|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3571 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Walka o zdrowe i piękne włosy część XI
Racja...marzy mi się taki blask
Może kiedyś spróbuję Cassi Cytat:
Ja przy AW6 wymiękam, za to lubię sobie pohulać ![]() W sobotę miałam puch stulecia...upał nieziemski, więc umyłam Facelle i dałam bingacza z błotem karnalitowym bo chciałam, żeby były dłużej świeże ![]() A dziś nadal puch, o 10% mniejszy
"Przeznaczenie zazwyczaj czeka tuż za rogiem. Jakby było kieszonkowcem, dziwką albo sprzedawcą losów na loterię: to jego najczęstsze wcielenia. Do drzwi naszego domu nigdy nie zapuka. Trzeba za nim ruszyć." |
|
|
|
|
#3572 |
|
Rozeznanie
|
parę dni temu zaczęłam myć balsam dla mam BD, pierwsze wrażenie: super, ale wczoraj wieczorem umyłam trzeci raz i dzisiaj czułam, że mam nieświeże włosy. więc właśnie potraktowałam włosy Hair Loss NaturVital, wiem wiem, obrażą się na mnie, ale nie lubię uczucia, że mam nieświeże włosy
![]() więc będę dalej szukać czegoś bez SLS, do codwudniowego mycia. czy któraś z Was stosowała szampon nabłyszczający Nivea Baby jako ten silniejszy? dobrze domywa włosy?
„Wierzę w kolor różowy. Wierzę, że najlepszym sposobem na spalanie kalorii jest śmiech. Wierzę w pocałunki. Wierzę, że można być silnym, kiedy wszystko wydaje się iść źle. Wierzę, że szczęśliwe dziewczyny są najładniejsze. Wierzę, że jutro będzie kolejny dzień i wierzę w cuda.” Audrey Hepburn |
|
|
|
#3573 |
|
Zakorzenienie
|
A czemu włosy się puszą najbardziej kilka godzin po umyciu? Jak pójdę na plażę po umyciu włosów, to mam murowane afro. Na następny dzień już nie.
|
|
|
|
#3574 | |
|
Zakorzenienie
|
Witam Was Kochane ponownie
Ostatnio mam mało czasu na wizaż i dla moich włosków ![]() Nadrobiłam wszystko, ale nawet nie będę nic odpisywać, bo w sumie na większość pytań padły już odpowiedzi ![]() Teraz całymi dniami jestem na dworze, albo basenie z córeczką, wracam szykuję jej kolację, kąpię ją, kładę spać, a rano robię śniadanko, spacerek, obiad i znowu wybywam z domu ![]() Mam nadzieję, że uznacie, to za sensowne wytłumaczenie, ale same wiecie jak ja kocham spędzać czas na dworze z córeczką ---------- Dopisano o 23:02 ---------- Poprzedni post napisano o 22:58 ---------- Cytat:
![]() Co do Nivea, to one mają pq, więc takim typowym oczyszczaczem nie będzie
|
|
#3575 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
dam chyba drugą szansę temu balsamowi, zobaczę - może niedokładnie coś zmyłam/użyłam za mało produktu itd., pokombinuję, bo szkoda, żeby taka butla się zmarnowała..
„Wierzę w kolor różowy. Wierzę, że najlepszym sposobem na spalanie kalorii jest śmiech. Wierzę w pocałunki. Wierzę, że można być silnym, kiedy wszystko wydaje się iść źle. Wierzę, że szczęśliwe dziewczyny są najładniejsze. Wierzę, że jutro będzie kolejny dzień i wierzę w cuda.” Audrey Hepburn |
|
|
|
|
#3576 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A co już przetestowałaś z szamponów? Rozumiem, że szukasz czegoś delikatnego?
|
|
#3577 | ||||
|
Rozeznanie
|
łaał! świecą się
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Jeżeli chodzi o szampon bez sls, to i ja szukam czegoś doskonałego, próbowałam wszelki BD czy hipp, ale u mnie nie sprawdzały się, ostatnio jakieś inne dla niemowląt testowałam (szukałam czegoś delikatniejszego, bo silniejsze szampony podrażniają) to włosy tak nieciekawie wyglądały. Ostatnio wybrałam isane z sls (te serie z proffesional, to jedyny tego typu szampon który toleruję, ma fajne składniki gdyby tylko pozbyli się sls ze składu), ale to tak z braku laku, bo całe miasto obeszłam w poszukiwaniu barwy dla dzieci ale nigdzie nie było. Myśle nad wypróbowaniem tego słynnego facelle, ale teraz mam bulte 500 ml Miłego dnia !!
|
|
#3578 |
|
Wtajemniczenie
|
Nie spodziewałam się, że będę musiała walczyć o zdrowe i piękne włosy, ale oto jestem i liczę na Waszą specjalistyczną poradę
Zawsze miałam miękkie, zdrowe, lśniące włosy. Od jakiegoś czasu przestały ze mną współpracować - stały się suche, matowe i najbardziej denerwują mnie odstające włoski na całej długości. Podcinałam je w piątek, ale nic to nie dało. Ani Wax, ani Nafta, ani serum Waxa nie pomaga... Już nie wiem co mam nałożyć, żeby moje włosy znowu zrobiły się gładkie...
|
|
|
|
#3579 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Może włoski sa przesuszone ![]() Polecam odżywke isana z olejkiem babassu - w promocji (chyba jeszcze?) w rossmannie po 3.99zł
|
|
#3580 | |
|
seriously? no.
|
Cytat:
też to u siebie zauważyłam. po pierwszym myciu super a później już tylko gorzej. zużyję go chyba do ciała. tylko nie mam już pomysłu na delikatny szampon poza tymi dla dzieci, które pasują mi tak średnio na jeża
|
|
|
|
|
#3581 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No to chyba moja ostatnia nadzieja w tej odżywce w takim razie
|
|
|
|
|
#3582 |
|
Zakorzenienie
|
Kliknij u mnie w podpisie na "pielęgnacja" i przejrzyj sobie pierwszy post, nie to żebym sobie reklamę robiła, ale po prostu tam jest taka dość podstawowa pigułka jeśli chodzi o pielęgnację prostych włosów.
|
|
|
|
#3583 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja tez hulam od czasu do czasu ![]() Cytat:
![]() i twoja córeczka ma z toba naprawdę super ! a tak z ciekawosci spytam czesto sie złościsz na swoja córeczke czy może wogóle? wiem ze to dziwne pytanie, ale na mnie cały czas ktos krzyczał w dziecinstwie :P Cytat:
|
|
#3584 | ||
|
Zadomowienie
|
moja nowa współlokatorka ma w sowim domu rodzinnym pasieke
![]() wczoraj dostałam cały słój świeżego miodu właśnie siedzę już z maską i miodem na włosach i mam nadzieje że włosy będą dziś idealne bo ide wieczorem na randkę
|
|
|
#3585 |
|
Zakorzenienie
|
a ja nie lubię nakładać miodu na włosy, za to lubię go jeść
|
#3586 |
|
Wtajemniczenie
|
Miód jeszcze na usta no i do jedzenia
![]() Dziewczyny polecicie mi jakiś spray ochronny na plaże? (mocno słońce + słona woda) zmieniają mi się w kołtun i niepotrzebnie przesuszają, ktoś ma coś sprawdzonego?
|
#3587 |
|
Wtajemniczenie
|
zakupy w ZSK - nigdy wiecej!
wszystko co kupilam po ok 1,5miesiaca jest do wywalenia. wszystko przechowywane nalezycie - suche, zaciemnione miejsce. dzisiaj wywalilam kolejna rzecz
|
#3588 |
|
Zakorzenienie
|
Ja zawsze zamawiam na mazidłach, mam rzeczy w szklanych ciemnych opakowaniach i nigdy nic się nie zepsuło
|
|
|
|
#3589 | |
|
Spaceroholiczka
|
karmazynka99 - powiedz mi tylko, czy aby zacząć a6w trzeba mieć brzuszek pozbawiony tłuszczu, czy działa to też na taki większy ?
![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#3590 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a6w ładnie modeluje mięśnie, ale oczywiście nie będzie ich widać pod tłuszczem. ja kiedyś robiłam i coś tam spadło z wagi, ale efekty wizualne mierne...
|
|
|
|
|
#3591 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() tz ja pzed aw6 miałam moze jakis serio mini mini tłuszczyk i się teraz spłaszczył wiec cos tam dało, ale to nie sa cwiczenia na spalanie tłuszczu
|
|
#3592 |
|
Zakorzenienie
|
A czy ktoś mnie jeszcze pamieta? Jako, że w końcu sie obroniłam, mam znowu czas na Wizażowanie
![]() tak na wkupne (chociaz pewnie już wiecie) promocje są w rossie na odżywkę babassu i olejki Alterry :-D Kupiłam 2 babassy, ale zużywam właśnie chyba 4 butelkę i z chęcia bym kupiła w jakiejś innej wersji isanę, ale się boję, że nie będzie dobra ![]() mimo że miałam mniej czasu i tu nie wchodziłam, to nakładałam odżywki z półproduktami, psikałam sokiem z aloesu i nakładałam olej (choć rzadziej) - wydaje mi się, że włosy mam bardziej mięsiste teraz, lepszą objętość i są milsze w dotyku, nie mam teraz też problemów z rozczesaniem - jestem super zadowolona boję sie, że teraz przesadzę z pielęgnacją, skoro mam wakacje ;p chyba je jutro oczyszczę szamponem, ostatni raz robiłam to ponad miesiąc temu... ale nie chcę żeby teraz się pogorszyły jak je tak dokładnie zmyję ze wszystkiego Jedyne co to nie wiem czy łupieżu nie mam, bo zauważam białe cząsteczki na włosach ![]() Używam kolejnej butelki BD na zmianę z białym Liliputz (dzięki Izuś ), Facelle sprawia, że mam niedomyte włosy :/ nie umiem go używaćuhh pozdrawiam wakacyjnie!
Edytowane przez Dinulka Czas edycji: 2012-07-03 o 20:20 |
|
|
|
#3593 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
za to nie testowałam (nie wiem jakim cudem) rossmannowskiego szamponu dla dzieci i Facelle i chyba właśnie to kupię w najbliższej przyszłości..Cytat:
Cytat:
chyba czas na powtórkę, działało to na mnie lepiej niż 8 min abs
|||
|
|
|
#3594 | |
|
Spaceroholiczka
|
Cytat:
Trudno, będę musiała najpierw pozbyć się tłuszczyku. Może coś możecie polecić? (Tylko błagam, żadne diety, bo już jestem na trzech, a czasami i na 5 + chadzam sobie na fitness) ![]() Żeby nie było off top'u - ułożyłam sobie plan - jeśli chodzi o włosy ![]() I nauczyłam się ręcznikować (tak to się mówi, prawda? czy coś pokręciłam?) |
|
|
|
|
#3595 |
|
Zakorzenienie
|
chętnie posłucham co na brzuch, bo odchudzam się, jestem na diecie, chodzę na siłownię, nogi mi schudły, piersi zanikły, tyłek zrobił się płaski i kościsty (a nie był najgorszy), a opona pod pępkiem jak była, tak jest...
|
|
|
|
#3596 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
). po jakimś czasie sama zaczęłam tworzyć swoje zestawy (np pierwsze ćwiczenia na całe ciało, żeby podkręcić spalanie , a ostatnie na problematyczną część ciała. ogólnie chodzi o to, że jest zestaw 12 ćwiczeń (lub kombinacje typu 2x6, 3x4). ćwiczy się intensywnie przez 50sekund, przez 10 sekund przerwa na zmianę pozycji. efekty- o wiele lepsza kondycja, fajne samopoczucie, rzeźba mięśni no i mniejsza oponka ![]() a żeby nie było offtopa - dziękuję dziewczyny za wszystkie miłe słowa na temat moich włosów. teraz intensywnie je odżywiam pantenolem, bo muszę zużyć buteleczkę
|
|
#3597 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
(tfu tfu )Na tę oponkę pod pępkiem jest podobno dobre to ćwiczenie: 10:45 http://www.youtube.com/watch?v=1Pc-NizMgg8 a na spalanie tłuszczu to tylko aeroby, brzuszki wyrobią mięśnie ale tłuszczyku nie spalą ![]() Dzisiaj nałożyłam na włosy maskę z silikonami na 15 min i włosy i tak spuszone, gdzie te wygładzające i obciążające właściwości silikonów
20.01.2012 - pierwszy krok do zdrowych, pięknych i długich włosów Typ: 2A 3.12.12 : 44cm CEL: 60 cm Moje włosy Edytowane przez Lethie Czas edycji: 2012-07-03 o 23:16 |
||
|
|
|
#3598 |
|
Przyczajenie
|
witam
![]() chciałam prosić o pomoc w ułożeniu hmm "planu" odbudowy włosów ![]() tzn. co konkretnie robić i kiedy? myślałam o jakiejś dobrej masce, ale w przystępnej cenie, bo moja nastoletnia 'pensja' może nie starczyć, do tego olejowanie, olejkiem kokosowym, jakaś odżywka odbudowująca i może olejek rycynowy? jakie macie jeszcze pomysły? +jakieś domowe sposoby, jak żółtka jajek które świetnie na mnie działają |
|
|
|
#3599 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A czy często się denerwuje Czasami Ona ma bardzo dużo energii, wie co jej wolno, a czego nie, ale czasami specjalnie robi coś na złość, wtedy ją troszkę wyzywam, ale wolę to niż dać jej klapsa, jak już pieluch nie nosi i pewnie by ją to bolało ![]() Najpierw staram się je na spokojnie tłumaczyć, żeby tak nie robiła, zazwyczaj rozumie, ale zdarza się, że ma gorszy dzień, to wystarczy, że podniosę głos i od razu przestaje ![]() Ja staram się ją dobrze wychować, nie lubią na nią krzyczeć, ale oczywiście czasami to jest nieuniknione ![]() Najważniejsze jest dla mnie, aby czuła ciepło rodzinne, to że jest dla mnie i męża ważna, że ją kochamy. Póki co jest dobrze, straszny z niej przytulasek A co do Ciebie, to nie martw się na mnie też krzyczeli, ale ja byłam typowa łobuziara, typu chłopczyca, która grała w piłkę, hokeja na rolkach, skakała po drzewach i dachach Cytat:
Cytat:
![]() Do tego mam niedaleko po odbiór osobisty ![]() Cytat:
![]() Czyli Lilli Ci się sprawdza tak? Ja po wielu innych testach, stwierdziłam, że to jest mój szampon idealny ![]() Cytat:
![]() Ja od siebie jeszcze polecam Lilliputz ten biały żel 2w1 To mój ulubiony szampon, ale ma SCS, które jest podobne do SLeS (Alterra też to ma), jednak mi się wydaje, że działa dużo bardziej delikatnie
|
|
#3600 |
|
Wtajemniczenie
|
Haha
chodzę sobie dziś po "namiotach" z takimi pierdołami,a tam co? Szampon Khadi za 15 zł ^^, kupiłam jakiś z drzewem sandałowym i miodem, skład super i w ogóle się zdziwiłam. Tego szamponu nie ma na Helfach, ani nigdzie, dziwne no ale były jeszcze mydełka, jakieś olejki do masażu
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:19.

Może kiedyś spróbuję Cassi 

dam chyba drugą szansę temu balsamowi, zobaczę - może niedokładnie coś zmyłam/użyłam za mało produktu itd., pokombinuję, bo szkoda, żeby taka butla się zmarnowała..