienite
ziemniaczki pieczone z przyprawami, czosnkeim, koperkiem
kapustka młoda na ciepło
marchewka na ciepło
grillowane warzywa: bakłażan, cukinia, papryka czerwona i żółta itp.

pulpeciki jagnięce w sosie pomidorowym z imbirem, świeżą kolendrą, po marokańsku - tak raczej na ostro
kukskus z natką pietruszki

desery: ciasto kruche własnej produkcji z owocami, owocowy lekki deserek: jagodowo - malinowy z własnej roboty bitą śmietaną, listkiem świeżej mięty
duzo przeróżnych owoców
lemoniada - dużo soku z cytryny, świeżej miety, limonek, lodu - a teraz mnie gardło boli
itp.

gratuluję odpieluchowania, brawo dla Was i Zosi!
Dziękujemy
i dla Twojego Tż za takie pyszności
Mam nadzieję że gardło szybko przestanie boleć

Cytat:
Napisane przez buena Pokaż wiadomość
Oby Ci Mała nie wróciła do pieluch przy dzidzi.
Daj znać, co z Zosią po wizycie u lekarza.
Oj nie strasz Nastawiam sie na zazdrosć,agresję, wrzaski ale o cofnięciu w postępach nawet nie pomyslalam

Cytat:
Nudy
Hoho jaka Ty odważnaJeszcze sobie wykrakasz

Cytat:
A ja dostałam takiej głupawki, że się chyba z pół godziny śmiałam na całe gardło i nie mogłam przestać, a potem tak mnie brzuch bolał i przepona, że masakra... - jeszcze do teraz śmiać mi się chce jak sobie przypomnę:
opowiadałam mężowi o kolezanki córce (19 lat), że ona nie lubi jeść zup, ani II dań i że "na sucho jada", a mąż się mnie pyta: "a jak to jest na suchojada?" i umarłam nie mogłam przestać się śmiać...
a wszystko przez ten gupi kawał:
"Biedna dziewczynka siedzi sobie na ławeczce w parku. Ma potargane ciuchy, zabrudzoną lekko twarz i spuszczoną główkę w dół. Nagle przechodzący obok niej facet, przystał na chwilkę obok niej i ze zlitowaniem zapytał:
-Dziewczynko, chcesz może na pączka?
-A jak to jest na pączka?"

A z tym ubezpieczniem to fakt-ja tego nie rozumie - lepiej robic tyle zamieszania z dowodami ubezpieczenia i jeszcze teraz z tym protestem lekarzy- przecież ZUS ma te dane w bazach- czemu tego w jakiejś aplikacji nie udostępnią poprostu lekarzom/szpitalom

Irmusia za wizytę
linzey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-02, 12:28   #4380
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
Nie wiem ile będę tutaj leżała w czwartek kończę 38 więc może w czwartek by zrobili cc . Kurde nie mam nawet jak się dowiedzieć
biedna... a wiesz, kiedy znów będzie Twój gin? Myślę, ze z nim powinnaś porozmawiać.

Cytat:
super
Cytat:
no to super
Cytat:
Irmusia za wizytę u hematologa - mam nadzieję, że wszystko się wyjaśni...
Cytat:
Napisane przez karmeelek Pokaż wiadomość
Irmusia gratki i trzymam za jutrzejszą wizytę!
Dziękuję!

Cytat:
Napisane przez Alexandraaa88 Pokaż wiadomość
Super, że Ci się udało
Ja się właśnie próbuję dostać do jakiegoś ginekologa ale jak na razie ciężko mi to idzie bo każą mi czekać do sierpnia Chyba też zostanie mi opcja wizyty prywatnej i mam nadzieję, że mnie ktoś przyjmie w tym tygodniu

Trzymam kciuki, żeby udało Ci się dostać do gina

Cytat:
Może nie ma - jutro po wizycie się okaże... ale okulistka brzmiał bardzo poważnie - więc już sama nie wiem co o tym myśleć...
no ciekawa jestem, co Ci powie Ja i tak mam mieć cc, ale to byłoby dodatkowe wskazanie
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości