Dużo u nas planujących, starających, mam i ciąż - rurki z Biedry jemy wciąż! - Strona 21 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-07-03, 07:54   #601
aaby
Zakorzenienie

Dot.: Dużo u nas planujących, starających, mam i ciąż - rurki z Biedry jemy wciąż!

Hej ho!
Ja już od rana na posterunku - niestety nie mogłam do Was wcześniej zajrzeć z uwagi na awarię internetu (tak tak, pracownik roku już miał wizję pracy bite 8h )...

Kotek, aż mi włosy na rękach stanęły! Dobrze, że tak to się skończyło - ale jak widać już nawet na pająki trzeba uważać. Teraz rozumiem hasło reklamowe off, że radzi sobie z dzisiejszymi komarami - kiedyś te owady zdecydowanie były mnie inwazyjne i mniej chorób przenosiły...
Zaaabcia, widziałam foty na fb! Jejku, jaki Dominik jest cudny! W dodatku wygląda, jakby miał już co najmniej 2 m-ce Takie bystre spojrzenie - zakochać się można! I Kochana co prawda nie widziałam Cię przed ciążą, ale jestem skłonna stwierdzić, że wyglądasz teraz duuużo lepiej - promieniejesz, jesteś wypoczęta, ślicznie wyglądasz!
I zapomniałam wcześniej pisać - ogromne gratulacje za spadek kg Zdecydowanie ten spadek widać na twarzy
Strippi, trzymam kciuki, by rozmowa z pracodawcą minęła bezboleśnie, a on sam może choć ciut serca okazał i dał Ci np. jeszcze jedną umowę - mogłabyś np. stać za kasą czy układać książki ale bez dźwigania kontenerów... A jeśli nie - to najważniejsza jesteś teraz Ty i maleństwo! Trzymajcie się ciepło
Madziu, super, że Majce schodzą krostki Może byś tak pochwaliła się swoją Pchłą e-ciotkom?! e-ciotki tęsknią!
onyks, nie przemęczaj się podczas porządków

Błyskało u nas dziś całą noc... Uwielbiam burzę!

Tęskniłam za okresem, tak? Doczekać się nie mogłam? No, to teraz zdycham, bo boli mnie brzuch, plecy, uda, wszystko! Już mi starczy

Miłego dnia!

edit: Ciekawe, czy zobaczymy dziś sławetny cień cienia

Odtąd MY - już nigdy JA.
W duecie siła.

Edytowane przez aaby
Czas edycji: 2012-07-03 o 07:55
aaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-03, 08:10   #602
Nikita...
Zakorzenienie

Dot.: Dużo u nas planujących, starających, mam i ciąż - rurki z Biedry jemy wciąż!

Co za noc! Oka nie zmruzylam, no normalnie apokalipsa. Pradu od wczoraj nie mam, nie wiem kiedy bedzie i boje sie o moja lodowke...
Nienawidze burzy, panicznie sie boje, do tego grad, wiatr jak cholera i ta ulewa przez tyle godzien.

Cytat:
Napisane przez strongwomen Pokaż wiadomość
Nikita, już nie wiem o jakim pukaniu mówisz, ale jeśli o tym co ja to tak ostatnio coś często pukam ale czemu by znów nie powtórzyć
Juz ty tam wiesz o jakie pukanie mi chodzi! I super, ze ostatnio czesto pukasz, tak trzymaj bo to samo zdrowie.

Cytat:
Napisane przez aaby Pokaż wiadomość
Nikita, o jakim Ty pukaniu myślisz, co?
Jak czytam o Waszych sprzątaniach, to się załamuję... Mam wrażenie, że tylko ja sprzątam raz w tygodniu i mam przy Was ogromny syf
Hehe zgadnij Ja tez sprzatam tylko 1x w tyg, i uwazam, ze styknie.

[1=a2fc2be9cd8d1027f8cb90d 936276c49cf807c7d_6559504 24f87d;35062349]
Jadę na wycieczkę z pracy na Mazury (plus wypad do Wilna)
[/QUOTE]

ooo super!

Cytat:
Napisane przez zaaaabcia Pokaż wiadomość
Witajcie kochane
Weekend weekend i po weekendzie , Maz w sobote mial pepkowe ululal sie ma calego co bylo do przewidzenia Nasluchalam sie od niego ze jak bardzo mnie kocha i Dominika ze jest taki szczesliwy , pozniej mi spiewal Szkoda ze go nie nagralam.
oj taaak, moj TZ jak jest na bani to tez mnie kocha 100x bardziej i non stop o tym gada: jaka to jestem piekna, cudowna i wspaniala hehe.

Cytat:
Napisane przez Malensstfo Pokaż wiadomość
Dobra dziewczynki, ja mykam...bądźcie grzeczne, nie piszcie dużo i proszę za mną tęsknić!

Postaram się znaleźć tam kawałek interneta
Juz tesknimy!!!!!!!!!!!!
Mam nadzieje, ze szybko dorwiesz sie do druta (internetowego rzecz jasna) i puscisz nam jakiegos updata.

Cytat:
Napisane przez strippi Pokaż wiadomość
Laski byłam dziś u lekarza, ciąża potwierdzona, termin 01.03. Niestety mam wielkiego krwiaka na macicy i miałam 2 krople brązowe na majtkach Dostałam Duphaston i w razie plamienia mocniejszego mam się zgłosić
ojoj, no to trzymamy kciuki oby sie szybko wchlonelo i aby z dzidzia bylo wszystko ok.
Jak dlugo chcesz jeszcze poczekac zanim powiesz w pracy???

http://cosmeticsblogging.blogspot.com/
Nikita... jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-03, 08:28   #603
ButterBear
Zakorzenienie

Cześć.

Kurcze, nadrabiam i tak mam wrażenie, że nie jestem na bieżąco.

Kotku, akcja z pająkiem masakra...biedny mały

Hania

ButterBear jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-03, 08:40   #604
agi_82
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez xxKasiax Pokaż wiadomość
Hej Agi
Co tak wczesnie nas budzisz?Moj TZ wlasnie wrocil z pracy i ja juz tez zasnac nie moge A do tego u nas sliczne slonko swieci i az przyjemnie sie wstaje
słonko powiadasz szczęściara u nas w nocy burze się zaczeły i teraz ciągle pada, moja mała załamana bo wieczorem jeszcze ustawialismy jej basen w ogródku a tu lipa z kąpieli obrażona siedzi jakby to była wina mamy

Marcelka - 09.06.2006
Kornelka - 27.10.2013

Groszek - 22.08.2012 (10 t.c)

Edytowane przez agi_82
Czas edycji: 2012-07-03 o 08:44
agi_82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-03, 08:50   #605
strongwomen
Zakorzenienie

GG do strongwomen

Żabcia,
Cytat:
Dominik dzisiaj w nocy budzil sie co 5h takze robi sobie coraz dluzsze drzemki A przed chwila dostal jedzonko i znowu spij ...

Agi,
Cytat:
Dominik dzisiaj w nocy budzil sie co 5h takze robi sobie coraz dluzsze drzemki A przed chwila dostal jedzonko i znowu spij ...
a ja nie znam czegoś takiego jeszcze mojego TŻ z kacem nie widziałam, baa... nawet go nie widziałam pijanego może "po wypiciu" ale nie "pijanego"

Stokrotka,
Cytat:
W czwartek lub piątek zrobi o ile wytrzymamy tyle bez seksu, bo już prawie 2 tygodnie się nie kochaliśmy i oboje mamy chcicę więc nie wiem, czy badania nie przesuną się na przyszły tydzień. Przez te kilka dni minęło mi już takie straszne parcie, zaczynam się godzić z tym, że będę musiała swoje odczekać i od razu mi lepiej.
to trzeba byc po jakimś celibacie?

natalka, myślę że jak Marysia wróci już do swojego samopoczucia to zacznie znów pić mleko

Stripii, mam nadzieję że będzie wszystko dobrze trzymam kciuki

Kasiux, tak, też mi się trudno zasypia. Przekręcanie się z boku na bok, wkładanie poduszki między kolana, poprawianie poduszki no i tak pół nocy. A jeszcze jak przypadkiem się kulnę na plecy to zaraz sprawdzam czy mały się rusza bo przeczytałam gdzieś że leżenie na plechach jest niebezpieczne... kurde co te informacje robią z człowiekiem.

Jednak trochę tych wyjściowych ciuszków masz, bo ja ogółem tylko do lekarza bym miała tą wyprawkę co jest do szpitala. A tak to... no jeansy też mam jedne. Za to żadnej bluzeczki do tego ale chyba dokupię coś.

widzę że z wizyty na porodówce jesteś bardzo zadowolona super bo pewnie Cię to uspokoiło no i widzisz skurcze ustały posiedzi jeszcze ten Twój synuś

Kotek,
Cytat:
wiecie co sie dzis stalo!!! bratowa poszla z synkiem do biedronki i mlody nie byl zbyt spokojny, goraco, duszno, szarpal za koszulke.....i w pewnym momencie wrzask jakby go ze skory obdzierali...moja bratowa patrzy a on cos ma na raczce.....strzepnela, zdeptala a Mati sie drze ona patrzy a tu cala raczka w lokciu i zgieciu czerwona i spuchnieta!!!!patrzy co zdeptala a to pajak!!!!!!!!!! i wogole poleciala biegiem z konca miasta do przychodni.....rozbiera mlodego a on......caly brzuszek i klata pogryziona!!!!! Mlody dostal jakis lek, fenistil i cos tam jeszcze i na szczescie ta opuchlizna zaczela mu schodzic ale jak sobie wyobraze ze ten pajak chodzil mu pod koszulka i go tak gryzl to az mi sie plakac chce
no przestań ! Pająk?! Kurde, ja nie wiedziałam że pająki też tak mogą pokąsać.
Biedny maluszek. Dobrze, chociaż że schodzi mu to.

Kasiux,
Cytat:
No myslalam, ze sie tam poplacze, dlatego musialam wyjsc wczesniej.Chociaz z maluszkiem bylo wszystko ok, to jakos mi go szkoda bylo
bo to taka kruszynka bezbronna... i stąd te emocje... i jeszcze hormony...

Kotek,
Cytat:
normalnie ale mnie suszy juz wypilam 1,5 litra wody w godzine....chyba bede dzis spala w lazience
ja się zmuszam żeby tyle wypić, ale strasznie malutko sikam, aż się boję co tam znów będzie w moczu.

Nikita,
Cytat:
Nienawidze burzy, panicznie sie boje, do tego grad, wiatr jak cholera i ta ulewa przez tyle godzien.
już do Ciebie jadę, kurczaki... burzy też nie specialnie lubię, ale chodzi mi o to że napewno nie ma u Ciebie 30stopni ciepła.

Cytat:
Mam nadzieje, ze szybko dorwiesz sie do druta (internetowego rzecz jasna) i puscisz nam jakiegos updata.
popuściłam !

---------- Dopisano o 08:50 ---------- Poprzedni post napisano o 08:48 ----------

U Emilki był już obchód, czeka ją jeszcze USG, a jeśli będzie wszystko dobrze to wraca do domku Trochę krwawi ale to pewnie po badaniu.
Stary 2012-07-03, 08:52   #606
stokrotka24
Zakorzenienie

Dzień dobry
Powiem wam tak, zrobiłam dzisiaj ten test od niechcenia i patrzałam jak to wszystko na nim tak idzie do przodu i patrze a tam jakiś cień w polu gdzie kreska ciążowa, mówię tz, że nie wierze, z czasem test zaczął nabierać białych kolorów i kreska też zbladła i w tej chwili tylko ja ją widzę pod światło (i to już tez mam wątpliwości). Musze mieć pewność zanim odłożę dupka więc pojechałam szybko na betę. Wynik będzie jutro po 11 więc dopiero jutro wieczorem się dowiem, bo tz odbierze go dopiero po południu. Teraz mam wątpliwości czy dobrze zrobiłam jadąc, może to po prostu jakieś przebarwienie na teście było.

dziewczynki prosze was nie gratulujcie mi, bo to na prawdę wątpliwa sprawa. Kciuki oczywiście możecie trzymać Ale mi sie wydaje, ze ja w ciąży nie jestem i tego sie trzymam, wole się rozczarować mile jakby co

"dwa serca jedno bicie, tylko Ty i Ja na całe życie"

Łukaszek
stokrotka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-03, 08:55   #607
strongwomen
Zakorzenienie

GG do strongwomen

pierwsze pranie u mnie już wisi ale nie wiedziałam że to takie trudne, rozwiesić takie malusie ciuszki

nogi spuchnięte od rana nie miłosiernie, dłonie również a czytałam że powinny po odpoczynku trochę się sklęsnąć....
muszę zgłosić na wizycie to dzisiaj, no i w pochwie dalej coś boli, więc też zgłoszę. ona mnie wyśmieje że ja tyle problemów mam

jeszcze Wam coś powiem... zrobiłam sobie 7 dni odwyku od telewizora. Bo okazuje sie że go właczam tylko po to żeby nie było cicho. Najczęściej w ogóle na niego nie patrzę, tylko sobie leci. I do przyszłego poniedziałku go nie włączę.

---------- Dopisano o 08:55 ---------- Poprzedni post napisano o 08:54 ----------

Stokrotka, zdjęcie dawaj !! My ocenimy ale dobrze że na bete pojechałaś.
Stary 2012-07-03, 09:00   #608
agi_82
Wtajemniczenie

strongwomen
masz racje co te informacje robią w głowie niby dmuchac na zimne ale nigdy nie zapomne jak moja mała leżała po porodzie w inkubatorze w szpitalu w ZG , na sali było nas 5 dziewczyn z czego cztery normalne mamuśki, witaminki,wyprawki, lekarze, usg jednym słowem przygotowanie na dzidziusia na 5+ i każdej z nas dzidzia była chora mniej lub bardziej a piąta dziewczyna 21 lat 4 dziecko w tym mąz przychodzący ciągle na % wyobraź sobie opowiada o poradzie nam tak: " mąż miał wstac kur.. o 5 do pracy a mi kur... o 3 wody odeszły i skurcze miałąm, myśle se że nie budze go bo będzie wkur... to poczekam..." o 5 urodziła w domu na podłodze i dopiero wezwali karetke. takie miałyśmy przeboje z tą dziewczyną na sali że szok

---------- Dopisano o 09:00 ---------- Poprzedni post napisano o 08:57 ----------

Cytat:
Napisane przez stokrotka24 Pokaż wiadomość
Dzień dobry
Powiem wam tak, zrobiłam dzisiaj ten test od niechcenia i patrzałam jak to wszystko na nim tak idzie do przodu i patrze a tam jakiś cień w polu gdzie kreska ciążowa, mówię tz, że nie wierze, z czasem test zaczął nabierać białych kolorów i kreska też zbladła i w tej chwili tylko ja ją widzę pod światło (i to już tez mam wątpliwości). Musze mieć pewność zanim odłożę dupka więc pojechałam szybko na betę. Wynik będzie jutro po 11 więc dopiero jutro wieczorem się dowiem, bo tz odbierze go dopiero po południu. Teraz mam wątpliwości czy dobrze zrobiłam jadąc, może to po prostu jakieś przebarwienie na teście było.

dziewczynki prosze was nie gratulujcie mi, bo to na prawdę wątpliwa sprawa. Kciuki oczywiście możecie trzymać Ale mi sie wydaje, ze ja w ciąży nie jestem i tego sie trzymam, wole się rozczarować mile jakby co
więc nie gratuluje ale kciukasy trzymam z całego serducha
ale jak była druga kreseczka nawet mało widoczna to kto wie
a i jeszcze odnośnie tej mamuśki oczywiście najpóźniej z nas urodziła i najwcześniej do domu poszła swoją drogą więcej szczęścia niż rozumu

Marcelka - 09.06.2006
Kornelka - 27.10.2013

Edytowane przez agi_82
Czas edycji: 2012-07-03 o 09:02
Stary 2012-07-03, 09:03   #609
Gucia0987
Zakorzenienie

KOTEKKKKK ratuj! Nie było mnie kilka dni i nie mam pojęcia jak Was nadrobić!

Witajcie,

mam szaleństwo w pracy i nie jestem wstanie być na bieżąco Weekend był wariacki, więc nawet nie miałam jak Was podczytywać... ehs!

Może mi ktoś powiedzieć co z Emilką? Urodziła, czy na razie się uspokoiło? Strong help

"Księżna: (...)ale oświadczam Ci, od dzisiaj w ogóle już nie boję się pająków!
Marion: Niemniej jednak tego zabiłaś
Księżna: Cóż, ktoś musiał zapłacić za te, które całe życie mnie straszyły"

Gucia0987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-03, 09:03   #610
stokrotka24
Zakorzenienie

Cytat:
pierwsze pranie u mnie już wisi ale nie wiedziałam że to takie trudne, rozwiesić takie malusie ciuszki

nogi spuchnięte od rana nie miłosiernie, dłonie również a czytałam że powinny po odpoczynku trochę się sklęsnąć....
muszę zgłosić na wizycie to dzisiaj, no i w pochwie dalej coś boli, więc też zgłoszę. ona mnie wyśmieje że ja tyle problemów mam

jeszcze Wam coś powiem... zrobiłam sobie 7 dni odwyku od telewizora. Bo okazuje sie że go właczam tylko po to żeby nie było cicho. Najczęściej w ogóle na niego nie patrzę, tylko sobie leci. I do przyszłego poniedziałku go nie włączę.

---------- Dopisano o 08:55 ---------- Poprzedni post napisano o 08:54 ----------

Stokrotka, zdjęcie dawaj !! My ocenimy ale dobrze że na bete pojechałaś.
tu nic nie widac, na prawdę, mogę wam wkleić ale tam nie ma nic, gdybym od razu nie widziala tej kreski to bym nic nie zauważyła, ale ze popatrzałam od razu to mam wątpliwości i zla jestem na siebie ze robie sobie znowu nadzieje
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC08033.jpg (43,3 KB, 35 załadowań)

Łukaszek
Stary 2012-07-03, 09:04   #611
strongwomen
Zakorzenienie

GG do strongwomen

Agi, właśnie takie sytuacje potwierdzają że co ma być to będzie.
Moja znajoma też mi powiadała że jak była w ciaży to się bała cocacoli napić, pogłaskać brzuszka bo to wywołuje skurcze albo zjeść coś na mieście. No chuchała i dmuchała, a jej Mikołajek jak się urodził to dużo miał przejść.. takich drobnych, do wyleczenia ale rozumiesz... zawsze to stres, a jej szwagierka, całkowite przeciewieństwo. Olewała wszystko, cud że w ogóle na kilka wizyt przyszła, a dzidziuś zdrowy. No nie zaradzisz... nikomu źle nie życzę bo i tym odpowiedzialnym jak i nie odpowiedzialnym mamom, życze zdrowych dzieciaczków... ale jest to jakaś nie sparawiedliwość.

A gadałam sobie też o tym spaniu na plecach z przyjaciółką, i ona mówi że też to miała przez te gazety wszystkie że się naczytała, a pewnie jakby nie przeczytała to spała by na plecach i nic by się nie stało
i ja czasem w nocy też się położę bo od spania na boku całą noc to aż biodra bolą, ale widzisz zaraz sprawdzam czy się mały rusza
Stary 2012-07-03, 09:05   #612
Gucia0987
Zakorzenienie

Stokrotko mocno trzymam kciuki!!! Ale nie sądzę, żeby test był coś nie teges

Stary 2012-07-03, 09:08   #613
strongwomen
Zakorzenienie

GG do strongwomen

Gucia, bali się że z małą jest coś nie tak i chcieli ją na szybciutko wyciągnąć, ale powtórzyli badanie, było wszystko dobrze z serduszkiem więc akcja zatrzymana, dalej ma dwa cm rozwarcia, i jak USG dziś będzie dobre to może iść do domu i czekać na poród w czasie kiedy mała zdecyduje się sama wyjść więc nie urodziła

---------- Dopisano o 09:08 ---------- Poprzedni post napisano o 09:06 ----------

Stokrotka, nie widzę tam nic. Nie będę Ci tu ściemniać, ale i tak trzymam kciuki bo wyniki bety mogą Cię zaskoczyć pozytywnie, tym bardziej że kreskę widziałaś
Stary 2012-07-03, 09:08   #614
agi_82
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Gucia0987 Pokaż wiadomość
KOTEKKKKK ratuj! Nie było mnie kilka dni i nie mam pojęcia jak Was nadrobić!

Witajcie,

mam szaleństwo w pracy i nie jestem wstanie być na bieżąco Weekend był wariacki, więc nawet nie miałam jak Was podczytywać... ehs!

Może mi ktoś powiedzieć co z Emilką? Urodziła, czy na razie się uspokoiło? Strong help
więc ja może się przywitam bo świeżynka jestem

Marcelka - 09.06.2006
Kornelka - 27.10.2013

Stary 2012-07-03, 09:09   #615
aaby
Zakorzenienie

Stokrotko, kciuki wciąż mocno zaciskam!
Niestety na Twoim teście widzę cień, ale nie w tym miejscu, w którym powinien być I wydaje mi się, że raczej najpierw by nie było widać, a potem ewentualnie coś by się pojawiało - nie odwrotnie
Także Kochana absolutnie nie robimy sobie nadziei! (i liczymy na miłą niespodziankę )

Odtąd MY - już nigdy JA.
W duecie siła.

aaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-03, 09:11   #616
Gucia0987
Zakorzenienie

Cytat:
Gucia, bali się że z małą jest coś nie tak i chcieli ją na szybciutko wyciągnąć, ale powtórzyli badanie, było wszystko dobrze z serduszkiem więc akcja zatrzymana, dalej ma dwa cm rozwarcia, i jak USG dziś będzie dobre to może iść do domu i czekać na poród w czasie kiedy mała zdecyduje się sama wyjść więc nie urodziła

---------- Dopisano o 09:08 ---------- Poprzedni post napisano o 09:06 ----------

Stokrotka, nie widzę tam nic. Nie będę Ci tu ściemniać, ale i tak trzymam kciuki bo wyniki bety mogą Cię zaskoczyć pozytywnie, tym bardziej że kreskę widziałaś
Strong czad! Dzięki wielkie

Stokrotko teraz faktycznie nic nie widać, ale pewnie są różne testy i pewnie co niektóre bledną. Także ja trzymam kciuki za betę! Dobrze, że na nią poszłaś!

---------- Dopisano o 09:11 ---------- Poprzedni post napisano o 09:10 ----------

Cytat:
Napisane przez agi_82 Pokaż wiadomość
więc ja może się przywitam bo świeżynka jestem
Witaj!

Stary 2012-07-03, 09:13   #617
strongwomen
Zakorzenienie

GG do strongwomen

Kobietki, stopy mogą pęknąć? Bo mi je już rozrywa !

Co się robi żeby ta opuchlizna zeszła? wodę mam pić? czy nie pić?
Stary 2012-07-03, 09:17   #618
stokrotka24
Zakorzenienie

Cytat:

mówiłam, że nic nie widać, ja widze tylko pod światło i to delikatnie, ale jak pisałam, żogło to być zwykłe przebarwienie, więc dlatego jestem zła, bo beta kosztowała 30 zł. Ale chociaż będę miała czyste sumienie, że odłożę tabsy wiedząc, ze w razie czego nie zaszkodziłam dziecku

Cytat:
Stokrotko, kciuki wciąż mocno zaciskam!
Niestety na Twoim teście widzę cień, ale nie w tym miejscu, w którym powinien być I wydaje mi się, że raczej najpierw by nie było widać, a potem ewentualnie coś by się pojawiało - nie odwrotnie
Także Kochana absolutnie nie robimy sobie nadziei! (i liczymy na miłą niespodziankę )
może i masz racje, no trudno, nie nastawiam się i tak na ciążę

Cytat:
Napisane przez Gucia0987 Pokaż wiadomość
Strong czad! Dzięki wielkie

Stokrotko teraz faktycznie nic nie widać, ale pewnie są różne testy i pewnie co niektóre bledną. Także ja trzymam kciuki za betę! Dobrze, że na nią poszłaś!

---------- Dopisano o 09:11 ---------- Poprzedni post napisano o 09:10 ----------

Witaj!
wiem, wiem, że nie widać, ja chyba mam po prostu taką bujna wyobraźnie, nie wiem, czy linia może zblednąć, ale wydaje mi sie że nie ale dzięki za kciuki

Łukaszek
Stary 2012-07-03, 09:18   #619
Gucia0987
Zakorzenienie

Cytat:

nie mam pojęcia co może pomóc - rozmawiałaś o tym z lekarzem?
Na pewno powinnaś nogi trzymać w górze, połóż się, podłuż sobie jakąś poduszkę pod nogi.

Stary 2012-07-03, 09:23   #620
agi_82
Wtajemniczenie

Cytat:

z tego co ja wiem wodę nalezy pic nie zaszkodzi na pewno opuchniętym stopom a jeśli ją ograniczysz grozi odwodnieniem
ulge powinny przynieśc okłady z zimnej wody lub zimna kąpiel stóp a i trzymaj nogi w miarę możliwości oczywiście troszke wyżej na taborecie np. mam nadzieje że choc troszkę pomoże

---------- Dopisano o 09:23 ---------- Poprzedni post napisano o 09:19 ----------

stokrotko
w 100% cię rozumiem jak ja robie testy ciążowe to moja wyobraźnia równiez działa niesamowicie ale tylko przez chwilke bo później przychodzi rzeczywistośc no ale co się odwlecze to nie uciecze po kolei wszystkim się udaje przecież prawda dziewczyny

Marcelka - 09.06.2006
Kornelka - 27.10.2013

Stary 2012-07-03, 09:26   #621
onyks
Zakorzenienie

Hej

Stokrotko, niestety zdjęcie jest trochę niewyraźne i nie mogę nic tam dojrzeć, ale czekamy na betę i mocno

Cytat:
Onyks, rośnie mi ciążowy następca do berła "perfekcyjnej pani domu" ? super, i wiesz... Twój post mnie zmotywował do działania i też sobie łazienkę posprzątałam i powycierałam podłogi

edit: i zapomniałam dodać, jak masz siły i chęci to sprzątaj ale PAMIĘTAJ! wszystko w ramach rozsądku i nie ponad swoje siły

co do wyników, anemia szczególnie braki żelaza w ciaży to nie rzadkość, dostaniesz zalecenia falvita, albo surbifer durales chyba też jest na anemie w ciąży (ale tu nie jestem pewna). Ja w I trym. morfo miałam dobre, dopiero w II się zaczęły problemy ale to z moczem. Nie prezejmuj się tym brakiem bo to nic strasznego tym bardziej że masz wizytę nie długo i lekarz to sprawdzi

no ba ! skoro ja tracę siły to ktoś to musi przejąć A onyksik proszę, początki a już tak się wprawia to jak jej się syndrom włączy wicia gniazda to będzie nie do opanowania
Jak mi się syndrom wicia włączy to ja nie wiem... chociaż nieraz mam tak, że po prostu mi się nie chce posprzątać, a widzę że jest bałagan i wtedy jestem na siebie zła

Cytat:
Napisane przez Natala84 Pokaż wiadomość

Onyks, widziałam Twoje pw, odpisze na pewno (tzn tż), ale ostatnie dni były takie nerwowe że po prostu nie miałam głowy, przepraszam
Natalko, Ty nie myśl o mnie kochana teraz najważniejsza Twoja mała cieszę się, że jest już lepiej i trzymam kciuki żeby wszystko wróciło do normy

Cytat:
Napisane przez Malensstfo Pokaż wiadomość
Dobra dziewczynki, ja mykam...bądźcie grzeczne, nie piszcie dużo i proszę za mną tęsknić!
Paaaaa, już tęsknimy

Cytat:
Napisane przez Natala84 Pokaż wiadomość
aaaaaaaaaaa, nie pochwaliłam się moje dziecko od ponad tygodnia chodzi po domu bez pieluchy nie pisałam wcześniej bo nie chciałam zapeszać ładnie woła i biegnie do nocnika, sama się wyciera jakoś szybko to poszło i nawet jak wracamy z dworu albo wstaje po spaniu, to każe sobie pieluche zdjąć i biega bez

Cytat:
Błyskało u nas dziś całą noc... Uwielbiam burzę!
Ja też

Kotku, padłam z tą historią....aż mi słabo, panicznie boję się pająków...biedny mały

Wybrałam pielęgnację włosów z marką Braun
onyks jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-03, 09:26   #622
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:

Strong, pić dużo wody i zrezygnować z soli. Zimne okłady i nogi w górze

Hania

Stary 2012-07-03, 09:29   #623
blonde_hair
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez stokrotka24 Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Trzymam kciuki

Emilkoczekamy na Was

Dzien dobry
Stary 2012-07-03, 09:50   #624
martynka1916
Wtajemniczenie

GG do martynka1916

hejka o jejciu ja tez sie boje pająków... kurde ale miałam ciężką noc........
4.06.2013 Wiktoria

"Zabrać Cię na spacer długi, żeby iść i nic nie mówić, tylko czuć że jesteś obok."
martynka1916 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-03, 09:55   #625
Nikita...
Zakorzenienie

Cytat:
Nikita, już do Ciebie jadę, kurczaki... burzy też nie specialnie lubię, ale chodzi mi o to że napewno nie ma u Ciebie 30stopni ciepła.

popuściłam !

No u mnie dzisiaj jest 18stopni a nie 30 i pochmurno. Dostalam info, ze mi wlaczyli juz prad wiec mam nadzieje, ze lodowka sobie jedzie. Oby tylko pogoda sie poprawila aby chlopacy mogli domeczek wybudowac.

Stokrotko,
kciukasy oczywiscie trzymam!

Stary 2012-07-03, 09:56   #626
agi_82
Wtajemniczenie

ja tymczasem mykam po mojego tatka do szpitala.
będe Was nadrabiac później a mam co robic bo ja wogóle dopiero Was wszystkie poznaje no no mam co robic
miłego popołudnia dziewczyny

Marcelka - 09.06.2006
Kornelka - 27.10.2013

Stary 2012-07-03, 10:01   #627
onyks
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ButterBear Pokaż wiadomość
Strong, pić dużo wody i zrezygnować z soli. Zimne okłady i nogi w górze
Popieram

Strippi, życzę Ci żeby wszystko było dobrze, poza tym dużo spokoju i sił na rozmowę z pracodawcą bo myślę, że dźwiganie jest wykluczone.

---------- Dopisano o 10:01 ---------- Poprzedni post napisano o 09:59 ----------

Cytat:
Napisane przez martynka1916 Pokaż wiadomość
hejka o jejciu ja tez sie boje pająków... kurde ale miałam ciężką noc........
A co się działo?

Wybrałam pielęgnację włosów z marką Braun
onyks jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-03, 10:01   #628
Nikita...
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agi_82 Pokaż wiadomość
ja tymczasem mykam po mojego tatka do szpitala.
będe Was nadrabiac później a mam co robic bo ja wogóle dopiero Was wszystkie poznaje no no mam co robic
miłego popołudnia dziewczyny
Na poczatku sie troche miesza kto jest kto ale jak juz poznasz nasz klanik to potem nie bedziesz mogla zyc bez updatu co slychac w naszym komitecie!!!

Stary 2012-07-03, 10:10   #629
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nikita... Pokaż wiadomość
Na poczatku sie troche miesza kto jest kto ale jak juz poznasz nasz klanik to potem nie bedziesz mogla zyc bez updatu co slychac w naszym komitecie!!!
Liga rządzi, liga radzi
Nikitka, niezłą propagandę stosujesz

Hania

Stary 2012-07-03, 10:28   #630
martynka1916
Wtajemniczenie

GG do martynka1916

Cytat:
Napisane przez onyks Pokaż wiadomość
Popieram

Strippi, życzę Ci żeby wszystko było dobrze, poza tym dużo spokoju i sił na rozmowę z pracodawcą bo myślę, że dźwiganie jest wykluczone.

---------- Dopisano o 10:01 ---------- Poprzedni post napisano o 09:59 ----------

A co się działo?

dzis znowu duchota... wstalam kolo 9 jak zawsze wstaje o 6-7.... a wszystko przez mojego szkraba bo sie położyłam po 1 spać... bo on stwierdzil ze sam sie boi spac i mam spac z nim, a niestety u niego łóżko jest nie zawygodne... i teraz jestem jak potłuczona... u nas cos w oddali slychac grzmoty czyżby burza miala przyjść...........
4.06.2013 Wiktoria

"Zabrać Cię na spacer długi, żeby iść i nic nie mówić, tylko czuć że jesteś obok."
martynka1916 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości