|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4531 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część XIII
Cytat:
![]() Ale TŻ się wolno zbiera
|
|
|
|
|
#4532 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4533 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
uwielbiam...Cytat:
|
|
#4534 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Maciejka__ super, że wizyta udana |
|
|
|
|
#4535 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4536 |
|
Zakorzenienie
|
Hejaa
![]() Nadrobiłam tylko ostatnią stronę, jak mi net się rozhula to nadrobię całość, mam nadzieję, że nie pisałyście zbyt wiele Maciejka, widzę, że pozytywne informacje po wizycie, tak trzymać! Ja dziś cały dzień poza domem, było tak gorąco, że prawie zemdlałam. Dobrze, że się choć trochę ochłodziło, choć ulgę przyniesie pewnie deszcz, którego już długo nie było. Dostaliśmy od przyjaciółki wanienkę, możemy iść rodzić Chyba nie muszę wam mówić, ile pytań dziennie dostaje w sprawie "urodziłaś??" :P Mam dość. |
|
|
|
#4537 | |||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
i mam jeszcze taki cienki otulaczyk z GROBAGa też jest fajny - trochę dłuższe ma boki niż motherhood i bez rzepów, żeby nic nie uwierało...
|
|
#4538 |
|
Zakorzenienie
|
strasznie boli mnie krzyz i strasznie kluje podbrzusze... chyba zaraz oszaleje
|
|
|
|
#4539 |
|
Wtajemniczenie
|
Na wstępie dziekuje wszystkim za kciuki i wsparcie
Powiem szczerze,ze pobyt w szpitalu to był jeden wielki koszmar. Tzn póki był mój gin to wszystko było ok,ale jak wyjechał to jeden wielki burdel- czyli to czego się spodziewałam . W czwartek miałam robionego Dopplera, no i gin powiedział ,że zaczynamy wywoływać poród i na pewno do niedzieli urodzę. Więc dostałam czopek z oksycotyną,jakieś zastrzyki. Miałam skurcze,zaczęło się plamienie. Dopadły mnie skurcze krzyżowe- nie życzę nikomu . No i później jakoś koło 17 dostałam zastrzyk ,który miał spowodować jeszcze silniejsze skurcze i szybsze rozwarcie- skończyło się tym że mój organizm odmówił posłuszeństwa,czułam się tak jakbym była pijana. Spałam cały czas. Skurcze minęły. I tak od czwartku nic się nie dzieje . W sobote wieczorem przyszedł lekarz na wieczorny obchód i powiedział,że w niedziele rano mnie zbada. Ale powiedziałam mu,że słabo czuje ruchy. To powiedział,że w takim przypadku mam iść od razu na badanie. Więc poszłam. Po badaniu powiedział - "To co pani Joanno,jutro się żegnamy?" a ja mu mówie,że chyba nie bo ja przecież na wywołanie porodu,bo mam niewydolne łożysko itd. A on do mnie mówi ,że dziecko nie chce jeszcze wyjść,no ale zrobi mi jeszcze USG i Dopplera w poniedziałek. Dzisiaj USG i Dopplera zrobiła mi pani ginekolog,która nie umie obsługiwać się sprzętem . I dowiedziałam się od niej,że łożysko ma POJEDYNCZE zwapnienia , ale mam mało wód ,a jeszcze w poniedziałek i czwartek łożysko miało LICZNE zwapnienia . Zapytałam się jej więc, dlaczego moje dziecko nie przybiera na wadze,to powiedziała ze nie wie . Później przyszedł lekarz i powiedział,że wychodze do domu,i że mam przyjść w piątek na KTG i on zadecyduje kiedy położy mnie na oddział . W między czasie,jak Wam pewnie Karolina pisała Patryś miał problemy z tętnem,jakie to było straszne . Jak się okazało,Patryś źle zareagował na kroplówki,które dostawałam we wtorek i środe. Czuje się rozbita,nie mogę znaleźć sobie miejsca i to co tutaj napisałam to jedynie kropla tego co czuje i myśle. Nie mam już na nic siły. Co lekarz to inne zdanie,opinia.
|
#4540 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
|
|
|
|
#4541 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam nadzieję, że z Patrysiem wszystko jest w porządku Co oni wyprawiają w tym szpitalu
|
|
#4542 |
|
Zakorzenienie
|
Do tego mnie czysci w ciagu dwoch godzin bylam trzeci raz na dwojce! Czuje sie spanikowana.
|
|
|
|
#4543 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4544 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
((Co teraz? Kiedy wraca Twój lekarz??? |
|
|
|
|
#4545 |
|
Zakorzenienie
|
Nie wiem wlasnie ale wpadlam w panike. Na razie nie mam skurczy a mala rusza sie leniwie. Polozylam sie i leze. Musze sie uspokoic przede wszystkim.
|
|
|
|
#4546 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4547 |
|
Zakorzenienie
|
Asia normalnie zaty sobie z Ciebie tam zrobili oni nie powinni buc lekarzami gnoje nie zdaja sobie sprawy ze sa odpowiedzialni za Ciebie i Patrysia! Trzymamy za Was kciuki!
---------- Dopisano o 18:23 ---------- Poprzedni post napisano o 18:22 ---------- No wlasnir moze falszywy zreszta nie pierwszy falszywy a ja spanikowalam jakby byl prawdziwy. Musze sie zrelaksowac. Ale tak mnie od krzyza boli a brzuch jak kamien i tak ciagnie i kloje. |
|
|
|
#4548 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Wspomniałam też ginowi o ostatnich blokujących mnie bólach typu rwy kulszowej - dopytał tylko, czy to takie z bólem całej nogi i też uznał za efekt ucisku macicy na jakiś nerw. Zwłaszcza, że zbiegło się to w czasie z obniżeniem brzucha. Cytat:
W skrajnych przypadkach hipotrofię płodu, ale jeśli gin nic nie mówił, to się nie martw, bo różnica chyba jest zawsze i to całkiem spora. |
||||
|
|
|
#4549 |
|
Zakorzenienie
|
Asiu, przykro mi, że takie miałaś przeżycia. Najgorsze, że poród dalej przed Tobą, a Ty się tyle wymęczyłaś. Nie wiem, co bym zrobiła w takiej sytuacji....
|
|
|
|
#4550 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Z perspektywy tego co przeżyłam,życzę wszystkim dziewczynom,aby ich poród rozpoczął się w domu,bez potrzeby wywoływania w szpitalu
|
|
#4551 |
|
Zakorzenienie
|
wywoływanie nie jest niczym dobrym, bo częsta reakcja na oksy to spadek tętna właśnie
ale czasem trzeba wywoływać ale właśnie jak nic się nie dzieje i porodu nie ma konieczności przyśpieszać to ostrożnie z oksytocyną... |
|
|
|
#4552 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Znowu nie nadrobiłam i niestety nie nadrobię, dzisiaj miałam cały dzień zajęty, bo rano byliśmy w przychodni pobrać krew na te badania przesiewowe (samo pobieranie to okropność, jak mi szkoda Luśki było jak jej z piętki wyciskali tą krewkę na bibułkę na szczęście mała zniosła to dzielnie, zapłakała tylko przy ukłuciu) i się zważyć, mała waży 2350g, więc przybieramy Poza tym byli u nas teściowie, teściowa za każdym razem jak na małą patrzyła to ryczała ze wzruszenia A poza tym z pozytywnych wieści przerzuciliśmy się z małą całkiem na pierś Doczytałam tylko post Asi o szpitalu i brak mi słów na to, co ci lekarze tam wyrabiali. Współczuje Ci bardzo słońce takich nieciekawych przeżyć
|
#4553 |
|
Rozeznanie
|
Asiuprzykra sprawa z tym szpitalem i pracującymi tam ludźmi...
ja jestem po wizycie i nic nie wskazuje na to żeby Pola chciała wyjść:ma dużo wód, młode łożysko, przepływy prawidłowe, przybiera pięknie na wadze(prawie 3700g, czyli średnio 250g na tydzień). Poza tym rozwarcia brak. Jak do niedzieli nie urodzę to w pon. mam się zgłosić do szpitala. Dostałam już skierowanie. Główka jest na 39tydz. i 4 dni, brzuszek na 39, a kość udowa na 38 i 4 dni.Poza tym zastępczyni bardziej kontaktowa niż moja ginka, więcej gada od siebie i dużo tańsza .kazała mi zbierać grosiki i ryż, chodzić po schodach itp, by wykurzyć małą z brzucha
|
|
|
|
#4554 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Gorzej z tą oxytocyną ale dużym plusem jest dobra opieka neonatologiczna. Cytat:
Trzymam kciuki żeby wszystko było w porządku. A tych "lekarzy"...
Sebastianek Edytowane przez Alexandraaa88 Czas edycji: 2012-07-02 o 20:13 |
||
|
|
|
#4555 | |||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Przesłodko wygląda Dorotka z konikiem Cytat:
mi się bardziej ten chłopczyk podoba! Jest czaderski!!!! Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|||||||||
|
|
|
#4556 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4557 |
|
Zakorzenienie
|
Agunia, cieszę się, że idzie wam coraz lepiej i, że mała przybiera. Choć powiem Ci szczerze, że zaszokowała mnie waga, jaką podałaś. Przecież to odrobinka, jezusie.
Houserka, nie za ciekawie to u Ciebie wygląda, ale miejmy nadzieję, że coś się ruszy do tego czasu... Może jakiś spacerek ?
|
|
|
|
#4558 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Najważniejsze, że przybiera, rośnie i nabiera sił - a to widzę po tym jak karmię piersią, na początku męczyła się po minucie i zasypiała, a potem ciężko było ją dobudzić, a dzisiaj budzi się co 2-3 godziny i potrafi mi z przerwami nawet pół godziny na cycu wisieć
|
|
#4559 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
.Cytat:
Cytat:
za karmienie piersią.Asia i co będziesz wracać do tego szpitala? Irmusia, sama nie wiem. Może przez tą chorę dziewczynkę, co wkleiłam tego linka. Tak strasznie mi przykro... |
|||
|
|
|
#4560 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
trzymamy kciuki za Lusie zeby rosla cala i zdrowa!
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:35.

uwielbiam...

wg mnie to wygląda strasznie - nie lubię jak dzieci zachowują się jak dorośli...

.
. Zapytałam się jej więc, dlaczego moje dziecko nie przybiera na wadze,to powiedziała ze nie wie
. Później przyszedł lekarz i powiedział,że wychodze do domu,i że mam przyjść w piątek na KTG i on zadecyduje kiedy położy mnie na oddział
. Jak się okazało,Patryś źle zareagował na kroplówki,które dostawałam we wtorek i środe. 
((

, a po porodzie zostawiają mamusie bez żadnego wparcia. Mają radzić sobie same.