Walka o zdrowe i piękne włosy część XI - Strona 120 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-07-02, 21:46   #3571
pluskotka
Zakorzenienie

Dot.: Walka o zdrowe i piękne włosy część XI

Cytat:
Napisane przez say-hello Pokaż wiadomość
dziewczyny, jak te włosy błyszczą po hennie! jestem w szoku
Racja...marzy mi się taki blask Może kiedyś spróbuję Cassi

Cytat:
Napisane przez karmazynka99 Pokaż wiadomość
ale chciałam miec takie ładne miesnie bo strasznie mi sie to podoba, a ja jak juz cos sobie uwize to nie ma przebacz

dzisiaj 1 szy dzian z 8 min abs to sa ćwiczenie dla mnie, mam nadzjeje ze efekt bedzie jeszcze lepszy
ja nie wiem z zcego to wynika własnie, bo teraz były po tej odzywce naprawde fajne! moze więcej dałam? albo zalezy od dnia
Mrrau, ładny brzuszek Ja przy AW6 wymiękam, za to lubię sobie pohulać

W sobotę miałam puch stulecia...upał nieziemski, więc umyłam Facelle i dałam bingacza z błotem karnalitowym bo chciałam, żeby były dłużej świeże
A dziś nadal puch, o 10% mniejszy
"Przeznaczenie zazwyczaj czeka tuż za rogiem. Jakby było kieszonkowcem, dziwką albo sprzedawcą losów na loterię: to jego najczęstsze wcielenia. Do drzwi naszego domu nigdy nie zapuka. Trzeba za nim ruszyć."
pluskotka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-02, 22:07   #3572
Flicka
Rozeznanie

parę dni temu zaczęłam myć balsam dla mam BD, pierwsze wrażenie: super, ale wczoraj wieczorem umyłam trzeci raz i dzisiaj czułam, że mam nieświeże włosy. więc właśnie potraktowałam włosy Hair Loss NaturVital, wiem wiem, obrażą się na mnie, ale nie lubię uczucia, że mam nieświeże włosy

więc będę dalej szukać czegoś bez SLS, do codwudniowego mycia. czy któraś z Was stosowała szampon nabłyszczający Nivea Baby jako ten silniejszy? dobrze domywa włosy?

„Wierzę w kolor różowy. Wierzę, że najlepszym sposobem na spalanie kalorii jest śmiech. Wierzę w pocałunki. Wierzę, że można być silnym, kiedy wszystko wydaje się iść źle. Wierzę, że szczęśliwe dziewczyny są najładniejsze. Wierzę, że jutro będzie kolejny dzień i wierzę w cuda.”
Audrey Hepburn
Flicka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-02, 22:18   #3573
Fubizka
Zakorzenienie

A czemu włosy się puszą najbardziej kilka godzin po umyciu? Jak pójdę na plażę po umyciu włosów, to mam murowane afro. Na następny dzień już nie.
Fubizka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-02, 23:02   #3574
izus_86
Zakorzenienie

Witam Was Kochane ponownie

Ostatnio mam mało czasu na wizaż i dla moich włosków
Nadrobiłam wszystko, ale nawet nie będę nic odpisywać, bo w sumie na większość pytań padły już odpowiedzi

Teraz całymi dniami jestem na dworze, albo basenie z córeczką, wracam szykuję jej kolację, kąpię ją, kładę spać, a rano robię śniadanko, spacerek, obiad i znowu wybywam z domu

Mam nadzieję, że uznacie, to za sensowne wytłumaczenie, ale same wiecie jak ja kocham spędzać czas na dworze z córeczką

---------- Dopisano o 23:02 ---------- Poprzedni post napisano o 22:58 ----------

Cytat:
Napisane przez Flicka Pokaż wiadomość
parę dni temu zaczęłam myć balsam dla mam BD, pierwsze wrażenie: super, ale wczoraj wieczorem umyłam trzeci raz i dzisiaj czułam, że mam nieświeże włosy. więc właśnie potraktowałam włosy Hair Loss NaturVital, wiem wiem, obrażą się na mnie, ale nie lubię uczucia, że mam nieświeże włosy

więc będę dalej szukać czegoś bez SLS, do codwudniowego mycia. czy któraś z Was stosowała szampon nabłyszczający Nivea Baby jako ten silniejszy? dobrze domywa włosy?
Mnie też balsam BD obciążał

Co do Nivea, to one mają pq, więc takim typowym oczyszczaczem nie będzie
1.04.12 - Seboradin
12.04.12 - Eclipta

11.01.12 - kwasy i naturalna pielęgnacja twarzy

Moje włosy
izus_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-02, 23:06   #3575
Flicka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez izus_86 Pokaż wiadomość
Witam Was Kochane ponownie

Ostatnio mam mało czasu na wizaż i dla moich włosków
Nadrobiłam wszystko, ale nawet nie będę nic odpisywać, bo w sumie na większość pytań padły już odpowiedzi

Teraz całymi dniami jestem na dworze, albo basenie z córeczką, wracam szykuję jej kolację, kąpię ją, kładę spać, a rano robię śniadanko, spacerek, obiad i znowu wybywam z domu

Mam nadzieję, że uznacie, to za sensowne wytłumaczenie, ale same wiecie jak ja kocham spędzać czas na dworze z córeczką

---------- Dopisano o 23:02 ---------- Poprzedni post napisano o 22:58 ----------

Mnie też balsam BD obciążał

Co do Nivea, to one mają pq, więc takim typowym oczyszczaczem nie będzie
już kompletnie nie wiem, czym te włosy myć.. dam chyba drugą szansę temu balsamowi, zobaczę - może niedokładnie coś zmyłam/użyłam za mało produktu itd., pokombinuję, bo szkoda, żeby taka butla się zmarnowała..

„Wierzę w kolor różowy. Wierzę, że najlepszym sposobem na spalanie kalorii jest śmiech. Wierzę w pocałunki. Wierzę, że można być silnym, kiedy wszystko wydaje się iść źle. Wierzę, że szczęśliwe dziewczyny są najładniejsze. Wierzę, że jutro będzie kolejny dzień i wierzę w cuda.”
Audrey Hepburn
Stary 2012-07-02, 23:26   #3576
izus_86
Zakorzenienie

Cytat:
już kompletnie nie wiem, czym te włosy myć.. dam chyba drugą szansę temu balsamowi, zobaczę - może niedokładnie coś zmyłam/użyłam za mało produktu itd., pokombinuję, bo szkoda, żeby taka butla się zmarnowała..
Jak się nie sprawdzi zużyjesz do ciała, jak tak zrobiłam i całkiem fajne myjadło

A co już przetestowałaś z szamponów? Rozumiem, że szukasz czegoś delikatnego?
1.04.12 - Seboradin
12.04.12 - Eclipta

Moje włosy
Stary 2012-07-03, 07:34   #3577
imbryka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez say-hello Pokaż wiadomość
dziewczyny, jak te włosy błyszczą po hennie! jestem w szoku
łaał! świecą się

Cytat:
Napisane przez "niusia" Pokaż wiadomość
PS. Ech naprawdę ubóstwiam wizaż. Dowiaduję się tutaj tylu przydatnych rzeczy .
hahah dokładnie !

Cytat:
ja nie wiem z zcego to wynika własnie, bo teraz były po tej odzywce naprawde fajne! moze więcej dałam? albo zalezy od dnia
u mnie najlepiej sprawdza się nakładana co kilka dni, na czas 30-40 minut, czyli troche jako maska

Cytat:
Napisane przez pluskotka Pokaż wiadomość
W sobotę miałam puch stulecia...upał nieziemski, więc umyłam Facelle i dałam bingacza z błotem karnalitowym bo chciałam, żeby były dłużej świeże
A dziś nadal puch, o 10% mniejszy
puch to już chyba od tego gorąca, bo u mnie podobnie, wczoraj było 30 stopni i ciepły wiatr, to łooooł

Cytat:

To wspaniały sposób spędzania czasu, jest piękna pogoda, trzeba korzystać

Jeżeli chodzi o szampon bez sls, to i ja szukam czegoś doskonałego, próbowałam wszelki BD czy hipp, ale u mnie nie sprawdzały się, ostatnio jakieś inne dla niemowląt testowałam (szukałam czegoś delikatniejszego, bo silniejsze szampony podrażniają) to włosy tak nieciekawie wyglądały. Ostatnio wybrałam isane z sls (te serie z proffesional, to jedyny tego typu szampon który toleruję, ma fajne składniki gdyby tylko pozbyli się sls ze składu), ale to tak z braku laku, bo całe miasto obeszłam w poszukiwaniu barwy dla dzieci ale nigdzie nie było. Myśle nad wypróbowaniem tego słynnego facelle, ale teraz mam bulte 500 ml

Miłego dnia !!

imbryka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-03, 11:04   #3578
Kajeczka
Wtajemniczenie

Nie spodziewałam się, że będę musiała walczyć o zdrowe i piękne włosy, ale oto jestem i liczę na Waszą specjalistyczną poradę Zawsze miałam miękkie, zdrowe, lśniące włosy. Od jakiegoś czasu przestały ze mną współpracować - stały się suche, matowe i najbardziej denerwują mnie odstające włoski na całej długości. Podcinałam je w piątek, ale nic to nie dało. Ani Wax, ani Nafta, ani serum Waxa nie pomaga... Już nie wiem co mam nałożyć, żeby moje włosy znowu zrobiły się gładkie...
Kajeczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-03, 11:19   #3579
the rock
Zakorzenienie

GG do the rock

Cytat:
Napisane przez Kajeczka Pokaż wiadomość
Nie spodziewałam się, że będę musiała walczyć o zdrowe i piękne włosy, ale oto jestem i liczę na Waszą specjalistyczną poradę Zawsze miałam miękkie, zdrowe, lśniące włosy. Od jakiegoś czasu przestały ze mną współpracować - stały się suche, matowe i najbardziej denerwują mnie odstające włoski na całej długości. Podcinałam je w piątek, ale nic to nie dało. Ani Wax, ani Nafta, ani serum Waxa nie pomaga... Już nie wiem co mam nałożyć, żeby moje włosy znowu zrobiły się gładkie...
A używasz prostownicy albo suszarki?
Może włoski sa przesuszone

Polecam odżywke isana z olejkiem babassu - w promocji (chyba jeszcze?) w rossmannie po 3.99zł

regeneruję włosy - start 11.11.11
Ewka i nie tylko 22.10.12
- 25 kg
the rock jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-03, 11:46   #3580
almondfairy
seriously? no.

Cytat:

też to u siebie zauważyłam. po pierwszym myciu super a później już tylko gorzej. zużyję go chyba do ciała. tylko nie mam już pomysłu na delikatny szampon poza tymi dla dzieci, które pasują mi tak średnio na jeża

książki
ubrania
almondfairy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-03, 12:52   #3581
Kajeczka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez the rock Pokaż wiadomość
A używasz prostownicy albo suszarki?
Może włoski sa przesuszone

Polecam odżywke isana z olejkiem babassu - w promocji (chyba jeszcze?) w rossmannie po 3.99zł
suszę, ale nie często. Prostuję również sporadycznie...
No to chyba moja ostatnia nadzieja w tej odżywce w takim razie
Kajeczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-03, 13:02   #3582
visionAM
Zakorzenienie

Kliknij u mnie w podpisie na "pielęgnacja" i przejrzyj sobie pierwszy post, nie to żebym sobie reklamę robiła, ale po prostu tam jest taka dość podstawowa pigułka jeśli chodzi o pielęgnację prostych włosów.
visionAM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-03, 14:42   #3583
karmazynka99
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pluskotka Pokaż wiadomość
Mrrau, ładny brzuszek Ja przy AW6 wymiękam, za to lubię sobie pohulać
dzieki

ja tez hulam od czasu do czasu

Cytat:
oczywiscie ze to dobre wytłumaczenie

i twoja córeczka ma z toba naprawdę super !

a tak z ciekawosci spytam czesto sie złościsz na swoja córeczke czy może wogóle? wiem ze to dziwne pytanie, ale na mnie cały czas ktos krzyczał w dziecinstwie :P

Cytat:
Napisane przez imbryka Pokaż wiadomość

u mnie najlepiej sprawdza się nakładana co kilka dni, na czas 30-40 minut, czyli troche jako maska

ja go zawsze trzymałam tyle samo czasu czyli godzinkę

Doceniamy dopiero kiedy stracimy.

Zapuszczanie włosów z wizażem : 65cm completed

Moja pielęgnacja włosów
karmazynka99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-03, 15:29   #3584
alex1989
Zadomowienie

moja nowa współlokatorka ma w sowim domu rodzinnym pasieke
wczoraj dostałam cały słój świeżego miodu
właśnie siedzę już z maską i miodem na włosach i mam nadzieje że włosy będą dziś idealne bo ide wieczorem na randkę

moje włosiaki

"Może niektórych kobiet nie da się poskromić. Może potrzebują biegać na wolności, dopóki nie znajdą kogoś, tak dzikiego, aby biegał z nimi."
alex1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-03, 15:56   #3585
sylvi300
Zakorzenienie

a ja nie lubię nakładać miodu na włosy, za to lubię go jeść

Zapraszam na bloga!!!!

http://tocosalata.blogspot.com/
sylvi300 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-03, 15:57   #3586
kejtigda
Wtajemniczenie

Miód jeszcze na usta no i do jedzenia

Dziewczyny polecicie mi jakiś spray ochronny na plaże? (mocno słońce + słona woda) zmieniają mi się w kołtun i niepotrzebnie przesuszają, ktoś ma coś sprawdzonego?
Stary 2012-07-03, 17:14   #3587
la figa
Wtajemniczenie

zakupy w ZSK - nigdy wiecej!

wszystko co kupilam po ok 1,5miesiaca jest do wywalenia. wszystko przechowywane nalezycie - suche, zaciemnione miejsce. dzisiaj wywalilam kolejna rzecz aloes 10x stezony, wiec o plukance z lcysteina moge pomarzyc - tez leci do kosza bo nie mam zamiaru zamawiac ponownie u nich
Stary 2012-07-03, 17:34   #3588
visionAM
Zakorzenienie

Ja zawsze zamawiam na mazidłach, mam rzeczy w szklanych ciemnych opakowaniach i nigdy nic się nie zepsuło
visionAM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-03, 17:45   #3589
Kaveri
Spaceroholiczka

karmazynka99 - powiedz mi tylko, czy aby zacząć a6w trzeba mieć brzuszek pozbawiony tłuszczu, czy działa to też na taki większy ?

Cytat:
Napisane przez kejtigda Pokaż wiadomość
Dziewczyny polecicie mi jakiś spray ochronny na plaże? (mocno słońce + słona woda) zmieniają mi się w kołtun i niepotrzebnie przesuszają, ktoś ma coś sprawdzonego?
Mnie też by się coś takiego przydało, a zupełnie nie wiem co byłoby dobre
Kaveri jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-03, 18:01   #3590
riendo
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Kaveri Pokaż wiadomość
karmazynka99 - powiedz mi tylko, czy aby zacząć a6w trzeba mieć brzuszek pozbawiony tłuszczu, czy działa to też na taki większy ?
Wiem, że nie do mnie, ale odpowiem z własnego doświadczenia a6w ładnie modeluje mięśnie, ale oczywiście nie będzie ich widać pod tłuszczem. ja kiedyś robiłam i coś tam spadło z wagi, ale efekty wizualne mierne...
riendo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-03, 19:21   #3591
karmazynka99
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez riendo Pokaż wiadomość
Wiem, że nie do mnie, ale odpowiem z własnego doświadczenia a6w ładnie modeluje mięśnie, ale oczywiście nie będzie ich widać pod tłuszczem. ja kiedyś robiłam i coś tam spadło z wagi, ale efekty wizualne mierne...
dokładnie tak

tz ja pzed aw6 miałam moze jakis serio mini mini tłuszczyk i się teraz spłaszczył wiec cos tam dało, ale to nie sa cwiczenia na spalanie tłuszczu

Doceniamy dopiero kiedy stracimy.

Zapuszczanie włosów z wizażem : 65cm completed

Moja pielęgnacja włosów
karmazynka99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-03, 19:24   #3592
Dinulka
Zakorzenienie

A czy ktoś mnie jeszcze pamieta? Jako, że w końcu sie obroniłam, mam znowu czas na Wizażowanie
tak na wkupne (chociaz pewnie już wiecie) promocje są w rossie na odżywkę babassu i olejki Alterry :-D
Kupiłam 2 babassy, ale zużywam właśnie chyba 4 butelkę i z chęcia bym kupiła w jakiejś innej wersji isanę, ale się boję, że nie będzie dobra

mimo że miałam mniej czasu i tu nie wchodziłam, to nakładałam odżywki z półproduktami, psikałam sokiem z aloesu i nakładałam olej (choć rzadziej) - wydaje mi się, że włosy mam bardziej mięsiste teraz, lepszą objętość i są milsze w dotyku, nie mam teraz też problemów z rozczesaniem - jestem super zadowolona boję sie, że teraz przesadzę z pielęgnacją, skoro mam wakacje ;p chyba je jutro oczyszczę szamponem, ostatni raz robiłam to ponad miesiąc temu... ale nie chcę żeby teraz się pogorszyły jak je tak dokładnie zmyję ze wszystkiego
Jedyne co to nie wiem czy łupieżu nie mam, bo zauważam białe cząsteczki na włosach

Używam kolejnej butelki BD na zmianę z białym Liliputz (dzięki Izuś ), Facelle sprawia, że mam niedomyte włosy :/ nie umiem go używać

uhh pozdrawiam wakacyjnie!

Edytowane przez Dinulka
Czas edycji: 2012-07-03 o 20:20
Dinulka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-03, 20:04   #3593
Flicka
Rozeznanie

Cytat:
Jak się nie sprawdzi zużyjesz do ciała, jak tak zrobiłam i całkiem fajne myjadło

A co już przetestowałaś z szamponów? Rozumiem, że szukasz czegoś delikatnego?
ojoj, szkoda pisać za to nie testowałam (nie wiem jakim cudem) rossmannowskiego szamponu dla dzieci i Facelle i chyba właśnie to kupię w najbliższej przyszłości..

Cytat:
Napisane przez la figa Pokaż wiadomość

wszystko co kupilam po ok 1,5miesiaca jest do wywalenia. wszystko przechowywane nalezycie - suche, zaciemnione miejsce. dzisiaj wywalilam kolejna rzecz aloes 10x stezony, wiec o plukance z lcysteina moge pomarzyc - tez leci do kosza bo nie mam zamiaru zamawiac ponownie u nich
a ja tak lubię ZSK! i jeszcze nic mi się nie zepsuło, odpukać..

Cytat:
dokładnie tak

tz ja pzed aw6 miałam moze jakis serio mini mini tłuszczyk i się teraz spłaszczył wiec cos tam dało, ale to nie sa cwiczenia na spalanie tłuszczu
do dziś wspominam te zakwasy... chyba czas na powtórkę, działało to na mnie lepiej niż 8 min abs

Audrey Hepburn
Stary 2012-07-03, 20:29   #3594
Kaveri
Spaceroholiczka

Cytat:
Napisane przez riendo Pokaż wiadomość
Cytat:
dokładnie tak
Dzięki za odpowiedzi Trudno, będę musiała najpierw pozbyć się tłuszczyku. Może coś możecie polecić? (Tylko błagam, żadne diety, bo już jestem na trzech, a czasami i na 5 + chadzam sobie na fitness)

Żeby nie było off top'u - ułożyłam sobie plan - jeśli chodzi o włosy
I nauczyłam się ręcznikować (tak to się mówi, prawda? czy coś pokręciłam?)
Kaveri jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-03, 21:23   #3595
Dinulka
Zakorzenienie

chętnie posłucham co na brzuch, bo odchudzam się, jestem na diecie, chodzę na siłownię, nogi mi schudły, piersi zanikły, tyłek zrobił się płaski i kościsty (a nie był najgorszy), a opona pod pępkiem jak była, tak jest...
Dinulka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-03, 23:12   #3596
say-hello
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kaveri Pokaż wiadomość
Dzięki za odpowiedzi Trudno, będę musiała najpierw pozbyć się tłuszczyku. Może coś możecie polecić? (Tylko błagam, żadne diety, bo już jestem na trzech, a czasami i na 5 + chadzam sobie na fitness)

Żeby nie było off top'u - ułożyłam sobie plan - jeśli chodzi o włosy
I nauczyłam się ręcznikować (tak to się mówi, prawda? czy coś pokręciłam?)
ja bardzo polecam ćwiczenia typu bodyweight. ćwiczyłam przez 5 dni w tygodniu tylko 12 minut dziennie, ale za to strasznie intensywnie. bardzo dużo takich ćwiczeń i pełnych zestawów jest na filmikach na www. bodyrock. tv (swoją drogą dziewczyna świetnie motywuje do pracy ). po jakimś czasie sama zaczęłam tworzyć swoje zestawy (np pierwsze ćwiczenia na całe ciało, żeby podkręcić spalanie , a ostatnie na problematyczną część ciała. ogólnie chodzi o to, że jest zestaw 12 ćwiczeń (lub kombinacje typu 2x6, 3x4). ćwiczy się intensywnie przez 50sekund, przez 10 sekund przerwa na zmianę pozycji.
efekty- o wiele lepsza kondycja, fajne samopoczucie, rzeźba mięśni no i mniejsza oponka

a żeby nie było offtopa - dziękuję dziewczyny za wszystkie miłe słowa na temat moich włosów.
teraz intensywnie je odżywiam pantenolem, bo muszę zużyć buteleczkę
say-hello jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-03, 23:13   #3597
Lethie
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez alex1989 Pokaż wiadomość
właśnie siedzę już z maską i miodem na włosach i mam nadzieje że włosy będą dziś idealne bo ide wieczorem na randkę
To miłego wieczoru, choć pewnie jest już w trakcie

Cytat:
Napisane przez la figa Pokaż wiadomość

Ja mam swoje już pół roku i wszystko jest z nimi ok (tfu tfu)

Na tę oponkę pod pępkiem jest podobno dobre to ćwiczenie: 10:45
http://www.youtube.com/watch?v=1Pc-NizMgg8
a na spalanie tłuszczu to tylko aeroby, brzuszki wyrobią mięśnie ale tłuszczyku nie spalą

Dzisiaj nałożyłam na włosy maskę z silikonami na 15 min i włosy i tak spuszone, gdzie te wygładzające i obciążające właściwości silikonów

Moje włosy

Edytowane przez Lethie
Czas edycji: 2012-07-03 o 23:16
Lethie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-03, 23:27   #3598
Madziarka1233
Przyczajenie

witam

chciałam prosić o pomoc w ułożeniu hmm "planu" odbudowy włosów
tzn. co konkretnie robić i kiedy?
myślałam o jakiejś dobrej masce, ale w przystępnej cenie, bo moja nastoletnia 'pensja' może nie starczyć, do tego olejowanie, olejkiem kokosowym, jakaś odżywka odbudowująca i może olejek rycynowy? jakie macie jeszcze pomysły?
+jakieś domowe sposoby, jak żółtka jajek które świetnie na mnie działają
Madziarka1233 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-04, 00:29   #3599
izus_86
Zakorzenienie

Cytat:
i twoja córeczka ma z toba naprawdę super !

a tak z ciekawosci spytam czesto sie złościsz na swoja córeczke czy może wogóle? wiem ze to dziwne pytanie, ale na mnie cały czas ktos krzyczał w dziecinstwie :P
Dziękuję

A czy często się denerwuje Czasami Ona ma bardzo dużo energii, wie co jej wolno, a czego nie, ale czasami specjalnie robi coś na złość, wtedy ją troszkę wyzywam, ale wolę to niż dać jej klapsa, jak już pieluch nie nosi i pewnie by ją to bolało
Najpierw staram się je na spokojnie tłumaczyć, żeby tak nie robiła, zazwyczaj rozumie, ale zdarza się, że ma gorszy dzień, to wystarczy, że podniosę głos i od razu przestaje
Ja staram się ją dobrze wychować, nie lubią na nią krzyczeć, ale oczywiście czasami to jest nieuniknione
Najważniejsze jest dla mnie, aby czuła ciepło rodzinne, to że jest dla mnie i męża ważna, że ją kochamy. Póki co jest dobrze, straszny z niej przytulasek

A co do Ciebie, to nie martw się na mnie też krzyczeli, ale ja byłam typowa łobuziara, typu chłopczyca, która grała w piłkę, hokeja na rolkach, skakała po drzewach i dachach

Cytat:
Napisane przez alex1989 Pokaż wiadomość
O, no to powodzenia

Cytat:
Napisane przez visionAM Pokaż wiadomość
Ja zawsze zamawiam na mazidłach, mam rzeczy w szklanych ciemnych opakowaniach i nigdy nic się nie zepsuło
Ja tez zamawiam tylko z Mazideł i nigdy się nie zawiodłam
Do tego mam niedaleko po odbiór osobisty

Cytat:
Napisane przez Dinulka Pokaż wiadomość
A czy ktoś mnie jeszcze pamieta? Jako, że w końcu sie obroniłam, mam znowu czas na Wizażowanie
tak na wkupne (chociaz pewnie już wiecie) promocje są w rossie na odżywkę babassu i olejki Alterry :-D
Kupiłam 2 babassy, ale zużywam właśnie chyba 4 butelkę i z chęcia bym kupiła w jakiejś innej wersji isanę, ale się boję, że nie będzie dobra

mimo że miałam mniej czasu i tu nie wchodziłam, to nakładałam odżywki z półproduktami, psikałam sokiem z aloesu i nakładałam olej (choć rzadziej) - wydaje mi się, że włosy mam bardziej mięsiste teraz, lepszą objętość i są milsze w dotyku, nie mam teraz też problemów z rozczesaniem - jestem super zadowolona boję sie, że teraz przesadzę z pielęgnacją, skoro mam wakacje ;p chyba je jutro oczyszczę szamponem, ostatni raz robiłam to ponad miesiąc temu... ale nie chcę żeby teraz się pogorszyły jak je tak dokładnie zmyję ze wszystkiego
Jedyne co to nie wiem czy łupieżu nie mam, bo zauważam białe cząsteczki na włosach

Używam kolejnej butelki BD na zmianę z białym Liliputz (dzięki Izuś ), Facelle sprawia, że mam niedomyte włosy :/ nie umiem go używać

uhh pozdrawiam wakacyjnie!
No to gratulację obrony

Czyli Lilli Ci się sprawdza tak? Ja po wielu innych testach, stwierdziłam, że to jest mój szampon idealny

Cytat:
ojoj, szkoda pisać za to nie testowałam (nie wiem jakim cudem) rossmannowskiego szamponu dla dzieci i Facelle i chyba właśnie to kupię w najbliższej przyszłości..
No, to spróbuj BD, jest tani, więc w razie co dużo nie stracisz
Ja od siebie jeszcze polecam Lilliputz ten biały żel 2w1
To mój ulubiony szampon, ale ma SCS, które jest podobne do SLeS (Alterra też to ma), jednak mi się wydaje, że działa dużo bardziej delikatnie
1.04.12 - Seboradin
12.04.12 - Eclipta

Moje włosy
Stary 2012-07-04, 00:31   #3600
Nolley
Wtajemniczenie

Haha chodzę sobie dziś po "namiotach" z takimi pierdołami,a tam co? Szampon Khadi za 15 zł ^^, kupiłam jakiś z drzewem sandałowym i miodem, skład super i w ogóle się zdziwiłam. Tego szamponu nie ma na Helfach, ani nigdzie, dziwne no ale były jeszcze mydełka, jakieś olejki do masażu

MOJA PIELĘGNACJA

WYMIANKA
Nolley jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości