|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Kochane Mamusie, czesc 8 zbliza sie ku końcowi więc czas na głosowanie
|
|||
| Pierwsze roczki, pierwsze kroczki kręcą się już nasze loczki. |
|
5 | 11,11% |
| Pierwsze ząbki wszyscy mamy, więc już mamie nie dokuczamy |
|
0 | 0% |
| Lato w pełni, słońce praży, wszystkie dzieci już na plaży. |
|
2 | 4,44% |
| Dzieciaczki swoje bardzo kochamy i na nowe bociany czekamy |
|
1 | 2,22% |
| Jedno już chodzi, drugie raczkuje, a dumna mama ostro wizażuje |
|
0 | 0% |
| Attenzione, attenzione - dzieciaczki dreptają jak szalone |
|
2 | 4,44% |
| Rok temu na świat pchaliśmy się hardo, dziś pierwsze kroki stawiamy twardo. |
|
3 | 6,67% |
| Mamo daj płetwy, tato lej wodę, bo przyszedł czas na letnią przygodę |
|
1 | 2,22% |
| Na torciku jedna świeczki mała, cały rok z uwielbieniem patrzy na mnie mama uśmiechnięta cała. |
|
0 | 0% |
| Jeden kroczek, drugi kroczek, mamo jesteśmy razem cały roczek! |
|
3 | 6,67% |
| Mam już roczek, stawiam kroczki i w ogóle jestem boski! |
|
4 | 8,89% |
| Rok już mają, chodzić chcą - nasze dzieci boskie są! |
|
3 | 6,67% |
| Mamusie nam na roczki torty dekorują i na zlot swój pierwszy z radością się szykują. |
|
1 | 2,22% |
| Czasem się przewrócą robiąc pierwsze kroczki - wakacyjne dzieci właśnie kończą roczki. |
|
10 | 22,22% |
| Mamo, tato, czy Wy wiecie, że już rok jestem na świecie? |
|
6 | 13,33% |
| Roczki już mają nasze słodkie dzieci, a nam ze sobą nawzajem lepiej jest na świecie |
|
0 | 0% |
| Roczek już mamy i powoli już chodzić sami zaczynamy! |
|
0 | 0% |
| Lato w pełni, hitza straszna, lecz ja z mamą mimo wszystko po placach zabaw chętnie latam |
|
0 | 0% |
| chodzę, gryzę, gugam wkoło i już wszystkim jest wesoło |
|
0 | 0% |
| pierwszych rocznic to początek - zaczynamy nowy wątek |
|
3 | 6,67% |
| papier, drewno, plastik, woda - to dopiero jest przygoda |
|
0 | 0% |
| chodzić i mówić zacznę tuż tuż, bo przecież roczek mija mi już |
|
1 | 2,22% |
| Głosujący: 45. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4531 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Codziennie nowe powody do dumy, letnie bobasy i ich mamy - Kuny. Mamy VII - VII
Cytat:
Cytat:
![]() Hania i Marysia Dziewczyny kupiłam w sobotę kojec / łóżeczko turystyczne dla Szymcia z myślą, że jest niżej i nie wyjdzie, nie wkłada się tam materaca więc odpada jakieś 10 cm i co? Moje dziecko jeszcze lepiej umie z niego wychodzić niż z łóżeczka, bo małe stópki umieją sprytnie wdrapywać się po siatce Co więcej umie do niego wejść górą
|
|
#4532 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Codziennie nowe powody do dumy, letnie bobasy i ich mamy - Kuny. Mamy VII - VII
Cytat:
|
|
#4533 |
|
Zadomowienie
|
Brumku, no to różnica malutka- super. Niedługo pewnie zaczną razem broić i siać spustoszenie.
Teściowe chyba faktycznie mają amnezję, moja dobrze swoje dziecko wychowała, a co do jej zachowania w stosunku do Hani też czasem mam zastrzeżenia. Widzę, że Hania z Tymkiem idą łeb w łeb co do zębów i ogólnego rozwoju - u Nas kanapa cały czas niezdobyta, też tylko na próbach i wielkich chęciach się dzisiaj kończyło.![]() Nam brak wózka przyspieszył decyzję zakupu rowerka, ale i tak właśnie ze względu na urodziny w połowie sierpnia pewnie wcześniej byśmy go kupili. Przynajmniej teraz jeszcze się z niego sporo skorzysta póki ciepło. Jeśli Hania była by chłopcem to miałabym ten sam dylemat kolorystyczny, a że już mam dosyć różu to wybór był prosty- żabka. ![]() Lili, byliście u pediatry? Eve, czyli nie ma już żadnej nadziei? Strasznie mi przykro ... a nie można taty do domu zabrać zamiast na ten oddział?Mina Marysi w rowerku zdaje się mówić- ja też taki chcę. No i widać, że pasja do aut się rodzi.
Edytowane przez marzena_S Czas edycji: 2012-07-02 o 23:08 |
|
|
|
#4534 |
|
Zakorzenienie
|
kochane cioteczki ,
Szymus bardzo bardzo bardzo mocno dziekuję za wszystkie życzenia i przesyła milion buziaków rok minął nam strasznie szybko, czasem było ciężko , ale to nasz najcudowniejszy rok bo z najukochańszym łobuzem, który jak się okazało już od urodzenia miał plan
|
|
|
|
#4535 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4536 |
|
Zadomowienie
|
Madziulka, musisz go koniecznie nagrać! Spryciula niesamowity.
![]() Dziubeczku, rewelacyjnie zrobiłaś to zdjęcie! |
|
|
|
#4537 |
|
Zakorzenienie
|
nadziei nie ma, nie wiadomo tylko ile czasu zostalo - o to chodzi ze ten oddzial jest dla takich jak moj tata, nie jest to jak szpitale, raczej jak dom opieki. Niestety musi byc pod stala opieka i nie da sie wziac go do domu, bede chciala jeszcze ustalic to z lekarzem bezposrednio co i jak moze sie uda, zeby choc te ostatnie chwile spedzil w normalnej rzeczywisotaci a nie....
|
#4538 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() A propos zębów to 10 minut temu miałam wielki płacz i wołanie mamy Mimo nurofenu. Już spi, mam nadzieję, ze nie będzie czuł przez sen.Cytat:
Cytat:
![]() 2. Eve, dzięki To ujęcie jest identyczne jak nasze sprzed miesiąca ![]() Patrz:
|
|
#4539 |
|
Zakorzenienie
|
Marina matko jedyna, jak on zrobił
Dobrze, że to substancja nietrująca!Zaneta mam nadzieję, że to nic poważnego! Dobrze, że już jesteście w domku.Marzenko Hania już taka duża na tych zdjęciach i jak zwykle czarująca Eweve Twoja Marysia to kokietka straszna ![]() Carmela Sarenka uczestniczy już w poważnych imprezach hihi Brumku Tymonek widać zadowolony z basenowej kąpieli, fajnie wyglądają dzieciaki razem ![]() Szkoda, że tak źle Tymek znosi spanie w obcym miejscu... ![]() A teściowa hmmm szkoda słów... ![]() Iustyna ![]() Madziulka niezły spryciarz z Twojego synka Stronczku jaka ona słodka ![]() Pieleszko fajnie, że wypoczęliście sobie Dominikowi idą górne jedynki, prawa już prawie na zewnątrz. U nas wszystko w porządku. W niedziele zabrałam moją mamę i Domka do aqua parku, było super. Poniżej zdjęcia z wypadu. U nas taka duchota, że szok. Nie da się wytrzymać na dworze ![]() Dlatego ostatnio bardzo bliskie nam CH ![]() W niedzielę robimy roczek Dominikowi. Już restauracja zarezerwowana, menu wybrane, goście prawie zaproszeni
|
|
|
|
#4540 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4541 |
|
Zakorzenienie
|
Teraz się chyba wkleiły
|
|
|
|
#4542 |
|
Zakorzenienie
|
Eweve strasznie mi przykro z powodu taty
![]() Dziubku świetne to zdjęcie!!! |
|
|
|
#4543 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Denis- słodki łobuziaku wieeeeeeelki budziło urodzinowy
Wszystko sie zgadza Umyłam Jasiowi pachy i wytlumaczylam ze ma być jutro gentelmenenem bo ma podwójna randkę Cytat:
Swietnie ze skryliscie sie w te upały na działce Widać ze Tymonkowi bardzo sie w basenie podobało Szkoda tylko ze te nocka takie bezsenne Biedni wy A zachowanie teściowej ... Szkoda gadać Cytat:
![]() Cytat:
Mniej pisze ale czytam raczej na bieżąco Chyba ńie umialabym z was zrezygnować bo uwielbiam ta nasza kupę A wszystko zgonie na moja organizacje do Ale ogromnie mi miło ze pamiętasz o mnie Tak sobie myśle ze Ty jesteś strasznie sympatyczna osóbka Co do Hańi to jak zwykle wzbudza zachwyt w moim domu( tak tak cała nasza trojeczka zauroczona) Mam nadzieje ze zabek szybko da spokój .
Edytowane przez telik Czas edycji: 2012-07-02 o 23:46 Powód: Glupi słownik iPada |
|||
|
|
|
#4544 |
|
Zakorzenienie
|
Natka, ja to się na Ciebie boję patrzeć a jednocześnie oczu oderwać nie mogę
A Domek to chyba najszybciej rozwijające się dziecko w Polsce ![]() I ten aquapark świetny macie. To przy jakimś hotelu, tak?
|
#4545 |
|
Wtajemniczenie
|
Natko nie wiem na kogo patrzeć na ciebie, Twoja mamę czyDomka?
|
#4546 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4547 | |
|
Zakorzenienie
|
Widzę, że ząbki znowu męczą hurtowo nasze dzieciaczki
Niech wyłażą! Domek też dostał nurofen na noc. Bo targał i włosy i uszy biedaczek... Bzdura! Jesteś bardzo dobrze zorganizowanaJa też ostatnio tylko czytam i zawsze brakuje tych nawet 5 min na odpisanie Ale jestem cały czas i tez nie umiałabym Was zostawić ![]() Cytat:
A aqua park w gołębiewskim w Wiśle. Mamy w sumie niedaleko (jakieś 1,5h góra jazdy), mają tam wiele atrakcji dla takich dzieci Następna, dziękuję kochana, ale nie ma co przesadzać |
|
|
|
|
#4548 |
|
Wtajemniczenie
|
Eve strasznie mi przykro
![]() Wiecie kogo ostatnio widziałam w klubie? Lilkeę 82, dawno jej nie było. Szkoda, że się nie odezwała. Znowu nam zniknęły DaKaro, Kalinka, Vaniliova, Cookie. Editka i JustPi chyba nawet sie w tym wątku nie odezwały o Neroli nie wspomnę
|
|
#4549 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzięki za przyjęcie mnie
![]() Młody urodził się sn 6.08, dobry tydzień po terminie, po kilku próbach wywołania i kilku trudnych dla mnie dniach w szpitalu. Przyszedł na świat z wymiarami 56cm i 3800g, a obecnie prawie 11-miesięczniak waży 11kg i nosi ubranka 86 ma 8 ostrych zębów i wszystko i wszystkich gryzie, łazi za mną bez przerwy i chętnie jadłby cały dzień ![]() Jestem obecnie na wychowawczym i chętnie pobyłabym na nim jeszcze długo. To tak z grubsza
|
#4550 | ||
|
Zakorzenienie
|
Zapomniałam Wam napisać:
Dominik od 2 miesięcy ma katar, byłam w końcu u lekarza, prawdopodobnie alergiczny Dostał syropek i robione krople do nosa. Stosujemy od jakiegoś tygodnia i jest lepiej. W nocy nie budzi go już aż tak zapchany nosek i nie kicha tak często jak wcześniej. W dzień mu az tak nie dokuczał, najgorzej było właśnie w nocy, bo musiałam do niego pare razy wstawać i stymulować kichnięcie, a póxniej różnie bywało z zaśnięciem...---------- Dopisano o 00:07 ---------- Poprzedni post napisano o 00:03 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#4551 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
My na swój basen idziemy 5 minut piechotą ![]() Cytat:
A imię młodego? I jego mamy też prosimy ![]() Cytat:
![]() Justyna - a co to za sprawdzanie listy obecności? Na statystyki wieczorne Ci się zebrało ![]() .
|
|
#4552 |
|
Wtajemniczenie
|
Natko na końcu języka mam: jak stymulować kichnięcie?!
Czyli cała trójeczka alergików? Natko a jak Twoja alergia?---------- Dopisano o 00:11 ---------- Poprzedni post napisano o 00:10 ---------- Brumek robię wszystko, żeby prania nie składać
|
|
#4553 |
|
Zakorzenienie
|
Spryciara Natko, śliczne zdjęcia! A raczej Ci co na zdjęciach ![]() Dzień dobry
|
|
#4554 |
|
Wtajemniczenie
|
Wczorajsze zalegle dla Szymka STO LAT!
I dzisiejsze rocznicowe: Maksymilian, Lilianka buziaki dzieciaki! |
|
|
|
#4555 |
|
Zakorzenienie
|
Marzenko byliśmy u pediatry, dała skierowanie do chirurga, który ma na to zobaczyć i usg zrobić. Zarejestrowaliśmy się na poniedziałek za tydzień.
Jeszcze na siusiaka ma zobaczyć. Lekarka tak Radkowi naciągnęła go, myślałam że zemdleję |
|
|
|
#4556 |
|
Zakorzenienie
|
Ahhh natko, ale Wy piękni...Wiesz co? napiszę prosto z mostu, bo Cię lubię- zazdroszczę Ci. Masz kochającego męża, mamę przyjaciółkę, nie narzekacie na problemy finansowe, budujecie się, jezdzisz sobie z malutkim gdzie chcesz, kupujesz ciuchy ( wiem, że dziecinne to )...mogłabym tak wymieniać i wymieniać...
ehhh. Dzień dobry!
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
#4557 |
|
Zakorzenienie
|
Za Wami nie da się nadążyć...
![]() Zwłaszcza że wypadłam kompletnie z obiegu ![]() Wszystkim dzisiejszym solenizantom gratulacje!! Kurcze , że Emilie musi sie tk męczyć bidulka ![]() Natko, padłam... albo lepiej wpadłam... w jeszcze większe kompleksy! I zazdroszcze tego aqua parku W koncu u nas jakis ladniejszy dzien Idziemy z Lili zjesc sniadanko i a spacer
|
|
|
|
#4558 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Dominik ani razu się nie obudził ![]() Jakaś taka dziwna pogoda u nas, ciepło, wręcz duszno, ale jakby miało zaraz padać... Dzisiaj mam trochę spraw do pozałatwiania, później jeszcze na budowę muszę jechać. Wiecie co, lubie bardzo jeździć tam, posiedzieć, pospacerować z małym, ale strasznie wkurza mnie, że za każdym razem ktokolwiek nas zobaczy pędzi do mojej teściowej żeby jej powiedzieć, że jesteśmy. Zaraz po tym mam telefon, czemu nie przyszliśmy, że mamy przyjść, a jak nie to sama przychodzi No kurcze, chciałabym mieć trochę swobody, nie chcę codziennie się z nią widywać. Zabiera Dominika na spacer i jeździ po wszystkich sąsiadkach się pochwalić i pokazać, a jak go mam na rękach i idzie jakaś jej koleżanka to mi go wręcz wyszarpuje z rąk![]() Nie wiem czy Wam pisałam, ale kiedyś powiedziała mężowi, że Domek za szybko się rozwija, za dużo potrafi jak na swój wiek i że go "za szybko z łóżeczka wyjęłam" (w sensie za szybko pozwoliłam mu być samodzielnym). Wczoraj powiedziałam Tżtowi, że czasem chciałabym po prostu przyjechać do siebie na działkę, niekoniecznie odwiedzając ją. Obiecał, że z nią porozmawia... Zaczynam powoli żałować, że budujemy się niedaleko nich ![]() Cytat:
Normalnie jeźdżę z nim na taki zwykły basen niedaleko nas, ale w weekend czasem lubimy wybrać się właśnie do Wisły ![]() Cytat:
A moja alergia dokucza dalej, ale jest o wiele wiele lepiej. Mam maść robioną i jak tylko coś zaczyna swędzieć to od razu smaruję, do tego claritina i przechodzi Miło, że pytaszA jak u Ciebie? Uspokoiła się? Cytat:
Cytat:
A do Ciebie Marinko szczęście też się wkońcu uśmiechnie. Jestem tego pewna. Jesteś jeszcze młoda i całe życie przed Tobą |
||||
|
|
|
#4559 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A jak dziś pęcherz? Cytat:
Cytat:
Które mam wybrać??![]() Słodziaki O! chyba sie nie chwalilaś? Gratulacje Cytat:
![]() Cytat:
![]() Jak na egzotycznych wakacjach WITAM. Moge się oficjalnie pochwalić, że Julcia już zasuwa na dwóch nóżkach oczywiście na czworaka też lubi, ale na dwóch też już zasuwa coraz dłuższe dystanse.Upał taki, że mi się często słabo robi nigdy tak źle nie znosiłam upałów i wogóle ciągle zasuwam, aj...wczoraj byłam u endo i wszystko ok.
|
|||||
|
|
|
#4560 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny jaka burza była u nas w nocy!!!
Tak waliło, że w pokojach było jasno. Co chwilę i gdzieś blisko . Jak żyję, takiej burzy nie pamiętam. Do tego oczywiście prąd wyłączyli. Ja się burzy nie boję, nawet bardzo lubię, ale ta była straszna .Natko moja alergia też nie odpuszcza, co jakiś czas wychodzi i smaruje kremem Novate. Dosłownie troszeczkę i na drugi dzień o niebo lepiej. Madziulka, czyli zostaje Wam baldachim z Ikea
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:49.

Od razu widać, że z Szymka sportowiec, bardzo smukły jest.
Co więcej umie do niego wejść górą

12.06.2010
... a nie można taty do domu zabrać zamiast na ten oddział?

troszke znowu mi przykro
Dobrze, że to substancja nietrująca!
Dobrze, że już jesteście w domku.

W ogóle ostatnio przeglądałam naszą listę mamuś i ubyło sporo. 
Niech wyłażą! 

Zakończone: 2
Tak waliło, że w pokojach było jasno. Co chwilę i gdzieś blisko