|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4561 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część XIII
Houserka stworzyłaś dla dzidziusia idealne środowisko
Aga tak się ciesze, że Lusia przybiera ładnie i jesteście tylko na pokarmie naturalnym Anna ja nie daję pościeli na początek, tylko prześcieradełko, otulacz ten cienki z matherhood, ew. kocyk, ew. rożek jeśli będzie zimno, później śpiworek + kocyk. Pościel wg mnie zbędna jest przez dłuższy czas. |
|
|
|
#4562 |
|
Zakorzenienie
|
No wiem Aga, że taka malutka, zadziwiające...
|
|
|
|
#4564 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4565 |
|
Wtajemniczenie
|
asia665 strasznie mi przykro, że trafiłaś na takich patałachów, a nie lekarzy. Będę trzymać kciuki za Ciebie i Maleństwo
|
|
|
|
#4567 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() A ja też dzisiaj miałam frytki, bo już dawno nie jadałam i mi się zachciało ![]() Asia, strasznie się to czyta...przykro, że musisz tak przeżywać
|
||
|
|
|
#4568 |
|
Zakorzenienie
|
Asia665 współczuje tych przezyc, nie wiem co powiedziec, każda diagnoza inna, miejmy nadzieje ze sie cos rozkręci albo gin wroci i cos zdziała
|
|
|
|
#4569 | |||
|
Zakorzenienie
|
Karmelek, Linka, Irmusia, Mandi, Pumas -
![]() Nie mogę, bo trzeba jeszcze skręcić komodę i regał. Wiem, że piszę, jak przedtem Nadalka, ale mam nadzieję, że nie podzielę jej losu. Samochodu co prawda nie prowadzę, ale muszę załatwić to nieszczęsne OC i jeszcze jedną sprawę ubezpieczeniową. Cytat:
Cytat:
I nie panikuj, Cytat:
Asiu - może powinnaś iść do innego gina, albo do innego szpitala i dowiedzieć się, co z tym łożyskiem. Ja właśnie po przeczytaniu Waszych relacji szpitalnych poprosiłam swojego gina o ocenę łożyska i przybliżone pomiary. Wiem, że nie są miarodajne, ale dzięki temu miałam USG i jestem spokojna. |
|||
|
|
|
#4570 |
|
Zadomowienie
|
Mamuśka czyżby się zaczynało?
![]() Asiu bardzo mi przykro w związku z tym o Was spotkało - aż włos się jeży na głowie! Masz możliwość skontaktowania się ze swoim lekarzem chociażby przez sms? A może inny szpital? Agunia super, że mała przybiera i gratuluję przerzucenia się na cyca! Houserka rewelacyjne wieści! Super! Dzięki za opinie odnośnie pościeli - muszę przemyśleć czy ją zamawiać czy nie. |
|
|
|
#4571 |
|
Zakorzenienie
|
Maciejka gratuluje dobrych newsów
![]() Aga super, że już karmisz tlyko piersia, rewelka |
|
|
|
#4572 |
|
Zakorzenienie
|
Karmelku t no wlasnie nie wiem co sie dzieje . Bylam 4 razy w toalecie n dwojce do tego strasznie boli mnie krzyz boli podbrzusze kloje w pochwie i mam lekkie nieregularne skurcze ale nie sa one bolesne. Mam nadzieje ze to falszywy alarm bo ja nie chce jeszcze rodzic. Na razie caly czas leze zobaczymy co bedzie dalej.
|
|
|
|
#4573 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zakładam, że w rzeczywistości jest trochę mniejsza! Jeszcze nie! Tż powtarza, że mam wytrzymać jeszcze tydzień... tylko tydzień temu mówił to samo i pewnie nie kojarzy, że im później, tym większa dzidzia i trudniej będzie ją urodzić. Oczywiście gdybym ze swojej strony przygotowała wszystko, to pewnie już spacerowałabym po schodach, więc uczciwie przyznaję, że powstrzymują mnie również sprawy, które muszę załatwić osobiście. Ciekawe, czy powstrzymają córeczkę.
|
|
|
|
|
#4575 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4576 |
|
Zakorzenienie
|
Byłam na szkole rodzenia, było o połogu, wiało nudą
|
|
|
|
#4577 | ||||
|
Zadomowienie
|
Maciejko- gratuluję dobrych wieści z wizyty
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Przeżyłam kilka dni temu całodniową biegunkę i też się nieźle wystraszyłam nie zliczę ile razy byłam na 2, aż tam mnie wszystko piekło![]() Cytat:
brawa dla Lusi, dzielna dziwczynka![]() Cytat:
, ale wyglada na to, że Poluni jest bardzo wygodnie w Twoim brzuszku
|
||||
|
|
|
#4578 |
|
Zakorzenienie
|
asia665
jej to straszne jak tam traktowali cię ci inni lekarze masakra. teraz wsumie nic nie wiadomo mam nadzieje ze twój GIN szybko wróci albo że ktoś się tobą odpowiednio zajmie wkoncu!
|
#4579 |
|
Zakorzenienie
|
Asia współczuje przezyc, mam nadzieje, że nastepnym razem trafisz na bardziej kompetentnych lekarzy
Agunia, super ze Lusia przybiera na wadze i ze tak dobrze sobie radzicie
|
#4580 |
|
Zakorzenienie
|
Maciejka a śmiałaś się ze mnie
Można mieć w szpitalu wiatraczek? Bo kupiłam dzisiaj w biedronce i zastanawiam się czy mi pozwolą mieć ? |
|
|
|
#4581 |
|
Zakorzenienie
|
Asiu witaj w domku, współczuję bardzo tego pobytu w szpitalu
Anna-mam nadzieję, że u Was konik też się sprawdzi, u nas to była rewelacja (zresztą do tej pory jest )Mąż mi zabiera kompa, a mnie się nie chce drugiego włączać, bo chodzi jak czołg ![]() Żegnam się na dzisiaj, spokojnej nocy |
|
|
|
#4582 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://suwaczki.maluchy.pl/li-60657.png "Wędrówką jedną życie jest człowieka..." Edytowane przez ewka5891 Czas edycji: 2012-07-03 o 12:12 |
|
|
|
|
#4583 |
|
Zakorzenienie
|
a sas się odzywała?
|
|
|
|
#4584 |
|
Rozeznanie
|
pumaspewnie bym się przeszła na spacer ,ale nie w takie upały i nie na tak długo jak ostatnio, bo cały wieczór kwiczałam po nim :P
dziś mi nogi napuchły w dodatku, a burzy dalej niet , teraz mocze nogi w zimnej wodzie...a jeśli chodzi o moje niedobre dziewcze, to skoro nie chce teraz wyjść , to ją podtucze do 4 kg i niech mi zrobią cc, bo takiej "grubaski" nie będę rodzić sn trzymam kciuki za Twoją wizytę jutro ! |
|
|
|
#4585 |
|
Zadomowienie
|
Asiu szczerze współczuję takich przeżyć
![]() houserka cóż, wieści w sumie dobre, ale może mała ci niespodziankę szykuje faktycznie sas coś nie było, może rodzi?? ![]() Agunia super, że wszystko się powoli układa Ja się w końcu wzięłam za kompletowanie wyprawki i zrobiłam mega zamówienie u naszego "znajomego" sprzedawcy teraz będę czekać na kuriera ![]() jeszcze z takich większych rzeczy został mi wózek i fotelik samochodowy, no i parę rzeczy z apteki i coś z kosmetyków ![]() tż właśnie się wziął za skręcanie łóżeczka
|
|
|
|
#4586 | |
|
Rozeznanie
|
Cześć Mamuśki,
Dawno mnie nie było - całymi dniami jesteśmy z mężem u teściów, bo jest zbiór czereśni (zawsze całą rodziną zrywamy). Zbiory jeszcze trochę potrwają, więc będę rzadko na wizażu... Gratuluję Ando urodzenia córeczki! Marysia szybko dojdzie do siebie - trzymam kciuki! ![]() Widzę, że Muminek z dzidźką już jesteście w domku - super! I Agunia karmi piersią! ![]() Żal mi Aśki... Co za lekarze... Doczytałam też, że Prince w szpitalu - oby zaopiekowali się Wami solidnie Gratuluję wszystkim rozpoczętych tygodni i udanych wizyt .A co u mnie: za tydzień mam wizytę u gina, jutro odbieram wynik GBS. Od 2 tygodni mam opadnięty brzuch - myślałam, że mi się wydaje ale każdy wokół to zauważył, więc naprawdę opadł! Trzy dni temu zaczął wypadać mi czop - czerwone "nitki" i wydzielina podbarwiona krwi. Zauważyłam to podczas podcierania się po oddaniu moczu, ale nie za każdym razem. To narazie tyle co u mnie, w czwartek zaczniemy z Gosią 36 tc, czyli 9 miesiąc, ale do czwartku jeszcze trochę .Pozdrawiam Was serdecznie! Buziaki ![]() ---------- Dopisano o 22:06 ---------- Poprzedni post napisano o 22:02 ---------- Cytat:
), kupiłam trochę pierdołków i wyszedł mi rachunek na 200 zł! Ale ciesze się bardzo i nie mogę doczekać kuriera |
|
|
|
|
#4587 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4588 |
|
Zakorzenienie
|
Asiu
brak słów do tych lekarzy pod czytałam trochę ale jestem totalnie padnięta
|
|
|
|
#4589 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:18 ---------- Poprzedni post napisano o 21:18 ---------- znowu bylam w ubikacji no chyba oszaleje.
|
|
|
|
|
#4590 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:22.

Codziennie dostawałam menu i mogłam sobie do woli wybrać co chcę na śniadanie, obiad i kolację, a jeszcze ok. 17 przyjeżdżała pani z kawą, herbatą i ciasteczkami

Wiem, że piszę, jak przedtem Nadalka, ale mam nadzieję, że nie podzielę jej losu. 

i pewnie nie kojarzy, że im później, tym większa dzidzia i trudniej będzie ją urodzić. Oczywiście gdybym ze swojej strony przygotowała wszystko, to pewnie już spacerowałabym po schodach,
. Zapytałam się jej więc, dlaczego moje dziecko nie przybiera na wadze,to powiedziała ze nie wie
. Jak się okazało,Patryś źle zareagował na kroplówki,które dostawałam we wtorek i środe.