Pierwszy usmiech juz za nami,a teraz na zabki czekamy!Mamy Wiosenne 2012 _________ - Strona 109 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-07-02, 15:29   #3241
Furczak
Raczkowanie

Dot.: Pierwszy usmiech juz za nami,a teraz na zabki czekamy!Mamy Wiosenne 2012 ___

FLOWERBOMBKA!!!no faktycznie te nasze słodziaki podobne troche
Furczak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-02, 15:51   #3242
mama d
Raczkowanie

Dot.: Pierwszy usmiech juz za nami,a teraz na zabki czekamy!Mamy Wiosenne 2012 ___

Cytat:
Napisane przez emigra Pokaż wiadomość
U nas wczesniej bylo tak ze Jula zasypiala o 21-22, teraz jest to 19-20... Bede sie starala to utrzymac bo tez delektujemy sie wtedy z mezem czasem dla nas, mam chwile na spokojny prysznic, przygotowanie butelek na noc i ogarniecie chatki

Julcik dostala dzisiaj pierwsza kaszke -jeny malo brakowalo a by zjadla z miseczka wtrabila ok 150ml kaszki i dopchnela 100ml mleka jestem dumna ale czekam az zwymiotuje z przejedzenia a ta zasnela dalam jej kaszke z hipp zwykla, ale taka gotowa ze sloiczka, jutro kupie tez jak dzisiaj nie bedzie sensacji
O jak fajnie
Zosi się kichnęło z marchewką w buzi i nie pytajcie gdzie była zawartość jej buźki . Gotowanie tych papek jest dla mnie zbawienne , wymyśliłam, że będę jadła jako jeden posiłek takie mikstury z myślą, ze to będzie dieta cud i na wakacje, czyli na za 2 tygodnie będę smukła jak gazela
Wczoraj podałam marchewkę, bałam się, że nie będzie kupy jak się naczytałam ale poszła bez problemu.
Natomiast dzisiejsza marchewka z ziemniaczkiem nie podeszła jej ani trochę, krzywiła się, że aż żal było patzeć! po kilku kęsach zaczęła marudzić a finalnie zaczeła popłakiwać wiec nie miałam serca i zrobiłam jej mleczko.
Kiedy podałyście kaszki??? czy trzeba odczekać między jedzeniem (marchewki, jabłka itp) nim poda się kaszkę?

Cytat:
Dziewczyny ktore klada dzieci codziennie o tej samej porze spac jak wyglada u Was wieczor? Pytam bo Julia je o roznych porach w sumie, choc sa to w miare regularne posilki, tylko ona czasem zacznie dzien od 7 a czasem od 10 mimo ze od 7 nie spi i w ciagu dnia te godziny sie zmieniaja nadal bo np jednego dnia jada np o 7, 10, 13,16,19 i 22(na spiaco)a innego np o 10,13,17,20,23.... sa tez dni np ostatnio ze chce jesc co 2 h albo 2,5h ale tylko placze lyknie kilka kropel i koniec dalej cyrk....aa i dochodzi karmienie nocne- czasem o 2, czasem o 0:00 a czasem dopiero kolo 5 rano.
i nie wiem jak ulozyc sobie zeby byla zawsze ok 18.30 kapiel, 19 jedzenie i potem spac? Dzisiaj mi sie udalo bo system byl od 7 rano co 3 h mniej wiecej, o 18 mala juz byla glodna ale zajelam ja kapiela, pielegnacja, maz z nia pogadal, potem pochlonela te kaszke, mleko i w sumie chwile przed 20 spala. Chcialabym zeby codziennie tak juz bylo. Czy Wy zawsze karmicie po kapieli obojetnie ile wczesniej maluch jadl?
Tak my zawsze karmimy jeszcze po kąpieli, przy tym ostatnim posiłku to już odpływa i zazwyczaj zanosimy 'zwłoki' do łóżeczka. Z reguły je około 18 i mimo tego, że upłynie godzina od ostatniego jedzenia dostaje jeszcze na dobitkę i to nie mało bo 150 z czego wypija minimum 130. Taki rytm nam spasował i tego się trzymamy, natomiast w ciągu dnia nie ma żadnej rutyny bo je jak się jej podoba, aż wstyd ale zazwyczaj co 2h i nie ma siły, żeby ją przetrzymać dłużej Chociaż skłamałabym, jest jeden stały punkt każdego dnia prócz kąpieli i kładzenia spać, to drzemka po II śniadaniu, z reguły przypada na około 9 rano - wtedy ja mam czas na śniadanie, pościelenie łózka i wszystkie inne poranne czynności

Teraz Zosia drzemie a ja zamiast coś zrobić to leże bezczelnie w łóżku
mama d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-02, 16:18   #3243
tikki85
Zakorzenienie

Cytrynka jaki bączek mały SUPER!

Konia śliczne zdjęcia! śliczne dziewczyny!

Emigra dla Julki za przekręcenie się z brzuszka na plecki!!

Gosia i dla Eryczka też za kupsztala

Andrea przekręci się z prawie brzuszka na plecki i ma taką zabawę dlatego jak kładę ją na brzuszek to kołysze się na boczki, żeby się przekręcić na plecki i się denerwuje, że nie da rady .
Próbowałam dać Małej mleko z butelki i . Pociągnęła 2 razy i płacz

---------- Dopisano o 16:18 ---------- Poprzedni post napisano o 16:17 ----------

UUuuuh ale Andrea dała po decybelach . Jak zapiszczała
Stary 2012-07-02, 16:19   #3244
gkatarzynka
Zadomowienie

Dziewczyny, mam prośbę... bo pamiętam, ze kupowałyście tego konika z fisher price... czy On jakoś ułatwia waszym dzieciakom zasypianie? Bo już nie wiem co poradzić na tego mojego uparciucha... próbujemy Ją z mężem uspić od 14.30, bo zaczęła ziewać i do tej pory nic... jak się już tak mocno rozpłakała i nie chciała w ogóle uspokoić, to włączyłam na chwilę suszarkę i potem przez 40minut leżała sobie spokojnie w łóżeczku i wpatrywała się we wszystko wokół... no a za chwilę to będzie pora karmienia więc nici ze spania...
a tak w ogóle to je dziś co dwie godziny
gkatarzynka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-02, 16:28   #3245
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tikki85 Pokaż wiadomość
Cytrynka jaki bączek mały SUPER!
dziekuje
baczek wlasnie znow wedrowal po lozku i noge wsadzil w szczebelki i nie mogl wyjac placz jak by go ze skory obdzierali na rekach chyba z 10minut jeszcze plakal, ahh te dzieci
Stary 2012-07-02, 16:44   #3246
Zia_
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez desia888 Pokaż wiadomość
Slyszalam ze ta dieta "od poniedzialku" wlasnie najlepsza jest
Byleby sie we wtorek nie skonczyla
No ja jestem juz na diecie, sniadanko - owsianka, wieczorem jak Viki zasnie to bieznia, tylko pewnie jak mam takie plany to bedzie problem z uspieniem
A co do diety to ja wlasnie staram sie nie przekraczac 1000-1200 kcal na dzien i cwicze.
Nie potrafie sie slepo stosowac do jakichs gotowych diet, musze jesc na co mam ochote tyle ze mniej i tyle.
No i wiadomo zero slodyczy i tlustych rzeczy oraz napojow slodzonych.
Zawsze dzialalo, mam andzieje ze tym razem tez zadziala
Czyli moja ulubiona dieta MZ-WR (mniej zrec wiecej ruchu )
Ja te nie wierze w jakis wymyslne diety, trzeba sie po porostu ograniczac. Tylko ze ja tlyko raz w zyciu bylam na diecie (na MZWR wlasnie) ale za to ladnie zrzucilam wtedy 6kg.

Obejrzyjcie prosze ten filmik o BLW i powiedzcie co o tym myslicie?
http://player.vimeo.com/video/240672...amp;portrait=0
Bo ja sie bardzo napalilam - ogladam na youtubie dzieciaki karmione wedlug tej metody i bardzo to do mnie przemawia!

Konia, slodziasne zdjecia! Kajunia w avatarku slodka, a Nina jaka juz panienka! Podoba mi sie jej fryzura, nie wszystkie dwulatki maja takie geste wlosy

Cytrynka, moze przymocuj ochraniacz na szczebelkach

Monia, moja Ania na te sama grzechotke-kroliczka z Nexta. Nie moglam sie powstrzymac, szczegolnie ze ma taki delikatny dzwiek a nie taki plastikowy halas

Edytowane przez Zia_
Czas edycji: 2012-07-02 o 16:49
Zia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-02, 16:50   #3247
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Zia_ Pokaż wiadomość
Ja te nie wierze w jakis wymyslne diety, trzeba sie po porostu ograniczac. Tylko ze ja tlyko raz w zyciu bylam na diecie (na MZWR wlasnie) ale za to ladnie zrzucilam wtedy 6kg.

Bo ja sie bardzo napalilam - ogladam na youtubie dzieciaki karmione wedlug tej metody i bardzo to do mnie przemawia!
hej , ja tak na szybciutko, bo zaraz na działkę wypływam ( tak tak, w pocie popłynę )
do mnie nie przemawia jakoś takie jedzenie dla takich maluszków, bałaby się ,że się dziecko czymś zakrztusi,papka się przesuwa jakby sama, ale ja tam jestem może staroświecka
zgłębię temat w nocy, jak będę miała swoje godziny dla mamuśki

Dzięki za komplement Tikki , muszę wieczorem obejrzeć te nasze dzieciaczki na e mailu wszystkie, bo już niedługo Ich nie poznam , tak szybko rosną

Zia
nie wiemy po kim te włoski ma, chyba po tż, ja miałam podobne, ale miałam dużo takich pipków malusich , meszku ( Kaja moim zdaniem będzie takie miała po mnie)niektórzy pytają czy Jej cieniuję końcówki ...hihihi, no i pasemka ma naturalne ta moja Wiercipiętka

Edytowane przez koniakonia
Czas edycji: 2012-07-02 o 16:53
koniakonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-02, 17:19   #3248
desia888
Wtajemniczenie

Cytat:

Konia, slodziasne zdjecia! Kajunia w avatarku slodka, a Nina jaka juz panienka! Podoba mi sie jej fryzura, nie wszystkie dwulatki maja takie geste wlosy

Cytrynka, moze przymocuj ochraniacz na szczebelkach

Monia, moja Ania na te sama grzechotke-kroliczka z Nexta. Nie moglam sie powstrzymac, szczegolnie ze ma taki delikatny dzwiek a nie taki plastikowy halas
Fajnie to wyglada i brzmi, ale ja tak samo jak Konia bym sie bala ze sie dziecko zadlawi
Moze i to dziala, nie mowie, ze nie, ale ja nie sprobuje

Viki 28.04.2012
desia888 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-02, 17:31   #3249
gosia261282
Gang Iren

Zia ogolnie to podoba mi sie,ale musze bardziej zglebic temat,no i trzeba czekac do pol roczku,a ja myslalam zeby wczesniej zaczac rozszerzac diete.
Stary 2012-07-02, 18:21   #3250
MoniaHan
Wtajemniczenie

odpisuje w biegu, skonczyl sie moj czas na wizaz i inne rzeczy dopoki Hania nie wroci moja do tego jaka byla jeszcze kilka dni temu.

zdjecia na mailu piekne.
Konia jak mi sie podoba Nina w przepasce - sama uwielbiam nosic kwiatki, przepaski i takie inne na wlosach, wiec Hance tez bede zakladac...co by irokeza przyklapnac

chyba Cytrynka pytalas czy Hania tak sama raczki na brzuszku lezac sobie uklada, ja ja tak klade bo ona to raczki do przodu i wtedy jej ciezej, ale glowke sama tak dosc dlugo trzyma...od jakiegos tygodnia dopiero.

Emigra to wlasnie skok pewnie i dlatego Julka taka marudna - a nowa umiejetnosc to wynagrodzenie

Desiu ja nie jestem wkurzona czytajac ze niektore z Was maja super nocki, bo takie mialam kiedys . ciesze sie ze ktos moze sie wyspac. mam nadzieje ze u nas to zabkowanie skonczy sie za jakis czas (oj jeszcze troche zebow to wyrastania zostalo ....czyli wszystkie, skok minie, zatkany nosek sie udrozni i jakos wszystko wroci do normy.

A WLASNIE czy Wasz dzieciaczki zabkujac mialy wiecej sluzu, katarku??

ja obiadu dzis nie moglam zjesc (pierwszy raz przy Hance to mi sie zdarzylo), tak wrzeszczala, na rekach zle nawet bylo, wiec poszlam z nia do sypialni i tak plakala biedna, dalam cyca i odleciala na 2h, ale musialam spac z nia bo jak tylko probowalam wstac z lozka to sie budzila, to i ja przy okazji troche odespalam noc.
obudzila sie to poszlysmy na spacer a ona na spacerze po 15 min zasnela i spala przez godzine.

http://www.suwaczek.pl/cache/99ac688358.png
MoniaHan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-02, 18:35   #3251
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Zia ja rowniez zgodze sie z dziewczynami, ze dziecko musi najpierw oswoic sie ze smakiem i takie kawałki to dla mnie zbyt ryzykowne by podac takiemu maluchowi od razu. Chociaz mam kolezanke z ktora jezdzilysmy na spacerki i ona dawala swojej polrocznej corce bulke slodka do reki i cale kromki chleba, mnie sie troszke wlos na glowie jeżył ale nigdy jej sie mała nie zaksztusiła i szybciej i łatwiej radziła sobie z gryzieniem, w przeciwienstwie do mojego Filipa u ktorego podawalam najpierw papki, potem papki z kawałkami i dopiero pokarmy o stałej konsystencji. I dodam jeszcze, ze ja Filipowi zgodnie z wytycznymi wprowadzalam pokarmy i wlasnie najpierw papki potem polplynne potem stałe i mimo to miał problem z dobrym pogryzieniem i wymiotowal przy jedzeniu.
Zastanawia mnie jeszcze to, czy takie dziecko gryzie te brokuły takie kawalki marchewek? Bo jak nie, to troszke bida układu pokarmowego.

---------- Dopisano o 18:35 ---------- Poprzedni post napisano o 18:31 ----------

Cytat:
Napisane przez MoniaHan Pokaż wiadomość

ja obiadu dzis nie moglam zjesc (pierwszy raz przy Hance to mi sie zdarzylo), tak wrzeszczala, na rekach zle nawet bylo, wiec poszlam z nia do sypialni i tak plakala biedna, dalam cyca i odleciala na 2h, ale musialam spac z nia bo jak tylko probowalam wstac z lozka to sie budzila, to i ja przy okazji troche odespalam noc.
obudzila sie to poszlysmy na spacer a ona na spacerze po 15 min zasnela i spala przez godzine.
Filip nie miał katarku przy ząbkowaniu, no chyba ze akurat w tym czasie byl chory.
Monia co do tego usypiania, bardzo Ci wspolczuje, bo przechodzilam to z Filipem, byl bardzo absorbujacy i duzo energii mi zabieral przez to ze musialam przy nim lezec 40 minut a i tak wstac nie moglam czesto bo zaraz sie budzil...wiem co to jest i np wogole Filip do tej pory jest zajmujący, jęczący...taki juz jest! Nie zmienimy tego, musimy zaakceptowac. Pociesze Cie tylko, ze kolejne malenstwo bedzie spokojniejsze. Szymon jest inny, nie mowie ze idealny bo tez lubi zasnac przy cycu i tez czasem troszke popłacze ale nie tak jak Filip.
Wiec rozumiem Cie jak Ci trudno bo to przechodzilam
16.05.2009 godz. 11:55
SZYMONEK

08.03.2012 GODZ. 18:47

Najpiękniejsze dni w moim życiu!

Aguśkaa83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-02, 18:44   #3252
nowaken
Zakorzenienie

GG do nowaken

Cytat:
Napisane przez gosica502 Pokaż wiadomość
Fajnie nowaken że nocka udana
Kurczę ja też nie lubię jak się mnie pomija w takich sprawach rodzinnych, zwłąszcza jak byłam w ciąży wszyscy mieli tego typu zapędy żeby mnie chronić przed złem tego świata. Ale w sumie to nie wiem czy warto się tak unosić honorem i nie prosić o pomoc wtedy kiedy jest potrzebna To do jakiego lekarza jedziecie?
Byliśmy u pediatry z Antkiem a przy okazji zeby Pani obejrzała Anię i tak Antek złapał przeziębienie słuchowo czysty a Ania podniosła się Pani do cała na przewijaku i Pani stwierdziła że jest bardzo kontaktowa bo ona ją osłuchiwała a ta gugała do mnie i się śmiała. Ania waży 5250 kawał baby mi rośnie.
Ja się nie unoszę honorem tylko wiem że teściowa ma mi za złe że mój tż pracuje na dwa etaty i robi mi wytyki w taki sposób

nowaken jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-02, 18:44   #3253
Aguśkaa83
Zakorzenienie

konia piekne zdjecia! Dziewczyny masz przeurocze, wogole fajne jestescie kobietki!Nina ma przepiekne wloski, wogole jest strasznie fotogeniczna a Kajunia Ci pieknie rosnie, bardzo ładna dziewczynka! No i ta fryzura Super kibicowaliscie!

MoniaHan swietne zdjecia! Hania ślicznie pozuje do zdjec

Cytrynka ale Wiktorek ruchliwy w lozeczku!
SZYMONEK

Stary 2012-07-02, 19:02   #3254
gkatarzynka
Zadomowienie

Moje dziecko spało przez cały dzień dwa razy po pół godziny i raz 5minut zaraz po karmieniu
Może Ona po prostu za długo śpi w nocy i w dzień nie potrzebuje?
Bo Ona śpi w zasadzie od 18.30 do ok 8 (oczywiście nie jednym ciągiem, ale bez dłuższych przerw)
NO chyba, że to te upały - bo w zasadzie jak się gorąco zrobiło to zaczęła mi tak mało spać...

Ale teraz już śpi... i już jest po pierwszym przebudzeniu na dotankowanie. Zasnęła w swoim łóżeczku i mam nadzieję, że teraz już pośpi... a dziś planujemy i my się położyc wcześniej, żeby wstać powiedzmy o 7 razem z Hanią i nie dać Jej dosypiać z nami
Stary 2012-07-02, 19:08   #3255
tikki85
Zakorzenienie

A moja Andrea nie może nie spać przez dzień. Dziś nie spała prawie wcale, bo jedynie jakieś 30min od 8.00 i teraz masakra była przy usypianiu, a była strasznie zmęczona, bo ledwo patrzyła na oczka .

widziałyście?? KLIK. Co też ludzie nie wymyślą .
Stary 2012-07-02, 19:35   #3256
nowaken
Zakorzenienie

GG do nowaken

Cytat:
Napisane przez Aguśkaa83 Pokaż wiadomość
Hej
Szymon pospał dzis ładnie. Ostatni raz jadł o 21 i obudził sie o 5 rano dopiero

A mial robiony antybiogram?
Miał miał już raz miał kurację bactrimem i potem ponowny wymaz no ale to siedzi w nim i jak tylko łapie przeziębienie to tak to wygląda, jedno się poprawiło po tym bactrimie już tak nie wymiotuje bo zawsze jak szła choroba to szły wymioty

---------- Dopisano o 19:28 ---------- Poprzedni post napisano o 19:25 ----------

Cytat:
W
Obys sobie dobrze poradzila z dwojka!
Biedny tesc, masakra!!!
Dałam radę jeszcze pojechałam przy okazji do pracy i jak to jedna koleżanka mówi ty to jak taka matka polka. Antek już jest na tyle samodzielny że dzisiaj na prawdę była z niego dzielna nawet sam wrócił do gabinetu i spytał się czy kocyka tam nie zostawiliśmy

---------- Dopisano o 19:35 ---------- Poprzedni post napisano o 19:28 ----------

Cytat:
Bylam u gina ale mala m iciagle marudzila i poprosilam tylko pielegniarke zeby mi dali recepte na pigulki i sie zmylam, termin nastepny mam na 26lipca. Polazilam z nia troche ale nie chciala ani spac ani jesc, to wsadzilam nas w auto i do domu, w domu chwile dobrego humoru a potem cyrk ... od rana (od 8) zjadla moze dwa razy po 40 ml z wielkim placzem tak mi sie zanosila z placzu ze usnela wymeczona mi na rekach to szybko ja na spiocha nakarmilam i zjadla 130ml.

Z pozytywnych rzeczy - JULKA PRZEKRECILA SIE 2 RAZY Z BRZUCHA NA PLECY a jaka byla zdziwiona
Brawo dla Julki no może te upały też im przeszkadzają Ania wczoraj co chciała zasnąć to ją coś obudziło i naprawdę mało co przespała przez dzień

Stary 2012-07-02, 19:37   #3257
tikki85
Zakorzenienie

Nowaken dla Antka! Dobrze, że już nie wymiotuje i dla Ani
Stary 2012-07-02, 19:40   #3258
nowaken
Zakorzenienie

GG do nowaken

Cytat:

Antek tak miał katar był jedynym objawem ząbkowania

Stary 2012-07-02, 20:44   #3259
desia888
Wtajemniczenie

Cytat:
odpisuje w biegu, skonczyl sie moj czas na wizaz i inne rzeczy dopoki Hania nie wroci moja do tego jaka byla jeszcze kilka dni temu.

zdjecia na mailu piekne.
Konia jak mi sie podoba Nina w przepasce - sama uwielbiam nosic kwiatki, przepaski i takie inne na wlosach, wiec Hance tez bede zakladac...co by irokeza przyklapnac

chyba Cytrynka pytalas czy Hania tak sama raczki na brzuszku lezac sobie uklada, ja ja tak klade bo ona to raczki do przodu i wtedy jej ciezej, ale glowke sama tak dosc dlugo trzyma...od jakiegos tygodnia dopiero.

Emigra to wlasnie skok pewnie i dlatego Julka taka marudna - a nowa umiejetnosc to wynagrodzenie

Desiu ja nie jestem wkurzona czytajac ze niektore z Was maja super nocki, bo takie mialam kiedys . ciesze sie ze ktos moze sie wyspac. mam nadzieje ze u nas to zabkowanie skonczy sie za jakis czas (oj jeszcze troche zebow to wyrastania zostalo ....czyli wszystkie, skok minie, zatkany nosek sie udrozni i jakos wszystko wroci do normy.

Dokladnie tak! Masz racje, dobrze ze tak na to patrzysz
To wszystko jest przejsciowe, moze byc tylko lepiej
Trzymam kciuki zeby jak najszybciej wrocila Twoja Hania-aniolek!
Cytat:
Napisane przez Aguśkaa83 Pokaż wiadomość
Zia ja rowniez zgodze sie z dziewczynami, ze dziecko musi najpierw oswoic sie ze smakiem i takie kawałki to dla mnie zbyt ryzykowne by podac takiemu maluchowi od razu. Chociaz mam kolezanke z ktora jezdzilysmy na spacerki i ona dawala swojej polrocznej corce bulke slodka do reki i cale kromki chleba, mnie sie troszke wlos na glowie jeżył ale nigdy jej sie mała nie zaksztusiła i szybciej i łatwiej radziła sobie z gryzieniem, w przeciwienstwie do mojego Filipa u ktorego podawalam najpierw papki, potem papki z kawałkami i dopiero pokarmy o stałej konsystencji. I dodam jeszcze, ze ja Filipowi zgodnie z wytycznymi wprowadzalam pokarmy i wlasnie najpierw papki potem polplynne potem stałe i mimo to miał problem z dobrym pogryzieniem i wymiotowal przy jedzeniu.
Zastanawia mnie jeszcze to, czy takie dziecko gryzie te brokuły takie kawalki marchewek? Bo jak nie, to troszke bida układu pokarmowego.

---------- Dopisano o 18:35 ---------- Poprzedni post napisano o 18:31 ----------

Filip nie miał katarku przy ząbkowaniu, no chyba ze akurat w tym czasie byl chory.
Monia co do tego usypiania, bardzo Ci wspolczuje, bo przechodzilam to z Filipem, byl bardzo absorbujacy i duzo energii mi zabieral przez to ze musialam przy nim lezec 40 minut a i tak wstac nie moglam czesto bo zaraz sie budzil...wiem co to jest i np wogole Filip do tej pory jest zajmujący, jęczący...taki juz jest! Nie zmienimy tego, musimy zaakceptowac. Pociesze Cie tylko, ze kolejne malenstwo bedzie spokojniejsze. Szymon jest inny, nie mowie ze idealny bo tez lubi zasnac przy cycu i tez czasem troszke popłacze ale nie tak jak Filip.
Wiec rozumiem Cie jak Ci trudno bo to przechodzilam

Hmm, gluten to chyba dopiero po 9 m-cu albo nawet i roku dopiero sie wprowadza przeciez

No masz racje, ja tez widze ze Viki jest inna, a moze to ja mam luzniejsze podejscie i jestem spokojniejsza i jej sie to udziela?
Nie wiem,ale Adas byl bardziej skomplikowany (jak to facet)
A swoja droga to dzisiaj popoludniu Viki tez dala mi popalic i tak wlasnie jak myslalam ,ze moje plany biezniowe na wieczor nie wypala, to tak wlasnie jest
Teraz juz spi ,ale ja po prostu nie mam sily juz
Ale caly dzien pieknie bez slodyczy i podjadania
No i bylysmy na spacerku, wiec nie jest zle

---------- Dopisano o 20:44 ---------- Poprzedni post napisano o 20:40 ----------

Cytat:
Napisane przez nowaken Pokaż wiadomość
Byliśmy u pediatry z Antkiem a przy okazji zeby Pani obejrzała Anię i tak Antek złapał przeziębienie słuchowo czysty a Ania podniosła się Pani do cała na przewijaku i Pani stwierdziła że jest bardzo kontaktowa bo ona ją osłuchiwała a ta gugała do mnie i się śmiała. Ania waży 5250 kawał baby mi rośnie.
Ja się nie unoszę honorem tylko wiem że teściowa ma mi za złe że mój tż pracuje na dwa etaty i robi mi wytyki w taki sposób
Jak sie podniosla???
Viki tez cos kolo tego wazy
A ile miala przy urodzeniu?
Cytat:
Napisane przez gkatarzynka Pokaż wiadomość
Moje dziecko spało przez cały dzień dwa razy po pół godziny i raz 5minut zaraz po karmieniu
Może Ona po prostu za długo śpi w nocy i w dzień nie potrzebuje?
Bo Ona śpi w zasadzie od 18.30 do ok 8 (oczywiście nie jednym ciągiem, ale bez dłuższych przerw)
NO chyba, że to te upały - bo w zasadzie jak się gorąco zrobiło to zaczęła mi tak mało spać...

Ale teraz już śpi... i już jest po pierwszym przebudzeniu na dotankowanie. Zasnęła w swoim łóżeczku i mam nadzieję, że teraz już pośpi... a dziś planujemy i my się położyc wcześniej, żeby wstać powiedzmy o 7 razem z Hanią i nie dać Jej dosypiać z nami
Cytat:
Napisane przez tikki85 Pokaż wiadomość
A moja Andrea nie może nie spać przez dzień. Dziś nie spała prawie wcale, bo jedynie jakieś 30min od 8.00 i teraz masakra była przy usypianiu, a była strasznie zmęczona, bo ledwo patrzyła na oczka .

widziałyście?? KLIK. Co też ludzie nie wymyślą .
Viki tez dzisiaj cieniutko ze spaniem i jedzenie tez nie bardzo, cos dzisiaj humoru nie miala
Mam nadzieje ze jutro bedzie lepiej, tym bardziej ze bedzie u babci a my mamy pare spraw do zalatwienia
Cytat:
Miał miał już raz miał kurację bactrimem i potem ponowny wymaz no ale to siedzi w nim i jak tylko łapie przeziębienie to tak to wygląda, jedno się poprawiło po tym bactrimie już tak nie wymiotuje bo zawsze jak szła choroba to szły wymioty

---------- Dopisano o 19:28 ---------- Poprzedni post napisano o 19:25 ----------

Dałam radę jeszcze pojechałam przy okazji do pracy i jak to jedna koleżanka mówi ty to jak taka matka polka. Antek już jest na tyle samodzielny że dzisiaj na prawdę była z niego dzielna nawet sam wrócił do gabinetu i spytał się czy kocyka tam nie zostawiliśmy
Brawo dla Antka

Viki 28.04.2012
Stary 2012-07-02, 20:45   #3260
mama d
Raczkowanie

Dziewczyny, podpowiedzcie mi proszę co mogę jutro podać Zosi (ma za sobą marchewkę solo, marchewkę z ziemniakiem i jabłko)
Cierpię na brak weny nie tylko w kwestii naszych obiadów
będę wdzięczna za jakieś 'przepisy'
mama d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-02, 20:58   #3261
desia888
Wtajemniczenie

Znalazlam na temat glutenu bo sama sie zaczelam zastanawiac kiedy
http://www.przepisy-dla-dzieci.pl/Co...6-3d7d80df5f47
Mama D -tutaj tez masz troche na temat karmienia po 4 -cu

http://www.☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠/4-6-mies/je...-po-4-miesiacu

http://emaluszki.pl/niemowle_rozszer...5_miesiac.html

I tutaj jakies forum :

http://emaluszki.pl/forum/index.php?...-na-5-miesiac/

To masz lekture na wieczor

Viki 28.04.2012
Stary 2012-07-02, 21:06   #3262
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

Zia on jak mnie nie widzi z lozka swojego to jest awanti wiec ocgraniach odpada
Monia to ja sie pytalam, Wiktorek tez od paru dni tak glowke wysoko trzyma
Stary 2012-07-02, 21:10   #3263
Zia_
Zadomowienie

Wrzucilam w koncu na meila pare fociszy Ani
Zia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-02, 21:24   #3264
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:
Wrzucilam w koncu na meila pare fociszy Ani
Hejka,

tak sobie przemyślałam tą sprawę jedzenia BLW i jednak uważam,że jako forma zabawy to ok, ale nie przemawia do mnie karmienie w taki sposób dziecka na stałe.Po pierwsze trzeba mieć na to dużo czasu, bo przecież takie jedzenie będzie troszkę trwało, dużo jedzenia się zmarnuje, nie wie się ile w sumie dziecko zjadło, może pojawić się problem , gdy dziecko upodoba sobie np. marchewkę , a będzie gardziło mięsem ....myślę,że to taka nowość nie nowa jest, bo w sumie w pewnym wieku dziecku daje się makarony itd. i ja np. pozwalałam jeść rękoma , ale to było później niż w 7 miesiącu.Film troszkę przerysowany jak dla mnie , bo dzieci które ja znam w większości nie robiły takich cyrków przy jedzeniu papek, no chyba ,że coś im nie smakowało wybitnie.Ale to wszystko moje zdanie tylko.

Dziękujemy ślicznie za komplementy człowiek się cieszy ,że takie fajne ludzie mu wyszli
Stary 2012-07-02, 21:28   #3265
Nikii89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
To Eryk wazyl idealnie tyle samo!
Dzis go zwazylam i 10 tygodniowy synus moj ma juz 6500!
To juz wiem czemu tak rece i plecy bola jak sie go trzyma

Super!

Napisalam 2-3 lyczki
Super juz Eryczek wazy

to ja źle przeczytałam... wybacz :P

Cytat:
Napisane przez gkatarzynka Pokaż wiadomość
Dziewczyny, mam prośbę... bo pamiętam, ze kupowałyście tego konika z fisher price... czy On jakoś ułatwia waszym dzieciakom zasypianie? Bo już nie wiem co poradzić na tego mojego uparciucha... próbujemy Ją z mężem uspić od 14.30, bo zaczęła ziewać i do tej pory nic... jak się już tak mocno rozpłakała i nie chciała w ogóle uspokoić, to włączyłam na chwilę suszarkę i potem przez 40minut leżała sobie spokojnie w łóżeczku i wpatrywała się we wszystko wokół... no a za chwilę to będzie pora karmienia więc nici ze spania...
a tak w ogóle to je dziś co dwie godziny
A są u Was upały???
Oskar wczoraj spał 3x30min a tak to marudził bo strasznie gorąco w słońcu termometr wskazywał 50stopni może było więcej ale skali brakło
Dzisiaj trochę chłodniej więc spędziliśmy czas na dworze od 8 do 16 i większość Oskar przespał. No a potem było marudzenie bo w domu ciepło więc leżał nagusieńki jak go stworzono ale i tak marudził więc kąpanie wcześniej bo o 18.20 i do 20.30 namęczyłam się z usypianiem bo co przysnął na rękach odczekałam jeszcze 15-20min i do łóżeczka do on w ryk. Ale się w końcu udało

Zia ale Ania slicznie główkę podnosi a te rączki świetnie sobie ułożyła

Konia ale masz sliczne te córeczki

Cytrynka
no to masz małego wędrownisia
Stary 2012-07-02, 21:42   #3266
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Cytat:

Oj biedaczek. Cale szczescie to nie paciorkowiec, bo to badziewie to juz wogole ciezko wytepic z organizmu.

Cytat:
Hmm, gluten to chyba dopiero po 9 m-cu albo nawet i roku dopiero sie wprowadza przeciez

No masz racje, ja tez widze ze Viki jest inna, a moze to ja mam luzniejsze podejscie i jestem spokojniejsza i jej sie to udziela?
Nie wiem,ale Adas byl bardziej skomplikowany (jak to facet)
A swoja droga to dzisiaj popoludniu Viki tez dala mi popalic i tak wlasnie jak myslalam ,ze moje plany biezniowe na wieczor nie wypala, to tak wlasnie jest
Teraz juz spi ,ale ja po prostu nie mam sily juz
Ale caly dzien pieknie bez slodyczy i podjadania
No i bylysmy na spacerku, wiec nie jest zle
Co do glutenu, to wlasnie czytalam, ze teraz wczesniej sie wprowadza w malutkich ilosciach bo ma to dzialac jak szczepionka uodporniajaca przeciw chorobie celiakii. Ale wiesz, tak sie zastanawiam ze np na wsiach to sie tak nie "babraja" z tym rozszerzaniem diety i dzieciaczki sa zdrowe. Co do kolezanki, ona nie patrzyla na to kiedy ten gluten sie wprowadza, po prostu dawala dziecku do reki kawalek buleczki, chleba i ona go tak memlała memlała az zjadła...Z tego co opowiadala tez szybko jej dawala "normalne" zupy, oczywiscie nie od razu ale po wprowadzeniu po jednym z warzyw, wiec gotowala juz jak mala miala niecaly roczek obiady dla calej rodziny tylko mniej soliła, przyprawiała.
Cytat:
Napisane przez mama d Pokaż wiadomość
Dziewczyny, podpowiedzcie mi proszę co mogę jutro podać Zosi (ma za sobą marchewkę solo, marchewkę z ziemniakiem i jabłko)
Cierpię na brak weny nie tylko w kwestii naszych obiadów
będę wdzięczna za jakieś 'przepisy'
Ja wprowadzalam po jednym warzywie dodatkowo co pare dni i po ziemniaku i marchewce do zupy dodawalam kolejno: brokuł, cukinie, dynie, pietruszke i seler. Potem cebule.
A i do kazdej zupy dodawalam łyżkę oliwy (nie oleju)
SZYMONEK

Stary 2012-07-02, 21:48   #3267
gkatarzynka
Zadomowienie

Nikii, u nas w Lublinie gorąco... a najgorsze to, że strasznie duszno i ciężko się oddycha... w mieszkaniu jest troszkę chłodniej, bo otwieram okna na noc a w dzień tylko uchylam tam, gdzie jest cień...
Stary 2012-07-02, 21:55   #3268
gosia261282
Gang Iren

U nas pogoda niestety znow deszczowa.Ja chce lato!
Stary 2012-07-02, 22:01   #3269
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

Aguska a ile Szymonek ma juz? i czy mi sie zdaje czy wozisz go w spacerowce??
Stary 2012-07-02, 22:15   #3270
koniakonia
Zakorzenienie

Obejrzałam fotki i filmy

Tikki film poporodowy boski, się wzruszyłam , no taka Malusia i już tak ładnie cmokała sobie łapeczki , piękna pamiątka

Aguśka fajnie się prezentuje mój Zięciunio, ja tam lubię facetów w mundurach, więc pewnie cory to odziedziczyły , jak pokażę im fotę Szymonka w stroju marynarza to się pobiją o Niego
Aguśka mi się wydajesz do Taty podobna

Cziqua super wyglądaliście

Zia bardzo ladna Dziewczynka z Aneczki , piękne ma oczy

Emigra ja już wcześniej chciałam pisać,że Julka to chyba bardzo do Taty podobna, fajną ma tą buzinkę, takie ma dobrotliwe oczka

Cytrynka Wiktorek jak na supermena przystało ciągle w ruchu, Mały Wiercipiętek , i jaki dlugi jest , bedzie przystojniak z Niego, się od bab nie opędzi

---------- Dopisano o 22:15 ---------- Poprzedni post napisano o 22:12 ----------

Cytat:
Napisane przez Cytrynka_Wawa Pokaż wiadomość
Aguska a ile Szymonek ma juz? i czy mi sie zdaje czy wozisz go w spacerowce??
Ja właśnie chyba za tydzień przejdę na spacerówkę,będzie jeździć na płasko, na wakacje już na bank gondoli nie biorę , bo tam Jej nie zapnę, a po schodach będzie znoszona na plażę czasami w wózku.No i mam dosyć targania się z tą gondolą na górę.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości