|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1741 | |
|
Szef ds. Wymianek
|
Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy które dziwią cz.4
Cytat:
![]() myslalam, rzecz oczywista, o cienkich, acz przyznam, ze preferuje te grubsze niz 10 DEN, z uwagi na trwalosc. no i jednak przy upale nie chce doprowadzac do "ukiszenia sie" okolic majtkowych, zatem wciagam po prostu ponczochy
|
|
|
#1742 |
|
Zakorzenienie
|
Jest naciągane, albo inaczej... jak się chce, to się nie zapomina. Ja, pomijając dom, na co dzień mówię po angielsku, bo póki co nie potrafię posługiwać się holenderskim. Mieszkam za granicą prawie rok... jakoś nie zapominam polskiego
Mój wujek odkąd pamiętam, mieszka w Norwegii. Jakoś normalnie mówi po polsku i nie ma problemu z mówieniem. Edytowane przez MonikaFaustyna Czas edycji: 2012-07-02 o 14:39 |
|
|
|
#1743 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja myślałam, że muszę system przeinstalowywać żeby mieć polski język a na to ostatnio nie miałam w ogóle czasu ![]() Właśnie mnie natchnęłaś żeby trochę poszperać w internecie i w ustawieniach i oto mam Dziękuję Chatul
|
|
#1744 |
|
Zakorzenienie
|
dziwią mnie ludzie, którzy w klimatyzowanych autobusach MPK otwierają okna! ja p****le.
|
#1745 |
|
ma zielone pojęcie
|
Mnie dziwi, że w niektórych autobusach klimatyzacja niby jest, ale działa jakby chciała i nie mogła. Wtedy już wolę otwarte okno niż tę godną pożałowania klimatyzację.
|
#1746 |
|
Zakorzenienie
|
w 'moim' autobusie zazwyczaj klimatyzacja jest włączona na full i serio czuć chłód - ale pod warunkiem, że wszystkie okna są zamknięte :/ a idioci siedzą i nie chce im się wyciągnąć ręki, żeby te okno obok siebie zamknąć ...
|
#1747 | |||
|
BAN stały
|
Co Ty!? "Japonki są jeszcze bardziej pedalskie niż sandały."
Cytat:
Cytat:
źródło: http://englishblog.pl/do-you-speak-ponglishCytat:
|
|||
|
|
|
#1748 | |
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
Za to kierowcy się często denerwują
|
|
#1749 |
|
Zakorzenienie
|
[1=a298662d510bb0f537bc3b0 c2466fe273199e5e8_64a898f 2369c4;35058017]Zgadzam się. Nie zapomnę jak niedawno na lotnisku w USA spotkałam dziewczynę w moim wieku, Polkę, która dosiadła się do mnie i zaczęła nadawać po angielsku. Delikatnie wtrąciłam, że nie ma potrzeby mówić do mnie w tym języku, obie jesteśmy Polkami, nie znajdujemy się w większym towarzystwie, więc chyba można używać polskiego? A ona do mnie TY SOBIE NIE WYOBRAŻASZ JAK TO JEST ZAPOMNIEĆ POLSKIEGO JA TU MIESZKAM JUŻ PÓŁ ROKU TY NIE MASZ POJĘCIA JAK ŁATWO PRZESTAWIĆ SIĘ NA ANGIELSKI W OGÓLE Z TOBĄ NIE BĘDĘ ROZMAWIAĆ
Bez komentarza [/QUOTE]Ja znam takie co po 2-tygodniowej wymianie z Niemcami już się próbowały na lekcjach wykręcać, że ten polska język to taka trudna język... Za to wujek mojego TŻ wyjechał do Anglii w czasie wojny. Dwa lata temu TŻ z nim rozmawiał przez telefon i dopiero jak się spytał babci kto to właściwie był to się dowiedział, że to Polak od wielu-wielu lat żyjący za granicą. Podobno brzmiał lepiej niż niejeden "tutejszy..."
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie." za: whitepointeshoes |
|
|
|
#1750 | |
|
biegam dla Zabawy
|
Cytat:
Edytowane przez alkaxy Czas edycji: 2012-07-02 o 15:46 |
|
|
|
|
#1751 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Połejtujecie? ![]() Znam dziewczynę, która jest w Anglii 3 lata. Język polski kaleczy, a to co robi z angielskim jest nie do opisania. Wydawało mi się, że skoro mieszka tu 3 lata to powinna mieć chociaż podstawy gramatyki. No cóż.. przeliczyłam się. W końcu skoro nie umie poprawnie używać polszczyzny to niby skąd choćby minimalna znajomość gramatyki języka, którym posługuje się od trzech lat na co dzień.
|
|
#1752 | |
|
Szef ds. Wymianek
|
Cytat:
.
szuka nowego domu Edytowane przez siarka40 Czas edycji: 2012-07-02 o 16:06 |
|
|
|
|
#1753 |
|
Zakorzenienie
|
Byłam wczoraj nad rzeką i spotkaliśmy chłopca, który szukał rodziców - miał coś ok 4-5 lat. i tutaj moje pytanie: jak można zgubić dizecko??! Gdybym ja była z dzieckiem w miejscu, gdzie jest bardzo dużo ludzi, gdzie jest rzeka, do której notabene przecież dziecko może wpaść, etc., to bym tego dziecka z oczu nie spuszczała. Szkoda chłopca, mam nadzieję, ze szybko ktoś go znalazł..
|
|
#1754 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() już widzę, jak ludzie jeżdżą autami z włączoną klimą + otwartymi oknami, bo i chłodek i przewiew cały czas piszę oczywiście o przypadku, gdy ta klimatyzacja faktycznie działa, a nie jest nią tylko z nazwy
|
|
#1755 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1756 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Z językiem rodzimym jest jeszcze ten problem, że się go uczymy z błędami od małego, powtarzamy błędy po rodzicach. Ale angielski jest zwykle w szkole, a tam uczą poprawnej wersji. Swoją drogą, troszkę ciężko się nie nauczyć, jak się posługujesz językiem na co dzień, mieszkasz za granicą. Chociaż pewnie się nie znam, nie mieszkałam. Właśnie.
|
|
|
|
|
#1757 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Też mnie to dziwi. |
|
|
|
|
#1758 |
|
Zakorzenienie
|
Łooo ten polinglisz mnie rozwalił
... aż strach się bać, że ludzie tak mówią ![]() Jak można zgubić dziecko? Nie wiem... jakby mi się to zdarzyło, padłabym na zawał, dostała ataku nerwicy, czy innej zapaści .
|
|
|
|
#1759 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A pończochy wręcz uwielbiam![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1760 | |
|
Ekspert od Dupy Strony
|
Chciałam napisać, że w takim razie rozumiem, ale po tym poście stwierdziłam, że chyba jednak nie
![]() ---------- Dopisano o 19:09 ---------- Poprzedni post napisano o 19:03 ---------- Cytat:
|
|
#1761 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1762 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sent from my SK17i using Tapatalk |
|
|
|
|
#1763 |
|
Rozeznanie
|
Kurczę, a dziś właśnie myślałam jak bardzo 'boli' mnie ten widok mężczyzn w sandałach, a tu się okazuje, że dziewczyny same ich do tego zachęcają
![]() Sandały na zadbanych stopach są jeszcze do przejścia, ale niestety to rzadkość. Moim zdaniem znalezienie w sklepie ładnych męskich sandałów graniczy z cudem. Skórzane loafersy/mokasyny nosi się bez skarpetek, i te wykonane z cienkiej dobrej skóry są superwygodne, oddychające i wyglądają o stokroć lepiej!
|
|
#1764 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mnie generalnie brzydzą bose stopy- ot, takie zboczenie małe. Nawet zadbane kobiece stopy są dla mnie obrzydliwe, ale w życiu bym nikomu nie powiedziała w związku z tym, żeby nie nosił sandałów/klapek. Bardzo nie podoba mi się też jak kobieta ma na sobie sandały/klapki, ale paznokcie są naturalne, nawet bez bezbarwnego lakieru. |
|
|
|
|
#1765 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#1766 |
|
Zakorzenienie
|
Mam nadzieję, że gdy chodzisz w sandałach, zakładasz na swoje wstrętne paluchy, grube, wełniane skarpety
|
|
|
|
#1767 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1768 |
|
Zakorzeniona
|
|
|
|
|
#1769 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1770 |
|
Life is a drink ...
|
Tak ogólnie zapytam dlaczego?
![]() Np. - ja nie musze mieć pomalowanych paznokci bo mam jakby taki własny 'frencz' Natomiast od nie pomalowanych paznokci bardziej obrzydza mnie brud pod paznokciami albo wydrapany konkretnie lakier ...
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:32.

Ja też czasem takie zakładam gdy jest ciepło, bo bez rajstop bardzo obcierają mnie buty plus to, że właśnie mam bardzo blade nogi... 

.
Z językiem rodzimym jest jeszcze ten problem, że się go uczymy z błędami od małego, powtarzamy błędy po rodzicach. Ale angielski jest zwykle w szkole, a tam uczą poprawnej wersji.
Swoją drogą, troszkę ciężko się nie nauczyć, jak się posługujesz językiem na co dzień, mieszkasz za granicą. Chociaż pewnie się nie znam, nie mieszkałam.