|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3241 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Pierwszy usmiech juz za nami,a teraz na zabki czekamy!Mamy Wiosenne 2012 ___
FLOWERBOMBKA!!!no faktycznie te nasze słodziaki podobne troche
|
|
|
|
#3242 | ||
|
Raczkowanie
|
Dot.: Pierwszy usmiech juz za nami,a teraz na zabki czekamy!Mamy Wiosenne 2012 ___
Cytat:
Zosi się kichnęło z marchewką w buzi i nie pytajcie gdzie była zawartość jej buźki . Gotowanie tych papek jest dla mnie zbawienne , wymyśliłam, że będę jadła jako jeden posiłek takie mikstury z myślą, ze to będzie dieta cud i na wakacje, czyli na za 2 tygodnie będę smukła jak gazela ![]() Wczoraj podałam marchewkę, bałam się, że nie będzie kupy jak się naczytałam ale poszła bez problemu. Natomiast dzisiejsza marchewka z ziemniaczkiem nie podeszła jej ani trochę, krzywiła się, że aż żal było patzeć! po kilku kęsach zaczęła marudzić a finalnie zaczeła popłakiwać wiec nie miałam serca i zrobiłam jej mleczko. Kiedy podałyście kaszki??? czy trzeba odczekać między jedzeniem (marchewki, jabłka itp) nim poda się kaszkę? Cytat:
![]() Teraz Zosia drzemie a ja zamiast coś zrobić to leże bezczelnie w łóżku
|
||
|
|
|
#3243 |
|
Zakorzenienie
|
Cytrynka jaki bączek mały
Konia śliczne zdjęcia! śliczne dziewczyny! Emigra dla Julki za przekręcenie się z brzuszka na plecki!!Gosia i dla Eryczka też za kupsztala Andrea przekręci się z prawie brzuszka na plecki i ma taką zabawę dlatego jak kładę ją na brzuszek to kołysze się na boczki, żeby się przekręcić na plecki i się denerwuje, że nie da rady .Próbowałam dać Małej mleko z butelki i ![]() ---------- Dopisano o 16:18 ---------- Poprzedni post napisano o 16:17 ---------- UUuuuh ale Andrea dała po decybelach . Jak zapiszczała
|
|
|
|
#3244 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny, mam prośbę... bo pamiętam, ze kupowałyście tego konika z fisher price... czy On jakoś ułatwia waszym dzieciakom zasypianie? Bo już nie wiem co poradzić na tego mojego uparciucha... próbujemy Ją z mężem uspić od 14.30, bo zaczęła ziewać i do tej pory nic... jak się już tak mocno rozpłakała i nie chciała w ogóle uspokoić, to włączyłam na chwilę suszarkę i potem przez 40minut leżała sobie spokojnie w łóżeczku i wpatrywała się we wszystko wokół... no a za chwilę to będzie pora karmienia więc nici ze spania...
a tak w ogóle to je dziś co dwie godziny |
|
|
|
#3245 |
|
Zakorzenienie
|
dziekuje
baczek wlasnie znow wedrowal po lozku i noge wsadzil w szczebelki i nie mogl wyjac
|
|
|
|
#3246 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
)Ja te nie wierze w jakis wymyslne diety, trzeba sie po porostu ograniczac. Tylko ze ja tlyko raz w zyciu bylam na diecie (na MZWR wlasnie) ale za to ladnie zrzucilam wtedy 6kg. Obejrzyjcie prosze ten filmik o BLW i powiedzcie co o tym myslicie? http://player.vimeo.com/video/240672...amp;portrait=0 Bo ja sie bardzo napalilam - ogladam na youtubie dzieciaki karmione wedlug tej metody i bardzo to do mnie przemawia! Konia, slodziasne zdjecia! Kajunia w avatarku slodka, a Nina jaka juz panienka! Podoba mi sie jej fryzura, nie wszystkie dwulatki maja takie geste wlosy ![]() Cytrynka, moze przymocuj ochraniacz na szczebelkach ![]() Monia, moja Ania na te sama grzechotke-kroliczka z Nexta. Nie moglam sie powstrzymac, szczegolnie ze ma taki delikatny dzwiek a nie taki plastikowy halas
Edytowane przez Zia_ Czas edycji: 2012-07-02 o 16:49 |
|
|
|
|
#3247 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
)do mnie nie przemawia jakoś takie jedzenie dla takich maluszków, bałaby się ,że się dziecko czymś zakrztusi,papka się przesuwa jakby sama, ale ja tam jestem może staroświecka zgłębię temat w nocy, jak będę miała swoje godziny dla mamuśki ![]() Dzięki za komplement Tikki ![]() Zia nie wiemy po kim te włoski ma, chyba po tż, ja miałam podobne, ale miałam dużo takich pipków malusich , meszku ( Kaja moim zdaniem będzie takie miała po mnie)niektórzy pytają czy Jej cieniuję końcówki ...hihihi, no i pasemka ma naturalne ta moja Wiercipiętka Edytowane przez koniakonia Czas edycji: 2012-07-02 o 16:53 |
|
|
|
|
#3248 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Moze i to dziala, nie mowie, ze nie, ale ja nie sprobuje
|
|
#3249 |
|
Gang Iren
|
Zia ogolnie to podoba mi sie,ale musze bardziej zglebic temat,no i trzeba czekac do pol roczku,a ja myslalam zeby wczesniej zaczac rozszerzac diete.
|
#3250 |
|
Wtajemniczenie
|
odpisuje w biegu, skonczyl sie moj czas na wizaz i inne rzeczy dopoki Hania nie wroci moja do tego jaka byla jeszcze kilka dni temu.
zdjecia na mailu piekne. Konia jak mi sie podoba Nina w przepasce - sama uwielbiam nosic kwiatki, przepaski i takie inne na wlosach, wiec Hance tez bede zakladac...co by irokeza przyklapnac ![]() chyba Cytrynka pytalas czy Hania tak sama raczki na brzuszku lezac sobie uklada, ja ja tak klade bo ona to raczki do przodu i wtedy jej ciezej, ale glowke sama tak dosc dlugo trzyma...od jakiegos tygodnia dopiero. Emigra to wlasnie skok pewnie i dlatego Julka taka marudna - a nowa umiejetnosc to wynagrodzenie ![]() Desiu ja nie jestem wkurzona czytajac ze niektore z Was maja super nocki, bo takie mialam kiedys . ciesze sie ze ktos moze sie wyspac. mam nadzieje ze u nas to zabkowanie skonczy sie za jakis czas (oj jeszcze troche zebow to wyrastania zostalo ....czyli wszystkie , skok minie, zatkany nosek sie udrozni i jakos wszystko wroci do normy.A WLASNIE czy Wasz dzieciaczki zabkujac mialy wiecej sluzu, katarku??ja obiadu dzis nie moglam zjesc (pierwszy raz przy Hance to mi sie zdarzylo), tak wrzeszczala, na rekach zle nawet bylo, wiec poszlam z nia do sypialni i tak plakala biedna, dalam cyca i odleciala na 2h, ale musialam spac z nia bo jak tylko probowalam wstac z lozka to sie budzila, to i ja przy okazji troche odespalam noc. obudzila sie to poszlysmy na spacer a ona na spacerze po 15 min zasnela i spala przez godzine. |
|
|
|
#3251 | |
|
Zakorzenienie
|
Zia ja rowniez zgodze sie z dziewczynami, ze dziecko musi najpierw oswoic sie ze smakiem i takie kawałki to dla mnie zbyt ryzykowne by podac takiemu maluchowi od razu. Chociaz mam kolezanke z ktora jezdzilysmy na spacerki i ona dawala swojej polrocznej corce bulke slodka do reki i cale kromki chleba, mnie sie troszke wlos na glowie jeżył ale nigdy jej sie mała nie zaksztusiła i szybciej i łatwiej radziła sobie z gryzieniem, w przeciwienstwie do mojego Filipa u ktorego podawalam najpierw papki, potem papki z kawałkami i dopiero pokarmy o stałej konsystencji.
I dodam jeszcze, ze ja Filipowi zgodnie z wytycznymi wprowadzalam pokarmy i wlasnie najpierw papki potem polplynne potem stałe i mimo to miał problem z dobrym pogryzieniem i wymiotowal przy jedzeniu.Zastanawia mnie jeszcze to, czy takie dziecko gryzie te brokuły takie kawalki marchewek? Bo jak nie, to troszke bida układu pokarmowego. ![]() ---------- Dopisano o 18:35 ---------- Poprzedni post napisano o 18:31 ---------- Cytat:
Monia co do tego usypiania, bardzo Ci wspolczuje, bo przechodzilam to z Filipem, byl bardzo absorbujacy i duzo energii mi zabieral przez to ze musialam przy nim lezec 40 minut a i tak wstac nie moglam czesto bo zaraz sie budzil...wiem co to jest i np wogole Filip do tej pory jest zajmujący, jęczący...taki juz jest! Nie zmienimy tego, musimy zaakceptowac. Pociesze Cie tylko, ze kolejne malenstwo bedzie spokojniejsze. Szymon jest inny, nie mowie ze idealny bo tez lubi zasnac przy cycu i tez czasem troszke popłacze ale nie tak jak Filip. Wiec rozumiem Cie jak Ci trudno bo to przechodzilam
|
|
#3252 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja się nie unoszę honorem tylko wiem że teściowa ma mi za złe że mój tż pracuje na dwa etaty i robi mi wytyki w taki sposób
|
|
|
|
|
#3253 |
|
Zakorzenienie
|
konia piekne zdjecia!
Nina ma przepiekne wloski, wogole jest strasznie fotogeniczna a Kajunia Ci pieknie rosnie, bardzo ładna dziewczynka! No i ta fryzura Super kibicowaliscie!MoniaHan swietne zdjecia! Hania ślicznie pozuje do zdjec ![]() Cytrynka ale Wiktorek ruchliwy w lozeczku!
|
#3254 |
|
Zadomowienie
|
Moje dziecko spało przez cały dzień dwa razy po pół godziny i raz 5minut zaraz po karmieniu
Może Ona po prostu za długo śpi w nocy i w dzień nie potrzebuje? ![]() Bo Ona śpi w zasadzie od 18.30 do ok 8 (oczywiście nie jednym ciągiem, ale bez dłuższych przerw) NO chyba, że to te upały - bo w zasadzie jak się gorąco zrobiło to zaczęła mi tak mało spać... Ale teraz już śpi... i już jest po pierwszym przebudzeniu na dotankowanie. Zasnęła w swoim łóżeczku i mam nadzieję, że teraz już pośpi... a dziś planujemy i my się położyc wcześniej, żeby wstać powiedzmy o 7 razem z Hanią i nie dać Jej dosypiać z nami |
|
|
|
#3255 |
|
Zakorzenienie
|
A moja Andrea nie może nie spać przez dzień. Dziś nie spała prawie wcale, bo jedynie jakieś 30min od 8.00 i teraz masakra była przy usypianiu, a była strasznie zmęczona, bo ledwo patrzyła na oczka
.widziałyście?? KLIK. Co też ludzie nie wymyślą .
|
|
|
|
#3256 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:28 ---------- Poprzedni post napisano o 19:25 ---------- Dałam radę jeszcze pojechałam przy okazji do pracy i jak to jedna koleżanka mówi ty to jak taka matka polka. Antek już jest na tyle samodzielny że dzisiaj na prawdę była z niego dzielna nawet sam wrócił do gabinetu i spytał się czy kocyka tam nie zostawiliśmy ![]() ---------- Dopisano o 19:35 ---------- Poprzedni post napisano o 19:28 ---------- Cytat:
no może te upały też im przeszkadzają Ania wczoraj co chciała zasnąć to ją coś obudziło i naprawdę mało co przespała przez dzień
|
||
|
|
|
#3257 |
|
Zakorzenienie
|
Nowaken
dla Antka! Dobrze, że już nie wymiotuje i dla Ani
|
|
|
|
#3258 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3259 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
To wszystko jest przejsciowe, moze byc tylko lepiej Trzymam kciuki zeby jak najszybciej wrocila Twoja Hania-aniolek! Cytat:
Hmm, gluten to chyba dopiero po 9 m-cu albo nawet i roku dopiero sie wprowadza przeciez ![]() No masz racje, ja tez widze ze Viki jest inna, a moze to ja mam luzniejsze podejscie i jestem spokojniejsza i jej sie to udziela? Nie wiem,ale Adas byl bardziej skomplikowany (jak to facet A swoja droga to dzisiaj popoludniu Viki tez dala mi popalic i tak wlasnie jak myslalam ,ze moje plany biezniowe na wieczor nie wypala, to tak wlasnie jest ![]() Teraz juz spi ,ale ja po prostu nie mam sily juz Ale caly dzien pieknie bez slodyczy i podjadania No i bylysmy na spacerku, wiec nie jest zle ![]() ---------- Dopisano o 20:44 ---------- Poprzedni post napisano o 20:40 ---------- Cytat:
Viki tez cos kolo tego wazy ![]() A ile miala przy urodzeniu? Cytat:
Cytat:
Mam nadzieje ze jutro bedzie lepiej, tym bardziej ze bedzie u babci a my mamy pare spraw do zalatwienia Cytat:
|
|
#3260 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny, podpowiedzcie mi proszę co mogę jutro podać Zosi (ma za sobą marchewkę solo, marchewkę z ziemniakiem i jabłko)
Cierpię na brak weny nie tylko w kwestii naszych obiadów ![]() będę wdzięczna za jakieś 'przepisy' |
|
|
|
#3261 |
|
Wtajemniczenie
|
Znalazlam na temat glutenu bo sama sie zaczelam zastanawiac kiedy
![]() http://www.przepisy-dla-dzieci.pl/Co...6-3d7d80df5f47 Mama D -tutaj tez masz troche na temat karmienia po 4 -cu ![]() http://www.☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠/4-6-mies/je...-po-4-miesiacu http://emaluszki.pl/niemowle_rozszer...5_miesiac.html I tutaj jakies forum : http://emaluszki.pl/forum/index.php?...-na-5-miesiac/ To masz lekture na wieczor
|
#3262 |
|
Zakorzenienie
|
Zia on jak mnie nie widzi z lozka swojego to jest awanti wiec ocgraniach odpada
Monia to ja sie pytalam, Wiktorek tez od paru dni tak glowke wysoko trzyma |
|
|
|
#3263 |
|
Zadomowienie
|
Wrzucilam w koncu na meila pare fociszy Ani
|
|
|
|
#3264 |
|
Zakorzenienie
|
Hejka,
tak sobie przemyślałam tą sprawę jedzenia BLW i jednak uważam,że jako forma zabawy to ok, ale nie przemawia do mnie karmienie w taki sposób dziecka na stałe.Po pierwsze trzeba mieć na to dużo czasu, bo przecież takie jedzenie będzie troszkę trwało, dużo jedzenia się zmarnuje, nie wie się ile w sumie dziecko zjadło, może pojawić się problem , gdy dziecko upodoba sobie np. marchewkę , a będzie gardziło mięsem ....myślę,że to taka nowość nie nowa jest, bo w sumie w pewnym wieku dziecku daje się makarony itd. i ja np. pozwalałam jeść rękoma , ale to było później niż w 7 miesiącu.Film troszkę przerysowany jak dla mnie , bo dzieci które ja znam w większości nie robiły takich cyrków przy jedzeniu papek, no chyba ,że coś im nie smakowało wybitnie.Ale to wszystko moje zdanie tylko. Dziękujemy ślicznie za komplementy człowiek się cieszy ,że takie fajne ludzie mu wyszli
|
|
|
|
#3265 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Oskar wczoraj spał 3x30min a tak to marudził bo strasznie gorąco w słońcu termometr wskazywał 50stopni może było więcej ale skali brakło ![]() Dzisiaj trochę chłodniej więc spędziliśmy czas na dworze od 8 do 16 i większość Oskar przespał. No a potem było marudzenie bo w domu ciepło więc leżał nagusieńki jak go stworzono ale i tak marudził więc kąpanie wcześniej bo o 18.20 i do 20.30 namęczyłam się z usypianiem bo co przysnął na rękach odczekałam jeszcze 15-20min i do łóżeczka do on w ryk. Ale się w końcu udało![]() Zia ale Ania slicznie główkę podnosi a te rączki świetnie sobie ułożyła ![]() Konia ale masz sliczne te córeczki Cytrynka no to masz małego wędrownisia
|
||
|
|
|
#3266 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
A i do kazdej zupy dodawalam łyżkę oliwy (nie oleju)
|
|
#3267 |
|
Zadomowienie
|
Nikii, u nas w Lublinie gorąco... a najgorsze to, że strasznie duszno i ciężko się oddycha... w mieszkaniu jest troszkę chłodniej, bo otwieram okna na noc a w dzień tylko uchylam tam, gdzie jest cień...
|
|
|
|
#3268 |
|
Gang Iren
|
U nas pogoda niestety znow deszczowa.Ja chce lato!
|
#3269 |
|
Zakorzenienie
|
Aguska a ile Szymonek ma juz? i czy mi sie zdaje czy wozisz go w spacerowce??
|
|
|
|
#3270 |
|
Zakorzenienie
|
Obejrzałam fotki i filmy
Tikki film poporodowy boski, się wzruszyłam , no taka Malusia i już tak ładnie cmokała sobie łapeczki , piękna pamiątka ![]() Aguśka fajnie się prezentuje mój Zięciunio, ja tam lubię facetów w mundurach, więc pewnie cory to odziedziczyły , jak pokażę im fotę Szymonka w stroju marynarza to się pobiją o Niego Aguśka mi się wydajesz do Taty podobna ![]() Cziqua super wyglądaliście ![]() Zia bardzo ladna Dziewczynka z Aneczki , piękne ma oczy ![]() Emigra ja już wcześniej chciałam pisać,że Julka to chyba bardzo do Taty podobna, fajną ma tą buzinkę, takie ma dobrotliwe oczka Cytrynka Wiktorek jak na supermena przystało ciągle w ruchu, Mały Wiercipiętek , i jaki dlugi jest , bedzie przystojniak z Niego, się od bab nie opędzi ![]() ---------- Dopisano o 22:15 ---------- Poprzedni post napisano o 22:12 ---------- Ja właśnie chyba za tydzień przejdę na spacerówkę,będzie jeździć na płasko, na wakacje już na bank gondoli nie biorę , bo tam Jej nie zapnę, a po schodach będzie znoszona na plażę czasami w wózku.No i mam dosyć targania się z tą gondolą na górę. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:17.

jestem dumna ale czekam az zwymiotuje z przejedzenia a ta zasnela
dalam jej kaszke z hipp zwykla, ale taka gotowa ze sloiczka, jutro kupie tez jak dzisiaj nie bedzie sensacji
. Gotowanie tych papek jest dla mnie zbawienne
, wymyśliłam, że będę jadła jako jeden posiłek takie mikstury z myślą, ze to będzie dieta cud i na wakacje, czyli na za 2 tygodnie będę smukła jak gazela
dla Julki za przekręcenie się z brzuszka na plecki!!
.