|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4381 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część XIII
no właśnie, to by było najlepsze rozwiązanie...
|
|
|
|
#4382 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziękuję! Idziemy z mężem uczyć się wpinać fotelik do auta
|
|
#4383 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Doszłam dziś do tego, ze nawet jak zgubię brzuszek po ciąży, to mój biust i tak nie wejdzie w żadną bluzkę!!! Dziękuję za życzenia Cytat:
jutro? ja chcę rodzić we środę, w niedzielę albo - tak jak planowo - w następny czwartek - już to Małej oznajmiłam![]() Ja mam druczek do 6 lipca i powiedziałam, że następny do tego czasu mają mi wysłać - zobaczymy jak im to pójdzie drugiej strony babka w rejestracji w szpitalu jakoś super się nie przyglądała dacie - tż ją zagadał - zadziałało, polecam |
||
|
|
|
#4384 |
|
Zakorzenienie
|
Jutro powinien być od rana do południa. z tym że w między czasie schodzi do poradni bo we wtorki przyjmuje. więc jeśli go nie zlapie rano to znowu mi ucieknie. czatuje na ordynatora może uda mi się go złapać tO zapytam
|
#4385 |
|
Zakorzenienie
|
a ile jest wazny RMUA? bo ja mam wystawiony 25.06 gdzie dane są na nim z kwietnia
|
|
|
|
#4386 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale upał... dobra strona tego jest taka, że już są kukurydze w kolbach!!! ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 12:41 ---------- Poprzedni post napisano o 12:40 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#4387 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:49 ---------- Poprzedni post napisano o 11:49 ---------- dziewczyny jak robicie makaron z truskawkami? |
|
|
|
|
#4388 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
u mojej mamy jedyne skurcze jakie miały miejsce podczas 4 ciąż to skurcze porodowe właśnie, każda ciąża około tygodnia/ dwóch przed terminem z om od początku ciąży nie miałam ani jednego skurczu, na ktg też nic nie wykazało a mamy ten sam wiek ciąży Irmusia tak czytam Twoje poczynania w szukaniu hematologa i zastanawia mnie jedno. Dlaczego Twoja ginekolog, mimo że przyjmuje prywatnie nie dała Ci skierowania do szpitala na kompleksowe badania? Tym bardziej, że nie jest wolnym elektronem tylko w szpitalu pracuje. |
|
|
|
|
#4389 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#4390 |
|
Wtajemniczenie
|
Jesteśmy w domku
wszystko ok ![]() KTG w porządku, na początku Lilutka się nie ruszała-miała lenia, ale potem nadrobiła ![]() moja waga niestety +1,7kg w dwa tygodnie nie podoba mnie się to wcale, bo jem nie za wiele, przez upały....mam nadzieję, że to tylko woda...czyli w sumie mamy w 36tc + 13kg a Lilutka przez dwa tygodnie urosła ponad 250g![]() żelazo podskoczyły, więc jest ok....
|
#4391 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4392 |
|
Wtajemniczenie
|
Jesteśmy w domku
wszystko ok ![]() KTG w porządku, na początku Lilutka się nie ruszała-miała lenia, ale potem nadrobiła ![]() moja waga niestety +1,7kg w dwa tygodnie nie podoba mnie się to wcale, bo jem nie za wiele, przez upały....mam nadzieję, że to tylko woda...czyli w sumie mamy w 36tc + 13kg a Lilutka przez dwa tygodnie urosła ponad 250g![]() żelazo podskoczyło, więc jest ok....
|
#4393 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie waga tak samo w 36 tc. |
|
|
|
|
#4395 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 13:06 ---------- Poprzedni post napisano o 13:04 ---------- Cytat:
no to gratuluję udanej wizyty
|
|||
|
|
|
#4396 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#4397 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4398 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Podczas całej ciąży najwięcej mi przybyło kg pomiędzy 33 a 36 tc od tamtego czasu waga stoi w miejscu i niech tak zostanie
|
|
|
|
|
#4399 |
|
Zakorzenienie
|
Tak jutro będę Miala wizytę tzn miałam mieć.
rozmawiałam z ordynatorem pytałam się on mówi że planowane cc robia jak jest skonczone 39tc. ja mówię a czy nie mogą teraz w piątek jak już zacznie się 39 a on że nie chyba że coś z dzieckiem będzie nie tak albo jeśli by się akcja zaczęła. mówi że skończy pani w czwartek 39 to w piątek możemy się umówić. ja patrzę w kalendarz a tam piątek 13 Mowil że jeśli będzie wszystko ok to jutro wyjde.a jak wyjde tO od razu Zejde na wizytę do GINA! i mu dupe będę truc. jeśli będzie trzeba czekac tO chociaż 12 lipiec a nie 13. najgorsze jest to że to ordynator decyduje o planowanych cc więc ja od jutra będę wykorzystywać seksualnie tzta ile się da i jeszcze coś wymysle by przyśpieszyć nie Mowilam wam jeszcze ale tz prawdopodobnie będzie jechał ża granice do pracy właśnie ża jakoś ok 3 tyg . i jeszcze będzie tak że nie będzie go przy porodzie
|
#4400 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4401 |
|
Rozeznanie
|
Moja siostra wygrzebała z szafy nosidełko i dała mi, prawie nowe, dostała od kogoś tam jak była w ciąży
- pasta do zębów do szpitala - mydło/żel pod prysznic do szpitala - oliwka dla dziecka - szampon dla dziecka - czopki glicerynowe - termos - jakiś kubek plastikowy do szpitala Szampon i odżywkę mam próbki, więc z głowy. Ale problem będzie z płynem do higieny intymnej - używam cały czas Lactacyd Femina, a nie ma go w wersji mini. Będę musiała tachać taki duży, bo innego się boję użyć... |
|
|
|
#4402 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Największa szkoda, że tż może nie być |
|
|
|
|
#4403 |
|
Zakorzenienie
|
Ćwiczę Zapuszczam naturalki! Edytowane przez prince_polo Czas edycji: 2012-07-02 o 13:15 |
|
|
|
#4404 |
|
Raczkowanie
|
Mamusie czy uważacie, że to co jemy w okresie karmienia piersią ma wpływ na mleko matki? Na jego jakość, wpływ na dziecko itp.? Czy jedząc np. produkty wzdymające jak kapusta możemy powodować problemy trawienne u dziecka a spożywając cytrusy wywołać u niego alergię? Jestem ciekawa Waszego zdania..
|
|
|
|
#4405 | ||
|
Zakorzenienie
|
Kolejna kruszynka donoszona, czyli bezpieczna.
Cytat:
Cytat:
![]() Jagoda - wszystkiego najlepszego! |
||
|
|
|
#4406 |
|
Zakorzenienie
|
paulaa23 mamą bym się nie sugerowała... Moja urodziła mnie i brata 2 tygodnie przed terminem... Też na to liczyłam...
|
|
|
|
#4407 | |
|
Zadomowienie
|
Za wizytę
![]() Pamiętam z dzieciństwa że na ból ucha pomagało mi wkładanie do niego zwiniętego listka geranium, ale to taki babciny sposób ![]() Cytat:
![]() Prince, trzymam kciuki za szybki poród, oby tzta przy nim nie zabrakło |
|
|
|
|
#4408 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Co do tzta, to współczuję, ale przecież 13 to wypada za dwa tygodnie, a nie za trzy, więc może będzie przy porodzie |
||
|
|
|
#4409 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
....a jak będzie zobaczymy....
|
|
#4410 | ||
|
Raczkowanie
|
Super
Dziękuję, kciuki pomogły Trzymam kciuki za Twoją jutrzejsza wizytę ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:01.

a tam czereśnie, wiśnie , malinki i ...... chlodek
za wizytę

Jest mi słabo, niedobrze, kręci mi się w głowie... Skończyła mi się ważność ZUS RMUA, zadzwoniłam po kolejny, żeby mi przysłali, i czuje coś, że znowu będę się wkur*** i wydzwaniać do nich po kilka razy, żeby raczyli wysłać 
ja chcę rodzić we środę, w niedzielę albo - tak jak planowo - w następny czwartek - już to Małej oznajmiłam
drugiej strony babka w rejestracji w szpitalu jakoś super się nie przyglądała dacie - tż ją zagadał - zadziałało, polecam

nie Mowilam wam jeszcze ale tz prawdopodobnie będzie jechał ża granice do pracy właśnie ża jakoś ok 3 tyg . i jeszcze będzie tak że nie będzie go przy porodzie