|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Kochane Mamusie, czesc 8 zbliza sie ku końcowi więc czas na głosowanie
|
|||
| Pierwsze roczki, pierwsze kroczki kręcą się już nasze loczki. |
|
5 | 11,11% |
| Pierwsze ząbki wszyscy mamy, więc już mamie nie dokuczamy |
|
0 | 0% |
| Lato w pełni, słońce praży, wszystkie dzieci już na plaży. |
|
2 | 4,44% |
| Dzieciaczki swoje bardzo kochamy i na nowe bociany czekamy |
|
1 | 2,22% |
| Jedno już chodzi, drugie raczkuje, a dumna mama ostro wizażuje |
|
0 | 0% |
| Attenzione, attenzione - dzieciaczki dreptają jak szalone |
|
2 | 4,44% |
| Rok temu na świat pchaliśmy się hardo, dziś pierwsze kroki stawiamy twardo. |
|
3 | 6,67% |
| Mamo daj płetwy, tato lej wodę, bo przyszedł czas na letnią przygodę |
|
1 | 2,22% |
| Na torciku jedna świeczki mała, cały rok z uwielbieniem patrzy na mnie mama uśmiechnięta cała. |
|
0 | 0% |
| Jeden kroczek, drugi kroczek, mamo jesteśmy razem cały roczek! |
|
3 | 6,67% |
| Mam już roczek, stawiam kroczki i w ogóle jestem boski! |
|
4 | 8,89% |
| Rok już mają, chodzić chcą - nasze dzieci boskie są! |
|
3 | 6,67% |
| Mamusie nam na roczki torty dekorują i na zlot swój pierwszy z radością się szykują. |
|
1 | 2,22% |
| Czasem się przewrócą robiąc pierwsze kroczki - wakacyjne dzieci właśnie kończą roczki. |
|
10 | 22,22% |
| Mamo, tato, czy Wy wiecie, że już rok jestem na świecie? |
|
6 | 13,33% |
| Roczki już mają nasze słodkie dzieci, a nam ze sobą nawzajem lepiej jest na świecie |
|
0 | 0% |
| Roczek już mamy i powoli już chodzić sami zaczynamy! |
|
0 | 0% |
| Lato w pełni, hitza straszna, lecz ja z mamą mimo wszystko po placach zabaw chętnie latam |
|
0 | 0% |
| chodzę, gryzę, gugam wkoło i już wszystkim jest wesoło |
|
0 | 0% |
| pierwszych rocznic to początek - zaczynamy nowy wątek |
|
3 | 6,67% |
| papier, drewno, plastik, woda - to dopiero jest przygoda |
|
0 | 0% |
| chodzić i mówić zacznę tuż tuż, bo przecież roczek mija mi już |
|
1 | 2,22% |
| Głosujący: 45. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4471 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Codziennie nowe powody do dumy, letnie bobasy i ich mamy - Kuny. Mamy VII - VII
Cytat:
Cytat:
Aniu - a jakta choroba bostońska Adasia? Przeszło? To wiadonmość od Tymka: "rbabostonsk ' /" ![]() ---------- Dopisano o 10:54 ---------- Poprzedni post napisano o 10:53 ---------- Cytat:
|
|
#4472 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Codziennie nowe powody do dumy, letnie bobasy i ich mamy - Kuny. Mamy VII - VII
Cytat:
ale rzeczywistość jest taka, że nierzadko lekarze piewrszego kontaktu nie mają pojęcia co robić w sytuacji, gdy przychodzi człowiek z rumieniem... bardzo często odsyłają do dermatologa. jeżeli jesteś pewna, że to rumień po kleszczu to nie daj się zbyć! od razu mówię, że badania z krwi są płatne na własną rękę i kosztują ok. 100 zł (przeciwciała IgG i IgM). moja szwagierka miała taką sytuację, że była pewna, że ma rumien po kleszczu. rodzinny wysłał ją do dematologa, a ten stwierdził, że to łupież. na wszelki wielki dziewczyna zrobiła na własną rękę testy na obecność boreliozy, ale na szczęście to rzeczywiście był łupież... no i od zakażenia do choroby trochę mija. najważniejsza szybka reakcja to można zaleczyć dziadostwo. ja już nie mam na to szansy niestety.... co do jasnego to muszę z tym samym problemem do tego samego specjalisty chyba...zostało mi po ciąży jeszcze.... ---------- Dopisano o 11:15 ---------- Poprzedni post napisano o 10:59 ---------- Szymek łobuziaku kochany - sto lat!!!!!!!!!!!!!
|
|
|
|
|
#4473 | ||
|
Zadomowienie
|
Bry Kunęcje
cholera jego mać zawaliłam w nocy łózko nasze a ma dopiero 3 lata no ale co się dziwić jak kaszalot na nim leży poszłam po żbika bo darł szanowną twarz kładę się z nim i jak nie łupnie wylądowaliśmy na podłodze cała drewniana rama się połamała.... Cytat:
no mnie też już ciężko będzie na mówić na kolejne body z biedry ![]() Cytat:
![]() ta teściowa to serio zero taktu i szacunku do młodego toć to nie zabawka do cholerki ![]() a my w czwartek jedziemy do Zakopca na 4 dni urlopik mały bo w Czechach jest święto i długi weekend jedziemy ze szwagrem jego żoną i 9 msc kuzynem Żbika mam nadzieję, że wypad się uda! zaliczyliśmy spacer po chlebuś z samego rana a teraz już ciepło, że hej.... a czy ja się chwaliłam , że moje dziecię ustało bez trzymanki 6 sekund zapomniał się bawił autkiem przy łóżku nagle fuk i stoi zapatrzony w autko, ale jak się zorientował to ciap na tyłekSzymuś sto lat chłopie kochany!!!
|
|
#4474 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4475 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4476 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no i ja nadal UU karmie...
|
|
|
|
|
#4477 |
|
Zakorzenienie
|
u nas też będą badania Igora na boleriozę ( nie wiem jak to się dokładnie nazywa ). Za 2 tyg. dermatolog powiedział. Przez to coś czarnego co miał w pupie. ( zbladło, jest mały strupek )
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
#4478 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Żbik mam nadzieję na Tobie wylądował? 2. Przepraszam, Shirko ![]() ![]() 3. I do gości i mojej mamy, bo w koncu do niej na imieniny przyjechala, a wszystkich miała w nosie. 4. to pięknej pogody życzę ![]() 5. No braaaawoooo ![]() A to Moje Basenowe (z kuzynkiem swoim):
|
|
#4479 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Będzie dobrze! Ja się tego najbardziej boję w boreliozie u siebie - że trzeba skończyć karmienie.
|
|
#4480 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() a na poważnie to mam nadzieję, że Ci sensownie pomoże... a co do karmienia UU to ja mam ten sam problem..bo na wizycie u mojej lekarki (byłam w czerwcu) wyszło, że wyniki mam niby "dobre" tzn. bardzo obniżył mi się poziom przeciwciał, a ja czuję się bardzo źle odkąd urodziłam..i lekarka zrobiła mi teraz (kolejny raz) test potwierdzający WB bo być może test elisa przy moim "stażu" choroby już nie wykazuje tak jak trzeba... i najprawdopodobniej od września będę musiała znowu być na miesięcznej kuracji antybiotykowej co oznacza koniec karmienia dla mnie...bo ja dziecka miesiąc antybiotykiem nie będę truła...niby to amoksycyklina (czy jak się to pisze) i jest "łagodna" i jak się człowiek zaprze to może karmić, ale nie podawana przez miesiąc...zwłaszcza, że Hanka już i tak antybiotykiem na wszystko jest leczona, więc nie będę w nia ładować... a jeszcze co do testów na borelioze-marinko to info dla ciebie także bo Igi przed testem jest-test elisa nie jest w 100% wiarygodny (zresztą żaden nie jest..) i może nie wykryć zakażenia, mimo, że do zakażenia doszło... poza tym nie każde zakażenie objawia się rumieniem wędrującym... poza tym rumień nie musi wcale wystąpić w miejscu wkłucia kleszcza...tylko gdzie indziej (stąd nazwa wędrujący ...) borelioza to paskudztwo jednak... Edytowane przez pieleszka Czas edycji: 2012-07-02 o 12:44 |
|
|
|
|
#4481 |
|
Zakorzenienie
|
Filip śpi po żłobku, a ja jem obiad. Zrobiłam kawałki piersi w sosie słodko-kwaśnym z papryką i ryżem.
w sumie aby szybciej
|
#4482 |
|
Wtajemniczenie
|
widać, że w baseniku super chłopakom
|
|
|
|
#4483 |
|
Rozeznanie
|
Szymonku Denisie! 100Lat, Słodkiego, miłego życia...
Rośnij zdrowo!!!!! |
|
|
|
#4484 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() no nie nagrałam o mało zawału nie dostałam a mały miał to w nosie a jego nogi wylądowały na mojej głowie ![]() śliczności basenowe
|
|
#4485 |
|
Zakorzenienie
|
brumek - a ten elmo co tam robi
jak bylam w sobote nad morzem to troche dziwnie ludzie sie patrzyli na jedno dziecko co cały czas biegało nago (4-5 lat wg mnie). owszem, artur sikał do wody na stojaco, kinge przewijałam na widoku, ale ciagle biegajacy chłopczyk z siusiakiem czy potem troche mniejsza dziewczynka nago to już jednak troche ludzi hmmm gorszy. wg mnie to dobrze ze na plazach dzieci nosza jakies majteczki. piasek nie jest najmilszy chyba dla takich małych narządów jak mają dzieci
|
|
|
|
#4486 |
|
Zakorzenienie
|
Witam się.
Wyszłyśmy. Emilie nadal ma biegunki,ale nie spadła z wagi pije i je. Siedzi coś w niej i nie chce wyjść Cokolwiek zje to przeleci przez nią. Dzisiaj zjadła kleik i póki co kupy nie było... Teraz śpi i mam nadzieje, że już wróci do formy. Dostała 3 kroplówki, bo była odwodniona, mimo że wypiła nie cały litr wody. Na widok pielęgniarek zaczynała marudzić, płakać i uciekać do mamy. Nie chciała nawet zmierzyć sobie temp,która na szczęście spadała jak tylko dostała paracetamol...na biegunki dowiedziałam się że niby NUROFENU się nie podaję, nie mam pojęcia dlaczego... W środę dowiemy się z czego to wszystko. Teraz dama będzie miała ścisła dięte. Ja spadłam przez ten stres -5kg, nie umiałam jeść.Noc ani jedna nie przespana, bo jak nie kroplówka to ona płakała - bała się. Byłyśmy na zakaźnym gdzie nikt wstępu nie ma, na szczęście był mąż i tylko on mógł tam siedzieć, odwiedzić ZERO....ach dla mnie trauma... Nie życzę nikomu leżenia w szpitalu |
|
|
|
#4487 |
|
Raczkowanie
|
![]() na początek spóznione ale szczere Zuzanno sto latek! roczkowo naj najlepszego!!! i Szymek dziś twoje święto- sto lat sto lat! najlepszego!!! my tez jak Sarenka mieliśmy urodzinki part 2 ![]() bo chrzcinowo to znajomi nikt nie byl, a wczoraj była jeszcze okazja na wielką fete na final euro, więc zaprosiliśmy przyjaciół do nas, Jaś kinderbalowo wielkie grilowanie i ogladanie finalu pod chmurką![]() -a to wogóle jeszcze sytuacja jak działa wasz marketing -babcia ( -(ja) klocki?? tak tak ale to duplo, słyszałam ze dzieci się tym super bawią no więc Jas dostał zestaw duplo ale chyba jeszcze poczeka chwile z ich ukladaniem, na swięta drugi zestaw mysle ze wiekowo będzie w sam raz![]() Brumek mamy ten sam basen wogóle myslalam ze on jest troche mniejszy, nawet za duzy jak dla Jasia, jak się zsika to duzo wody do wymiany![]() Monia kciuki na wizyte u lekarza Kolina wypoczywaj Stronczek pisalas ostatnio że wyszłaś z kupy to czemu ciebie tak mało???
|
|
|
|
#4488 |
|
Wtajemniczenie
|
Adrji wyszłam z kupy, w nocy Wiki ładnie śpi, i ja sie wysypiam ale za to w dzien jeden wielki marud. MAX 10 min sie sama pobawi a pozniej trzeba krolewne zabawić. Po całym dniu takiej zabawy padam na twarz
|
|
|
|
#4489 |
|
Zakorzenienie
|
żanetko tulę mocno mocno. najważniejsze, że koszmar już się skończył.
Ale skwar u nas. Siedzimy w domu. A młody taki niedobry, że hej...Padam. ---------- Dopisano o 14:21 ---------- Poprzedni post napisano o 14:21 ---------- Szymusiu 10000 lat kochany!
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
#4490 |
|
Zakorzenienie
|
Zaneta dobrze że Was wypisali, oj dobrze. Nawet dziwne że nie dokryli jeszcze przyczyny i jesteście w domu. No ale to się chwali.
Wiem co przeżyłaś, ja to samo miałam. Oby to nie było nic groźnego. A podejrzewają coś? mówili co to może być? jakaś bakteria w przewodzie? Jestem do niczego, tak mnie głowa boli, zaraz padnę. Nic nie mogę zrobić, i ukrop jak w piekle. Nawet w domu. Szymuś sto lat kochany urwisie!!!!
|
#4491 |
|
Zakorzenienie
|
Podejrzewają e-coli albo salmonelle,jak będzie e-coli doktorek od Emilie ma przepisać antybiotyk jak salomenlla to tylko priobiotyki bo niby się nie leczy....
Wyszłyśmy bo dama ma tylko te biegunki czuje się dobrze tzn lepiej się będzie czuła w domu oczywiście.I w domu szybciej dojdzie do siebie niż w szpitalu. W szpitalu tak na prawde dostała tylko kroplówki w sumie aż kroplówki aby się nie odwodniła jeszcze bardziej i żeby organizm jej miała odpowiednią ilość elektrolitów i priobiotyk,więcej nie dawali bo nie wiedzą skąd to. Dla mnie juz i tak jest lepiej że po kleiku nie zrobiła kupki, że nie przeleciało przez nią,jak reszta. |
|
|
|
#4492 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Szymku, wszystkiego najlepszego!!!!!!! |
|
|
|
#4493 | |
|
Zadomowienie
|
rzeczywiście widac, że zadowolony
![]() Cytat:
A nurofenu się nie podaje na biegunki, bo może jeden ze składników powodować biegunki, więc jak już ktoś ma biegunke i jeszcze się doprawi to katastrofa. wiem , ze u nas rzadzsze są koopy po żelu na zęby.BTW -Emil ma trzy dolne ząbki. 2 jedynki i jedną prawą dwójeczkę. ale coś chyba jeszcze idzie bo marudny okrutnie i spiący Patik - ta twoją promotorke to tylko , patrzeć czy żyje i jeszcze![]() no jak tak można. przecież masz małe dziecko, napracowałaś się co nie miara i wszystko na darmo ![]() Szymek -sto lat ![]() brumku - czy masz jakieś może informacje na temat nowego lotniska pod warszawą?. chodzi mi o to, że we wrześniu jest nasz ślub i cześc gości będzie z zagranicy i zastanawiamy się czy polecać to lotnisko czy nie. ![]() i moze orientujesz się, ile powinna kosztowac taksówka z lotniska na dworzec centralny? i czy roboty drogowe przeszkadzają jakoś w przejeżdzie prze zWarszawę w stronę białegostoku? |
|
|
|
|
#4494 |
|
Zakorzenienie
|
a ja własnie wróciłam z IP
Igor przegryzł termometr i cała ciesz w środku wylała mu się na język i buzię.Ale nie wiedzieli co jest w tych termom. elektr. i powiedzieli, że nie trująca substancja.
|
|
|
|
#4495 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chociaż na wrzesień pewnie będzie...Jesli chodzi o ceny taksówek, to na dojazd z Modlina do Centrum wydalibyście majątek, tego jestem pewna. To kilkadziesiąt km, II strefa, więc podejrzewam, że za 1 taxi 200 to absolutne minimum by było. To już nie wiem , czy nie opłaca się bardziej jakiegoś vana czy bysika wynająć. Zależy ile osób będziecie chcieli przewieźć. Nawet z Okęcia do centrum trzeba by za taksówkę z 50-60 zł zapłacć, a to kilka razy bliżej. Roboty mogą przeszkadzać w wyjeździe na Białystok, jeśli byście jechali z Okęcia, bo zamknięty jest most, którym wiedzie najbliższa droga (Śląsko-Dąbrowski) Musielibyście pojechać do Północnego i tamtędy się wydostać. No albo każdym innym przedostać i potem sobie jakoś trafić na wylotówkę. Powiem tak: dojechać wszędzie spokojnie się da, tylko trzeba więcej czasu zarezerwować. No i najlepiej nie w godzinach szczytu ![]() No a jeśli z tego Modlina, to mniejszy problem, bo w ogóle odpadałoby jechanie przez Warszawę. tu jest stronka o dojazdach na to lotnisko: http://modlinlotnisko.pl/ Cytat:
![]() Ale macie przygody ostatnio Dobrze, że to nie był rtęciowy.
|
|
#4496 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dobrze że nic się nie stało, a Ty kochana zacznij książkę pisać
|
|
|
|
|
#4497 | |||
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry
![]() Denisku, Sto lat!!!!! świetne ![]() Cytat:
![]() na szczęście dość szybko przeszło, wysypka po jednym dniu mocno zbladła, a potem szybko zniknęła Cytat:
a dla Żbika za stanie ![]() ![]() jacy zadowoleni My wczoraj znowu w zoo byliśmy Umówiliśmy się ze znajomymi, a że w Krk zoo jest w lesie to sporo cienia i przyjemne miejsce do spacerów ![]() A dziś dalej grzeje...do końca tygodnia tak ma być Szkoda tylko że słońce nie bardzo mnie lubi, jak już nie opala to mogłoby przynajmniej tłuszczyk wytopić, ale nawet tego nie chce ![]() ---------- Dopisano o 16:47 ---------- Poprzedni post napisano o 16:42 ---------- Cytat:
nieźle jak on to potrafił zrobić?A mówiłam już że łobuz ma 7 zębów? ![]() Wczoraj kibicował, jak zwykle. Ja myślałam że po dniu w takiej temp. padnie szybko, a gdzie tam... o północy zasnął wcześniej się tylko bawił, nawet nie marudził. Usypiałam go, wreszcie się poddałam, wsadziłam do łóżeczka i wyszłam z pokoju, ciekawa reakcji. A tu chwila ciszy, za moment słyszymy wyraźne "mamo!.... mama!.... mamo!.....TATA!!!"
|
|
|
#4498 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dobrze że nic mu nie jest.tak brumku właśnie o to w Modlinie. dziękuję Ci bardzo i tak pewnie bliżej września będę pytać dalej. ![]() my włąśnie po imprezie urodzinowej koleżanek Emila. musze przyznac, że pieknie się zachował - doniósł kupę do domu i ... tu no... włąśnie tu już mniej się zachował, bo wymazał cały siebie, przewijak i ubranie i mnie . aż się boję pomyślec, co by to było jakby tak zrobił na tej imprezie. koleżanka się własnie wprowadziła do nowego mieszkania i ma piękne drewniane podłogi i nowiuśkie meble.
|
|
|
|
|
#4499 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej a co tu taka cisza? Od godziny nikt nic nie napisał
|
|
|
|
#4500 |
|
Zakorzenienie
|
może upał odgonił od komputerów U nas parówa straszna, siedzimy koło domu to przynajmniej jakiś wiaterek powiewa.
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:07.

w sumie aby szybciej 

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

więc jak już ktoś ma biegunke i jeszcze się doprawi to katastrofa. wiem , ze u nas rzadzsze są koopy po żelu na zęby.
i cała ciesz w środku wylała mu się na język i buzię.
Chociaż na wrzesień pewnie będzie...
zębole