|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1621 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. VI
![]() Dobra, żeby nie było- wklejam moj brzuch- a raczej bebzon ![]() Na pocieszenie jak wrócę opowiem wam historie, która mną wstrząsnęła, apropos trzymania wagi w ciazy. Na plusie wg mojej wagi 6 kg, wg gina z pewnością wiecej ![]() Wklejam i lecę, trzymajcie kciukasy
|
#1622 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1623 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Powiem Ci, że ja miałam kilka razy taką sytuację (jeszcze przed ciążą), że się zastanawiałam czy dziewczyna jest w ciąży, bo z jednej strony jak jest w ciąży to nie powinna stać, żeby się nie przewrócić w razie wypadku lub nie nie zasłabnąć, ale z drugiej jak jej się przytyło to też głupio, bo może czuć się urażona. ---------- Dopisano o 17:17 ---------- Poprzedni post napisano o 17:14 ---------- Cytat:
![]() Ja jestem na podobnym etapie, a jeszcze nic nie widać. Tylko jak się przyjrzeć i ktoś już wie ![]() Trzymam kciuki
Edytowane przez Sola1 Czas edycji: 2012-07-02 o 17:18 |
||
|
|
|
#1624 | |
|
Zakorzenienie
|
MAMUSIU...
Pewnego razu było dziecko gotowe, żeby się urodzić. Więc któregoś dnia zapytało Boga: - Mówią, że chcesz mnie jutro posłać na ziemię, ale jak ja mam tam żyć, skoro jestem takie małe i bezbronne? - Spomiędzy wielu aniołów wybiorę jednego dla ciebie. On będzie na ciebie czekał i zaopiekuje się tobą. - Ale powiedz mi, tu w Niebie nie robiłem nic innego tylko śpiewałem i uśmiechałem się, to mi wystarczało, by być szczęśliwym? - Twój anioł będzie ci śpiewał i będzie się także uśmiechał do ciebie każdego dnia. I będziesz czuł jego anielską miłość i będziesz szczęśliwy. - A jak będę rozumiał, kiedy ludzie będą do mnie mówić, jeśli nie znam języka, którym posługują się ludzie? - Twój anioł powie ci więcej pięknych i słodkich słów niż kiedykolwiek słyszałeś, i z wielką cierpiwością i troską będzie uczył Cię mówić. - A co będę miał zrobić, kiedy będę chciał porozmawiać z Tobą? - Twój anioł złoży twoje ręce i nauczy cię jak się modlić. - Słyszałem, że na ziemi są też źli ludzie. Kto mnie ochroni? - Twój anioł będzie cię chronić, nawet jeśli miałby ryzykować własnym życiem. - Ale będę zawsze smutny, ponieważ nie będę Cię więcej widział. - Twój anioł będzie wciąż mówił tobie o Mnie i nauczy cię, jak do mnie wrócić, chociaż ja i tak będę zawsze najbliżej ciebie. W tym czasie w Niebie panował duży spokój, ale już dochodziły głosy z ziemi i Dziecię w pośpiechu cicho zapytało: - O, Boże, jeśli już zaraz mam tam podążyć powiedz mi, proszę, imię mojego anioła. - Imię twojego anioła nie ma znaczenia, będziesz do niego wołał: "MAMUSIU" Aż mi łezki pociekły, śliczne. Zapożyczone od mamuś styczniowo-lutowych 2013. ---------- Dopisano o 17:18 ---------- Poprzedni post napisano o 17:17 ---------- Cytat:
|
|
#1625 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1626 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale ciuszki prześliczne |
|
|
|
|
#1627 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja nie mam takiego ![]() Trzymam kciuki!! ---------- Dopisano o 17:21 ---------- Poprzedni post napisano o 17:20 ---------- Dziewczyny ja właśnie też sobie licytuje ubranka ![]() Najlepsze jest to, że jeszcze nie wiem kto tam siedzi u mnie, a ja wszystko na chłopaka kupuje
|
|
|
|
|
#1628 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja czasem też tak mam, spotykam koleżankę której dawno nie widziałam i jak ma ona brzuszek to serio ale mam dylemat czy gratulować. A co jeśli rzeczywiście tak przytyła że w brzuch jej poszło
|
|
|
|
|
#1629 |
|
Zakorzenienie
|
Z dwojga złego jak nie wiesz to lepiej kupić na chłopca, bo dziewczynkę w to ubierzesz. Chłopca w dziewczęce ciuchy już tak nie bardzo.
|
|
|
|
#1630 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1631 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1632 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na "pocieszenie" to powiem Ci że ja na L4 straciłam ok 1000 zł, bo miałam umowy zlecenie za które nie należy się chorobowe
|
|
|
|
|
#1633 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.. DeKajka zwolnilo juz tempo .. nie chce sie juz jej siedziec 24/dobe na forum .. za gorąco ![]() Cytat:
za 6 miesiac .. u mnie dopiero za 2 tygodnie .. Cytat:
.. tyle ze moja waga wyjsciowa to 57 wiec duzo wyzsza od Twojej .. ![]() Cytat:
|
|
#1634 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1635 |
|
Zakorzenienie
|
Nareszcie w domu .. Moja mądra siostra zgubila klucze , dobrze ze pod balkonem stalo auto przeprowadzkowe i sasiad wspial sie na nie i do nas na balkon .. tak to bysmy stały jak te kołki pod drzwiami ..
|
#1636 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 17:30 ---------- Poprzedni post napisano o 17:30 ---------- Cytat:
: : :
|
|
#1637 |
|
Zakorzenienie
|
To chyba zależy. Rzeczywiście pod koniec ciąży to już raczej trudno się pomylić, ale wcześniej to chyba jednak może być problem. Tym bardziej, że niektóre kobiety dosyć sporo przybierają na wadze i tłuszczyk rozkłada się tak bardziej równomiernie.
|
|
|
|
#1638 |
|
Zakorzenienie
|
ja wracam, bo spałam sobie..jestem nie do życia w taka pogode jakbym milaa chociaz basen jak weroniczka
a nic nie mam jutro chyba pojde na basen bo zwariuje ....karola mankowa masz cudny brzuszek !!!i duzy juz !! ja na temat tego jakj sie zachowuja ludzie to cala ksiazke moglabym napisac zwlaszcza obszerny byłby rozdzial o tramwajach...najgorsze sa w tramwaju babcie ..ostatnio sie czulam fatalnie tez byl upal ledwo dychalam i od razu jak weszlam wskoczylam na wolne miejsce..nagle weszla taka starsza babka z siatami oczywiscie stanela nade mna zaczela wzdychac, dychac, jeczec po czym na brak mojej rekacji juz nie wytrzyymala i mowi do jakiejs drugiej obcej sobie baby--jakie te mlode siksy neiwychowane, widzi pani siedzi se taka patrzy w okno i nawet nie wstanie a ja msuze z siatami stac co za chamstwo..no to nei wytrzymalam bo tak gadala z 5 minut nazywajac mnei roznymi epitetami i mowi-przepraszam bardzo ale po 1. źle sie czuje, po 2. nie moja wina ze nie widac po mnie ze jestem w 5tym miesiacu ciazy a jestem bo mam nawet karte przy sobie po 3. dlaczego pani sie mnie uczepila jak wokol siedzi pelno mlodych chlopakow , po 4. nie ejstem żadna siksa ..oczywiscie pani spojrzala na mnie oczami jak talarki, nic nie powiedziala wzdychala dalej , oczywsicie caly tramwaj oczy na nas i tylko sie zdenerwowalam.ja wszytsko rozumeim ja zawsze ustepuje miejsca:starszym osobom ale naprawde starszym , z laskami, takich co widac ze juz aja wiek po rpostu, ciezarnym i kobietom z malymi dziecmi ...szkoda ze mi nikt nei ustepuje dzisiaj weszlam juz z tym moim widocznym brzuchem myslicie ze ktos mi ustapil??pelno mlodych chlopakow , starszych tez i nic gapili sie na moj brzuch i zero reakcji tez powinnam stanąc nad jednym i wzdychac a najlepszy jest obrazek w tramwaju jak nagle gdzies sie miejsce zwolni takie starsze panie z siatami lub bez leca do tego meijsca przez pol tramnwaju, czesto sie dwie kloca o jedno to dopiero jest scena nie wiem czy tak jest wszedzie ale w poznaniu to masakragratuluje kasiu 6miesiaca u mnei ejszcze 2 tygodnie ale i tak ten czas leci
Edytowane przez czarnamadonna1982 Czas edycji: 2012-07-02 o 17:35 |
|
|
|
#1639 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ludzie są mało kulturalni.
|
|
#1640 |
|
Zakorzenienie
|
no dlatego pani jasiowa ja coraz rzadziej wsiadam w tramwaje po 1. mi sie nei chce już bo to meczarnia po 2. panuje chamstwo moze nei co dzien sie spotyka ale czesto
jaka jestem padnieta chyba cisnienie mam masakrycznei niskie wogole dostalam skierowanie na kolejne badania moczu i krwi wiec bardzo dobrze bo juz sie martwilam ze tylko jedne mialam a nastepnym razem da mi skierowanie na glukoze to co sie pije
|
|
|
|
#1641 |
|
Zakorzenienie
|
hey kobietki
![]() śliczne maciu brzuszki i serdeczne gratulacje z zaczęcia kolejnych tygodni. ja zaczęłam 17 Taki skwar że nie mam siły siedzieć przed kompem a i internet wydaje się być zbyt przeciążony bo działa akby chciała nie mógł hehe
|
#1642 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Do tego czasu tylko 1 takie skierowanie na krew i mocz miałaś? Mój to daję co wizytę, a ja tego tak nie lubię. ---------- Dopisano o 17:45 ---------- Poprzedni post napisano o 17:45 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:53 ---------- Poprzedni post napisano o 17:45 ---------- Uciekam dziewczynki, trzeba głodnego mężczyznę nakarmić
|
|
#1643 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Dlatego z jednej strony cieszę się że w spokoju siedzę sobie w domku i nie stresuję malucha ale z drugiej strony jednak czegoś brak.
|
|
|
#1644 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 18:00 ---------- Poprzedni post napisano o 17:55 ---------- Cytat:
na twoim miejscu nei wracalabym narazie , ja tez nei wracam do swojej bo mialam nerwice przez nią wole siedziec na l4 |
||
|
|
|
#1645 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny nie wiecie ile się czeka na wyniki posiewu moczu? bo wizytę mam w piątek a dopiero teraz się wykaraskałam jako tako z przeziębienia i nie wiem czy zdążę jak oddam jutro
|
#1646 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Bo jak tak, to chyba jeden dzień ![]() Właśnie wylicytowałam sobie 6 pajacyków z bardzo dobrych firm za 10.40 zł |
|
|
|
|
#1647 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
a co zachowania w autobusie czy tramwaju, u nas jest to samo a szczególnie koło mnie przed lub po mszy u Ojca Rydzyka jak bylam w ciazy z Tomkiem i ledwo juz chodzilam to zawsze wsiadaly mohery wracajace ze mszy i jeszcze chcialy zeby im ustapic, a brzuszysko mailam spore, takze one sa najwazniejsze pamietaj czarnamadonna o tym ![]() z moherami nie wygrasz najlepsze sa i tak te z laskami co niby ledwo ida a jak zobacza puste miejsce to laska do gory i bieg normalnie jak na olimpiadzie
|
||
|
|
|
#1648 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
)gratuluję udanych zakupów ![]()
|
|
#1649 | |||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
gratulacje Cytat:
za wyciskiCytat:
Cytat:
Cytat:
za jutrzejsze połówkoweCytat:
Cytat:
pewnie jestes akurat w trakcie wizytyCytat:
Cytat:
słodkie maleństwa, wszystkie trzy ![]() czesc dziewczynki powoli Was nadrabiam,a potem wam napisze,jacy ludzie potrafia byc podli, bo mialam dzis kiepski dzień
|
|
|
#1650 |
|
Zakorzenienie
|
![]() z tymi staruszkami to jakaś masakra faktycznie ![]() jeszcze żeby były faktycznie ledwo chodzące, ale jak studiowałam w Toruniu i z kumpelą szłyśmy z torbami podróżnymi, torebkami i siatami to nie mogłyśmy wyjść z tramwaju bo one musiały pierwsze najpierw wejść a biegły jak młode łanie te miejsca zajmować a nie jak ledwo poruszające się staruszki
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:29.

Ale skorzystała i usiadła, bo jej glupio było 

Ale ciuszki prześliczne 

hehe