Ludzkie zachowania i poglądy które dziwią cz.4 - Strona 59 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-07-02, 14:33   #1741
siarka40
Szef ds. Wymianek

Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy które dziwią cz.4

Cytat:
Napisane przez Asji Pokaż wiadomość
Ale jeśli chodzi o tuszowanie niedoskonałości czy lekką poprawę kolorytu skóry to wystarczą bardzo cienkie rajstopy, powiedzmy den 10 Ja też czasem takie zakładam gdy jest ciepło, bo bez rajstop bardzo obcierają mnie buty plus to, że właśnie mam bardzo blade nogi...
ale toc ja nie pisalam nigdzie o innych rajstopach, skad taki pomysl?
myslalam, rzecz oczywista, o cienkich, acz przyznam, ze preferuje te grubsze niz 10 DEN, z uwagi na trwalosc. no i jednak przy upale nie chce doprowadzac do "ukiszenia sie" okolic majtkowych, zatem wciagam po prostu ponczochy.
Stary 2012-07-02, 14:35   #1742
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

Jest naciągane, albo inaczej... jak się chce, to się nie zapomina. Ja, pomijając dom, na co dzień mówię po angielsku, bo póki co nie potrafię posługiwać się holenderskim. Mieszkam za granicą prawie rok... jakoś nie zapominam polskiego . Dla mnie tacy ludzie, co zapominają własnego języka, są godni pożałowania.

Mój wujek odkąd pamiętam, mieszka w Norwegii. Jakoś normalnie mówi po polsku i nie ma problemu z mówieniem.

Edytowane przez MonikaFaustyna
Czas edycji: 2012-07-02 o 14:39
MonikaFaustyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-02, 14:42   #1743
Kasieńka_666
Zakorzenienie

GG do Kasieńka_666

Cytat:
Napisane przez Chatul Pokaż wiadomość
Też nie rozumiem jak można zapomnieć języka ojczystego... Owszem, można mieć problem z szybkim doborem odpowiednich słów, można robić kalki językowe itd. zdarza się. Ale żeby w ogóle zapomnieć jak się mówi w swoim rodzimym języku? To by trzeba było przez 15 lat z nim w ogóle kontaktu nie mieć, a i wtedy coś tam się będzie pamiętać

To prawda

Spróbuj zainstalować polski język
O cholera jasna
Ja myślałam, że muszę system przeinstalowywać żeby mieć polski język a na to ostatnio nie miałam w ogóle czasu
Właśnie mnie natchnęłaś żeby trochę poszperać w internecie i w ustawieniach i oto mam

Dziękuję Chatul

Moonwalker

Kasieńka_666 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-02, 15:27   #1744
WhiteCherry
Zakorzenienie

dziwią mnie ludzie, którzy w klimatyzowanych autobusach MPK otwierają okna! ja p****le.
Stary 2012-07-02, 15:28   #1745
Chatul
ma zielone pojęcie

Mnie dziwi, że w niektórych autobusach klimatyzacja niby jest, ale działa jakby chciała i nie mogła. Wtedy już wolę otwarte okno niż tę godną pożałowania klimatyzację.
Stary 2012-07-02, 15:33   #1746
WhiteCherry
Zakorzenienie

Cytat:
Mnie dziwi, że w niektórych autobusach klimatyzacja niby jest, ale działa jakby chciała i nie mogła. Wtedy już wolę otwarte okno niż tę godną pożałowania klimatyzację.
w 'moim' autobusie zazwyczaj klimatyzacja jest włączona na full i serio czuć chłód - ale pod warunkiem, że wszystkie okna są zamknięte :/ a idioci siedzą i nie chce im się wyciągnąć ręki, żeby te okno obok siebie zamknąć ...
Stary 2012-07-02, 15:33   #1747
megamag
BAN stały

Cytat:
Napisane przez natalkaa7522 Pokaż wiadomość
Może japonki.
Co Ty!? "Japonki są jeszcze bardziej pedalskie niż sandały."

Cytat:
Napisane przez Kasieńka_666 Pokaż wiadomość
Co do Polakow przebywajacych za granica..
Mnie strasznie irytuje tzw. ponglish. Te wszystkie brejki, dzusy, lotery (po oddaniu komputera do naprawy w UK caly system mam po angielsku i polskie znaki szlag jasny trafil ale mysle, ze dosmyslacie sie co chcialam napisac ). Zupelnie jakby jezyk polski byl ubogi w slowa.
Cytat:
Oto przepis, jak mówić w języku Ponglish, opracowany przez Petera Morana:
a) Use Polish grammar and English words
b) Translate English phrases word for word
c) Use English idioms translated into Polish

1. Daj mi fona, jak już będziesz fri, to wezmę dzień offa i wydamy trochę keszu.
2. Drajwnij mojego kara na kornerze naszej strity.
3. Kolnij po plambersa, bo nam się tapsik brejknął (albo: pajpa brejknęła).
4. Rano lepiej jechać sabłejem, niż brać basa, bo w city jest okropny trafik.
5. Odbierz kola od frenda. Pewnie ma brejka i zamiast iść na lunch postanowił się z tobą spiknąć.
6. Chyba zostanę dziś na owertajma.
7. Miałem natopować ojsterkę na tubę, ale byłem tu bizi i teraz na interwiu lecę karą, a tu trafik że nie wiem co… Szit! Łotewa… Zrobię fona że będę lejt - luknij jaki mamy tajm.
8. Brejkam wszystkie rule.
9. Luknij fader przez łindoł, jak te bojsy się fajtują na tej stricie.
10. Ma ważny lajznes z njudżerzy. Lajznes ważny, ale sekura i permit były nieważne, nie mówiąc już o grinkard.
11. Jestem partaczem w banku w city.
12. Aplikowałem na dżoba i czekam na kol, żeby zaprosili mnie na interwju.
13. Z kim mieszkasz na flacie?
14. Idę na shopping po czikena na dinera, a ty zostań na flacie i łejtuj na mnie.
źródło: http://englishblog.pl/do-you-speak-ponglish

Cytat:
Napisane przez mary_poppins Pokaż wiadomość
Już pół roku Żałosne.

Kiedyś oglądałam w tv wywiad z jakimś panem, który mieszkał w USA od 20 lat i na co dzień używał wyłącznie języka angielskiego. Poza lekko obcym akcentem nie miał ŻADNYCH problemów ze swoim ojczystym językiem. Na Boga, zapomnieć można język obcy którego uczyło się 2 lata, a nie taki którym się posługiwało jako pierwszym.

Jakimś cudem, z tego co zaobserwowałam, problem z "zapominaniem" języka występuje tylko jeśli chodzi o język polski. Mam kolegę, który urodził się w Hiszpanii i mieszkał tam parę ładnych lat, chodził do szkoły itd. Potem przyjechał tutaj i na co dzień używa polskiego, ale z hiszpańskim nie ma najmniejszego problemu - mówi płynnie, bardzo szybko i nie zapomina słów. Magia, czy raczej nasze narodowe kompleksy?
Z tego co mnie uczyli na językoznawstwie, to nie da się zapomnieć pierwszego języka, chyba że ktoś Cię w wieku do lat 5 odetnie od środowiska i podda intensywnej anglizacji/germanizacji/rusyfikacji itp. Dlatego bilingwalizm jest taki fajny, bo wtedy dwóch języków uczysz się jako pierwszego, nie zapomnisz ich, nie musisz się ich douczać, powtarzać, jak to trzeba robić, kiedy się zaczęło naukę dopiero w szkole.
megamag jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-02, 15:40   #1748
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Napisane przez WhiteCherry Pokaż wiadomość
w 'moim' autobusie zazwyczaj klimatyzacja jest włączona na full i serio czuć chłód - ale pod warunkiem, że wszystkie okna są zamknięte :/ a idioci siedzą i nie chce im się wyciągnąć ręki, żeby te okno obok siebie zamknąć ...
To inna sytuacja. Jak klimatyzacja jest dobra, to po co otwierać okna. Ale sama trafiałam już na różne klimatyzacje, część była klimatyzacją chyba tylko z nazwy. Okna były pozamykane, a w autobusie gorąco... I w takiej sytuacji otworzenie okien jest moim zdaniem w porządku.
Za to kierowcy się często denerwują
Stary 2012-07-02, 15:44   #1749
Linaewen
Zakorzenienie

[1=a298662d510bb0f537bc3b0 c2466fe273199e5e8_64a898f 2369c4;35058017]Zgadzam się. Nie zapomnę jak niedawno na lotnisku w USA spotkałam dziewczynę w moim wieku, Polkę, która dosiadła się do mnie i zaczęła nadawać po angielsku. Delikatnie wtrąciłam, że nie ma potrzeby mówić do mnie w tym języku, obie jesteśmy Polkami, nie znajdujemy się w większym towarzystwie, więc chyba można używać polskiego? A ona do mnie TY SOBIE NIE WYOBRAŻASZ JAK TO JEST ZAPOMNIEĆ POLSKIEGO JA TU MIESZKAM JUŻ PÓŁ ROKU TY NIE MASZ POJĘCIA JAK ŁATWO PRZESTAWIĆ SIĘ NA ANGIELSKI W OGÓLE Z TOBĄ NIE BĘDĘ ROZMAWIAĆ

Bez komentarza [/QUOTE]
Ja znam takie co po 2-tygodniowej wymianie z Niemcami już się próbowały na lekcjach wykręcać, że ten polska język to taka trudna język...
Za to wujek mojego TŻ wyjechał do Anglii w czasie wojny. Dwa lata temu TŻ z nim rozmawiał przez telefon i dopiero jak się spytał babci kto to właściwie był to się dowiedział, że to Polak od wielu-wielu lat żyjący za granicą. Podobno brzmiał lepiej niż niejeden "tutejszy..."
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie."
za: whitepointeshoes
Linaewen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-02, 15:45   #1750
alkaxy
biegam dla Zabawy

Cytat:
dziwią mnie ludzie, którzy w klimatyzowanych autobusach MPK otwierają okna! ja p****le.
. Zawsze się ktoś mądry znajdzie kto stwierdzi, że przydałby się przewiew i otwiera. Ostatnio powiedziałam jakiejś dziewczynie, że jest klima i niech nie otwiera, a ta:"no to właśnie, trochę z klimy powieje a trochę z okna i będzie najlepiej".

Edytowane przez alkaxy
Czas edycji: 2012-07-02 o 15:46
alkaxy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-02, 15:51   #1751
Kasieńka_666
Zakorzenienie

GG do Kasieńka_666

Cytat:
Napisane przez megamag Pokaż wiadomość
Co Ty!? "Japonki są jeszcze bardziej pedalskie niż sandały."

źródło: http://englishblog.pl/do-you-speak-ponglish

Z tego co mnie uczyli na językoznawstwie, to nie da się zapomnieć pierwszego języka, chyba że ktoś Cię w wieku do lat 5 odetnie od środowiska i podda intensywnej anglizacji/germanizacji/rusyfikacji itp. Dlatego bilingwalizm jest taki fajny, bo wtedy dwóch języków uczysz się jako pierwszego, nie zapomnisz ich, nie musisz się ich douczać, powtarzać, jak to trzeba robić, kiedy się zaczęło naukę dopiero w szkole.
No to idę po czikena.
Połejtujecie?

Znam dziewczynę, która jest w Anglii 3 lata. Język polski kaleczy, a to co robi z angielskim jest nie do opisania. Wydawało mi się, że skoro mieszka tu 3 lata to powinna mieć chociaż podstawy gramatyki.
No cóż.. przeliczyłam się.
W końcu skoro nie umie poprawnie używać polszczyzny to niby skąd choćby minimalna znajomość gramatyki języka, którym posługuje się od trzech lat na co dzień.

Moonwalker

Kasieńka_666 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-02, 16:05   #1752
siarka40
Szef ds. Wymianek

Cytat:
Napisane przez alkaxy Pokaż wiadomość
. Zawsze się ktoś mądry znajdzie kto stwierdzi, że przydałby się przewiew i otwiera. Ostatnio powiedziałam jakiejś dziewczynie, że jest klima i niech nie otwiera, a ta:"no to właśnie, trochę z klimy powieje a trochę z okna i będzie najlepiej".
rany, jak mnie to denerwuje! ale zauwazylam, ze czesci ludzi nie da sie tego wytlumaczyc, ze albo okno otwarte, albo wlaczona klimatyzacja... jak sie twardo tej zasady trzymam w wiekszej grupie osob w pomieszczeniu, to z reguly dochodzi do spiec, a w najlepszym przypadku patrza na mnie jak na waryjatke.

Edytowane przez siarka40
Czas edycji: 2012-07-02 o 16:06
siarka40 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-02, 16:07   #1753
karolinaaa92
Zakorzenienie

Byłam wczoraj nad rzeką i spotkaliśmy chłopca, który szukał rodziców - miał coś ok 4-5 lat. i tutaj moje pytanie: jak można zgubić dizecko??! Gdybym ja była z dzieckiem w miejscu, gdzie jest bardzo dużo ludzi, gdzie jest rzeka, do której notabene przecież dziecko może wpaść, etc., to bym tego dziecka z oczu nie spuszczała. Szkoda chłopca, mam nadzieję, ze szybko ktoś go znalazł..

♥ i że Cię nie opuszczę... - 18.05.2019

karolinaaa92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-02, 16:12   #1754
WhiteCherry
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez alkaxy Pokaż wiadomość
no, zayebiście. otwierają okna i narzekają, że klimy nie czuć. A jak ją poczuć, jeśli do środka wpada gorące powietrze +30*
już widzę, jak ludzie jeżdżą autami z włączoną klimą + otwartymi oknami, bo i chłodek i przewiew

cały czas piszę oczywiście o przypadku, gdy ta klimatyzacja faktycznie działa, a nie jest nią tylko z nazwy
Stary 2012-07-02, 16:39   #1755
faria
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez karolinaaa92 Pokaż wiadomość
Byłam wczoraj nad rzeką i spotkaliśmy chłopca, który szukał rodziców - miał coś ok 4-5 lat. i tutaj moje pytanie: jak można zgubić dizecko??! Gdybym ja była z dzieckiem w miejscu, gdzie jest bardzo dużo ludzi, gdzie jest rzeka, do której notabene przecież dziecko może wpaść, etc., to bym tego dziecka z oczu nie spuszczała. Szkoda chłopca, mam nadzieję, ze szybko ktoś go znalazł..
A sama zostawiłaś go samemu sobie? nie poszukałaś z nim opiekunów?
faria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-02, 16:52   #1756
megamag
BAN stały

Cytat:
No to idę po czikena.
Połejtujecie?

Znam dziewczynę, która jest w Anglii 3 lata. Język polski kaleczy, a to co robi z angielskim jest nie do opisania. Wydawało mi się, że skoro mieszka tu 3 lata to powinna mieć chociaż podstawy gramatyki.
No cóż.. przeliczyłam się.
W końcu skoro nie umie poprawnie używać polszczyzny to niby skąd choćby minimalna znajomość gramatyki języka, którym posługuje się od trzech lat na co dzień.
Anglicy tez kaleczą swój język, bo to zależny od człowieka. Jak ktoś mówi byle jak i mu nie przeszkadza... Chociaż to mnie nie dziwi u robotników na budowie, ewentualnie panów zasiadających na ławkach przed sklepami z tanim winem w ręku. Ale jak już się ma jakieś wykształcenie (nawet tylko średnie) to się jakoś powinno umieć wysłowić. Z językiem rodzimym jest jeszcze ten problem, że się go uczymy z błędami od małego, powtarzamy błędy po rodzicach. Ale angielski jest zwykle w szkole, a tam uczą poprawnej wersji. Swoją drogą, troszkę ciężko się nie nauczyć, jak się posługujesz językiem na co dzień, mieszkasz za granicą. Chociaż pewnie się nie znam, nie mieszkałam.

Cytat:
Napisane przez faria Pokaż wiadomość
Właśnie.
Stary 2012-07-02, 17:26   #1757
natalkaa7522
Zakorzenienie

Cytat:
Dziwia mnie ludzie, ktorzy nie umieja poslugiwac sie swoim ojczystym jezykiem.
Ja myślę, że oni umieją, ale nie chcą. Moja kuzynka mieszka 9 lat w Anglii a jakoś dalej potrafi posługiwać się językiem polskim.

Cytat:
Napisane przez faria Pokaż wiadomość
Też mnie to dziwi.
Stary 2012-07-02, 17:34   #1758
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

Łooo ten polinglisz mnie rozwalił ... aż strach się bać, że ludzie tak mówią

Jak można zgubić dziecko? Nie wiem... jakby mi się to zdarzyło, padłabym na zawał, dostała ataku nerwicy, czy innej zapaści .
MonikaFaustyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-02, 19:01   #1759
Asji
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez siarka40 Pokaż wiadomość
ale toc ja nie pisalam nigdzie o innych rajstopach, skad taki pomysl?
myslalam, rzecz oczywista, o cienkich, acz przyznam, ze preferuje te grubsze niz 10 DEN, z uwagi na trwalosc. no i jednak przy upale nie chce doprowadzac do "ukiszenia sie" okolic majtkowych, zatem wciagam po prostu ponczochy.
A to ok, w takim razie się zgadzamy A pończochy wręcz uwielbiam
Cytat:
Napisane przez natalkaa7522
Ja myślę, że oni umieją, ale nie chcą. Moja kuzynka mieszka 9 lat w Anglii a jakoś dalej potrafi posługiwać się językiem polskim.
Bardzo dziwi mnie jak można umieć a nie chcieć używać poprawnie języka, jakiegokolwiek, nie ważne ojczystego czy innego
Asji jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-02, 19:09   #1760
ciri15
Ekspert od Dupy Strony

Cytat:
Napisane przez drabineczka Pokaż wiadomość
Nie, akurat nie o to chodzi .
Chciałam napisać, że w takim razie rozumiem, ale po tym poście stwierdziłam, że chyba jednak nie

---------- Dopisano o 19:09 ---------- Poprzedni post napisano o 19:03 ----------

Cytat:
Napisane przez mc266 Pokaż wiadomość
Podobnie z egzaminem gimnazjalnym. Niektórzy to okropnie przeżywają. Moja koleżanka przepłakała pół dnia, bo jej źle poszło z matematyki. Najgorsze jest właśnie to gadanie, szczególnie w szkole. Tak na kilka miesięcy przed egzaminem prawie codziennie jakiś nauczyciel nas nim straszył.
Nie wiem jak wy, ale ja miałam na dosłownie każdej lekcji wychowawczej przez 3 lata gadanie o maturze.

ciri15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-03, 00:47   #1761
Sondrina
BAN stały

Cytat:
Ja nie znoszą upałów, bo pocę się, boli mnie głowa i ogólnie jestem nie do życia. Ja dobrze funkcjonuję, kiedy temperatura na dworze jest powyżej -15°C i poniżej 15°C. Temperatury niższe niż -15°C i wyższe niż 15°C są niemile widziane przez mój organizm
Mam identycznie. Nie lubię, gdy cokolwiek mnie ogranicza. Poniżej -15, mróz tak szczypie w twarz, że nie sposób wyjść z domu. Jak jest za gorąco, to też nie umiem się zmusić, by gdzieś wyjść, bo po prostu kręci mi się w głowie, boli mnie serce i duszę się. Chyba powinnam mieszkać w Wielkiej Brytanii albo jakimś kraju skandynawskim
Sondrina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-03, 00:58   #1762
chwast
Zakorzenienie

Cytat:
Jezu tak! Ostatnio jakaś babka się wkurzyla i zamknęła okno, to ludzie patrzyli na nią jak na dzikusa, pewnie nie wiedzieli czemu to zrobiła. I wtedy odkryłam czemu często nie ma tej klimy, bo ludzie okna otwierają. Ale niestety w większości przypadków kierowca jej w ogóle nie włącza, przynajmniej u mnie w mieście. Poruszam się komunikacja miejska dzień w dzień i tylko dwa razy zdarzyło mi sie wejść do chłodnego busa czy tramwaju.

Sent from my SK17i using Tapatalk
chwast jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-03, 01:57   #1763
yousuck
Rozeznanie

Kurczę, a dziś właśnie myślałam jak bardzo 'boli' mnie ten widok mężczyzn w sandałach, a tu się okazuje, że dziewczyny same ich do tego zachęcają
Sandały na zadbanych stopach są jeszcze do przejścia, ale niestety to rzadkość. Moim zdaniem znalezienie w sklepie ładnych męskich sandałów graniczy z cudem. Skórzane loafersy/mokasyny nosi się bez skarpetek, i te wykonane z cienkiej dobrej skóry są superwygodne, oddychające i wyglądają o stokroć lepiej!
Stary 2012-07-03, 09:21   #1764
Impersona
Zakorzenienie

GG do Impersona

Cytat:
Napisane przez yousuck Pokaż wiadomość
Kurczę, a dziś właśnie myślałam jak bardzo 'boli' mnie ten widok mężczyzn w sandałach, a tu się okazuje, że dziewczyny same ich do tego zachęcają
Sandały na zadbanych stopach są jeszcze do przejścia, ale niestety to rzadkość. Moim zdaniem znalezienie w sklepie ładnych męskich sandałów graniczy z cudem. Skórzane loafersy/mokasyny nosi się bez skarpetek, i te wykonane z cienkiej dobrej skóry są superwygodne, oddychające i wyglądają o stokroć lepiej!
Ale dlaczego narzucać komuś, jakie buty ma ubierać? Jak mu dobrze i przewiewnie w sandałach, to niech nosi.
Mnie generalnie brzydzą bose stopy- ot, takie zboczenie małe. Nawet zadbane kobiece stopy są dla mnie obrzydliwe, ale w życiu bym nikomu nie powiedziała w związku z tym, żeby nie nosił sandałów/klapek.
Bardzo nie podoba mi się też jak kobieta ma na sobie sandały/klapki, ale paznokcie są naturalne, nawet bez bezbarwnego lakieru.
Impersona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-03, 09:40   #1765
megamag
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Impersona Pokaż wiadomość
Bardzo nie podoba mi się też jak kobieta ma na sobie sandały/klapki, ale paznokcie są naturalne, nawet bez bezbarwnego lakieru.
W życiu nie pomalowałam paznokci u nóg.
Stary 2012-07-03, 10:26   #1766
Impersona
Zakorzenienie

GG do Impersona

Cytat:
Mam nadzieję, że gdy chodzisz w sandałach, zakładasz na swoje wstrętne paluchy, grube, wełniane skarpety
Impersona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-03, 10:50   #1767
mc266
Zakorzenienie

Cytat:
Ale dlaczego narzucać komuś, jakie buty ma ubierać? Jak mu dobrze i przewiewnie w sandałach, to niech nosi.
Mnie generalnie brzydzą bose stopy- ot, takie zboczenie małe. Nawet zadbane kobiece stopy są dla mnie obrzydliwe, ale w życiu bym nikomu nie powiedziała w związku z tym, żeby nie nosił sandałów/klapek.
Mnie może nie brzydzą, ale nie lubię na nie patrzeć. Dlatego latem wolę chodzić w balerinach niż w sandałach czy japonkach.

mc266 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-03, 11:00   #1768
invisible_01
Zakorzeniona

Cytat:
Oj, ja tak chodzę
invisible_01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-03, 11:06   #1769
Asji
Zadomowienie

Cytat:
Mam nadzieję, że gdy chodzisz w sandałach, zakładasz na swoje wstrętne paluchy, grube, wełniane skarpety
To Ty chyba nie masz lekko latem, jak sezon na eksponowanie tej ohydnej części ciała w pełni
Asji jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-03, 11:09   #1770
Selfish Girl
Life is a drink ...

Cytat:
Tak ogólnie zapytam dlaczego?

Np. - ja nie musze mieć pomalowanych paznokci bo mam jakby taki własny 'frencz' Niestety na czerwony to już musze pomalować bo nie ma wyjścia.

Natomiast od nie pomalowanych paznokci bardziej obrzydza mnie brud pod paznokciami albo wydrapany konkretnie lakier ...
Selfish Girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości