|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3392 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Starania, problemy i pierwsze objawy ciąży- porozmawiajmy!:)
Hej kobitki
Jaka cisza tu dzisiaj ![]() My popołudniu wróciliśmy z działki... byłam tak padnięta że musiałam się zdrzemnąć 2h, później zrobiliśmy sobie spacerek do Mc Donalds ![]() Niestety z mojego planowanego opalania nici... dziś słońce nie opalało tak jak trzeba i tylko trochę narbrałam kolorku... Test owulacyjny wyszedł mi dziś pozytywny więc działamy... to już koncówka starań w tym cyklu później pozostanie czekanie... Jutro po pracy idę do fryzjera zrobić sobie baleyage zobaczymy co z tego wyjdzie![]() Miłego wieczorku, my z Tż jemy popcorn i oglądamy mecz
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień |
|
|
|
#3393 |
|
Rozeznanie
|
Cześć dziewczynki
Już po weekendzie, strasznie mi się nie chciało dzisiaj wstawać ale przejażdzka rowerem trochę mnie obudziła. Weekend spędziłam na porządkach, małym opalaniu, przyjmowaniu gości, leniuchowaniu i przytulankach Zaczęłam biegaż z Tż, w sobotę byliśmy pierwszy raz, dzisiaj też idziemy. Trzeba się trochę poruszać i zgubić trochę brzuszka. Jeszcze mam słabą formę z porównaniem do moejgo Tż ale myślę, że z czasem będę mu mogła chociaż trochę dorównywać. Najwżniejsze, żeby się nie zrazić![]() Miłego dnia Wam życzę! |
|
|
|
#3394 |
|
Zadomowienie
|
Hejka!
Zazdroszczę Wam tych 2 miesięcznych wakacji. Ja na urlop idę dopiero w drugiej połowie sierpnia. Także jeszcze muszę się pomęczyć w pracy... Weekend minął jak zwykle szybko i znowu mamy poniedziałek. Jeśli chodzi o staranka to śluz mi się pojawia coraz bardziej płodny, więc niedługo prawdopodobnie owulka. No ale jest problem, bo coś połamało mi TŻ, coś mu wlazło w plecy i boli przy każdym najmniejszym ruchu. Kazałam mu iść do lekarza, ale on ani myśli się mnie posłuchać. Wziął przeciwbólowe i polazł do pracy! A pracę ma ciężką, bo remonty robią. No nie przetłumaczę mu no. |
|
|
|
#3395 | ||
|
Zakorzenienie
|
Czesc
![]() Zazdroszczę Wam tych 2miesięcznych wakacji! ja dopiero urlop w grudniu ), bo szczerze się przyznam, że nie wiem jakbym wytrzymała do grudnia, bez tego 9dniowego urlopu ![]() Kurde od 1,5tygodnia boli mnie cały czas brzuch jak na @ hmmm jestem ciekawa czy nasze starania będą owocne w tym cyklu planowane przyjście @ jest na 8go lipca. Jestem ciekawa czy zrobiłam z mężem prezent na moje 27 urodziny ![]() dedra niestety faceci tacy są. Musi ich coś na prawdę zaboleć, żeby poszli do lekarza ---------- Dopisano o 09:55 ---------- Poprzedni post napisano o 09:47 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:55 ---------- Poprzedni post napisano o 09:55 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:01 ---------- Poprzedni post napisano o 09:55 ---------- witam łodziankę
|
||
|
|
|
#3396 |
|
Zadomowienie
|
Hej kobity,
trochę mnie nie było - jak zwykle - ale starałam się podczytywać.Dmoc - jesteś mega dzielna i cieszę się, że zabieg już za Tobą! Ja miałam taki zaj...ob, że nie wiedziałam co ze sobą zrobić. Środa, czwartek - robili mi taras, w czwartek odbieralam połówka z lotniska ( bez mandatu ), w piątek sprzątanie całego syfu po tym tarasie i przygotowania do soboty, w sobotę 20 luda w domu, bo małż kończył30 lat i impreza była... Niedziela bez prądu ( czyli też bez neta) zleciala na sprzątaniu po imprezie, opalaniu się i zakupach ciuchowych![]() Jak wracaliśmy ze sklepu to taka wichura się rozpętała, deszcz z wielkim gradem lał się z nieba, że niektórzy kierowcy zatrzymywali się gdzie popadnie byle pod jakimś dachem/wiaduktem/mostem...itp. No masakra. Też chcieliśmy przeczekać, bo auta szkoda ale okna mieliśmy otwarte, więc gnaliśmy do domu. W sobotę przyszła @ dwa dni po odstawieniu dupka, jest mega obfita-tak jeszcze nie miałam nawet po #... cieszę się tylko, że na wczasach będę już po. W środę idę do gin sprawdzić czy torbiel się zmniejszyła. W czwartek lecę Szkoda, że Włosi przegrali... całym sercem byłam za nimi ale espania była niesamowita... Rozmawiałam po meczu z moją mamą, która już lata mieszka w italy i podobno prawie żałobę narodową ogłosili Oni są bardzo wrażliwi i emocjonalnie do wszystkiego podchodzą...idę do klubu sija
|
#3397 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Witajcie
![]() Starania przełożone oficjalnie na sierpień, bo w lipcu lecimy do Londynu na zlot kibiców Dziś jest 13 dc i od jutra się zabezpieczamy. Tylko ani nie wiem jaki mam cykl, ani kiedy sa dni płodne więc ogólnie wpadka chyba się może zdarzyć.. ![]() Cytat:
Z tym moczeniem to poważna sprawa bo z wody bardzo łatwo jakąś bakterie złapać ![]() Cytat:
ale nic w sumie do roboty nie mam, tylko sobie mysle ze zamiast spac moglabym się wziąść za szprzatanie szuflady/robienie paznokci/ogladniecia zaległego serialu/przeczytania ksiazki.. zawsze sie cos znajdzie ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Tak wogole to jak miałam 17 lat nagle lekarka zobaczyla u mnie taka wade kregosłupa ze musze teraz co rok jezdzic do zakopanego do lekarza.. ale nie da sie tego juz wyleczyć ![]() Na dodatek lekarz mi powiedział że jak bede miec 30 lat to wozek a w ciazy to wogole wstawac nie bede mogla.. aaa bzdury ![]() coraz mniej mnie boli. Odkad przestałam wozek nosic na 3 pietro to prawie wogole ![]() O jaaa teraz zauważyłam że coś mi się pomyliło .. jakis kalkulator dziwny ale jaja ![]() Jeśli ten cykl jest taki jak ostatni to wychodzi, że dziś mam owulacje.. a dziś się przytulaliśmy. Nie wiem jak mogłam się tak pomylić ![]() Jestem w szoku
|
|||||
|
|
|
#3398 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3399 |
|
Zadomowienie
|
No to Luna, życzę Ci, żebyś jednak tą wpadkę zaliczyła
![]() Mamy ten sam dzień cyklu, ale u mnie nie wiem jaki będzie długi tym razem. Ostatni miał 31 dni, a poprzednie 3 po 26 dni. Także ciężko stwierdzić kiedy będzie owulacja. No a przytulanka trzeba będzie odbębnić, ale to ja będę się musiała nagimnastykować bardziej, bo TŻ nie da rady przez ten ból pleców.
|
|
|
|
#3400 |
|
Zakorzenienie
|
hej dziewczyny!
ja dziś miałam zamiar robić 3 test ciążowy, ale zaczęłam plamić, więc chyba okres idzie wielkimi krokami. i bardzo spóźniony na dodatek. dziś jest 34 dzień cyklu i w końcu coś się ruszyło. strasznie mnie to czekanie wykończyło. także nie wiem kiedy teraz będę miała owulację, bo jak moja poprzedniczka okres wcześniej miałam w 28 dniu średnio, a teraz tydzień różnicy. zobaczymy |
|
|
|
#3401 |
|
Zadomowienie
|
Domciatko, a może to jednak nie @, co? Może tylko plamienie. Może się nie rozkręci.
|
|
|
|
#3402 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3403 |
|
Zakorzenienie
|
no obserwuję się cały czas.
zobaczymy. ale da testy w poprzednim tygodniu były negatywne. czekam i dam znak ![]() ---------- Dopisano o 11:52 ---------- Poprzedni post napisano o 11:45 ---------- wiecie co ja sobie w kalendarzu zaznaczam wszystko, to znaczy, i okres i natężenie i wtedy kiedy zaobserwowałam śluz lepki, seksik, jakieś tabletki, antybiotyki itp, i teraz siedzę i patrzę i studiuję hahaha ![]() myślę, czy mi się owulacja przesunęła ostatnio i z tego wszystkiego taki późny okres mam. u was pewnie też studiowanie kalendarza co? |
|
|
|
#3404 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
my na wesele dostalismy chyba z 60 zakladow totka i ani trojki nie wygralismy :/Cytat:
![]() Cytat:
teaz szybko dochodz do siebie ![]() Cytat:
na 28dni.pl sobie zaznaczam tempki, szyjki, sluzy itd witam w ogole po weekendzie ![]() jak zwykle minal szybko jak szalony... piatek-znajomi byli u nas na grillku, sobota mielismy jechac nad morze ale bylo pochmurno i zrezygnowalismy...w zamian umowilismy sie ze znajomymi nad jeziorko i tam popiwkowalismy troszke, i trafila sie dyskoteka na plazy wiec do 4 rano tancowalismy w strugach deszczu byl;o bezblednie noc upalna, i do tego tanczyc w deszczu super a wczoraj niedziela leniwa,,,spacerki etc
|
|||||
|
|
|
#3405 |
|
Zakorzenienie
|
Heloł witam i ja po weekendzie
![]() Zleciał szybko ale za to w ten weekend siedze na dupce i nigdzie nie jedziemy spędzamy go sobie razem we dwoje ![]() Ja też zazdroszczę takich dlugich wakacji choc nie pracuje to w przysłości też bym chciała taką pracę ![]() Kejthx masz rację jak coś to musimy razem zafasolkować nie ma innej opcji. Ja dziś znowu spałam do 10 no szok jakiś śpioch się zrobiłam i tyle. U mnie @ już praktycznie się kończy dziś już możemy sobie pozwolic na małe bara bara bo po @ to mam chcicę nieziemską ![]() Lece co gotować bo nie dawno z zakupów wróciłam dopiero a mezu za godzinę do domku wraca miłego popoludnia życze |
|
|
|
#3406 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczynki. U mnie weekend minął w strasznych kłotniach ( na temat ślubu i oczywiscie z powodu moich hormonów). Co do Euro to od samego początku wiedziałam, że Hiszpania wygra (choć każdy mi mówił, że z gr wyjdą ale nic dalej
Dziś byłam u lekarza i 30.07 na USG by zbadać dzieciątko ogólnie dobrze się rozwija ale muszę bardzo na siebie uważać najlepiej jakbym cały czas leżała...po proswtu obchodzić sie jak z jajkiem;/ cóż dla tej perełki chyba dam rade będę się starała
|
|
|
|
#3407 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie mogę się zawsze doczekać końca @. No to miłego wieczorku zatem życzę, bo widzę, że ciekawie się zapowiada ![]() Kasiaczek, co do Twojej sytuacji to musi to być Wasza decyzja. W końcu to wy macie brać(albo nie brać) ten ślub a nie Wasza rodzina. A co na to Twój narzeczony? |
|
|
|
|
#3408 |
|
Raczkowanie
|
Cześć Dziewczyny
![]() Można się do was dołączyć?
|
|
|
|
#3409 |
|
Zakorzenienie
|
Mi też @ się skończyła - dziś 7dc, więc oficjalnie zaczynam 3 cs a jednoczesnie 1 wspomagany clo.
Byłam dziś u mojej pani dr, która zrobiła mi usg żeby zobaczyć jak rozwijają się pęcherzyki po clo. Okazuje się, że 1 jest trochę większy od pozostałych, ale nie wiadomo czy urośnie i coś z tego będzie. Mówila, że owulka może się zacząć już za 3 dni. Jeśli clo nie pomoże w tym ani kolejnym cyklu to czeka mnie badanie drożności jajowodów
|
|
|
|
#3410 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie, ja dziś ledwo żywa. Przez ten upał nic a nic się nie wysypiam. Zombie
|
#3411 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3412 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3413 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja też chce plaże, tańce i deszcz! Myślałam że to tylko tak na filmachCytat:
![]() Kochana a dlaczego Ty tak musisz na siebie uwazac? Coś jest nie tak? Dobrze że z dzidzią ok Ja się już dzisiaj rozmarzyłam bo coś czuje że wpadka będzie, chociaż jak dziś pisałam nie bardzo mi to teraz na ręke.. ale przecież ciąże właśnie takie są ![]() a pewnie napisz coś więcej, od kiedy się staracie itp.Cytat:
wypiłam piwo i myslalam ze mnie zmuli to sie przespie bo tak zle sie czułam ale nic.. no to wypiłam drugie i mysle że teraz to mnie zmiecie i nic.. wiec wziełam się za kawe bo już za późno na spanie ![]() Idziemy dziś oglądać mieszkanie, ale nie robie sobie nadziei bo właściciel nie chciał powiedziec ceny przez telefon wiec pewnie nas zaskoczy... U mojej siostry w bloku jest wolne ale nie moze sie skontaktować z właścicielem.. wiec narazie dalej niewiadomo co.. a tak byśmy chcieli
|
|||
|
|
|
#3414 |
|
Zakorzenienie
|
hej
![]() ogarnelam juz nieco mieszkanko, dzis pierwszy dzien w pracy, wiec niewyspana jestem. pogoda tym bardziej u mnie sprzyja spedzaniu dnia w lozku ![]() tydzien temu mialam owulke, a dzis tak strasznie bola mnie cycki, jak nigdy tak wczesnie ![]() w meczach nie jestem oblatana niestety, wiec nie powiem kogo obstawialam, bo zielona w te klocki jestem ![]() mooonis17 witam ![]() luna tak to jest jak dziecic z wpadki powstaja zartuje oczywiscie i mam nadzieje, ze Twoje przeczucia beda sluszne
|
|
|
|
#3415 |
|
Zadomowienie
|
Mam dziś najwspanialszy obiad na świecie.
Młode ziemniaki z koperkiem, jajka smażone i mizeria , ale pycha.Karolka - to my razem będziemy wypatrywać @. Bo moja też jakoś tak ma przyjść. mooonis17 -witaj. ---------- Dopisano o 17:56 ---------- Poprzedni post napisano o 17:55 ---------- Ciągle myślę, ze dziś niedziela, a to już poniedziałek. Może dlatego, że mam wolne?
Chcę słyszeć Twój głośny śmiech, ciągle pamiętać każdą łzę i wszystkie Twoje smutki. Chcę grać kołysanki do snu póki nie zaśniesz słodko znów Maleńka i bezbronna Szybko tak ucieka czas, cenny czas córeczka |
|
|
|
#3416 |
|
Rozeznanie
|
Hej dziewczyny.
![]() Ja w sobotę wieczorkiem byłam u mojego przyszłego chrześniaka. Słodka mała dzidzia. Trzymałam tego szkraba w ramionach i aż łza się w oku kręciła. W niedzielę w ogródku u rodziców. A dziś byłam na depilacji bikini. Muszę przyznać, że boli jak nie wiem co!!! Ale dzielnie wytrwałam przez tą godzinę, nie płacząc i nie krzycząc. Nie wiem czy jeszcze kiedyś się na taki czyn porwę...
|
#3417 |
|
Raczkowanie
|
Dzieki dziewczyny
![]() Podczytuję was od jakiegoś czasu i postanowiłam do was dołączyć.Mam na imię Monia,mam 21 lat od roku jestem mężatką.Od 2 lat nie zabezpieczamy się, a od roku intensywnie się staramy ![]() ![]() Pozdrawiam wszystkie staraczki
|
|
|
|
#3418 | |||
|
Zakorzenienie
|
Hej witamy i zapraszamy
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#3419 |
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny... ja zdycham, od rana w ndz leże w łożku i nie mam siły na nic
Zmogły mnie chyba te wyjazdy. Makabra, czuję się jakbym schodziła z tego świata, ale mam nadzieję, że szybko wrócę do "żywych" . Buziaki, ide spać. Sorki piszę z tel, wiec nie wiem co tam powyskakuje na forum
|
#3420 | |
|
Raczkowanie
|
Dedra moj TŻ jest za ślubem...on właśnie chce i to bradzo...więc już podjełam decyzje, że slub będzie ale w czerwcu wraz z chrzcinami...mam ciąże zagrożoną i powinnam leżeć więc nie dla mnie przygotowania i wesela...nie chce na weselu siedzieć
Lunao wiesz miałam te krwawienia i ta Pani dziś mi powiedziała (jak siedziała z palcami we mnie), że jak leże tak troszeczkę to tam się przyjemniej robi....i powiedziała, że mam jak najwięcej leżeć, I życzę Ci tej wpadki bo takie są najlepsze...i lepiej teraz niż później znów czekać...a kiedy się okaże czy wpadka czy nie ![]() ---------- Dopisano o 21:59 ---------- Poprzedni post napisano o 21:56 ---------- Cytat:
kochana nadzieja umiera ostatnia..więc proszę tu bez żadnych złych myśli!! w nas jest siła i będziemy pomagać kciukami by się udało...więc kochana głowa do góry i zaczynamy staranka
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:57.

Całe 2 miesiące

), bo szczerze się przyznam, że nie wiem jakbym wytrzymała do grudnia, bez tego 9dniowego urlopu 
hmmm jestem ciekawa czy nasze starania będą owocne w tym cyklu 

- ale starałam się podczytywać.
więc ogólnie wpadka chyba się może zdarzyć..
Zabieg nie jest bardzo bolesny, raczej troszkę mało przyjemny, takie dziwne bóle jakby okresowe, a to dlatego, że się macica kurczy pod wpływem mega zimna

ja też chce plaże, tańce i deszcz! Myślałam że to tylko tak na filmach
wypiłam piwo i myslalam ze mnie zmuli to sie przespie bo tak zle sie czułam ale nic.. no to wypiłam drugie i mysle że teraz to mnie zmiecie i nic.. wiec wziełam się za kawe bo już za późno na spanie 
, ale pycha.